Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Τσιπρέσκου !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Άγευστοι, ξινοί και μπαγιάτικοι! Αυτοί είναι λίγοι από τους χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς, όταν προσπαθούν να πιέσουν τον εαυτούς τους να κάνουν χιούμορ! Το άτιμο είτε το έχεις είτε δεν το έχεις! Και ένας άνθρωπος που διαθέτει χιούμορ φαίνεται και στο λόγο του, και στην καθημερινή του πρακτική!

Ο συνειδητά επικίνδυνος κ. Παπαδήμος…

Γράφει: Ρένα Δούρου
 «Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε στη Wall Street Journal ότι οι ‘Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με δύο σκέλη: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η χώρα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της’. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος πρόσθεσε πως ‘ο κίνδυνος η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται επί της ουσίας από το εάν οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος’». Από τον Τύπο.

Τι ήθελε να πει η κυρία Λαγκάρντ

Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο Κόφι Ανάν αν λυπάται για την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γιουγκοσλαβία, είπε ότι «οι πόλεμοι της Γιουγκοσλαβίας δεν του προξενούν τόσο μεγάλη εντύπωση καθώς είναι οι πόλεμοι των πλουσίων». Κατ' επέκταση η γενική διευθύντρια του διεθνούς νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ όταν ρωτήθηκε από τον Γκάρντιαν για το αν λυπάται για τις στερήσεις των γυναικών και των παιδιών στην Ελλάδα, είπε ότι πολύ περισσότερο λυπάται για τα παιδιά στον Νίγηρα και ότι οι Έλληνες καλά θα κάνουν να πληρώνουν τους φόρους τους.

Γκύντερ Γκρας: «Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε»

Ο Γερμανός Νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας αφιερώνει ένα ποίημα στην Ελλάδα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. Με αυτό στηλιτεύει την πολιτική που ασκεί η Ευρώπη στην Ελλάδα, «την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Θεσσαλονίκη: Το μετρό έμεινε από καύσιμα και υλικά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
 Σταμάτησαν από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό, στην περιοχή της Ανάληψης. Οι εναπομείναντες καταστηματάρχες της Δελφών, που έχουν τα μαγαζιά τους μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δε γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες. Κυρίως, όμως, δεν ξέρουν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη γειτονιά τους, ώστε να απελευθερωθούν από τις λαμαρίνες.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη καταρτίζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Είδα στον ύπνο μου τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Στέφανου Τζανάκη
Ενα καλό πράγμα έχει ο άνθρωπος, ότι θυμάται. Αλλά έχει και ένα καλύτερο, ότι ξεχνάει. Ε, φαίνεται ότι εμείς οι Ελληνες πέσαμε μικροί στη χύτρα με τα καλύτερα και δεν θυμόμαστε τίποτε...
Η μισή Ελλάδα κοιμάται και ξυπνάει μετά τις εκλογές, με το όνειρο να νικήσει ο Αλ. Τσίπρας στις εκλογές, να διώξει την τρόικα, να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009 - για αρχή -, να ξανανοίξει τα μαγαζιά που έκλεισαν, να ξαναβάλει σε δουλειά τους ανέργους και να βρει από μια νύφη στους ανύπαντρους.

Τσίπρας: "Η λιτότητα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή"

Στη συνέντευξη στο Spiegel ο Α.Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θέλει το ευρώ, δηλώνει υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα κι αποκαλεί τον Ολάντ φορέα ελπίδας.

Παίζοντας με τη φωτιά

Του Παύλου Τσίμα
Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου μας άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο. Στην ψήφο μας έγκειται αν θα το δούμε ως ευκαιρία ή αν θα το ανοίξουμε προς την απόλυτη καταστροφή
Εδώ και δύο χρόνια συγκεντρώνω εκθέσεις διαφόρων δεξαμενών σκέψης, επενδυτικών οίκων και τραπεζών που υπολογίζουν το κόστος μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στην αρχή έπρεπε να τις ψάχνω και να τις ξεθάβω μία - μία. Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύονται πλημμυριδόν.

Ιπτάμενος κολυμβητής

Είναι από τις περιπτώσεις που τα εύσημα δεν πάνε μόνο στον φωτογράφο αλλά και στο μοντέλο. Ο ιπτάμενος κολυμβητής έκανε το σωστό άλμα από την άκρη της πισίνας για να έρθει σε οριζόντια θέση λίγα μέτρα από την επιφάνεια πριν καταλήξει μέσα στο νερό. Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την πορεία του σώματος στο

Εσπασε ένα ταμπού

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ στην Ιστορία δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η τελευταία φορά που η Δεξιά και η Αριστερά αναμετρήθηκαν μετωπικά στη χώρα μας ήταν τη δεκαετία του '40. Ο Εμφύλιος τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την Ελλάδα που επέστρεψε στην ομαλότητα μόλις το 1974.
Ενα από τα ταμπού της Μεταπολίτευσης ήταν ότι η ΝΔ απέφευγε να συγκρουστεί με την Αριστερά. Το επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το τήρησαν όλοι οι άλλοι. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αξιοποίησε μάλιστα τις κυβερνήσεις συνεργασίας του 1989-90 ως ευκαιρία για μια συμβολική συμφιλίωση με την Αριστερά. Το ταμπού τήρησε και ο Κώστας Καραμανλής παρά τις πολύ σκληρές προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε το 2007 από τον Αλέκο Αλαβάνο.

Εκβιασμός

Του Γιώργου Λακόπουλου
Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο πυκνώνουν οι ανοησίες για το μέλλον των ελληνοκοινοτικών σχέσεων. Το μεγαλύτερο σουξέ έχουν δύο θεωρίες που προωθεί πρωτίστως η κομπανία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη λέει ότι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν νοείται, γιατί... θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! Η δεύτερη θεωρία προκύπτει από την πρώτη. Αφού δεν τους συμφέρει να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, θα αναγκαστούν να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και θα συνεχίσουν να τη δανείζουν. Χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Σμπώκο, θέλω πίσω τα 80 εκατομμύρια - Είναι δικά μου

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 80 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να ζητά πίσω ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος από τον πρώην συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο,όπως τουλάχιστον ερμηνεύονται οι σημειώσεις που περιέχονται στο ιδιόχειρο ημερολόγιό του.

Πολυγλωσσία

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Βαριέμαι αβάσταχτα τους περισσότερους αρθρογράφους. Λένε τα ίδια, συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο. Ελάχιστες διαφορές στο ύφος, στην επιχειρηματολογία, στην προσπάθεια να πείσουν. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για μένα που, λόγω επαγγελματικής ηλικίας, μεγάλωσα με αρθρογράφους όπως ο Παπακωνσταντίνου και ο Βλάχος. Οι δημοσιογράφοι αυτοί κρατούσαν, συνήθως, μαστίγιο. Και είχαν κοινό. Γιατί τα κείμενά τους ήταν αιχμηρά.

Φ. Κουβέλης: Προτεραιότητα η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής

Την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017-18 έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.Η επιμήκυνση αυτή, είπε, εμπεριέχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως μείωση του επιτοκίου και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην καταβολή των δόσεων.

Ο Τσίπρας και οι πυρηνικές κεφαλές...

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου».
«Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους, και οι δύο πλευρές απείλησαν να  πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν. Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ψυχρό πόλεμο, καμία πλευρά δεν θα

Εκλογική βραδιά «θρίλερ» δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις

Ντέρμπι της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ, με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Οι αναγνώστες της Guardian απαντούν στην Λαγκάρντ

Διαβάζοντας τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ και όσο το αίμα μου ανέβαινε στο κεφάλι είπα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δω τι εντύπωση έκανε η συνέντευξη στους αναγνώστες της Guardian.
Έτσι άρχισα να διαβάζω τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί κάτω από τη συνέντευξη της Λαγκάρντ και τα οποία από την Παρασκευή – ημέρα που αναρτήθηκε η συνέντευξη – μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου ήταν κάπου 2500.

Αθώος δηλώνει ο Παπαγιάννης

«Αθώος» δηλώνει μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Δηματρακόπουλου ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Κώστας Βαξεβάνης. Η δήλωση του κυρίου Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

5.757 ευρώ για ρούχα του μικρού Ακη ξόδεψε!...

Τιμολόγια και αποδείξεις αγορών του 2010 που μαρτυρούν ότι η υπάλληλος της ΔΕΗ και γυναίκα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είχε γίνει η χαρά των καταστηματαρχών, αφού, ακόμα και μέσα στη περίοδο της οικονομικής κρίσης, εκείνη άφηνε γενναία χρηματικά ποσά σε κάθε επίσκεψη της με αποτέλεσμα να την υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα 122,93 ευρώ που ξόδεψε για την αγορά ενός και μόνο ζευγαριού κάλτσες για τον πεντάχρονο γιο τους.

Άστατος ο καιρός την Κυριακή...

Λίγες νεφώσεις όπου τις μεσημεριανές κι απογευμαντινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε σήμερα, Κυριακή 27 Μαΐου 2012.
Η ... θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 23 βαθμούς στις

Σλοβενία - Ελλάδα 1-1

Πολιτική χωρίς ηθική

Στην έλλειψη ηθικής που χαρακτηρίζει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο του στη Free Sunday ο Γιώργος Κύρτσος, επικαλούμενος τόσο το «σίριαλ», όπως το χαρακτηρίζει, της διεύρυνσης της ΝΔ. όσο και την υιοθέτηση ανάλογων συμπεριφορών από τους περισσότερους εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά