Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση σκούπα στους μισθούς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ – Θα περάσουν από κόσκινο όλα τα λογιστήρια

400 ευρώ η μέση απώλεια για 68.000 εργαζόμενου. Οι περικοπές αμοιβών θα φτάσουν μέχρι και το 50%. Μάλιστα θα έχουν αναδρομική ισχύ από το 2011. Θα καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές. Θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές.

Μετά τον κούφιο προοδευτισμό

 Tου Πασχου Mανδραβελη
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας ήταν όμηρος ενός κούφιου προοδευτισμού. Παλιές ιδέες ξέφτισαν σε συνθήματα και έγιναν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια λύσης των προβλημάτων. Ενώ σε όλο τον κόσμο τα πράγματα άλλαζαν ραγδαία, στην Ελλάδα άδειες λέξεις ακύρωναν κάθε προσπάθεια

Διακοπές ... τέρμα

Οι διακοπές τελειώνουν συνήθως με την επιστροφή στη δουλειά. Όποιος δεν έχει δουλειά, πού να επιστρέψει; Κάθεται, λοιπόν, εκεί που είναι και κάνει πως κάνει ... διακοπές. Αυτό το λέω για κάποιους φίλους αναγνώστες σχολιαστές που συνδύασαν την απουσία από την ενεργό δράση  μας με... συνεχείς διακοπές. Ούτε "φραγκάτοι"

H σωτηρία ανέφικτη αν δεν υπάρξει «δίκη»

Tου Χρηστου Γιανναρα
Tο να παίζει κανείς με την ψυχολογία των πολιτών, τον φόβο, τον ενδεχόμενο πανικό, την ελπίδα ή τον απελπισμό τους, το να τολμάει τέτοιον σαδισμό από καιροσκοπικό συμφέρον ή από ανεύθυνη επιπολαιότητα, είναι αδίκημα ποινικό. Tο προβλέπει ο Ποινικός Kώδικας (άρθρο 191) και το προσδιορίζει ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Tο τιμωρεί με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή.

ΗΠΑ - Η μεταμόρφωση του Ομπάμα

                 Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Καθώς πλησιάζει προς το τέλος της πρώτης του θητείας, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει μια προσωπικότητα πολύ διαφορετική από αυτήn που παρουσίασε στην εκλογική του καμπάνια πριν τέσσερα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι η νέα του προεκλογική εκστρατεία που έχει ήδη αρχίσει για να κερδίσει ακόμη μια τετραετία στοn Λευκό Οίκο, θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη.