Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Δείτε το νέο ντοκυμαντερ της ομάδας του “Χρεοκρατία”

Να κοιταχτούμε κάποτε στον καθρέφτη

 Ξέρω πως όποιος έχει χάσει τη δουλειά του ή όποιου οι αποδοχές δεν αρκούν πια για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του, δεν μπορεί να παραμένει ψύχραιμος ή να βλέπει από κάποια απόσταση τα γεγονότα. Και δικαιολογη­μένα δεν μπορεί να αξιολογήσει σωστά τη διαδρομή που έχει διανυθεί σ' αυτά τα δύο «μνημονιακά» χρόνια ή τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον ευρωπαϊκό χώρο. Οταν ξεκινούσε η

Και η Ελλάδα γίνεται... Σουηδία


Των Γιουλης Eπτακοιλη, Μαργαριτας Πουρναρα
Με το μαγικό ραβδί του μάρκετινγκ αλλάζει η εικόνα της χώρας; Απαντούν άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτισμού, του τουρισμού
«Οι Ελληνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζονται όπως οι SDF, δηλαδή οι άστεγοι του Παρισιού: τους λυπόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε». Καίριο σχόλιο μιας Γαλλίδας δημοσιογράφου, άλλη μια μικρή σκοτεινή ψηφίδα από τις χιλιάδες, που σχηματίζουν τη συνολική κακή εικόνα για τη χώρα μας.

Τα σκουπίδια αποδεικνύονται θησαυρός

Τα κράτη μέλη με τις κορυφαίες επιδόσεις επιτυγχάνουν ποσοστά ανακύκλωσης μέχρι και 70%, οπότε πρακτικώς δεν θάβουν σκουπίδια, ενώ άλλα κράτη χρησιμοποιούν την υγειονομική ταφή για να διαθέτουν περισσότερο από τα τρία τέταρτα της ποσότητας των αποβλήτων τους. Με ποιον τρόπο εκείνοι που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις έχουν μετατρέψει τα απόβλητα απόπρόβλημα σε πόρο; Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής

Παπαδήμος: Για αποδοχές πάνω από 2 εκατ. ευρώ πλήρωσε 511 ευρώ φόρο

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους φόρους που έχει καταβάλλει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Την ώρα που οι πολίτες καλούνται καθημερινά να πληρώσουν υπέρογκους φόρους και έκτακτα χαράτσια, ο κ. Παπαδήμος φέρεται ότι φορολογείται ελάχιστα.

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης δήλωσε :

«Με την επιλογή μας στις 6 του Μάη αποφασίζουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ, αλλά και για το αν θέλουμε να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην
οικονομία και στη δημόσια διοίκηση. Για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Β. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται άνθρωποι που έχουν

Μονομαχούν πριν ξανασυνεταιριστούν

Του Σταυρου Λυγερου
Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, η ελπίδα των δύο κομμάτων εξουσίας για συσπείρωση της τελευταίας στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. Εάν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσουν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης θα καταστεί μονόδρομος. Η τρόικα θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους ηγέτες γαλάζιων και πράσινων για να συμφωνήσουν. Το σενάριο αυτό, όμως, δεν είναι χωρίς εμπόδια.

Τον πήρε ο ύπνος και έπεσε με τη νταλίκα στα διόδια!

Τυχερός στάθηκε ο οδηγός ενός βυτιοφόρου, ο οποίος έπεσε με το όχημά του πάνω στον σταθμό Διοδίων Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στο σπιτάκι μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας

El Pais: Αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 200 δισ. ετοιμάζει η Κομισιόν

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ 
Σχέδιο δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, επεξεργάζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.
Συγκεκριμένα, η El Pais γράφει ότι , οι Βρυξέλλες έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα για τις επενδύσεις στις υποδομές, την πράσινη

Spiegel: Oι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα "στο γκρεμό" υπόσχονται αλλαγή

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το ερώτημα εάν γίνεται «οι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα "στο γκρεμό" να υπόσχονται αλλαγή» διατυπώνει το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές, ενώ ανησυχία για την ενίσχυση των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα εκφράζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Welt.

Δεν θα περάσει ο φασισμός;

 Tου Πασχου Mανδραβελη
Κάποτε επαιρόμασταν ότι είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός του κόσμου. Χλευάζαμε τους άλλους δυτικούς λαούς διότι έδιναν μεγάλα ποσοστά σε φασίστες· γιαλαντζί και μη. Τώρα ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να βάλει στη Βουλή ένα γνήσιο ναζιστικό κόμμα, μέλη του οποίου χαιρετούν ναζιστικά και κραυγάζουν την ακροτελεύτια υποθήκη του Γιόσεφ Γκέμπελς: «Θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει».

ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Έξυπνος υποψήφιος ο Βορίδης, ο άνθρωπος με το τσεκούρι. Πήγε στο Μενίδι, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, συμμετείχε στην συζήτηση του Δ.Σ. του Δήμου Αχαρνών και εξέφρασε τη διαφωνία του για τις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα.

Ο τυφώνας της Άκρας Δεξιάς

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη
Μετά τη θεαματική άνοδο του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, που έρχεται ως συνέχεια της δυναμικής παρουσίας ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε κανείς παραφράζοντας τη ρήση του Μαρξ να μιλήσει για ένα φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και όχι μόνον -, αυτό τηςΆκρας Δεξιάς. Το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία εθεωρείτο πάντα το υπόδειγμα για τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης.

Σε λειτουργία το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Μεταφέρθηκαν σήμερα οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες 
Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες.

Oχι αυτοαποκλεισμένοι στο ιστορικό περιθώριο

 Tου Χρηστου Γιανναρα
Πέρα από τον θυμό μας για την πολλαπλώς πιστοποιημένη ανικανότητα, ευτέλεια ή και φαυλότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το πιο εξοργιστικό δεδομένο, ειδικά στην προεκλογική αυτή περίοδο, είναι η πανομοιότυπη ίδια γλώσσα που συνεχίζουν να μιλάνε οι κομματάνθρωποι. «Mνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», δήθεν Aριστεροί και πελαγωμένοι Δεξιοί, «κόμματα εξουσίας» και αποσκλίδια αυτών των κομμάτων με μοναδική «πολιτική» ταυτότητα τον πληγωμένο εγωισμό των αρχηγών τους, όλοι, μα όλοι, ομόγλωσσοι:

Δωρεάν τρόφιμα και ρούχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ

του Αλέξανδρου Μητάκη mitakis@voria.gr
Η κοινωνική δράση ΜΑΖΙ, με πάνω από 200 εθελοντές, στηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την κρίση. Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται, για τέσσερις και πλέον μήνες, η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΜΑΖΙ (“Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα”), μιας ομάδας εθελοντών, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, η οποία έχει αναλάβει να στηρίξει τους άπορους συνανθρώπους μας με την παροχή δωρεάν τροφίμων και ρούχων.

Πώς θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων

Με την εγκύκλιο δίνονται οδηγίες και αναφέρονται παραδείγματα για τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί για τα ποσά της σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ
Διευκρινίσεις σχετικά με την από περικοπή των συντάξεων, που προβλέπεται με τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου παρέχονται με εγκύκλιο του ΙΚΑ η οποία εστάλη προς όλα τα υποκαταστήματα και τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

"Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία"

Ρεπορτάζ : Ζώης Τσώλης (από το Βήμα της Κυριακής)
Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η τρόικα, με μια πρωτοφανή παρέμβαση, δείχνει τα «δόντια της» ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα Ταμεία δεν χρηματοδοτούνται...
από τον κρατικό προϋπολογισμό από την υποχρεωτική ένταξή τους στον Eνιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς, ο

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ MARFIN

Ρεπορτάζ : Γιάννης Σουλιώτης (από την Καθημερινή της Κυριακής)
Στο αρχείο ενδέχεται να μπει η υπόθεση εμπρησμού της Marfin, στα επεισόδια της 5ης Μαΐου 2010, που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Πηγή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αποκάλυψε στην «Κ» ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε προ μηνών δεν αφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς αυτά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν, αλλά στρέφεται κατά αγνώστων δραστών. Εάν οι κατηγορίες δεν προσωποποιηθούν ούτε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, τότε η έρευνα για τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας, Επαμεινώνδα Τσάκαλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. «Σε μια τέτοια περίπτωση, ο φάκελος θα καταλήξει στο αρχείο Αγνώστων Δραστών», τόνισε στην «Κ» πηγή από την Εισαγγελία.

Βρετανία: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βρετανία είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πέρυσι, σύμφωνα με τον κατάλογο των πλουσίων που δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times σήμερα, την ώρα που τα εισοδήματα και οι καταθέσεις των περισσότερων ανθρώπων στη χώρα συμπιέστηκαν, εξαιτίας του πληθωρισμού και των χαμηλών επιτοκίων.

Ο ψυχρότερος χειμώνας της οχταετίας ο φετινός

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Ο πιο βαρύς, όσον αφορά τη θερμοκρασία, χειμώνας των τελευταίων οχτώ ετών ήταν αυτός που περάσαμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά περίπου παρόμοιος με τον κλιματικό μέσο χειμώνα της περιόδου 1961 - 1990. Η αίσθηση των πολιτών ότι ο φετινός χειμώνας «έκαψε» την τσέπη μας για θέρμανση αποδεικνύεται ορθή. Αυτό τονίζει ο διευθυντής του τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ,

Στην Ελλάδα το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!...

Μπορεί τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα να ακούγονται ακόμα από τα πλέον επίσημα χείλη και η χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε  πολλές αρνητικές λίστες, αλλά η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!

Οι εκλογές

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Εκλογές. Εθνικές εκλογές. Σε μία εβδομάδα, την άλλη Κυριακή. Δεν βλέπω, όμως, να υπάρχει όρεξη στον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Αλλες εποχές, τέτοιες μέρες, οι πόλεις βούιζαν από συνθήματα, ψηφοφόροι έμπαιναν κι έβγαιναν σε εκλογικά κέντρα, υπήρχε ένας πυρετός, τα τυπογραφεία δούλευαν στο φουλ για διαφημιστικά φυλλάδια και αφίσες, η ζωή μύριζε αλλιώς, από την έξαψη, την προσμονή, το πάθος. Αυτή τη φορά, νέκρα. Αν δεν υπήρχαν οι πρωταγωνιστές, που τρέχουν από κανάλι σε κανάλι, για να πουν τα δικά τους, ελάχιστοι θα έπαιρναν χαμπάρι ότι επίκειται η «λαϊκή ετυμηγορία».

Ο θάνατος ενός παραμυθιού

Του Paul Krugman ΤΑ ΝΕΑ / THE NEW YORK TIMES,

Τα δύο τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς που διαμορφώνουν την πολιτική στην Ευρώπη έχουν απορροφηθεί πλήρως από ένα καταστροφικό οικονομικό δόγμα. Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να απαντήσουν στη σοβαρή ύφεση της οικονομίας όχι με τον τρόπο που προτείνουν τα οικονομικά εγχειρίδια - δαπανώντας περισσότερα για να αντισταθμίσουν την πτώση της ιδιωτικής ζήτησης -, αλλά με χρηματοπιστωτική λιτότητα, μειώνοντας τις δαπάνες, σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Απάντηση στον γρίφο της αυτοδυναμίας

Ρεπορτάζ : Κων/νος Ζούλας (από την Καθημερινή της Κυριακής)
Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τη διεξαγωγή των κρισιμότερων ίσως εκλογών της μεταπολίτευσης και είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να απαντηθεί μια σειρά ερωτημάτων που έχουν όχι μόνον αρκετοί πολίτες, αλλά ακόμη και βουλευτές. Ερωτήματα που σχετίζονται με το εκλογικό σύστημα το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά με το μπόνους των 50 εδρών που χαρίζει ο νόμος στον νικητή, και κυρίως με το ενδεχόμενο αυτές να μην αποδειχθούν αρκετές στο πρώτο κόμμα για να κατακτήσει την αυτοδυναμία, κάτι που έχει να συμβεί στην Ελλάδα από το 1989. Η «Κ» σε μια προσπάθεια να διαλύσει τη σύγχυση που φαίνεται να υπάρχει για μια σειρά θεμάτων

Πάρτι βρικολάκων

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Μικρή και μακάβρια λεξικογραφική περιδιάβαση
Ζόμπι: «Αψυχο νεκρό σώμα που έχει ενεργοποιηθεί από τη μαύρη μαγεία του βουντού». «Ζόμπι» είναι ο τίτλος ενός ωραίου τραγουδιού του ροκ συγκροτήματος Cranberies. Υπάρχουν επίσης «τράπεζες-ζόμπι». Σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι οι τράπεζες των οποίων τα πάγια έχουν αρνητική καθαρή αξία. Συνεχίζουν όμως να λειτουργούν χάρη σε κρατική στήριξη. Ο όρος προέκυψε μετά την ιαπωνική κρίση που ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του '80 και συνεχίζεται.

Τρεις νεκροί σε καταδίωξη μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Τέσσερις σοβαρά τραυματίες νοσηλεύονται
Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος που μετέφερε παράνομους μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3.10 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο νότιο κόμβο Λυκόφης, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάζονταν μετανάστες. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης

Πεπόνι

Του Γιώργου Λακόπουλου
Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά στα διλήμματα που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει. Η κοινωνία ως άθροισμα ψηφοφόρων που θα κληθούν μεθαύριο να καταθέσουν στην κάλπη τις προτιμήσεις τους σε πρόσωπα και κόμματα. Το πρώτο θέμα που απασχολεί όσους σκέφτονται ψύχραιμα είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον στην πολιτική αξιόλογα πρόσωπα και αξιόπιστα κόμματα. Κυριαρχούν οι μετριότητες, οι γόνοι, οι άσχετοι και οι αριβίστες, ενώ παρατηρείται πλέον και τάση

Ο Βαρδής "έκοψε" τον Κύρτσο από τα κανάλια...

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός της «εξαφάνισης» του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Κύρτσου, από τα media. Εκεί, που ο Καρατζαφέρης, περίμενε ότι θα ξημεροβραδιάζονταν στις τηλεοράσεις το νέο του, πουλέν, βλέπει να είναι άφαντος. Αιτία; Το ... ισχυρό βέτο που φέρεται να έχει θέσει ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης, προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη. Το αφεντικό της Motor Oil, δεν μπορεί να βλέπει στα μάτια του, τον Κύρτσο. Έτσι, φρόντισε, με κομψό τρόπο να τον εξαφανίσει.

apospasma.gr

Απειλούν με μπλακ αουτ τα ΜΜΕ ενόψει εκλογών!...

Με επικοινωνιακό μπλακ άουτ απειλούν τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παραμονές των εκλογών, προκειμένου να πείσουν τους εργοδότες να προχωρήσουν σε συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η Δευτέρα θα είναι καθοριστική, καθώς θα γίνουν συνεδριάσεις όλων των σωματείων για να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν.

Αντώνης Κανάκης: γιατί δεν μιλάει για τα προσωπικά του;

«Νιώθω γελοίος να κάθομαι να μιλάω δημοσίως για τα προσωπικά μου», λέει ο Αντώνης Κανάκης και μιλά για όσα τον ενοχλούν, το μέλλον του «Ράδιο Αρβύλα» και τον μεγαλύτερό του φόβο που είναι… να πεθάνει πριν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Νέες διώξεις για πολιτική διαφθορά

Η περίπτωση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που διερευνήθηκε εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη, δε φαίνεται να είναι η μόνη που απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εισαγγελία της Αθήνας επικεντρώνει από καιρό τις έρευνές της γενικότερα στην αναζήτηση εκείνων που μετείχαν σε πράξεις πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Μία ομάδα νέων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας κ. Ελένης Ράικου, δουλεύουν συστηματικά τους τελευταίους μήνες, ερευνώντας κάθε εμπεριστατωμένη καταγγελία για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με «βετεράνους».

Αιματηρό επεισόδιο με νεκρό και δύο τραυματίες

Αιματηρό επεισόδιο με νεκρό και δύο τραυματίες Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε τις 08.20 το πρωί της Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως στις Αχαρνές.
Ολα άρχισαν όταν ένας Ελληνας οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε έναν Αλβανό.

Κάλπη - και εφιάλτες

Του Στέφανου Τζανάκη
Τους ακούμε όλους τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας και μη. Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πιάσει τα μικρόφωνα και όποιον πάρει ο χάρος. Προσωπικά, έχω ξαναπιάσει το ημερολόγιο - διότι, αν τους πιστέψω, πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες εκλογές μέσα στον Ιούνιο.
Προσέξτε τι γίνεται: Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο. Και αν δεν πάρει αυτοδυναμία; Ε, τότε θα ακούσουμε ευτυχείς ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - και θα ξαναμιλήσει ο

Δες τα αστέρια πεντακάθαρα από… τα Γρεβενά!

Πεντακάθαρη και ανεμπόδιστη θέα στα αστέρια θα προσφέρει ένα ερευνητικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1,40 μέτρων που θα τοποθετηθεί στο αστεροσκοπείο του Όρλιακα στα Γρεβενά!
Στην περιοχή οι συνθήκες για την επιστημονική έρευνα είναι ιδανικές καθώς δεν υπάρχει καθόλου φωτορύπανση, ενώ η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη και απαλλαγμένη από ρύπους.

Μασάζ ...

Στην Αθήνα βρίσκεται από προχθές ο Καραμανλής και χθες πέρασαν από το γραφείο του αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές και διάφοροι φίλοι. Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από όλους πλήρη στήριξη στον Σαμαρά και στον δύσκολο αγώνα της τελευταίας εβδομάδας προ των εκλογών. «Η πατρίδα και η παράταξη μας έχει όλους ανάγκη αυτές τις ώρες. Δεν χωράνε ούτε πικρίες, ούτε αντιπαραθέσεις. Έστω κι αν κάνουμε μια στιγμή πίσω αυτή την ώρα, θα το βρούμε μπροστά μας πολύ χειρότερα» λέει.
apospasma.gr

Προεκλογικά πυρά για τις μετεκλογικές συνεργασίες

"Κόκκινο" χτύπησε για μια ακόμη φορά το πολιτικό θερμόμετρο στον απόηχο των δηλώσεων Τσίπρα περί συγκυβέρνησης αριστερών κομμάτων. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων διασταύρωσαν τα ξίφη τους με επίκεντρο τις μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και τις εξαγγελίες των αντίπαλων "στρατοπέδων".

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Ακόμα σαράντα υποθέσεις διαφθοράς

Ιωάννα Μάνδρου
 Πακέτα διώξεων εναντίον κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων για υποθέσεις πολιτικού χρήματος
 Η περίπτωση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που διερευνήθηκε εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη, δε φαίνεται να είναι η μόνη που απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές.

Α. Λοβέρδος: Την 7η Μαΐου χρειάζεται κυβέρνηση οπωσδήποτε

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στο ΣΚΑΪ
 Την έντονη ανησυχία τους για τι θα βγάλει η κάλπη στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου εξέφρασαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συντριβή αεροσκάφους στην Ελβετία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πτώση μικρού αεροσκάφους το Σάββατο στην Ελβετία, δήλωσε η τοπική αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων sda.
Ολοι οι επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροπλάνο σκοτώθηκαν από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο καντόνι Φρίμπουργκ. Σύμφωνα με αυτόπτες

Η Τρόικα βάζει «φωτιά» στο ασφαλιστικό

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ματίας Μόρς μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές παρεμβαίνει με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας και ζητά να μην εξαιρεθεί κανένας κλάδος υγείας, κανενός ταμείου, από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Εφιάλτης η ακυβερνησία

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ
Συναγερμό στα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχει σημάνει το μήνυμα που στέλνει το εκλογικό σώμα μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες, καθώς πλέον η αποκαθήλωση του δικομματισμού μπορεί να ικανοποιεί μεν το κοινό αίσθημα περί τιμωρίας των μεγάλων κομμάτων, αλλά φέρνει πιο κοντά την εφιαλτική προοπτική του πολιτικού αδιεξόδου και της ακυβερνησίας της χώρας.

Στο φως έγγραφο για τη χρηματοδότηση Σαρκοζί από τον Καντάφι

Αποκαλύψεις εν όψει της κάλπης
Νέες αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι έρχονται στο φως. Ο ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον Μούσα Κούσα, τον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος αναφέρει για το έτος 2006 ότι υπήρξε μια «καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη» να χρηματοδοτηθεί ως και με 50 εκατομμύρια ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί το επόμενο έτος.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Να τις…χαίρεστε, κ. Τσοχατζόπουλε!

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΨΑΧΝΑΜΕ για πρότυπα προς…αποφυγή. Που θα μας «δίδασκαν» άθελά τους με τα πάθη και τα παθήματά τους. Για δράση (τους) που πίστεψαν πως θα παραμείνει άγνωστη κι αυτοί ατιμώρητοι. Χρειάστηκαν χρόνια απογοήτευσής μας, γιατί οι ένοχοι ξέφευγαν. Είχαν το νου τους οι πολιτικοί, νομοθέτησαν και καθάρισαν για πάρτη τους. Και ο «αμαρτωλός» πολίτης; Στα χέρια της Δικαιοσύνης κι ό,τι πρόβλεπε ο νόμος. Δίωξη, χωρίς καθυστερήσεις για παραγραφές και αναστολές. Έτσι το ‘νιωσαν, έτσι ενήργησαν οι νομοθέτες μας. Με το περί δικαίου αίσθημα χωμένο στο παχύ δέρμα, με την έγνοια τους για τον πολίτη χαμένη στα προνόμιά τους που αγάπησαν με πάθος.