Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σίσυφος, ο Τάνταλος και τα μαρτύρια

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Ο Σίσυφος ήταν μυθικός βασιλιάς της Κορίνθου. Τιμωρήθηκε για την αδιακρισία του όταν αποκάλυψε στον ποταμό Ασωπό ότι είδε την κόρη του, την Αίγινα, να κάνει αίσχη με τον Δία. Ο βασιλιάς των θεών, θυμωμένος, τον έστειλε στον κάτω κόσμο, ο Σίσυφος έκανε διάφορα κόλπα για να ξεφύγει, εννοείται ανεπιτυχώς, και κατέληξε να κουβαλάει εκείνον τον βράχο στην κορυφή του λόφου. Ο βράχος, ως γνωστόν, μόλις φτάσει στην κορυφή κατρακυλάει από την άλλη πλευρά και ο Σίσυφος είναι καταδικασμένος να αρχίζει από την αρχή την αγγαρεία.

Τα καλύτερα από τα βραδινά δελτία ειδήσεων

Το ανοιχτό στοίχημα των ΑΕΙ

Του Λουκά Βλάχου
Ποιοι και γιατί εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια
Νοσταλγήσαμε αυτές τις μέρες τις παλιές καλές εποχές, τότε που τα πρυτανικά σχήματα είχαν την ευλογία των κομμάτων. Τότε που η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) των καθηγητών, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των φοιτητών και των εργαζομένων, πρότειναν στο Τμήμα Παιδείας του κόμματος τα «καταλληλότερα» άτομα για τις θέσεις του πρυτανικού σχήματος. Μετά, το θέμα έφτανε μέχρι το Πολιτικό Γραφείο και τον (τη) γραμματέα του κόμματος και με βάση τις δοκιμασμένες αρχές του «δημοκρατικού

Αμερικάνικα δολάρια διψούν... για ελληνικό γάλα

Picture 0 for Αμερικάνικα δολάρια διψούν... για ελληνικό γάλαΤης Άννης Καρολίδου
 Σε μεγάλη ελληνική γαλακτοβιομηχανία θέλει να επενδύσει η Lead Capital, η οποία εξετάζει περί τις 15 distressed βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα.
Σε μία μεγάλη, consolidated ελληνική γαλακτοβιομηχανία ενδιαφέρεται να επενδύσει η Lead Capital S.A., η οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια από πέντε αμερικανικά funds που θέλουν να τοποθετηθούν σε distressed βιομηχανίες της χώρας μας, με ισχυρή προτίμηση στον κλάδο των τροφίμων- ποτών. 

Μόλις χώρισα

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Την άλλη φορά θα το οργανώσω καλύτερα να μη μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Προς το παρόν επείγομαι να σας εξιστορήσω γιατί άλλαξα πέντε ταξί μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας. Παρακάλεσα μια, παρακάλεσα δυο, παρακάλεσα τρεις, στο τέλος άνθρωπος είμαι, δεν άντεξα, και ξεστόμισα το απελευθερωτικό «πιάστε δεξιά και αφήστε με». Μια διαδρομή που μου κοστίζει - στη χειρότερη - τέσσερα ευρώ, χθες το πρωί την πλήρωσα δεκατέσσερα. Θα την πλήρωνα

Παραπέμπονται για "φακελάκι" δυο γυναικολόγοι στα Γιάννενα

Δύο γυναικολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων οδηγούνται στον εισαγγελέα επειδή ζήτησαν «φακελάκι». Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να παραπέμψει τις δύο υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, βάσει των στοιχείων που είχε στα χέρια της.Το παράνομο «δούναι και λαβείν» στα δημόσια

Μετρό: Στη Βουλή η επέκταση προς Πειραιά

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έστειλε ο υπ.Υποδομών Μάκης Βορίδης το φάκελο του έργου της επέκτασης του Μετρό, από το Χαϊδάρι στον Πειραιά.
Το έργο κρίνεται μεγάλης σημασίας για τη μεταφορική ανακούφιση των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, αφού υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 132.000

Ο «γερμανικός τρόπος»

Tου Aγγελου Σταγκου
Εντάξει, εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε, αλλά και οι Γερμανοί είναι αυτοί που είναι. Γιατί αν δεχθούμε ότι είναι σωστή η θεωρία που λέει ότι υπάρχουν εθνικά χαρακτηριστικά που δεν αλλάζουν και τα στερεότυπα περί λαών πηγάζουν ακριβώς από αυτά, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και μάλιστα σε διπλό βαθμό.

Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα και όχι μόνο

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη. Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται

«Ναι, μάλλον» στα ευρωομόλογα

Ένα διστακτικό «ναι» στα ευρωομόλογα λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα που εξέδωσε την Τετάρτη (15.02.12) στο Στρασβούργο. Αφορμή για το ψήφισμα ήταν η Πράσινη Βίβλος της Κομισιόν για την έκδοση «ομολόγων σταθερότητας», όπως αποκαλούνται πλέον τα ευρωομόλογα στην κοινοτική διάλεκτο. Η Κομισιόν προτείνει τρεις εναλλακτικές τεχνικές λύσεις για μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων κατά το αμερικανικό πρότυπο, ώστε να καθιερωθεί το ευρώ ως παγκόσμιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Στα χέρια της τρόικας το σχέδιο νόμου

Βορίδης: Με συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια το «άνοιγμα» των ταξί
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί θα γίνει «σύμφωνα με ό,τι έχουμε πει, δηλαδή με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων», έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης.

Για να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή

Picture 0 for Για να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή Τον κώδωνα του κινδύνου για τους χειρισμούς στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης κρούει ο επικεφαλής της PIMCO, προτείνοντας τέσσερα βήματα για να μην ακολουθήσει η Ελλάδα τον δρόμο χρεοκοπίας της Αργεντινής. Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα θυμίζει υπερβολικά την Αργεντινή του 2001, υποστηρίζει οεπικεφαλής της PIMCO, του μεγαλύτερου επενδυτικού κεφαλαίου στον κόσμο, Ελ-Εριάν, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να μάθει από τα λάθη του ΔΝΤ στην Αργεντινή, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την άτακτη χρεοκοπία.

Μια χώρα στο περίπου

 Tου Πασχου Μανδραβελη
Να ’χουμε άραγε συνηθίσει τόσο πολύ στα δισεκατομμύρια (που υπολογίζουμε να πάρουμε ως νέο δάνειο) ώστε θεωρούμε αμελητέα τα 325 εκατομμύρια; Μπορεί. Οταν το χρέος ξεπερνά τα 300.000.000.000 επόμενο είναι τα 325.000.000 να φαντάζουν κατά τις ελληνικές εκφράσεις «πέντε, πάνω, πέντε κάτω...» ή «τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του;». Σε μια χώρα, όπου όλες οι συναλλαγές γίνονται στο στυλ «είναι 1,325 κιλά. Να τ’ αφήσω;» αν κάποιος απαντήσει «όχι» τότε πρέπει να είναι ή περίεργος ή Γερμανός. Γι’ αυτό δικαίως ξεσπάθωσαν οι ομιλούσες κεφαλές της TV και αναρωτιούνται «μα τι άλλο θέλουν τέλος πάντων και μάς πιέζουν για 325 ψωροεκατομμύρια;».

Η χοληστερίνη χτυπά και τα παιδιά

Η χοληστερίνη χτυπά και τα παιδιά
Αν και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ανιχνεύονται συνήθως στους ενήλικες, υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών – ακόμα και πολύ μικρών – που, δυστυχώς, έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Αισιοδοξία Άσμουσεν για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Όπως είπε στο Reuters, η Ελλάδα μπορεί να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης.
Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ακόμα ότι αν η απόφαση του Eurogroup είναι θετική, θα γίνει και η έγκαιρη διεξαγωγή του PSI (ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων).

Ιδρυση αντιμνημονιακών κομμάτων

Η καρατόμηση 43 συν 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χάρη του νέου Μνημονίου δεν στάθηκε ικανή να κορέσει τη δίψα για «πολιτικό αίμα» Ελλήνων του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ούτε οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και υποταγής του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου αποδείχθηκαν επαρκείς για να ικανοποιήσουν τη σαδιστική επιθυμία του Σόιμπλε να ταπεινώσει σε βαθμό πλήρους εξευτελισμού τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες που στηρίζουν το νέο Μνημόνιο.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής αν δεν βρεθεί λύση


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 
Στην περίπτωση που η συνεδρίαση του Eurogoup την Δευτέρα δεν καταλήξει σε κάποια απόφαση τότε θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη σύνοδος κορυφής. Αυτό διεμήνυσε πριν από λίγο στον Γ. Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός και θα το επαναλάβει σε λίγη ώρα στην συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η γερμανική αγορά εργασίας είχε κατά το τέταρτο τρίμηνο πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν ο υψηλότερος από την επανένωση της Γερμανίας.

Τους στέρησε κάθε δικαιολογία

Γιώργος Κύρτσος
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας παραιτήθηκε της προεδρικής του αποζημίωσης που πλησιάζει, σε ετήσια βάση, τις 300.000 ευρώ. Πρόκειται για μία πράξη μεγάλης πολιτικής σημασίας. Ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας έστειλε το μήνυμα στην κοινωνία αλλά και στο ευρύτερο σύστημα εξουσίας υπέρ μιας δίκαιης κατανομής των οικονομικών βαρών της κρίσης.

Στρατιωτικοί διέγραψαν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες


Στρατιωτικοί διέγραψαν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 Στρατιωτικοί κατάφεραν να διαγράψουν μέχρι και 78% του χρέους τους σε τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας. Με δύο αποφάσεις του έδωσε «ανάσα» σε ισάριθμους δανειολήπτες που είχαν συνολικές οφειλές 98.824 ευρώ και 123.202 ευρώ, σε έξι και τέσσερις τράπεζες αντίστοιχα.

Το χωριό καίγεται κι εσείς επιμένετε ακόμα στο τυρί Ολλανδίας και στα αυτοκίνητα Γερμανίασ!

 Γερμανία - Ολλανδία και άλλοι: δώστε μας κι άλλες δεσμεύσεις
Πολλοί λένε ότι καταλαβαίνεις τον άνθρωπο από την εξωτερική του όψη. Κοιτάξτε τη φωτογραφία και βγάλτε συμπέρασμα για το ποιόν του "εταίρου μας" στην Ε.Ε. Είναι ο ένας από τους "εταίρους" που θέλουν να καθορίζουν με ακρίβεια τι, πότε και πού  πρέπει να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Επιστολή της ΕΠΟ στη FIFA

Η ΕΠΟ έστειλε τελικά επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία  ποδοσφαίρου και την ενημέρωσε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Η FIFA, μόλις έλαβε την επιστολή, απάντησε άμεσα  και προέτρεψε την ελληνική ομοσπονδία ώστε  να την ενημερώσει αν στον νέο νόμο υπάρχουν σημεία που έχονται σε αντίθεση με το καταστατικό της διεθνούς ομοσπονδίας. Σε αυτή την περίπτωση, η FIFA θα εξετάσει την

Το μαρτύριο της... σταγόνας!

Η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή ένα τριετές, μέχρι το 2014, «αιματηρό» κοινωνικά πρόγραμμα. Η Αθήνα, έξω από το Κοινοβούλιο, καιγόταν. Τα δε δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το τρίτο, ο ΛΑΟΣ, ταρακουνήθηκαν με αποχωρήσεις και διαγραφές πάνω από 50 βουλευτών, για να στηρίξουν το «νέο πρόγραμμα». Ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος το «πήραν επάνω τους»,

Ουρές για ένα δωρεάν κοψίδι στη Βαρβάκειο Αγορά


Οι περαστικοί κατανάλωσαν 1.500 κιλά κρέας στο εθιμοτυπικό τσίκνισμα
Το αυτοσχέδιο τσιμπούσι  (φωτο) στήνεται κάθε χρόνο στη Βαρβάκειο Αγορά
  Ουρά δεκάδων μέτρων, που ανανεωνόταν επί ώρες, σχηματίσθηκε σήμερα, Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου εκατοντάδες Αθηναίοι - περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά - πέρασαν από τις ψησταριές, που στήνουν πάντα τέτοια μέρα οι κρεοπώλες, για έναν δωρεάν μεζέ - ή και λίγο περισσότερο.

Λ. Κατσέλη: «Ψευτοδίλημμα» η χρεοκοπία ή η ψήφιση του οικονομικού προγράμματος

Η Λούκα Κατσέλη δηλώνει ότι τα επόμενα βήματά της θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.
«Ψευτοδίλημμα», χαρακτήρισε η ανεξάρτητη βουλευτής Λ. Κατσέλη το επιχείρημα που, όπως είπε, έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» σε αυτό.

Επιστρέφονται 35 εκατ. €, για λάθος πρόστιμο


Η Κομισιόν θα επιστρέψει 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα που από λάθος είχαν επιβληθεί στη χώρα ως πρόστιμο για παράτυπες αγροτικές επιδοτήσεις. Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Κομισιόν αναφέρει ότι είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου που ακύρωνε μερικώς το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα το 2005 για παράτυπες επιδοτήσεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους και οπωροκαλλιεργητές.

Προς Αλβανία, Ισραήλ και Γεωργία τα περισσότερα εμβάσματα

Προς Αλβανία, Ισραήλ και Γεωργία τα περισσότερα εμβάσματαΣΤΟΙΧΕΙΑ 2010 
Την τελευταία διετία η Ελλάδα μετατράπηκε, από χώρα προσέλκυσης εμβασμάτων, σε χώρα αποστολής χρημάτων, διαπιστώνει ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος Α. Σεμετά, σε γραπτή του απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Παπανικολάου.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει τώρα»

Παρουσίαση της νέας πολιτικής «πλατφόρμας» για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση

Την πολιτική του «πλατφόρμα» υπό τον τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» παρουσίασε την Πέμπτη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ.
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «μετά την 12η Φεβρουαρίου η Ελλάδα έκανε μια νέα αρχή , πολλά από αυτά που ξέραμε δεν θα τα ξαναζήσουμε».

Πολιτικό Συμβούλιο - ΠαΣοΚ: πιέσεις για εκλογή νέας ηγεσίας

Πολιτικό Συμβούλιο - ΠαΣοΚ: πιέσεις για εκλογή νέας ηγεσίαςΠολιτική πλατφόρμα παρουσιάζει την Πέμπτη ο κ. Αν. Λοβέρδος

Μακελειό... δημοσιογράφων στην ΕΡΤ!...

Με τρόπο επιδεικτικό η ΕΡΤ απαντά με δελτίο τύπου της " στα περί διαφάνειας στις προσλήψεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ "...όπου γίνεται λόγος για το αδιάβλητο της διαδικασίας και για την διαφάνεια που ακολουθήθηκε καθώς και για την επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ( ΕΣΗΕΑ )προκειμένου να γίνουν αξιοκρατικά οι προσλήψεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ...θεωρώντας ότι έγιναν αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ ! Να απαντηθούν όμως και τα εξής :

Μπερλουσκόνι: «Φτάνει η λάσπη»

Ύστερα από τους εισαγγελείς του Μιλάνο, οι οποίοι πρότειναν χθες να καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας του Βρετανού δικηγόρου, Ντέιβιντ Μιλς, σήμερα ήταν η σειρά των εισαγγελέων της Ρώμης να ζητήσουν την καταδίκη του Μπερλουσκόνι και του γιου του Πιερσίλβιο για την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Αναβάλλεται η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη νέα δανειακή σύμβαση

Την Τετάρτη, η συζήτηση για εξεταστική, για τα στατιστικά στοιχεία.
Αναβάλλεται, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, την οποία είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τρεις όροι προς την Ελλάδα

Ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες απαιτήσεις της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα, προκειμένου να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε στάση πληρωμών και άτακτη χρεοκοπία. Όπως μετέδωσε το Mega, το Eurogroup θέτει ως προϋποθέσεις για την

Τα καλύτερα από τα σημερινά πρωινάδικα

Τα ανόητα σχέδια επί χάρτου και το ανύπαρκτο αναπτυξιακό σχέδιο

Δείτε το μέγεθος της βλακείας ή του δουλέματος. Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία με επικεφαλής την τρόικα μας λένε ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο, αν το 2020 ανέρχεται στο 120% του ΑΕΠ και υποστηρίζουν πως με το μέγεθος του «κουρέματος», που γίνεται τώρα, δεν θα επιτευχθεί ο στόχος.
Ποιοι μας τα λένε αυτά; Εκείνοι που αδυνατούν να προβλέψουν την ύφεση του επόμενου χρόνου, εκείνοι που δεν μπορούν να

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην «αναμόρφωση» των πορειών

Την «αναμόρφωση» του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που μελετά η κυβέρνηση καταδικάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
«Μετά τις καθημερινές εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών που επιχειρούν εκβιαστικά να επηρεάσουν ακόμα και την ελεύθερη

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Γιάννενα!

Δεν θα παραστεί τελικά στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η επίσκεψη του Προέδρου αναβάλλεται λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και της αναγκαιότητας

"Δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στην ευρωπαϊκή ηγεσία εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι «τις αποφάσεις για τη χώρα δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά κάποιοι τεχνοκράτες και ξένοι πολιτικοί», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στοιχειώδους δημοκρατίας. Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της οποίας υπερψηφίστηκαν από το

Σπίρτα, πυρσοί και κούτσουρα

«Στην  ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε σ' αυτήν, να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, να είμαστε ισότιμοι, αυτοδύναμοι και ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί παλεύουν με τη φωτιά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αλλοι με πυρσούς και άλλοι με σπίρτα. Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

«Η Ευρώπη σκοτώνει την Ελλάδα» λέει ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς

«Ντρέπομαι»...
Επίθεση-«φωτιά» από τον αρχηγό του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, εταίρου της κυβέρνησης Μόντι, για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας. «Μπορεί κανείς να ζητήσεις από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι να τη δολοφονήσει» λέει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Παπανδρέου - Σαμαρά κάλεσε ο Παπαδήμος

Παπανδρέου - Σαμαρά κάλεσε ο ΠαπαδήμοςΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνανατάται το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Προεκλογικά το μεγάλο "φαγοπότι" με τον ΦΠΑ!...

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Στον Ρακιντζή όλα τα στοιχεία της απάτης με το ΦΠΑ...
Το 2007, έτος εκλογών, φέρεται να στήθηκε στην Κρήτη το μεγαλύτερο "πάρτι" σε σχέση με την μεγάλη κομπίνα της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του νησιού, όπως αποκαλύπτεται από το... αναλυτικότατο έγγραφο που σπέστειλε το ΣΔΟΕ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το οποίο κοινοποιείται επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αλλά και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη.

Θετικές και αρνητικές αντιδράσεις

 Είναι πολλές οι ενδείξεις τον τελευταίο καιρό ότι διευρύνεται ο κύκλος των επώνυμων Ευρωπαίων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντιμετώπιση της χώρας μας από την τρόικα και τον φιλογερμανικό άξονα της Ευρωζώνης. Και ο λόγος της συμπεριφοράς αυτής δεν έχει να κάνει μόνο με παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ή συμπάθειας. Κάποιοι βλέπουν ή φαντάζονται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα εμείς.

Πρόεδρος μόνο από τη βάση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο ΕΘΝΟΣ Βούλα Κεχαγιά
Ο Παπανδρέου συναινεί στην επίσπευση της ανάδειξης νέου αρχηγού, αλλά δεν συζητά αλλαγή στον τρόπο εκλογής
Ολα τα ανοιχτά εσωκομματικά θέματα αναμένεται να μπουν στο τραπέζι της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σήμερα, παρότι συγκαλείται στη σκιά των νέων απειλών που προβάλλουν οι δανειστές μας για αναβολή καταβολής της δόσης του δανείου.

Σε κρίσιμη κατάσταση το ενεργειακό σύστημα της χώρας

Σε κρίσιμη κατάσταση το ενεργειακό σύστημα της χώραςΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, εξαιτίας του συνδυασμού ελλείψεων στο φυσικό αέριο (που τροφοδοτεί μονάδες ηλεκτροπαραγωγής) και αυξημένης ζήτησης ρεύματος, λόγω κρύου, παρά το γεγονός ότι ο Διαχειριστής του Συστήματος, με χθεσινή απόφαση, ήρε το καθεστώς συναγερμού που σήμανε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, η πρωϊνή αιχμή της ζήτησης έφθασε στα 7550 μεγαβάτ.

Επιμένουν οι σκληροί της Ευρώπης: Μετά τις εκλογές το νέο δάνειο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ολλανδό ομόλογό του,  Γιαν Κις ντε Γιάγκερ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»
Σταθεροί στην προοπτική τμηματικής έγκρισης του νέου δανείου προς την Ελλάδα εμφανίζονται κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Με σημερινές τους δηλώσεις, ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε και ο Ολλανδός ομόλογός του Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, δηλαδή δύο από τους εκπροσώπους του «γκρουπ των σκληρών» της ευρωζώνης επανήλθαν στο σχετικό σενάριο.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : ΣΘΕΝΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

«Δεν πρέπει να έχουμε παθητική στάση» απέναντι στις πιέσεις της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Επιστολή – παρέμβαση 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...

«Εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης» ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίο επισημαίνουν ότι εξακολουθούν μεν να τον εμπιστεύονται, αλλά τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Καρδιές που θα λιώσουν από έρωτα

Τρεις καρδιές σχεδίασαν ερωτευμένοι επάνω στην παγωμένη λίμνη Μπλεντ της Βορειοδυτικής Σλοβενίας χθες, ημέρα που γιόρταζε ο Αγιος Βαλεντίνος, ο προστάτης των ερωτευμένων. Την ίδια ημέρα έρευνες ήρθαν να ενισχύσουν τη σημασία του έρωτα ως πηγής ευτυχίας στη ζωή των ανθρώπων και να δείξουν ότι ένα ταίρι είναι η πιο σημαντική πηγή ευτυχίας στη ζωή. Σχεδόν οι μισοί από τους

Μαχαίρια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΚΑΜΙΑ φορά οι άνθρωποι δεν είναι όπως φαίνονται. Το ακραίο παράδειγμα είναι ο «Ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ». Βαθιά συμπλεγματικός και μοχθηρά διπρόσωπος, ο ήρωας της Πατρίσια Χάισμιθ ενσωματώνεται πρώτα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον και μετά σκοτώνει. Τον ενσάρκωσε στην οθόνη ο Ματ Ντέιμον.