Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Σε θετική τροχιά κινείται ο έλεγχος του καπνίσματος στην Ελλάδα

31η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Αυξάνεται η τάση για διακοπή του καπνίσματος στην Ελλάδα, καθώς 45% των καπνιστών δηλώνουν πως σκοπεύουν να κόψουν το κάπνισμα στους επόμενους 6 μήνες. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), διπλασιάστηκε το ποσοστό των καπνιστών, που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο τα τελευταία δύο χρόνια. Ποσοστό 61% αυτών, είναι στο ηλικιακό γκρουπ 30-40 ετών. Ως ο κυριότερος λόγος για τη διακοπή του καπνίσματος καταγράφεται η υγεία, με 66%, ενώ ακολουθεί, με αυξητική τάση, ο οικονομικός παράγοντας (20%).

Τζημεροδεξιά

Καλά τα λέει ο κ. Θάνος Τζήμερος. Δεν μπορεί ο μετανάστης, που είναι και μαυριδερός, να μιλάει για κατώτερα ημερομίσθια. Θα κάτσει να δουλέψει με φραγκοδίφραγκα: «Οταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του».

Δωρεάν ιατρική εξέταση των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά ζητούν οι δάσκαλοι...

Τη δωρεάν διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων για τους μαθητές από τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με έγγραφο που απέστειλε στους υπουργούς Υγείας Χ. Κίττα και Παιδείας Φρόσω Κιάου. Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται ότι ... «στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι

Αισιοδοξία Παπούλια

Την αισιοδοξία του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά το τέλος της συνάντησής του με τους εκπροσώπους του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου στο Προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να ξεπεραστεί σύντομα η κρίση, και υπογράμμισε ότι "νομίζω ότι γρήγορα και μετά το σχηματισμό κυβέρνησης θα δούμε καλύτερες μέρες".

Τετραήμερη απεργία των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων !...

Τετραήμερη απεργία με έναρξη τη Δευτέρα 04/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη την 08/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.
Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και

Τσίπρας: Η διαφορά μου από τη Μέρκελ είναι ότι εγώ βλέπω την Ακρόπολη κι αυτή το Ράιχσταγκ

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Ημερησίας για τη συνέντευξη του Τσίπρα στο περιοδικό Stern:
Σε άλλη ερώτηση σχετικώς με το τι θα πιστεύει ότι θα του πει η Άγκελα Μέρκελ όταν θα τον συναντήσει για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι γνωρίζει μόνο ότι ο ίδιος θα της υπενθυμίσει την ιστορική της

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα στηρίξουν τον Α.Τσίπρα

Υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, του ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος πρέπει να συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας» τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Τα πυρηνικά όπλα του κ. Τσίπρα

Tου Πασχου Μανδραβελη
Μπορεί να φταίει το ένδοξο, από τους πολλούς πολέμους, παρελθόν μας. Μπορεί να φταίει η ανάλυση της Αριστεράς που έχει την πάλη στο κέντρο της και τις μνήμες προηγούμενων συρράξεων τις οποίες αόκνως δοξολογεί· ακόμη και το άγος του Εμφυλίου έχει μια θέση στην καρδιά πολλών της «Προόδου». Το γεγονός, πάντως, είναι ότι δεν λύνουμε προβλήματα, παλεύουμε γι’ αυτά. Για κάθε πρόταση δεν ακολουθεί συζήτηση, ακολουθεί διαδήλωση. Και έπειτα από κάποιες διαδηλώσεις ακολουθεί βία, η οποία δικαιολογείται ως «ιερή αγανάκτηση του λαού».

Για τα...χειρότερα προειδοποιεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος!...

Την εκτίμηση ότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ο Αγωγιάτης» που συνέγραψε ο κ. Έκτορα Νασιώκα.
Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «η κουλτούρα του παραπλανητικού λαϊκισμού και το μίγμα που προέκυψε από τα δανεικά οδήγησε

Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αν και βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών στην Ευρώπη για τη στάση της στις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Γηραιά Ήπειρο, στη χώρα της εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

"Όχι" Βενιζέλου σε απολύσεις στο Δημόσιο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο έδωσε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ με το οποίο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, δεν υπάρχει ανάγκη να γίνουν απολύσεις, χρειάζεται μικρότερο και εξυπνότερο κράτος και φιλική δημόσια διοίκηση».

Βραδιά ιστορικής Μνήμης για το Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κομμένου Άρτας, στα πλαίσια του μήνα Λαογραφίας του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας, διοργανώνουν μια βραδιά μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού χωριού Κομμένο της Άρτας στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Δημοσκόπηση CITYPRESS: Μάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 Δημήτρης Χρυσικόπουλος
Τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εν όψει των νέων εθνικών εκλογών, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας (ΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 24, 25 και 26 Μαΐου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, και συνδύασε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη μέθοδο CATI 80% και προφορικές συνεντεύξεις (στο δρόμο – PAPI) σε ποσοστό 20%, για λογαριασμό της εφημερίδας «City Press». Η δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο διαπιστώνει έντονη παράσταση νίκης της ΝΔ.

Νέα δημοσκόπηση της VPRC δίνει πρωτιά σε ΣΥΡΙΖΑ με 30%

Πρώτο κόμμα με 30% δίνει το ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που δημοσιεύεται την Πέμπτη και στην οποία ακολουθεί η Ν.Δ. ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, σε επτακομματική βουλή. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που

Στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου


Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών και των τελωνείων, στη σύσκεψη που είχε μαζί τους, να κινητοποιήσουν το ελεγκτικό δυναμικό τους για την είσπραξη των εσόδων.
Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καθώς και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά στους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας.

Οι καταθέτες δεν πρέπει να φοβούνται

ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Οι καταθέτες δεν πρέπει να φοβούνται μετά την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών με τα 18 δισ. ευρώ, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παν. Θωμόπουλος. Mιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι με την κεφαλαιακή ενίσχυση, οι βιώσιμες επιχειρήσεις θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευθούν με τις τράπεζες τα δάνεια τους ώστε να επιτύχουν καλύτερους όρους.

Η ΕΑΣΙ ...φεύγει, ο Κεντρικός Αγροτικός Συνεταιρισμός, έρχεται...

Προς έγκριση το καταστατικό με μέλη αγρότες και κτηνοτρόφους
Σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό «μετατρέπεται» η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στα πλαίσια του νέου νόμου περί συνεταιρισμών και το περασμένο Σάββατο η γενική συνέλευση των μελών αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει την σχετική διαδικασία, με βάση το καταστατικό που κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο για έγκριση. Επιλέχθηκε προ πολλού να μην ιδρυθεί εταιρεία, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός.Κεντρικός Αγροτικός Συνεταιρισμός

Κομισιόν: Υψηλοί οι κίνδυνοι εφαρμογής του προγράμματος


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
Κλιμακώνει τις πιέσεις προς την Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε έκθεσή της προειδοποιεί ότι οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις πρέπει να προωθηθούν προκειμένου η Ελλάδα να λάβει πλήρη τη βοήθεια του προγράμματος διάσωσης ενώ σημειώνει ότι η επόμενη επιθεώρηση της τρόικας θα εξαρτηθεί από την έκβαση των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Μετά τους “αντιρατσιστές” δουλεμπόρους, μάθαμε και για τους “αλληλέγυους” που θησαυρίζουν στην αρρώστια των μεταναστών…

Πολύ το μαύρο χρήμα από την ανθρωπιστική καταστροφή πίσω από την φάμπρικα “ευαισθησίας και αντιρατσισμου”. Γι’ αυτο δεν γίνεται ούτε μία συγκέντρωση για τους φρικτά δολοφονημένους μετανάστες από τους δουλεμπόρους, ξεσηκώνεται όμως το σύμπαν αν πειραχθεί κανένας δολοφόνος, βιαστής ανηλίκων ή

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται

Επρεπε να καταφύγει ο τότε πρωθυπουργός στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να πειστούμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, έχουν χάσουν κάθε επαφή με τους λαούς της Ευρώπης και βέβαια με την πραγματικότητα. Οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους προκαλούν οργή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το «φαγητό ημέρας». Και μ' όλα αυτά οδηγούν τα ελληνικά πράγματα σε αντίθετη πορεία από αυτήν που δήθεν επιθυμούν.

Ποια είναι η Αγγελική Κιάου που έφερε το αλαλούμ στις Πανελλαδικές

Οταν η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, δικηγόρος και φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κιάου εκλήθη να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας στην κρίσιμη συγκυρία των Πανελληνίων εξετάσεων κανείς δεν φανταζόταν ότι σε μια εβδομάδα θα γίνονταν τόσα πολλά λάθη και αστοχίες !
Γονείς, εξεταζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατοι από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις

«Πολύ δύσκολη η χρηματοδότηση της Ισπανίας»

Τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας και συγκεκριμένα του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα περιγράφει εκ νέου η βελγική εφημερίδα «Le Soir», παραθέτοντας δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αν επιμείνει η ένταση στις αγορές.

Η μάχη κατά της δημόσιας σπατάλης

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στα μέτρα λιτότητας για τις χώρες της ευρωζώνης, ωστόσο στην ίδια τη Γερμανία είναι ελάχιστοι οι θεσμοί που ελέγχουν και μπορούν να απαγορεύσουν άλογες δαπάνες.
168 χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει τα δυο τρισεκατομμύρια ευρώ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι από σήμερα δεν θα

Τα καλύτερα των πρωινών

Αλέξης Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν θα κλείσει την στρόφιγγα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στο περιοδικό «Der Stern» προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ψυχρού πολέμου με την Ευρώπη, δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern» ο κ. Αλ. Τσίπρας. «Και οι δύο πλευρές κρατούν στα χέρια τους πυρηνικά όπλα. Οι δανειστές μας έχουν ως πυρηνικό όπλο την παύση των πληρωμών τους. Εμείς αντίθετα απειλούμε ότι θα σταματήσουμε την πληρωμή του δημοσίου χρέους μας. Όλοι όμως γνωρίζουν καλά ότι, αν ένας πατήσει το κόκκινο κουμπί, δεν θα υπάρξουν νικητές, παρά μόνον ηττημένοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠαΣοΚ: Ολοι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Αλλαγές στα ψηφοδέλτια με αποχωρήσεις και προσθήκες νέων ονομάτων
Αλλαγές  υπάρχουν στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ. Στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφιοι οι κ.κ. Φ. Πετσάλνικος, Σ. Βαλυράκης, Ηλ. Καρανίκας, Μιχ. Παντούλας και Χρ. Κατσούρας.
Στις λίστες του κόμματος προστίθενται οι κ.κ.
Κ. Πανταζής (Θεσπρωτία), Θ. Αναστασίου (Καστοριά), Κ. Ντάλτας (Α' Πειραιά), Ι. Κανελλάκης (Β' Αθήνας), Β. Τόγιας (Βοιωτία) και Μπ. Μπαρμπουνάκης (Α' Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλους τους υποψήφιους του ΠαΣοΚ για τις Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου

Ενας στους πέντε της Χρυσής Αυγής, ψηφίζει τώρα Τσίπρα...

Πέντε μονάδες ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την τελευταία δημοσκόπηση και βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτιά (22,1%) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει υψηλά ποσοστά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (19,1%). Από που αλιεύει ψήφους; Από τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή !

Reuters: Ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο σκληρή δήλωση περί εξόδου

Σε προηγηθείσα έκκληση του Λουκά Παπαδήμου αποδίδει ρεπορτάζ του Reuters την σκληρή δήλωση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο της 11ης Μαϊου η οποία επενέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Την ημέρα εκείνη, θυμίζει το Reuters, o κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τις απόψεις που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας περί καταγγελίας του Μνημονίου.

Η συμμορία

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Ο Πειναλέων ήταν ένας ήρωας του μοναδικού Μποστ, στα χρόνια του Καραμανλή, του πρεσβύτερου. Ο Πειναλέων και η Ανεργίτσα. Ο φίλος Τάκης Θεοδωρόπουλος, στα «Ανορθόδοξά» του, στα «ΝΕΑ», την περασμένη Τετάρτη χρησιμοποίησε τον Πειναλέοντα, όχι όμως του Μποστ που ήταν μπατίρης, φουκαράς και έτοιμος να πέσει κάτω από τη λόρδα (την ξέρουν, άραγε, οι νέοι αυτήν τη λέξη;), για τον Τσοχατζόπουλο. Που από το «Ημερολόγιό» του προκύπτει ότι ήταν, χώρια απ' όλα τα άλλα, άρρωστα άπληστος. Δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο στη ζωή του παρά μόνο το χρήμα. Οχι για να επιβιώσει. Αλλά για να γίνει βαθύπλουτος. Από διάφορες μίζες.

Άλλοι δυο, δεν κατεβαίνουν στις εκλογές...

Ο Παναγιώτης Λειβαδάς και ο Στέφανος Αγιάσογλου , δεν συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου .
Παρόλο που... και οι δυο αναφέρονταν σαν φίλοι του προέδρου και κατείχαν θέσεις στη Συγγρού δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις τελευταίες εκλογές .
apospasma.gr .

Σοκ: Νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ...


Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου μπορεί να... υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.

Κοντομηνάς μηνύει Παπαγιάννη

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γιάννη Παπαγιάννη ως διαχειριστή του blog Fimotro κατέθεσε ο πρόεδρος του ALPHA, επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Η μήνυση αφορά δημοσίευμα στο blog στις 11-5-2012, οπότε το Fimotro εμφανίζει τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά να

Προσβολές

Του Γιώργου Λακόπουλου
Τι είπε η Κριστίν Λαγκάρντ; Οτι οι άνθρωποι σε μια χώρα του Τρίτου Κόσμου έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια από ό,τι η Ελλάδα. Και ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους. Είπε δηλαδή το αυτονόητο. Και, εν πάση περιπτώσει, τη γνώμη της είπε. Θα μπορούσε κάποιος να της απαντήσει με επιχειρήματα - αν υπάρχουν. Αντί γι' αυτό, το Διαδίκτυο κατακλύστηκε από μηνύματα εναντίον της στα «γαλλικά». Ενας πολιτικός αρχηγός τής ζήτησε να ανασκευάσει γιατί προσέβαλε τους Ελληνες.
Ηταν ακόμη ένα επεισόδιο στον μακρύ κατάλογο εθνικής αγανάκτησης για τον ανθελληνισμό των άλλων. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ξεκαθαρίζει αντιφάσεις, θολά σημεία


ΝΕΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για βελτιώσεις που όμως θα παρουσιαστούν συνολικά με την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Στήριξη από 127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Ραντεβού» με Λ. Κατσέλη

Σεισμός και μετασεισμός με θύματα στη Μόντενα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς τέλος, στην βόρειο Ιταλία. Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα, ενώ οι μετασεισμοί σπέρνουν τον πανικό στους κατοίκους.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 8:59, ενώ ο μετασεισμός λίγο μετά τη 1μμ τοπική ώρα. Στα θύματα περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερις οι εργάτες που εγκλωβίσθηκαν στα συντρίμμια ενώ δούλευαν και προσπαθούσαν να επισκευάσουν τις παραγωγικές μονάδες τους.

Η «μαγική» 6η Μαίου

Ενας μήνας κοντεύει να περάσει από τις εκλογές της 6ης Μαίου και, καθώς τα γεγονότα τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκείνη η ημέρα υπήρξε κάτι σαν «μαγική» για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Πριν την 6η Μαίου, ίσως το θυμούνται πολλοί, τίποτα απολύτως δεν θεωρείτο δυνατό να συζητηθεί ότι θα αλλάξει στο λεγόμενο επισήμως «Οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας», τουλάχιστον από την πλευρά των δανειστών της. Σήμερα, είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι αυτή η παραδοχή δεν ισχύει: οι δανειστές της χώρας περιμένουν το

Αρχιεπισκοπή χωρίς... Ελλάδα!


Εγκαίρως ανέδειξε η στήλη τη σοβαρότατη διάσταση που είχε σχετικά με τον ρόλο και τον προσανατολισμό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Επισκοπή Σικάγου, όπου τον υποδέχθηκαν εκτός του επισκόπου και επιφανείς παράγοντες της Ομογένειας.

Το μεσημέρι η συνάντηση Κατσέλη - Τσίπρα

Με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα συναντάται στις 12.30 το μεσημέρι η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ, πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 1.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος για συστράτευση των προοδευτικών

Μήπως ο κ. Τσίπρας θέλει να βγει δεύτερος;

Η διεθνής πίεση, οι μεγάλοι φόβοι και οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα προκαλούν εντονότατες διεργασίες στο κόμμα του φέρελπι Αλέξη Τσίπρα, που ως τώρα αντιμετωπίζεται από πολλούς, εδώ και στο εξωτερικό, ως ισότιμος διεκδικητής της εξουσίας στην Ελλάδα. Το βάρος για το κόμμα του κ. Τσίπρα, που είδε στις 6 Μαΐου τα ποσοστά του να εκτοξεύονται από το 5% στο 17% και τώρα εν όψει των νέων εκλογών της 17 Ιουνίου μετράται μεταξύ 20% και 30%, είναι μεγάλο. Και αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,

Ολάντ: Να σεβαστούμε τους Ελληνες


Τάχθηκε υπέρ μίας φιλίας με τη Γερμανία που δεν θα παραβλέπει τους άλλους εταίρους
«Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την Τρίτη στο κρατικό κανάλι France 2, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων ( Πηγή: REUTERS)
«Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την Τρίτη στο κρατικό κανάλι France 2 – στο οποίο παραχώρησε την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του –, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.

«Δαπάνες» 4 εκατ. στις τσέπες υποθηκοφυλάκων

Ρεπορτάζ Έλενα Λάσκαρη
Υπάλληλοι σε Νίκαια, Σπάτα και Κορωπί παρακράτησαν το ποσό για έξοδα «εκσυγχρονισμού»
Την περασμένη εβδομάδα, ελεγκτές του ΣΔΟΕ διενήργησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε τρία άμισθα υποθηκοφυλακεία. Και στα τρία έβγαλαν λαβράκια. Στη Νίκαια, την τελευταία δεκαετία έχουν παρακρατηθεί για δαπάνες εκσυγχρονισμού 1.230.266,97 ευρώ, στο Κορωπί 1.915.080,83 ευρώ και στα Σπάτα 1.038.591,29 ευρώ. Τα ποσά αυτά αναγράφονται σε ιδιαίτερη στήλη του βιβλίου εσόδων - εξόδων.

Ιρλανδία: Την Πέμπτη οι πολίτες επιλέγουν ναι ή όχι στη λιτότητα

Επειτα από τέσσερα χρόνια διαρκούς οικονομικής ύφεσης
Ενα τεράστιο πανό που απεικονίζει την Ιρλανδία να ματώνει με τα μέτρα λιτότητας, προτρέπει τους πολίτες να επιλέξουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 31ης Μαΐου. Αύριο Πέμπτη οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι, οι οποίοι ήδη ζουν την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Δημοσκόπηση GPO: Tροποποίηση μνημονίου αλλά και ευρώ θέλει η πλειοψηφία

Το 66,4% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας - Πρόθεση ψήφου: ΝΔ 23,4%, ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,4%, ΚΚΕ 5,9%, ΔΗΜΑΡ 5,1%
To 80,9% των πολιτών επιθυμεί την, πάση θυσία, παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 77,8% τάσσεται υπέρ της τροποποίησης του Μνημονίου και το 66,4% θα προτιμούσε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.

ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ: Ξόδεψε 22.000 ευρώ για ρούχα σε 3 ημέρεςΤελικά θα μας τρελάνουν τα δημοσιεύματα με τις "καινούριες" ανακαλύψεις για τις οικονομικές δράσεις της "βλαχάρας", συζύγου του "πλουσιότερου" τέως πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Περισσότερο μάς ερεθίζουν και μας βγάζουν εκτός εαυτού τέτοια δημοσιεύματα, γιατί φανερώνουν πόσο ξέφραγοηταν και είναι αυτό το αμπέλι που το λέμε Ελλάδα. Αντί να μας πουν ότι δημεύτηκε η περιουσία τους, που παράνομα αποκτήθηκε, μας ζαλίζουν και μας ερεθίζουν με απίστευτες περιπτώσεις

Με 43 νέα πρόσωπα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Με 43 νέα πρόσωπα τα ψηφοδέλτια της ΝΔΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την επικράτεια, τα οποία περιέχουν 43 νέους υποψηφίους, μεταξύ αυτών των όσους προσχώρησαν στο κόμμα από το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Δημοκρατική Συμμαχία. Στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Σερρών εντάσσεται ο Κώστας Καραμανλής, γιος του πρώην υπουργού, Αχιλλέα Καραμανλή.

Ντοκουμέντο για τον εφιάλτη της δραχμής

Σε δραματικό φαύλο κύκλο θα βύθιζε τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι συνέπειες προβάλλουν ασύγκριτα πιο επώδυνες από αυτές που υφίστανται σήμερα η κοινωνία και η οικονομία. Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας περιγράφει τον εφιάλτη από την έκρηξη της ανεργίας, την απογείωση του πληθωρισμού, την εκμηδένιση του λαϊκού εισοδήματος.

Πήρε και επισήμως το χρίσμα ο Ρόμνεϊ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έλαβε και επισήμως ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, επικρατώντας στην χθεσινή εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Τέξας
Ο Ρόμνεϊ συγκέντρωσε τον αριθμό των εκλεκτόρων που του χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα του κόμματος και να αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Μετανιωμένη εμφανίζεται η Λαγκάρντ

 Οι τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα προκάλεσαν εκτός των άλλων και τη δυσαρέσκεια μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, κατά τη συνεδρίαση του οποίου η κ. Λαγκάρντ έδωσε εξηγήσεις και εξέφρασε τη λύπη της για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις της.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά