Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Διαμάντια και στάχτες

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αν και αρχαία όσο και τα ομηρικά έπη, η καύση των νεκρών είναι ταμπού, της αρμοδιότητας του εθιμικού δικαίου. Κάτι σαν την κρητική βεντέτα, τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τη βουλευτική ασυλία και το δικαίωμα των συνδικαλιστών να κλείνουν τους δρόμους. Στην περίπτωση βέβαια της καύσης των νεκρών παρεμβαίνουν κι άλλοι παράγοντες, μεταφυσικής τάξεως, απ' αυτούς που ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τη θέση των ταμπού ανάμεσά μας. Είναι ο σεβασμός και το δέος που εμπνέει το σώμα του αγαπημένου νεκρού, η παρηγοριά της λειτουργίας που τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, ακόμη και η ίδια η αντίληψη περί «τελευταίας κατοικίας».

Ή θα αλλάξουν πολλά, ή...

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ο κίνδυνος μιας ελληνικής Βαϊμάρης
Του Πάνου Καζάκου
Η δεύτερη διεθνής συμφωνία για συνδρομή προς την Ελλάδα υπό όρους (συνοπτικά Μνημόνιο ΙΙ) υλοποιείται. Η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την ψήφιση διαφόρων νόμων.
Το Μνημόνιο ΙΙ διαφέρει από το πρώτο. Προβλέπει, πρώτον, τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, μείωση των επιτοκίων δανεισμού, επέκταση των περιόδων αποπληρωμής του υπόλοιπου χρέους.

Τα καλύτερα από τα βραδινά δελτία ειδήσεων

Από τίτλους...

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Από τίτλους σκίζουμε! «Λεφτά υπάρχουν! 25 δισ. ευρώ στο ψυγείο», «7 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 12 δισ. από το ΕΣΠΑ και 6 δισ. από την τρόικα»! Πενήντα δισ., έτσι, για πλάκα! Αλλά μόνο στους τίτλους των εφημερίδων την περασμένη Πέμπτη. Γιατί από ρευστό, «τράβα στη γωνία να δεις αν έρχομαι». Ή, όπως λέγαμε στους σκύλους τα χρόνια της Κατοχής, «να ψωμί και πού 'ν' το».

Αναζητώντας τον χαμένο δικομματισμό

Του Μιχάλη Τσιντσίνη
Δεν είναι εξ ορισμού κακός ο δικομματισμός. Ευδοκιμεί στις ώριμες αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες. Εκεί τα μεγάλα κόμματα είναι οι πόλοι που απορροφούν τα άκρα. Οι φορείς που καλλιεργούν συναινέσεις. Οι πυλώνες που εγγυώνται πολιτική σταθερότητα.
Δεν είναι κακός ο δικομματισμός όταν λειτουργεί αυθεντικά. Εδώ, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο όρος δικομματισμός κατέληξε να περιγράφει δύο γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που, γερνώντας μαζί, έμοιαζαν όλο και περισσότερο.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ:Μείωση στο μισό του αριθμού των φοιτητών

Την εισαγωγή λιγότερων φοιτητών φέτος θα προτείνουν τα πανεπιστήμια, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο προέδρος της Συνόδου των Πρυτάνων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Όπως είπε, όταν μειώνεται η επιχορήγηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά 60% είναι λογικό τα πανεπιστήμια να μην μπορούν

Η Ελλάδα τέταρτη στην προτίμηση των Ευρωπαίων τουριστών για το 2012

Τέταρτος προτιμώμενος τουριστικός προορισμός θα είναι για το 2012 η Ελλάδα, μετά την Ισπανία την Ιταλία και τη Γαλλία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές, λόγω  οικονομικής στενότητας, ενώ το 80% εκείνων που πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που δεν πήγατε διακοπές το 2011;», το 70% των Ελλήνων (έναντι 45% στην ΕΕ) επικαλούνται οικονομικούς λόγους.

Επιστολη Καχριμάνη για τη ΔΩΔΩΝΗ

Το αίτημα των φορέων της Ηπείρου, που παρέστησαν το Σάββατο στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», για αναβολή της διαδικασίας υποβολής

Οχι, δεν πουλάμε

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Πώς παλιά οι μισοί δρόμοι ονομάζονταν «Ηρώων Πολυτεχνείου» ή «Ελλήνων Ολυμπιονικών»; Αν πάνε όλα καλά, και αν τελικά επιζήσουμε να τα θυμόμαστε, δεν αποκλείεται η στενωπός αυτή να ονομαστεί «Λεωφόρος Πατάτας Νευροκοπίου».
Με τη Ι.Χ. διαρθρωτική αλλαγή που συντελείται αυτές τις ημέρες θα ασχοληθεί - είμαι σίγουρη - ο ιστορικός του μέλλοντος. Από την εμποδισμένη οπτική γωνία μου βλέπω πάντως πρωτοφανή χαρακτηριστικά στην προσπάθεια των παραγωγών να αδειάσουν μια και καλή(;) τους μεσάζοντες και να υλοποιήσουν από μόνοι τους το επείγον, να πέσουν επιτέλους οι τιμές.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα χαλασμένα φανάρια ζητάει ο Σγουρός

Την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου ενημέρωσε το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των φωτεινών  σηματοδοτών,  και προκειμένου να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τα συναρμόδια υπουργεία.

Απεργία των φαρμακοποιών στις 8 - 9 Μαρτίου...

Την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Όπως ανακοινώθηκε, οι φαρμακοποιοί λένε...

Καρατζαφέρης: Δεν θα «λαδώσω» για να πάρω αποτέλεσμα από εταιρείες μετρήσεων

Επίθεση στις εταιρείες μετρήσεων και δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τες ότι «παίζουν παιχνίδια με τη δύναμη των αγοραστών των εφημερίδων», και τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται «να «λαδώσει'' ή να πληρώσει για να πάρει αποτελέσματα».

Διαδήλωση στο Βερολίνο για τις περικοπές στην ηλιακή ενέργεια

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Βερολίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις σαρωτικές περικοπές στα προγράμματα ηλιακής ενέργειας που, όπως υποστηρίζουν, θα περιορίσουν το μέγεθος των νέων εγκαταστάσεων στη Γερμανία στο ένα τέταρτο του σημερινού μεγέθους της αγοράς και θα οδηγήσουν σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας. Τον περασμένο μήνα η

Καμία εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου στην "Κίνηση ΓΑΠ"

Αναστάτωση προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η μαζική αποστολή ενός e-mail μέσω του επίσημου λογαριασμού του κόμματος με το οποίο καλούνται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν υπέρ μιας υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.
Κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου συνομιλώντας με την Παραπολιτική διαψεύδουν

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

Κάτι από την εκπομπή του Αυτιά με πίνακες και λαθροχειρίες σε ρεπορτάζ από την κοιλιά του Ευαγγελάτου. Όλα υποθετικά. Ούτε ο Βενιζέλος για παράδειγμα δεν γνωρίζει ακόμα "που θα φτάσουν οι φόροι στα ακίνητα". Έχει καμία σημασία; Όλα τα ξέρει ο Ευαγγελάτος! Δελτίο για πολλά γέλια... 
fimotro

Αντίδραση KKE για το "κίνημα της πατάτας"

Αντιδρώντας στις κριτικές που διατυπώθηκαν σχετικά με το αρχικό σχόλιό του σχετικά με το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας", το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι "κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην

Με 8ωρη ψηφοφορία και τέλος 2 ευρώ η εκλογή νέου αρχηγού

Από την εσωκομματική διαδικασία του 2007ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Την Κυριακή 18 Μαρτίου, με εκλογές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 9ης πρωινής και 5ης απογευματινής, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις οργανώσεις του Κινήματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Κούρεμα» στα χρέη των νοικοκυριών ζητούν 25 βουλευτές

Το πρότυπο της Ισλανδίας φαίνεται πώς θέλουν να ακολουθήσει και η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν 25 βουλευτές στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Στην επιστολή αυτή, ζητούν «κούρεμα» 30% σε όλα τα δάνεια, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στην απώλεια του εισοδήματος για τον μέσο εργαζόμενο.

Μπαρόζο: Η Ισπανία θα τα καταφέρει

Την αισιοδοξία του ότι η Ισπανία θα καταφέρει να επιτύχει τους συμφωνημένους στόχους για το δημοσιονομικό της έλλειμμα εξέφρασε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά το γεγονός ότι ήδη η κυβέρνηση της Ισπανίας υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει τους στόχους της για το 2012.

Η Έλενα Κουντουρά στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

Σε λίγο καιρό θα μετράει ο Σαμαράς τους "δικούς" τυ και δεν θα του βγαίνουν πουθενάγια πουθενά. Ο "παλιόφιλος" και πρώην κολλητός του ο Καμμένος του διαλέγει καθημερινά και του αποσπά κουκιά μετρημένα. Άσχετα αν κάποια τα είχε βάλει στην εφεδρεία (σύμφωνα με τα σχέδια ΖΑΠΕΙΟ και λοιπές αρλούμπες). Ό,τι πέπαθε και παθαίνει το ΠΑΣΟΚ από την αλαζονεία των "πρωτοκλασάτων"

Αλλάζει υπουργείο ο Μ. Χρυσοχοίδης;

Αφού τα έκανε "ρόιδο" στο Υπουργείο ανάπτυξης, στο οποίο και υποβλήθηκε για τις μεγάλες επιδόσεις του και τοποτηρητής από την  Ε.Ε., ο μεγάλος "αδιάβαστος" του μνημονίου θα περάσει στο Υπουργείο που τα καταφέρνει καλύτερα. Για να μην πάει από τώρα σπίτι του και δεν τον ξαναδούμε ποτέ, αφού ναυάγησε και η υποψηφιότητά του στο

Φθηνές πατάτες και στην Κηφισιά

Διευρύνεται η πρωτοβουλία για την προμήθεια βασικών αγαθών χωρίς μεσάζοντες, αφού μετά τους δήμους του Γαλατσίου αλλά και του Ελληνικού που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλή τιμή, έρχεται τώρα και ο δήμος Κηφισιάς.

Βενιζέλος: Δεν πρόκειται να κάνουμε καλύτερη προσφορά για το PSI

Προειδοποίηση στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο PSI, διότι δεν πρόκειται να τους γίνει καλύτερη προσφορά, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος είπε - σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters - ότι οι όροι που

ΝΔ: Αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση;

 Ψυχόδραμα αρχίζει να γίνεται η πολιτική της ΝΔ. Σε πλήρη σύγχυση περιέρχονται σταδιακά τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της. Ενώ η τεράστια πλειοψηφία τους αρνείται να χωνέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη το κόμμα τους από εκεί που ήταν «αντιμνημονιακό» μετατράπηκε ξαφνικά στο κόμμα - πυλώνα του νέου Μνημονίου, έρχεται ακόμη ένα χτύπημα να τους αποτελειώσει:

Πάνω από 600 άτομα συνελήφθησαν στην Πάτρα

Πάνω από 600 άτομα συνελήφθησαν στην ΠάτραΠερισσότερα από 600 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα τον περασμένο Φεβρουάριο στην Δυτική Ελλάδα, ενώ η Αστυνομία εξιχνίασε πάνω από 200 υποθέσεις.
Ειδικότερα συνελήφθησαν, ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δύο για βιασμό, 12 για ληστείες, 107 για

Απελευθερώνονται πλήρως όλα τα επαγγέλματα...

«Μπλοκάροντας» ως μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επιχειρούσε την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ορκωτού εκτιμητή, το ΣτΕ δέχθηκε ότι από 2-7-11 έχουν πλέον αρθεί όλοι οι περιορισμοί που είναι αντίθετοι στον ν. 3919/11. Σε τροχιά πλήρους απελευθέρωσης έχουν μπει όλα τα επαγγέλματα, που άνοιξαν με τον νόμο 3919/11, καθώς σύμφωνα με γνωμοδότηση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν παύσει να ισχύουν από τον

Παπουτσής: Δεν θα κάνουμε τον Σαμαρά πρωθυπουργό

Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρ. Παπουτσής
 Την αντίθεσή του στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές εξέφρασε σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Μία επιπόλαιη επιλογή

Τώρα τελευταία η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς υιοθετούν ως κεντρική επιλογή της προεκλογικής τους «καμπάνιας» (ίσως και μονιμότερα) την «επίθεση κατά της Αριστεράς». Ισως να αποτελεί ένα από τα «πολιτικά αντίβαρα» της μνημονιακής στροφής της ΝΔ έναντι των «απωλειών» που υφίσταται από την αντιμνημονιακή λαϊκή Δεξιά. Οι πρώτοι πάντως «διδάξαντες» αυτήν τη γραμμή ήσαν ο Καρατζαφέρης, ο Βορίδης και ο Αδωνις...

Τα καλύτερα των πρωινών


Αποσπάσματα από τις πρωινές εκπομπές...

FT: Στην κόψη του ξυραφιού το PSI

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
Ως καθοριστική για την αποφυγή της χρεοκοπίας περιγράφει την τρέχουσα εβδομάδα δημοσίευμα των Financial Times που κάνει λόγο για «αμφιβολίες» ως προς το επίπεδο συμμετοχής των πιστωτών στην ανταλλαγή ομολόγων.
«Η κυβερνητική προσφορά» σημειώνει το δημοσίευμα «είχε ένα αργό ξεκίνημα (σσ: ανταπόκριση από τους ομολογιούχους) ενώ ακόμη και οι ελληνες επενδυτές έδειχναν απρόθυμοι να μπουν γρήγορα στη συμφωνία», αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι γνώστες των διαπραγματεύσεων.

Να κερδίσουμε τον... πόλεμο

  Για περισσότερο από δύο χρόνια η χώρα βιώνει ένα εξελισσόμενο δράμα που σκορπά θλίψη, ενίοτε και δυστυχία στους πολίτες. Η κατάσταση πήγαινε διαρκώς από το κακό το χειρότερο και κάθε φορά τα μέτρα ήταν και πιο επώδυνα. Τα αποτελέσματα, από ανύπαρκτα έως πενιχρά και μόνον οι συνέπειες ακολουθούσαν πορεία γεωμετρικής προόδου.

Κατάθεση Γλέζου για τα χημικά

 Κατάθεση στον πταισματοδίκη έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη ρίψη χημικών σε βάρος του και σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για το δεύτερο Μνημόνιο.
Αστυνομικοί είχαν κάνει χρήση χημικών σε βάρος των δύο ανδρών,

Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος καπετάνιος

Νεκρός βρέθηκε μετά από πολύωρες έρευνες, ο 48χρονος πλοίαρχος ο οποίος ήταν αγνοούμενος μετά τη βύθιση εφοδιαστικού πλοίου.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πλοίο «Άλφα 1» είχε ξεκινήσει από τον

Wikileaks: Ελληνας δημοσιογράφος «κοριός» της Stratfor και της CIA

Μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο της πληροφόρησης που έχουν οι αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks. Σύμφωνα με αυτή Ελληνας δημοσιογράφος ενημέρωνε και μάλιστα... κάνοντας υπερωρίες το αμερικανικό think tank Stratfor, που αποτελεί οργανισμό ταυτισμένο με τη CIA, το καλοκαίρι του 2011 για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τι λένε στις ΗΠΑ για την Ευρώπη...

Η κριτική στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, για τον τρόπο δράσης και αντίδρασης των ηγετών της ΕΕ στην κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Πρόκειται για κριτική που όταν γίνεται δημόσια είναι ήπια και συνδυάζεται με συμβουλές, αλλά όταν οι συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο είναι σκληρή και περιλαμβάνει έντονα τα στοιχεία της δυσφορίας.

Χ. Θεοχάρης: Νέος τρόπος ελέγχου του Πόθεν Έσχες...

Η ΔΕΗ είναι ο μηχανισμός όπου χρεώνεται το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς του ρεύματος, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προγραμματισμός για να αλλάξει αυτός ο σχεδιασμός, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Άνθρακες ο θησαυρός

Η φράση «άνθρακες ο θησαυρός» αποτυπώνει με απόλυτο τρόπο το αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής από μη δηλωθέντα εισοδήματα πανεπιστημιακών, με προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών. Δε χρειάστηκε παρά να περάσουν έξι περίπου μήνες από την περίοδο που το θέμα ήρθε στο προσκήνιο, με την... αμέριστη συμβολή του υπουργείου Παιδείας

Λιγότεροι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ 
Τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρυσι ζητούν να απορροφήσουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με το επιχείρημα ότι τα κονδύλια για τα ΑΕΙ έχουν μειωθεί δραματικά. Οπως υποστηρίζουν, εάν οι προτάσεις τους δεν εισακουστούν, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών

Νέα σκληρά μέτρα τον Ιούνιο με τη... μεζούρα της τρόικας

  Ας ετοιμαζόμαστε για νέα μέτρα και μάλιστα σκληρά τον Ιούνιο. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού μάς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην προκρούστεια κλίνη της τρόικας. Οι Τόμσεν και Σία θα μας ράψουν νέο κοστούμι σκληρών περικοπών. Ηδη πήραν τη μεζούρα στο χέρι και μετρούν τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Δεν γινόμαστε μάντεις κακών, ούτε τον ρόλο της Κασσάνδρας ζηλέψαμε ξαφνικά.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η GOOGLE

Παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στοιχειοθετεί η νέα πολιτική απoρρήτου που έθεσε σήμερα σε εφαρμογή η Google, σύμφωνα με την Επίτροπο Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, γεγονός που πιθανώς προμηνύει μια παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του τεχνολογικού γίγαντα.

Αναδιπλώθηκε η Διαμαντοπούλου για τις μούντζες στην παρέλαση των Ιωαννίνων

Στη δημοσιότητα δόθηκε απόψε από το υπουργείο Παιδείας, σύντομος χαιρετισμός της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Η υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Χειροπέδες σε 44 αρχαιοκάπηλους


Επειτα από πολύμηνη έρευνα οι Aρχές εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων στη χώρα. «Εγκέφαλος» ήταν 66χρονος εκτελωνιστής από τη Θεσσαλονίκη που συντόνιζε δεκάδες συνεργάτες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Συνελήφθησαν 44 μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν χιλιάδες νομίσματα και αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Πολλά κόμματα, δύο πολιτικές

Θυμάστε το παλιό σύνθημα του ΚΚΕ για «τέσσερα κόμματα και δύο πολιτικές»; Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει απόλυτα τις εκλογές που μας έρχονται. Γιατί μπορεί να πλησιάζουν τα δέκα τα κόμματα που θα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, αλλά οι πολιτικές θα είναι ουσιαστικά μόνο δύο:

Αισιοδοξία και αγωνία για το PSI

Αισιοδοξία και αγωνία για το PSIΤο βράδυ της Πέμπτης εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Το αποτέλεσμα είναι κριτήριο για την απόφαση των Βρυξελλών
Ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την ομαλή έκβαση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.

Στις 2 Απριλίου η γενική συνέλευση της MPB για το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσηςΣε έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου κάλεσε τους μετόχους η Marfin Popular σχετικά με το πρόγραμμα κεφαλαικής ενισχύσης.Δείτε την πρόσκληση με τα ψηφίσματα που θα τεθούν στη συνέλευση Στα ψηφίσματα περιλαμβάνεται επίσης και πρόσταση για αλλαγή του ονόματος της τράπεζας σε «Cyprus Popular

«Οι πολίτες θα αποφασίσουν»

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, εάν μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Το μεγάλο ποσοστό του Πούτιν δεν εξασφαλίζει την νομιμότητα»

ΡΩΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Παρά το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα μπορέσει να αποφύγει την απώλεια νομιμότητας στη διάρκεια της τρίτης του θητείας στο Κρεμλίνο, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές με μεγάλη διαφορά, όμως η εξουσία δεν θα καταφέρει να αυξήσει την νομιμότητά του, η οποία πλήττεται από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών», γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Πίσω από την... κόντρα Ρέσλερ - Χρυσοχοΐδη

Η σύγκρουση του Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Γερμανό αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει και ακόμη μία διάσταση.
Οπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου του που δημοσιοποίησε το δίκτυο Bloomberg, οι Γερμανοί είναι εκνευρισμένοι γιατί εκτός των άλλων είχαν

Ψάχνουν ιδέες, μαζεύουν υπογραφές οι υποψήφιοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Με τηλεοπτικές εμφανίσεις άρχισαν τον προεκλογικό αγώνα τους Παπουτσής και Βενιζέλος
Με τηλεοπτικές εμφανίσεις αρχίζει δειλά δειλά ο προεκλογικός αγώνας των δύο υποψηφίων για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που οι κομματικοί μηχανισμοί τους εργάζονται εντατικά τόσο για τη συλλογή υπογραφών όσο και για τη συγκρότηση των πολιτικών κειμένων που θα εκφωνήσουν οι δύο διεκδικητές κατά την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ασκήσεις συγκυβέρνησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ.Παπαχρηστος-Διονύσης Νασοπουλος
Κορυφαίοι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν ζεστά τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας
Προτού καν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών, παρότι «όλα δείχνουν» πως οι κάλπες θα στηθούν στις 29 Απριλίου ή το αργότερο στις 6 Μαΐου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα. Μια σιβυλλική δήλωση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και μια σειρά δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έφεραν με ηχηρό τρόπο στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα σενάρια συγκυβέρνησης, προκαλώντας πονοκεφάλους τόσο στη Συγγρού όσο και στην Ιπποκράτους.

Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ

Ζητείται να συνεχιστεί η ανεξάρτητη λειτουργία
Κανένας ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να εξυπηρετείται σήμερα, Δευτέρα, απο τον Οίκο Ναύτου, καθώς από το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξή του από την 1η Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Πούτιν

Εκτεταμένη νοθεία στις κάλπες καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς συγκεντρώνει το 63,9% των ψήφων, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο -παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης και τη μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία.