Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Κρεσέντο τρόμου

Μπορεί στην Ελλάδα να πηγαίνουμε ολοταχώς για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά στ’ αυτιά μας δεν ηχούν μόνο οι κλαγγές των επικοινωνιακών όπλων που οι δύο μονομάχοι (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) διασταυρώνουν πολλάκις ημερησίως. Την ίδια ώρα, χωρίς κανείς σχεδόν να δίνει σημασία, εξελίσσεται μια ακόμη κορύφωση της κρίσης στην ευρωζώνη, με την Ισπανία να βρίσκεται για τα καλά στο χείλος του γκρεμού. Ενώ Ιταλία και Κύπρος αγωνιούν.

«Είμαστε όλοι Ελληνοεβραίοι»...

Tου Παντελη Mπουκαλα
Αν η απάντηση στο ερώτημα «Τι κάνουν οι διανοούμενοι;», που τίθεται κάθε τόσο στην Ελλάδα και διεθνώς, και πάντοτε με χλευαστική επιθετικότητα κατά των συμβατικά αποκαλούμενων «πνευματικών ανθρώπων», είναι η συγγραφή μιας ανοιχτής προς θαλασσοδερνόμενους επιστολής, η συλλογή υπογραφών «με κύρος» και η δημοσίευσή της σε κάποια επίσης έγκυρη εφημερίδα, τότε πρόκειται για μια απάντηση μάλλον αυτοεπικυρωτική παρά πολιτικώς ενεργή.

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: η «ακύρωση» ξεχάστηκε;

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» είπε μιλώντας κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Ιουνίου, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά, ο Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε το ίδιο το κείμενο του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, το οποίο καταλαμβάνει 33 σελίδες. Φυσικά, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν. Αν το έπρατταν όμως, θα διαπίστωναν ότι σε αυτό το κείμενο δεν υπάρχει αναφορά σε τέτοιες μονομερείς

Προτάσεις επενδυμένες σε ονόματα

Tου Χρηστου Γιανναρα
Στις εκλογές της 6ης Mαΐου έγινε περισσότερο από φανερό ότι τον ελλαδίτη ψηφοφόρο δεν τον ενδιέφερε η συμβατική πολιτική ετικέτα των κομμάτων, δεν επέλεξε κόμμα με κριτήριο την προτίμησή του για τη Δεξιά ή την Aριστερά ή τις Kεντρώες παραλλαγές τους. Ψήφισε για να αναχαιτίσει ή να εξευμενίσει τον εφιάλτη του «Mνημονίου». Eδωσε την ψήφο του σε όποιο κόμμα θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναδιαπραγματευθεί τους απάνθρωπους όρους του Mνημονίου ή να εξασφαλίσει την αποφυγή της κοινωνικής έκρηξης και

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ
Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, βάσει πληροφοριών, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ για ματαίωση ντιμπέιτ

Τι έκανε η Λετονία που μας ζητάει η Λαγκάρντ να μιμηθούμε

Οταν το 2008 η Λετονία αντιμετώπισε πολύ βαθιά ύφεση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαική Ενωση προσέτρεξαν με βοήθεια 7,5 δις ευρώ. Ας δούμε τι μέτρα πήρε η Λετονία την οποία μας ζήτησε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ να μιμηθούμε προκειμένου να βγούμε από την κρίση.

Δραματική έκκληση Ραχόι προς την ΕΕ

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε την Ευρώπη να «στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», την ώρα που οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται άμεση στήριξη και η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει την πρόσβασή της στις αγορές.
«Η Ευρώπη πρέπει να πει ότι το ευρώ είναι ένα μη αναστρέψιμο σχέδιο το οποίο δεν κινδυνεύει, πρέπει να στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα», δήλωσε ο Ραχόι μιλώντας στη

Σενάρια διακυβέρνησης

Του Σταυρου Λυγερου
Με την αντικατάσταση του παραδοσιακού δικομματισμού από το νεοπαγές δίπολο Ν.Δ.–ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υποβαθμίζεται από αυτοδύναμος πόλος σε ασταθές μπαλαντέρ. Οι «πράσινοι» δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Στην Ιπποκράτους, κυριαρχεί η άποψη να περιοριστούν στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο όποιο πρώτο κόμμα. Ο Βενιζέλος, μάλιστα, έχει προβεί σε μία δήλωση, που εμμέσως παραπέμπει σε αυτήν τη θέση. Οι υποστηρικτές αυτής της γραμμής θεωρούν ότι το κόμμα τους έλαβε επώδυνες αποφάσεις, τις οποίες και πλήρωσε με την εκλογική συντριβή του. Οπως λένε, είναι καιρός να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης άλλοι.

Βλέπει τρίτες εκλογές ο Κουβέλης;...


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέπληξε με μία δήλωση από τις Βρυξέλλες, λέγοντας πως η χώρας δεν αντέχει να...προσφύγει σε τρίτες εκλογές. Και πριν τον ρωτήσει κανείς αν ξέρει κάτι, πρόσθεσε πως βούληση της ΔΗΜΑΡ είναι να βοηθήσει στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης... Τι σημαίνει άραγε αυτό το σκεπτικό; Το πιθανότερο είναι πως η ΔΗΜΑΡ πάει με όποιον της ζητήσει συνεργασία... για να μην γίνουν τρίτες εκλογές, που «δεν αντέχει η χώρα»...

Γερμανία: Συζήτηση για την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD

Στη Γερμανία αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD μετά την αποκάλυψη της σειράς των δολοφονιών εννέα μεταναστών από ακροδεξιούς τον περασμένο χρόνο. Το NPD ιδρύθηκε το 1964 και διαθέτει εκλεγμένους βουλευτές στη Σαξονία και στο Μεγκλεμβούργο - Πομερανία. Πρώτη φορά επιχειρήθηκε να απαγορευθεί το συγκεκριμένο γερμανικό ακροδεξιό κόμμα το 2001.

Για ποιους «χτυπά» το...tweet του Βενιζέλου...

Σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα το περίφημο πια «τιτίβισμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οποίο ξεκαθάριζε το Σάββατο ότι... «δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα», καθώς όπως θύμιζε για τον εαυτό του «όταν στάθηκα δίπλα στον

Η αργόσυρτη χρεoκοπία

Tου Πασχου Mανδραβελη
Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση λειτουργεί με πολύ αργόσυρτες διαδικασίες. Είναι μια σύμπραξη δημοκρατικών κρατών με διαφορετικούς λαούς, διαφορετικά κοινοβούλια, διαφορετικές αντιπολιτεύσεις, διαφορετικά συμφέροντα. Αν σκεφθούμε ότι και η δημοκρατία ανά κράτος λειτουργεί εκνευριστικά αργά (έτσι μόνο μπορούν να συντεθούν οι αντιτιθέμενες απόψεις και συμφέροντα εντός της κοινωνίας) μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο αργά θα κινείται μια Ενωση 27 δημοκρατιών.

"Ανοίγει" το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόνιτσα

Το δήμο Κόνιτσας και το δήμο Δεσκάτης Γρεβενών-περιοχές όπου οι τοπικές αρχές λένε «ναι» στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών- επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο ειδικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εξεύρεσης χώρων κατάλληλων για την κράτηση και τη

Μετεπράτες αστοί και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Πολιτική χρεοκοπία
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Είναι πια κοινός τόπος πως το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Αυτό σημαίνει πως αν το ελλαδικό πολιτικό σύστημα δεν είχε χρεοκοπήσει από καιρό, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα είχε αντιμετωπιστεί με επιτυχία χωρίς την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Αλλά ακόμη και αν δεχτούμε τη χειρότερη περίπτωση πως η προσφυγή σε αυτούς τους μηχανισμούς ήταν αναγκαία, ένα μη χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα θα παρουσίαζε ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και στη βάση αυτού θα διαπραγματευόταν με τους δανειστές της χώρας. Όμως, μέχρι σήμερα, το ελλαδικό πολιτικό σύστημα δεν παρουσίασε ούτε εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, ούτε και

Κωλοτούμπα Λυκουρέντζου στα Γιάννενα-Πρόλαβε στο παρά πέντε τον γαλάζιο εμφύλιο!

Με τη συμμετοχή όλων τελικά των μελών της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και φυσικά των υποψήφιων βουλευτών πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Du Lac η συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του Οργάνου, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος αναγκάστηκε τελικά στο παρα πέντε να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και να

Σφάχτηκαν για ακόμη μία φορά στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!

Από την περασμένη εβδομάδα που οριστικοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη του προεδρείου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών, υπό την παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζου, άρχισαν και πάλι τα όργανα στην τοπική ΝΟΔΕ.

Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι

Του Νικου Γ. Ξυδακη
Το 2004 οι Ελληνες πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη και τον κόσμο, τα κατάφερναν, νικούσαν, διέψευδαν επιφυλάξεις, ξεπερνούσαν προσδοκίες. Ηταν πρωταθλητές, στα συμβολικά πεδία του αθλητισμού και του θεάματος. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι Ελληνες πρωταγωνιστούν αντιστρόφως: φορτωμένοι δεινά και δυσμορφίες, πορεύονται μες στον πόνο και την καταφρόνια, αποδιοπομπαίοι τράγοι, αλλά και αμνοί αίροντες τις αμαρτίες του κόσμου.

Αλέξης Τσίπρας: «Θα ακυρώσουμε το νόμο για το Ελληνικό»

«Το ΠαΣοΚ αντί για πράσινη ανάπτυξη εφήρμοσε τη μαύρη λεηλασία»
Με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης  κ. Χρ.Κορτζίδη συναντήθηκε την Τρίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο βρέθηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σόιμπλε: «Η ελληνική κρίση οφείλεται στην αποτυχία της ελίτ»

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελεί «δική της απόφαση», τονίζει ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. 
Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελεί δικής της απόφαση, τονίζει ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.Σε αποτυχία της ελίτ της Ελλάδας, επί δεκαετίες, αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ελληνική κρίση, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη σημειώνει ότι θα πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Ελλάδα.

Λαγκάρντ: Να γίνετε Λετονία

«Να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα» 
Μήνυμα στην Ελλάδα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων απέστειλε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας την Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λετονίας. «Είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους να εμπνευστούν από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που υιοθέτησε η Λετονία», υποστηρίζει η κ. Λαγκάρντ, εξηγώντας παράλληλα πως «το πρόγραμμα αυτό ήταν επιτυχές».

Χρηματιστήριο: Νέα βουτιά 5,09%

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων το ΧΑ
Κάτω από το επίπεδο των 500 μονάδων «βυθίστηκε» η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά 22,5 ετών, και συγκεκριμένα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1990. Ο Γενικός Δείκτης τιμών παρουσίασε πτώση 5,09%.

Ξεκίνησε η τροφοδοσία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με φάρμακα υψηλού κόστους

Άρχισε η τροφοδοσία των φαρμακείων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ημερών. Ο Οργανισμός ανακοινωσε τις διευθύνσεις των φαρμακείων. 

Ναυαγεί το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να δυναμιτίσει το ντιμπέιτ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Ανοιχτό δημοκρατικό διασταυρούμενο διάλογο, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το επικείμενο ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. 'Ολα δείχνουν ότι το ντιμπέιτ μάλλον ματαιώνεται. 

Δικάζεται αύριο ο Κασιδιάρης...

Αυριο πρωί-πρωί δικάζεται ο βουλευτής (για 48 ώρες) και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Κατηγορείται για επίθεση σε μεταπτυχιακού φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούν συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες...

nonews-NEWS

Τι απαντά το Βήμα στην Public Issue για τη δημοσκόπηση...

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για δημοσίευμα που παρουσίαζε ανάποδα τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Public Issue, το Βήμα δίνει τη δική του απάντηση. Όπως αναφέρεται στο...ίδιο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης στο οποίο είχε δημοσιευθεί και ο επίμαχος πίνακας, επρόκειτο για «απλό τυπογραφικό λάθος που κάποιοι μετέτρεψαν σε θεωρία συνωμοσίας για να κατασκευάσουν εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους».

Ακόμη μια ληστεία κοσμηματοπωλείου με καλάσνικοφ

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ
Καθη​μερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι ληστείες. Δεν υπάρχει Δελτίο Ειδήσεων που να μην αναφέρεται σε κάποιο ή κάποια εγγκληματικά περιστατικά στον ελλαδικό χώρο. Σήμερα το πρωί, άγνωστοι έστησαν μια πολύ καλά οργανωμένη ληστεία σε

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ G7 ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Οι υπουργοί Οικονομικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G-7) συμφώνησαν σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψή τους, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελλάδα και την Ισπανία. Την ανακοίνωση...

Τέξας, πρέπει να γίνει το ΠΑΣΟΚ

Τι συμβουλή τους δίνει ο Ντερμπεντέρης... 
Μιλάμε για συμβουλή βγαλμένη μέσα από τα γουέστερν, τα αμερικάνικα (και τα σπαγγετι). Την έδωσε χθες μέσα από το ΒΗΜΑ: Όταν το (αποφεύγει τη λέξη μπορντέλο) μαγαζί δεν πάει καλά, τότε αλλάζεις τα...
κορίτσια . Και όχι τα κρεβάτια. Τι σου είναι αυτοί οι τύποι της άγριας Δύσης!...  
nonews-news

Η Αλέκα το "χαβά" της "πλαστά" τα διλήμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, θέτοντας ως μείζον διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Η κ. Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "το δίλημμα δραχμή ή ευρώ που θέτουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και το

Ο "μαθητευόμενος μάγος": Μοχλός ανάπτυξης το περιβάλλον

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Συνεχίζοντας τον προεκλογικό αγώνα του ο "μαθητευόμενος μάγος" της σύγχρονης  ελληνικής πολιτικής, αφού βρήκε τα λεφτά που δεν μπόρεσε να βρει ο Παπανδρέου και μάς τα παρουσίασε στο προεκλογικό οπρόγραμμα της Νέας ΠΟΛΑΝ /- Δημοκρατίας,  ανακάλυψε και την πράσινη ενέργεια, θα θυμάστε σίγουρα αυτό που έλεγε ο ΓΑΠ παλιότερα. Έτσι ο Σαμαράς θεωρεί και

S&P: μία στις τρεις η πιθανότητα για "grexit"

Μία στις τρεις πιθανότητες για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους μήνες δίνει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's (S&P), εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να συμβεί "αν η Ελλάδα απέρριπτε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Τρόικα και από την αναστολή της εξωτερικής οικονομικής

Ανοίγουν και πάλι το ημερολόγιο - φωτιά του Ακη

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ
Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών βρίσκονται σημειώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου, όπως αυτή που αναφέρεται σε ποσό 300 εκατ. ευρώ, με εκκλήσεις σε άγνωστο πρόσωπο να μεσολαβήσει.Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να ερωτηθεί, μεταξύ άλλων, και για το ποσόν του 1 εκατ. ευρώ που αναφέρει συνέχεια στις σημειώσεις του.

Συνάντηση Ολάντ - Μόντι στη Ρώμη

ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟ
Με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι θα συναντηθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου, οκτώ μέρες πριν από τη μίνι σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί επίσης στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Τα καλύτερα των πρωινών

Έρευνα για τις επιπτώσεις της κρίσης

Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ
Πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη