Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις φίλες κι όλους τους φίλους που ανησύχησαν για την μεγάλη απουσία μας και μάς ... έψαξαν για να μας ευχηθούν τα καλύτερα.  Είμαστε πάλι ενεργοί από σήμερα και θα γράφουμε αυτά που βλέπουμε, θα κριτικάρουμε αυτά που διαβάζουμε κι ακούμε και θα αναδημοσιεύουμε τις επιθυμίες, τα κείμενα και τα σχόλια των αναγνωστών μας.
Ευχαριστούμε για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον σας. Αυτό μάς δίνει ιδιαίτερη δύναμη και ανεβάζει το ηθικό μας. Ευχαριστούμε!!!

Εδώ οι καλές διαπραγματεύσεις

Tου Πασχου Μανδραβελη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ζει με το άγχος της διαπραγμάτευσης. Από τον κ. Αντώνη Σαμαρά που έψεγε την προηγούμενη κυβέρνηση για «κακή διαπραγμάτευση», μέχρι τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που τώρα ψέγει τον κ. Σαμαρά ότι «δεν διαπραγματεύεται επαρκώς», μέχρι γνωστούς τηλεαστέρες και τον τελευταίο θαμώνα καφενείου, το θέμα είναι η διαπραγμάτευση.

Πολυμήχανοι γραφειοκράτες

Tου Παντελη Μπουκαλα  από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 Σωστά. Τα ληξιαρχεία μας είναι ελάχιστα, κι αυτά σε δύσβατες περιοχές. Του Αμαρουσίου π.χ., όπου μέχρι πρότινος γράφονταν τα μισά Αθηναιόπουλα λόγω γειτνίασης με ιδιωτικά μαιευτήρια που θα ’πρεπε να τα αποφεύγουμε λόγω τιμών πολύ πριν στριμωχτούμε, είναι πιο δυσπέλαστο κι από το Καϊμακτσαλάν. Τα ΚΕΠ, πάντως, παρότι αφέθηκαν να πάρουν την κατιούσα των

Απέτυχε η Μέρκελ να βελτιώσει την εικόνα του Ράιχ

Πανθομολογούμενη είναι σε όλη την Ευρώπη η αποτυχία της Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει προς το καλύτερο με την επίσκεψή της στη χώρα μας την εξαιρετικά αρνητική εικόνα που έχει η πλειονότητα των Ελλήνων για τη γερμανική πολιτική απέναντι στην πατρίδα μας. «Αθήνα: η γοητεία της Μέρκελ δεν λειτουργεί» ήταν π.χ. ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό».

Καταργούνται 127 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα μέχρι τέλος του 2012

 Ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα η Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων
Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη την επικράτεια, εντός του τρέχοντος έτους, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων του κράτους, της ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των εσόδων μέσω της βελτίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ως ύποπτοι για τη «λίστα Λαγκάρντ» καλούνται να καταθέσουν Καπελέρης-Διώτης

Ως ύποπτοι για τη «λίστα Λαγκάρντ» καλούνται να καταθέσουν Καπελέρης-ΔιώτηςΜε την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης.

Από το «Ζάππειο τρία» στο «Μαξίμου ένα»…

Ο Αϊνστάιν το είχε ξεκαθαρίσει: αν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος γίνει με πυρηνικά όπλα, ο τέταρτος, θα γίνει με σφεντόνες. Κατά βάθος, μοιάζει κάπως με τα δικά μας: το «Ζάππειο τρία» - ή «τέσσερα», δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο γιατί έγινε πολλές φορές αυτή η φιέστα - ήταν ένα μανιφέστο μιας ηρωικής «επαναδιαπραγμάτευσης», από την οποία, φυσικά, δεν έμεινε τίποτα όρθιο: λίγες ώρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης όλα αυτά είχαν ξεχαστεί εντελώς.

Μαγκάλια

Πρόωρο το αίτημα της επιμήκυνσης

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου ως πρόωρο το αίτημα να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στο Τόκιο.

Οιμεγάλες βλακείες γίνονται από μεγάλους βλάκες

Είμαι σίγουρος ότι ήδη  το ακούσατε όλοι: Δεν υπάρχει κράτος και δημιουργούμε τώρα νέες υπηρεσίες. Μια από τις νέες υπηρεσίες θέλουν οι "ιδρυτές" αυτού το νεοελληνικού κράτους να την αποτελέσουν οι συμβολαιογράφοι. Αυτός ο κλάδος που με το σταμάτημα των αγοραπωλήσεων  ξύνει τα .,, νύχια του από την ανεργία που τον έχει πλακώσει.

Νεκρός 10χρονος μαθητής και πέντε τραυματίες σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου


Νεκρός είναι ένας 10χρονος μαθητής και σοβαρά τραυματισμένη η μητέρα του, που επέβαιναν σε IX αυτοκίνητο το οποίο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο στις 8.30 το πρωί στη Νέα Κηφισιά.  Από τη σύγκρουση

Κάθε χρόνο και ... χειρότερα

Το μεγάλο δράμα των Ελλήνων δεν μπορεί να το κατανοήσει κανείς εκτός από εκείνους που το ζουν καθημερινά. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι περήφανοι κάτοικοι της Ελλάδας, που είχαν την ατυχία  να κυβερνηθούν από μια πολιτική κάστα πελατειακής δομής και να ποδηγετηθούν  από μια άμυαλη και ανίδεη πολιτική εξουσία να φτάσουν σήμερα στο σημείο να μην μπορούν να χαρούν τη ζωή, να γελάσουν και να οραματιστούν για το μέλλον τους. Η καθημερινή και σκληρή αφαίρεση κάθε