Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Καλύτερη ψυχολογία στην Ιπποκράτους, στη σκληρότερη μάχη της Ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.

 Γράφει η: ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗstamatastela@gmail.com
Μια αίσθηση ανάτασης από τα ψυχολογικά τάρταρα που ήταν βυθισμένο μέχρι πρότινος, διαχέεται πλέον στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα, όντας αντιμέτωπο με τον απόηχο  της  δυσκολότερης  οικονομικά διετίας, από τον πόλεμο και μετά.Προς  τον αυριανό πρωθυπουργό!!!
"Μετά το ξεπούλημα 317.000 στρ. στην είσοδο του Αγίου Όρους έναντι 11 εκατ. ευρώ από τον (τέως υφ/γό του ΠΑΣΟΚ) Χρήστο Πάχτα προς τον Μπόμπολα της Ελληνικός χρυσός και τους συνεταίρους του καναδούς, με μόνο κέρδος για 10 περίπου χρόνια λίγες θέσεις εργασίας για την περιοχή και κάποια αντισταθμιστικά, παίζοντας χρηματιστηριακά παιχνίδια (2,6 δις ευρώ σημερινή αξία).

Lower στα... Αρχαία Ελληνικά

Tου Aποστολου Λακασα
Μάλλον για λάθος και εντελώς εσωτερικής κατανάλωσης λόγους εντυπωσιάστηκαν ορισμένοι στην Ελλάδα με την πρόταση του σκιώδους υπουργού Παιδείας της Βρετανίας Στίβεν Τουίγκ, οι μαθητές να ξεκινούν από τα επτά τους χρόνια την εκμάθηση Αρχαίων Ελληνικών. Οι Βρετανοί δεν έχουν στο μυαλό τους την ελληνική γλώσσα, αλλά μια γλώσσα που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά.
Η πρόταση στηρίχθηκε σε προηγούμενες έρευνες που έδειξαν πως η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών ενισχύει τη σωστή και εις βάθος εκμάθηση των Αγγλικών αλλά και την ουσιαστική γνώση των δομών της κάθε γλώσσας -εθνικής, υπερεθνικής- ως μέσο

Οι ξεχασμένες εκλογές του 1950

Κατεδάφισαν κυριολεκτικά το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης οι εκλογές της 6ης Μαΐου - οι πρώτες εκλογές μετά την επιβολή στη χώρα μας του διαβόητου μνημονίου από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ετσι γίνεται πάντα μετά από μεγάλα γεγονότα στη ζωή μιας χώρας, το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό καταρρέει και αναδύονται νέες πολιτικές δυνάμεις. Καταγράφονται νέοι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ τους.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο πολιτικός κόσμος εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα υπάρξει περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Ιδιαιτερότητα των εκλογών αυτών αποτελεί το γεγονός ότι λόγω της λίστας, από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα γνωρίζουμε ποιοι

Η δυναμική των μικρών πραγμάτων

Tου Πασχου Μανδραβελη
Από το Eurorgoup τα περιμέναμε, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μας έστειλε τα κακά μαντάτα. Η ΕΤΕπ ενέκρινε τελικώς, ύστερα από δύο μήνες έντονων διεργασιών και διαπραγματεύσεων, την πρώτη φάση του προγράμματος δανειοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω ελληνικών τραπεζών, αλλά την περιέκοψε στο μισό. Για τα άλλα 500 εκατομμύρια «έχουμε και βλέπουμε». Το θέμα όμως είναι ότι η μόχλευση αυτού του προγράμματος συρρικνώθηκε, κάτι που σημαίνει λιγότερα λεφτά.

Έτοιμο εντός των ημερών το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου

Αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία
Τα αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία ανά φορέα για όλους τους απασχολούμενους στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού θα παρουσιαστούν εντός των επόμενων ημερών μέσω του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

«Ο Μπαρόζο δεν έχει πάει ποτέ στην Ελλάδα! Είναι σκάνδαλο!»

Έξω φρενών ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει να πατήσει στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009! «Θεωρώ ότι αποτελεί σκάνδαλο το ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο δεν μετέβη ούτε μία μόνο φορά στην Ελλάδα (σ.σ. μετά την

Ο Ν. Γκρούεφσκι επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι επέκρινε την Ελλάδα ότι επιδιώκει την αλλαγή της ταυτότητας του λαού της χώρας του
«Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτό το κράτος ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιονδήποτε εκβιασμό. Απλά, θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα του

«Από βλακεία» και μίσος...

Tου Παντελη Μπουκαλα
Για να περιγραφούν κάποια από τα επεισόδια του πολιτικού μας δράματος αρκεί ίσως ο τίτλος «Από βλακεία» που είχε δώσει ο Γιώργος Σεφέρης σε ένα διάσημο δίστιχό του που βρέθηκε στις αυτόγραφες ημερολογιακές σημειώσεις του, του απαίσιου έτους 1968, και πρωτοδημοσιεύτηκε από τον Γ.Π. Σαββίδη τον Σεπτέμβριο του 1974. Αλλά, και πάλι, δεν φτάνει η ανοησία για να ερμηνεύσει ούτε τα τοτινά, τα χουντικά, ούτε τα τωρινά, τα

Να αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

Έκκληση στο Ισραήλ να προχωρήσει στην άρση του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας απευθύνουν πενήντα διεθνείς οργανώσεις και υπηρεσίες του ΟΗΕ με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την επιβολη του μέτρου.

Χτύπησε 22,6% η ανεργία το α΄τρίμηνο του 2012...

Σε 1.120.097 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά το α΄τρίμηνο του 2012, με το ποσοστό της ανεργίας να φτάνει το 22,6%, έναντι 20,7% του προηγούμενου τριμήνου καιν 15,9% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το α΄ Τρίμηνο του 2011. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,7%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 60,4%.

Έρχονται οι νέες ταυτότητες ...

Θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας και θα αναγνωρίζονται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Απολογούνται οι έξι ρατσιστές που χτύπησαν τους Αιγύπτιους στο Πέραμα


Εχουν ήδη αναγνωριστεί από τα θύματα
Στον ανακριτή Πειραιά απολογούνται από το μεσημέρι της Πέμπτης τα έξι άτομα που συνελήφθησαν για την ρατσιστική επίθεση κατά τεσσάρων Αιγύπτιων στο Πέραμα.
Πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από τους μετανάστες ως δράστες της επίθεσης.

Deutsche Bank: «Πολύ μικρή η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

Το δήλωσε ο οικονομικός της διευθυντής κ. Στέφαν Κράουζε
Πολύ λίγες είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank.

Κάποιοι προσπαθούν να διαφυλάξουν την πολιτική τους «παρθενία», είπε ο Ευ.Βενιζέλος...

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Τόνισε ότι... δεν μπορούν πάλι κάποιοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και«κάποιοι ωραίοι και αλώβητοι στην πολιτική παρθενία τους να κάνουν κριτική», είπε, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται μαγικά.

Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει 100 μέρες για να σωθεί»

«Οποιος κι αν νικήσει θα χρειαστεί να πάρει σκληρά μέτρα»
Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκτιμά Γερμανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται εκτεταμένο ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, που περιγράφει τη σταδιακή αποξένωση της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την απώλεια από το Βερολίνο κάθε εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σαμαράς: Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας

Το βράδυ η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι για την παράταξη, για τη ΝΔ, για τον Σαμαρά. Είναι για την πατρίδα, θα καθορίσουν για πολλά χρόνια το μέλλον των παιδιών μας και είναι μεγάλα τα διλήμματα που διακυβεύονται, ευρώ ή δραχμή, ασφάλεια ή φόβος, κυβέρνηση ή ακυβερνησία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη.

"Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1"

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Αυτός του ο συνειρμός έφερε την απάντηση της ΧΑ. Αναλυτικά αναφέρουν.. "Σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής του Σύριζα, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως ο μέγας εκφραστής της αντίδρασης ενάντια στο Μνημόνιο, δήλωσε ότι: "Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1".

Τρελό προεκλογικό ράλι στο ΧΑ - Ξεπέρασε το 10% ο Γενικός Δείκτης

Πτώση στις Διεθνείς Αγορές μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας και της Κύπρου
Με την αγορά να προεξοφλεί ότι θα επικρατήσουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το άλμα άνω του 20% που κατέγραφε ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών αποτυπώνεται στο προεκλογικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών που σημειώνει κέρδη άνω του 7%.

Μέρκελ: Θα σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της μη τήρησης των κανόνων


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Πιστή στη γραμμή της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και προειδοποιητική προς τη διεθνή κοινότητα ότι οι δυνάμεις της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητες εμφανίστηκε σήμερα η Αγκελα Μέρκελ απορρίπτοντας ως «αντιπαραγωγική» κάθε βιαστική λύση στο πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης και επιμένοντας στον «Ηράκλειο», όπως τον χαρακτήρισε, άθλο της πολιτικής ολοκλήρωσης της Κοινότητας.

Νέα πειραματική ιστοσελίδα γνώμης ανακοίνωσαν οι Times ...

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται από σήμερα μια νέα ιστοσελίδα των βρετανικών Times, κάτι που οι ίδιοι ονομάζουν «μια πειραματική σελίδα Tumblr» για επιπλέον περιεχόμενο και ... άρθρα γνώμης των συντακτών. Η ιστοσελίδα δεν θα περιέχει άρθρα ή άλλο υλικό που εμφανίζονται στην κυρίως ιστοσελίδα των Times και τα οποία άλλωστε είναι διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές της εφημερίδας.

Τα καλύτερα των πρωινών

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια αν πάμε σε δραχμή

Από τα επακόλουθα του σεναρίου της δραχμής είναι να ανέβουν τα επιτόκια κατά 40%, ο πληθωρισμός 50% και το εξωτερικό χρέος στο 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών και ξένων οίκων.
Αν πάμε σε δραχμή, τότε αυτή αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι στο ευρώ -και σε όλα τα υπόλοιπα νομίσματα ασφαλώς- κατά περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Τέλος και αρχή

Του Γρηγόρη Μακρή
Τι θα μπορούσε να αλλάξει για να μη διαιωνίζονται τα λάθη των ελληνικών ΑΕΙ
Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, και ακόμα θυμάμαι την τελετή αποφοίτησής μου από την Ιατρική Αθήνων. Αρχές Αυγούστου, με τη γλυκιά ζέστη του καλοκαιριού να κάνει σχεδόν ανυπόφορο το κοστούμι, με τα γέλια των φοιτητών να γεμίζουν την Πανεπιστημίου και να μπλέκονται με τη βαβούρα της πόλης - πριν ακόμα αρχίσουμε να μιλάμε για ΔΝΤ, για χρεοκοπίες και για επιβίωση. Ομορφη μέρα για να σημάνει το τέλος ενός κύκλου - με υψωμένο το δεξί μου χέρι, γεμάτος χαρά, να ορκίζομαι στον Ιπποκράτη και η μητέρα μου να παρακολουθεί περήφανη.

Καγκελαρία - συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Αριστερές και κοινωνικές οργανώσεις διαδήλωσαν ενάντια στην “τρομοκρατία που δέχονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό” οι Έλληνες πριν τις εκλογές και υπέρ του δικαιώματος τους να ψηφίζουν κατά βούληση.Μπροστά από την γερμανική Καγκελαρία: ελληνική μουσική από το συγκρότημα Trio, ένα χάπενινγκ με

Πύρινος εφιάλτης στο Κολοράντο


Η πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχου, η άνιση μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στον ευρωπαϊκό Νότο, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ και τρεις μέρες ένα πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου ήδη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από αέρος στο δύσβατο δάσος κοντά στην πόλη Φορτ Κόλινς

Προσφυγιά

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΕΙΝΑΙ από τους ωραίους τίτλους της ελληνικής δισκογραφίας η «Εκδίκηση της γυφτιάς». Σκέπτεται κανείς μελαγχολικά τον θάνατο του στιχουργού Μανώλη Ρασούλη ως άλλη μια από τις απώλειες της τελευταίας διετίας.
ΣΕ αντίστροφη αναλογία, το ζεύγος Θάνου Τζήμερου και Στέφανου Μάνου θα μπορούσε να αποτελεί την «Εκδίκηση της φλωριάς». Τα καλά σκορ της Δράσης (1,8%) αλλά και της Δημιουργίας Ξανά (2,1%) την 6η Μαΐου επιβεβαίωσαν ότι η ελληνική πολιτική αποτελεί προνομιακό πεδίο για τα μικρότερα κόμματα.

Μιλάει πολύ, δεν λέει τίποτα

Αν υπάρχει ένα... προσόν που αναμφισβήτητα διαθέτει ο Αλ. Τσίπρας είναι η ικανότητα να μιλάει πολύ και να μη λέει τίποτα. Και ούτε άδικη, ούτε υπερβολική είναι η διαπίστωση αυτή. Ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σ' έναν πολιτικό, ο οποίος έχει τη μανία να διαβεβαιώνει ότι «εμείς δεν θα σας ξεγελάσουμε ποτέ» και «θα σας λέμε πάντα την αλήθεια», αλλά επίμονα αποφεύγει να δώσει κάποιες διευκρινίσεις, χωρίς τις οποίες η ειλικρίνειά του εύλογα αμφισβητείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι... εγώ

Δεν ξέρω πόσοι έδωσαν σημασία στη φράση με την οποία ξεκινά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times, αλλά είναι απολύτως ενδεικτική της έπαρσης και της αλαζονείας που διακατέχει πλέον τον ηγέτη του Σύριζα.
Γράφει χαρακτηριστικά: «
Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, το κίνημά ΜΟΥ -ο Σύριζα - δεσμεύεται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». Το κίνημά μου λοιπόν και όχι το κίνημα ΜΑΣ όπως θα ήταν το λογικό και φυσιολογικό για ένα ηγέτη που

Λεφτά υπάρχουν. Είχε δίκιο ο Παπανδρέου, αλλά δεν τα έψαξε

Θυμηθείτε το. Οταν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα αρχίσουν να ψάχνουν ισοδύναμα μέτρα για να κάνουν αλλαγές στο Μνημόνιο. Την τελευταία φορά δεν βρήκαν και έκοψαν συντάξεις. Επομένως τίθεται το ερώτημα αν υπάρχουν. Ειδικός δεν είμαι. Ενας άνθρωπος με κοινό νου είμαι, και νομίζω πως υπάρχουν και μάλιστα αρκετά. Είχε δίκιο ο Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς δεν τα έψαξε.

Κλειστά την Παρασκευή τα φαρμακεία του Πειραιά

Κλειστά θα είναι την Παρασκευή τα φαρμακεία του Πειραιά, σε ένδειξη πένθους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου φαρμακοποιού χθες το μεσημέρι στο Ρέντη.

Γαρδούμπα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Οσο πλησιάζουμε προς τη 17η Ιουνίου τόσο οι πολιτικοί - οι περισσότεροι - «χαϊδεύουν» όλο και πιο πολύ από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες τους ψηφοφόρους, για να τους κολακέψουν, να τους γλυκάνουν, να τους γεμίσουν ψιμύθια, για να αρπάξουν τις ψήφους τους. Το «γλείψιμο» που πέφτει, πάει σύννεφο! Αλλά ο λαός ξέρει τι του γίνεται. Και, περισσότερο από τις αρετές του, γνωρίζει τις αδυναμίες του. Γι' αυτές τις αδυναμίες - κόντρα στην ψηφοθηρική πρακτική κομμάτων και υποψηφίων - θα γράψω σήμερα, χρησιμοποιώντας στίχους από τραγούδια. Κάνω αρχή με τραγούδι του Νίκου Γκάτσου:

1,8 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών

ΜΟΝΤΕΛΟ... ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ
Εάν η Κύπρος προσφύγει τελικά στον Μηχανισμό, θα είναι μόνο για εξυγίανση των τραπεζών, διαβεβαιώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, καθώς εντείνεται η συζήτηση για προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται όταν οι αγορές είναι κλειστές, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, "δείχνοντας" το Σαββατοκύριακο. Οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση είναι 1,8 δισ. ευρώ είπε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Γκάιτνερ: Αδικο να κατηγορείται μόνο η Γερμανία

Γκάιτνερ: Αδικο να κατηγορείται μόνο η Γερμανία ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Αδικες θεωρεί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, τις κατηγορίες στο Βερολίνο για τις διαφωνίες και τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι η λύση στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση δεν σχετίζεται μόνο με τη Γερμανία.

Σιών

Του Γιώργου Λακόπουλου
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει η χώρα την επομένη των εκλογών είναι να αρχίσει κλεφτοπόλεμο με τους Ευρωπαίους. Από την άλλη, το κόμμα του Καμμένου ονειρεύεται κρεμάλες για «προδότες και δωσίλογους». Πιο πέρα το τάγμα Μιχαλολιάκου υπόσχεται ότι στη Βουλή θα πλακώνει στο ξύλο τους υπόλοιπους. Δεν είναι υπερβολές - προκύπτουν από δηλώσεις των ιδίων. Αλλά δεν τρελάθηκαν και άρχισαν να λένε ό,τι τους κατεβαίνει. Πήραν αυτό το δικαίωμα από τον ελληνικό λαό. Ανευ παρεξηγήσεως, αυτή τη Βουλή διαμόρφωσε στις 6 Μαΐου το εκλογικό σώμα.

Πολύ μαστίγιο με λίγο καρότο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ στα ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Την ώρα που οι Βρυξέλλες αφήνουν περιθώρια αλλαγών στο Μνημόνιο, οι Γερμανοί απειλούν
Την Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας βλέπει ο βρετανός υπουργός Οικονομικών κρατώντας για τον εαυτό του τον ρόλο του μάντη Κάλχα, ενώ από Βρυξέλλες και Βερολίνο ανοίγουν οι πρώτες χαραμάδες για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Παράθυρο άνοιξε και ο Φρανσουά Ολάντ που δήλωσε - στο Mega Channel - ότι εάν οι Ελληνες επιλέξουν να παραμείνουν στο ευρώ εκείνος θα προωθήσει μέτρα ανάπτυξης.

Μητσοτάκης - Διαμαντοπούλου θέτουν βέτο στην πρωθυπουργία Σαμαρά

Η συζήτηση για την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές έχει ήδη ανοίξει
Η συζήτηση για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές, έχει ανοίξει σε κάποιους πολιτικούς κύκλους.
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί από την πάγια θέση του περί ανάληψης της Πρωθυπουργίας από τον αρχηγό του πρώτου

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

M.Γλέζος: Οι θαυμαστές του Χίτλερ μιλάνε για λεφτά, εμείς μιλάμε για ανθρώπους!..

Διαβάστε τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις… «Όχι, πατριώτες! Δεν σας γελούν τ’ αυτιά και τα μάτια σας. Απλούστατα οι θαυμαστές του Χίτλερ δεν διστάζουν να ακολουθήσουν τη γραμμή των ναζιστικών κυβερνήσεων, οι οποίες ουδέποτε

Κομισιόν: Ανοίγει «παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση

Τι απαντά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα σε κρίσιμα ερωτήματα του «Βήματος»
«Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές ανοίγει η Κομισιόν, προσδιορίζοντας το πλαίσιο στο οποίο μπορούν κινηθούν οι δύο πλευρές, Ελλάδα και ΕΕ, χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις ούτε να απειληθεί το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη.
Απαντώντας σε σειρά γραπτών ερωτημάτων του «Βήματος», η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα σημειώνει ότι η «
η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αντικατάσταση επιμέρους μέτρων από άλλα ισοδύναμου

Δε θα ληφθούν νέα μέτρα δηλώνει το Υπουργείο Οικονομικών

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με σχετική ανακοίνωση περί "επεξεργασίας νέων φορολογικών μέτρων" τα οποία δεν δημοσιεύονται για προεκλογικούς λόγους. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το...
ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

Και τρίτο «πακέτο» μέσα στο καλοκαίρι;...

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο στήριξης φέρεται να λαμβάνει υπόψη της η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με...δημοσίευμα της γερμανικής «Die Zeit».
Η εφημερίδα επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές και οικονομικές πηγές, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, παρατηρούν καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος από την Αθήνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα έσοδα

Εκτίμηση Βαρουφάκη

Περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά έφερε η κρίση...

Η αδυναμία πολλών ασθενών να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων τους, έχει οδηγήσει σε περιορισμό ή διακοπή της φαρμακευτικής τους αγωγής. Αποτέλεσμα είναι η... δραματική αύξηση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών. Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, λόγω της οικονομικής κρίσης θερίζουν στη χώρα μας,κατάθλιψη, εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο! (pics)

Ο Rupert είναι ένας γάτος-γίγαντας! Έχει το τριπλάσιο μέγεθος από μια συνηθισμένη γάτα και ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, το οποίο σημαίνει πως θα μεγαλώσει κι άλλο!
Η ιδιοκτήτρια του Rupert περηφανεύεται για το τεράστιο γατί της, ο Rupert μάλιστα έχει ανακηρυχθεί 3 φορές "Γάτα της Χρόνιας" στην Αυστραλία.