Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Λεηλάτησαν... ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!

Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος... έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς! Το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να τους ρωτήσει, κατ' εντολήν της

Στον δρόμο για την κάλπη (4)

Στην Αριστερά τα πράγματα ούτε παρουσίασαν, ούτε αναμένεται να παρουσιάσουν κάποια εξέλιξη. Μάλλον έχουν εξαντλήσει την όποια δυναμική τους. Το ΚΚΕ παραμένει καθηλωμένο στον μικρόκοσμό του, ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδευμένος στα αδιέξοδά του και η ΔΗΜΑΡ στην αμηχανία της. Οι δρόμοι που έχουν πάρει δεν παρουσιάζουν σημεία σύγκλισης, μια και η όποια σχετική πρωτοβουλία θα ισοδυναμούσε με ακύρωση της πολιτικής που το κάθε κόμμα επαγγέλλεται.

Πρόληψη…

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΠΟΛΛΑ μας «χρωστάνε» οι πολιτικοί. Και είναι η στιγμή κατάλληλη για «τετ-α-τετ» και εξήγηση ενωπίων ενωπίοις. Στις δειλές εξορμήσεις τους, για τις στροφές που ανεβάζουν, δοκιμαστικά, μη τους έρθει…γιαούρτι ή αντηχήσει γιούχα.
ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι επιμένουν. Για τα κεκτημένα και άλλα που τα περνάνε στη ζούλα, ακόμα και σήμερα. Εκ παραδόσεως και από κεκτημένη ταχύτητα και παίρνοντας ο ένας κουράγιο απ’ τον διπλανό του σιναφιού και του κοινού «αγώνα».

Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο...

 Αφού πρώτα αφέθηκε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, τώρα προεκλογικά, καθώς η ατζέντα της ασφάλειας αποκτά υψηλό πολιτικό ενδιαφέρον, επιχειρούνται ορισμένες παρεμβάσεις. Ακόμα κι έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα από το να κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στην πραγματικότητα. Πληρώνουμε, ως κοινωνία, και δη η Αθήνα, την έλλειψη σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, παρά τις ανολοκλήρωτες και αποσπασματικές προσπάθειες που έγιναν...

Παραλείψεις και λάθη

Του Πάνου Καζάκου
Οι μύθοι και η πραγματικότητα για την κρίση και τα Μνημόνια
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές επιβάλλεται να συζητήσουμε μερικές αντιλήψεις για την κρίση (και τις αιτίες της) για να τελειώνουμε με διάφορους μύθους που εμφανίζονται με ψευδοεπιστημονικό περίβλημα.
Παρακάμπτοντας δύσβατα θέματα, όπως αυτά που σχετίζονται με θεσμούς ή θεμελιώδεις αξίες της «ελίτ» και του έθνους, θα επικεντρωθώ σε μιαν αντίληψη που διαπερνά την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία: Σύμφωνα με αυτήν, η κρίση οφείλεται στη

Η τέχνη.. γυμνή


Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας δεσπόζει στο βάθος της φωτογραφίας, το βλέμμα όμως στρέφεται στις ακτιβίστριες που μάχονται με το γυμνό τους σώμα για έναν καλύτερο κόσμο. Η ζωγράφος αποτυπώνει στο σώμα μελών της κίνησης Ζωγραφίζουμε Για Εναν Καλύτερο Κόσμο τα έργα «Το φιλί» (αριστερά) του Γκούσταβ Κλιμτ και «Καθισμένη γυναίκα» του Εγκον Σίλε, ως μέρος ενός

Τροχιοδεικτικά

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η τελευταία διετία σκιάστηκε από τα θέματα της οικονομίας. Σωστά; Οχι εντελώς σωστά. Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που είχε σημαντικό πολιτικό αντίκτυπο στην κορυφή αλλά και στη βάση. Είναι η λαθρομετανάστευση.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρώτο (κορυφής): η σχέση Ραγκούση - Παπανδρέου ξίνισε για πρώτη φορά στην κρίση της Υπατίας. Ο τότε πρωθυπουργός ήταν υπέρ της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών που μετείχαν στην κατάληψη. Ο τότε υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε, φθάνοντας μέχρι και στην απειλή παραίτησης. Βρέθηκε τελικά μια μέση λύση.

Εκλογικό επίδομα και σε υπαλλήλους δήμων Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι εκλογικού επιδόματος ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται πλέον και οι υπάλληλοι των δήμων, οι οποίοι μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απειλούσαν με αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία στην περίπτωση που δεν θα τους χορηγούνταν το επίδομα.

Πράσινο φως για συνεταιρισμούς

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για αποζημιώσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς που βρίσκονται μέσα σε δασικές εκτάσεις μέσω της απαλλοτρίωσης ακινήτων ή της παραχώρησης άλλων εκτάσεων. Ξεμπλοκάρουν εκατοντάδες οικοδομικοί συνεταιρισμοί, που περιλαμβάνουν δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα, ύστερα από απόφαση του ΣτΕ.

Δεν συνεργάζεται ο Δημαράς με Καμμένο

 Τελικά το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά δεν θα προσδεθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου, προσβλέποντας μόνο σε κεντροαριστερή λύση.
Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες και δημοσιεύματα τονίζοντας ότι δεν έχει συμφωνήσει καμία

Πήγε μαζί με τα... προικιά της;

Με σπουδές στη Γερμανία και πολυετή σταδιοδρομία στη Siemens, η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Κ. Τσακάλου, θα κατέλθει υποψήφια με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γ. ΚαρατζαφέρηΕκπληξη πρώτου μεγέθους από τον Γ. Καρατζαφέρη! 
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε χθες την ένταξη στο κόμμα της Κατερίνας Τσακάλου, πρώην συνεργάτιδας του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens Μ. Χριστοφοράκου!
Με σπουδές στη Γερμανία και πολυετή σταδιοδρομία στη Siemens, η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Κ. Τσακάλου, θα κατέλθει υποψήφια με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γ. Καρατζαφέρης

Πάπας: Κριτική στις ΗΠΑ αλλά και στην Κούβα

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' άσκησε έντονη κριτική στις ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στην Κούβα. Όπως ανέφερε, εμπορικός αποκλεισμός «όταν επιβάλλεται από άλλες χώρες, καίει άδικα τους πολίτες», ενώ νωρίτερα είχε τονίσει πως η Κούβα χρειάζεται μεγαλύτερες ελευθερίες.

Η αθλιότητα και το έγκλημα της τρόικας

 Η αθλιότητα της τρόικας δεν έχει όρια. Τα αποκαλυπτήρια για άλλη μία φορά έγιναν ενώπιον των ευρωβουλευτών. Ενώ τα μέλη της παραδέχθηκαν ότι η συνταγή τους δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, επιχείρησαν να ρίξουν το βάρος αποκλειστικά στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως δεν εφάρμοσε τις αλλαγές.

Και ευρώ και... δραχμή

Η Ελλάδα δεν σώζεται με τίποτα εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα και προτείνει διπλό νομισματικό σύστημα για τη χώρα.
Μιλώντας στους γερμανικούς Financial Times επισήμανε ότι η στρατηγική της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας είναι απέλπιδα και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο υιοθέτησης διπλού νομισματικού συστήματος.

Καμένες πολιτικές...

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος άρχισαν τα όργανα. Λες και βρισκόμαστε σε μια συνηθισμένη εκλογική μάχη όπου ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ότι νομίζει πώς τον συμφέρει.Λες και η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο,τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και που ενδεχομένως θα κληθούν πάλι αύριο να συγκυβερνήσουν, συμπεριφέρονται με περισσή ανευθυνότητα.

Διακήρυξη και πολιτική συμμαχιών από τον Τσίπρα

Την διακήρυξη και την πολιτική των συμμαχιών εν όψει των εκλογών παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει τονίσει την ανάγκη συγκρότησης συνασπισμού εξουσίας για μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στο μνημόνιο, ενώ έχει επισημάνει ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη...

Φρένο σε πριμ και προαγωγές έως το 2015

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ
Στάσιμοι όλοι ώσπου να εφαρμοστεί πλήρως το νέο σύστημα αξιολόγησης
 Κάθε υπάλληλος θα υπογράφει με τον προϊστάμενό του «συμβόλαιο απόδοσης» με ατομικούς στόχους
Στον πάγο μπαίνουν για τα επόμενα δύο έτη οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μην εισπράξουν και τις αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις που προβλέπονται λόγω της μετάβασης από κάποιον βαθμό σε ανώτερο. Χωρίς και το πριμ αποδοτικότητας που προβλέπει το νέο μισθολόγιο θα μείνουν οι υπάλληλοι έως το 2015.

Στην Κύπρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με «μαραθώνιο» επαφών

Στην Κύπρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με «μαραθώνιο» επαφώνΟι συναντήσεις θα αρχίσουν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια
Πρώτο ταξίδι στην Κύπρο πραγματοποιεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει μαραθώνιο επαφών στο νησί, από την Πέμπτη έως το απόγευμα της Παρασκευής, με την πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία της Κύπρου.

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τη Δημόσια Υγεία

Στάση εργασίας έχει κηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας στο δημόσιο τομέα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς τα συναρμόδια υπουργεία. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Πατσαβούρες

Το styling λοιπόν. Μπας και είμαι εκτός θέματος; Καθόλου! Γιατί αυτό-το στυλ εννοώ- αποτελεί την αισθητική όψη της κατάπτωσης που βιώνει η χώρα εδώ και καιρό. Δηλαδή από την αρχοντοβλαχιά ή την καραβλαχιά και με εφαλτήριο τον ασυγκράτητο μικροαστισμό, μετακινηθήκαμε στον Armani. Οπως στην Οικονομία, την καθημερινή συμπεριφορά όπως σε όλα. Μια μαϊμού που φοράει Valentino και σουλατσάρει με παπούτισα Prada. Γιατί να ξέρεις. Το στυλ δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα. Αρχίζει από το βάδισμα και προχωράει σε κάθε τι που φέρει πάνω του κάθε πλάσμα.

Βουλή: Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στ. Δήμας: «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της»
«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.
Παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και

Πυρ ομαδόν κατά της τρόικας από τους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές

Την κατηγορούν για έλλειψη διαφάνειας
«Η Τρόικα δεν είναι επαρκώς διαφανής στον τρόπο λειτουργίας της και δεν φαίνεται να πετυχαίνει ιδιαίτερα αποτελέσματα» είπε ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα
«Η Τρόικα δεν είναι επαρκώς διαφανής στον τρόπο λειτουργίας της και δεν φαίνεται να πετυχαίνει ιδιαίτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να είναι περισσότερο υπόλογη ενώπιον των εκλεγμένων» είπε ο

Πέθανε ο Γιάννης Μπανιάς

Το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς. Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε το 1939 στην Αρτα.
Εντονη ήταν η συνδικαλιστική και πολιτική δράση ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Γκρατς της Αυστρίας, όπου πήγε μετά τις σπουδές του στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

«Σταχτοπούτες»

Του Γιώργου Λακόπουλου
Τίτλος εφημερίδας: «Αποσύρεται και ο Ξυνίδης». Κάποιος κακεντρεχής θα ρωτούσε: «Από πού;». Ο Σωκράτης πέρασε μάλλον διακριτικά από την κεντρική πολιτική σκηνή και ας πήρε μεγάλα αξιώματα. Χρίσθηκε Νο 2 στο ισχυρό ΠΑΣΟΚ της πρώτης κυβερνητικής περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου - χωρίς να έχει περάσει από τα ενδιάμεσα στάδια. Ηταν κι αυτό ένα από τα παράδοξα του

12 νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις

Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή προς ψήφιση, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις για εισφορές, οφειλές στα ταμεία αλλά και τη γονική άδεια. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Αυξάνεται η γονική άδεια από τους 3,5 στους 4 μήνες (για παιδιά μέχρι 6 ετών).

Ιταλία:Η κρίση ακυρώνει τις πασχαλινές διακοπές

Πάνω από το 50% δεν πρόκειται να ξεπεράσει τη μία διανυκτέρευση εκτός σπιτιού
Η οικονομική στενότητα φαίνεται να ακυρώνει τις πασχαλινές διακοπές των Ιταλών , σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση καταναλωτών Adoc.

Σκουπιδότοπος κατάντησαν οι Θερμοπύλες!...

Με αφορμή σχόλιο ενός ζευγαριού τουριστών, που εδώ και κάμποσα χρόνια κάνουν τη στάση τους στη περιοχή των Θερμοπυλών κάνοντας τα Ιαματικά μπάνια τους, πήγαμε στον ευρύτερο χώρο των πηγών και διαπιστώσαμε όλα όσα μας είπαν.
Θαυμαστές της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας αλλά και ...

Λήγουν οι αιτήσεις για τις ληξιπρόσθεμες οφειλές

Μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση  υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις Δ.Ο.Υ. ή στο τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές.
Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 χιλιάδες ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. 
City Press Newsroom