Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ροζ Πάνθηρας

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αλλού ήθελαν να πάνε κι αλλού πήγαν τελικά. Συμβαίνουν αυτά, θα μου πείτε. Τα ξημερώματα το φως μπερδεύεται με τις σκιές κι αν βιάζεσαι, όπως βιάζονταν, δεν έχεις χρόνο να κοιτάξεις τις πινακίδες. Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό πως στα μέρη μας η σήμανση δεν είναι από τις καλύτερες. Ούτε και τα ελληνικά τους ήταν τέλεια. Τα μίλαγαν σπαστά. Φαντάζομαι πως και οι ιστορικές τους γνώσεις δεν θα ήταν και πολύ προχωρημένες.

Τα χρέη μας

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Εχω έναν φίλο που με βρίζει όποτε γράφω κάτι εναντίον της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Γερμανίας, γενικώς. Και δεν πρόκειται για «εναντίον». Μια κριτική ως απλός έλληνας πολίτης κάνω για τη σκληρότητα - ολοένα αυξανόμενη - του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα, που ο λαός της πληρώνει, με αιματηρές θυσίες, τα δάνεια της χώρας.

Η μεγάλη απάτη εφοριακών


 Βίντεο από το δελτίο του Alpha 20/02/12

Μάθαν ότι –ηδιόμαστε και πλάκωσαν κι’ οι Sir Μικροί Μαρκήσιοι «ιδίοις δαπάναις»

= Με αφορμή την ανάρτηση  — «Μαρκεζίνικη Επιχείρηση Σκούπα» για αποτυχημένους πολιτικούς, στείρες πολιτικές και ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους– στο αγαπητό UDemand έχω το παρακάτω σχόλιο:

Τα καλύτερα από τα βραδινά δελτία ειδήσεων

«Η συναίνεση είναι κομπίνα»

Του Μιχάλη Τσιντσίνη
Είναι, λένε, όλοι Ελληνες. Αλλά ποιους Ελληνες εννοούν; Ολοι οι Ελληνες δεν είναι ίδιοι. Υπάρχουν έλληνες μνημονιακοί και έλληνες αντιμνημονιακοί.
Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν ποιος είναι ο Σόιμπλε κι εκείνοι που μεγαλοφώνως αναρωτιούνται. Από τη μία οι γερμανόφιλοι, οι νεοφιλελεύθεροι, οι ολλανδοτσολιάδες. Κι από την άλλη οι επαναστάτες, οι δραχμολεβέντες, οι Βαλκάνιοι.
Και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης κ. Τσίπρα;
 Τούτοι οι χρόνοι είναι όντως ταραγμένοι, τα μυαλά μπερδεύονται και οι λόγοι «φεύγουν».
Πολλές φορές «η γλώττα προτρέχει της διανοίας» όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας.
Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνέβη και με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε με πάθος ότι: «Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν».

Λ. Παπαδήμος: Τρεις παράμετροι για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup - Ολοκληρώθηκε διαπραγμάτευση με αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSΙ
Ολοκληρώθηκε γύρω στις 10 το βράδι η συνάντηση που άρχισε περί τις  20.00 ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχιζόταν με τη συμμετοχή του κ. Γ. Ζανιά, ως αναπληρωτή του υπουργού των Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να επιστρέψει στην συνεδρίαση.

Αλ. Τσίπρας: Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι τόσο Ελληνες

Αλ. Τσίπρας: Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι τόσο ΕλληνεςΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις με αφορμή το σημερινό Eurogroup
«Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφασή τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος  να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να

Αγωνία (επανένταξης); Πρόβλημά τους!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ χαμένο το παιχνίδι οι «απολυμένοι» πασόκοι βουλευτές κατέθεσαν τα όπλα και δεν αγωνιούν (φανερά) για την επανένταξη. Θα περιμένουν να κάνει ξαστεριά, θα μας έρθουν(;) δριμύτεροι και ξανά «δόξα» και χρήμα, προνόμια. Εκείνοι που δίνουν αγώνα…συγκινητικό για ν’ ανοίξει την αγκάλη του το Κόμμα είναι οι διαγραμμένοι Νεοδημοκράτες. Μετά το σοκ της «απόλυσης» κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, οργανώθηκαν, χτύπησαν πόρτες κρυφά, το’ παιξαν ιδεολόγοι φανερά και περιμένουν. Τον αρχηγό να «ενδώσει» μόλις οι

Με κόλπο μείωσαν τις συντάξεις

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν καταπληκτικό το στήσιμο του κόλπου μείωσης τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς να προλάβουν όχι μόνο να αντιδράσουν, αλλά ακόμη και να συνειδητοποιήσουν οι δυστυχείς συνταξιούχοι πώς η κυβέρνηση λεηλάτησε ένα ακόμη τμήμα του γλίσχρου εισοδήματός τους. Ούτε «κιχ» δεν έβγαλαν τα περίπου 300.000 θύματα των νέων περικοπών.

Independent: Πωλούσαν στην Ελλάδα όπλα που δεν μπορούσε να αγοράσει

«Ευρωπαϊκά κράτη πίεζαν την Αθήνα να αγοράσει οπλικά συστήματα που δεν μπορούσε να πληρώσει» γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, σε δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Η Γαλλία και η Γερμανία "ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα"». Καθώς αναμένεται η έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης, γράφει η εφημερίδα, ολοένα αυξάνονται οι φωνές που κατηγορούν το Βερολίνο και το Παρίσι για την κατάσταση στη χώρα, αφού οι δαπάνες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς που αγόραζε η Ελλάδα από αυτούς ήταν δυσβάσταχτες.

Αύξηση στα τουριστικά έσοδα

Με άνοδο που προσέγγισε το 10% κλείδωσαν οι αυξήσεις των τουριστικών εσόδων για το 2011 επιβεβαιώνοντας έτσι και τις εκτιμήσεις των εγχώριων τουριστικών παραγόντων.
    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η αύξηση που σημειώθηκε στα τουριστικά έσοδα ήταν 9,45% φτάνοντας τα 10,519 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 9,611 δισ. ευρώ του 2010.

Παπαδήμος: «H μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ του ευρώ»

«Η εφαρμογή του προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας», υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Είμαστε όλοι Ελληνες;

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Είναι ασφαλώς συγκινητικές οι διεθνείς εκδηλώσεις συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Οπως είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους να διαδηλώνουν στις μεγάλες πρωτεύουσες φωνάζοντας «Είμαστε όλοι Ελληνες».
Για να είμαι ειλικρινής, βεβαίως, μάλλον δεν πρόκειται για κάποιο πάνδημο κίνημα λαϊκής διαμαρτυρίας αλλά κυρίως για εκδηλώσεις κοινωνικών ακτιβιστών - από αυτούς που άλλοτε υποστηρίζουν την Ελλάδα, άλλοτε «καταλαμβάνουν» τη Γουόλ Στριτ και άλλοτε καταριούνται την παγκοσμιοποίηση και τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό.

Εοράκαμεν τους ληστάς

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Παλιά είχαμε τους κλεφτοκοτάδες και τις μπουγαδοκλέφτρες. Παράλληλα κλέβανε στο ζύγι, αργότερα εκκλησίες, μετά λήστευαν τράπεζες και τώρα μουσεία. Η εξέλιξη της εγκληματικότητας σ' αυτόν τον τόπο αξίζει να μελετηθεί με προσοχή. Τα συμπεράσματά της θα μας είναι απείρως χρησιμότερα κι από αυτά ακόμη της Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας. Ο ληστής και ο βάνδαλος εντοπίζουν τις «αξίες» με αλάνθαστο ένστικτο. Ισως ήρθε η ώρα να πάψουμε να τους κυνηγάμε και να τους συμβουλευτούμε.
Νέο ραντεβού, την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ
Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την  Τετάρτη στις 16:00, και σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την

Έκκληση Λοβέρδου για έκλειψη της υπερσυνταγογράφησης

Έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας προς τους Ιατρικούς συλλόγους της χώρας προκειμένου να συνδράμουν στον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, άλλοι 11 γιατροί από διάφορες περιοχές της χώρας αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην υπερσυνταγογράφηση και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν από τον ΕΟΠΠΥ να δώσουν εξηγήσεις, οι οποίες αν δεν είναι επαρκείς θα τους αφαιρεθεί το συνταγολόγιο για δύο έτη.

Γιόαχιμ Γκάουκ: ο υπερκομματικός υποψήφιος

Πρόκειται για τον Γιόαχιμ Γκάουκ, έναν από τους πιο επιφανείς αντιφρονούντες στο κομμουνιστικό καθεστώς της ανατολικής Γερμανίας, ο οποίος μετά την επανένωση της Γερμανίας απέκτησε το προσωνύμιο του «κυνηγού της Στάζι» ως διαχειριστής των αρχείων που είχε συντάξει η μυστική αστυνομία του καθεστώτος.

Ο πάγος στο Δούναβη βυθίζει πλωτές γέφυρες και εστιατόρια στο Βελιγράδι

Συντρίμμια στις όχθες του ποταμού
Μεγάλα κομμάτια πάγου που κινούνται στον Δούναβη έπειτα από μία ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας στη Σερβία βύθισαν βάρκες, πλωτές γέφυρες και εστιατόρια στο Βελιγράδι. Η θερμοκρασία στη Σερβία ανέβηκε από τους -20 βαθμούς Κελσίου που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στους 10 βαθμούς την Κυριακή, με αποτέλεσμα να λιώσει ο πάγος στο Δούναβη που ξεπερνούσε τους 30 πόντους πάχος.

Επικήρυξη των δραστών της ληστείας στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ζητά ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

Την επικήρυξη των δραστών της ληστείας, που έγινε στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στον υπουργό «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και

Αποφυλάκιση Εφραίμ εισηγείται ο εισαγγελέας...

Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ τάσσεται για ακόμη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.
Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και... περιοριστικών όρων.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Aπό το : Πρώτο Θέμα
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Σαουδική Αραβία και φυσικά σε ολόκληρη την Ευρώπη η αναμενόμενη (;) συμφωνία του σημερινού Εurogroup σχετικά με την εκταμίευση του νέου πακέτου για την Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Το “Bloomberg” κάνει λόγο πως η συμφωνία για την Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά, ενώ και το αμερικανικό

Δηλώσεις πριν το Eurogroup


Εν αναμονή της απάντησης των ποδοσφαιριστών

Υπομονή από τους παίκτες της ΑΕΚ στο θέμα των πληρωμών και ειδικό διακανονισμό για να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάει η διοίκηση, ζήτησε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήγε σήμερα στις εγκαταστάσεις των Σπάτων και λίγο μετά την προπόνηση μίλησε με τους παίκτες. Εξήγησε την δύσκολη

Αρχισαν τα εσωκομματικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Επιστολή-παρέμβαση Παπουτσή με αιχμές και για Βενιζέλο
Χοντραίνει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία πριν από την εκλογή νέας ηγεσίας.
Λίγες ημέρες πριν από την επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Χρήστος Παπουτσής θα διεκδικήσει τελικώς την προεδρία του κόμματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κατηγορεί τις οικονομικές Αρχές που ουσιαστικά εποπτεύονται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αναποτελεσματικότητα στην αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος.

Η Τρόικα «κούρεψε» τις δαπάνες των εκλογών

«Ονειρο θερινής νυκτός» η αυτοδυναμία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
Οι δανειστές της χώρας φρόντισαν να επιβάλουν στην πράξη την άποψή τους ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές. Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας, πίεσαν την κυβέρνηση (κυρίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο) και πέτυχαν να περικοπούν κατά 70 εκατ. ευρώ περίπου οι εκλογικές δαπάνες. Αυτό καθιστά προβληματική τη διενέργεια των προσεχών εκλογών, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα

Ιράν: Πετρέλαιο «γιοκ» ίσως και για την Ελλάδα


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό πετρέλαιο, καθώς η Τεχεράνη αφού διέκοψε τις εξαγωγές σε Γαλλία και Βρετανία, απειλεί τώρα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αν η Ευρώπη συνεχίσει τις "εχθρικές ενέργειές" εναντίον της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ιρανικής εθνικής εταιρείας πετρελαίου NIOC Αχμάντ Γαλεμπανί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαιρέσεων από το ενιαίο μισθολόγιο

Σύμφωνα με τον Φ. Σαχινίδη
Ανοιχτό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο.
Σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κ. Σαχινίδης αναφέρει πως θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες συντρέχει, ενδεχομένως, λόγος εξαίρεσης από τα ανώτατα όρια των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του Ν. 4024/2011 και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση.

«Πρώτα το Eurogroup, μετά το πολυνομοσχέδιο...»

 Κωστής Πλάντζος
Πάει μια μέρα πίσω η κατάθεση
Κατά μια μέρα τουλάχιστον μέρα φαίνεται πως αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στο ελληνικό κοινοβούλιο από το υπουργείο Οικονομικών.
Στο οικονομικό επιτελείο πάντως θεωρούν πως η ελληνική πλευρά έχει ήδη κάνει τα πάντα, σε σχέση με όσα προϋποθέτει η νέα

Φ. Κρανιδιώτης «Περιττή η ύπαρξη του ΛΑΟΣ»

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ
Το στέλεχος της ΝΔ κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε πως το ΛΑΟΣ είναι ένα περιττό κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα διαλυθεί ή θα αυτοδιαλυθεί».

«Είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι»

Με βάσιμες ελπίδες για συνολική συμφωνία ξεκινά σε λίγες ώρες η συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες. Γερμανία, Φιλανδία και Ολλανδία παραπέμπουν και σε ανοιχτά ζητήματα. Στο προοίμιο της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Νέα κατάληψη από συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα διέκοψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
«Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει τα χαρτιά που ζητάνε οι συμβασιούχοι» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
Νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, διακόπτοντας για τρίτη συνεχή φορά τις εργασίες του.

Συμφωνία με Φινλανδία για το δεύτερο πακέτο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟΥ YLE
Συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων φέρεται να υπέγραψε η χώρα μας με την Φινλανδία, όπως μεταδίδει το εθνικό φινλανδικό δίκτυο YLE.

Ιταλοί δήμαρχοι υπέρ της Ελλάδας

Πρωτοβουλία στήριξης της Ελλάδας, εκδηλώθηκε από το Δήμαρχο του Μπαρονίσι, Τζιοβάνι Μοσκατιέλο, ο οποίος απεύθυνε σχετική έκκληση στους συναδέλφους του στην Ιταλία. Ο κ. Μοσκατιέλο, όπως και ο Δήμαρχος του Κάβε Ντεϊ Τιρένι, Μάρκο Γκάλντι, έχουν ανακοινώσει ότι θα καταβάλουν το μισθό τους, υπέρ της Ελλάδας. Η έκκληση αυτή κοινοποιήθηκε γραπτώς προς τους 8.000

Τον κώδωνα του κινδύνου ξαναχτυπά ο Μόντι: Δώστε προσοχή στην Ελλάδα

«Ένα από τα στοιχεία πάνω στα οποία εργάσθηκε και θα συνεχίσει να εργάζεται η Ιταλία, είναι η πίεση για να δοθεί μεγάλη προσοχή στην σοβαρότερη εστία φωτιάς, σε εκείνη της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε ομιλία του στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου αναφέρθηκε και πάλι στην ελληνική οικονομική κρίση.

Financial Times: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»

Mε σκληρό τίτλο οι Financial Times σχολίασαν τις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, αναφέροντας πως η χώρα μας είναι «η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης».

Τα... αποδομητικά διλήμματα

 Η δημοσκόπηση της MARC για το «Εθνος της Κυριακής», αλλά και οι άλλες δύο δημοσκοπήσεις της ALCO και της MRB που δημοσιεύθηκαν χθες αποτυπώνουν με πολύ καθαρό τρόπο τη ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού της χώρας. Κατάρρευση του δικομματισμού, έλλειψη αυτοδυναμίας, ενίσχυση της Αριστεράς με «μέτωπο του δόρατος» τη Δημοκρατική Αριστερά, που και στις τρεις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα, καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ και οκτακομματική ή ακόμα και εννεακομματική Βουλή.

Ασύλληπτο πρόστιμο 202 εκατ. ευρώ σε πρατηριούχο της Σητείας από το ΣΔΟΕ

Ενα απίστευτο πρόστιμο επέβαλλε το ΣΔΟΕ σε πρατήριο καυσίμων στη Σητεία της Κρήτης. Του ζητά να πληρώσει το ποσό των 202,4 εκατομμυρίων ευρώ για παρατυπίες στις δηλώσεις του συστήματος «Ηφαιστος» που ισχύει στο σύστημα πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης.

Το Ισραήλ χρωστάει στην Κύπρο...

Οταν σε μία ημέρα (Πέμπτη), γεμάτη με ντόπιες και διεθνείς ειδήσεις, τα αμερικανικά MME καταγράφουν ψηλά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη Λευκωσία, τότε κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει στην Κύπρο και στη γειτονιά της Μεσογείου. Βρέθηκα σε παρέα διπλωματών και δημοσιογράφων και μονοπώλησε το ενδιαφέρον η συνάντηση, με βασικό ερώτημα που ετέθη από Λιβανέζο συνάδελφο, για «το πού το πάνε Κύπρος και Ισραήλ».

Τα καλύτερα από το πρωί

20.000 αιτήσεις για μεταθέσεις εκπαιδευτικών

20.000 αιτήσεις για μεταθέσεις εκπαιδευτικών  Στις αρχές Απριλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Σε αριθμό-ρεκόρ θα φτάσουν φέτος οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για μετάθεση, ενώ οι νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων φέρνουν «πονοκέφαλο» σε δασκάλους και καθηγητές, που ανησυχούν για περικοπές στις θέσεις εργασίας τους. Οσον αφορά τις αιτήσεις για τις μεταθέσεις, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, θα ξεπεράσουν τις 20.000 συνολικά για πρωτοβάθμια και

Και πάλι ο δικομματισμός;

Το συνηθίζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει την άποψη ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι η συνεργασία των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς και η εφαρμογή μιας γνήσιας αντιμνημονιακής πολιτικής. Και υποθέτω ότι αυτήν την εβδομάδα θα προβάλει περισσότερες φορές την άποψή του, μια και οι δημοσκοπήσεις έδειξαν νέα μείωση των ποσοστών του δικομματισμού και εδραίωση της ανόδου της Αριστεράς.

Άνοιξε τα ''χαρτιά του'' το υπουργείο Οικονομικών : ''Στο πλευρό μας ΠΛΕΟΝ και το ΔΝΤ

Τι έχει συμφωνηθεί – Που υπάρχουν ακόμα αγκάθια'' Γεγονός πλέον ο δεσμευμένος λογαριασμός για το χρέος
  • Κοντά σε συμφωνία για νέα μείωση στο επιτόκιο του αρχικού δανείου των 110 δις ευρώ 
  • Μπαίνουν στο κούρεμα οι ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες – Μένει απ' έξω η ΕΚΤ;

Κι όμως οι Γερμανοί "βλέπουν" 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Η εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι αποτίμηση της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα. Το έγγραφο είναι πραγματικά μια αποκάλυψη αφού:H Ελλάδα περιγράφεται ως χώρα η οποία μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά, καθώς, όπως σημειώνεται,

Κατάρρευση του ηθικού

Λίγες μέρες πριν από την είσοδο των ναζιστικών πάντσερ στο Πα­ρί­σι (14 Ιουνίου 1940) το προσω­πι­κό στο Μου­σείου του Λού­βρου και εκατοντάδες Γάλλοι εθελο­ντές με αυτοθυσία και πε­νι­χρά μέσα εξαφά­νι­σαν τους θησαυ­ρούς για να μην πέσουν στα χέρια του κατακτητή. Για όλο το διάστημα της κατοχής οι έφο­ροι αρχαιοτήτων έζησαν σε μονα­­στή­ρια και αγροτό­σπιτα στη γαλλική ύπαιθρο μαζί με τα πολύτιμα έργα για να τα

Καλύτερα μουσεία κλειστά παρά μουσεία αφύλακτα

Το χρονικό ταλαιπωρίας της Αρχαίας Ολυμπίας - Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου
Αστυνομικοί αποκλείουν το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Τα νέα ήθη στον χώρο του εγκλήματος βρήκαν απροετοίμαστο το υπουργείο Πολιτισμού και τις διωκτικές αρχές. Την έκαψαν, την έκλεψαν πριν από δύο χρόνια, το μουσείο της πλημμύρισε με βρόχινο νερό πριν από δύο μήνες και τώρα έρχεται το τελικό χτύπημα. Η Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων και «brand name» της χώρας διεθνώς, υφίσταται μεγάλο πλήγμα.

Αθλια η υποκρισία των «εταίρων» μας που χρωστάνε πολύ περισσότερα από τους Ελληνες


Η υποκρισία και η αθλιότητα των δήθεν εταίρων συνεχίζεται. Ο ανορθολογισμός ακόμα και ο παραλογισμός που χαρακτηρίζουν τη στάση των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας διαιωνίζονται. Το ίδιο και οι προσβλητικές και ακραίες αναφορές για την Ελλάδα.

Eλεγχοι της ομάδας Ράιχενμπαχ για την ακρίβεια


ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Η TASK FORCE ΤΟΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο γ.γ. Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης Στ. Κομνηνός ζήτησε τη συνδρομή της Ομάδας Κρούσης στους ελέγχους που διενεργεί η ΥΠΕΑ στις ενδοομιλικές συναλλαγές των ξένων επιχειρήσεων στους κλάδους προϊόντων ευρείας κατανάλωσης

«Στην τελική ευθεία για την διάσωση της Ελλάδας»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ
Η καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο του σημερινού διεθνούς Τύπου.
«Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του άρθρου του BBC. Η Αθήνα χρειάζεται 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου.

Σ. Ρουαγιάλ: Η κυβέρνηση Ολάντ θα αποκτά έλεγχο στις τράπεζες που θα διασώζει


«Θα αποκτούμε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου και θα έχουμε λόγο σε αυτές»
Το Γαλλικό κράτος ενδέχεται να αποκτά μετοχικό κεφάλαιο στις τράπεζες που ‘διασώζονται’ με χρήματα των  φορολογουμένων εάν οι Σοσιαλιστές ανακτήσουν την εξουσία τους επόμενους μήνες, δήλωσε χθες η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σημαντικό στέλεχος του κόμματος.

ΔΝΤ: Στο 129% το ελληνικό χρέος το 2020

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 2020 κατά πολύ το επίπεδο στο οποίο το ΔΝΤ θέλει να δει το χρέος να μειώνεται, γράφει στην κυριακάτικη ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.

Εκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων...


Έκτακτη σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι πρυτάνεις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο. Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογών σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν και τα τελευταία γεγονότα της Νομικής.