Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η Αλεξάνδρα μας στη Φραγκφούρτη

Σημειώστε από τώρα την ημερομηνία. Αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι εκεί, στην Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης, να απολαύσουμε την Αλεξάνδρα μας!!!
Ο σκοπός της συναυλίας είναι ιερός.
BENEFIZ CONCERT FOR THE SOS CHILDRENS VILLAGES IN GREECE; ALTE OPER FRANKFURT; 21.November 2012.....I am very happy to have my friends on this very special and dear to me concert....please spread the word and try to come!!!

Πώς κατακτάται η σοβαρότητα

Mε την ψυχραιμία κάποιας απόστασης από τον δημοσιογραφικό σάλαγο, οι παιδαριωδίες που εκτυλίχθηκαν έξω από θέατρο της Aθήνας, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, με αφορμή έργο του Terrens Mc Nally, βεβαιώνουν απαγοητευτικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητά μας των βυθισμένων σε απόγνωση Eλληνωνύμων σήμερα.

Αμβρόσιος σε ρόλο εισαγγελέα: «Tα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγας έκαψαν τότε τη Μαρφίν»

Για ακόμα μια φορά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρούς χαρακτηρισμούς ενώ εξαπολύει και προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξυμνώντας παράλληλα την Χρυσή Αυγή την οποία και ευχαριστεί για τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο!
Ο Μητροπολίτης με ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο έκανε γνωστό ότι δεν θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής και βρήκε αφορμή να εκφραστεί με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι ευθύνεται για το θάνατο των εργαζομένων στην τράπεζα Μαρφίν πριν από δύο χρόνια.

Η αξία της ενημέρωσης

Μία λίστα τύπου Λαγκάρντ, δηλαδή ένας κατάλογος ανθρώπων που έχουν καταθέσεις οποιασδήποτε προέλευσης σε τράπεζες του εξωτερικού είναι χρήσιμη σε τρείς ομάδες ανθρώπων.
Πρώτα στα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας για την σύλληψη του μαύρου χρήματος. Ένας τέτοιος κατάλογος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στα χέρια κάποιου ΣΔΟΕ οποιασδήποτε άλλης χώρας εκτός από τη δική μας, το οποίο θα έκανε επίμονες

Ποιοι καλύπτουν τον άνθρωπο που βύθισε τη χώρα;


Η σχέση της καλοντυμένης- γοητευτική για πολλούς και σίγουρα μυστηριώδης- Γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την Ελλάδα της κρίσης είναι σχεδόν μεταφυσική. Δύο λίστες που πέρασαν από τα χέρια της θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία αναφοράς σε όλα τα ντοκυμαντέρ αλλά και τις ταινίες που θα γυρισθούν στο μέλλον για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και την πολύ πιθανή διάλυση της ευρωζώνης. Δεν θα κάνουμε λόγο για το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που αχνοφαίνεται στο βάθος, για να μην χαλάσουμε την σκηνή που ακολουθεί. 

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για να κλείσει απόψε το πακέτο των μέτρων


Επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας εργασίας του Eurogroup που θα πρέπει να παρουσιαστεί το πακέτο των μέτρων.
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Σύνδεση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Φωτογραφία
Με σφραγίδα Λευκωσίας σε κοινή πολιτική οι Ευρωπαίοι
Καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να ανακάμψει από μια σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και ταυτόχρονα να πετύχει τον κύριο στόχο της να γίνει πιο έξυπνη, πιο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για μεταρρύθμιση των

Στις εσχατιές της υποκρισίας

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστο Παππά, δεν τον λες και νέο. Γεννημένος το 1962 άρχισε φέτος να διανύει τις δεκαετίες των -ήντα. Δεν είναι «εσχατόγηρως», όπως αποκάλεσε δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής πολιτικής αλλά δεν είναι και παιδαρέλι. Ζωή να ’χει και να φτάσει την ηλικία του κ. Μανώλη Γλέζου και του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει ωριμάσει. Και πολιτικά και ως άνθρωπος.
Μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του «εθνικιστικού κόμματος», να μην είναι παιδαρέλι, αλλά παιδιαρίζει. Ψάχνει να βρει εκείνες τις εκφράσεις του νηπιαγωγείου που θα κάνουν εντύπωση ως

Τι αναφέρουν οι κρίσιμες καταθέσεις για τη λίστα Λαγκάρντ

 Στη Βουλή η δικογραφία
Με τους οικονομικούς εισαγγελείς να αναζητούν ποινικές ευθύνες σε εκείνους που διαχειρίστηκαν τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και δεν αξιοποίησαν το περιεχόμενό της, οι έρυνες για το το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό αρχείο περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, μετά την κατάθεση στη Βουλή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το πρωτότυπο της λίστας.
Κι ενώ η τύχη του αναζητείται, τουλάχιστον προς το παρόν, ο νυν υπουργός των Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη ζητήσει από τις γαλλικές αρχές, εκ νέου, το περιεχόμενό της, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα για το αν στο πέρασμα του χρόνου η λίστα έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Κόκκινες γραμμές και απαιτήσεις

Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου στις αρχές του 2012 είχε προκαλέσει μεγάλα ρήγματα στις Kοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ. Οι κάλπες του περασμένου Μαΐου, μάλιστα, κατέδειξαν ότι τα ρήγματα προκλήθηκαν πρώτα στις εκλογικές βάσεις και μετά έκαναν μετάσταση στο επίπεδο των βουλευτών.
Το Μνημόνιο, λοιπόν, τρώει τα παιδιά του! Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί και διαφορετικά. Oταν το κλεπτοκρατικό μοντέλο της πλασματικής ανάπτυξης κατέρρευσε, συμπαρέσυρε και το ανομολόγητο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην άρχουσα τάξη και τη μικρομεσαία θάλασσα. Η κατάρρευση του δικομματισμού, λοιπόν, ήταν αναπόφευκτη.

Αλβανικά δημοτικά τραγούδια για τους Ελληνες του ’40

Μέρα που είναι σήμερα, ας διαβάσουμε ένα τραγούδι κι ας προσπαθήσουμε να το ακούσουμε κιόλας, στον ρυθμό που ταιριάζει στον καθέναν και με όποια δεύτερη, συνοδευτική φωνή ανακαλεί η μνήμη του: «Ντούτσε, πω πω κουτουράδα! / Τι σου έφταιξε η Ελλάδα; / Ηθελες και την Αθήνα. / Νόμιζες πως μες στο μήνα / θα την πάρεις κομπανία, / όπως την Αβησσυνία! // Μα στον τόπο αυτό οι μανάδες / γέννησαν παλικαράδες / που τη γη υπερασπίσαν, / σαν λαγό σε κυνηγήσαν / και σε πήγαν με μανία / ώς βαθιά στην Αλβανία! // Τρέχεις και ακόμα τρέχεις. / Γιατί κλαις, Ντούτσε, τι έχεις; / Φαιοχίτωνα, τρελάρα, / τι μεγάλη κουταμάρα! // Η στρατιά σου η ξακουσμένη / είναι τώρα διαλυμένη... / Η στρατιά σου πάει καλιά της, / άφησε τα κόκαλά της / κι όλη της την περηφάνια / λίπασμα για τα Βαλκάνια. // Πόσους έχεις αφανίσει / και τους έχεις χαραμίσει... / Ξεκινούσες για τη νίκη, / σ’ έπιασαν σαν το ποντίκι! // Ο Παπάγος σ’ το μηνούσε: / “Μακριά μου μείνε, Ντούτσε! / Σαν κοκόρι αν ξεκινήσεις, / σαν κοτούλα θα γυρίσεις. / Μη γαβγίζεις, θα σε δέσω, / σαν σκυλί να σε μερέψω”».

Η αλήθεια για την «ξυπόλυτη» σημαιοφόρο

Πολλά σχόλια προκάλεσε η μαθήτρια που εμφανίστηκε χωρίς παπούτσια στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας.
Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ι. Γεωργακόπουλος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας λίγο πριν η μαθήτρια φτάσει στην εξέδρα των επισήμων στραβοπάτησε λόγω των παπουτσιών που φορούσε.

Η Ιστορία και η τραγωδία...

 «Διά της πλειστάκις τονισθείσης αδεξιότητος ην εδείξαμεν, εδώσαμεν την εντύπωσιν ότι ενεπαίζομεν τους ξένους δανειστάς. Η στάσις μας αύτη είχε τόσον εξαγριώσει μερικάς Δυνάμεις, ώστε οι αντιπρόσωποι τούτων ήλθον εις Αθήνας με σχέδιον ελέγχου πολύ αυστηρότερον του εν τέλει επιβληθέντος. Διό και ο επιτευχθείς συμβιβασμός κατήντησε να θεωρηθεί, και δικαίως, ως ελληνική επιτυχία».
Αν δεν ξένιζε λίγο το ύφος των διατυπώσεων, θα μπορούσε να

Δηλώσεις Βαξεβάνη

Σκοπιανοί χάκερς επιτέθηκαν και πάλι σε επίσημες αλβανικές ιστοσελίδες

Σκοπιανοί χάκερς επιτέθηκαν και πάλι εναντίον επίσημων αλβανικών ιστοσελίδων.
Οι χάκερς που αυτοονομάζονται "Αρχαίοι Πειρατές", επιτέθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αλβανικής Προεδρίας www.president.al, πάνω στην οποία τοποθέτησαν το αστέρι της Βεργίνας για περίπου 30'.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μετά τη δυνατή βροχή και τη διακοπή, οι δυο ομάδες προσπαθούν να συνεχίσουν το παιχνίδι κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες...

Ιδεολογικές αγκυλώσεις


Υστερα από 120 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, αλλεπάλληλων επισκέψεων του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη) και ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων στην Αθήνα (Ανγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Χέρμαν βαν Ρομπάι), δύο Συνόδων Κορυφής, διπλάσιων Eurogroup, πάνω από 10 συσκέψεων των τριών πολιτικών

Οι αμερικανικές εκλογές

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Οπως είναι φυσικό, οι αμερικανικές εκλογές προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω του ρόλου που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ σε όλα τα διεθνή ζητήματα. Ο πρόεδρος Ομπάμα αντιμετωπίζει στις εκλογές αυτές τον Μιτ Ρόμνεϊ, ένα συνηρητικό υποψήφιο με παράξενες και ακραίες ιδέες σε όλα τα θέματα. Έφτασε στο σημείο, σε κρυφά μαγνητοφωνημένη ομιλία του, να μιλήσει με περιφρόνηση για το 47% των Αμερικανών ψηφοφόρων του Μπαράκ Ομπάμα καθώς θεωρεί ότι

Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το πακέτο των μέτρων

Γιάννης Στουρνάρας: «Εχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος»
«Τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες» δήλωσε χθες μετά απο σειρά συσκέψεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο». Νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Είχε καιρό να βρέξει στα Γιάννενα και σήμερα θυμήθηκε  να ρίξει όλο το νερό που έλειψε από τη λίμνη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και το... μπάνιο στο λιμνογήπεδο  των Ιωαννίνων, ο Δασκαλόπουλος κάλεσε τους παίκτες του ΠΑΣ και του Ατρόμητου να πάνε στα αποδυτήρια. Με δεδομένη τη βροχή και την κακή εμπειρία από βροχές στα Γιάννενα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσει και πάλι το ματς. ΔΙΑΚΟΠΗ!!!

Νοβότνι: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και αξίζει την επιμήκυνση του προγράμματος

Υπέρ της ταχείας λήψης μιας πολιτικής απόφασης, που θα δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία για την περαιτέρω εξέλιξή της μέσα από μια επιμήκυνση του προγράμματος, τάχθηκε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, προειδοποιώντας συγχρόνως για τις «πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις» που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα στις 18.00

Υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εν όψει του Euro Working Group της Δευτέρας
Νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει του Euro Working Group τη Δευτέρα και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη.

Παπούλιας: Πολλοί ξεχνούν τι χρωστά η Ευρώπη στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που απέτρεψαν μεν πιθανά επεισόδια, πλην όμως μετέτρεψαν μία ακόμη παρέλαση σε αποστειρωμένη εκδήλωση με μειωμένη συμμετοχή πολιτών, διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και η αντίστοιχη μαθητική, στην Αθήνα, για την 72η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος στη δήλωσή του έστειλε μήνυμα προς του ευρωπαίους εταίρους:
«Δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό, τα έχει δώσει όλα», τόνισε ο κ. Παπούλιας επισημαίνοντας ότι οι Ελληνες έχουν καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία, χώρες που επίσης δοκιμάζονται» όπως είπε.

Η Κύπρος μπροστά στο έπος του ’40

Σ’ ένα εθελοντικό παραλήρημα άφησε τη δική της σφραγίδα
Από το Κέντρο Εκπαίδευσης στα Πολεμίδια, όπου γινόταν η βασική εκγύμναση των εθελοντών. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Σοφοκλέους, από την Πάφο. Η φωτογραφία δόθηκε από τη θυγατέρα του, γνωστή ηθοποιό Βαλεντίνα Σοφοκλέους. Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Κύπρου στα γεγονότα που σημάδεψαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτυπώνεται μέσα από ζωντανές μαρτυρίες που έχουν

Χειροπέδες στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τη «λίστα Λαγκάρντ»

 Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της δημοσιοποίησης της «λίστας Λαγκάρντ» από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αφού μετά την εντολή της εισαγγελίας για τη σύλληψη του, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσει. Αστυνομικοί με περιπολικά και μοτοσυκλέτες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του εκδότη του HOTDOC, σε εστιατόρια που συχνάζει, ακόμα και έξω από σπίτια φίλων του προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Στήθος με στήθος οι υποψήφιοι

Του Κώστα Γουλιάμου*
Στην τελική ευθεία λίγες μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης του Νοεμβρίου βρίσκονται oι δύο προεδρικοί υποψήφιοι, Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ. Ωστόσο, αν και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να προηγείται οριακά ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ, εντούτοις τα ποσοστά ενδέχεται να αλλάξουν την ημέρα των εκλογών. Στο μεταξύ αυτή την περίοδο εντείνονται και κλιμακώνονται οι επιθέσεις των δύο επιτελείων. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε για μεταστροφή των θέσεών του τον Μιτ Ρόμνεϊ, καταλογίζοντας μάλιστα στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του ότι υποφέρει από «Ρομνησία».

Νέες μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας

Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ισχύσουν τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 με το νόμο 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. 

Σφοδρές αντιδράσεις στο «εύλογο τίμημα»

Έντονη είναι η αντίδραση των κτηνοτρόφων στους ισχυρισμούς του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι το τίμημα πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» είναι «εύλογο». 
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των δύο στελεχών της ΝΔ, σήμερα το πρωί οι κτηνοτρόφοι πέρασαν στην αντεπίθεση αμφισβητώντας αφενός τη λογική της «εύλογης τιμής» και αφετέρου

Βόρεια και παραπολιτικά

Η δυσαρέσκεια Τσάμη και τα μηνύματά του, η αγωνία Ψωμιάδη για τη δικαιοσύνη και οι προσπάθειες Κουκουλόπουλου για την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ
 Δυσαρέσκεια εκπέμπει στα μηνύματά του στα social media ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι τα μηνύματά του δεν είναι τυχαία, ενώ ορισμένοι προχώρησαν

Τους... κούφανε ο Πανίκας...

Το άτομο πραγματικά δεν παίζεται! Δεν υπάρχει, λέμε! Ενώ τόσο καιρό όλοι κλαίγονται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει ούτε ένα ευρώ τσακιστό για να κάνει έργο, εκείνος φερε στον απολογισμό 23 εκατ. ευρώ που είχε στις τράπεζες! Τα 16 μάλιστα τα είχε κλειστά! Το χρήμα προέκυψε από την τέως Νομαρχία Θεσσαλονίκης.. ως πλεόνασμα. Ελα όμως που ταυτόχρονα κλαιγότανε στα κανάλια ότι δεν υπάρχει σεντς στο ταμείο! "Θα πάω στον υπουργό τα κλειδιά της Περιφέρειας..."και άλλα τέτοια...

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακά κόλπα

Την πρότασή του για την πραγματοποίηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το πρόβλημα χρέους στην Ευρωζώνη επαναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο Reuters, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δηλώνει ότι για το κόμμα του δεν είναι ώρα να προκαλέσει με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης και παράλληλα θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Βρες το λάθος

Αν αυτή τη στιγμή ένας αστυνομικός πετύχει τον Κώστα Βαξεβάνη να πίνει καφέ κάπου στο χλιδάτο Κολωνάκι με τον Γιώργο Βουλγαράκη ή τον Θεόδωρο Τσκουκάτο, θα συλλάβει τον Βαξεβάνη.
Η αρχή της νομιμότητας θα προστατεύσει τους φαύλους και το πλήθος θα ουρλιάζει ξανά "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή".
Χορηγός των άκρων ξανά η ακραία αποτυχία του Κράτους.

Από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σιδερόφρακτες» οι παρελάσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» Πηγή: «Σιδερόφρακτες» οι παρελάσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ»

Με στόχο να μην επαναληφθεί η περσινή εικόνα όπου ακυρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη μετατρέπει σε «φρούριο» την Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία θα εφαρμόσει το σχέδιο που είχε ακολουθήσει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, με «νεκρές ζώνες», διμοιρίες των ΜΑΤ , ελικόπτερο ακόμα και σκάφη του λιμενικού τα οποία θα κάνουν περιπολίες.

Η απάντηση Βαξεβάνη

Spiegel: Η τρόικα ερίζει για την ελληνική έκθεση


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ "τσακώθηκαν" για την αναμενόμενη από καιρό έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα
 Δύο χρόνια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγήθηκε στο Eurogroup η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο περιγράφει διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ομάδας των εκπροσώπων των πιστωτών.

Το «ΟΧΙ» του 1940 (BINTEO)...

Τα χαράματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 3 το πρωί, ο πρέσβης της Ιταλίας Εμανουέλε Γκράτσι επιδίδει τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά, με το οποίο του γνωστοποιεί την πρόθεση της Ιταλίας να καταλάβει θέσεις εντός της ελληνικής επικράτειας, συνοδευόμενο από... τη δήλωση ότι, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί εντός 3 ωρών, ο ιταλικός στρατός θα εισβάλλει στο ελληνικό έδαφος. Η απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού (Alors,c’est la guerre: Λοιπόν έχουμε πόλεμο), που έμεινε στην ιστορία ως το ΟΧΙ του Μεταξά, εξέφρασε τη θέληση του ελληνικού λαού να μην υποταχθεί.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στους New York Times

Οι New York Times φιλοξενούν απόψε στην ιστοσελίδα τους, εκτενές δημοσίευμα για τη δημοσίευση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc. Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Λίστα με λογαριασμούς τράπεζας αυξάνει την ένταση στην Ελλάδα» και αναφέρεται στη διαδρομή της περίφημης λίστας, αλλά και στο περιεχόμενό της με τον συντάκτη να σημειώνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι έμειναν άπραγοι εδώ και δύο χρόνια.

Νέα παράσταση για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακή εμφάνιση, νίκησε εύκολα εκτός έδρας τη Ράγιο Βαγιεκάνο 5-0, στην 9η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Μέσι έφτασε  τα 301 γκολ στην καριέρα του.
Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Βίγια  ύστερα από ασιστ του Φάμπρεγας.

Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς επεισόδια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του «ΟΧΙ». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
Οι μαθητές από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, που βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά


Καναδάς: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 7,7 Ρίχτερ

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι καναδικές αρχές μετά το σεισμό των 7,7 βαθμών που σημειώθηκε ανοικτά της δυτικής ακτής της χώρας, όπως ανακοίνωσε το καναδικό υπουργείο Φυσικών Πόρων
«Η προειδοποίηση αφορά τις παράκτιες ζώνες της επαρχίας της

Ελεύθερη είσοδο και θεματικές παρουσιάσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης σήμερα

Με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και με θεματικές παρουσιάσεις από αρχαιολόγους-φροντιστές, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει σήμερα, Κυριακή, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Οι θεματικές παρουσιάσεις γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά» και θα πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ονόματα δύο πολιτικών έστειλε ο εισαγγελέας στη Βουλή

Απεστάλησαν ήδη από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, τα δύο πρώτα ονόματα πολιτικών, στον πρόεδρο της Επιτροπής και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, τα οποία περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ», με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, 28 Οκτωβρίου 1940 και ο πρώτος νεκρός

Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τον στόχο της: Ο στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών του Ελληνικού Έπους. Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στην σκανδάλη οι φρουροί των προκεχωρημένων φυλακίων

Επένδυση 4,5 δισ. στα βήματα των αρχαίων Αθηναίων

Με περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ της Ελλάδας να προέρχεται από τον τουρισμό, το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για επενδύσεις στον κλάδο αυτό κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Και αν η χώρα μας έχει αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα «δώρα» που της πρόσφερε απλόχερα ο Θεός, δηλαδή τον ήλιο και τη θάλασσα, υπάρχει? πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη του αρχαιολογικού-πολιτισμικού τουρισμού.

Άλλαξε η ώρα

Άλλαξε από σήμερα η ώρα. Τα ρολόγια μας δείχνουν μια ώρα πίσω από ό,τι έδειχναν χθές την ίδια στιγμή. Όσοι από σας δεν το αλλάξατε ακόμα είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα, για να μην χάσετε τα ραντεβού σας. Σήμερα είχαμε και την ευκαιρία να κοιμηθούμε μια ώρα περισσότερο από το συνηθισμένο. Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη θα ξαναγυρίσουμε τα ρολόγια μας πάλι μια ώρα μπροστά τότε.