Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Το φιάσκο της JP MorganΜερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί χρειαζόμαστε αυστηρή ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα - ειδικά σε μια εποχή κορεσμένη από την προπαγάνδα υπέρ των επιχειρήσεων και των αγορών. Συνεπώς, πρέπει πάντοτε να είμαστε ευγνώμονες όταν κάποιος υποστηρίζει τη ρύθμιση με επιχειρήματα πιο πειστικά και ευκολονόητα. Και αυτήν την εβδομάδα αυτό σημαίνει να τα βάλει με τον Τζέιμι Ντίμον και τον Μιτ Ρόμνι.

Το διακύβευμα της μπλόφας

 Στη διάρκεια της δικτατορίας, και προκειμένου να ενισχύουμε το εισόδημά μας, ο Κακαουνάκης κι εγώ συνεργαζόμασταν στη συγγραφή "κομματιών" για τον "Ταχυδρόμο". Εκείνος μάζευε τα στοιχεία, εγώ είχα αναλάβει το γράψιμο και στο τέλος του μήνα μοιραζόμασταν τα χρήματα. Μοναδική περίπτωση που έκανα και τα δύο ήταν για ένα πρωτοχρονιάτικο ρεπορτάζ για τη χαρτοπαιξία.

Τι θα ψηφίσουμε;

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Η πρώτη μετεκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ήδη από χθες: κατάφερε να ενώσει την Κεντροδεξιά.
Θα δούμε τώρα μήπως μπορέσει να αναστήσει και το ΠΑΣΟΚ για να κάνει το «δυο στα δυο» - δύσκολο αλλά όχι απίθανο...
Το πρώτο κύμα δημοσκοπήσεων μετά την προκήρυξη των νέων εκλογών συγκεντρώνει, πάντως, μερικά κοινά ευρήματα:

Υπάρχουν κι άλλοι Γερμανοί

Οργή αλλά και απογοήτευση προκάλεσε η επίσκεψη στην Αθήνα του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με τις ψήφους της Ευρωδεξιάς. Η οργή προήλθε από το γεγονός πως όλοι οι Ελληνες κατάλαβαν ότι ο Σουλτς στάλθηκε εδώ από τη δεξιά καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για να εκβιάσει τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τον ελληνικό λαό να υποκύψουν στους όρους του απεχθούς και επαχθούς Μνημονίου, διαφορετικά η ΕΕ θα διακόψει τη χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα κατ' απαίτηση του Βερολίνου. Οπως είναι ευνόητο, αυτό κατέστησε τον Σουλτς μισητό στους Ελληνες.

Από τις ρήξεις στην ανανέωση

Tου Νίκου Γ. Ξυδάκη
Τον Δεκέμβριο του 2010, όταν οποιαδήποτε συζήτηση περί κουρέματος του χρέους αντιμετωπιζόταν περίπου ως προδοσία, παρότι το PSI Plus μαζί με το Μνημόνιο ΙΙ ήταν μερικούς μόνο μήνες μακριά, διαπιστώνοντας τους κινδύνους από τις λυσσώδεις μάχες για κατάργηση της τότε αντιπολίτευσης, γράφαμε:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Άμεση υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις κοινοτικές υπηρεσίες για να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκδοση «ομολόγου έργου»  για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων σχεδίων υποδομής και επανέναρξη της

Το δίκιο των «παπαγάλων»

 Tου Πάσχου Μανδραβέλη
Την εποχή που η οικονομία ήταν «θωρακισμένη», δηλαδή τον Μάιο του 2009, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε μια σειρά διαφημιστικών σποτ για να αντικρούσει όσους μιλούσαν για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Εμφανίζονταν στην τηλεόραση απλοί πολίτες που έτρεχαν να αποφύγουν κάποια «παπαγαλάκια», τα οποία μιλούσαν για επερχόμενη οικονομική

Μαζί στις εκλογές Μάνος και Τζήμερος

Μαζί στις εκλογές Μάνος και Τζήμερος
Την κοινή κάθοδό τους στις επερχόμενες εκλογές, διατηρώντας την αυτονομία των κομματικών σχηματισμών, ανακοίνωσαν ο Θάνος Τζήμερος της "Δημιουργίας Ξανά" και ο Στέφανος Μάνος της "Δράσης", με στόχο να υπάρξει "μια καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή" στην Βουλή, που "θα πιέσει, αλλά και θα στηρίξει" την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου.

Τσίπρας: «Εως πότε οι Γερμανοί θα ρίχνουν χρήματα σ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο;»

Τσίπρας: «Εως πότε οι Γερμανοί θα ρίχνουν χρήματα σ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο;» Ενα επιχείρημα που, τουλάχιστον στη Γερμανία, ακούγεται συνήθως από τους πιο σκληρούς πολέμιους της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας για να πείσει το ακροατήριό του στο Βερολίνο σχετικά με την αναγκαιότητα αλλαγής του προγράμματος λιτότητας: «Για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα ο Γερμανός φορολογούμενος θα ρίχνει χρήματα σ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

"Ο Τσίπρας είναι ο "Θαθανδρέου" του 2012". Με αυτά τα λόγια εξαπέλυσε επίεθεση ο έκπτωτος Περιφερειάρχης, γνωστός και ως ρουσφετάρχης της Βόρειας Ελλάδας εναντίον του Τσίπρα. Για να μη λέει τις γνωστές του μακακίες του ανέθεσε ο πρόεδρος της Νέας

Φόβος και διχασμός γεννούν καταστροφή

Το 1915, η Ελλάδα βίωσε τον Εθνικό  Διχασμό. Αιτία του, ήταν  η σύγκρουση για τη διεθνή θέση της χώρας. Το παλάτι ήθελε τη χώρα ουδέτερη, ουσιαστικά γερμανόφιλη, ενώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο εκλεγμένος από το λαό πρωθυπουργός τον οποίο παράνομα ο βασιλιάς απέλυε, την ήθελε δίπλα στους δυτικούς συμμάχους. Το 1946, η Ελλάδα βίωσε τον Εμφύλιο. Αιτία του και πάλι η διεθνής θέση της χώρας, ανάμεσα στα δύο μεγάλα στρατόπεδα του Ψυχρού Πολέμου.

ΟΟΣΑ: Σε ύφεση η ευρωζώνη το 2012

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με σημερινή έκθεσή του προέβλεψε ότι ολόκληρο το φετινό δωδεκάμηνο η οικονομία της ευρωζώνης θα βρεθεί σε φάση ύφεσης.
Στο τέλος του περυσινού έτους, ο ΟΟΣΑ προέβλεπε, αντιθέτως, οριακή ανάπτυξη 0,2% για την ευρωζώνη, η οποία στη διάρκεια του ερχόμενου έτους θα έφθανε στο 1,4% . Τώρα όμως, διαμορφώνεται για όλο το τρέχον έτος η πρόβλεψη ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,1%, ενώ του χρόνου ο ρυθμός ανάπτυξής της δεν θα ξεπεράσει το 0,9% . Σε αντίστιξη, βελτιώνεται η κατάσταση της αμερικανικής

Άπαξ προδότης, για πάντα προδότης

Θυμάστε κάποιον βουλευτή του ΛΑΟΣ, αυτόν τον γυρολόγο της πολιτικής, που έβγαινε στα κανάλια ως το μαντρόσκυλο της "εθνικής" πολιτικής και μάς ζάλιζε τα ... αυτά που λένε στην Ελλάδα ότι ο ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη είναι το μόνο "γνήσιο κι ελληνικό κόμμα" και θα σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κρεμασμένος

Ούτε να το σκέφτομαι. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου. Εγώ και η Δραχμή ασυμφιλιώτοι εχθροί. Για να πάμε όμως λίγο πιο εκεί. Ποιος μετακινεί τη χώρα και τους πολίτες της έξω από την Ευρωζώνη; Φυσικά τα δύο τέως μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και ποιος προκειμένου να αποταμιεύσει ψήφους για ιδιοτελείς σκοπούς έστρωσε το αντιμνημονιακό χαλί; Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς που επί σχεδόν δύο χρόνια αερολογούσε με την πέτσινη «ανάπτυξη» και με τα επιχειρήματά του όπλιζε τον Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντ. Σαμαράς: «Αφελής και επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας»...

«Εχετε συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ...
Eντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα όσα είπε χθες από το Παρίσι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν θα είναι υποψήφια η Λούκα Κατσέλη...


Δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές η Λούκα Κατσέλη. Όπως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση, δεν θα συμμετάσχει «σε κανένα ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές, γιατί θέλω ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας να βγω να πω στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις».

Διακομματική: Τα κόμματα θα αποφασίσουν για τα debate

Aνάλογα με τα ποσοστά τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο τηλεοπτικός τους χρόνος
Αναρμόδια δηλώνει η Διακομματική Επιτροπή, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, για τα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και παρέπεμψε το θέμα στις συνεννοήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Συνέντευξη Τύπου δίνει στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας

Συναντήθηκε με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Κλάους Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι
Συνάντηση με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Κλάους Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι είχε το μεσημέρι της Τρίτης στο Βερολίνο ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Αυτή τη ώρα οι κ.κ. Τσίπρας, Ερνστ και Γκίζι δίνουν συνέντευξη Τύπου

Βρε, τι θα παθαίναμε παραλίγο!

Εγώ ξέρω ότι όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη, ανεξάρτητα τι ράτσα είναι. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι έλληνες πολιτικοί αποδεικνύεται ότι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα (τις καρέκλες τους και μόνο) και γιαυτά προδίδουν ακόμα και τους κολλητούς τους. Αν είσαι μάλιστα από οικογένεια που την προδοσία την έχει στο DNA της, τότε είναι αυτονόητο να πουλάς τους κολλητούς σου, απλά και μόνο να σώσεις την καρέκλα σου.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που είναι αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι δικαστές υιοθέτησαν, ουσιαστικά, την πρόταση της εισαγγελέα Ευγενίας Κυβέλου, η οποία επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος,

Τουρκικές εταιρείες εμπλέκονται στη κατασκευή του φράχτη του Έβρου!


Τουρκικές εταιρείες εμπλέκονται στη κατασκευή του φράχτη του Έβρου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του...
Βήματος, το 1,5 έως 2 εκατομμύρια από τα συνολικά 3,2 του έργου θα καταλήξουν σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων!

Ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας εντόπισαν αρχαιολόγοι στην Αρκαδία


Το ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας, το μοναδικό γνωστό ιερό στην Ελλάδα αφιερωμένο στη θεά με το συγκεκριμένο επιθετικό προσδιορισμό, εντόπισαν κατά τις...
ανασκαφές τους στην Αρκαδία οι αρχαιολόγοι του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αρκαδική τοπογραφία. 

Ρεν: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

ΥΠΕΡ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟΥ, ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
«Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα» δήλωσε για την Ελλάδα ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, ο οποίος, παράλληλα, κάλεσε τη χώρα μας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής.

ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιοί προειδοποιούν για σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα...

Τον κίνδυνο κατάρρευσης της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από την 1η Ιουνίου, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης του Οργανισμού, επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί.

Πώς ο εγκέφαλος παράγει νοητικές λειτουργίες;

Άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος παράγει τις νοητικές λειτουργίες παρά το ότι η επιστημονική έρευνα έχει αποκαλύψει το ρόλο του στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και έχει αποκτήσει πολλές γνώσεις για την ανατομία και τη φυσιολογία του.
Είναι η συνείδηση προϊόν της λειτουργίας του εγκεφάλου ή είναι μια πνευματική οντότητα ανεξάρτητη της εγκεφαλικής λειτουργίας;

Εγκαίνια για τον ψηλότερο πύργο του κόσμου

Ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα στο Τόκιο και μόνο σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι.
Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν ήδη στη σειρά, κάτω από τη βροχή, στην είσοδο του Tokyo Skytree, ύψους 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο.

Ο πρώτος σολομός έφτασε αεροπορικώς

Ιδού ένας πανάκριβος και πεντανόστιμος σολομός 25 κιλά, άρτι αφιχθείς από την πηγή, δηλαδή τον ποταμό Κόπερ στην Αλάσκα. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, θα πείτε. Κι όμως, στο Σιάτλ των ΗΠΑ η άφιξη του πρώτου σολομού, κάθε χρόνο, είναι μεγάλη γιορτή στην οποία συμμετέχουν άπαντες: οι πιλότοι που τον μεταφέρουν (τους βλέπετε στην κεντρική

Ατυχήματα

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΟΥ βαδίζουμε; Στην ανηφόρα του Μνημονίου; Στην κατηφόρα της δραχμής; Ή μήπως πάμε γύρω - γύρω σε πλατεία;
Η ξαφνική επαναφορά του δημοψηφίσματος δίνει την αίσθηση ότι πάμε γύρω - γύρω σε πλατεία και μάλιστα κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε. Η ιδέα αυτή ήταν ανάθεμα για τους Ευρωπαίους, ιδίως δε τους Γαλλο - Γερμανούς, πέρυσι τον Νοέμβριο. Κόστισε μάλιστα στον Γιώργο Παπανδρέου την καρέκλα του.

Προετοιμασίες επιχειρήσεων για το ενδεχόμενο της δραχμής

Picture 0 for Προετοιμασίες επιχειρήσεων για το ενδεχόμενο της δραχμήςΘυγατρικές ξένων πολυεθνικών παίρνουν τα μέτρα τους ακόμα και για την περίπτωση που η Ελλάδα να περάσει από το σημερινό καθεστώς του ευρώ, σε ένα νέο, ενός άλλου νομίσματος
Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως θυγατρικές ξένων πολυεθνικών,

Σημεία και τέρατα στα ημερολόγια του Άκη

Αντίγραφα της πολυσέλιδης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έλαβαν από το γραφείο του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Γερμανικός Τύπος: Δημαγωγός και συγκρουσιακός ο Τσίπρας

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο
Συγκρουσιακό και δημαγωγό αποκαλούν τα γερμανικά μέσα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται την Τρίτη το Βερολίνο και το μεσημέρι θα μετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στο «Bundespressekonferenz» μαζί με τον συμπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Έρνστ και τον πρόεδρο της ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.

«Κανένας λαός δεν πάει εθελοντικά στην αυτοκτονία»

Ο αγώνας της Ελλάδας δίνεται και για λογαριασμό και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, «διότι εάν το πείραμα συνεχισθεί στην Ελλάδα, θα εξαχθεί και σε όλες τις άλλες χώρες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι.
Η αίθουσα του γαλλικού κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε για τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα ήταν πολύ μικρή για να

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα έχει στις 4 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη. Για το ίδιο θέμα, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Σεμινάρια πολιτικής και στον... Ολάντ

Σε νουθεσίες, καυστικά σχόλια και υποδείξεις προς τον Φρανσουά Ολάντ επιδόθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
Στον πρόεδρο της Γαλλίας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα έχει την τύχη του Νικολά Σαρκοζί, αν δεν τηρήσει τα υπεσχημένα
Ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία Ζ. Μελανσόν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα χθες στο Παρίσι
Νουθεσίες και... σεμινάρια και προς τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Ολάντ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς από το Παρίσι είπε «πως θα κληθεί να απαντήσει αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά».

«Ελληνικό ευρώ» ή «Geuro» προτείνει η Deutsche Bank

Θα λειτουργεί ως παράλληλο νόμισμα με το οποίο θα εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις της χώρας
Η Ελλάδα θα μπορούσε να καταφύγει σε ένα τέχνασμα για να αποφύγει τον εξοστρακισμό της από το ευρώ, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ. H Αθήνα θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα «ελληνικού ευρώ» ή «Geuro» που θα λειτουργούσαν ως παράλληλο νόμισμα με το οποίο θα εξυπηρετούνταν

"Μοίρασε" περιφέρειες στους κορυφαίους ο Βενιζέλος

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Φώφη Γεννηματά και ο Μίμης Ανδρουλάκης επιστρατεύονται στα κλιμάκια που θα συντονίσουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια την προεκλογική εκστρατεία και τη διαδικασία ανασύστασης του κινήματος.

Ομπάμα: «Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις στις ΗΠΑ»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποστέλλει ομάδα τεχνικών συμβούλων στη σύνοδο της ΕΕΟ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες «να συντονίσουν αποτελεσματικότερα» τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα «έχει συνέπειες στις ΗΠΑ». Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις ως προς το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποχωρούσει από την ευρωζώνη.

Ενδεχόμενο «διορισμού» δημόσιων υπαλλήλων στις εκλογές

Να αποσταλούν το αργότερο έως τις 3 Ιουνίου στοιχεία δημόσιων υπαλλήλων για το ενδεχόμενο διορισμού τους ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου ζητά από τους περιφερειάρχες της χώρας με επείγουσα εγκύκλιο του ο υπ.Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο και σύμφωνα με τη νομοθεσία,

Καμπουράκη, κόψε τις ... μακακίες σου!

Αγαπητέ Καμπουράκη, δεν είναι καθόλου ευγενικό για έναν δημοσιογράφο, ακόμα κι αν πήρε "μεταγραφή" σε άλλα πολιτικά συμφέροντα και μετακινήθηκε σε άλλες θέσεις, να προσβάλλει έτσι χοντρά μια υποψήφια βουλευτή. Αυτό που έκανες σήμερα στην κ. Τζάκρη να το ξαναδείς στο βίντεο, για να καταλάβεις τι μεγάλη μακακία έκανες, παρόλο που είσαι και μεγάλο ... παιδί. Επειδή έπεσε το ΠΑΣΟΚ (και καλά έπαθε), πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να μην έχουν λόγο πια; Τότε τι τους καλείτε στην τηλεόραση; Την έκανες τη ... χοντρή, αλλά αυτό μάς βάζει σε υποψίες για το παιχνίδι που παίζεις τώρα!

Η επόμενη κίνηση του Βελόπουλου είναι ακόμα πιο δεξιά!

Ο γυρολόγος της πολιτικής σκηνής, γνωστό μαντρόσκυλο του ΛΑΟΣ, μάλλον θα ... αποκτήσει βενζινάδικο τώρα που πήρε μεταγραφή. "Συνταυτίζομαι με τον κ. Σαμαρά, γιατί θα βγάλει τα ελληνικά πετρέλαια, που δεν έβγαλε το ΠΑΣΟΚ..." Δηλαδή, αν τα έβγαζε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ήταν τώρα υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον δεν ξέρει τι λέει και απαιτεί να τον πάρουμε στα σοβαρά.

Παγίδα

Του Γιώργου Λακόπουλου
«Τα λουλούδια στην κυρία από μένα…». Υπογραφή: Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο δώρο από την Ανγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος στα καλά καθούμενα αποφάσισε να παρέμβει στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Στη χειρότερη στιγμή και με τον χειρότερο τρόπο: με ένα θέμα που είχε φέρει τα πάνω κάτω στην ελληνική πολιτική σκηνή όταν ετέθη για πρώτη φορά.

Ο Κέινς και η κρίση του ευρώ

The New York Times, Του Paul Krugman
Μόλις είδα μια σύγκριση ανάμεσα στη θέση της Γερμανίας έναντι της ευρωπαϊκής περιφέρειας τώρα και της θέσης της Αμερικής έναντι των ευρωπαϊκών χωρών με πολεμικά χρέη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γράφει ο Κέινς στα «Δοκίμια Πειθούς»:
«Τελικά, και πιθανόν σύντομα, πρέπει να υπάρξει μια αναδιάταξη της ισορροπίας εξαγωγών και

Ιός στο facebook μολύνει τους υπολογιστές των χρηστών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Το «σκουλήκι» που αχρηστεύει τα προγράμματα antivirus
Για σοβαρό κίνδυνο «μόλυνσης» των υπολογιστών τους από έναν νέο ιό που διαδίδεται μέσω του facebook προειδοποιούν τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου οι ειδικοί στην ασφάλεια των υπολογιστών. Ο ιός αχρηστεύει τα προγράμματα antivirus και αποστέλλεται αυτόματα στους «φίλους» του χρήστη.

Προς πάγωμα του νόμου της μετενέργειας μέχρι τις εκλογές

Picture 0 for Προς πάγωμα του νόμου της μετενέργειας μέχρι τις εκλογές Το πάγωμα ισχύος της πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την άρση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας προωθεί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας
Μορατόριουμ για το θέμα της μετενέργειας μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου προωθεί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουμπακιώτης, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους εργοδοτικούς φορείς σε διάλογο σχετικά με το ζήτημα.