Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Μικρότερο κράτος και φορολογική δικαιοσύνη: θεμέλια μιας νέας αρχής


Δύο μεγάλες τομές που έχουν ακουστεί αμέτρητες φορές αλλά ουδέποτε έγιναν πράξη φαίνεται, επιτέλους, να προχωρούν: η φορολογική μεταρρύθμιση και οι αποκρατικοποιήσεις.
 Και μαζί με μια οργανωμένη πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων που επίσης δείχνει να διαμορφώνεται - αλλά τα προϋποθέτει -, μπορούν να γίνουν τα θεμέλια μιας νέας αρχής.

Νέα μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας


Σημαντική μείωση σημείωσε σήμερα, 30 Αυγούστου, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, καθώς η Ρώμη άντλησε 7,293 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές δημοπρατώντας βαρυσήμαντα δεκαετή και πενταετή ομόλογα με μειωμένο επιτόκιο. Ο μέγιστος στόχος της δημοπρασίας ήταν τα 7,5 δισ. Αναλυτικά, η

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Η διαλυτική και καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί με όλα τα μέσα η Τρόικα εσωτερικού της συγκυβέρνησης, έβαλε ως στόχο τη «ΔΩΔΩΝΗ». Τη μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας που ιδρύθηκε για να ενισχύει το εισόδημα των κτηνοτρόφων και την κτηνοτροφία και που, διόλου τυχαία, προσφέρει εδώ και δεκαετίες όχι μόνο

Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα

Η ευθύνη της Ε.Ε. σε σχέση με την κρίση στην Ελλάδα, οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην Γερμανία είναι τα θέματα της επισκόπησης.

Στο ναδίρ τα καθαρά κέρδη εξαμήνου για την ΔΕΗ...

Στα 18,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, για το α΄ εξάμηνο του 2012, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2011 ήταν 128,8 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε και ... διαμορφώθηκε στα 2,938 δισ., αυξημένος κατά 8,4% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2011. Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 483,4 εκατ. έναντι 603,8 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011, μειωμένα κατά

Ψηλά στην ατζέντα η ευρωκρίση

Η κρίση του ευρώ, οι εμπορικές σχέσεις και το «συριακό» είναι τα κυριότερα θέματα στην ατζέντα των Β` γερμανοκινεζικών διαβουλεύσεων που διεξάγονται αύριο στο Πεκίνο.
Στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη χαρακτηρίζει η καγκελάριος Μέρκελ τις γερμανοκινεζικές σχέσεις που διαρκώς αναβαθμίζονται τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικές

Ρέσλερ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
«Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ διευκρινίζει ότι όσα έχει πει για την Ελλάδα και την κρίση (ότι «μια έξοδος έχει πάψει πλέον να τρομάζει») εξακολουθούν να ισχύουν.

Εξηγήσεις Μυλόπουλου στον υπουργό Παιδείας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είχε σήμερα ο πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για σπατάλες, σύμφωνα με δημοσίευμα, στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του Ιδρύματος,

ΔΗΜΑΡ: Να απαλλαγεί το κράτος από μέρος των μισθών των ιερέων

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Περικοπές στη μισθοδοσία των ιερέων προκειμένου να διασωθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός και να μην πέσει το βάρος της προσαρμογής στους συνταξιούχους, προτείνει η ΔΗΜΑΡ.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας

Απάτη μέσω Διαδικτύου

Ποσό 100.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από το ΙΚΑ
Για απάτη, μέσω Διαδικτύου, σε βάρος του ΙΚΑ, κατηγορούνται τρία άτομα στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι κατηγορούμενοι -ένας ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στη Χρυσούπολη Καβάλας και δύο ιδιοκτήτες τεχνικών γραφείων στο Καλοχώρι και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης- φέρονται ότι υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, προκαλώντας ζημιά στο Ίδρυμα, η οποία υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ

Από: tanea.gr
Το πρώτο εσωκομματικό τεστ μπροστά στα νέα μέτρα
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.
Νωρίτερα στην ομιλία του για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος ο Πρωθυπουργός ζήτησε αναδιοργάνωση του κόμματος. «Ο νέος γραμματέας θα οργώσει τη χώρα από άκρη σε άκρη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι θεωρεί κύριο αντίπαλο της κυβερνησης αλλά και της χώρας συνολικά το «λόμπι της δραχμής».