Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Απ’ τον ομορφάντρα στο διακύδευμα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Η λέξη «διακύβευμα» είναι ωραία. Εύηχη, σπάνια μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ακούγεται σαν κάτι βαρύγδουπο και πολύ σοβαρό. Οταν σκάει μύτη ανάμεσα στις λοιπές κοινοτοπίες που ζητούν την ψήφο σου ανεβάζει το επίπεδο. Είναι κάτι σαν τα «ισοδύναμα μέτρα». Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνουν, όμως καθότι και ισοδύναμα και μέτρα όλοι υποψιάζονται τη σπουδαιότητά τους. Ετσι και με τη λέξη διακύβευμα που χρησιμοποιείται ως συνώνυμη του «ζητήματος» ή του «ζητούμενου».

Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες ψηφίζουμε ...

Σ
τις 6 Μαΐου οι Έλληνες ψηφίζουμε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ώρα της κάλπης έφτασε και κάθε ένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η περίοδος που όλοι εύκολα αναθεμάτιζαν όλους πέρασε και τώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε τι Ελλάδα θέλουμε από τις 7 Μαΐου και μετά.

Τέρμα το ύπαιθρο

Του Βασίλη Παπαβασιλείου
Αληθεύει ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έκανε πολλούς να μελαγχολήσουν; Αληθεύει ότι ακόμη περισσότερους (πενηντάρηδες και άνω) τους έκανε να νοσταλγήσουν; Ισχύει ότι για όλους αυτούς η φετινή εμπειρία ισοδυναμεί με έναν οριστικό αποχαιρετισμό στη νιότη τους;

Ο υιός Μπαμπινιώτη, λέκτορας στη Νομική Θράκης, είναι συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία του …προϊσταμένου του καθηγητή….

   === ΚΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ (Διδακτικό προσωπικό πανεπιστημίου).
  === Ο φίλος «Τ.Ν.» που θυμίζει την ανάρτηση Η μεγάλη των… τέκνων πανεπιστημιακή σχολή!!! Το ρουσφέτι του ….σπέρματος. και μου θυμίζει …ελλείψεις σπερματικών ονομάτων καθηγητών κλπ μελλόντων

Πού γέρνει η πλάστιγγα σήμερα...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 2 μονάδες κάτω ο Σαμαράς, 1,5 ο Τσίπρας, σταθερός ο Καμμένος, ανεπαίσθητη άνοδος του Βενιζέλου.
Σημαντική άνοδος των Οικολόγων. Βυθίζεται ο Καρατζαφέρης...

Η έρευνα έγινε σήμερα, σε δείγμα 1000 ατόμων. Σε σχέση με τα ποσοστά της προηγούμενης μέρας, παρατηρούνται οι εξής τάσεις:

«Δημοκρατική ευαισθησία»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Πρέπει να σας πω ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής του προγράμματος προσφορών Καμμένου.
Και γιατί, δηλαδή, να μην είμαι;
Το διάβασα προσεκτικά (για όσους αμφισβητούν ότι η δημοσιογραφία είναι βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα!) και δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω προτάσεις, όπως:

Σαν…πείραμα

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΜΙΑ πρόταση, λοιπόν, απλή και σύντομη. Προς τα (λεγόμενα) μεγάλα κόμματα. Με τα άσχημα, τις «ασχημίες» και τις αμαρτίες των ανθρώπων τους. Σαν τεστ και πειραματικά. Παρατήστε τις φιλοδοξίες και καταθέστε την μετεκλογική «εντολή» στο τραπέζι. Όπως η Αλέκα που το δήλωσε και δεσμεύτηκε. Δεν είναι ελκυστικό να κυβερνάς και το βλέπουμε. Και οι ίδιοι το βλέπουν, αλλά δεν αντέχουν στον πειρασμό. Είναι άραγε γλυκειά η πολιτική εξ ορισμού της ή αυτοί νιώθουν από τώρα ευτυχείς στη θέα της «δόξας» και την οσμή του χρήματος;

Διπλό νόμισμα μετά τις εκλογές «βλέπει» η Morgan Stanley

Έκθεση, που περιγράφει τη σύνδεση των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου με την οικονομική πορεία της χώρας μας μέσα στους επόμενους μήνες,, δημοσίευσε το ευρωπαϊκό ερευνητικό τμήμα της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley.

Άνεργοι 6.000 Ισπανοί δημοσιογράφοι

Πάνω από 6.000 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους στην Ισπανία από την αρχή της κρίσης: είναι το σήμα κινδύνου που στέλνει ο δημοσιογραφικός κλάδος μια ημέρα πριν από την παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας, επισημαίνοντας ότι «χωρίς δημοσιογραφία δεν υπάρχει δημοκρατία».

Αν το γκρεμίσεις, δεν το πληρώνεις!...

Απόφαση ΣτΕ...
Ολα τα πρόστιμα, ανεξαρτήτως ύψους, τα οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων καλούνται να καταβάλουν ως αποζημίωση για τη διατήρησή τους, διαγράφονται εφόσον τα παραδώσουν οικειοθελώς για κατεδάφιση.

Η αγωνία για τα εισοδήματα

 Tου Πασχου Μανδραβελη
Κάποιος κυνικός θα έλεγε ότι στο μόνο μέρος που τα εισοδήματα προηγούνται της παραγωγής είναι στο λεξικό. Εκτός αν επισκεπτόταν την προεκλογική Ελλάδα. Εδώ θα έβλεπε ότι τα εισοδήματα ούτε προηγούνται ούτε έπονται της παραγωγής. Παίζουν εν ου παικτοίς. Για τα εισοδήματα ρωτούν, με εκείνη τη θεατρική αγωνία, οι τηλεπαρουσιαστές: «Θα κόψετε κι άλλο τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κύριε πρόεδρε;».

Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας


Την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, κατέγραψε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σημειώνεται, ότι τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, φθάνουν ως τον Ιανουάριο του 2012.

Με ειδικούς όρους οι απόφοιτοι εσπερινών λυκείων

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιτραπεί και το 2012 σε όλους τους απόφοιτους εσπερινών λυκείων να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο με ειδικούς όρους.

Ακυρη η απεργία της ΕΤΙΤΑ, «βροχή» από άλλες! ...

Η ΕΤΙΤΑ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, για τους τεχνικούς των ιδιωτικών καναλιών αλλά τόσο ο ΣΚΑΪ (ως είθισται) όσο και ο ALPHA μετέδωσαν κανονικά το πρόγραμμά τους. Προφανώς η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους ...συνδικαλιστές της ΕΤΙΤΑ και όχι τα κανάλια.

Εγκρίθηκε στο Υπουργικό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΥΣ
Το «πράσινο φως» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανάψε στη σημερινή τελευταία του συνεδριάση το Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας σχετική ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συνάψει με το EFSF Συμβάσεις Προεγγραφής.

Εκλεισαν οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω της συγκέντρωσης του ΚΚΕ

Φωτο αρχείουΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Κλειστοί είναι από τις επτά το απόγευμα η Πατησίων, η Αλεξάνδρας, η Χαλκοκονδύλη και η Κοδριγκτώνος, λόγω της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Πεδίον του Άρεως του ΚΚΕ, στην οποία θα μιλήσει, στις οκτώ το βράδυ, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Φωτο αρχείου

Ανησυχητικά τα στοιχεία για το AIDS στην Ελλάδα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι στα στοιχεία για το AIDS που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Για τον λόγο αυτό οι δύο φορείς αρχίζουν από το Σάββατο ενημερωτική εκστρατεία, η οποία απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, με σκοπό τη δωρεάν ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος.

Εξερευνούν το εσωτερικό ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία

Για πρώτη φορά στην ιστορία, επιστήμονες κατάφεραν να εξερευνήσουν ένα ανενεργό ηφαίστειο. Το ηφαίστειο Thrihnukagigur βρίσκεται στην Ισλανδία νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Reykjavik και «κοιμάται» περίπου 3.000 χρόνια.

Βρήκαν νέους λογαριασμούς του Άκη με κίνηση 20 εκατ. ευρώ


Νέους λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη βρέθηκαν μετά από την έρευνα της αστυνομίας. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία κατασχέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κομνά Τράκα. Όπως δημοσιεύει tovima.gr

Όσο περισσότεροι, τόσο ισχυρότεροι

Βροχή πέφτουν οι αγωνιώδεις προειδοποιήσεις για το είδος της ψήφου που θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ουκ ολίγοι, από πολλές πλευρές, ξορκίζουν την ψήφο της οργής και της τιμωρίας συστήνοντας λογική και ψυχραιμία. Ορθό σε πρώτη ανάγνωση, αλλά τι σημαίνει στις μέρες μας «ψήφος λογικής» και «ψήφος ψυχραιμίας»; Πολλά μπορεί να σημαίνει, αλλά με μια διαφορά: ούτε η «λογική» ούτε η «ψυχραιμία» ταυτίζονται με την υποταγή. Αντιθέτως...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ON CAMERA ΟΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΤΑΞΕ ΛΕΦΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Aπό το : newpost.gr
Aκουσον, άκουσον! Σε συνέντευξη του σε τοπικό κανάλι της Κρήτης ο Δημήτρης Καζάκης είπε και ελάλησε ότι ο Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του έταξε χρήματα ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Συγκεκριμένα δήλωσεστο Κρήτη Tv:

Ολες τις ελπίδες του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ποντάρει ο Σαρκοζί

Στόχος του να ανατρέψει τα στατιστικά και να κερδίσει τον Ολάντ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ελπίζει ότι το σημερινό -και μοναδικό- τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ, θα τον βοηθήσει να ανατρέψει τα στατιστικά και να κερδίσει τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί για τη διεξαγωγή τριών ντιμπέιτ.

Γ. Ραγκούσης: «Δεν ζητώ συγγνώμη για την απόφαση του 2009»

Στρέφεται κατά Καραμανλή και Ακη χωρίς να τον κατονομάζει
«Εγώ δεν ζητώ συγγνώμη για την απόφαση που πήραμε το 2009» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προσθέτοντας ότι «πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό καθήκον, ακόμη κι αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη».

Βενιζέλος: Ασφαλής έξοδος από το μνημόνιο σε τρία χρόνια

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού και παίζουν με νοθευμένα ζάρια στην πλάτη του.
Την Κυριακή, στις κάλπες, ο λαός κρίνει την τύχη του, τη μοίρα των παιδιών του και το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο.

ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Πριν από λίγο έκανε νέα παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός με την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη. «Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη την οποία πιστεύουμε, την παράταξη την οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον»

«Θρηνεί» η Κύμη από την αυτοκτονία 44χρονου επιχειρηματία...

Σοκαρισμένη είναι η Κύμη με την είδηση του θανάτου ενός 44χρονου ελεύθερου επαγγελματία από την περιοχή.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του ενώ δίπλα του υπήρχε ένα όπλο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι
συγκλονισμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του 44χρονου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.Με το που άκουσαν τον πυροβολισμό, γείτονες και περαστικοί μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του. Αυτή την στιγμή, αστυνομικοί βρίσκονται στην γειτονιά και κάνουν έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

Πηγή: evianews.com

Παπαδήμος: Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στην κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας, κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές» σημείωσε και πρόσθεσε:

Ποιοι είναι οι ευρω-παραβάτες;

Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτό το πολιτικό παραμύθι ότι δήθεν υπεύθυνες για τα χάλια της Ευρωζώνης είναι κάποιες «σπάταλες» και «απείθαρχες» μικρές χώρες του ευρωπαϊκού νότου που «ζουν με δανεικά» ως παράσιτα εις βάρος των «εργατικών» και «οικονομικά ενάρετων» μεγάλων κρατών-μελών της ΕΕ. Πρόκειται για εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό, ο οποίος βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την αλήθεια και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μας εκνευρίζει δε φοβερά η στάση των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν αντικρούουν αυτά τα απύθμενα ψεύδη με τον απλούστατο τρόπο της παράθεσης των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ, της ευρωπαϊκής

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας προχώρησε η Standard & Poor's

Με σταθερές προοπτικές
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε «CCC» από το καθεστώς της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (Selective Default), προχώρησε σήμερα ο οίκος Standard & Poor's. Μάλιστα, οι προοπτικές της

Πιθανό «μπλόκο» της Γερμανίας λόγω Τιμοσένκο

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε απείλησε να μπλοκάρει την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, εξαιτίας  της ανησυχίας του για την κατάσταση της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο (φωτο).

«Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει κατόπιν εορτής ο Παπανδρέου

Με μία συνέντευξη στο περιοδικό «TIME» που θα συζητηθεί, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα χρόνια διακυβέρνησής του και πως η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο, λέγοντας πως η χώρα μας υπήρξε πειραματόζωο.
Ανατρέχοντας στα όσα μεσολάβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, στην ανάμειξη των ευρωπαϊκών

Ανέτοιμη η Ελλάδα για την ανάπτυξη

Είμαστε έτοιμοι για την ανάπτυξη; Ισως το ερώτημα φαντάζει παράδοξο. Ομως δεν είναι. Η αλλαγή της πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση και συνακόλουθα στην Ελλάδα ξεκίνησε. Η ανάπτυξη, που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη λέξη, ελέω της γερμανικής εμμονής, που έφτανε στα όρια της θρησκοληψίας, στη δημοσιονομική προσαρμογή και τη λιτότητα θα κερδίζει έδαφος και σταδιακά θα καταλάβει το κέντρο της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Η κατασπατάληση των μυαλών μας
Paul Krugman  Το Βήμα, The New York Times
Στην Ισπανία, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων εργαζομένων κάτω των 25 ετών ξεπερνά το 50%. Στην Ιρλανδία περίπου ο ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος. Εδώ, στην Αμερική η ανεργία μεταξύ των νέων είναι «μόνο» 16,5%, το οποίο είναι επίσης τρομακτικό ποσοστό - αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Και σίγουρα, πολλοί πολιτικοί κάνουν ό, τι μπορούν για να γίνουν όντως χειρότερα.

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τις μειώσεις

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.Με το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται: α) κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών (παρ.1) και β) κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, εκτός από ορισμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι αναπηρίας.

Σκουπιδότοπος (προσωρινά) η Τρίπολη

 Γεμάτες σκουπίδια είναι οι γειτονιές της Τρίπολης, κυρίως στην περιφέρεια και λιγότερο στο κέντρο της πόλης, αφού για αρκετές ημέρες έχει να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων.
Μάλιστα, στα περισσότερα σημεία οι σακούλες έχουν ανοίξει και η δυσοσμία είναι έντονη. Ψεκασμοί δεν γίνονται και σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας, που τις τελευταίες ημέρες αγγίζει τους 30 βαθμούς, υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Απολογισμός και μνημονιακές δεσμεύσεις στο τραπέζι του υπουργικού

Απολογισμός και μνημονιακές δεσμεύσεις στο τραπέζι του υπουργικούΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 13.30
Εκκρεμότητες των υπουργείων σχετικά με την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος, αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού τελευταίου υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:30 υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Χωρίς απευθείας πτήση το φθινόπωρο από Ελλάδα προς Αμερική


Η Delta Airlines αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις της
Από το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να μην υπάρχει καμία απευθείας αεροπορική πτήση από Ελλάδα προς Αμερική και αντιστρόφως, με αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς

Θα φαίνεται στον ουρανό τη νύχτα της 5ης προς 6η Μαΐου
Η πανσέληνος της 5ης προς 6η Μαΐου θα είναι η μεγαλύτερη και λαμπρότερη για το 2012. Το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2012 θα λάμψει στον ουρανό τη νύχτα της 5ης προς 6η Μαΐου. Η πανσέληνος του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα είναι πιο μεγάλη και πιο λαμπρή από τις άλλες επειδή ο δορυφόρος μας θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη, στη «στενότερη» επαφή μεταξύ των δυο σωμάτων για αυτή τη χρονιά.

Καταργούναι οι όροι περί μονιμότητας

«Μοντέλο» για τις ΔΕΚΟ η σύμβαση στη ΔΕΗ για απολύσεις και μειώσεις μισθών
Σύμβαση-πιλότο για τις συλλογικές συμβάσεις που αναμένεται να υπογραφούν το προσεχές διάστημα σε ΔΕΚΟ όπως οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κ.ά. αποτελεί η πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ προς το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι, μεταξύ άλλων, οι απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, ελεύθερες μεταθέσεις και μειώσεις μισθών.

Πολιτικοί με ψευδαισθήσεις


Προσπαθώ να καταλάβω τι μυαλά κουβαλάνε στη Νέα Δημοκρατία και πώς πιστεύουν ότι με όσα λένε θα μπορέσουν να διαχειριστούν μετεκλογικά την κρίση, αλλά μου είναι αδύνατο να καταλήξω σ' ένα στοιχειωδώς λογικό συμπέρασμα. Κι αυτό παρά το γεγονός πως πιστεύω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολιτικού αρχηγού όχι μόνο να διεκδικεί την αυτοδυναμία, αλλά και να την προβάλλει ως την καταλληλότερη προοπτική για τη διακυβέρνηση της χώρας. Με μια προϋπόθεση βεβαίως, πως δεν θα ξεχνά ότι η επόμενη μέρα μπορεί να μην ξημερώσει όπως τη θέλει.

Θεαματική μείωση των ελλειμμάτων του ΟΑΣΑ

Οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας κατέγραψαν μεγάλη μείωση των ελλειμμάτων
Λιγότερο από 78 εκατ. ευρώ (από 278 εκατ. ευρώ το 2010), θα είναι τελικά το έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής για το 2011, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που εξασφάλισε «Το Βήμα της Κυριακής», τα οποία δείχνουν πτώση των ελλειμμάτων κατά 72% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρις εσχάτων»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΝΕΑ: Μίνα Μουστάκα
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου
Κάθε 24ωρο που περνάει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και συνειδητοποιεί την ολική ανατροπή των δεδομένων της ζωής της, η Βίκυ Σταμάτη καταρρέει. Οπως λένε άνθρωποι που την έχουν συναντήσει το τελευταίο τετραήμερο, η κατηγορούμενη, η οποία έχει αρχίσει απεργία πείνας και - κατά δήλωσή της - θα τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Δυο χρόνια από το πρώτο μνημόνιο

Ηταν 2 Μαΐου 2010 όταν η Τρόικα παρουσίαζε τα μέτρα - σοκ της συμφωνίας για την Ελλάδα
Οι επικεφαλής της Τρόικας στο Royal Room της Μεγάλης Βρετάνιας κατά την πρώτη συνέντευξη που έδωσαν στην Αθήνα (2/5/2010) αμέσως μετά τη συμφωνία για το πρώτο μνημόνιο (φωτο)
Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, στις 2 Μαΐου 2010, η τρόικα έδινε την πρώτη της συνέντευξη στην Αθήνα, αμέσως μετά τη συμφωνία για τα μέτρα-σοκ του πρώτου μνημονίου. Η γνωριμία των κυρίων Σερβάς Ντερούζ (EE), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) με τους έλληνες δημοσιογράφους έγινε στο Royal Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» στο Σύνταγμα.

«Εύκολα πέφτει μια κυβέρνηση με πλαστό αρραβώνα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΝΕΑ: Μαρία Νταλιάνη
Τα βέλη της προς την Κουμουνδούρου εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα που έβαλε στο ίδιο κάδρο όλα τα κόμματα, από τη Νέα Δημοκρατία έως τον ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση κατά των «αριστερών κυβερνήσεων» της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως η μόνη ευκαιρία που έχει ο λαός για να βγει από τη φτώχεια και το αδιέξοδο είναι να ψηφίσει ΚΚΕ.

Στον κόσμο της Δεξιάς ποντάρει ο Σαμαράς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΝΕΑ: Διονύσης Νασόπουλος
Με σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και στη Χρυσή Αυγή ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει σαφέστατο μήνυμα ότι τα τελευταία 24ωρα προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου σχεδόν αποκλειστικός στόχος της ΝΔ είναι η προσέλκυση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή στρέφονται προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την ακροδεξιά συνιστώσα της πολυκατοικίας.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Έναρξη λειτουργίας για ΔΕΔΔΗΕ
Την έναρξης λειτουργίας του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) από 1ης Μαΐου 2012 ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΔΕΗ.
Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ μετά την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ, σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, λειτουργία και τη συντήρηση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Καμίνης: Ν΄αλλάξει το νομικό καθεστώς για τους οίκους ανοχής

Καμίνης: Ν΄αλλάξει το νομικό καθεστώς για τους οίκους ανοχήςΑΦΟΡΜΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ
Την πρότασή του για αλλαγή του νομικού καθεστώτος για την λειτουργία των οίκων ανοχής επανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την υπόθεση των προσβεβλημένων με AIDS ιεροδούλων, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους, που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).