Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Γ. Ραγκούσης: Μην αναζητάτε το πρόβλημα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αναζητείστε το στις μικρές ολιγαρχίες...

Ο σημερινός αναπληρωτής Υπ.Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης υπήρξε πρόσωπο-κλειδί των κυβερνήσεων Παπανδρέου, έχοντας ζήσει στην πρώτη γραμμή όλες τις κρίσιμες στιγμές των τελευταίων δυο ετών.
Την Κυριακή, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην... εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών. Ακολουθεί η συνέντευξη του στην Παραπολιτική:

Ο Ολάντ, η Μέρκελ και ο Πιλάτος

Του Ναπολέοντα Μαραβέγια
Η ευρωπαϊκή πολιτική θα μπορούσε να αγνοήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Η πιθανή επικράτηση του κ. Ολάντ στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, στις 6 Μαΐου, φαίνεται να ανοίγει μια διαφορετική προοπτική για την πολιτική αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής και συνεπώς και της ελληνικής κρίσης. Η πρόταση του κ. Ολάντ για αναπτυξιακή διάσταση στη Συνθήκη Σταθερότητας έρχεται σε μια στιγμή όπου η πολιτική λιτότητας της κ. Μέρκελ και των βόρειων συμμάχων της συναντά όλο και περισσότερους αντιπάλους, καθώς οδηγεί ολόκληρη την ευρωζώνη στην ύφεση (από +1,5% το 2011 σε -0,2% το 2012).

Καλα ξεμπερδέματα !


Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος  Γαλανοπουλος   bwhite.theo@yahoo.gr
Τώρα πλέον ότι έγινε έγινε! Από Δευτέρα ο κάθε κατεργάρης να πάει να ψάχνει για δουλειά μαζί με όλους εμάς! Αλλά τι μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; 32 κόμματα ή σχηματισμοί ζητάνε την ψήφο μας! Μάλιστα 32! Θα μου πείτε πώς και τόσοι πολλοί σε μια εποχή που η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο; Φιλαράκια μου, μην ξεχνάτε τι ανεργία έχει κληρονομήσει αυτή η χώρα. 

Ο Σαμαράς "τιμά" τον λόγο του...

Συμμαχία MIT - Χάρβαρντ για δωρεάν online μαθήματα


Δύο από τα πιο διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια στον κόσμο, το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παρόλο που συχνά θεωρούνται ανταγωνιστικά μεταξύ τους, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να προσφέρουν online μαθήματα μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν.

Θλιβερή χώρα

Του Ηλία Κανέλλη
Θα μπορούσε να είναι κωμωδία. Ούτε ένα πορνείο δεν είναι νόμιμο στην Αθήνα - αφού ή γειτνιάζει με εκκλησία ή με σχολείο ή με πάρκο ή με γυμναστήριο. Που σημαίνει ότι, αν υποτεθεί πως εφαρμόζεται ο νόμος (στην Ελλάδα...), πρέπει να καταργηθεί η πορνεία! Προφανώς, όμως, ο νόμος, αναντίστοιχος με την πραγματικότητα, εφαρμόζεται κατά περίπτωση, οπότε απλώς γεννά διαφθορά, ανοχή στην παρανομία, υποκρισία, θράσος και κυνισμό. Θα μπορούσε να είναι κωμωδία. Είναι όμως η γνωστή Ελλάδα - κι ακόμα μια θλιβερή όψη της.

Αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηπείρου. Ο πολιτισμός ως απάντηση στην κρίση

Γράφει η Αγνή Σμπόνια-Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας
Ο χαμένος χρόνος
Διανύουμε μια περίοδο βαθειάς κρίσης. Τα περιφερειακά κράτη της ΕΕ μαστίζονται από υψηλά χρέη, δημόσια και ιδιωτικά, και τις πιέσεις των αγορών. Σ' αυτό το περιβάλλον η αναπτυξιακή πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης έχει περιοριστεί στην ανακοίνωση προγραμμάτων και μέτρων που απαιτούν πόρους που δεν είναι εξασφαλισμένοι (αναπτυξιακός νόμος, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

Ο ....Παπάρας και οι ... παπαριές του!

Πόσο λυπηρό είναι να είσαι υποχρεωμένος να ακoύς ... παπαριές από κάθε Παπάρα που προεκλογικά βγαίνει στο μπαλκόνι, αρπάζει ένα μικρόφωνο κι επαναλαμβάνει τις ίδιες παραριές του από το πρωί ως το βράδυ, με την ελπίδα ότι το ακροατήριο είναι "χαϊβανιζέ" και ηλίθιο. Έχουν τόσο θράσος, που δεν τους σταματά τίποτε.

Σε πειραματικό στάδιο το εμβόλιο κατά του καμπνίσματος


Ένα εμβόλιο που θα εμποδίζει τη νικοτίνη από το να φτάσει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει συμπτώματα εξάρτησης αναπτύσσουν επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ερευνητές έχουν ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο εργαστηριακών δοκιμών και

Στέλιος Παπαθεμελής: "Πληρώνουμε το κόστος ενός ηλίθιου πειράματος"...

Πληρώνουμε το κόστος ενός ηλίθιου πειράματος και εξακολουθούμε να το πληρώνουμε όσο θα βρισκόμαστε υπό το καθεστώς της Τρόικας, των μνημονίων και των παραρτημάτων τους», τόνισε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Παπαθεμέλης.

Μια φωτογραφία, συζητήσεις δυο...

 Tου Πασχου Μανδραβελη
Νόμιμη ή παράνομη, καταδικαστέα ή μη, η πορνεία δεν είναι ακριβώς ιδιωτική υπόθεση. Είναι δημόσια επαγγελματική δραστηριότητα. Η άσκησή της χρειάζεται και άλλα πολλά άτομα, πιθανότατα χιλιάδες. Επομένως, η δραστηριότητα των ιερόδουλων που βρέθηκαν οροθετικές δεν περιορίζεται στα όρια της κρεβατοκάμαράς τους. Τα στοιχεία τους δεν αφορούν την ιδιωτική τους ζωή ή τη ζωή των οικείων τους μόνο. Αφορούν χιλιάδες άτομα που ανοήτως ή εγκληματικώς συνευρέθηκαν χωρίς προστασία.

Έκπτωση 30% για όσους ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος...

Έκπτωση 30% από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλους τους επιβάτες που θα επιλέξουν τα τρένα της εταιρείας για τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να μεταβούν στις περιφέρειές τους για ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η προσφορά... ισχύει μέχρι 9 Μαΐου.

Κωδικός ασφαλείας για τους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Έναν κωδικό ασφαλείας θα πρέπει να χορηγηθούν όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους από την Τρίτη 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 του μήνα, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δελτίο εξεταζομένου (οι υποψήφιοι για το 90% των θέσεων) ή την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα (οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων).

«Μέρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» οι ελληνικές εκλογές


«Μέρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» οι ελληνικές εκλογές ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Πιθανότερο νικητή των εκλογών τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με άγνωστο το κυβερνητικό κομματικό σχήμα και τελικό διακύβευμα, την παραμονή της χώρας στο ευρώ, «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών σε συνδυασμό και με την έκβαση του δεύτερου γύρου στη Γαλλία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα

ALTER- Νικολούλη: "Δε μου λείπει η τηλεόραση...στον κόσμο λείπει το 'Τούνελ'" - Οι απίστευτες κωλοτούμπες της παρουσιάστριας στο πρωινό του Μega...

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο, τη συνέντευξη της Αγγελικής Νικολούλη, στο πρωινό του Mega. Η γνωστή παρουσιάστρια, συνέχισε το γνωστό "τροπάριο"......της πολιτικής των ίσων αποστάσεων...μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων. Aφού από τη μία καταλαβαίνει το πρόβλημα των απλήρωτων, από την άλλη...

Η ΕΕ σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Αναμφίβολα οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα είναι οι σημαντικότερες μετά από εκείνες του 1974, αφού θα αναδείξουν το νέο πολιτικό σκηνικό που θα αντικαταστήσει μετά από σχεδόν σαράντα (!) ολόκληρα χρόνια την αδιατάρακτη παντοδυναμία των δύο κομμάτων - πυλώνων του μεταπολιτευτικού συστήματος, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι η πρώτη φορά επίσης που ελληνικές βουλευτικές εκλογές έχουν πανευρωπαϊκή σημασία, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο για μια τόσο μικρή χώρα όπως η δική μας.

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στις αγορές αυτοκινήτων Porsche

Η Κίνα για πρώτη φορά ξεπέρασε τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς για πωλήσεις αυτοκινήτων της γερμανικής βιομηχανίας Porsche, ανακοίνωσε ο όμιλος, δημοσιεύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου.

Μάθε τηλεφωνικά πού ψηφίζεις

Μέσω 10 τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν στο υπουργείο Εσωτερικών θα μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Ιnternet.

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων
στην τελική ευθεία για τις κάλπες
Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Σήμερα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Ρόδο, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στον ανοιχτό χώρο του Ζαππείου, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτή

Στα 97 ευρώ το εκλογικό επίδομα

Στα 97 ευρώ το εκλογικό επίδομαΜΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στα 97 ευρώ ανέρχεται το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των

ΚΚΕ: Εντολή; Επιστρέφεται!

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΘΑ επιστρέψει την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) η Αλέκα (αν της τη δώσουν). Και, βέβαια, υπήρξε…πρόοδος στις δεκαετίες που πέρασαν. Κάποτε έδινε την εντολή στον Τσιριμώκο ο Βασιλιάς κι ας υπήρξε (ο Ηλίας) συνιδρυτής του ΕΑΜ κι αργότερα της Ε.Κ. Πήρε την εντολή, δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και πήγε σπίτι του, με κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ στο τσεπάκι. Ήξεραν με ποιους έχουν να κάνουν οι βασιλιάδες και δεν περνούσε μύγα κομμουνιστή απ’ το στημένο δίχτυ.

Διάσπαση της Ευρωζώνης βλέπει ο Ρουμπίνι


Αρκετά πιθανή θεωρεί τη διάσπαση της ευρωζώνης ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Ο κ. Ρουμπινί σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Milken, αναφερόμενος στις προοπτικές της ευρωζώνης ανέφερε ότι «αρκετές χώρες βρίσκονται σε βαθιά ύφεση και η περαιτέρω λιτότητα θα  επιδεινώσει την κατάσταση». Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες τόνισε ότι δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια με αποτέλεσμα να καταγράφεται «μαζική πιστωτική κρίση»

Anonymous: Έτσι ελέγχουν οι Γερμανοί την Ελλάδα [βίντεο]

Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών φέρεται ότι απειλούν να πραγματοποιήσουν οι χάκερ Anonymous, ενώ κάνουν μια αποκάλυψη-βόμβα ότι η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στην κατοχή της απόρρητα ντοκουμέντα από μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Ουρές στο λιμάνι του Ηρακλείου για ένα τσουβάλι φθηνές πατάτες...

Περισσότεροι από 25 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου διατίθενται σε τρίτεκνες οικογένειες του Ηρακλείου, σε ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση. Η προσπάθεια του συλλόγου Τριτέκνων του νομού Ηρακλείου, βρίσκει τεράστια ανταπόκριση καθώς δεκάδες οικογένειες περιμένουν για να προμηθευτούν πατάτες σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Αποδοκίμασαν τον Αμοιρίδη στην Κατερίνη...

Aποδοκιμασίες δέχτηκε για άλλη μια φορά στην Κατερίνη ο υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.
Το περιστατικό έγινε σήμερα το μεσημέρι την ώρα, όταν δύο από τους πολίτες που τον γιουχάιζαν κινήθηκαν μάλιστα απειλητικά εναντίον του, αλλά στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη που επενέβη και έτσι αποτράπηκαν τα περαιτέρω.
prionokordela

Αδιανόητες μεγαλοστομίες

Σε άλλες εποχές τέτοιες αντιδράσεις θα ήταν αδιανόητες από εκφραστές των συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Και δεν νομίζω να υπάρχει διαφωνία. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να φανταστεί κανείς τον Κύρκο να δηλώνει ότι, αν πάρει διερευνητική εντολή, δεν θα την καταθέσει, αλλά θα απευθυνθεί στον λαό και άλλα κουφά; Ή τον Φλωράκη να διακηρύσσει ότι θα καλέσει τον κόσμο να κατέβει το βράδυ των εκλογών στους δρόμους για να ακυρώσει το αποτέλεσμά τους;

"O Σαμαράς επιμένει να ικανοποιήσουμε την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός"...

Τη στάση τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Αντώνη Σαμαρά καυτηριάζει σε δήλωσή της τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ... την Κυριακή οι πολίτες θα κρίνουν τη μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία.

Θα ξεπεράσει το 20 % το ΠΑΣΟΚ, ίσως και τη Ν.Δ

ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΤΗΣ GPO ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ
Δεδομένο θεωρείται για το ΠΑΣΟΚ το +20% από τις αναγωγές των κυλιόμενων μετρήσεων που παίρνει κατά κύριο λόγο από την GPO, εταιρεία με την οποία συνεργάζεται και επισήμως. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Βενιζέλος το τελευταίο

ΕΚΤ: Σταθερό το βασικό επιτόκιο στο 1%

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 1% (κύριων αναχρηματοδοτικών πράξεων) καθώς οι συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις αντισταθμίζουν τις προσπάθειες μείωσης του κόστους δανεισμού, για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Σύλληψη δύο στελεχών εταιρείας για μη καταβολή ΦΠΑ στο Δημόσιο

Δύο νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, αλλά και των ακινήτων, 50 και 43 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας, σήμερα το πρωί στην Αθήνα, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 222.858,69 ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις νόμιμοι εκπρόσωποι της ίδιας εταιρείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αριστερή... Δημοκρατία

Πολλά μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς στην Αριστερά για τις αγκυλώσεις της, τις ιδεολογικές παρωπίδες της, τις εμμονές της για ένα μοντέλο εξουσίας που αποδείχθηκε χάρτινος πύργος. Ωστόσο, παρά τις κραυγές και τα συνθήματα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν μια δύναμη που δεν αμφισβήτησε τους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, που κινήθηκε, παρά την κριτική που ασκούσε, μέσα στα συνταγματικά όρια, που αποδέχθηκε τους εκλογικούς κανόνες. Αυτή η παράδοση, αυτή η δημοκρατική κατάκτηση φαίνεται ότι καταρρέει τώρα...

Επίθεση Σαρκοζί κατά Παπανδρέου

Ονομαστική αναφορά στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ως παράδειγμα προς αποφυγήν έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη χθεσινή, υψηλών τόνων, τηλεμαχία του με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Υποστήριξε επίσης ότι «οι σοσιαλιστές κατέστρεψαν την Ευρώπη».

Η Εθνική Τράπεζα παραδέχεται ότι μπλόκαρε κάρτες ΑΤΜ οφειλετών

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), για εφαρμογή από την Εθνική Τράπεζα παράνομων ή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος οφειλετών της δίνει η Τράπεζα.
Η Εθνική είναι υποχρεωμένη, ταυτόχρονα από το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της λειτουργίας της να

Τα καλύτερα των πρωινών

Κον-Μπεντίτ- Ούλριχ Μπεκ: Ακούστε τη νεολαία της Ευρώπης

Κοινό άρθρο του γάλλου ευρωβουλευτή και του γερμανού κοινωνιολόγου που συνυπογράφουν 57 προσωπικότητες
«Να ακούσουμε τη νεολαία μας» ώστε «να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη από τα χαμηλά» ζητούν μέσω της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» που αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και ο Γερμανός κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ. Το κοινό τους άρθρο

Τα ζιζάνια και το «αβγό του φιδιού»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
Την 6η Μαΐου θα μάθουμε εάν ακόμη μία φορά η χώρα γίνει πρωτοπόρος, αρνητικά. Βάζοντας στο κοινοβούλιο ένα κόμμα το οποίο έχει «παρελθόν» και μέσα από τα κείμενά του δεν κρύβει τη νοσταλγία του για τον ναζισμό
Σε εντελώς λάθος κατεύθυνση είναι οι προφητείες ότι, εάν η «Χρυσή Αυγή» μπει στη Βουλή, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Και πολύ περισσότερο όσοι καθησυχάζουν τους πολίτες ότι τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» θα φορέσουν γραβάτες και «θα κάνουν τα καλά παιδιά του κοινοβουλίου».

Πολιτικές τουλίπες

Του Αντώνη Τριφύλλη
Πώς και γιατί ο φόβος και η οργή εκτρέφουν κομματικές φούσκες
Η Ολλανδία είναι γνωστή και ως η χώρα της τουλίπας. Οποιος ταξιδεύει στην επίπεδη κάτω από τη θάλασσα χώρα μήνα Μάιο, θα δει απέραντα λιβάδια πολύχρωμα από τα διάσημα λουλούδια, τα έτοιμα για εξαγωγή σε όλον τον κόσμο. Κι όμως, οι τουλίπες δεν είναι γηγενές φυτό. Τις έφεραν έμποροι και ναυτικοί Ολλανδοί γύρω στο 1600. Και, παρότι όμορφα άνθη, δεν έχουν αφήσει το καλύτερο όνομα στην ιστορία της

Μπιλ Κλίντον: Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη και όχι λιτότητα

Συνέκρινε την ευρωπαϊκή κρίση με αυτήν στην Ιαπωνία πριν από μια δεκαετία
Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση χρέους υιοθετώντας απλώς μέτρα λιτότητας, αλλά θα πρέπει να προωθήσει περισσότερο την ανάπτυξη, τόνισε ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον μιλώντας στο Μπέβερλι Χιλς στη διεθνή οικονομική διάσκεψη του Ινστιτούτου Μίλκεν.

Η μικρά Κεντροδεξιά

Του Θανάση Διαμαντόπουλου
Η κρίση του δικομματισμού και τα μικρά φιλοευρωπαϊκά κόμματα
Κατά γενική εκτίμηση οι προσεχείς εκλογές θα είναι «αναπροσδιοριστικές», έννοια η οποία υποδηλώνει την πλήρη και οριστική ανασυγκρότηση του πολιτικού και κομματικού πεδίου μιας χώρας (σε αντίθεση προς τις λεγόμενες «αποκλίνουσες εκλογές» που επηρεάζουν μόνο πρόσκαιρα το πολιτικό τοπίο). Πράγματι, ο εδώ και δεκαετίες εγκατεστημένος δικομματισμός δείχνει ανέκκλητα καταδικασμένος στην κοινωνική συνείδηση.

Ήχοι ελληνικής τζαζ στη Φραγκφούρτη

Το τρίο GRIX, οι θεσσαλονικείς μουσικοί Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο) και Γιώργος Δημητριάδης (κρουστά) που τώρα ζουν στο Βερολίνο αυτοσχεδιάζουν σε μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα της ηπειρώτικης μουσικής.
Το GRIX ακολουθεί μουσικά μια σύγχρονη προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής με κοινό άξονα τις εμπειρίες από το ευρύτερο χώρο της δημιουργικής τζαζ.

Η επιστροφή του World Trade Center στην κορυφή

Το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ (στην ένθετη εικόνα) δεν είναι πια το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος επιστρέφεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που δεσπόζει φωταγωγημένο στον ουρανό του Μανχάταν. Εντεκα χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, στη θέση των Δίδυμων Πύργων υψώνεται ο «άξιος» αντικαταστάτης τους, ο Πύργος της Ελευθερίας.

Μηχανογραφικά με ειδικό κωδικό

 Για ακόμα μια χρονιά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα υποβάλλουν τα μηχανογραφικά δελτία ηλεκτρονικά.

Ταρζανιές

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΚΟΥΙΖ με άρωμα εποχής και απρόσμενη απάντηση: τι κοινό έχει η Αλέκα Παπαρήγα με τον Αντώνη Σαμαρά; Αμφότεροι είδαν τα κόμματα γύρω τους να πολλαπλασιάζονται γρήγορα.
ΤΟ «big bang» της Αριστεράς έγινε νωρίς νωρίς. Τον Ιούνιο του 2010, ο Φώτης Κουβέλης και οι Ανανεωτές τα μάζεψαν κι έφυγαν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, μεταξύ άλλων, και η επιλογή της

FT: Ανησυχία σε Αθήνα και Βρυξέλλες για τη σταθερότητα της νέας κυβέρνησης

Την ανησυχία στελεχών της ΝΔ και των Ευρωπαίων εταίρων ότι η κάλπη της Κυριακής ίσως δεν αναδείξει σταθερή κυβέρνηση, επισημαίνει ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.   Σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα που πρέπει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, όπως «διέρρευσαν από στελέχη κοντά στο Λουκά Παπαδήμο», υπενθύμισαν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός. «Ήταν μια υπενθύμιση της πραγματικότητας για τους πολιτικούς που βρίσκονται σε προεκλογική διάθεση», σχολιάζει αξιωματούχος.

Μίκης Θεοδωράκης: Είμαστε έτοιμοι για ένα κόμμα με εκλογική στόχευση

Καλεί τον κόσμο στις 6 Μαΐου να ψηφίσει αντιμνημονιακά κόμματα
Σε ετοιμότητα για να δώσουν «ένα μεγάλο εκλογικό 'παρών'», στο μέλλον, μετά την 6η Μαΐου, θέτει τις «Σπίθες» ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Μάλιστα προαναγγέλλει, ουσιαστικά, τη δημιουργία πολιτικού φορέα με εκλογική στόχευση, ο οποίος να παίξει ρόλο από την επομένη της 6ης Μαΐου.

Θα κλείσει αεροδρόμια και δρόμους ο Καμμένος

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να ... φράξει το δρόμο σε όσους έκλεψαν και θα θελήσουν να φύγουν νύχτα για να αποφύγουν τις ευθύνες
Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη και ανεβάζοντας τους τόνους της πολεμικής εναντίον των δυο μεγάλων κομμάτων, ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προειδοποίησε ότι το

Ιδού οι λύσεις. Τολμήστε, κύριοι πολιτικοί

 Λύσεις για την έξοδο από την κρίση υπάρχουν. Δεν αναφερόμαστε στις προτάσεις των κομμάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν στο επίπεδο της γενικολογίας και του ευχολογίου. Κάνουμε λόγο για τις 10 δράσεις που προτείνει το ΙΟΒΕ. Είτε αρέσει είτε όχι, οι μελέτες του Ινστιτούτου αποτελούν τον τελευταίο καιρό όαση στην έρημο της κομματικής φιλολογίας και της αδυναμίας για σύνθεση ολοκληρωμένου και πειστικού σχεδίου.

Αγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΕΙΣΒΟΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ
Ζημιές μικρής έκτασης προξένησαν περίπου 50 κουκουλοφόροι που εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καταστρέφοντας υλικό φοιτητικών παρατάξεων που εξέθεταν στο ισόγειο του ιδρύματος.
Παρόμοιο περιστατικό, με λιγότερα άτομα, σημειώθηκε και χθες, ενώ η διοίκηση του πανεπιστημίου ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

«Ναυάγιο» στο Ecofin για τις τράπεζες

 Ύστερα από 16 ώρες διαβουλεύσεων η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Ecofin) πραγματοποιήθηκε χωρίς συμφωνία. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την εφαρμογή των νέων κανονισμών για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών («Βασιλεία ΙΙΙ»).

Θρίαμβος

           Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς λέει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Από τα κάτω προς τα πάνω. Οτι, πρώτο, με τις προτάσεις τους οι αριστερές δυνάμεις κοροϊδεύουν τον Λαό. Οτι, δεύτερο, μόνο με την έφοδο του λαού μπορεί να συμβεί με ριζική, επαναστατική, καθεστωτική αλλαγή. Οτι, τρίτο, ο Λαός δεν είναι έτοιμος γι' αυτή την έφοδο την επαναστατική. Επομένως η ριζική, φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί τώρα να