Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Οι θησαυροί του Αιγαίου


Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Επειδή και οι Μινωίτες έφτασαν έως την Αμερική, όπως διάβασα ότι αποδεικνύεται από την εύρεση στην άλλη ακτή του Ατλαντικού απολιθώματος κάμπιας που βόσκει στις ελιές μας. Επειδή για να φτάσουν έως εκεί πέρα δεν αποκλείεται καθόλου να οδηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών τους και μέχρι το Κέντρο της Γης, αυτό που περιγράφει γλαφυρότατα ο Ιούλιος Βερν.

Πλειοψηφία ακυβερνησίας;

Του Θανάση Διαμαντόπουλου
Ο επιλογές των πολιτών και τα σενάρια της επόμενης ημέρας των εκλογών
Κάθε εκλογική σύγκρουση εκ των πραγμάτων θέτει πολιτικό δίλημμα. Αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα και με την επικείμενη, όταν η βοή των επερχομένων «γεγονότων» αποκτήσει την εγγενή στην προεκλογική περίοδο ευκρίνεια.
Τότε ο μέσος Ελληνας θα αντιληφθεί ότι με την ψήφο του, έλλογη ή παρορμητική, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα: αφενός στην άτυπη «συμμαχία» της άρνησης, αφετέρου στην ημιανομολόγητη

Περί ισοδύναμων μέτρων

Του Γιώργου Προκοπάκη
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μέσα από αριθμούς και συγκεκριμένες ενέργειες
Με το δεύτερο πακέτο στήριξης η Ελλάδα έχει αναλάβει, έναντι της χρηματοδότησης, συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Αυτές, μέσα από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα - τις προβλέψεις του Μνημονίου. Εκτός από τις δομικές αλλαγές, το «εισπρακτικό» κομμάτι οδηγεί τη χώρα σε πορεία ανατροφοδοτούμενης ύφεσης. Τίθεται λοιπόν το ζήτημα εάν υπάρχει δέσμη μέτρων η οποία να μην πλήττει τον κοινωνικό ιστό, να μην ανατροφοδοτεί ή/και να αναστρέφει την υφεσιακή πορεία. Εδώ έρχονται τα ισοδύναμα μέτρα.

Νταλί ή Πικάσο;

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Δεύτερη μέρα σήμερα με τα καινούργια μου πολυεστιακά γυαλιά και τα βλέπω όλα σε Νταλί. Λειωμένα ρολόγια, λειωμένα πεζοδρόμια, λειωμένοι υπολογιστές, λειωμένος Κύρτσος και τα παπούτσια μου σα να έχει ανοίξει τρύπα στο πάτωμα και να έχουν πέσει στον αποκάτω όροφο. Μ' αυτή την κατάσταση οράσεως κάθησα να δω τη συνέντευξη Σαμαρά στο Mega και παρά το συνεχές

Οι 4 που συνελήφθησαν μαζί με τον Άκη...


Δέκα είναι οι κατηγορούμενοι, από τους οποίους, οι 5 που συνελήφθησαν είναι οι 
Άκης Τσοχατζόπουλος
Νίκος Παύλος Ζήγρας (ξάδελφος του Άκη)
Αστέριος Οικονομίδης (βασικός μέτοχος και

Καταστροφική εικόνα

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Δεν ξέρω πόσοι ενθουσιάζονται από την εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι καθόλου. Διότι η εικόνα είναι καταστροφική.
Καταστροφική όχι για το ένα ή το άλλο κόμμα, τον έναν ή τον άλλο πολιτικό αρχηγό, τη μια ή την άλλη παράταξη, αλλά καταστροφική για τον τόπο.

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμμαστος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή του ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. Καμία εγκληματική...

Αλ. Τσίπρας: Λύση μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Αριστεράς

Προέβλεψε κοινωνικό χάος αν σχηματιστεί κυβέρνηση των «κομμάτων του μνημονίου»
Κοινωνικό χάος και πολιτική αστάθεια στη χώρα βλέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, εάν, την επομένη των εκλογών, σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του μνημονίου. «Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση που, κατά την άποψή του, θα επικρατεί, μετεκλογικά, σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ.

Με αγωγές κατά του υπουργού Υγείας απειλούν φαρμακαποθήκες για το νέο δελτίο τιμών

Στάλθηκε ήδη εξώδικο
Με ομαδικές αγωγές κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου απειλούν οι φαρμακαποθήκες μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας  για την εξαιρετικά σύντομη, όπως καταγγέλλουν, χρονική προθεσμία για διάθεση των αποθεμάτων των σκευασμάτων που είχαν αγοραστεί με τις παλιές τιμές πριν μπει σε ισχύ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Η χρήση της απελπισίας

 Tου Πασχου Μανδραβελη
Αν δεν υπήρχε η υπογραφή θα πίστευε κανείς ότι είναι αστείο της «πρωινής εφημερίδας της Αριστεράς». Αν πάλι δεν υπήρχαν οι αριθμοί των λογαριασμών θα πιστεύαμε ότι κάποιος κάνει πλάκα στην εφημερίδα και προφανώς από αβλεψία δημοσιεύτηκε αυτό που η «Αυγή» χαρακτηρίζει «κραυγή απελπισίας -προαναγγελία αυτοχειρίας- υπό μορφή ανοιχτής επιστολής».

Σε τέσσερις εταιρείες τα αεροπορικά δρομολόγια της άγονης γραμμής

Ανάδοχοι οι Aegean Airlines, Astra Airlines, Olympic Air και Sky Express
Υπέγραψε την Τετάρτη την απόφαση ανάθεσης των 24 «άγονων» αεροπορικών γραμμών στις Aegean Airlines, Astra Airlines, Olympic Air και Sky Express, ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, έπειτα από την πραγματοποίηση του σχετικού διαγωνισμού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τελικού προϋπολογισμού 148 εκατ. ευρώ.

Τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Τα όποια κενά θα κλείσουν έως τη νομική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων, σε εννέα ημέρες
Ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τη Μ.Τετάρτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών, η πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος για τις κάλπες της 6ης Μαΐου.

Εκλογές στις 6 Μαΐου - Αρχίζει επισήμως η προεκλογική περίοδος

Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Λ. Παπαδήμου - Κ. Παπούλια
Εκλογές στις 6 Μαΐου εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με βάση αυτό και κατ' εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος η επόμενη Βουλή θα συγκληθεί στις 17 Μαΐου. 

Γερμανία: Δεν καλύφθηκε η δημοπρασία 10ετών ομολόγων

Το Βερολίνο άντλησε ποσό ύψους 3,87 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο ιστορικό χαμηλό του 1,77% έναντι 1,83% το Φεβρουάριο
Μικρή ήταν η ζήτηση στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων, με την υπηρεσία διαχείρισης δημοσίου χρέους να τη χαρακτηρίζει πάντως «ικανοποιητική» δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά, σύμφωνα με το Reuters.

Εκλογοφοβίας συνέπειες


 Γράφει ο: Θανάσης Νικολαΐδης
ΤΟ ΚΚΕ κάνει «δουλειά» του και, βέβαια, μη μας κατηγορεί για αντικομουνισμό με την ίδια ευκολία που η δεξιά μας αποκαλούσε «συνοδοιπόρους» κι αυτούς «μιάσματα». Αυτά έκανε πάντα. Με το μυαλό να παίρνει ανάστροφα γύρες, τα καμπανταηλίκια παλικαριών του και να πληρώνουμε όλοι την αγραμματοσύνη των ξεροκέφαλων «ηγετών» του. Διαχρονικά, ιστορικά και…ανιστόρητα.

Ζητούν την παραίτηση του γ.γ. Εμπορίου λόγω των ακριβών αρνιών

Να βρουν νόμιμους τρόπους για την απευθείας διάθεση των αμνοεριφίων τους στους καταναλωτές, καλεί όσους κτηνοτρόφους δεν έχουν ήδη διαθέσει την παραγωγή τους, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Παράλληλα ζητά την παραίτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Στέφανου Κομνηνού, για τη στάση που τήρησε απέναντι στους παραγωγούς. «Για άλλη μια φορά, το υποκράτος των Αθηνών, δηλαδή τα πολυκαταστήματα, η αγορά του Ρέντη κτλ, επέβαλαν τη γραμμή τους για τις χαμηλές τιμές

Αδυνατίζει η ελληνική θέση σε στρατηγικά σημεία της ΝΑ Ευρώπης

Αργά αλλά σταθερά, οι ελληνικές τράπεζες αποχωρούν από τις κρίσιμες θέσεις που είχαν δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια
Αργά αλλά σταθερά, οι ελληνικές τράπεζες αποχωρούν από τις μεγάλες και κρίσιμες θέσεις που είχαν δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν δυνάμεις και κεφάλαια, για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα.

Ρεκόρ κωλοτούμπας από την Άρια Αγάτσα

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κωλοτούμπας και καιροσκοπισμού η βουλευτής Άρια Αγάτσα η οποία αφού πρώτα ανεξαρτητοποιήθηκε στα μουλωχτά από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, προσχώρησε σήμερα στη Νέα Δημοκρατία με την οποία και θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές!
Λίγες μέρες, δήλωνε σε κάθε ευκαιρία την υποστήριξη της στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά φαίνεται ότι τα κουκιά των απέναντι ήταν περισσότερα! Αλίμονο στους πολίτες που θα επιχειρήσουν να τη στείλουν ξανά στη Βουλή!
parapolitiki.com

Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα

Το σχέδιο της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας παρουσίασε στην Αθήνα ο εντεταλμένος του Βερολίνου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Δήμων και Περιφερειών. Τόσο στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), στην ελληνογερμανική επιτροπή φιλίας της ελληνικής βουλής όσο και άλλου, ο κ. Φούχτελ έπρεπε να ακούσει παράπονα για την αντιμετώπιση των Eλλήνων από γερμανικά μίντια και γερμανούς πολιτικούς. Ο γερμανός υφυπουργός εργασίας επιμελώς απέφευγε να δώσει απαντήσεις σε αυτές τις κατηγορίες. Άλλωστε, το αντικείμενο της επίσκεψης του ήταν άλλο, και συγκεκριμένα, η ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και περιφερειών σε θέματα τεχνογνωσίας.

Πολιτικές αντιδράσεις για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου...

«Επιτέλους, μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δικαιοσύνη λειτούργησε, συλλαμβάνοντας τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Πρέπει όμως να σημειώσω ότι όταν αυτό γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens», είπε.
«Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να δούμε αν υπάρχει ενοχή ή όχι» σχολίασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Η χλιδάτη ζωή του Άκη …

Τι αναφέρουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ...
Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Αρεως και Κορινθία φέρεται -σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης- να έχει αποκτήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Πέραν του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του το οποίο εκτιμάται ότι έχει αγοραία αξία πολλαπλάσια της αντικειμενικής, o κ. Τσοχατζόπουλος, φέρεται να έχει στην κατοχή του συνολικά 15 ακίνητα.

Tσίπρας: Η έξοδος από την κρίση είναι αριστερά

Ο λαός έχει κατανοήσει ότι «η έξοδος από την κρίση είναι αριστερά», δήλωσε από την Κεφαλονιά, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Επιτέλους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «μετά από δυο χρόνια πρωτοφανούς δυσαρμονίας της λαϊκής βούλησης με τις ασκούμενες πολιτικές, προκηρύσσονται εκλογές».

Ο Γ. Μπήτρος στο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλα στελέχη του φιλελεύθερου χώρου

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος

Picture 0 for Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος
Ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να κατέβει στις επικείμενες εκλογές ο δημοσιογράφος του Mega, Αντώνης Λιάρος
Ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να κατέβει στις επικείμενες εκλογές ο δημοσιογράφος του Mega, Αντώνης Λιάρος.

Η λιτότητα «βυθίζει» την Ευρώπη

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από τα μέτρα και τις «επαχθείς» ρυθμίσεις του μνημονίου. Και «επαχθή» είναι εκείνα που προκαλούν συνθήκες «ανεξέλεγκτης ύφεσης» και διαλύουν και το κατώτερο σημείο «κοινωνικής συνοχής». Χθες, στο εξαμηνιαίο δελτίο που εξέδωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), με πρόεδρο τον Τσαρλς Νταλάρα, επεσήμανε την ανάγκη για... λιγότερη δημοσιονομική λιτότητα και περισσότερους διαθέσιμους κοινούς πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Οριστική διαγραφή για τον Οικονόμου από την ΕΣΗΕΑ...

Το ενδεχόμενο της οριστικής διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ, αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Οικονόμου της καθημερινής πρωινής εκπομπής του Σκαι, «Πρώτη γραμμή». Και λέμε το ενδεχόμενο, για να μην προτρέχουμε, παρά το γεγονός ότι... το ρεπορτάζ από την Ακαδημίας, αναφέρει ρητά και

Εκλογές στις 6 Μαΐου - Ο Λ. Παπαδήμος στον Κ. Παπούλια

Ανακοινώθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο - Αρχίζει επισήμως η προεκλογική περίοδος
Εκλογές στις 6 Μαΐου εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος προν από λίγη ώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με βάση αυτό και κατ' εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος η επόμενη Βουλή θα συγκληθεί στις 17 Μαΐου. 

Στον εισαγγελέα ο Α.Τσοχατζόπουλος - Χρυσός βρέθηκε στο σπίτι της κόρης του - 'Αλλες δυο συλλήψεις

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Συνελήφθησαν ο βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ Γ.Σαχπατζίδης και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Ν.Ζήγρας
- 8 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - 4 εντάλματα και 4 διώξεις
- Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από τις 11 το πρωί που συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έγιναν άλλες δυο συλλήψεις για την ίδια υπόθεση, ενώ στο σπίτι της κόρης του Αρετής βρέθηκε ένα κιλό χρυσού.

ΠΑΣΟΚ: Οσο πιο μικρή διαφορά

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να προκηρυχθούν σήμερα αφενός θα δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο στα σχεδόν σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια πολιτικό τοπίο και αφετέρου θα αποτελέσουν δεινή δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ.
Στην πραγματικότητα θα αποκαλύψουν και σοβαρότατη πτώση της ΝΔ, αλλά η ηγεσία της προσδοκά ότι θα κατορθώσει να αποκρύψει το μέγεθος του πλήγματος μέσω της επανόδου της στην εξουσία μέσω της συγκυβέρνησής της με άλλα κόμματα, έχοντας όμως αυτή πλέον τον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο.

«Τέρμα η πολεμική, ώρα για σεβασμό»

Έκκληση να σταματήσει η πολεμική και ο λαϊκισμός σε βάρος της Ελλάδας έκανε ο Κρίστιαν Ζάιρερ, επικεφαλής της G.I.S.Global Immobilien Service GmbH, μέσω της διαδικτυακής πύλης EurActiv.de. "Δεν φταίει η νέα γενιά"... «Πρέπει να σταματήσουμε την πολεμική και τις λαϊκιστικές φωνές για την Ελλάδα. Η σημερινή γενιά δεν φταίει για τις παραλείψεις των πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια και για το «σύστημα» Ελλάδα», σημειώνει ο Γερμανός επιχειρηματίας.

«Στα χαρτιά» τα πρόστιμα που επιβάλλει η εφορία

Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις…
Παταγώδης είναι η αποτυχία του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει ακόμα και τα βεβαιωμένα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση υπέρ του δημοσίου, αφού από συνόλου 8,2 δισ. ευρώ που εκδικάστηκαν υπέρ του Δημοσίου, οι εφορίες εισέπραξαν μόλις … τα 615 εκατομμύρια!

Επιχειρήματα «μπούμερανγκ»

 Δεν τρέφω καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση στους φερόμενους ως συμβούλους του Α. Σαμαρά, αλλά θα περίμενα να είναι σε θέση να του υποδεικνύουν μερικά αυτονόητα. Οπως είναι, για παράδειγμα, η αποφυγή επιχειρημάτων τα οποία είναι εύκολο να μετατραπούν σε μπούμερανγκ. Αλλά αυτά φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα για τους επιτελείς του αρχηγού της ΝΔ.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο
Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών έχει αρχίσει, καθώς σήμερα, Μ.Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών -πιθανότατα στις 6 Μαΐου.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει προς επικύρωση στο Εθνικό Συμβούλιο περίπου το 80% των

Ο Σαμαράς, ο Πατριάρχης και το Αγιο Μύρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Επίσκεψη-αστραπή Σαμαρά στο Φανάρι για να πάρει την ευχή Βαρθολομαίου
Με μια επίσκεψη-αστραπή στο Φανάρι, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και έλαβε χθες την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας.
«Καλύτερες μέρες και καλή Ανάσταση με όλη τη σημασία της λέξης σε όλο τον ελληνικό λαό», ήταν το προσωπικό μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επισήμανε ότι τον συνδέει φιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ από τις αρχές του 1990, όταν ο ίδιος ήταν Μητροπολίτης Χαλκηδόνος και ο κ. Σαμαράς υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δειλινό στο ορυζώνες

Μοιάζουν με καθρέφτες αλλά δεν είναι. Μοιάζουν με τεράστιες χιονισμένες εκτάσεις αλλά ούτε αυτό είναι. Πίνακας αφηρημένης τέχνης επίσης δεν είναι. Οπότε, τι μένει; Για έναν Ασιάτη δεν υπάρχει καν γρίφος. Διότι τέτοιους και ακόμη πιο εντυπωσιακούς ορυζώνες βλέπει τόσο συχνά όσο, ας πούμε, οι Μεσογειακοί ελαιώνες. Οι συγκεκριμένοι

Βερεσέδια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΠΩΣ πάντα, η πιο αιχμηρή διατύπωση είναι του Στέφανου Μάνου. Στην ανακοίνωση της Δράσης κατά της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, γίνεται λόγος για «καρτέλ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ». Ως συνήθως, ο Μάνος είναι σαν την πεταλούδα που έπεσε μέσα στο γάλα και βράχηκαν τα φτερά της. Ωστόσο μια προσεκτική μελέτη εκείνων που τοποθετήθηκαν κόντρα στην τροπολογία Γιαννίτση λέει πολλά για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Ανακοινώνεται η γαλάζια εκλογική επιτροπή

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει της πρωινής σύσκεψης στην Συγγρού όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκλογική επιτροπή
Ίσως και σήμερα ανακοινωθούν τα ονόματα της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει της πρωινής σύσκεψης στην Λεωφόρο Συγγρού, την πρώτη μετά την επιστροφή του από την Κύπρο.

Λύνουν γρίφους, ψάχνουν «κράχτες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Βούλα Κεχαγιά
Στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 80% των υποψηφίων – Σιγή για Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου
Τον γρίφο των ψηφοδελτίων του θα φωτίσει εν μέρει σήμερα το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας προς επικύρωση στο Εθνικό Συμβούλιο - παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην κατάρτισή τους - περίπου το 80% των υποψηφιοτήτων.

Independent: «Χρωστάμε μια συγγνώμη στη χώρα που γέννησε την Ευρώπη»

Για μαρτύριο που έχει υποβληθεί στον ελληνικό λαό κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent η οποία τονίζει πως η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη»  στην Ελλάδα.
«Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας.

Ρουσφέτια δίχως τέλος κάτω από τη μύτη της τρόικας

ΣΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ NEW YORK TIMES ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Παρά το άγρυπνο βλέμμα των πιστωτών και τις υποσχέσεις για αλλαγή, οι Έλληνες πολιτικοί αδυνατούν να ξεφύγουν από την λογική των πάσης φύσεως «ρουσφετιών» προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια των ψηφοφόρων, επισημαίνεται σε άρθρο των New York Times.

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης

Ανοικτός είναι από σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής προς χρήση του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας».

Ζωηρό το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για λύση στο Κυπριακό

Ζωηρό το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για λύση στο Κυπριακό Tο ζωηρό ενδιαφέρον του ΟΗΕ και του ιδίου προσωπικά για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν
Παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νίκου Αιμιλίου, ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Κύπρο, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, για κοινή αντιμετώπιση των πολλαπλών

Έρχεται η αξιολόγηση δασκάλων - καθηγητών

Έρχεται η αξιολόγηση δασκάλων - καθηγητών  Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.
Με το ΠΔ θα καθοριστούν τα όργανα, τα κριτήρια, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για την αξιολόγηση δασκάλων, καθηγητών και

Το «11» το... σημαδιακό για τον Παπαδήμο!

Δεν ξέρουμε τι λένε επ' αυτού οι... αριθμολόγοι και οι άλλοι ειδικοί σε αυτά τα θέματα, σε εμάς τους κοινούς θνητούς όμως φαίνεται πως υπάρχει μια... σημαδιακή σχέση του Λ. Παπαδήμου με τον αριθμό 11.

Αν κρατήσει ο Καμμένος πάμε για την πρωτιά εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ

ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Πράσινος βουλευτής σε εκτιμήσεις του πριν λίγο σε συνεργάτη του logia-starata αποκάλυψε πως στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αν κρατήσει ως και τις εκλογές τη δημοσκοπική δυναμική που δείχνει το νεοσύστατο κόμμα του Πάνου Καμμένου τότε το ΠΑΣΟΚ με το Βαγγέλη Βενιζέλο στο τιμόνι , θα διεκδικήσει στα ίσα την πρώτη θέση από τη Νέα Δημοκρατία.