Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Πόσο απέχει η Κυψέλη από την Κοζάνη;

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σουρωτήρι. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, κυρίως δε στους δουλέμπορους που προωθούν την ανθρώπινη πραμάτεια τους στη χώρα της ευημερίας.
Πέρυσι τέτοια εποχή είχε δοθεί ένας επικός ιδεολογικός αγώνας για το αν πρέπει η Ελλάδα να χτίσει ένα τείχος για να προστατεύσει την επικράτειά της από την παράνομη είσοδο μεταναστών. Ειπώθηκαν, ως συνήθως, διάφορα μεγαλόστομα περί ανθρωπισμού,

Ναυάγιο

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Τα 17άρια και τα 18άρια στις δημοσκοπήσεις που κερδίζει ασθμαίνοντας η Νέα Δημοκρατία, έχουν προκαλέσει, όπως φαίνεται, μεγάλη παραζάλη στο φιλόδοξο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Αλλιώς δεν εξηγείται το τραγελαφικό περιστατικό με τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, την οποία ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, αλλά ο

Αλλαγή κατεύθυνσης

Του Σάββα Γ. Ρομπόλη
Η λάθος συνταγή της τρόικας και η ανάγκη να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη
Η Ευρώπη γνωρίζει ότι το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας έχει ελαττώματα. Και αν εκλεγεί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο Φρ. Ολάντ θα το επαναδιαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους εταίρους, δεδομένου, όπως υποστηρίζει, ότι ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία από μόνες τους πρέπει να αποφασίσουν για την κατεύθυνση της Ευρώπης.

Ρεν: Εφαρμόστε ταχύτερα τα μέτρα λιτότητας για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία

ΕΚΤ: Χρειάζεται «αλλαγή νοοτροπίας» και «ευρύτερη πολιτική συναίνεση»
Την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης και την έλλειψη ευρείας πολιτικής συναίνεσης ανέφερε ως τη διπλή «αχίλλειο πτέρνα» της εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου στην Ελλάδα ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Όλι Ρεν. Τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται αρκετά

Προειδοποιητικές απεργίες και στα αεροδρόμια

Μια μέρα πριν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο δημόσιο τομέα το συνδικάτο ver.di αυξάνει την πίεση στους εργοδότες με προειδοποιητικές απεργίες στα αεροδρόμια.

Επάγγελμα υπηρέτης

«“Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για προγράμματα, το μόνο που θέλουν είναι ρουσφέτια” λέει αφοπλιστικά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας προσπαθώντας να εξηγήσει ότι δεν αντιμετωπίζει από τους ψηφοφόρους του οποιαδήποτε πίεση για το πολιτικό περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας. “Κανείς δεν με έχει ρωτήσει αν το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από υπηρετικό προσωπικό των δανειστών” εξηγεί».

Στάση εργασίας την Τετάρτη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤραμΕκτός λειτουργίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα μείνουν την Τετάρτη το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τράμ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα πραγματοποιούν στάση εργασίας, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας «ήταν προβληματικά και πριν το 2009»

Τα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας ήταν προβληματικά πολύ πριν από το 2009 και παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση από το 2010, η οποία επιδέχεται περαιτέρω επέκταση, αναφέρουν στις έγγραφες απαντήσεις τους προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντεμαχερ και ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια.

Γιάννης Μανώλης: Ντόμπερμαν της συγκυβέρνησης ο Γιακουμάτος

Με σκληρή γλώσσα απάντησε μέσω twitter o Γιάννης Μανώλης στις κατηγορίες του Γεράσιμου Γιακουμάτου που τον αποκάλεσε «Εργατοπατέρα που έπαιρνε σύνταξη εδώ και δύο χρόνια»

Δημοκρατία και παρελάσεις

 Tου Πάσχου Μανδραβέλη
Τι είναι η δημοκρατία μας; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τ’ άπαρτα ψηλά βουνά; Πλημμύρισε επικολυρικά πονήματα ο δημόσιος διάλογος για το τι είναι ή τι δεν είναι δημοκρατία, με αφορμή τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν στις παρελάσεις. Διάφοροι αριστεροί -οι οποίοι εκ θέσεως έπρεπε να είναι κατά των παρελάσεων ή έστω να αδιαφορούν- μάχονται για το δικαίωμα των πολιτών να
Τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου σε ασφαλισμένους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το νέο πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Τα διαμάντια των ελληνικών εξαγωγών για το 2011

Ποια ελληνικά προϊόντα έγραψαν τον μεγαλύτερο τζίρο στις αγορές του εξωτερικού και ποιες χώρες αποτέλεσαν τους καλύτερους πελάτες των ελληνικών επιχειρήσεων
Σημαντικές ανακατατάξεις στη σύνθεση του εξαγωγικού προτύπου της χώρας, τόσο ποιοτικά, όσο και γεωγραφικά, έφερε το 2011 για τις ελληνικές εξαγωγές, ειδικά σε ότι αφορά τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα και τις 100 κυριότερες αγορές.

Στρατόπεδα…ανθρωπιάς

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΥΠΑΡΧΕΙ έλεγχος, στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων». Μπήκες στη χώρας τους; Δίνεις λογαριασμό. Με τα στοιχεία σου γνωστά στην πόλη και με προϋποθέσεις εγκατάστασης και παραμονής. Μετακόμισες χωρίς να το δηλώσεις; Πρόστιμο! Έφυγες νύχτα απ’ το νοικιασμένο αφήνοντάς το «αχούρι»; Δεν μπορείς! Θα εγκρίνει το φευγιό σου επιτροπή και θα τα’ αφήσεις όπως το νοίκιασες. Απλήρωτους λογαριασμούς; Απ’ την εγγύηση. Κι αν κάνεις μαγκιά…ελληνικού χαρακτήρα, σε βρίσκουν αμέσως, πληρώνεις, συμμορφώνεσαι και η κοινωνία (εφ)ησυχάζει.

Το δρόμο προς το χωριό διαλέγουν 1,5 εκατ. Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς

Το 68,2% των ανθρώπων στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει σκεφτεί να επιστρέψει στην ύπαιθρο, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Να επιστρέψουν στην ύπαιθρο με εργασία στον αγροτικό τομέα «ψηφίζουν» περίπου 1,5 εκατ. νέα κυρίως άτομα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία προσανατολίζονται στο να εγκαταλείψουν την εργασιακή αβεβαιότητα στις πόλεις. 

Κρίση μόνο για τους πολίτες...

Χρηματοδότηση - μαμούθ για τα... υπερχρεωμένα κόμματα
Με το ποσό των 7.720.000 ευρώ χορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα μετά από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού

Αραίωση αλλοδαπών

  Υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στους περιφερειάρχες, κάτι που θα τους βοηθούσε να δουν σφαιρικά το ζήτημα των μεταναστών. Αν στο κέντρο της Αθήνας συνεχιστούν οι συστηματικοί έλεγχοι, αν αρχίσει επισήμως η παρενόχληση των κυκλωμάτων (λαθρεμπορίας, σωματεμπορίας, επαιτείας, διαρρήξεων) τα πλήθη των παρανόμων θα μετακινηθούν. Θα αναζητήσουν αλλού έδρα για τις δραστηριότητές τους. Το βέβαιον είναι ότι δεν θα εγκατασταθούν στην πλας ντε Βοζ.

Όλες οι υποψηφιότητες του Πάνου Καμμένου!

Όλα τα ονόματα που κατέθεσαν αίτηση σε A' και Β' Αθήνας, Α' και Β' Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής! 
 Όπως το είχε προαναγγείλει, ο Πάνος Καμμένος, ανάρτησε στο διαδίκτυο, όλες τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί από τον κόσμο για να είναι υποψήφιοι βουλευτές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Προς το ικρίωμα και η Ισπανία

Μπορεί ο δεξιός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να έσπευσε στο Βερολίνο ελάχιστα 24ωρα μετά την εκλογή του στα τέλη Νοεμβρίου για να δώσει γην και ύδωρ στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, αλλά αυτό δεν έσωσε τη χώρα του από τους κινδύνους υπαγωγής της σε καθεστώς Μνημονίου. «Οι Βρυξέλλες θέτουν κάτω από στενή επιτήρηση την ισπανική οικονομία» έγραφε η εφημερίδα «Ελ Παΐς» στον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της το Σάββατο.

Επτά κίτρινες κάρτες σε Ελλάδα και Ευρώπη


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Επτά συστάσεις για την Ελλάδα, επτά συστάσεις για την ευρωζώνη και τρεις μισοτελειωμένες δουλείες για την Ε.Ε. των 27 απηύθυνε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ανχέλ Γκουρία, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Φουλ της... οικογενειοκρατίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Μία από τα ίδια ...και χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν φαίνεται πως θα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά τους γόνους πολιτικών οικογενειών αφού -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr-
πάνω από δέκα θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που οι πατεράδες τους ή άλλα συγγενικά τους πρόσωπα πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα με την σημαία του κόμματος.

ΟΟΣΑ: Η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει

 Σε έκθεσή του, ο οργανισμός επισημαίνει ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες ενώ τα επίπεδα του δημόσιου χρέους συνεχώς αυξάνονται.
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν έχει περάσει ακόμη, παρά την ηρεμία που επικρατεί στις αγορές φέτος, δηλώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες ενώ τα επίπεδα χρέους συνεχώς αυξάνονται και οι οικονομικοί

Ρωσικό πετρέλαιο εν όψει εμπάργκο στο Ιράν αγοράζουν τα ΕΛΠΕ

Ανησυχία για τις νέες προμήθειες, τις τιμές κα τους όρους πληρωμής
Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αγόρασαν τη Δευτέρα ρωσικό αργό Ουραλίων μέσω της εταιρίας Vitol, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, στα πλαίσια των προσπαθειών να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το ιρανικό πετρέλαιο εν όψει του επικείμενου εμπάργκο της ΕΕ κατά των εισαγωγών του.

Reuters: Ο Σόιμπλε επικρατέστερος διάδοχος του Γιούνκερ

Η οριστική απόφαση για την προεδρία του Eurogroup ενδέχεται να μην οριστικοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι του Eurogroup, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες και άλλες πρωτεύουσες.

Στον δρόμο για την κάλπη (2)

 Αν ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του πιστεύουν πραγματικά τα όσα λένε, τότε η περίπτωσή τους δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά. Παρέλαβαν ένα κόμμα που είχε υποστεί μια εκλογική συντριβή και στο διάστημα που μεσολάβησε έχουν δημιουργηθεί δύο νέα κόμματα από διαγραφέντες και αποχωρήσαντες βουλευτές του (τόσο μνημονιακούς όσο και

Οι πρώτες προεκλογικές εχθροπραξίες ΠαΣοΚ και ΝΔ

Αναψαν τα αίματα με την καταγγελία Μιχελάκη για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που ο κ. Βορίδης απέδωσε σε εσφαλμένη πληροφόρησή του
Τα πρώτα πυρά της προεκλογικής περιόδου έπεσαν τη Δευτέρα ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, παρότι οι εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί επισήμως. Η αντιπαράθεση για τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων, για τα ταξί και τις καταγγελίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, έδωσε μια πρώτη γεύση για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Η προεκλογική περίοδος από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι καθόλου ήπια, διαψεύδοντας τις προγνώσεις.

Θεσσαλονίκη για city break ψηφίζουν οι Ρώσοι

Έντονο ενδιαφέρον από τους Ρώσους για city break στη Θεσσαλονίκη, την οποία στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για εξορμήσεις στην περιφέρεια αλλά και για αγορές και διασκέδαση
Θετικά ήταν μηνύματα που έλαβαν από τη ρωσική αγορά η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης κατά τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΜΙΤΤ 2012), η οποία διοργανώθηκε από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου στη ρωσική πρωτεύουσα.

Συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου για τα μάτια του κόσμου!

Από τα περίπου 700 εκατ. ευρώ ζήτημα να έχουν εισπράξει 9 εκατ!
Πρωταθλήτρια στην φοροδιαφυγή η Αττική. Πιο πολλές οι χειροπέδες από τα χρήματα που έχουν μπει στα κρατικά ταμεία. Οι περισσότεροι αφήνονται ελεύθεροι και εξακολουθουν να ζουν εις βάρος των υπολοίπων
Τι κι αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σκραφνάκη ζήτησε να μάθει πόσοι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου έχουν συλληφθεί και πόσοι από αυτούς έχουν αποδώσει στο κράτος τα χρήματα που χρωστούν.

Τα καλύτερα των σημερινών πρωινών

Τα λάθη του κ. Σαμαρά

Γιώργος Κύρτσος
Γενική είναι η εκτίμηση ότι η λεγόμενη «κεντροδεξιά πολυκατοικία» βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης αναταραχής. Ενώ η ΝΔ θα έπρεπε να έχει μία σχετικά εύκολη εκλογική αποστολή εξαιτίας της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι και αυτή θα δοκιμαστεί σκληρά στις κάλπες. Το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Καμμένου, προκαλεί μεγάλη δημοσκοπική υποχώρηση στα ποσοστά της ΝΔ και αναστατώνει το «γαλάζιο» επιτελείο.
Διαμετρικά αντίθετες

Κάθε 29 του Φλεβάρη


 Συγγραφέας: Αλέξανδρος Νίκας
Κατηγορία: Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία-Μυθιστόρημα
Κωδικός: 35323
ISBN: 978-960-481-768-9
Σχήμα: 14 x 20,5 cm
Σελίδες: 378
Τιμή: 14,90 €
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2012

Το ποπκόρν είναι το πιο υγιεινό σνακ

Το ποπκόρν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερη μάλιστα από ό,τι υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Ερευνητής του πανεπιστημίου του Σκράντον, στην Πενσιλβάνια, ειδικός στην ανάλυση τροφών από άποψη υγείας, παρουσίασε τα νέα δεδομένα στο συνέδριο της

Σταθεροποίηση, αλλά πώς;

Ο φόβος της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα έρχεται στο επίκεντρο μιας πολιτικο-επικοινωνιακής διελκυστίνδας, είτε με πραγματικούς όρους είτε με φοβικού τύπου διλήμματα (λ.χ. ο κίνδυνος της Αριστεράς, της ακυβερνησίας κ.λπ.). Ας τα βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά: Πρώτον, ένα μέρος της αποσταθεροποίησης μέσω της αποδυνάμωσης του κυρίαρχου

Αποσύρθηκε ο Δ. Σιούφας από τον ενργό πολιτικό στίβο

Αφού έκανε κι αυτός τη ζημιά του στην ελληνική κοινωνία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως οι περισσότεροι εκπρόσωποι του "ελληνικού" λαού, την κοπανάει τώρα από την ενεργό πολιτική, γιατί φοβάται ακόμα και να κυκλοφορήσει μόνος του στο δρόμο. Στην Καρδίτσα έχει βέβαια μεγαλύτερη σιγουριά  κι ασφάλεια, γιατί από εκεί κατάγονται οι περισσότεροι που έχει

Ο λαϊκισμός και το μικροπολιτικό παίγνιο δεν έχουν τέλος

Ανεπίδεκτο μαθήσεως φαίνεται πως είναι το πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο λαϊκισμός που τόσο κατέκριναν οι ίδιοι οι πολιτικοί και θεωρήθηκε υπεύθυνο της κρίσης και της περιπέτειας που περνά η χώρα, να παραμένει πανταχού παρόν και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Τον συναντάμε παντού. Με δεξιά ή αριστερή φρασεολογία και ανάλογο πολιτικό σκεπτικό η πλειοδοσία

Ραγδαία επιδείνωση των όρων εργασίας

400.000 εργαζόμενοι, δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται
Ο χαρακτηρισμός «ζούγκλα», είναι πλέον ανεπαρκής, για να αποδώσει την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Η ύπαρξη απασχόλησης, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποτελεί το ζητούμενο για τους εργαζόμενους, όταν η ανεργία μετράται - επισήμως - στο 21%, ενώ στην πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το 25%.

Η Πρωτοχρονιά των δαιμόνων

Απαντες ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους – και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία. Ακρα του τάφου σιωπή και παντού σκοτάδι. Για διασκεδάσεις ούτε λόγος. Και το εθνικό αεροδρόμιο κλειστό. Ετσι υποδέχονται στο Μπαλί την πρώτη μέρα του χρόνου. Το Νιέπι, ή αλλιώς γιορτή της σιωπής, είναι μέρα ιερή για το νούμερο ένα τουριστικό νησί της

Ανάθεμα

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΔΥΟ πράγματα έχουν σημασία στην πολιτική. Να ξέρεις πού πας και τι θέλεις. Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.
Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται από την Ιβηρική. Ισπανία και Πορτογαλία μοιάζουν με την Ελλάδα. Είναι δύο χώρες με φρέσκες συντηρητικές κυβερνήσεις. Ραχόι και Κοέλιο νίκησαν στις εκλογές τους πορτογάλους και τους ισπανούς σοσιαλιστές, που υπέστησαν τη γρήγορη φθορά της λιτότητας. Σας θυμίζει κάτι; Το ζητούμενο για τον Αντώνη δεν ήταν να διερευνήσει αν υπάρχει πολιτική ζωή μετά το ΔΝΤ. Αλλά να επανατοποθετήσει την Αθήνα σε μια σχέση παραλληλίας με τη Μαδρίτη και τη Λισαβώνα. Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 και μετά Ισπανοί και Πορτογάλοι έλεγαν με μια φωνή: «Εμείς δεν είμαστε σαν τους Ελληνες».

Ο Παπουτσής ζητά την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Yπερ της επιστροφής όλων των βουλευτών τάσσεται ο Κ. Χρήστος Παπουτσής με το σκεπτικό ότι ουδέποτε διαγράφτηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Να πως απάντησε ό ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε σχετικά:’ ‘Κανείς δεν διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος

Γαλάζιο... αλαλούμ!

Γαλάζιο... αλαλούμ!
Το γαρ πολύ της... ανασφάλειας γεννά παραφροσύνη! Ο λόγος για την απίστευτη γκάφα (η οποία μάλλον δεν είναι μόνο γκάφα...) της ΝΔ, η οποία κατήγγειλε χθες «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στα ΕΛ.ΤΑ., τα οποία, ως γνωστόν, υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργού Μεταφορών - δηλαδή του («γαλάζιου» πλέον) Μ. Βορίδη!
Τα μπέρδεψαν

Πολιτικοί...

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Με δελτίο παίρναμε το ψωμί στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής. Και ήταν ένα ψωμί φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο. Το λέγανε μπομπότα. Αλεύρι από σιτάρι δεν υπήρχε. Οι γερμανοί φαντάροι τρώγανε κουραμάνες από σίκαλη. Οι γονείς μου είχαν δώσει τις βέρες τους για μισή οκά αλεύρι, κανονικό αλεύρι, που μας το 'φερε ένας μαυραγορίτης, από τη Λιβαδειά.

Reuters: 6 Μαΐου πιθανότατα οι εκλογές


Reuters: 6 Μαΐου πιθανότατα οι εκλογές ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ
Η 6η Μαΐου προβάλλει ως η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.«Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη, αλλά η 6η Μαΐου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές», δήλωσε ο αξιωματούχος.Οπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η διάσωση της Ελλάδας δεν κοστίζει στη Γερμανία


Το Βερολίνο ωφελείται από την κρίση λέει ο επικεφαλής του μηχανισμού διάσωσης
Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο δηλώνει στο περιοδικό «Focus» ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ. «Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς Ελλάδα βαρύνει τον

Στην Κούβα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'

O Ραούλ Κάστρο υποδέχεται τον Πάπα
 Στην Κούβα έφτασε χτες το βράδυ ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης 48ωρης επίσκεψής του στη χώρα.
Κατά τη διάρκειά της έχει βάλει στόχο να
ενισχύσει τη θέση και τον ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας ως προνομιακού συνομιλητή του κομμουνιστικού καθεστώτος της νησιωτικής χώρας.

Οι αποδείξεις της γερμανικής απάτης: μιλούν οι Γερμανοί!

Ηρθε λοιπόν κι αυτή η ώρα: το Βερολίνο δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο και, πλέον, κομπάζει προκλητικά, εξηγώντας το ίδιο την ηγεμονική πολιτική του και τα επιτεύγματά της. Τώρα που η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα και ανίκανη να αντιδράσει έχοντας καταστεί μια εντελώς ακίνδυνη χώρα, έρχονται πια η μία μετά την άλλη οι αποδείξεις της μεγάλης γερμανικής πολιτικής απάτης. Και τις κομίζουν οι ίδιοι οι Γερμανοί, στο ύπατο επίπεδο...

Κωλοτούμπες

Ακόμα και τώρα. Που πέφτουν γιαούρτια, ζαρζαβατικά και κλούβια αβγά. Τώρα που οκτώ στους δέκα του πολιτικού προσωπικού τρέμουν και μόνο στην ιδέα να δρασκελίσουν το κατώφλι καφενείου της εκλογικής τους περιφέρειας και να παίξουν πρέφα. Τώρα που στην συνείδηση των πολιτών η ανυποληψία, η αχρηστία, η διαπλοκή, η διαφθορά και η ανομία είναι τα συνώνυμα κάθε πολιτικού αυτής της μπανανίας.

Καταγγέλλει Βορίδη για ρουσφέτια η ΝΔ!

 Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες, καθώς εκλογές έρχονται και τα κόμματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν πόντους καταγγέλλοντας τον αντίπαλο.
 Στην καταγγελία όμως της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, απόφαση την οποία συνυπογράφει και ο κ. Βενιζέλος, διέλαθε της προσοχής ότι αυτός που τις εισηγήθηκε ήταν ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης, προσφάτως μετεγγραφείς στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.