Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Κόκκινη γραμμή με τον... εαυτό μας

Από την περασμένη Δευτέρα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη μία ευκαιρία μπροστά μας. Επώδυνη, δυσβάστακτη, ασφυκτική για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους. Αλλά είναι μια ευκαιρία. Ισως η τελευταία που έχουμε αν θέλουμε πράγματι να παραμείνουμε στο ευρώ. Μπορούμε να τη διαχειριστούμε αναλαμβάνοντας το συλλογικό και προσωπικό

Τι γίνεται – πού μας πάνε – τι θέλουμε

Του Νίκου Κοτζιά
Πριν δύο χρόνια εκτίμησα ότι οι Γερμανοί της Μέρκελ –και όχι ασφαλώς όλοι οι Γερμανοί- σχεδίαζαν σειρά προστατευτικών για τους ίδιους μέτρα σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν με τη συμβολή των ελληνικών κυβερνήσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Λαός και έθνος, ως φαντάσματα

 Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Το οδυνηρό συμβάν της χρεοκοπίας ξυπνά φαντάσματα· ενθυμήσεις καταχωνιασμένες, στερεότυπα κατοχικών γονιών και Mικρασιατών παππούδων, φθαρμένα διαβάσματα που δεν έβρισκαν αντίκρισμα στην πραγματικότητα του προσφάτου παρελθόντος, πόνους εξορκισμένους και εξόριστους από την ευδαίμονα Ισχυρή Ελλάδα του ευρώ. Ξύπνησαν και δύο φαντάσματα, που, ενώ στοίχειωσαν τη γένεση του κρατιδίου, ακόμη και πριν από τον Ξεσηκωμό, εντούτοις τα τελευταία χρόνια φύραναν, αποδομήθηκαν, μεταστοιχειώθηκαν: ο λαός και το έθνος.

Το…φαινόμενο Παναγιωταρέα

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΝΑ θυμηθούμε το (Σημιτικό) ΠΑΣΟΚ, στην εποχή της εξαλλαγής του. Με ρυθμούς ρυθμισμένα αργούς και πονηρία…σημιτική. Δεν χρειάζονται παραδείγματα και επιχειρήματα-το αποτέλεσμα είναι χειροπιαστό. Αύριο συνεργάζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δεν είναι περίεργο, ούτε κακό, για τα σημερινά δεδομένα. Να μάθουν τα κόμματα να συνεργάζονται (εδώ που φτάσαμε) κι ας παρατήσουν τα ψευδεπίγραφα ιδεολογικά και τις κορώνες.

Φόβοι Αμερικανών και Ευρωπαίων για το Σκοπιανό

 Tου Σταυρου Λυγερου
Μπορεί η επίσκεψη του διαμεσολαβητή Νίμιτς να είχε διερευνητικό χαρακτήρα και στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά κατέδειξε ότι ο Γκρούεφσκι είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για να διεκδικήσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζει διπλωματικά το έδαφος για να τεθεί το αίτημα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.

«Όχι» στις προτάσεις Φρίντριχ λέει το Βερολίνο

Αποστασιοποιούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση από την πρόταση του υπουργού Χάνς-Πέτερ Φρίντριχ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Την αποστασιοποίηση τους από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών εκφράζουν τόσο η γερμανική κυβέρνηση και οι ηγεσίες των κομμάτων που την απαρτίζουν όσο και η

Πάνω από 350.000 πολίτες κατέθεσαν πινακίδες

Μέχρι και τις πρώτες ημέρες του 2012, περισσότερο από 365.000 αυτοκίνητα στην χώρα μας ακινητοποιήθηκαν, με τους ιδιοκτήτες τους να πηγαίνουν στην εφορία και να καταθέτουν τις πινακίδες τους. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας και των τιμών των καυσίμων, καθώς και τα έξοδα συντήρησης ενός οχήματος, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες τους σε αυτή την κίνηση. Κατά την διάρκεια του 2010, άλλες 170.000 πινακίδες είχαν κατατεθεί στις εφορίες.

Ελευθερία του λόγου και τραμπουκισμοί

 Του Πασχου Mανδραβελη
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της απόλυτης ελευθερίας του λόγου, που πρέπει να υπάρχει σε μια κοινωνία, και της απόλυτης ελευθερίας του τραμπουκισμού που απαντάται όλο και πιο συχνά στην ελληνική κοινωνία. Η παλαβή Αριστερά την έσβησε. Οπως, εξάλλου, τόσα και τόσα.

Ο Καρνάβαλος αψήφησε τον καιρό, όχι την κρίση

ΠάτραΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ομάδα «Αγανακτισμένων» ξεκίνησε την παρέλαση στην Πάτρα, που προσέλκυσε και φέτος δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Απόντες οι πολιτικοί. Εκδηλώσεις σε όλη την χώρα
Πάτρα

Αλλαγή εκ βάθρων στη δομή του ελληνικού κράτους συνιστά η Task Force

«Σχιζοφρενική κατάσταση»
Μετά από μια σε βάθος μελέτη του ελληνικού δημοσίου, οι εμπειρογνώμονες της Task Force κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ελληνικού κράτους συνιστά μια σχιζοφρενική κατάσταση. Ως εκ τούτου, το σχέδιο που προτείνουν για την αναδιάρθρωση του προβλέπει να στηθούν οι υπηρεσίες του κράτους από το μηδέν. Μεταξύ άλλων, προτείνεται κατάργηση ειδικών γραμματειών και οργανισμών των υπουργείων, αξιολόγηση προσωπικού και ανακατανομή

Στα σκαριά το ΠαΣοΚ Νο2

Νέο κόμμα ανακοινώνουν σύντομα Λούκα Κατσέλη και Χ. Καστανίδης ενώ κυοφορούνται και άλλες πρωτοβουλίες
Λίγα βήματα πριν από την επίσημη ανακοίνωση δημιουργίας... τουλάχιστον ενός νέου κεντροαριστερού σχηματισμού βρίσκονται οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χ. Καστανίδης, οι οποίοι είναι και οι πιο δραστήριοι από όλους στην προσπάθεια συγκέντρωσης υποστηρικτών και διαμόρφωσης μιας ενιαίας

Η Ελλάδα και η κρίση

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή/για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή Οδυσσέας Ελύτης.  
Αυτή τη φορά στην Αθήνα ήταν επιφυλακτικοί. Δεν πανηγύρισαν για τη σωτηρία της πατρίδας οι πολιτικοί των διαφόρων μνημονίων. Ίσως γιατί ούτε και οι ίδιοι να πιστεύουν πως με την τελευταία δανειακή σύμβαση η χώρα εισέρχεται πραγματικά σε περίοδο σταθερότητας. Άλλωστε από την επομένη της υπογραφής της νέα δανειακής σύμβασης δεν βρέθηκε ουσιαστικά σχεδόν

Κατά του ελληνικού πακέτου θα ψηφίσει η Αριστερά στη γερμανική Βουλή

Ωστόσο, οι Γερμανοί Πράσινοι αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στο πρόγραμμα. «Όχι» θα ψηφίσει η γερμανική Αριστερά (κοινοβουλευτική δύναμη 76 μελών, επί συνόλου 622) στην αυριανή ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

Ανοιχτά η Βαρβάκειος Αγορά και τα αρτοποιεία την Καθαρά Δευτέρα...

Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών που ψωνίζουν την τελευταία στιγμή για το σαρακοστιανό τραπέζι, η Βαρβάκειος Αγορά στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτή από τις 10 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τη μία

Eπανασύσταση σχέσεων κοινωνίας

 Tου Χρηστου Γιανναρα
Mου ζητήθηκαν, με διαυγή καλοπιστία, εξηγήσεις: τι μπορεί να σημαίνει αυτό που έγραφα σε προηγούμενη επιφυλλίδα. Πως αν το πρώτο ζητούμενο σήμερα είναι να ξαναπιστέψει ο Eλληνας στον εαυτόν του, δηλαδή στη δυναμική της ελληνικής συλλογικότητας, τότε χρειαζόμαστε πρωτίστως όχι ιδιοφυή πρωθυπουργό, αλλά αυθεντικό αρχιεπίσκοπο. Eγραφα συγκεκριμένα:

«Μην ακούω περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Ψάχνουν συνενόχους»
«Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω» λέει ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» αναφέρει, ενώ

Tα «Ελληνικά Πετρέλαια» διαψεύδουν «μπλόκο» του Ιράν στο πετρέλαιο...

Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με 500.000 βαρέλια πετρελαίου, σε αντίποινα για κυρώσεις (εμπάργκο) που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fa, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή του.

Οταν... η Μέρκελ έκανε «delete» την πτώχευσή μας!

 της Ζεζας Ζηκου
«Η διάγνωση για το “ελληνικό πρόβλημα χρέους” δεν αφήνει περιθώρια ούτε για φθηνές ελπίδες ούτε για επιπόλαιες πολιτικές. Οσοι αισθάνονται υποχρεωμένοι να καταδικάσουν τον ρόλο της Κασσάνδρας -γράφει ο Πουλέ- δυστυχώς λησμονούν ότι το πρόβλημα δεν ήταν η Κασσάνδρα... αλλά οι Τρώες, που δεν την πίστεψαν όταν τους ανακοίνωσε την επικείμενη καταστροφή της πόλης.

Κυριακή της Αποκριάς

Πολιτικοί και οικονομική κρίση, από τα πρώτα θέματα στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας

Πολιτικοί και οικονομική κρίση, από τα πρώτα θέματα στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των αποκριών, και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, παρελάσεις καρναβαλιστών αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών. Σύμμαχος ο καλός καιρός, ο οποίος όμως χαλάει την Δευτέρα. 

Το μεγάλο ελληνικό «πάρτι» με τη φαρμακευτική δαπάνη

Διπλάσια, με 5,28 δισ. ευρώ το 2009, από το πληθυσμιακά ισοδύναμο Βέλγιο
Ηταν και εν πολλοίς εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο «πάρτι». Στήθηκε γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη, διήρκεσε πάνω από δέκα χρόνια και απέφερε τεράστια κέρδη, ύψους πολλών δισ. ευρώ, σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας.

Στηρίζουμε Ελλάδα (και όχι μόνο)

Του Κώστα Γουλιάμου
Μιλάμε πλέον για πρωτοφανείς, μεσαιωνικού τύπου καταστάσεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μιλάμε για οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα. Η ‘Τρόικα’ -μέσω της συγκυβέρνησης του μνημονίου- κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τα συνδικάτα αποδομήθηκαν. Μείωση του Δημοσίου, κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Καταγράφηκαν μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Εκρηκτική είναι η αύξηση ανεργίας

Θεσσαλονίκη-Αγίας Σοφίας: Πείραμα... 149 ημερών

 Είκοσι μία εβδομάδες και δύο μέρες μετά τη μετατροπή σε πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, και οι απόψεις σχετικά με το πείραμα εξακολουθούν να διίστανται. Ετσι, υπάρχουν κάποιοι που υπερθεματίζουν, ορισμένοι που αντιδρούν, ενώ αρκετοί τάσσονται σαφώς υπέρ της πεζοδρόμησης, ζητούν όμως συμπληρωματικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την εικόνα του έργου. 

Τζίμης Πανούσης:Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή εκτός του μπάτσου&του Βουλευτή

Συνέντευξη

Ο Τζίμης Πανούσης δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Μίλησε αποκλειστικά στην aixmi.gr. Παράσταση έχει καιρό να ανεβάσει, να τα πει, αλλά σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης χρησιμοποιεί την καθημερινή του εκπομπή «Δούρειος Ήχος» στο Ράδιο 9. Αν τον έχεις ακούσει έστω και μια φορά στο ραδιόφωνο ή τον έχεις δει σε παράσταση, αν έχεις προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσεις τους στίχους των τραγουδιών του ή γελάς με την υπερβολή των αστείων του τότε δεν είσαι ανυποψίαστος αναγνώστης.

Μυστική έκθεση για «κούρεμα» όλων των δανείων...

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, σε μια... προσπάθεια να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.

Ομάδα ελεγκτών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Με προσλήψεις περίπου 1.000 ελεγκτών, το υπουργείο Οικονομικών ενισχύει το πλαίσιο επιθεώρησης των επιδόσεων των υπαλλήλων του υπουργείου. Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο και το νέο σώμα θα είναι «ετοιμοπόλεμο» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Αυξάνεται έτσι ο αριθμός των ελεγκτών σε 2.000, που σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους υπαλλήλους από όσους

Έθιμα της Καθαράς Δευτέρας

Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι  Αλέξια Κλίπφελ
Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι
  Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της Αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.
Η αφετηρία της Σαρακοστής είναι για τη χώρα μας μια ιδιαίτερη μέρα και γιορτάζεται κατά κύριο λόγο με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα και το πέταγμα του χαρταετού.

Ο Νίκος Δήμου στα γερμανικά

Με καθυστέρηση δεκαετιών και σίγουρα υπό την πίεση της επικαιρότητας κυκλοφόρησε στα γερμανικά το αιχμηρό εγχειρίδιο νεοελληνικής αυτογνωσίας του Νίκου Δήμου "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας".
Από τα μέσα του 2010 είχαμε διαπιστώσει στη Γερμανία μια εξαιρετική περιέργεια για λογοτεχνικές φωνές από την Αθήνα που θα εξιχνίαζαν το μυστικό της ελληνικής δυστυχίας, που θα

Εconomist: Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2012, έχει μισθούς 2004 και ανεργία του ' 90

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Εconomist», το οικονομικό ρολόι της Ελλάδας δεν γίνεται να πάει ακόμη πιο πίσω. Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν πιο πολύ

Ευαισθησίες πολιτικών…κάφρων

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ πολιτικοί μας επιμένουν. Σύσσωμοι, με…λύσσα και ομοθυμαδόν. Για την ηθική τους, μη τους στοιχίσει τον παράδεισο-εκλογές έρχονται. Δεν ησυχάζουν, δεν κοιμούνται κι όσο δεν βρεθεί ο «δράστης», δεν θα’ χουν λυτρωμό. «Να βρεθεί και να τελειώνουμε. Να τον…κρεμάσουμε και καθαρίσαμε. Φεύγει το εμπόδιο από μπροστά μας, ξεβάφουμε τον λεκέ , ξανά λευκοί και αναμάρτητοι και η ζωή

Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ, νέα σενάρια για επενδυτές


Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ, νέα σενάρια για επενδυτέςΑΕΚ - ΟΦΗ ΣΤΙΣ 7.30
Τον ΟΦΗ υποδέχεται στο, κεκλεισμένων των θυρών, ΟΑΚΑ η ΑΕΚ που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα φορολογικά προαπαιτούμενα και να τυπώσει εισιτήρια. Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο επανέρχονται νέα σενάρια για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το παιχνίδι της μοίρας

29 Δεκεμβρίου 1975. Ο ολλανδός πρίγκιπας Γιόχαν Φρίσο, σε ηλικία 8 ετών, φωτογραφίζεται µε τα σκι του κατά τη διάρκεια χειµερινών διακοπών στο Λεχ στην Αυστρία. Στο ίδιο µέρος όπου έπειτα από 37 χρόνια, πάντα κάνοντας σκι, παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και παρέµεινε θαµµένος κάτω από το χιόνι για περίπου 15 λεπτά. «Υπέστη ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες»,

Συχνότερες οι επιθέσεις καρχαριών

Αυξήθηκαν τα κρούσματα φονικών επιθέσεων των καρχαριών σε ανθρώπους. Κάθε μήνα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος χάνει την ζωή του παγκοσμίως από τις επιθέσεις του σαρκοβόρου ζώου, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών. Το 60% των

Τέλος και αρχή

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ PSI είναι σε τελική φάση, με το ελληνικό χρέος στην καρέκλα του κουρέα. Η νέα δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε έστω και με το Κέντρο της Αθήνας στις φλόγες. Και το πείραμα Παπαδήμου πλησιάζει την ολοκλήρωσή του.
Υπήρξαν φωνές που υποστήριξαν ότι ο Παπαδήμος θα έπρεπε να κυβερνήσει ώς τον Οκτώβριο του 2103. Τα επιχειρήματα ήταν πολλά και ποικίλα, σε όλες όμως τις περιπτώσεις υπέκρυπταν την υστεροβουλία εκείνων που τα

Του χρόνου επιστρέφω στο Πανεπιστήμιο λέει ο Μόντι

Του χρόνου επιστρέφω στο Πανεπιστήμιο λέει ο ΜόντιΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιμένει να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του πανεπιστημίου του Μιλάνου τον επόμενο χρόνο ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όπως δήλωσε διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που τον θέλουν να μενει στην πολιτική μετά το 2013, οπότε λήγει η θητεία της κυβέρνησής του.

Στρωμένος με αγκάθια ο δρόμος προς την εκλογή

Κατακερματισμένο, με πολλά προβλήματα και άλλα τόσα τραύματα από τα «συντροφικά μαχαιρώματα», καθώς και με άδεια τα ταμεία, οδεύει το ΠΑΣΟΚ στις εσωτερικές του διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού. Και ενώ η ημερομηνία για την εκλογή του φέρεται να παραμένει προς το παρόν η 18η Μαρτίου, όλα δείχνουν πως η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος θα πάρει μικρή αναβολή για τις 9-10 Μαρτίου, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο και θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες.

Προς απόσυρση Τόμσεν και Μαζούχ...

Τους «διώχνει» η συμπεριφορά τους και η αποτυχία του προγράμματος...
Στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικός αξιωματούχος είχε συζήτηση με τον Πολ Τόμσεν. Κάποια στιγμή, ο ... δανός τεχνοκράτης αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το ΔΝΤ.

Έτσι θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 Χρήστος Μπόκας

Τροπολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή και θα ενταχθεί στο κατεπείγον εφαρμοστικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε επικουρικές και κύριες συντάξεις και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Η δικαιοσύνη του 20%

Του Στέφανου Τζανάκη
Τελικά, όλα μπορούν να γίνουν σε αυτό τον τόπο αν προσπεράσουμε την έννοια της δικαιοσύνης. Να, πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση της αλλαγής στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια...
Οπως είναι γνωστό, λόγω της κρίσης τα ενοίκια έχουν πέσει γενικώς. Αρα, έχουν πέσει και τα εισοδήματα εκείνων που διαθέτουν αρκετά ακίνητα και τα προσφέρουν προς ενοικίαση.

Κατακραυγή για τον βουλευτή – αρουραίο


Ξεκινάω με μια παραδοχή: ο εισαγγελέας, που έχει την ευθύνη για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, είναι τόσο προσηλωμένος στην αποστολή του, ώστε ζει χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και ίντερνετ, τα τελευταία διόμισυ χρόνια.
Με αυτό το δεδομένο είναι λογικό να έχει βάλει -εν αγνοία του- τέτοιο μπουρλότο στην πολιτική ζωή.

Η τρόικα οδηγεί την παρέλαση...

Την τιμητική τους έχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα η τρόικα, η Άνγκελα Μέρκελ, οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και η οικονομική κρίση.
Ίσως να είναι και η μοναδική ημέρα του

Λέτε να είναι αυτή που όλοι υποψιαστήκαμε;

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εδώ και αρκετές μέρες γίνεται ένα ξέφρενο πανηγύρι "προγνωστικών" για το ποιος ή ποια να είναι ο/η εκατομμυριούχος εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, που "νόμιμα και ηθικά"  πήρε τα χρήματά της /του και τα πήγε σε άλλες χώρες μακρινές. Εμείς οι έλληνες

Δεκάδες συμμορίες στο κυνήγι του χαλκού

Στο κυνήγι του χαλκού και κάθε είδους μεταλλικών αντικειμένων έχουν επιδοθεί τα δύο τελευταία χρόνια συμμορίες, λεηλατώντας δημόσιες εγκαταστάσεις, βυθίζοντας στο σκοτάδι περιοχές, ακινητοποιώντας τρένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και

Μούντζες

Του Γιώργου Λακόπουλου
Για δεύτερη φορά σε μια παρέλαση ορισμένοι μαθητές αντί για τη συνήθη «στροφή της κεφαλής δεξιά» όταν περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων, προέταξαν απλώς τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Στη δεκαετία του 1970 η χειρονομία θα είχε στόχο το «κατεστημένο» ή το «σύστημα» γενικώς. Τώρα με αυτόν τον αντιαισθητικό τρόπο αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί. Τα περιστατικά καταδικάστηκαν ως αντιπαιδαγωγικές και ανάρμοστες συμπεριφορές.

Η Γερμανία ψηφίζει αύριο για την Ελλάδα

Αύριο Δευτέρα, αναμένεται η απόφαση της Κάτω Βουλής της Γερμανίας για την έγκριση της νέας οικονομικής βοήθειας της χώρας προς την Ελλάδα. 
Βέβαια, ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις κυρίως από τα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, αλλά και από το κυβερνητκό στρατόπεδο,  καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο κενό κινδυνεύουν να πέσουν οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, καθώς η αδράνεια και οι καθυστερήσεις της δημόσιας διοίκησης εξακολουθούν να προσθέτουν

Πολλές επιλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο Πάγκαλος

Υπέρ περισσότερων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη Βενιζέλου - Λοβέρδου. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι περίμενε πως θα υπήρχε και υποψήφιος από την κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου.

"Nα παραιτηθεί και να πάει στο διάολο" ...

Θύμωσε ο γίγαντας Μάκης. Έχει καταντήσει αυτή η ιστορία - με τον βουλευτή που φυγάδευσε το εκατομμυριακι- αηδία . "Να... παραιτηθεί και να παει στο διαoλο. Να τελειώνει αυτή η ιστορία ".
Περα από την πλάκα που ούτως η άλλως έχει ο τρόπος με τον οποιο εκφράζεται ο Γιακουματος, μια ανησυχία διακρίνουμε στα λεγόμενα του. Νεοδημοκρατης είναι ο "εκατομμυριακιας"?... .

«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία»


«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία»ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Με το σύνθημα «Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία» ομάδα κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών άρχισε διεθνή καμπάνια με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στη διεθνή εκστρατεία που μόλις ξεκίνησε συμμετέχουν, από πλευράς Συνδέσμων, ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ και τα μέλη τους, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά οι: Aegean Airlines, ΟΤΕ, Cosmote,

Πήγε σε κοπή πίτας της ΝΔ ο Γκιουλέκας!

Κάνει τα πάντα για να πείσει πόσο ...σπίτι του είναι η ΝΔ! 
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα συμπεριφέρεται ο Κώστας Γκιουλέκας, για να πείσει εχθρούς και φίλους πόσο ...σπίτι του είναι η ΝΔ!
Έφτασε μάλιστα στο σημείο, αν και διαγραμμένος να πάει την Παρασκευή το βράδυ,σε κοπή πίτας της τοπικής Αγ. Τριάδος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη!

Ολοι οι φόροι για το 2012

Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν φέτος 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με εισοδήματα χαμηλότερα από 12.000 ευρώ, οι οποίοι πέρυσι βρίσκονταν κάτω από το αφορολόγητο και εφόσον είχαν μαζέψει περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις είχαν και επιστροφή φόρου.