Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Ζημιές άνω των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες από το «κούρεμα»

Ζημιές που υπερβαίνουν τα 28 δισ. ευρώ κατέγραψαν το 2011 οι τράπεζες, οι οποίες συμπεριέλαβαν στους ισολογισμούς τους τις απώλειες των ομολόγων τους μετά το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις τράπεζες και τους καταθέτες, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει στείλει τις απαιτούμενες βεβαιώσεις και ήδη έχει διαθέσιμα 25 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση.

«Τι θα ψηφίσεις Μπαρμπανίκοοοο…. Έεεεε, Μπαρμπανίκοοοο!!!!…»

  === Έχω δεχθεί κάποια σχόλια και e-mails αναγνωστών, οι οποίοι αναρωτιούνται με ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ τρόπο, για το τι επιτέλους να ψηφίσουμε. Και λέω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ, γιατί δεν διαφαίνεται ΒΟΥΛΗΣΗ ξεκάθαρης αποστασιοποίησης από ένα διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και συγχρόνως ο ερωτών, παγιδεύεται στην αναζήτηση κατευθυντήριας γραμμής, για το πως να σκλαβώσει τη ψήφο του.

Συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ο Δημήτρης Κατσιπανέλης

Ας ψηφίσουμε πρόσωπα που μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας
Συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, ο οποίος δήλωσε ότι  στη διάρκεια αυτής της σύντομης αλλά και εντατικής προεκλογικής εκστρατείας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες του Νομού και ιδιαίτερα με τους νέους και τις νέες της περιοχής μας για να τους μεταφέρει τις απόψεις, τις θέσεις  και  το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να τους ζητήσει  να εμπιστευθούν τους νέους ανθρώπους στην πολιτική που το καθαρό τους πρόσωπο και ο καθαρός τους λόγος είναι απαραίτητο ζητούμενο  σ΄ αυτή τη  δύσκολη αναμέτρηση, της 6ης Μαΐου.

Καλώς τα παιδιά!...

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Και ένας έξυπνος άνθρωπος κάνει πάντα πολιτική επί πραγματικών δεδομένων.
Τι λένε τα πραγματικά δεδομένα; Οτι το 92,2% του ελληνικού λαού θεωρεί απολύτως αποτυχημένη τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.
Και ότι η αποτυχία αυτή στοιχειοθετείται από όλα τα λάθη που ο Βενιζέλος δήλωσε ότι αποδοκιμάζει: ΔΝΤ, Μνημόνιο, αφασία πρώτων μηνών, απραξία και καθυστερήσεις στη συνέχεια,

Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν έτοιμη τη συνεργασία

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν «πρώτη επιλογή τη συνεργασία, αλλά δεν το λένε προεκλογικά», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απορρίπτοντας ως «φόβητρο» τα περί κινδύνου από τις επαναληπτικές εκλογές.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η όποια κυβέρνηση συνεργασίας σχηματιστεί μετεκλογικά θα είναι «μειοψηφία στο λαό».

Τόμσεν: Το πρόγραμμα θα αποτύχει χωρίς πάταξη της φοροδιαφυγής

Την εκτίμηση ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας είναι καταδικασμένο να αποτύχει "αν οι ελληνικές αρχές δεν κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής", εξέφρασε ο Πολ Τόσμεν κατά τη διάρκεια

Ενα επεισόδιο κάθαρσης

Tου Πασχου Μανδραβελη
Παρά τη δυσθυμία των καιρών και πέρα από τις δικονομικές ενστάσεις για τον θεσμό της προφυλάκισης, η εξέλιξη της υπόθεσης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνει ότι η κρίση τελικώς αλλάζει με διάφορους τρόπους τη χώρα. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ένα κορυφαίο στέλεχος της πολιτικής, έστω και πρώην, έχει τη μεταχείριση του κοινού υπόπτου για αδικήματα.

Εξώσεις - εξπρές για κακοπληρωτές ενοικιαστές

Εξώσεις - εξπρές για κακοπληρωτές ενοικιαστέςΜε διαδικασίες «εξπρές» και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης θα μπορούν να γίνονται από δω και πέρα οι εξώσεις ενοικιαστών που δεν πληρώνουν τα συμφωνημένα μισθώματα, ενώ με ανάλογη διαδικασία ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί να εισπράττει τις καθυστερούμενες οφειλές.

Eurostat: Χαμηλότατο το ποσοστό μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα

Ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης καταγράφει η Ελλάδα, με 6,7% των απασχολουμένων από 15 ως 74 ετών
Ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ έχει η Ελλάδα (6,7% των απασχολουμένων από 15 ως 74 ετών), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την υποαπασχόληση και τη μερική εργασία το 2011 στην ΕΕ.

«Έρχεται τσουνάμι» λένε οι Γερμανοί

O κρατήρας του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργός
O κρατήρας του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργός
Οι Γερμανοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό τσουνάμι στα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Μάλιστα, κάνουν λόγο για παλιρροϊκά κύματα ύψους 3-5 μέτρων όχι μόνο στις νότιες ακτές αλλά και στη Β. Ελλάδα.

Σαμαράς από Γιάννενα:«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»‎

«Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη, χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα ελπίδας, που ήρθαμε να δώσουμε σήμερα στην Ήπειρο» τόνισε ο Αντώνης

Το δέντρο και το δάσος

 Tου Σταυρου Λυγερου
Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι η προφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου εν μέσω προεκλογικής περιόδου προκαλεί πολιτικές εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν να έχουν κάποιο δίκιο, αλλά μόνο φανατικοί ισχυρίζονται ότι η διαφθορά έχει κομματικό χρώμα. Μακάρι να ήταν έτσι. Το πρόβλημα θα ήταν ευεπίλυτο. Το γεγονός ότι έχουν προκύψει στοιχεία για τους Τσοχατζόπουλο, Τσουκάτο και Μαντέλη, όμως, δεν σημαίνει ότι το μαύρο πολιτικό χρήμα είναι υπόθεση αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ. Η διαφθορά και η διαπλοκή αφορούν και τα δύο κόμματα εξουσίας.

Προσωρινό θερινό ωράριο στα μουσεία

Άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 9.30 πμ. έως τις 5.30 μμ
Άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 9.30 πμ. έως τις 5.30 μμ
Οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, απέστειλε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Μια μίζα…αλλιώτικη

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΕΠΕΣΕ η πιστολιά, εκκίνηση, και ξεχύθηκαν οι…δρομείς, καταδρομείς, σπρίντερ και εμποδιστές. Έσκασαν μύτη παλιοί και αποκλεισμένοι κουβαλώντας την…ηθική του Βατοπεδίου. Άλλοι, με την ηθική συγκάλυψης των Άκηδων και οι υπόλοιποι με την ένοχη σιωπή τους, στις δεκαετίες της αθέατης παρακμής. Προσέρχονται στα

Ο Καστανίδης περιοδεύει στην Ήπειρο και Δυτ.Μακεδονία


Σε ‘Ήπειρο και Μακεδονία περιοδεύει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης .  Χθες είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων στην Άρτα, ενώ σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή  Αλέκο Φαρμάκη και στελέχη του κόμματος επισκέφτηκε στα Γιάννενα το Επιμελητήριο  και το Δήμο.

Μαθήματα Ελληνικής σε ομογενείς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει για πέμπτο συνεχές έτος στα Γιάννινα Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας για νεαρές και νεαρούς Ηπειρώτες του εξωτερικού.

Δήλωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Οι εκλογές είναι ευκαιρία ανατροπής της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου. Είναι ευκαιρία να διαπραγματευθούμε σκληρά το δικό μας Εθνικό Σχέδιο για να βγούμε όρθιοι και όχι γονατισμένοι από την κρίση.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καλεί τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στους εκφραστές της λιτότητας και να πουν το μεγάλο ΝΑΙ σε αυτή την ανατροπή.

Η κόντρα πολιτικών και αγορών

Οσο πλησιάζει η 6η Μαΐου, τόσο θα πυκνώνουν τα τρομολαγνικά σενάρια για την τύχη του ευρώ και τόσο θα αποκαλύπτεται πως σήμερα η μεγάλη αντιπαράθεση εντοπίζεται ανάμεσα στους λαούς και στις αγορές. Οι δεύτερες μισούν την αστάθεια, οπότε το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής του Μαΐου στην Ελλάδα προκαλεί ρίγη ανατριχίλας.

Οι τραπεζίτες ζήτησαν και επέβαλλαν την απόσυρσή της

Η σκηνή που προσβάλει κατά τη γνώμη τους, είναι όταν ο ήρωας που υποδύεται τον κλέφτη που έχει μπουκάρει στην τράπεζα και δίνει τις διαταγές λέει, «Όλοι κάτω εκτός από τους κλέφτες» και ο φακός δείχνει τον διευθυντή της τράπεζας να σηκώνεται όρθιος!......
ΔΕΙΤΕ.....

Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων για τις παραπομπές στο Πειθαρχικό

Παρασκευή, 20 Απριλίου
Μετά τις δραματικές πιέσεις των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων κάποιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκαν να υπογράψουν και να παραπέμψουν στο Πειθαρχικό με ερώτημα της διαγραφής τους απεργοσπάστες δημοσιογράφους. Ακόμη κι έτσι, το μήνυμα προς τους αμετανόητους εργοδοτικούς πέρασε. Η ΕΣΗΕΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ποιοι κατεβαινουν με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (υπολοιπο Αττικης)

Το Κινημα Δεν Πληρωνω εδω και τρια χρονια βρισκεται στους δρομους, δινοντας μαχες και αγωνες.
Αγωνες ακηδεμονευτους,αδιαλλακτους και αποφασιστικους.
Με εντονη παρουσια στις περιοχες της Αττικης αλλα και ολοκληρης της Ελλαδας,οντας αναποσπαστο κομματι των εργαζομενων,των απλων κατοικων και πολιτων.

Στους 785.000 οι εγγεγραμένοι άνεργοι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Σε 785.203 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Μάρτιο, εκ των οποίων 343.054 άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 γυναίκες (56,31%). Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι αυξημένος κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων - Τα παρασκήνια - Όλες οι λίστες

Εν αναμονή των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Προσωπική ήττα για τον Σαμαρά ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Συμπιλίδη.
Πού πήγαν οι "κομμένοι" από τις λίστες των κομμάτων. Μέχρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ από πολίτες της ΚαρδίτσαςΜε τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των δυο μεγάλων κομμάτων να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, συμπληρώνεται σιγά - σιγά το πάζλ των υποψηφιοτήτων σε ένα σκηνικό με δεκάδες πλεον κόμματα και συμμαχίες.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η χώρα από την κρίση

Τις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά και ζήτησε ψήφο εξουσίας.
Τους εννέα βασικούς άξονες, που αποτελούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η χώρα να αποφύγει την κατάρρευση και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και η κοινωνία, παρουσίασε το μεσημέρι από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εξουσίας.

Δημοσιογραφικά γενέθλια

Σήμερα έχω γενέθλια. Συμπληρώνω 49 χρόνια δημοσιογραφικής ζωής. Ηταν σαν σήμερα, τον Απρίλη του 1963, που πρωτοβρέθηκα σε δημοσιογραφικό χώρο, στο κτίριο της Χρήστου Λαδά 3 που στεγαζόταν το συγκρότημα Λαμπράκη. Εμεινα εκεί 24 χρόνια και κάτι. Μετά ήρθε το «Εθνος». Τον Σεπτέμβριο θα συμπληρώσω εδώ 25 χρόνια. Εύχομαι κι ελπίζω ν' ακολουθήσουν κι άλλα. Μου είναι αδύνατο να φανταστώ τον εαυτό μου αποκομμένο από την καθημερινότητα της ημερήσιας εφημερίδας.

Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο Συμπιλίδης – Προσωπική ήττα για τον Σαμαρά

Είναι ο τρίτος βουλευτής που αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
- Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις Βαγιωνά από την Χαλκιδική και Χαλκίδη από την Ημαθία
- Τι λέει ο κ.Συμπιλίδης στην ανακοίνωσή του - Δήλωση και από τον Α.Σαμαρά
Μέσα σε ένα 24ωρο η ΝΔ έχει συγκλονιστεί από 3 αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτιά της με πιο ηχηρή αυτή του Γιώργου Συμπιλίδη. Ο κ. Συμπιλίδης, προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και προφανώς προσωπική του επιλογή έμεινε ως φαίνεται "ξένο σώμα" για τη ΝΔ αφού η υποψηφιότητά του δεν κράτησε ούτε 3 ημέρες.

Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς


Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής ΑριστεράςΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Η Αιτωλοακαρνανία είναι η δεύτερη, εκτός από τη Β΄Αθηνών, εκλογική περιφέρεια, στην οποία θέτει υποψηφιότητα ο Φώτης Κουβέλης ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας τα πλήρη ψηφοδέλτια δόθηκαν στην δημοσιότητα.

«Ψωροκώσταινα» (και πάλι) η Ελλάδα!

 Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι δραματική, καθώς η φτώχεια του ελληνικού λαού, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, καταλαμβάνει την «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Βουλγαρία.
Νοικοκυριά που πριν χρόνια επιβίωναν σήμερα δυσκολεύονται μέχρι και τρόφιμα να αγοράσουν.

Αποθρασύνονται οι παιδόφιλοι που ψάχνουν πιθανά θύματα μέσω Διαδικτύου

Εχουν αρχίσει να αφήνουν στην άκρη τις γνωστές πρακτικές προσέγγισης
Καθώς οι συνομιλίες μεταξύ αγνώστων οι οποίες διεξάγονται μέσω Διαδικτύου αποκτούν ολοένα και πιο άμεσα σεξουαλικό περιεχόμενο, οι παιδόφιλοι επιλέγουν πλέον τα θύματά τους εντός «μόλις δύο λεπτών», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις συνομιλίες μέσω τσατ καταδικασμένων παιδόφιλων και η οποία παράλληλα βασίστηκε σε συνεντεύξεις με καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα στη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία.

Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΓΚΑΛΟΠ MARC ΓΙΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»
Εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο, με κλείσιμο της ψαλίδας αλλά και χαμηλές επιδόσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Η έρευνα της Marc για το «Εθνος» επιβεβαιώνει επίσης την τάση εισόδου στη νέα Βουλή δέκα κομμάτων. Σε ό,τι αφορά την «επόμενη μέρα», το 46,4% πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας

«Λογοκλόπος» η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου

Το πανεπιστήμιο της Βόννης της αφαίρεσε τον διδακτορικό τίτλο με το δικαιολογητικό της αθέμιτης αντιγραφής ξένων κειμένων
Η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου παύθηκε από διδάκτωρ των πολιτικών επιστημών - προς το παρόν τουλάχιστον. Το πανεπιστήμιο της Βόννης ακύρωσε τον ακαδημαϊκό την τίτλο με το αιτιολογικό της λογοκλοπής. Η ίδια η θιγόμενη δήλωσε πάντως ότι δεν αποδέχεται την απόφαση και ότι θα την προσβάλλει δικαστικά.

Economist: Άσκοπες οι εκλογές στην Ελλάδα! Σίγουρη θεωρεί τη μετεκλογική συνεργασία και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το περιοδικό Economist, χαρακτηρίζοντάς την επιτακτική εξέλιξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι πιστωτές της Ελλάδας παρατηρούν ανήσυχοι μια άσκοπη εκλογική αναμέτρηση, που στερεί από την καθημαγμένη οικονομία 30 εκατ. ευρώ.

Τα καυδιανά δίκρανα της κάλπης

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές με κυρίαρχα συναισθήματα το θυμό και την αγανάκτηση. Οτι έχουν διαρραγεί οι δεσμοί των ψηφοφόρων με τις δυο παρατάξεις που δέσποσαν για τρεις και πλέον δεκαετίες στην πολιτική ζωη. Η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά, έχουν τραυματιστεί βαρύτατα στη συνείδηση των οπαδών τους, από τα λάθη, την ανικανότητα και τις παραλείψεις τους και χρεώνονται και οι δύο, όχι ίσως στον ίδιο βαθμό, τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο ήλιος αγρίεψε

Μια εντυπωσιακή ηλιακή έκρηξη που έγινε προχθές απαθανάτισε το διαστημόπλοιο «Solar Dynamics Observatory» της NASA. Η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή παρά το γεγονός ότι ξεπήδησε από μία αρκετά ενεργή περιοχή του άστρου μας. Ηταν όμως ιδιαίτερα όμορφη. Οι ηλιακές εκρήξεις προκαλούνται από ορισμένες σκοτεινές περιοχές στον Ηλιο

Υβριδικό

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΟΣΟΙ Μητρόπουλοι χωράνε στη δημόσια ζωή;
ΥΠΑΡΧΕΙ ο εργατολόγος Αλέξης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής. Υπάρχει ο Ολυμπιακός Τάσος, υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β' Πειραιά. Δεν πολυ-υπάρχουν οι αδελφοί Τάσος και Βίκτωρας που είναι εδώ και καιρό σε έκλειψη ως ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Τόπο λοιπόν στον πιο «χοτ» Μητρόπουλο της στιγμής, τον Κώστα, που είναι διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Θεράπευσαν τυφλά ποντίκια με μεταμόσχευση κυττάρων

Βρετανοί επιστήμονες αποκατέστησαν την όραση τυφλών ποντικιών μεταμοσχεύοντας φωτοευαίσθητα κύτταρα στο εσωτερικό των ματιών τους. Το επίτευγμα αυτό θεωρείται σημαντικό βήμα προόδου προς την θεραπεία ασθενών με εκφυλιστικές οφθαλμοπάθειες.
Οι επιστήμονες από το Ίδρυμα Οφθαλμολογίας του University Collegeστο Λονδίνο έκαναν εγχύσεις κυττάρων από νεαρά, υγιή ποντίκια απ’ ευθείας στους αμφιβληστροειδείς χιτώνες ενήλικων ποντικιών τα οποία έπασχαν από μόνιμη νυχτερινή τύφλωση.
Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».

Λυπήθηκα πολύ , το είπε και η τηλεόραση !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος  Γαλανοπουλος  bwhite.theo@yahoo.gr
Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι ελάχιστη σημασία έχει αν θα πεθάνεις  άσημος η αν θα φύγεις διάσημος! Άμα φύγουμε και μας στήσουν  ανδριάντα στην πλατεία, ή μας  φορτώσουν με φάσκελα, ένα και το ίδιο μας κάνει εκεί που θα παίζουμε τάβλι με τον Άγιο Πέτρο η με τον Βελζεβούλ στα καζάνια της κόλασης!!  Βέβαια, άλλο πράγμα είναι
η μνήμη των νεκρών και άλλο πράγμα η υποκρισία των ζωντανών!

Στο εδώλιο για δωροδοκία 12 αστυνομικοί

Δώδεκα αστυνομικοί, μερικοί εκ των οποίων έχουν συνταξιοδοτηθεί, κατηγορούνται ότι εισέπρατταν "φακελάκια" από ιδιοκτήτες καταστημάτων με ηλεκτρονικά παιχνίδια για να τους ενημερώνουν ενόψει επικείμενων αστυνομικών ελέγχων. Σε βάρος τους έχουν ήδη απαγγελθεί

Μονομαχούσαν και οι γυναίκες στην αρχαιότητα

Αυτό δείχνει το χάλκινο αγαλματίδιο γυναικείας μορφής που βρίσκεται στο Museum fur Kunst und Gewerbein
Δεν μονομαχούσαν μόνον οι άνδρες στην ρωμαϊκή αρχαιότητα, αλλά και οι γυναίκες και μάλιστα με τα ίδια όπλα! Αυτό τουλάχιστον δείχνει το χάλκινο αγαλματίδιο γυναικείας μορφής, που βρίσκεται στο Museum fur Kunst und Gewerbein, στο Αμβούργο και τώρα κάτω από νέα μελέτη θεωρείται πλέον, ότι ήταν μία γυναίκα μονομάχος.

Στο περιθώριο...

Στο... περιθώριο έχει περιέλθει ο Βαγγέλης Αντώναρος, καθώς, ο πρώην πρωθυπουργός έχει δώσει στους «δικούς» του σκληρή γραμμή για τον... Παπαθανασίου.
Βλέπετε ο πρώην τσάρος, από το 2009 και μετά είναι ο μόνος που υπερασπίζεται με τόσο πάθος τα «Έργα και τις Ημέρες» των γαλάζιων κυβερνήσεων, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Μαβίλη.

Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση

Πυρετός συσκέψεων με τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών αλλά...
Μετά πολλών βασάνων συνεχίζονται καθημερινά στο υπουργείο Οικονομικών οι συσκέψεις του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη και των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., με τους επιτελείς του ΟΔΔΗΧ και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γκίκα Χαρδούβελη για τα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με Σαμαρά σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα ο Καραμανλής

Τις επόμενες μέρες ο Καραμανλής θα πάει Θεσσαλονίκη για να κάνει «μασάζ» σε υποψήφιους και κομματικά στελέχη
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στις δύο τελευταίες

Αποχωρούν ένας-ένας οι "γαλάζιοι"

Αποχωρούν ένας-ένας οι  γαλάζιοι ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ
Οι αντιδράσεις στα λόγια έγιναν πράξη στη ΝΔ, μετά την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Συμπιλίδη στο Κιλκίς. Ηδη δύο βουλευτές του κόμματος, ο Γιώργος Βαγιωνάς και ο Μιχάλης Χαλκίδης, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την προεκλογική εκστρατεία και δεν θα είναι υποψήφιοι, ο πρώτος στη Χαλκιδική και ο δεύτερος στην Ημαθία.
Ο κ.Βαγιωνάς ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Χαλκιδικής από το 2004, είχε διαγραφεί τον Φεβρουάριο, επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και επέστρεψε στο κόμμα, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, στα τέλη Μαρτίου. Σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές.

Την Κυριακή στα Γιάννενα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιοχή και την διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Προέδρου του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19.30 την

Διαβάσατε Die Welt; Να πώς οι Γερμανοί διαλύουν την Ευρώπη

Δεν έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από την ημέρα που δηλωνόταν ότι η χώρα «διεσώθη» με την ολοκλήρωση του PSI και την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης. Η παρούσα στήλη πολλές φορές υποστήριξε ότι εκείνο που στην πραγματικότητα έγινε ήταν απλώς να οχυρωθεί εξωτερικά το ευρώ με αντίκρισμα το νέο ελληνικό πρόγραμμα και με κόστος για τη χώρα μία εσωτερική ελληνική πτώχευση. Και ότι κάθε άλλο παρά

Αποφεύγουν την αρνητική καμπάνια οι γαλάζιοι

Ρεπορτάζ: Διονύσης Νασόπουλος
Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει να προτάξει την ελπίδα που προσφέρει το σχέδιό της για την επόμενη ημέρα και την έξοδο της χώρας από την κρίση
Μια καμπάνια με θετικό πρόσημο που θα προβάλει την πρόταση του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση άρχισε να ξεδιπλώνει από χθες η ΝΔ, αποφεύγοντας στην παρούσα φάση την αρνητική διαφήμιση. Επιτελικά στελέχη της