Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ο Πλάτων πάει παρέλαση

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Στα πολύ παλιά χρόνια, τα αμνημόνευτα που λένε, κάποιος που τον έλεγαν Πλάτωνα, επειδή δεν είχε πώς να σκοτώσει τον χρόνο του κάθησε κι έγραψε ένα έργο που το βάπτισε «Πολιτεία». Στο όγδοο λοιπόν βιβλίο αυτού του έργου που χωρίζεται σε δέκα βιβλία, ο περί ου ο λόγος μιλάει για τα πολιτεύματα της εποχής του, την ολιγαρχία, την αριστοκρατία, τη δημοκρατία και την τυραννία.

Επιλογή σταθερότητας

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Η αδιαφιλονίκητη άνοδος του Ευάγγ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι σαφώς μια επιλογή σταθερότητας.
Σταθερότητας για το ΠΑΣΟΚ - πράγμα το οποίο αφορά το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά σταθερότητας και για το πολιτικό σύστημα - κάτι που μας αφορά όλους.
Γιατί μας αφορά; Επειδή στις συνθήκες «άτυπου εμφυλίου» που ζει εδώ και δυο χρόνια η χώρα, η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος αποτελεί πλέον τη θεμελιώδη (ίσως και μοναδική) εγγύηση της δημοκρατίας.

Επιπλέον μέτρα για εξοικονόμηση 11-12 δισ. ευρώ θέλει η ΕΕ!

Έρχεται "τσεκούρι" στις κρατικές δαπάνες
 Έπειτα από τρία χρόνια σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία επιβάρυνε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους και προκάλεσε έκρηξη της ανεργίας στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται το αυτονόητο: ότι για τη διετία 2013 - 2014 οι κρατικές δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω κατά 5,5 μονάδες του ΑΕΠ!

Το σακάκι μου κι αν στάζει

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Ακόμα κι αν συνεχιζόταν εσαεί το ιδιότυπο μπρα ντε φερ του καλλιτέχνη με τους ασύστολους, δεν είχα καμία όρεξη να γράψω για τις συναυλίες του Νταλάρα. Ο,τι ήταν να ειπωθεί μου φαινόταν κιόλας ειπωμένο, εκτός ίσως από μια μικρή ανεπαίσθητη βουβαμάρα που μου τρύπησε τα αυτιά. Εσείς, αλήθεια, πώς εξηγείτε την εκκωφαντική σιωπή των ομοτέχνων του; Αυτών ντε, που από τη Μεταπολίτευση και δώθε έστηναν πατάρια και καριέρες

Συνεχίζεται η νοθεία των καυσίμων στο στρατό;

Κόντρα Γιώργου Σούρλα - Κώστα Σπηλιόπουλου
Η προμήθεια νοθευμένων καυσίμων και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό "δεν διατελέσθη μόνο κατά το παρελθόν, αλλά συνεχίζεται όπως προκύπτει από πρόσφατες χημικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές της 1ης Στρατιάς, από στοιχεία του Υπ. Οικονομικών (όπου το 2011 ήταν 9 στα 9 νοθευμένα), από πρόσφατο έγγραφο του ΓΕΣ (που αναφέρεται σε 3 δείγματα

Πολιτικός επαρχιωτισμός...

Ολο και περισσότεροι αναλυτές, οικονομικοί παράγοντες και διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες, με σαφή και αναμφισβήτητο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ασκούν κριτική στη «συνταγή» σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Ο «κοινός παρονομαστής» της κριτικής που ασκείται είναι ότι η επιλογή της σκληρής «εσωτερικής

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι διοικήσεις των Ταμείων των δημοσιογράφων για το «κούρεμα»

Στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι αποφασισμένες να προσφύγουν κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και της Πολιτείας οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων μετά την υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών τους, τα οποία είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο του PSI.

Πτυχιούχο από τον τόπο σου

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Αν γινόταν ένα θαύμα και ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε να μπει σε ένα Συμβούλιο Διοίκησης κάποιου ελληνικού ΑΕΙ, πιθανότατα δεν θα μπορούσε. Οχι μόνο διότι κουβαλά το θανάσιμο αμάρτημα του επιτυχημένου στην οικονομία της αγοράς· ως γνωστόν, τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πάνω από τα κέρδη και κάτω από τριτοκλασάτα πανεπιστήμια όπου Γης. Σε λίγο καιρό, κάποιοι σαν τον Μπιλ Γκέιτς δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διοίκηση ελληνικού ΑΕΙ και διά νόμου.

Aλλαγές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας

Ρυθμίσεις για τα εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας, εξετάζοντας μεταξύ άλλων προαιρετικό συμψηφισμό του εφάπαξ με τυχόν δάνεια δικαιούχων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και τμηματική καταβολή του σε δικαιούχους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.

Το μεγάλο πλιάτσικο και οι υπηρέτες του λαού...

Είναι αδιανόητο, είναι απίστευτο, είναι... Οι λέξεις είναι φτωχές ακόμα και για την τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα να περιγράψουν το πλιάτσικο σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων από διεφθαρμένους λειτουργούς και πολίτες. Μα πάνω από όλα είναι ανήθικο, γιατί τη μεγάλη κλοπή πληρώνουν και οι συνταξιούχοι. Οι απόμαχοι, των οποίων η γλίσχρα σύνταξη περικόπηκε.

Αυτή την φορά στηρίζει Βενιζέλο ο Μίμης Ανδρουλάκης...

Το (μέχρι αηδίας) εγκώμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου πλέκει στο ιστολόγιό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, στέλνοντας προφανώς το μήνυμα ότι στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Fitch: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά έξι βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Fitch.
Κατατάσσει πλέον την Ελλάδα στην κατηγορία Β- από την κατηγορία περιορισμένης χρεοκοπίας (RD). Ο οίκος τονίζει μάλιστα ότι οι προοπτικές

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ, αυτοδύναμη η ΝΔ!

Διά περιπάτου λοιπόν θα αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανευ αγώνος, αφού δεν έχει αντίπαλο. Δεν φταίει αυτός. Τώρα συνειδητοποίησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πόσο πονηρό είναι το καταστατικό του, το οποίο απαιτεί κάτι εξωφρενικό: για να είναι κάποιος υποψήφιος, πρέπει να τον εγκρίνει και μάλιστα δια μοναδικής προς κάθε υποψήφιο υπογραφής το 25% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου - ένα όργανο στελεχών δηλαδή που έχει εκλεγεί κατά τη διάρκεια της θητείας τού εν ενεργεία προέδρου και λογικό είναι να αναμένει κανείς ότι επηρεάζεται πολιτικά από αυτόν.

Πρόεδρο της Ε.Ε. με ψήφο θέλουν οι Γάλλοι

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Γάλλων τάσσονται υπέρ της εκλογής του προέδρου της Ε.Ε. -ρόλο που σήμερα έχει ο Χέρμαν φαν Ρομπούι- με καθολική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Opinion Way μεταξύ 1.003 ατόμων στις 6 και 7 Μαρτίου με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

Λιγότεροι κατά ένα εκατομμύριο οι τουρίστες

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός την φετινή περίοδο υποστήριξε ο υπ.Πολιτισμού και Τουρισμού, Π.Γερουλάνος, ο οποίος αφού ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τη Γερμανία είναι μειωμένες κατά 30% και από τη Μ.Βρετανία κατά 10%, εκτίμησε τις απώλειες σε περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες για την Ελλάδα.

K. Κουλούρης: "Το ΠΑΣΟΚ το έκλεισε ο Γιώργος Παπανδρέου"

Ο Κίμων Κουλούρης μιλαέι στη metro και στον Γιάννη Κατσίγιαννη…
Δικαιωμένος δηλώνει ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης για τις εξελίξεις  στο ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του  στη metro. Ο  ίδιος τονίζει ότι το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι δύσκολο, ενώ χαρακτηρίζει  αστείες υποψηφιότητες αυτές σων Χρήστου Παπουτσή και Στέφανου Τζουμάκα.

Πάλι η ίδια σαπουνόφουσκα

Θα θυμάστε, φαντάζομαι, ότι πριν από δύο χρόνια ο Σαμαράς είχε καταθέσει μια ολοκληρωμένη, υποτίθεται, πρόταση για την έξοδο από την κρίση, που την είχε βαφτίσει "Ζάππειο 1". Και σε σχέση με την ανάπτυξη είχε αποφανθεί ότι το μυστικό βρίσκεται στην τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Είχα ισχυριστεί τότε ότι στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία η πρόταση αυτή ήταν ο ορισμός της σαχλαμάρας.

Νέο κόμμα από την Λουκά Κατσέλη

Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της κόμμα, η βουλευτής Λουκά Κατσέλη, η οποία διεγράφη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επειδή ψήφισε «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν

Σύλληψη υπαλλήλων υπουργείου Ανάπτυξης για «μίζες»

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, που απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ από επιχειρηματία, για να «προωθήσουν» φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του.

Μπαμπούσκες…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΑ μας έδιναν λογαριασμό (και) για τη Γιουροβίζιον. Θα τα…κονομούσε η ΕΡΤ, θα περίσσευαν και για το δημόσιο. Ήταν εποχή που τα υδροκέφαλα κρατικά κανάλια των υπεράριθμων και βολεμένων σκόρπιζαν το χρήμα. Και, βέβαια, κανένας δεν μας βεβαίωνε πως το χιλιαρικάκι (ημερησίως) στον κάθε τηλεσαχλαμαρίζοντα δεν το μοιράζονταν μ’ εκείνον που τον διόρισε. Τα χρόνια πέρασαν με τη Γιουροβίζιον να μας φορτώνει δαπάνες, και με τα έσοδα(;) αόρατα και εξαφανισμένα.

Για κοινές έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο κάνουν λόγο οι Τούρκοι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΑΝΕΡ ΓΙΛΝΤΙΖ
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ περί κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, το θέμα αυτό είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Γιαννάκου κατά... ευρω-κακοφωνίας

Την ανάγκη η Ευρώπη να μη στέλνει ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη υπογράμμισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη σημερινή συζήτηση παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και του προέδρου του

Προς τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" ο Κ. Μαρκόπουλος

Προς το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" που ίδρυσε πριν από λίγο καιρό ο Π. Καμμένος φέρεται να βαίνει ο διαγραμμένος από τη ΝΔ και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος. Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και αύριο ο κ. Μαρκόπουλος ανακοινώσει την προσχώρησή του στο

Ακόμη και κάτω από το 120% του ΑΕΠ το χρέος

Την εκτίμηση πως, αν η συμμετοχή στο PSI υπερβεί το 96%, τότε το χρέος της Ελλάδας μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από το 120%, έως το 116%, του ΑΕΠ το 2020, εξέφρασαν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στο Reuters. Σύμφωνα με νέα

Κλείνει το αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Θα χρησιμοποιείται μόνον για τις αντιπροσωπείες που θα έρθουν για να παραστούν στις υπουργικές συνόδους και στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου
Κλειστό θα παραμείνει για πολλές ημέρες το αεροδρόμιο της Βαγδάτης για τις εμπορικές πτήσεις. Θα χρησιμοποιείται μόνον για τις αντιπροσωπείες που θα παραστούν στις υπουργικές συνόδους και στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Ο μοναδικός υποψήφιος !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο μοναδικός υποψήφιος αρχηγός ενός κόμματος, που έγινε απόκομμα, σαν το Πασοκ, ο Ε. Βενιζέλος μάς ανακοίνωσε ότι περιμένει απο τα μέλη και τους φίλους  να πάνε να τον ψηφίσουν! Ποιας χώρας κε Βενιζέλο; ετούτης;  θα πάει κόσμος να σας εκλέξει ..λίγο καλλίτερα από ότι ήδη έχετε εκλεγεί; Πού θα τους βρείτε; 

Αλλαγές προαναγγέλει ο Μπαμπινιώτης

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νόμο - πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, μετά το τέλος της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε, μεν, την ανάγκη σεβασμού του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, ωστόσο επισήμανε ότι o νόμος δεν είναι "αλάθητος".

Ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, χαρίζει την αντιμισθία του στη χώρα!

Το παράδειγμα των ιταλών δημάρχων, Μάρκο Γκάλντι και Τζιοβάνι Μοσκατιέλο αποφάσισαν να ακολουθήσουν ο δήμαρχος Μετσόβου,Νίκος Τσομπικος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Κώστας Παϊδας ,  οι οποίοι έδωσαν  την αντιμισθία του Φεβρουαρίου  για την ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Τα καλύτερα των πρωινών

Μπαρόζο: η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Μάλιστα, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "ορισμενοι
Για πρόβλημα φαρμακευτικής κάλυψης ευαίσθητου τμήματος του πληθυσμού κάνουν λόγο οι γιατροί επικαλούμενοι την απόφαση του υπ.Υγείας, βάσει της οποίας καθιερώνεται πρόστιμο 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή που θα εκδίδουν, καθώς τα φαρμακεία θα εκτελούν μόνο ηλεκτρονικές συνταγές.

Παρελθόν το σενάριο της δραχμής, πανικός στο πελατειακό παρακράτος...

Μετά τις πληρωμές συντάξεων σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και τις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις «μαϊμού» αναπηρίας, πρόεκυψε και «θηλυκιά» συμμορία του ΙΚΑ.
Η υπόθεση της συμμορίας που είχαν στήσει κυρίως γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίες ...

υπεξαίρεσαν μερικά εκατομμύρια ευρώ, δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα του τρόπου δόμησης και λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!

Περίπου τέσσερις γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν διαβάζοντας τη φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Στο εξής, οι επόμενες γενιές, θα μαθαίνουν τα πράγματα διαφορετικά: το νέο μότο θα είναι «Ευτυχώς επτωχεύσαμεν»… Αφού η χώρα έχει καταγάγει τέτοιο «θρίαμβο», ευτυχώς λοιπόν… Η πολιτική που μας έφτασε ως εδώ, δηλαδή η πολιτική της αλλοίωσης της αλήθειας, όχι μόνον δεν έχει υποχωρήσει κάτω από το βάρος της τραγωδίας, αλλά, αντιθέτως, έχει αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα μεγαλείου: η χώρα διαλύεται, όμως το μαύρο έχει γίνει άσπρο…

Επιστροφή στα κόμματα

Του Μάνου Γ. Παπάζογλου
Ο παλαιοκομματισμός εξίσου επιζήμιος με τη μηδενιστική επιδίωξη του χάους
Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, ισχυρός κομματάρχης, αντίπαλος του Χαρίλαου Τρικούπη και επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Ελλάδας, δολοφονήθηκε το 1905 από έναν πολίτη ο οποίος είχε διαφωνήσει με τους περιορισμούς της κυβέρνησης στις χαρτοπαικτικές λέσχες. Ο Δηλιγιάννης ήταν πράγματι ο εκπρόσωπος του παλαιοκομματικού καθεστώτος, ενός καθεστώτος στηριγμένου στην πατρωνία, στη συναλλαγή με τον θρόνο αλλά και με τους κομματάρχες. Ενός καθεστώτος το οποίο είχε τη δική του, διόλου αμελητέα συμβολή στη χρεοκοπία της χώρας (1893), στην επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου που ακολούθησε και, τέλος, στην εθνική ήττα στον πόλεμο με την Τουρκία (1897).

Φράγμα στα αυθαίρετα νέας γενιάς

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να υλοποιηθούν οι Πράξεις Εφαρμογής, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο των κοινόχρηστων χώρων. Ποια αυθαίρετα μπορούν να τακτοποιηθούν και ποια όχι. Να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το τοπίο της αυθαίρετης δόμησης επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το κούρεμα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Είπε κάτι ο Λουκάς Παπαδήμος (καθώς δικαίως αλλά σεμνοπρεπώς μιλούσε για την επιτυχία του κουρέματος) που το σημείωσα: «Υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ελληνες, που είχαν μεγάλες απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους». Και ήρθε την άλλη μέρα ο συνάδελφος - και φίλος - Γιώργος Λακόπουλος για να υπογραμμίσει στα «ΝΕΑ»: «Ο τεχνοκράτης Πρωθυπουργός γιατί επιπλήττει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν να μετάσχουν στο κούρεμα, όπως είχαν δικαίωμα;».

TIMEΣ: Πάρτι ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πληρώνουν οι Ελληνες τα καταναλωτικά προϊόντα
Αδειάζουν τα πορτοφόλια των Ελλήνων καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πληρώνουν τα ίδια προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Το «Eθνος» αποκαλύπτει τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, οι οποίοι πουλάνε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και σνακ σε τιμές ακόμη και υπερδιπλάσιες.

Πολύχρωμος Μαραθώνιος σε λευκό φόντο

Ανεβαίνουν. Κατεβαίνουν. Ανεβαίνουν. Κατεβαίνουν. Σε στοίχιση και άριστο συγχρονισμό. Ειδάλλως, τόσοι που είναι – περισσότεροι από 12.000 – θα μπλέξουν τα σκι και τα μπατόν τους, κι άλλος για Σκουόλ τράβηξε κι άλλος για Σεν Μόριτζ. Για μία ακόμη χρονιά, από το 1969 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο Μαραθώνιος του Ενγκαντίν, η απέραντη ελβετική κοιλάδα με το απάτητο χιόνι υποδέχθηκε χθες

Χρυσάφι κοστίζει η ψήφος στην Ελλάδα ...

Χρυσάφι κοστίζει η ψήφος στην Ελλάδα, καθώς κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των 27 χωρών - μελών της ΕΕ ως προς το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων υπολογιζόμενο ανά έγκυρη ψήφο. Σε σύγκριση με το Βέλγιο και τη Ρουμανία, που είχαν ανάλογο αριθμό έγκυρων ψήφων τις τελευταίες εθνικές εκλογές, στην Ελλάδα η ψήφος είναι ακριβότερη κατά 6,62 και 6,78 ευρώ αντιστοίχως.

Προβληματισμοί

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ τρεις μήνες για να οδηγηθούμε στο αυτονόητο. Δηλαδή, να πάει το ΠΑΣΟΚ με έναν μόνο υποψήφιο στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Αυτός έχει ονοματεπώνυμο: Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΕΙΝΑΙ κάτι που το είχαν προτείνει οι Νέστορες της παράταξης. Αλλά δεν έστερξε να το υιοθετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, που ήταν και ο κύριος

Την κεφαλή αμερικανών στρατιωτών επί πίνακι ζητούν οι Ταλιμπάν

«Δεν θα τρέξουμε προς την έξοδο κινδύνου» λέει ο Μπαράκ Ομπάμα
Οι αφγανοί Ταλιμπάν απειλούν με αποκεφαλισμούς αμερικανών στρατιωτών, σε αντίποινα για τη σφαγή 16 αφγανών πολιτών από αμερικανό στρατιώτη στην επαρχία Κανταχάρ.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι η διεθνής δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν «δεν θα τρέξει προς την έξοδο κινδύνου» και τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη χώρα όσο χρειαστεί.

Δεν αποζημιώνονται ιδιώτες ομολογιούχοι

 Από τα πλέον επίσημα χείλη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ οι Έλληνες ιδιώτες που αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την πρωτογενή αγορά άκουσαν ότι δεν θα λάβουν κανενός είδους αποζημίωση.
Συγκεκριμένα θα υποστούν και αυτοί το «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου τους κατά 53,5% μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Φάρσα για βόμβες σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε η προειδοποίηση που απηύθυνε το πρωί άγνωστος με τηλεφώνημά του σε κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, για τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στο εσωτερικό του καταστήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Μητροπόλεως.

Ο ρόλος του Θεού στην πολιτική ζωή

Γιώργος Κύρτσος
Το ξεκίνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το συνεχίζει ευχαρίστως η Ν∆. Αναφερόµαστε στην ανάµειξη των Θείων στον επικοινωνιακό, πολιτικό σχεδιασµό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζονται, κατά δήλωσή τους, στη βοήθεια της Παναγίας για να επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ η ηγεσία της Ν∆ αναφέρεται στη βοήθεια του Θεού προκειµένου να επιτύχει την αυτοδυναµία.
Το προηγούµενο

Μια φωτο για την Ελλάδα...


Η παραπάνω φωτογραφία του Γιάννη Κιολεϊσίδη του Reuters "ταξιδεύει" σε όλο τον κόσμο για να συμβολίσει την ελληνική κρίση. Ενας άστεγος που... κοιμάται έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτενές ρεπορτάζ για τους αστέγους φιλοξενεί ο βρετανικός Cuardian...
anatropi2020.gr

Καραμανλής – Παπανδρέου υπέρ της συγκυβέρνησης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές τάσσονται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου.
Κόντρα (;) στους διαδόχους τους στις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο που δημοσίως –τουλάχιστον ο πρώτος – αποκηρύσσουν την συγκυβέρνηση.

ΔΝΤ: ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε διευκρινιστική δήλωσή του για το χρηματικό ποσό που θα συμμετάσχει το Ταμείο στη νέα δανειακή συμφωνία ανέφερε ότι το προηγούμενο τριετές πρόγραμμα (SBA) ακυρώνεται και αντικαθίσταται από νέο πρόγραμμα (EFF), που αναμένεται να είναι τετραετές. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου την Πέμπτη.

Συστράτευση τουλάχιστον 10 διαγραφέντων της ΝΔ με τον Καμμένο

Την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Νέα Δημοκρατία
Νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αναμένεται να δημιουργήσει εντός των επομένων εικοσιτετραώρων η ένταξη των περισσοτέρων διαγραφέντων βουλευτών από τη Ν.Δ. στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η συμπόρευσή τους σε μια αντιμνημονιακή πορεία με τον κ. Π. Καμμένο.

Οι «οκτώ» που πάνε στον Καμμένο

Κλείνουν την πόρτα στη Ν.Δ. και ανακοινώνουν άμεσα την στήριξή τους στους
 Ανεξάρτητους Έλληνες Μέχρι αύριο θα έχει κλείσει το θέμα των … μεταγραφών στην δεξιά παράταξη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οκτώ από τους διαγραφέντες ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στο κόμμα του Π. Καμμένου.