Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Πολιτικοί της εικονικής πραγματικότητας


Η ανοησία που διακινείται μέσα από τα ΜΜΕ μετά τις τελευταίες εκλογές προδίδει την σύγχυση την οποία προκάλεσαν  τα πρόσφατα αποτελέσματα στο εκλογικό σώμα και τους εκλεκτούς του. Επικρατεί, κατά την κρίση εκδότη αριστερής εφημερίδας, το συμπέρασμα ότι «ο λαός απονομιμοποίησε το Μνημόνιο με την ψήφο του», λες και οι εκλογές έχουν νομοθετικό χαρακτήρα ώστε να ακυρώνουν νόμους και συμβάσεις. Ιδιαίτερα όταν το

Τα παπαγαλάκια του ΣόιμπλεΤι έχει συμβεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του Μαΐου, εμφανίζεται να διεκδικεί να βγει πρώτο κόμμα στην επόμενη αναμέτρηση;
Μήπως ξεκαθάρισε τις ασάφειες στο οικονομικό του πρόγραμμα;
Μήπως ξεπετάχτηκαν πέντ’ - έξι «Τσιπράκια» και ενισχύθηκε η επικοινωνιακή του παρουσία;
Μήπως μελέτησαν οι πολίτες το πρόγραμμά του και αναφώνησαν: «εδώ είναι το ευτυχές μέλλον!»;
Τίποτε από όλα αυτά.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν μας δίνουν φράγκο χωρίς Μνημόνιο…

Τόσο βαρύ κλίμα για την Ελλάδα δεν είχα ξαναζήσει. Ούτε εκείνες τις μέρες του Μαρτίου, πριν τρία χρόνια,  όταν προσερχόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας τους να βάλουν το «πιστόλι στο τραπέζι» , ούτε στη συνέχεια όταν το πρόγραμμα πήγαινε «στα βράχια», ούτε ένα χρόνο πριν όταν σύσσωμοι οι ευρωπαίοι Κεντροδεξιοί με πρώτη τη Μέρκελ «έδερναν» το Σαμαρά. Πάντα υπήρχε μια χαραμάδα ότι θα πάρουμε καλά τη στροφή, ότι θα διορθωθούν τα πράγματα.

Πολύ λίγο, πολύ αργά...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Αν προσέξουμε τη ρητορεία των στελεχών του τις τελευταίες μέρες θα διαπιστώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται άτεχνα και σπασμωδικά προς το λογικότερο. Δεν είναι μόνο το σφυροδρέπανο που έσβησε η «Αυγή» (7/5/2012) από την φωτογραφία της πρώτης σελίδας. Είναι

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ακυρώνεται το ερώτημα Γ4 της Φυσικής

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ακυρώνεται το ερώτημα Γ4 της ΦυσικήςΕΛΛΙΠΗΣ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ
Ακυρώνεται σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας το Γ4 ερώτημα που περιλαμβάνεται στα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης, στην οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, ύστερα από τις αντιδράσεις της Ενωσης Φυσικών.

«Μία Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ»!

Αποζημίωση 70 δισ. ευρώ για το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ζητάει από τη Γερμανία η 29χρονη Βίκυ Βουλβουκέλη, μέλος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Η λαϊκίστικη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία της νεαρής γυναίκας με τίτλο «Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ», ενώ τονίζει ότι η Βίκυ Βουλβουκέλη «μιλάει άπταιστα γερμανικά».

Ριζοσπαστικός εξευρωπαϊσμός

Του Μάνου Γ. Παπάζογλου
Τα κόμματα των ευρωπαϊστών πρέπει να προσπελάσουν τα στεγανά της κοινής γνώμης
Η κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους των «ευρωπαϊστών» εστιάζει έως σήμερα κυρίως στην αναβίωση των πλέον χαρακτηριστικών στοιχείων της πολιτικής ζωής της Μεταπολίτευσης: λαϊκισμού, δημαγωγίας, συγκεχυμένων αντιλήψεων, ρηχότητας επιχειρημάτων, έλλειψης συνοχής και στρατηγικού σχεδίου, υπεράσπισης μιας «μικράς πλην εντίμου Ελλάδος».

Υποστολή «Γαλάζιας Σημαίας» στις ακτές της Ηπείρου

Καμία ανάμεσα στις 394 που βραβεύτηκαν στη χώρα 
Σε καμιά ακτή της Ηπείρου δεν θα κυματίσει το φετινό καλοκαίρι η «Γαλάζια Σημαία», αφού δεν βραβεύτηκε κάποια, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Πέρυσι είχαν βραβευτεί 4 ακτές, αλλά στην πορεία οι 2 «έχασαν» το βραβείο από ελέγχους που ανέδειξαν πρόβλημα ασφάλειας του λουομένων, υποδομών και στην καθαρότητα των νερών κολύμβησης.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Για εμάς τους Έλληνες η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και κάπως έτσι, εδώ και αρκετές εβδομάδες, μετά την παράταση που πήραμε από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου (προσβλέποντας με τον ίδιο τρόπο και στο αποτέλεσμα του Ιουνίου) θεωρούμε ότι και πάλι θα τη γλυτώσουμε. Δεν είναι μόνο όσοι έχουν απελπιστεί από την ανεργία και την ανέχεια. Στην λατρεία της ίδιας «ελπίδας»

Αν ο Σύριζα έμπαινε στην κυβέρνηση; Θα καταστρεφόταν! Και μαζί του και η χώρα…

Γράφει: Τάσος Παππάς
Οι Δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Για να μην περιέλθει το κοινοβουλευτικό σύστημα σε κατάσταση ασφυξίας πρέπει  τα κόμματα να προσφέρουν στους πολίτες διεξόδους. Ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο της εξουσίας δεν μπορεί να φτάνει μέχρι την κατεδάφιση του αντιπάλου, μέχρι τον εξοστρακισμό του από τη δημόσια σφαίρα.

Οι αλλαγές στον πολιτικό ορίζοντα

Του Νίκου Κοτζιά
Ποιο είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας;
Κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κυριαρχία και ο τρόπος κυριαρχίας μιας μικρής ομάδας πλούτου που έχει μάθει να λεηλατεί το δημόσιο και αν χρειαστεί ακόμα και τις δικές της, ιδιωτικές εταιρείες. Ελέγχει τα ΜΜΕ και τις χρηματοπιστωτικές ροές προς την αγορά. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην λειτουργεί ορθολογικά κανένας από τους τρεις εν δυνάμει μοχλούς

Ιερώνυμος προς Πούτιν: Ελπίζουμε στη στήριξή σας

 Στη μακρά ιστορία πολλών αιώνων και κυρίως στην Ορθοδοξία που συνδέει τους λαούς Ελλάδας και Ρωσίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να ζητήσει την υποστήριξη της χώρας του.

Υποψήφιοι αντιμέτωποι με την επιλογή σχολής


Η περίοδος των Πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε και οι νέοι υποψήφιοι ζουν μια έντονη με πολύ άγχος καθημερινότητα. Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που σκέφτονται οι νέοι το μέλλον τους, καθώς αλλάζουν τις προτεραιότητές τους και αυξάνεται η ανασφάλειά τους. Λόγω της αύξησης της

Αυτοκτονία

Το ξέρουμε από την Ιστορία: σε περιόδους μεγάλης κρίσης το πρώτο θύμα είναι η λογική. Στην Ελλάδα αυτό πήρε πολλές μορφές και διαστάσεις: από αναθέματα σε σπουδαίους πολιτικούς έως εμφύλιες συρράξεις. Το παράλογο είναι συνυφασμένο με τους ιδρυτικούς μύθους του ελληνικού κράτους. Ακόμη και μετά τον τελευταίο Πόλεμο, όταν οι κατεστραμμένοι ευρωπαϊκοί λαοί άρχισαν την ανασυγκρότηση, οι Ελληνες άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους. Και αφού σακάτεψαν εαυτούς και αλλήλους, στο τέλος τα φόρτωσαν στους «ξένους».

Φλόρενς, ο χορτοφάγος καρχαρίας

Η Φλόρενς είναι ένας καρχαρίας που τα τελευταία χρόνια τρώει μόνο λαχανικά. Στο ενυδρείο στο Μπέρμιγχαμ όπου ζει, αρνείται πεισματικά να τραφεί με ψάρια. Το γεγονός αυτό έχει εκπλήξει τους ειδικούς που την παρακολουθούν και θεωρούν ότι η αιτία αυτής της ιδιοτροπίας, ίσως να οφείλεται σε μία δύσκολη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε το

Χάος

ΥΠΑΡΧΟΥΝ μυστικά σχέδια ανάγκης - στο υπουργείο Οικονομικών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος - για επιστροφή στη δραχμή; Δεν υπάρχουν. Η εξήγηση είναι απλή: αν υπήρχαν και διέρρεαν, όλα τα σενάρια που θέλουν την Αθήνα να εγκαταλείπει το ευρώ θα επιβεβαιώνονταν. Και η καταστροφή θα ερχόταν σε μια νύχτα αφού όλοι - από απλούς καταθέτες ώς επιχειρηματίες και κερδοσκόπους - θα άρχιζαν να συμπεριφέρονται με αυτό το δεδομένο. Είναι κάτι που το ξέρουν όσοι ανήκουν στην ελληνική ελίτ κι έχουν γκρίζα μαλλιά. Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Aegean: Εγκαινίασε τη σύνδεση Αθήνας - Πράγας

Περί τους 470.000 επιβάτες ταξίδεψαν το 2011 από την Πράγα στη χώρα μας
Τρεις πτήσεις την εβδομάδα θα εκτελεί από και προς την Πράγα η Aegean Airlines, η οποία εγκαινίασε την Πέμπτη την πρώτη της διαδρομή από την Τσεχική πρωτεύουσα, εφαρμόζοντας την πολιτική εξωστρέφειας που είχε εξαγγείλει η διοίκηση της εταιρίας τους προηγούμενους μήνες.

ΗΠΑ: Γνωστά τα «άκρως απόρρητα» μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά

Το...χειρότερα φυλαγμένο κρατικό μυστικό στην Ουάσιγκτον το «πρόγραμμα drone»
Το βέβαιο είναι πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πλέον ευρέως τα μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα, αεροσκάφη για βομβαρδισμούς, συχνά στο Πακιστάν, γιατί δεν διακινδυνεύουν να χάσουν πιλότους (Πηγή: REUTERS)
Είναι γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός χτυπάει «στόχους τρομοκρατών», στο εξωτερικό, με πυραύλους Hellfire που

Ο Αυτοκράτωρ της κάτω ραχούλας

Δεν το συνηθίζω και χθες που το έκανα, το μετάνιωσα: είδα τηλεόραση. Σε «εκπομπή λόγου» κάποιου σταθμού, εκπρόσωποι των τριών πρώτων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ, αντάλλασαν απόψεις για την κρίση. Θα σταθώ στον τελευταίο εξ αυτών, διότι σε αυτού τον τελευταίο μακρύ μονόλογο έπεσα, στο τέλος της  εκπομπής.

Ναι στο ευρώ ή όχι; Η απόφαση είναι δική μας

Η θεωρία της επικοινωνίας διδάσκει πως το μπαράζ πληροφοριών συσκοτίζει το μήνυμα. Αν μάλιστα είναι αλληλοσυγκρουόμενες, τότε ο αποδέκτης βρίσκεται κυριολεκτικά σε σύγχυση. Σε αυτή ακριβώς τη θέση βρισκόμαστε οι Ελληνες. Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με πληροφορίες (εντός ή εκτός εισαγωγικών) για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη στάση των εταίρων.

«Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια» λένε οι γιατροί του κόσμου

«Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για όλα»
Το μήνυμα ότι η υγεία δεν είναι πολυτέλεια έστειλαν εκπρόσωποι και εθελοντές της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας. «Μαζευτήκαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι αντιπρόσωποι του δικτύου από 14 χώρες γιατί θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς μια χώρα κι ένα λαό που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική και κοινωνική κρίση», τόνισε ο Δρ. Ολιβιέ Μπερνάρ, Πρόεδρος των ΓτΚ Γαλλίας.

Μαφίες

Η περίπτωση του Τσοχατζόπουλου σαν την μπουλντόζα που γκρεμίζει το σύστημα εντελώς. Πλήρης διάσταση υποσχέσεων και έργων. Οσο πιο προοδευτικός τόσο διαπλεκόμενος. Οπως ο Ινοχ Νάκι Τόμσον. Ο ήρωας ενός άγνωστου για το ελληνικό κοινό, αμερικανικού σίριαλ του Μάρτιν Σκορσέζε με τον τίτλο «Boardwalk Empire» Ο τύπος λοιπόν, που αναφέρεται σε

Πανελλαδικές: Λογοτεχνία και Φυσική κατεύθυνσης την Παρασκευή...

Για τους μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α')
Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία κατεύθυνσης και στη Φυσική κατεύθυνσης εξετάζονται την Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α').Συγκεκριμένα οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάζονται στη Λογοτεχνία και οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης εξετάζονται στη Φυσική...

Νέο πλήγμα στους ξενοδόχους από τη μεγαλύτερη ιταλική εταιρία τουρισμού...

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού «VERATOUR»αναστέλλει τις πληρωμές προκαταβολών σε ελληνικά ξενοδοχεία, επικαλούμενη την κυβερνητική αστάθεια και τις επικείμενες εκλογές.

Πονοκέφαλος για Βενιζέλο οι λίστες του ΠΑΣΟΚ

Δίνει συνέντευξη την Κυριακή
Εισηγήσεις και πιέσεις  για σημαντικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δέχεται ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς όμως να έχει ουσιαστικά περιθώρια παρεμβάσεων.
Τα μηνύματα που φτάνουν  στην Ιπποκράτους τις τελευταίες ημέρες είναι ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές σε εκλόγιμες θέσεις και  θέσεις επιλαχόντων, τότε το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει σημαντικά

ΧΑ : Φοβούνται τους ξένους περισσότερο από τον Σύριζα

Γενικό ξεπούλημα
Όποτε έχουν ξεπουλήσει οι ξένοι επενδυτές, το χρηματιστήριο έχει βρεθεί αρκετά χαμηλότερα -κι αυτό είναι ο μεγαλύτερος φόβος για τους όποιους Έλληνες επενδυτές έχουν απομείνει στην Αθήνα. Μεγαλύτερος φόβος και από μια ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς υπάρχουν  ήδη άνθρωποι στο κόμμα ( Δραγασάκης, Σταθάκης ) που μπορούν να συνεννοηθούν με τους ξένους της Τρόικα, τις τράπεζες.    
Η πτώση έχει φθάσει 70% από τις 1500 μονάδες έχουν χαθεί περιουσίες στο χρηματιστήριο για όποιον θεώρησε ότι, είναι φθηνά τα επίπεδα των 1500 μονάδων.

Ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις εποχιακών στους δήμους

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ
Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο.
Αυτό επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Μόντι: Οι εξελίξεις για την Ελλαδα και την Ευρώπη θα είναι θετικές

«ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ»
Την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις για την Ελλάδα θα είναι θετικές εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή «Piazza Pulita» του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La7. «Ολα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι πιθανότερο είναι η εξέλιξη να είναι θετική για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για όλους μας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τα επεισόδια στην Πάτρα. Για διαστρέβλωση κάνει λόγο η Κουμουνδούρου και απαντά ότι η ΝΔ βρίσκεται σε "ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη Χρυσή Αυγή".
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης,

Η Ελλάδα ξανά στο κέντρο του κόσμου

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
Τα σενάρια τρόμου για έξοδο από την Ευρωζώνη φέρνουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στα διεθνή κέντρα εκφράζονται έντονα και ανοιχτά φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη χρεοκοπία
Στο κέντρο του κόσμου βρίσκεται ξανά η Ελλάδα με αφορμή τα σενάρια περί επικείμενης εξόδου της χώρα μας από το ευρώ. Από το Λονδίνο και τη Μόσχα έως το Πεκίνο και το Σαντιάγο της Χιλής έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» και εκφράζονται πλέον έντονοι φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Τα ακριβά ψώνια της Βίκυς Σταμάτη

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ
Απλόχερα έκανε η Βίκυ Σταμάτη τις παραγγελίες για την διακόσμηση του νεοκλασικού σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως προκύπτει από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών.

Μέρκελ: Η κρίση δεν περνά με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με μεγάλους κόπους

«Δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα»
«Δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Η κρίση «δεν θα λυθεί με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με το κόστος μεγάλων κόπων» δημοσιονομικής λιτότητας και

Ερευνα: Τρεις στους τέσσερις Ελληνες «ψηφίζουν» ευρώ

Προηγούνται σε σχέση με άλλες χώρες 
«Ναι» στο ευρώ θα ψήφιζε η πλειονότητα των ψηφοφόρων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, η οποία προηγείται σε θετικές ψήφους - αν διεξάγονταν αύριο δημοψηφίσματα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos. Συνολικά και για τις πέντε χώρες - Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία - έξι στους δέκα ψηφοφόρους θα έλεγαν «ναι».

Σήμερα η συνάντηση για τη μετενέργεια

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόταση τού υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Μαξιλάρι 3 δις στα ταμεία του Δημοσίου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Την πιθανότητα να υπάρξει ένα "περιθώριο ρευστότητας" περίπου 3 δισ. ευρώ, που θα μπορέσει να λάβει το Δημόσιο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.