Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΕΙ στα όρια της ανταρσίας

Του Μιχαήλ Ζουμπουλάκη
Οι κυβερνητικές πρακτικές και η ακαδημαϊκή κοινότητα
O νέος νόμος-πλαίσιο γεννήθηκε έπειτα από 10 μήνες κυοφορίας, στις 25 Αυγούστου 2011. Πρωτοφανές: καμία οργανωμένη συλλογική συνιστώσα της ακαδημαϊκής κοινότητας (σύλλογοι, ομοσπονδίες, σύγκλητοι, πρυτανικές Αρχές) δεν συμφώνησε με αυτόν. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ομοθυμαδόν απόρριψη της νέας αλλαγής από το εσωτερικό του Πανεπιστημίου και η ομοφωνία στους εκτός

Από τα σημερινά βραδινά δελτία ειδήσεων

Και τώρα μόνοι. Μπορούμε;

Του Γιώργου Προκοπάκη*
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με την τελευταία ευκαιρία της στο ευρώ
Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν προς μια ικανοποιητική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI+ και συνακόλουθα του όλου πακέτου στήριξης της Ελλάδας που αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου. Η ικανοποίηση είναι «λογιστική» - μένει να εκτιμήσουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Μέρκελ και Σαρκοζί κρατούν αμείωτη την πίεση

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί καλούν την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα να εφαρμόσουν τo πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και προτείνουν έναν ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση του χρέους

Ο κόσμος των σπηλαίων

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Η απαίτηση για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, η συναίνεση που προκαλεί η διαπίστωση της χρεοκοπίας του, εστιάζεται σε ένα δίλημμα μάλλον τεχνητό, καθότι τεχνικό.
Πρέπει το υπάρχον προσωπικό να αποχωρήσει από το προσκήνιο κουβαλώντας και τις αποσκευές του, ανικανότητα, πελατειακή νοοτροπία και

Ο Καζάκης μαστίγωσε άγρια τον Μπουμπούκο ...

Τον συνέθλιψε. "Ράδιο 9", λίγο πριν τις 7 το απόγευμα . Δεν αναφερόμαστε μόνο στους πετυχημένους χαρακτηρισμούς ("Χουντάρα" κλπ), αλλά στην ουσία .
Ο γίγαντας Καζάκης τον χαρακτήρισε υπηρέτη των εφοπλιστών. Ο Μπουμπούκος τα ΄χε ψιλοχάσει και η άμυνα του ήταν ψόφια. "Είστε κομμουνιστής. Τι να τους κάνουμε, να τους δείρουμε τους εφοπλιστές?".

Και στα πανεπιστήμια μέρα κινητοποιήσεων η Τρίτη

Αναβάλλονται για σήμερα ορισμένες από τις προγραμματισμένες εξετάσεις μαθημάτων
Σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής καλεί και η Ομοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τα μέλη της. Σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την Τρίτη «ημέρα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών δασκάλων» με την μορφή

Τρελάδικο

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου


Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθεί στους γιατρούς να κοιταχτεί. Ο κ. Μόντι, φυσικά. Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Γιατί αυτά που λέει, τεχνοκράτης άνθρωπος μάλιστα, πείθουν τον καθένα ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή του. Και αν επρόκειτο για έναν ιδιώτη που οι αποφάσεις του δεν επηρεάζουν το σύνολο, το πράγμα δεν θα είχε σημασία. Αλλά δεν πρόκειται για ιδιώτη. Ο εν λόγω κύριος κατευθύνει τις τύχες μιας από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης - τη χώρα με την ισχυρότερη οικονομία, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Δράσεις για αστέγους

Σε στοχευμένες δράσεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση στέγης για τους χιλιάδες αστέγους προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας.
Όπως έγινε γνωστό, θα διατεθούν 400.000 ευρώ στο δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία), όπου θα

Ψεύτικοι φίλοι του λαού

Γιώργος Κύρτσος
Οι πολιτικοί μας επιδίδονται στον αγαπημένο τους ρόλο των ψεύτικων φίλων του λαού. Υποτίθεται ότι δίνουν μάχη για να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενώ έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε πραγματική ζούγκλα. Η ανεργία πλησιάζει ήδη στο 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ένας στους τρεις

Δραματικές μειώσεις στους μισθούς

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Παπανδρέου!

Εισαγγελική έρευνα για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ...
Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο μετά το 2009, επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου και μετέπειτα Δημ. Δρούτσα διέταξε το πρωί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.

Η ζωή μετά

Του Μιχάλη Τσιντσίνη
Δυο χρόνια τώρα, αυτό μόνο έχουμε προσπαθήσει: να αποφύγουμε ό,τι αποφεύγεται. Κυνηγημένοι από την ανάγκη, τρέχουμε να περισώσουμε τα κομμάτια μας. Tον παλιό μισθό μας. Tον παλιό εαυτό μας.
Ομως, κάποτε η αποψίλωση φτάνει σε ένα τέλος. Η ασυνάρτητη ελληνική οικονομία θα αποσυντεθεί. Το κοντέρ θα μηδενιστεί. Και μετά τι;

"ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ"!...

Δεμένα τα πλοία

 Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία από σήμερα τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις

Ένας μετανάστης στην Αυστραλία εξομολογείται...

«Έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα αν ήθελα ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια μου»
 «Μου στέρησαν τα όνειρά μου». Με αυτό το παράπονο στις αποσκευές του ο Μοδέστος Λατσίνογλου αναγκάστηκε πριν από δύο μήνες να εγκαταλείψει την Ελλάδα αφήνοντας πίσω την σύζυγο και το παιδί του αναζητώντας διέξοδο από την ανεργία στην ξενιτιά.

Πορεία…δυστυχίας στην Ουγγαρία

Τριάντα άνθρωποι, ανάμεσα τους δήμαρχοι, πολίτες και υπάλληλοι των τοπικών υπηρεσιών της βορειοανατολικής Ουγγαρίας, ξεκίνησαν σήμερα μέσα στο τσουχτερό κρύο μία μακρά πορεία περίπου 200 χιλιομέτρων με σκοπό να προβάλουν τη δυστυχία των κατοίκων της περιοχής τους.

Η συγγνώμη Γερμανού βουλευτή στους Έλληνες...

Μετά τη γερμανική πρόταση για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα, ο Γερμανός βουλευτής Ελεύθερων Δημοκρατών, Έρβιν Λότερ, ζητά με ανοιχτή του επιστολή συγγνώμη από τους Έλληνες.
Επισημαίνοντας πως αισθάνεται δεύτερη χώρα του την Ελλάδα, τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή που δημοσιεύτηκε στην

Υπό βροχή οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ οι τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από κόμματα και πολιτικούς φορείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί με τους δανειστές μας.

Στους 360 οι νεκροί λόγω ψύχους

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νεκροί στην Ευρώπη λόγω του ψύχους, το οποίο διαρκεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Το βαρύτερο τίμημα το έχουν «πληρώσει» η Ουκρανία όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 135 άνθρωποι (υπολογίζονται μόνο τα θύματα από υποθερμία και όχι π.χ. από ατυχήματα λόγω

Αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αργά το απόγευμα η συνάντηση Παπαδήμου - τρόικας
Για αύριο μετατίθεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στη συνάντηση αναμένεται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας.

ΕΝΕRGA: Θα αποδοθεί το τέλος ακινήτων

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ 
Εντός του Φεβρουαρίου θα αποδοθεί το υπόλοιπο ποσό από το ειδικό τέλος ακινήτων αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρία ΚΕΝΤΩΡ (πρώην ENERG), ενώ, παράλληλα, δίδονται διευκρινίσεις από την ίδια και την Hellas Power προς τους πελάτες τους.

24ωρη απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό, στάσεις σε μετρό και ηλεκτρικό


ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ
Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στο δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στα μαχαίρια "νέο" και "παλαιό" ΠΑΣΟΚ!

Το κόμμα έχει... διασπαστεί έστω και ανεπισήμως!
Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ όλοι να μιλούν για τον κίνδυνο... διάσπασης, ωστόσο αυτή φαίνεται πως σιγά - σιγά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά χωρίς να υπολογίσει κανείς ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά και την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Κι εμείς στις ψευδαισθήσεις μας

Λογικό είναι κάθε επαγγελματίας να επιδιώκει να ικανοποιεί τον πελάτη του με το εμπόρευμα ή την υπηρεσία που του προσφέρει. Και όσο περισσότερο ικανοποιημένος μένει ο πελάτης, τόσο καλύτερος είναι ο επαγγελματίας. Με δύο (τουλάχιστον) εξαιρέσεις: τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Στις περιπτώσεις αυτές ο καλός

Παπουτσής: άρχισε η κατασκευή του φράχτη

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του συνοριακού φράχτη στις Καστανιές Έβρου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής εκτιμώντας ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι "ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και

Κλειστά αύριο σχολεία και τράπεζες

φωτό αρχείουΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 
Τη συμμετοχή τους στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη ανακοίνωσαν καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι. (φωτό αρχείου)
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία εναντίον της νέας δανειακής

Εξωπραγματικές απαιτήσεις...

Ο κίνδυνος από την υιοθέτηση εξωπραγματικών δεσμεύσεων, όπως πιέζει αφόρητα η τρόικα, είναι μεγάλος. Μας ζητούνται να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ' όσα είναι οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εφικτά. Εάν υιοθετηθούν άκριτα, δεν είναι ότι για ακόμα μία φορά θα αποδειχθούμε, ως χώρα που αναλαμβάνει δεσμεύσεις, αναξιόπιστοι.

Συνάντηση τρόικας - Παπαδήμου αργά το απόγευμα της Δευτέρας

Ανοιχτά θέματα οι επικουρικές, το μισθολόγιο, οι δημόσιες δαπάνες
Aνοιχτά παρέμειναν αρκετά ζητήματα στους κρίσιμους τομείς των επικουρικών συντάξεων, του μισθολογικού  κόστους στον ιδιωτικό τομέα και σε ότι αφορά τη μείωση των δημοσίων δαπανών, έπειτα από την τετράωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που τελείωσε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Με διαδικασίες - εξπρές απολύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Με διαδικασίες - εξπρές απολύσεις και καταργήσεις οργανισμώνΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ 
Καταργήσεις οργανισμών με διαδικασίες - εξπρές οι οποίες θα αποφασίζονται από τους επιοπρτεύοντες αυτών υπουργούς χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια και κατόπιν εισήγησης των επιτροπών αναδιάρθρωσης, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Παπαρήγα: κοροϊδεύουν το λαό

Aπέρριψε κατηγορηματικά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και την όποια συμφωνία προκύψει από αυτές, η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, λέγοντας ότι "όλες οι προτάσεις που λέγονται σήμερα για ηρωικές διαπραγματεύσεις, για αγωνιστικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν πουθενά, παρά σε έναν φαύλο κύκλο" και υπογραμμίζοντας ότι

Στο 159,1% του ΑΕΠ ανήλθε το ελληνικό κρατικό χρέος στο γ΄ τρίμηνο του 2011...

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, σε ό,τι αφορά στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και... τρίτη την Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%.

Συνελήφθη η αδελφή του Λάκη Γαβαλά για χρέη 7,7 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη η αδελφή του Λάκη Γαβαλά για χρέη 7,7 εκατ. ευρώ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΡΟΥΧΩΝ 
Η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτα, ηλικίας 50 ετών, η οποία είναι είναι διευθύνων σύμβουλος δύο εταιριών, εισαγωγής ρούχων και υποδημάτων και διακοσμήτρια, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σαρκοζί - Μέρκελ: τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα

O γάλλος πρόεδρος με τη γερμανίδα καγκελάριο προτείνουν τη δημιουργία «κλειστού λογαριασμού» για τη χώρα μας
«Σίγουρος» για τη θετική έκβαση της ελληνικής κρίσης εμφανίστηκε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εκφράζοντας και τις αντίστοιχες πεποιθήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Πολύνεκρος σεισμός στις Φιλιππίνες

Aγνοούνται 29 άτομα
Τουλάχιστον 46 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, βορειοανατολικά του Ντουμαγκουέτε, στη νήσο Νέγκρος και είχε ως συνέπεια εκατοντάδες κτήρια να καταρρεύσουν.

Ακατάλληλοι 1 στους 10 δασκάλους λόγω… ψυχασθένειας ...

Tι δείχνουν τα στοιχεία...
Πληθαίνουν τα περιστατικά που ο δάσκαλος επιτίθεται με κάποιο τρόπο στον μαθητή του.
Ένας στους 10 εκπαιδευτικούς δείχνει να πιέζεται πολύ μέσα στην τάξη. Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφουν κάθε χρόνο οι περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας, περίπου το 10%-12% των δασκάλων και των καθηγητών πάσχει από ...

Δανείστε μας κι αφήστε μας !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Η κυβέρνηση που έχουμε αυτό το διάστημα, με επικεφαλής τον κ. Παπαδημο  αν μη τι άλλο αποδεικνύει ένα πράγμα! Ότι κυρίως αυτό το διάστημα και οχι μόνο, όποιος και να "κυβερνούσε" τη χώρα θα ήταν το ίδιο! Βρε ακριβώς  το ίδιο!   Οι χώρες, και οι οργανισμοί που τους χρωστάμε λεφτά είτε εμφανιστεί υπουργός του Πασοκ,της ΝΔ  ή της  ψωροκώσταινας,  το ίδιο κάνει για αυτούς! 

Ερχεται νέο σοκ από την εφορία το 2012

Το νέο έντυπο ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2012 (δεξιά) σχεδιάστηκε με 13 αλλαγές κωδικών ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΩΣ 1.500% 
Ο φορολογικός λογαριασμός είναι ασήκωτος για τα νοικοκυριά μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση των συντελεστών φόρου και τα υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.Το νέο έντυπο ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2012σχεδιάστηκε με 13 αλλαγές κωδικών.

Στο σκαμνί και για ξέπλυμα ο Λάκης Γαβαλάς

Στο σκαμνί και για ξέπλυμα ο Λάκης ΓαβαλάςΑΓΟΡΑΖΕ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΣΩΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 
Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας κατηγορείται ότι απέκτησε 16 ακίνητα αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ σε Κηφισιά, Παιανία και Μύκονο με χρήματα που απέκρυψε δίχως να καταβάλει φόρους
Νέες βαρύτατες κατηγορίες έρχονται στο... προσκήνιο για τον Λάκη Γαβαλά, αυτήν τη φορά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το γνωστό «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»!

ΕΕ - ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!

Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες που νόμιζαν ότι η τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραστικά ή και δραματικά τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες και πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

"Χιονοστιβάδα θα προκαλούσε χρεοκοπία της Ελλάδας"

Η κερδοσκοπία με τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα «παιχνίδι με τη φωτιά», προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Σύμφωνα με τον πρώην

ΕΣΕΕ: «ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ»

Αντίθετη στη μείωση του κατώτατου μισθού, η οποία ισοδυναμεί με με κούρεμα 13ου και 14ου μισθού, δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση και...
την τρόικα. «Νοιώθουμε ηττημένοι, ως κοινωνικοί εταίροι, αφού οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν κόκκινες κορδέλες.

Fitch: H Ελλάδα θα προχωρήσει σε συντεταγμένη αναδιάρθρωση


Δεν μπορεί να αποκλεισθεί το γεγονός άτακτης χρεοκοπίας, επισημαίνει ο οίκος
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική έκθεση, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενι μίας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Νέο συμβούλιο αρχηγών σήμερα το απόγευμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ.Παπαχρηστος -Βουλα Κεχαγιά
Στο παρά πέντε της συμφωνίας-«Ηρωικές» δηλώσεις από Σαμαρά-Καρατζαφέρη
Νέα σύσκεψη θα έχει ο Πρωθυπουργός με τους Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη το απόγευμα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Νωρίτερα, το μεσημέρι, οι πολιτικοί αρχηγοί θα του έχουν

Τα καλύτερα των πρωινών δελτίων

Τηλεδιάσκεψη με την πλάτη στον τοίχο

Ρεπορτάζ : Μανώλης Σπινθουράκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Αντιμέτωπος με τις αιτιάσεις της Ευρώπης για την Ελλάδα, η βασικότερη από τις οποίες είναι ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν έχει στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών
Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της ευρωζώνης, την οποία ο ίδιος προκάλεσε το Σάββατο το απόγευμα.

Με νέο νομοθετικό καθεστώς θα λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες...

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος υποστήριξε ότι ο νέος κανονισμός καθιερώνει συγκεκριμένους περιορισμούς και μηχανισμούς ελέγχου, που «ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης».

Μέτρα - αντίδοτα για να μετριαστεί η ύφεση της τρόικας

Η ύφεση είναι εδώ και θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα της τρόικας, που γίνεται δεκτό με μικρές αλλαγές, θα κρατήσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση και θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερους Ελληνες.
Η αποτυχημένη συνταγή συνεχίζει να εφαρμόζεται μέχρι τελικής πτώσης και οι συνέπειες της κοινωνικής αγανάκτησης θα είναι πικρές, αλλά ας ελπίσουμε να μην εκτροχιάσουν τη χώρα από την πορεία της.

Γαλλία: Στα... χέρια της Λεπέν ο Σαρκοζί

Χωρίς την συμμετοχή της Μαρίν Λεπέν και ο Σαρκοζί στις εκλογές
Χωρίς την συμμετοχή της Μαρίν Λεπέν και ο Σαρκοζί στις εκλογές
Ντέρμπι μεταξύ Σαρκοζί - Ολάντ αναμένεται να διεξαχθεί στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία υπό την προϋπόθεση ότι σ' αυτές δεν θα λάβει μέρος η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Κινητοποιήσεις σήμερα από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων επώδυνων μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα θα πραγματοποιήσουν σήμερα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί του.

Τα άλλα Μνημόνια...

Του Παύλου Τσίμα
Πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει μια ευρωπαϊκή οικονομία κόβοντας τους χαμηλότερους μισθούς, χωρίς να πάψει να είναι ευρωπαϊκή;
«Ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί» ακούμε - για να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα. Γιατί; Γιατί, όπως είπε ο κ. Τόμσεν, χώρες με παρόμοιες οικονομίες έχουν πολύ χαμηλότερα όρια κατώτερου μισθού. Παράδειγμα η Πορτογαλία, όπου ο κατώτερος μισθός είναι 35% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο ελληνικό.

Πακιστάν: Νεκροί και εγκλωβισμένοι από κατάρρευση κτιρίου

 Έκρηξη φυσικού αερίου προκάλεσε την κατάρρευση ενός τριώροφου εργοστασίου σήμερα Δευτέρα στην πόλη Λαχόρη του Πακιστάν. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα σε αυτό, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο


24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριοΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί

«Mπλακ άουτ» στη Δικαιοσύνη

Ρεπορταζ στο ΕΘΝΟΣ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 
Νέο γύρο αντιπαραθέσεων προκαλεί το αίτημα της τρόικας για μεγαλύτερο άνοιγμα των νομικών επαγγελμάτων. «Πόλεμος» δικηγόρων - συμβολαιογράφων για τη μεταφορά πολλών υποθέσεων και εκτός δικαστηρίων