Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Μια συμφωνία για το μέλλον

Του Κώστα Καρτάλη
Αναζητείται ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με ορίζοντα το 2030
Συχνά τίθεται το ερώτημα αν υπάρχουν λύσεις που δεν τις βλέπουμε γιατί κοιτάμε αλλού. Στο προηγούμενο διάστημα λύσεις είτε αγνοήθηκαν ή και δεν εντοπίσθηκαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε το περίφημο πολιτικό κόστος με τρόπο που επιβάρυνε το δημόσιο χρέος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθυπόταξε το πολιτικό της πρόγραμμα

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Ιωαννίνων για τα επεισόδια στην παρέλαση

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Γιάννινα στα πλαίσια του γιορτασμού της 99ης επετείου απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό, πρέπει , πέρα από εύκολες επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες , κραυγές, αναθέματα και επικίνδυνες τιμωρητικές πρακτικές , τούτη την ώρα της βαθιάς πολύπλευρης κρίσης που

Ενα κόμμα επειγόντως

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Τον Θεοδωράκη τον αφήσαμε στον Γκλέτσο και τον Χατζιδάκι στην ησυχία του. Εγώ πρόλαβα και καπάρωσα τον Ακη Πάνου, κάποιοι πονηροί μού πήραν μέσα από τα χέρια τον Ζαμπέτα, η Μιμή έσπευσε να αντεπιτεθεί κλασικά με Μούτση, η Βάσω όπλισε ξανά τον Ξαρχάκο της, ο φίλος μου ο Δημητράκης όμως έκανε την τελική ρελάνς με Βασίλη Τσιτσάνη και ιδού...

Γιατί όχι ένα σχέδιο Μέρκελ;

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας
ΤΑ ΝΕΑ / THE NEW YORK TIMES Του Robert Kuttner

Τις προάλλες, ο Γεργκ Κρέμερ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Commerzbank στη Φρανκφούρτη, είπε για τους Ελληνες πως «αν ζεις πέραν των δυνατοτήτων σου, τότε μπορείς να διορθώσεις το ισοζύγιό σου μόνο αν η κατανάλωσή σου μειωθεί». Οι Γερμανοί το λένε ξανά και ξανά. Το τίμημα που ζητάει επίμονα η Γερμανία για την τελευταία συμφωνία στήριξης είναι ένα όλο και πιο έντονο ελληνικό πρόγραμμα

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Αγιο Αθανάσιο Πέλλας

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Αναρτήθηκε η δημόσια προσφορά για το PSI στον δικτυακό τόπο greekbonds.gr, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την σχετική έγκριση που δόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε «τιτάνια» την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα προκειμένου να υλοποιηθούν οι...
ενέργειες που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν

Ελεύθερος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Πεντελικόν Χ. Βαρδής ο οποίος συνελήφθη εχθές με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ. Ο επιχειρηματίας προσκόμισε στοιχεία ότι είχε υποβάλει αίτηση για ρύθμιση του χρέους του πριν από τη σύλληψή του και για το λόγο αυτό αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Στο δρόμο προς τον κουρέα για το κούρεμα

Όπως γράφαμε και το απόγευμα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε  την προσφορά για το κούρεμα (το γνωστό PSI) και καλεί τους ιδιώτες επενδυτές να κουρέψουν τα ομόλογά τους  κατά 53,5 % και η διάρκεια θα τραβήξει (ζωή νάχουμε) μέχρι το 2042. Η ανακοίνωση - προσφορά έγινε σε ένα δεκασέλιδο χαρτί σε άπταιστη αγγλική γλώσσα σήμερα το απόγευμα. Ένα είναι σίγουρο, όπως εκτιμούν οι γνωρίζοντες καλύτερα τα οικονομικά: Οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι αξιολόγησης θα βαθμολογήσουν και θα αξιολογήσουν την Ελλάδα στην κατηγορία ΠΤΩΧΕΥΣΗ, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Αγορά χρόνου, όχι λύσης

 Tου Σταυρου Λυγερου
Ο ελληνικός λαός έχει για τα καλά εισέλθει στον δρόμο που επέλεξαν γι’ αυτόν, αφενός η τρόικα κι αφετέρου η άρχουσα τάξη. Είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Εάν το νέο πρόγραμμα αποτύχει, η Ελλάδα θα καταστεί για δεκαετίες έρμαιο των δανειστών της. Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην το λέει, αλλά η χώρα έχει παραιτηθεί από την ασυλία που –σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο– απολαμβάνει κάθε κυρίαρχο κράτος έναντι όσων κατέχουν ομόλογα. Με άλλα λόγια, το ελληνικό χρέος είναι πια καθ’ ολοκληρίαν ουσιαστικά ενυπόθηκο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Συλλέγουν υπογραφές για την επιστροφή του Καραμανλή!

Ξεκίνησε μέσω facebook σχετική ηλεκτρονική ψηφοφορία... 
 Τη συγκέντρωση υπογραφών για την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε μια ομάδα πολιτών μέσω facebook, προκαλώντας αναταραχή στη Συγγρού! Στην συγκεκριμένη, μάλιστα, σελίδα παρατίθεται και ειδική φόρμα, που καλούνται οι επισκέπτες του ιντερνετ να συπληρώσουν, προκειμένου η διαδικασία να έχει επίσημα χαρακτηριστικά.

Σύνδρομο Σαμψών

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Τι ακριβώς θέλουν να κάνουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Τι κόλπα είναι πάλι αυτά, με τα δήθεν κείμενα που δεν έχουν ακόμη διαβιβαστεί στη βάση για διάλογο ώστε να πραγματοποιηθεί το άλλο Σαββατοκύριακο η Εθνική Συνδιάσκεψη, και άρα επιβάλλεται η αναβολή της; Και της εκλογής προέδρου ίσως;

Νέο πολιτικό σχήμα από Κατσέλη-Καστανίδη...

Κίνηση από τους μεταρρυθμιστές;...
Σύμφωνα με πληροφορίες του epikairo, το νέο πολιτικό σχήμα των Κατσέλη-Καστανίδη έχει ήδη δρομολογηθεί. Δυαρχία με επικεφαλής την Κατσέλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Καστανίδη και υπεύθυνο οργανωτικού τον Λάμπρο Μίχο. Το νέο κόμμα θα στελεχώσουν οι 11 από τους 22 διαγραφέντες βουλευτές και οι...
ζυμώσεις

Υπουργικά ανέκδοτα

Tου Πασχου Μανδραβελη
Είναι προφανές ότι κάποιον θέλει να κοροϊδέψει ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός στη θέση της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Κι επειδή από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις έγινε σαφές ότι η τρόικα δεν προσφέρεται για περαιτέρω «δούλεμα», ο στόχος μάλλον είμαστε εμείς, οι Ελληνες πολίτες.

Μας δουλεύει Ο Βενιζέλος...

...τον κάρφωσε στο Mega ο Πετσάλνικος...

Ο ψεύτης ο Μπενίτο με αυτό το θέμα -της λίστας- μας δουλεύει εδώ και πολύ καιρό.

Βγήκε σήμερα και δήλωσε πως θα στείλει την περιβόητη λίστα εντός της ημέρα στην βουλή.
Και ξαφνικά βγαίνει ο Πετσάλνικος στο Mega και ρίχνει στις καλένδες. Δεν δίνει τα ονόματα ο Νικολούδης, και το υπουργείο οικονομικών δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα!
Τότε τι μας έλεγε με δημόσιες δηλώσεις του, ο αρχιψεύταρος ο Μπενίτο;

nonews-NEWS

Δεν βρέθηκε βουλευτής με έμβασμα 1 εκατ. ευρώ από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»

Θα κληθεί για περαιτέρω εξηγήσεις ο Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος
Η έρευνα για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών - σύμφωνα με πληροφορίες -δεν έχει εντοπίσει βουλευτή που να έχει δηλώσει έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης, σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί μέσα από τη διασταύρωση

Πρόσκληση στην εκδήλωση „Fest der Kulturen“Πρόσκληση στην εκδήλωση „Fest der Kulturen“ που περιλαμβάνει συζήτηση
με θέμα „Bildung als Weg zur Integration“ στις 03-03-2012, 17.30 – 19.30 Uhr
στο Kelsterbach bei Frankfurt/M.,
Mehrzweckhalle Nord, Am Schlossplatz
 Αγαπητοί συμπατριώτες!

Στο πλαίσιο του προγράμματος „Fest der Kulturen“, το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Ίδρυμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα „Bildung als Weg zur Integration“ (Παιδεία – κλειδί για την ενσωμάτωση) που περιλαμβάνει συζήτηση με την συμμετοχή ειδικών.

Μέρκελ: Tο μονοπάτι χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι απρόβλεπτο και επικίνδυνο

Γιουνκερ: Έχουμε δρόμο για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα
«Απρόβλεπτο» και με «σημαντικούς κινδύνους» χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της. Η κυρία Μέρκελ, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επαίνεσε τις...

Στη δημοσιότητα οι όροι του PSI!

Ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών 
Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η επίσημη πρόσκληση για το PSI.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι βασικοί όροι της προσφοράς είναι οι ίδιοι όπως παρουσιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες. Κάνει επίσης γνωστό πως οι πλήρεις όροι κάθε πρόσκλησης θα διατίθενται μόνο μέσω του www.greekbonds.gr.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως την προηγούμενη Πέμπτη, το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στη Βουλή.
 Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση στα αγγλικά, εδώ.
parapolitika.gr

Μόνο ένας στους τριακόσιους;

Δυο χρόνια τώρα τα δισεκατομμύρια «μεταναστεύουν» μαζικά από τις ελληνικές τράπεζες και πέρα από την επισήμανση του γεγονότος, άντε και κάποιους μετριοπαθείς αρνητικούς σχολιασμούς, δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή μου τίποτα το ουσιαστικότερο. Ακόμη κι αυτή την περίφημη φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία, όλο την ακούω να επίκειται αλλά μέχρι εκεί φτάνει.

Την ένδειξη «ΜΚ» θα φέρουν τα οχήματα από τα Σκόπια

Την ένδειξη «ΜΚ» θα φέρουν τα οχήματα από τα ΣκόπιαΑΡΧΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ
Την ένδειξη «ΜΚ» θα φέρουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των Σκοπίων, οι οποίες άρχισαν να διατίθενται στους οδηγούς του κρατιδίου από σήμερα. «Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYRΟM», γράφουν οι εφημερίδες των Σκοπίων.

Οι χαμένοι της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία

Ο αντίκτυπος της κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο σε γερμανικές βιομηχανίες και τράπεζες, καθώς και η δέσμευση λογαριασμών του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στην Ελβετία σχολιάζονται στο γερμανικό τύπο.
Με τίτλο «Οι χαμένοι της ελληνική κρίσης στην Γερμανία» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για γερμανικές επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που

Aυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Επί ποδός η Τροχαία
Αυξημένη είναι από το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ύφεση στην Ευρωζώνη

 Γιώργος Κύρτσος
Σύµφωνα µε τις νέες εκτιµήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2012 θα είναι πιο δύσκολο για την οικονοµία της Ευρωζώνης απ' ό,τι το 2011.
Προβλέπεται  ύφεση µε µικρή υποχώρηση του συνολικού ΑΕΠ κατά 0,3%, ενώ το 2011 είχε σηµειωθεί ανάπτυξη της τάξης του 1,4%.

Κόντρα για τις επικείμενες κρίσεις στην ΕΛΑΣ


Κόντρα για τις επικείμενες κρίσεις στην ΕΛΑΣΝΔ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κόντρα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Νέας Δημοκρατίας, πυροδότησε το θέμα της πραγματοποίησης των ετήσιων τακτικών κρίσεων στην ΕΛΑΣ.

Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας ο Σόιμπλε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχισθεί η οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα και μετά το δεύτερο πακέτο στήριξης αφήνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα και μετά το 2014 και πέραν του δευτέρου πακέτου στήριξης. Μιλώντας σήμερα στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ο

Ρέσλερ: Οι Ελληνες μας ενέπαιζαν για τις μεταρρυθμίσεις


Ρέσλερ: Οι Ελληνες μας ενέπαιζαν για τις μεταρρυθμίσεις ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ
Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Σε ομιλία του στην Νομική Σχολή Buccerius, στο Αμβούργο, ο κ. Ρέσλερ στηλίτευσε τη χώρα μας για αδυναμία εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, αναφερόμενος δε στην πρόσφατη διαφωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χρέωσε στην ελληνική εκτελεστική εξουσία κωλυσιεργεία αλλά και εμπαιγμό στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Εμπλουτισμένες…βόμβες

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΟΥΝ τον άνθρωπό τους, στο Ιράν, οι Αμερικανοί. Δεν τον υποψιάζονται οι ντόπιοι, τον πιστεύει και τους πιστεύει ο κόσμος. Σε ρόλο «αντιπάλου» των αφεντικών του ο αμερικανοσπούδαστος Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, στρώνει παιχνίδι σε περιβάλλον που βρωμάει πετρέλαιο-όπλο που προσφέρουν οι καιροί μας. Δεν «κινδυνεύει» πια ο κόσμος απ’ τον κομουνισμό, αλλά απ’ την τρομοκρατία, μικρότερης ισχύος και «βεληνεκούς» υποκατάστατο. Τη φτιασίδωσαν και τη μόστραραν για να’ ναι ορατή από κάθε άκρη της γης, όπως τον κομουνιστικό «κίνδυνο», μη λοξοδρομήσουν για τους μπολσεβίκους οι λαοί.

Αποσυνδέονται επιδόματα – συντάξεις από τη μείωση του κατώτατου μισθού

Τροπολογία, με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα και οι συντάξεις από τη μείωση του κατώτατου μισθού, που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, μετά από σχετική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ


Καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Εσχες της Βουλής θα κληθούν από σήμερα βουλευτές, σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν κινήσεις άνω των 100.000 προς το εξωτερικό κατά το 2011, βάσει στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εχθρός» θεωρείται η Γερμανία

Ακρως ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που έγινε στη χώρα μας για το περιοδικό «Επίκαιρα» από τη VPRC και επιχειρεί να ανιχνεύσει τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, υπό το κράτος της ασκούμενης από την κυβέρνηση Μέρκελ πολιτικής προς την Ελλάδα. Οσο και αν τα δημοσκοπικά ευρήματα ήταν αναμενόμενα για όποιον διατηρεί στοιχειώδη επαφή με τις διαθέσεις της ελληνικής κοινής γνώμης, εντυπωσιάζουν τα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δικαίωμα για εισαγωγή σε παλαιούς αποφοίτους

Δικαίωμα για εισαγωγή σε παλαιούς αποφοίτουςΗ ρύθμιση αφορά όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές τα δύο προηγούμενα έτη. Μέχρι τις 2 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης από τους υποψηφίους
Για ακόμη δύο χρόνια θα ισχύει η ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα

Σόιμπλε: Ζητά στήριξη της γερμανικής βουλής για το ελληνικό πακέτο

Σόιμπλε: Ζητά στήριξη της γερμανικής βουλής για το ελληνικό πακέτοΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Επιστολή προς τους γερμανούς βουλευτές με την οποία τους ζητά να στηρίξουν με την ψήφο τους το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι αυτό το μονοπάτι θα οδηγήσει στην επιτυχία. Τη Δευτέρα αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο

Μια «νέα σχέση» γεννιέται

Το θέμα του χρόνου των εκλογών φαίνεται να «κλείνει» σε μία ημερομηνία γύρω στο τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου. Είναι προφανές ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος (έχει προεξοφληθεί), επιθυμούν γρήγορες εκλογές, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δανείου των 130 δισ., του PSI και του «νέου προγράμματος».

Ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε στο BBC το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Τι απάντησε επίσης για το τέλος της καριέρας του
Το ερώτημα που σκόπευε να θέσει στο δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε, αποκάλυψε ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα ήταν λίγο πολύ το εξής: "αποδέχεστε αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;"».

Πρόταση νόμου 75 βουλευτών ΠαΣοΚ για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Πρωτοβουλία Κακλαμάνη - Ζητούν βαθύτερο και ουσιαστικότερο έλεγχο
Με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη προτείνουν νόμο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών οι 75 βουλευτές του ΠαΣοΚ. Πρόταση νόμου για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, κατέθεσαν 75 βουλευτές του ΠαΣοΚ με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. Η πρόταση νόμου αφορά τον έλεγχο σε βάθος του «πόθεν» με έμφαση στο «έσχες», δηλαδή στη διερεύνηση και

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν χωρά σ' ένα σχήμα ΠαΣοΚ - ΝΔ

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν χωρά σ' ένα σχήμα ΠαΣοΚ - ΝΔΔιεκρίνισε ότι δεν τον έχουν πλησιάσει διαγραφέντες βουλευτές
H ΔΗΜΑΡ «δε χωράει σ' ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, στη ΝΕΤ.

Οι ελβετικές αρχές "πάγωσαν" λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη..

Οι ελβετικές αρχές "πάγωσαν" τρεις τραπεζικούς λογαριασμού του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Proton, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Τα καλύτερα των σημερινών πρωινών

«Κροίσοι» βουλευτές με χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό


 

 Στη Βουλή αναμένεται να αποσταλεί σήμερα κατάλογος βουλευτών οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά πάνω από 100.000 ευρώ το 2011, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
 Ο κατάλογος θα σταλεί στην επιτροπή

Ρύθμιση - ανάσα για δημοσίους υπαλλήλους

Στο μισό μειώνεται με τη νέα ρύθμιση η παρακράτηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για τις δόσεις των δανείωνΣτο μισό μειώνεται με τη νέα ρύθμιση η παρακράτηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για τις δόσεις των δανείων
 Ρύθμιση που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την οποία θα μειωθεί σημαντικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό,

Η ΔΕΗ «σκοτώνει» την ανταγωνιστικότητα

Είδες η ΔΕΗ; Το έκανε πάλι το θαύμα της. Την ώρα που η τρόικα κόβει τους μισθούς, για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η ΔΕΗ αυξάνει το ρεύμα 20% στη βιομηχανία και την ξαναστέλνει στα τάρταρα της ανταγωνιστικότητας. Μήπως, τελικά, κόβονται οι μισθοί για να πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ; Και μη σπεύσει κανείς εργατοπατέρας ή αριστερός -ξέρετε από εκείνους που πρόταση δεν έχουν, αλλά μας φλομώνουν με γενικόλογα τσιτάτα- και πει ότι υποστηρίζουμε τους καπιταλιστές.

Αλαλούμ με τους μισθούς δασκάλων - καθηγητών

Αλαλούμ με τους μισθούς δασκάλων - καθηγητών   Πονοκέφαλο έφεραν στους εκπαιδευτικούς τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν σχετικά με τη διαμόρφωση των βασικών μισθών του νέου μισθολογίου και τις ασφαλιστικές εισφορές-κρατήσεις που καταβάλλονται.

Η Πρωτοχρονιά της προσευχής για τους Θιβετιανούς

Τρεις μοναχικές φιγούρες με φόντο τα χιονισμένα βουνά. Θεωρητικά γιορτάζουν, δώρα όμως ούτε φέρουν ούτε παίρνουν. Θιβετιανοί προσκυνητές είναι, και οι Θιβετιανοί γιόρταζαν χθες το Λοζάρ, την Πρωτοχρονιά τους, μια γιορτή με ρίζες στην προβουδιστική περίοδο. Ζουν όμως στη Βορειοδυτική Κίνα, στην επαρχία Σιτσουάν πιο

Σίσυφος

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ προχθεσινό πανηγυρικό Υπουργικό Συμβούλιο είχε αρχίσει, όταν κάποιος διαπίστωσε ότι απουσίαζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντιλαμβανόμενος τη γενική απορία ο Λουκάς Παπαδήμος σχολίασε με εκείνο το λίγο πονηρό χιούμορ του: «Συνεχίζει τη διαπραγμάτευση...».
ΑΠΟ τον περασμένο Ιούνιο όταν, όπως του αρέσει να θυμάται και δημοσίως, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, ο Βενιζέλος έχει ρόλο Σισύφου. Σπρώχνει τον δημοσιονομικό

Προς εξιχνίαση η ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας

 
 Πιο κοντά στην εξιχνίαση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας από όπου εκλάπησαν 77 αρχαιολογικοί θησαυροί οδηγείται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη νεαρού Αλβανού ο οποίος φέρεται να είναι μέλος συμμορίας που λήστευε κοσμηματοπωλεία.

Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών

ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που με τις περικοπές των αποδοχών τους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Μέχρι και 50% μειώνονται οι δόσεις που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

"Έβγαλαν κι άλλοι πολιτικοί και συγγενείς λεφτά έξω"...

Αποκαλύψεις Βενιζέλου στη Βουλή
Μόνο η αρχή ήταν αυτή που έκανε ο προϊστάμενος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης ο οποίος είπε ότι έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Γαλλία: Επιστροφή στο φράγκο θέλει η Λεπέν

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ δε θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, εκτιμά η Λεπέν
Μια ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ δε θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, εκτιμά η Λεπέν
 Για την υποψηφιότητά της στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο κανάλι France 2 η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ενώ τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ και κατά της

Φόρος 20% στα εισοδήματα από ενοίκια!

Στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την εκμίσθωση ακινήτων, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.
Συγκεκριμέμα, όπως διαπιστώθηκε σε νέα σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ για το νέο Φορολογικό, υπάρχει συμφωνία στην αυτοτελή φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων αντί του συνυπολογισμού τους στα εισοδήματα που φορολογούνται με τη κλίμακα.

Πρόταση αγοράς της Ελλάδας από την Apple!

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΣ!
 Τρόπους επένδυσης των δισεκατομμυρίων δολαρίων που της... περισσεύουν και στοιβάζονται στα ταμεία της αναζητά η κολοσσιαία εταιρεία Apple και τα οποία, κατά την εκτίμηση του επικεφαλής της  Τιμ Κουκ, είναι κατά πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί η εταιρεία.