Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Η «επικίνδυνη» ελευθερία

Το μέτρο της κοινωνίας το δίνει η ανοχή στις διαφορετικές απόψεις
Του Αριστείδη Χατζή
Η είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Στις αρχές Σεπτεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας έκρινε παράνομη και απέρριψε την αίτηση για ίδρυση συλλόγου που είχαν υποβάλει σπουδαστές στο ΤΕΙ Λαμίας. Αυτό που ενόχλησε το δικαστήριο ήταν ότι στους βασικούς σκοπούς του συλλόγου

Αντιδράσεις κομμάτων για την ψήφιση του PSI

Με σκληρά λόγια μίλησαν οι πρόεδροι των κομμάτων που καταψήφισαν το νομοσχέδιο του PSI, που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολίασε πώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετεί τους δανειστές μας  ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και σε εκείνους που κατηγορούν το ΛΑ.Ο.Σ για παλινωδίες στο θέμα της δανειακής σύμβασης.

Τετάρτη η ψήφιση για εργασιακά - ασφαλιστικά

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εφαρμοστικό νόμο με εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, ο οποίος αναμένεται να έρθει σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Τρίτη και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την Τετάρτη.

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης

Το κύμα ψύχους, η υψηλή τιμή του πετρελαίου και η χαμηλή ισοτιμία του ευρώ εκτοξεύουν εκ νέου στα ύψη την τιμή της βενζίνης που έφθασε κατά μέσο όρο τα 1,6728 ευρώ στα γερμανικά πρατήρια καυσίμων.

Τρεις φωτοβολταϊκοί σταθμοί από τον Μυτιληναίο

Picture 0 for Τρεις φωτοβολταϊκοί σταθμοί από τον Μυτιληναίο Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή των τριών σταθμών διαμορφώθηκε στα 23,5 εκατ. ευρώ. Την έναρξη λειτουργίας τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στην Άρτα, τη Βοιωτία και την Αιτωλοακαρνανία, συνολικής ισχύος 11,5 MW, ανακοίνωσε η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος ΑΕ, Protergia ΑΕ.Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή των τριών σταθμών διαμορφώθηκε στα 23,5 εκατ. ευρώ.
voria.gr

Ο κίνδυνος του «μεγάλου κενού»

Τι συνέβη τελικά με τις τελευταίες αποφάσεις του Εurogroup; Κατ' αρχήν έχουμε μια πρώτη αντίδραση των «ειδικών» και των αγορών. Κάτι μεταξύ συγκρατημένης αισιοδοξίας και επιφυλακτικότητας. Ολοι εκτιμούν ότι είναι ένα «παιχνίδι με τον χρόνο», σε συνάρτηση με ορισμένες ασαφείς και εν εξελίξει παραμέτρους. Μία ελληνική, δηλαδή πώς θα λειτουργήσει και πώς θα αντιδράσει η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό της σύστημα σ' ένα όντως σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και γενικής «εσωτερικής υποτίμησης». Η άλλη παράμετρος είναι η ευρωπαϊκή.

Αναξιοπιστία

Του Κίμωνα Χατζημπίρου
Η ψήφιση σκληρών περιοριστικών μέτρων εγκυμονεί κίνδυνο κοινωνικών εκρήξεων, η ζωή όμως συνεχίζεται, έστω πιο περιορισμένα. Οι περικοπές φέρνουν συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης και υποβιβασμό του επιπέδου ζωής που είχαμε από χρόνια συνηθίσει, η ενεργοποίηση όμως της οικογενειακής αλληλεγγύης ίσως

Επαναπροσανατολισμός αναπτυξιακής πολιτικής

Του Γκιντο Βεστερβελε*
Πώς μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στις πληττόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες; Η εξυγίανση των δημοσιονομικών και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι μεν απαραίτητες, όχι όμως επαρκείς. Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Ενα νέο σχέδιο Μάρσαλ ή ένα τεράστιο διαρθρωτικό πρόγραμμα;

Της πεντάρας

Του Μιχάλη Τσιντσίνη
Ο βουλευτής που αναζήτησε μια καβάντζα για το ευάλωτο εκατομμυριάκι του δεν παρανόμησε. Εκανε κάτι χειρότερο: με την αθέμιτη ιδιοτέλειά του τραυμάτισε το ήδη καταρρακωμένο κύρος του αξιώματός του. Δεν παρανόμησε, αλλά όπλισε τις μούντζες μιας γενιάς που γαλουχείται στον τυφλό αντικοινοβουλευτισμό.
Μην τιμωρήσετε, λοιπόν, τον βουλευτή για τον ευρωλιγούρικο πανικό του. Νομίμως δηλητηρίασε το δημόσιο αίσθημα. Νομίμως διέσυρε τον θεσμό που «υπηρετεί». Δεν είναι εγκληματίας. Είναι φτηνούτσικος.

Η απίστευτη ζωή της δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στην Συρία

Ήταν η δημοσιογράφος με την καλύπτρα στο ένα μάτι. Η ρεπόρτερ που έχασε μερικώς την όρασή της για να κάνει ρεπορτάζ. Χθες, η Αμερικανίδα συντάκτρια και βετεράνος ανταποκρίτρια των Sunday Times σκοτώθηκε στην Συρία, όταν κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με 11 ρουκέτες το σπίτι όπου έμενε στην πόλη Χομς. Μαζί της βρισκόταν ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ που επίσης έχασε την ζωή του.

ΔΝΤ: «Θα δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει»

ΔΝΤ: «Θα δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει»«ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ»
«Θα δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει και χρόνο να ανακτήσει την δυναμική της» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, χωρίς να τοποθετηθεί για το χρηματικό ποσό που θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στη δανειακή σύμβαση του 2ου πακέτου στήριξης της χώρας μας.

Η μεγάλη των συντεχνιών συμμαχία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Δεν ήταν ένας ο παράγοντας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ούτε δέκα ούτε εκατό. Σε κάθε τομέα της οικονομίας υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα βιλαέτια, συντηρούμενα διά νόμου από την τσέπη μας. Ολιγοπώλια, κλειστά επαγγέλματα, υποχρεωτικές εισφορές, φόροι υπέρ τρίτων και χιλιάδες άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που δεν επιτρέπουν στη χώρα να προκόψει.

«Όχι» του εφέτη στο αίτημα Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης

Σε ισχύ και η απαγόρευση εξόδου
«Όχι» είπε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλοςστην αίτηση του Ακη Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγυοδοσίας και άρσης του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση της δήλωσης «πόθεν έσχες».

Σε πορεία πτώσης η οικονομία της Κύπρου

Αυτή την εκτίμηση έκανε σήμερα η Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, αλλά παρά τους κινδύνους αναμένεται ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Οι λόγοι που οφείλεται αυτή η πτώση, όπως αναφέρει η Κομισιόν, είναι η αδύναμη εγχώρια ζήτηση και στην

Εκτακτο Eurogroup την 1η Μαρτίου

Για να εξετάσουν εάν η Ελλάδα πληροί τις συνθήκες που ορίστηκαν
Το επόμενο κρίσιμο τεστ για την ελληνική οικονομία έρχεται ακριβώς σε μια εβδομάδα από σήμερα. Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Μαρτίου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες πριν από την ήδη προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Στην Αθήνα οι ιταλοί δήμαρχοι που χάρισαν τον μισθό τους στην Ελλάδα

Κατόπιν πρόσκλησης της ΚΕΔΕ
Οι ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, οι οποίοι δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Graecia) και προσέφεραν τον μισθό τους στη χώρα μας, θα επισκεφθούν την Αθήνα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Ζευγάρι οι κάτοχοι του λογαριασμού του 1.000.000 ευρώ

«Ολα έγιναν νόμιμα - δεν δίνω το όνομα» λέει ο Νικολούδης - Τι αποκάλυψε η έρευνα της Βουλής και του ΣΔΟΕ
Με έμβασμα από ελληνική τράπεζα προς το εξωτερικό έφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ, από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Αργεντινή: Στους 50 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τη ζωή 50 ανθρώπων στοίχισε το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε χθες το πρωί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, την ίδια στιγμή που οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 700.
«Υπάρχουν 703 τραυματίες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στα νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης (Same), Αλμπέρτο Κρεσέντι. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και μόνο 46 παραμένουν για νοσηλεία.

Αγόραζαν βενζίνη για τα ΙΧ τους και τη χρέωναν στο ΕΚΑΒ

Συνελήφθη στη Νίκαια μία 42χρονη υπάλληλος του ΕΚΑΒ, η οποία μαζί με άλλα δύο άτομα πήγαιναν εδώ και ένα χρόνο σε συγκεκριμένο πρατήριο όπου εφοδιάζονται με καύσιμα τα ασθενοφόρα και αφού γέμιζαν πλαστικά δοχεία με βενζίνη, τα χρησιμοποιούσαν στα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια χρέωναν τα ποσά στο ΕΚΑΒ.

Ημέρα μνήμης για τα θύματα του νεοναζισμού

Τρεις μήνες μετά την εξάρθρωση της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που είχε δολοφονήσει τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, η Γερμανία τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της νεοναζιστικής τρομοκρατίας. Οι πολίτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις μία ώρα Ελλάδας. Λίγο πριν, στην επίσημη τελετή, στο Βερολίνο, η

Όταν ο κ. Κουβέλης συνάντησε τη κ. Δήμητρα

Ένα εκατομμύριο ευρώ έβγαλε από τη χώρα ένας/μία βουλευτής. Δεν θα μάθουμε την ταυτότητα του/της, για να μη γίνει ρεζίλι στους συναδέλφους που έχουν βγάλει περισσότερα.
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε με τέτοιες συμπεριφορές, τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων χρειάζονται ενίσχυση.

«Ώδινεν όρος…»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ υποσχέθηκαν τη λίστα των (Ελβετο) καταθετών της βουλής. Καμώθηκαν πως νοιάζονται για την οικονομία (μας) και για την πολιτική ηθική (τους). Θα τους ανακάλυπταν, θα τους ξεμπρόστιαζαν και θα τους…φτύναμε. Ύστερα θα χειροκροτούσαμε. Τους έντιμους που δεν ορρωδούν και δεν χαρίζονται, τους «τριακόσιους» που τους είχαμε παρεξηγήσει. Λόγια χαμηλόφωνα και πονηρές ματιές μεταξύ τους, νεύματα με νόημα, σύσταση επιτροπής και στο μυαλό μας ήρθε εκείνη (η επιτροπή) για το Βατοπέδι και την ηθική του, τους ενόχους και την (άδεια) «ψαριά» τους.

ΛΑΟΣ:"H ΝΔ είναι κόμμα κλόουν", ΝΔ: "Είστε κόμμα λωτοφάγων"

Χοντραίνει η κόντρα στην κεντροδεξιά 
Η περίοδος μέλιτος, μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί για την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, καθώς η μετακίνηση των Βορίδη και Άδωνι, έχει αλλάξει το τοπιο στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι βολές που έχουν αρχίσει να εξαπολύουν τα στελέχη του ενός κόμματος προς το άλλο, συνεχίστηκαν σήμερα και στην Βουλή.

Το χρυσάφι!

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Είχε πει κάποτε ο Τσαρούχης φεύγοντας για ένα ταξίδι στο Λονδίνο: «Πάω να δω τα Ελγίνεια μάρμαρα προτού τα φέρει στην Ελλάδα η Μελίνα!..». Προφανώς, γιατί τα «Μάρμαρα» υπήρχε κίνδυνος, αν τα επέστρεφαν οι Αγγλοι στην Ελλάδα, να κλαπούν! Πάλι ο Τσαρούχης, στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, πηγαίνοντας στο Παρίσι, είχε δηλώσει: «Πάω στο Παρίσι για ν' αγοράσω... τάφο!». Ούτε να ταφεί εδώ δεν ήθελε ο άνθρωπος!... Ετσι έλεγε τουλάχιστον...

Αίγυπτος: Την θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Μουμπάρακ

Την ποινή του θανάτου δι’ απαγχονισμού αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μπουμπάρακ.
Στην δίκη του, που διαρκεί από το περασμένο Αύγουστο, ο εισαγγελέας, Μουσταφά Σουλεϊμάν ζήτησε την καταδίκη του

Συνελήφθη για χρέη επιχειρηματίας γνωστού ξενοδοχείου

Συνελήφθη για χρέη επιχειρηματίας γνωστού ξενοδοχείου
Κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών
Για την μη απόδοση ΦΠΑ συνελήφθη ο 67χρονος επιχειρηματίας
Ενας 67χρονος επιχειρηματίας γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας στα βόρεια προάστια συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής
Κατάργησαν τους μεσάζοντες στις πατάτες
Σε χρόνο ρεκόρ διατέθηκαν 24 τόνοι ελληνικής πατάτας με 25 λεπτά το κιλό
Με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους έλληνες παραγωγούς πατάτας να διαθέσουν το προϊόν τους, όσο και τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές, μία ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισαν να … καταργήσουν τους μεσάζοντες μέσω του Διαδικτύου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση του εφαρμοστικού για συνταξιοδοτικά, εργασιακά

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εφαρμοστικό νόμο με εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, το οποίο αναμένεται να έρθει σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Τρίτη και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την Τετάρτη.

ΓΣΕΒΕΕ: Λουκέτο ενδέχεται να βάλουν 180.000 επιχειρήσεις ως το τέλος του 2012

Ανασφάλεια, επενδυτική ανορεξία, έλλειψη ρευστότητας χαρακτηρίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, ενώ μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο κατάλογος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο.Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Marc που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, 1 στις 4 επιχειρήσεις, δηλαδή 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μέσα στη χρονιά, ενώ επίσης

Γερμανία:"Σεβαστείτε τους Έλληνες"

Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να σώσει την Ελλάδα και όχι να προσπαθεί μυστικά να την κάνει να χρεοκοπήσει, αναφέρει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».
Μέρος της ελληνικής τραγωδίας είναι και το γεγονός ότι βλέπουμε αυτή την εποχή μόνο τις εικόνες εκείνων που με εμπρησμούς και πέτρες εντείνουν τη δυστυχία της χώρας. Σπίτια που καίγονται, κουκουλοφόροι, αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι μερικές φορές θυμίζει εμφύλιο.

Κανείς δεν θεωρεί ότι σωθήκαμε

 Κανένας ενθουσιασμός δεν επικρατούσε χθες στον διεθνή Τύπο για τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και τη διακηρυσσόμενη «διάσωση» της χώρας μας. Εν πρώτοις σχεδόν όλοι οι αναλυτές ομολογούν ότι αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας τον επόμενο μήνα, όταν η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές της, ποσό που δεν είχε και δεν επρόκειτο να βρει.

Τα καλύτερα των σημερινών πρωινών

Ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

Πάνω από 40 άτομα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε καταυλισμούς σε όλη τη χώρα
Πάνω από 40 άτομα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε καταυλισμούς σε όλη τη χώρα
 Ενώ η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και οι ξένοι δωρητές αγνοούν τις εκκλήσεις των πολιτών, σχεδόν 500.000 Αφγανοί που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου, παλεύουν να επιβιώσουν , αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της.

Κομισιόν: Υφεση 4,4% στην Ελλάδα προβλέπει για το 2012

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 0,3% φέτος
Κατά 4,4% αναμένεται να συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία το 2012, ενώ για τον πληθωρισμό η Κομισιόν εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί σε αρνητικό έδαφος (αποπληθωρισμός) και θα μειωθεί κατά 0,50%, έναντι αύξησης 3,1% το 2011. Παρουσιάζοντας τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις 27 χώρες της ΕΕ, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, δήλωσε πως «η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει».

Σοβαρός κίνδυνος για νέα κρίση πετρελαίου

Γιώργος Κύρτσος
Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα πιο δύσκολο για την προβληματική ελληνική οικονομία. Η οικονομική στασιμότητα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης περιορίζει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, αν κρίνουμε από τη μεγάλη μείωση των προκρατήσεων. Αρνητική είναι η διεθνής συγκυρία και σε ό,τι αφορά την ελληνική ναυτιλία. Οι ναύλοι για τα περισσότερα είδη φορτηγών πλοίων κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η τραπεζική

Δωρεάν τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες

Το φετινό πρόγραμμα θα είναι επίσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, αν και το υπουργείο έχει ζητήσει με παρέμβασή του στην ΕΕ, αύξηση του ποσού αυτού
Το φετινό πρόγραμμα θα είναι επίσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, αν και το υπουργείο έχει ζητήσει με παρέμβασή του στην ΕΕ, αύξηση του ποσού αυτού
 Για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δωρεάν διανομή ειδών διατροφής σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Max Keiser για το μνημόνιο 2 και το 4ο Ράιχ


Hochgeladen von am 12.02.2012

Δηλητηρίασαν άγρια αρπακτικά πουλιά στα Στενά Νέστου

Για ανεξέλεγκτη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων κάνουν λόγο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις
Ακόμα και σε ένα προστατευμένο χώρο όπως είναι τα Στενά του Νέστου, παρατηρήθηκαν μαζικές δηλητηριάσεις άγριων αρπακτικών πουλιών
Ένα περιστατικό πρωτοφανούς βαρβαρότητας έρχεται στην επιφάνεια σε μία προστατευόμενη μάλιστα περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους.

Κι άλλα 35 δισ. ευρώ για την Ελλάδα!

 
Ο ηγέτης του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Ο ηγέτης του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
 Ποιος είπε ότι από το πρώτο πακέτο στήριξης της χώρας μας, το 2010, έχουν εκταμιευτεί όλα τα χρήματα; Αυτό υποστηρίζει με σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» η οποία αναφέρει ότι η χώρα μας θα εισπράξει ακόμα 35 δισ. ευρώ. 

Δήλωση Κώστα Τασούλα

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το αμετανόητο και αδιόρθωτο ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, τούτη την ώρα και σε αυτή τη Βουλή στήνει, μαζί με το ΛΑΟΣ πάντα, μια Εξεταστική – παρωδία για να δώσει

Λοβέρδος: «Θα στηρίξουμε τη ΝΔ αν βγει πρώτο κόμμα»

Για μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μίλησε για πρώτη φορά σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο του «μηνύματος», που όπως είπε, πρέπει να στείλει η Ελλάδα στο εξωτερικό και τις αγορές, αν μετά τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία κανενός κόμματος. Στην περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα τότε το ΠΑΣΟΚ θα την στηρίξει, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Και το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του άγνωστου βουλευτή


Και το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του άγνωστου βουλευτή ΕΝΩ Η ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΕΒΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες ζήτησε τα ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τα εμβάσματα προς το εξωτερικό

Βόμβα στο κατάστημα γνωστού διαιτητή! (ΦΩΤΟ)

Στην 01:00 εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στο αρτοποιείο που διατηρεί ο διεθνής διαιτητής, Πέτρου Κωνσταντινέας, στο κέντρο της Καλαμάτας.  
Από την έκρηξη, η οποία ήταν πολύ ισχυρή,

Η αύρα της Μονα Λίζα στο Πράδο

Πλήθος φωτογράφων και εκατοντάδες Ισπανοί συνέρρευσαν χθες στο Μουσείο του Πράδο της Μαδρίτης για να θαυμάσουν το αντίγραφο της περίφημης «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι που είχε φτιάξει ένας από τους μαθητές του την ώρα που ο δάσκαλός του εργαζόταν στο πρωτότυπο. Ο πίνακας θα εκτίθεται στην ισπανική πρωτεύουσα έως τις 13 Μαρτίου, οπότε και θα μεταφερθεί στο Μουσείο του

Θα μας τα πάρουν όλα...

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η Λ. Κατσέλη σχολιασε τα μετρα του νέου μνημονιου.Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε τα υπόλοιπα κράτη, όπως γράφει η εφημερίδα Δημοκρατία, θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας ή να πάρουν μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό. Για τα μέτρα που λαμβάνονται η πρώην υπουργός ανέφερε ότι οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό...
nonews-NEWS

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Μόσχα

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας σε παράλληλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Πούτιν
Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας σε παράλληλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Πούτιν
 Σε μεγάλη συγκέντρωση υποστηρικτών του στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας απευθύνθηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δέκα μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 4 Μαρτίου.

Παρενθέσεις

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΣΩΘΗΚΑΜΕ; Για την ώρα. Και μιας κι έχουμε λίγη ώρα, είναι ευκαιρία να αναρωτηθούμε ορισμένα πράγματα.
Η ειδησεογραφία - πολιτική, διπλωματική και οικονομική - προσφεύγει πάντα περίπου στα ίδια κλισέ κάθε φορά που έχουμε μια διαπραγμάτευση. Αυτή είναι δραματική, ολονύκτια και, σε κρίσιμα σημεία, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Από την άποψη αυτή, η περιγραφή των συζητήσεων εντός και εκτός Eurogroup για το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, η προχθεσινή συνεδρίαση έχει αξία κυρίως για ένα λόγο. Δείχνει προς τα πού βαδίζουμε.

Οι πολιτικοί κατέστρεψαν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αν αυτό δεν είναι αβελτηρία, τότε οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους. Ας δούμε το ζήτημα απλά. Οι πολιτικοί μας, αντί να παρέμβουν δραστικά στον δημόσιο τομέα και να κρατήσουν ζωντανό τον ιδιωτικό, ώστε να απορροφά κραδασμούς και ανέργους, τσάκισαν κυριολεκτικά τον δεύτερο στέλνοντας 1.000.000 εργαζόμενους στην ανεργία. Ετσι τώρα το κακό είναι διπλό. Ούτε τον δημόσιο τομέα κατάφεραν να

Κρατηθήκαμε ζωντανοί

Τελικά η συμφωνία έκλεισε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σωθήκαμε. Και δεν το λέω με τον τρόπο που το εννοούν οι κυβερνητικοί. Γιατί ακόμη κι αν φανούμε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει και διεκπεραιώσουμε και όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε δημιουργήσει, πάλι δεν πρόκειται να έρθουμε στα ίσα μας. Οσο η λιτότητα θα επιτείνεται τόσο η ύφεση θα παρατείνεται, τα έσοδα του Δημοσίου θα λιγοστεύουν και οι υποχρεώσεις του θα μεγαλώνουν. Και μια τέτοια εξέλιξη δεν δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.