Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Οδός Αγίου Τζορτζ Σόρος

Βυθιζόμενο πλοίο, η Ελλάδα. Από τότε που η χώρα κινδυνεύει να πάει αύτανδρη σπεύδουν αναρίθμητοι ναυαγοσώστες να τη σώσουν: ευρωδιασώστες,  ελλαδοδιασώστες, μεσσίες, σωτήρες, λυτρωτές, ευεργέτες, προστάτες και πάει λέγοντας. Οι συνταγές τους ποικίλουν. Σίγουρο είναι όμως, ότι εκείνες που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα ήταν το αντίθετο από σωτήριες. Λίγη τέτοια διάσωση ακόμα, και το ναυάγιο θα είναι πλήρες. 

Άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στον Guardian: Γιατί δημοσίευσα τη «λίστα Λαγκάρντ»

Σε άρθρο του το οποίο φιλοξενήθηκε στη βρετανική εφημερίδα Guardian και αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προέβη στη δημοσίευση της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό Hot Doc.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

Ι. Στουρνάρας: «Χρήσιμες οι λίστες για την πάταξη της φοροδιαφυγής»

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν τα πρώτα «μπιλιετάκια» προς τους έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην λίστα των 54.000 πολιτών και μετά από τις σχετικές διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ότι οι καταθέσεις τους δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Με τις ειδοποιήσεις που θα λάβουν θα καλούνται να δικαιολογήσουν τα χρήματα αυτά ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και να πληρώσουν. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι.

Γιατί τόση παραπλάνηση και υποκρισία; Γιατί κάναμε εκλογές;


Ο Κώστας Σκανδαλίδης, με άρθρο – παρέμβασή του στο aixmi.gr πριν από 5 εβδομάδες, είχε αναρωτηθεί «Γιατί τόση παραπλάνηση και υποκρισία; Γιατί κάναμε εκλογές;», φωτίζοντας από τότε τη σημερινή του στάση. «Καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της Δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν τη προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο», είχε γράψει μεταξύ άλλων…
Πρόσφατα ο τόπος σύρθηκε σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε ένα πρωτοφανές και άκρως αποκαλυπτικό περιβάλλον. Σε πλήρη αντίθεση με το 2009,  κανείς δεν είχε το δικαίωμα να πει «δεν γνώριζα». Όλοι γνωρίζαμε και τη θέση της χώρας και τις δεσμεύσεις μας και το μέγεθος της κρίσης και τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης.

Οι αμερικανικές εκλογές σε αριθμούς

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες καλούνται να εκλέξουν στις 6 Νοεμβρίου τον νέο πρόεδρό της χώρας. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2008, είχαν ψηφίσει 131 εκατομμύρια άνθρωποι, η συμμετοχή δηλαδή ανήλθε στο 63,6%.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αμερικανοί ηλικίας άνω των 18 ετών, όμως σε ορισμένες Πολιτείες οι κρατούμενοι δεν μπορούν να ψηφίσουν. Γενικά, η συμμετοχή αυξήθηκε αισθητά στις δύο τελευταίες προεκλογικές αναμετρήσεις, το 2004 και το 2008. Ιστορικά, οι ηλικιωμένοι συμμετέχουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους νέους.

Δημοσκόπηση Pulse: ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 22%, στο 13% η Χρυσή Αυγή

Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE RC που διενεργείται για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει δεύτερη συγκεντρώνοντας 20%.

Ο Λαφαζάνης είπε την αλήθεια, να την πει και στον Τσίπρα

 Δεν ξέρω τι είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν έλεγε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», αλλά είπε μια μεγάλη αλήθεια. Αν είναι ένα δείγμα ενηλικίωσης στελεχών της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο το καλύτερο.

Το μικρόβιο του CU μεταδίδεται από τη Vodafone

Το μικρόβιο του CU ξεκινάει από το mobile internet, δίνοντας στους νέους την ευκαιρία να είναι συνέχεια συνδεδεμένοι, ακόμη κι από το κινητό τους
«Όταν είσαι νέος έχεις το μικρόβιο ν’ αλλάξεις τον κόσμο. Αν το κολλήσεις…θα ξεκολλήσεις!» λέει το CU στην νέα επικοινωνιακή του καμπάνια.

Ανοιχτά θέματα βλέπει το Βερολίνο

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και γενικότερα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Αθήνα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Όταν η Ζωή κέρδισε τον Λαφαζάνη

Μόλις ο Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε (λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε) ότι υπερψηφίστηκε το άρθρο 4 του χθεσινού νομοσχεδίου, στην έξοδο της Ολομέλειας συναντήθηκαν οι Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Παναγιώτη, δείτε με τους νομικούς σας στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 4 καταψηφίστηκε» είπε ο Πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων στο

7.600 ευρώ οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του κ. Γ. Προβόπουλου

 Ο κ. Ι. Στουρνάρας έδωσε τα στοιχεία για τις απολαβές της διοίκησης της ΤτΕ
Τα στοιχεία με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, των υποδιοικητών και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής, απέστειλε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συγκεκριμένα:

Λυσσαλέες επιθέσεις Χρυσαυγιτών κατά του Μεσσηνίας για το άρθρο στο Εθνος

Τις λυσσαλέες επιθέσεις Χρυσαυγιτών εξακολουθεί να προκαλεί η συνέντευξη - παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στο Εθνος.
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα όσα είπε στο Εθνος, επιτέθηκε τούτη τη φορά ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσηνία, Δημήτρης Κουκούτσης.
Με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και ανακοίνωση (που

Παγιδευμένοι στη μνημονιακή διακυβέρνηση

 Πολλοί διαπιστώνουν ότι η κυβερνητική συνοχή... τρίζει και θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης. Είναι όμως τόσο απλό και εύκολο να συμβεί ένα παταγώδες «ατύχημα»; Προφανώς όχι. Εξ άλλου η πορεία και η τύχη των τελευταίων τριών «κυβερνήσεων της κρίσης» είναι απολύτως ενδεικτική.
Κατ’ αρχάς ας δούμε την κυβέρνηση Καραμανλή. Από την επομένη της εκλογικής νίκης του 2007 η Ν.Δ. ήδη παρέπαιε και η κυβέρνηση – τα γράφαμε από τότε στο «Ποντίκι» – ήταν προφανές ότι θα βυθιστεί στα σκάνδαλα. Η επιβεβαίωση ήταν πλήρης: έτσι ακριβώς έγινε, αλλά η αντίστροφη μέτρηση, που άρχισε από την τραγική για τον Καραμανλή συνέντευξη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008, ήταν πολύ αργή και πολύ βασανιστική.

Αντισυνταγματικές έκρινε τις νέες περικοπές στις συντάξεις η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Βόμβα» για δώρα, επιδόματα και όρια ηλικίας
Αντισυνταγματικές έκρινε, σχεδόν ομόφωνα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, από 5 έως 10%, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (στα 67) και κατάργηση για τους συνταξιούχους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής άδειας.

Βουτιά 4,5% στο Χρηματιστήριο

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 765,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,48%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως και τα επίπεδα των 760,24 μονάδων, όταν σημείωνε μεγάλη πτώση έως και 5,13%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 82,185 εκατ. ευρώ.

Επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Ευ. Βενιζέλος

Απάντηση στα δύο μέτωπα που έχουν ανοίξει - την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά και τα εσωκομματικά - δίνει με προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αφενός ξεκαθαρίζει ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως «θα κάνει ότι πρέπει για να διαφυλαχθεί η πορεία της χώρας έως την έξοδο από την κρίση», αφετέρου στέλνει το δικό του μήνυμα στους

Οι 5 νέες υπηρεσίες του Taxisnet - έρχονται και ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά

Πληρωμή οφειλών στην εφορία ή δόσεων μετά από διακανονισμό, υποβολή μισθωτηρίων και αγορά παραβόλων είναι οι νέες δυνατότητες που παρέχει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μέσω του Taxisnet. Από το 2013 θα εκκαθαριστικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, όπως ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας τη Βουλή.

Στη «λίστα Λαγκάρντ» Βουλγαράκης-Πελέκη

Στη «λίστα Λαγκάρντ» τα ονόματα των Γιώργου Βουλγαράκη και Κατερίνας Πελέκη, επιβεβαιώνει ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γιώργος Πεπόνης.
  Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης με επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, αναφέρει πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μέσα στη λίστα, ενώ επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.
  Η επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή της, έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.

Μπαγιατίλα

ΤΟ καλοκαίρι, όταν άρχισε να ζωντανεύει ο εφιάλτης της επιστροφής της δραχμής, δεν ήταν μόνο οι πληροφορίες από το εξωτερικό, τα δημοσιεύματα ή τα οικονομικά δεδομένα που προκαλούσαν φόβο. Ηταν και μια αίσθηση ρετρό στη δημόσια ζωή - ένα παράξενο κλίμα επαναφοράς της προ ΟΝΕ Ελλάδας. Η δραχμή απομακρύνθηκε - τουλάχιστον για το 2013 που έχουν εκλογές στη Γερμανία, άρα θέλουν ησυχία. Αλλά το ρετρό παραμένει.

Λυντσάρισμα

Κι' είναι και τρικομματική !
Για φανταστείτε την, μονοκομματική!
Θα μπαίναν στα στούντιο και θα τους πέταγαν από τις καρέκλες...
Άντε, να υποθέσουμε, για την Έλλη πως κάποιες φορές κατά την προετοιμασία του δελτίου -που δεν τη βλέπουμε πάντως- είναι ολίγον αυταρχική.
Εδώ, όμως -με τους Αρβανίτη και Κατσίμη- το είδαμε με τα μάτια μας, στον αέρα.

Δεν στέκεται έτσι κυβέρνηση

Αυτά που συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης στην Βουλή, δεν τα έχει ξαναζήσει ο πολιτικός κόσμος τουλάχιστον μετά την Μεταπολίτευση.
Τέτοια εικόνα διάλυσης κόμματος, σαν κι αυτή που εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει εμφανίσει ποτέ ξανά άλλο κόμμα. Τέτοια εικόνα ασυνεννοησίας, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κυβέρνηση, με κυβερνητικούς βουλευτές να αποδοκιμάζουν τον υπουργό Οικονομίας.

«Διστακτικά μηνύματα στήριξης»

Ελπιδοφόρα, αλλά και δυσοίωνα σημάδια για την Αθήνα βλέπει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετά το «Γιούρογκρουπ» μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνεται η σαφής πλέον διάθεση των Ευρωπαίων εταίρων να προχωρήσουν σε μία κίνηση διευκόλυνσης προς την Ελλάδα, για παράδειγμα στην κατεύθυνση της χρονικής επιμήκυνσης. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι προγνώσεις για μεγαλύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία, νέα φορολογικά βάρη και αυξανόμενη ανεργία, τις οποίες επιβεβαιώνουν και οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Παρασκευή λόγω απεργίας των ηλεκτροδηγών Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα αύριο, Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ.

Γ. Βλάχος: Δεν έχουμε ενημέρωση για τα μέτρα – θα πράξω κατά συνείδηση

«Επιτέλους να δούμε ποια είναι τα μέτρα, για να ενημερωθούμε» 
 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή από την κυβέρνηση -αν δεν πειστεί από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού- άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, αφήνοντας αιχμές για έλλειψη ενημέρωσης της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας στο θέμα αυτό.

Εβγαλαν στη γύρα τα απόρρητα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι γνωστή, καθώς έκανε τον γύρο του Διαδικτύου στην αρχή της εβδομάδας, υπό τον εντυπωσιακό τίτλο «Οι Anonymous χάκεψαν το υπουργείο Οικονομικών». Αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, οι μεν Anonymous είχαν άλλες σοβαρότερες δουλειές να κάνουν, οι δε εγχώριοι μιμητές τους απλώς δεν υπάρχουν!
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια - ακόμη - «μούφα» που εξελίχθηκε σ' αυτή εδώ την υπέροχη χώρα, η οποία κακώς διατηρεί ακόμη ως Εθνικό Υμνο το πόνημα του Σολωμού. Το «Ολα ένα ψέμα» του Καρρά (του γνωστού Μπιλ!) έπρεπε να είναι.

Κατάργηση 3.090 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ

Στην κατάργηση 3.090 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και των ΝΠΔΔ αυτών, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε, συνολικά, 58 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (μιας περιφέρειας, 30 δήμων και 27

DJ: Η επαναγορά του ελληνικού χρέους το πιθανότερο σενάριο

Την πρόταση επαναγοράς για την ανακούφιση της Ελλάδας από ένα μέρος του χρέους της και τη μείωση των επιτοκίων των δανείων που έλαβε η χώρα από τον επίσημο τομέα παρουσιάζουν ως τον πιο πιθανό τρόπο χειρισμού του εκτροχιασμού του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετά και την τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Βερολίνο: Αργεί ακόμη η βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

Παραμένουν ανοιχτά πολλά ζητήματα για την Ελλάδα στους κόλπους της τρόικας αλλά και εντός του Eurogroup που πρέπει να επιλυθούν πριν τη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε σήμερα Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, τονίζοντας πως το Βερολίνο επιθυμεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, αλλά δεν διαφαίνεται ακόμη κάτι τέτοιο.

Κατερίνα Μπατζελή: Θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις σημείωσε
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.
«
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο,

Αποχώρησαν από το ΠαΣοΚ Ξενογιαννακοπούλου και Κασσής

 Ο βουλευτής εκτίμησε ότι «υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του κόμματος που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα»
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το ΠαΣοΚ γνωστοποίησε η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Νωρίτερα είχε δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του από το Κίνημα ο βουλευτής Ιωαννίνων
Μιχ. Κασσής. «Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων σε πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ο Στουρνάρας επανακαταθέτει τη Δευτέρα την τροπολογία για τα «ευγενή» ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Την επόμενη Δευτέρα θα επανακαταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενσωματωμένη στο «Μνημόνιο 3» την τροπολογία που καταψήφισε χθες η Βουλή, για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ασφαλιστικών ταμείων.
Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και

Το μαντίλι

Τρεις μέρες τώρα όλος ο κόσμος ασχολείται με τη λίστα Λαγκάρντ, που δημοσίευσε στο περιοδικό του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Και ο κόσμος ασχολείται όχι για κανέναν άλλο λόγο, εκτός από τούτον: για να χαρεί από τη διαπόμπευση του φίλου, του γνωστού, του συναδέλφου, του πολιτικού, που «έβγαλε τα λεφτά του έξω». Και δη στην Ελβετία. Γιατί οι Ελληνες ενθουσιάζονται όταν καταγγέλλεται ή και διασύρεται κάποιος συμπατριώτης τους που «έχει όνομα». Το λέει και η ιστορία με τον ακαμάτη χωριάτη, που ζήτησε από τον Θεό όχι να του χαρίσει έναν γάιδαρο για να κάνει τη δουλειά του, αλλά να στείλει μια βαριά αρρώστια στο χωράφι τού νοικοκύρη γείτονά του για να ψοφήσει το ζώο του!

Ραγδαίες εξελίξεις: Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ


Ενεργοποιείται η διάταξη του νόμου περί ευθύνης υπουργών  για τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο
Σημαντική εξέλιξη είχαμε πριν από λίγο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στο θέμα των ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως έχουν πολιτικά πρόσωπα. Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης στέλνει σήμερα στη Βουλή την δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ,

Το μικρούλι

 Νά τα μας… Η πρώτη συνειδητοποιημένη ατάκα του Ευάγγελου Βενιζέλου ως αρχηγού μικρού κόμματος. Τόσο μικρού που επανέφερε αιτήματα του 1974. Θέλει απλά πράγματα, δηλαδή απλή αναλογική. Το είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χθες, όταν πλέον ήταν σαφές ότι ορισμένοι βουλευτές δεν έχουν πρόβλημα να φύγουν, μετατρέποντας το μικρό κόμμα σε μικρούλι. Θα φέρει, είπε, πρόταση στη Βουλή, για την κατάργηση του μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Βεβαίως αυτό δεν σώζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠαΣοΚ. Αν παραμείνει στα ίδια ποσοστά οι 33 έδρες θα γίνουν απλά 37.

Ακατάλληλος για το προεδρείο της Βουλής ο Ιωάννης Τραγάκης

Ένα απίστευτο σφάλμα έκανε σήμερα το προεδρείο της Βουλής: ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις!
Αποτελεί ντροπή για το ελληνικό Κοινοβούλιο να μην μπορεί να μετρήσει σωστά τις ψήφους των βουλευτών ο εκάστοτε προεδρεύων της διαδικασίας.

Ρουκέτα Λαφαζάνη στον Τσίπρα: Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο- Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε Πηγή: Ρουκέτα Λαφαζάνη στον Τσίπρα: Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο- Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Μια πρωινή ρουκέτα εξαπέλυσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόσο κατά του κόμματος του, όσο και κατά του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια ανένδοτη πορεία και περιοδεύει σε όλη τη χώρα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την πτώση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών προκειμένου,όπως πιστεύει, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πρώτο κόμμα και ο ίδιος πρωθυπουργός, ο κ. Λαφαζάνης είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

Λούμπεν

Σε εστιατόριο του Βερολίνου εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Καθόλου περίεργο - έτσι κι αλλιώς, στο εξωτερικό σουλατσάριζε ακόμη και όταν τα έκανε ρόιδο στο εσωτερικό. Δεν θα το παίρναμε είδηση, αν δεν εμφανιζόταν μια ομάδα Ελλήνων που άρχισε να τον αποδοκιμάζει.
Στο βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, παρά τη θολούρα της λήψης, ακούγονται να του καταλογίζουν: «Μας εξευτέλισες». Ποιους ακριβώς εξευτέλισε και γιατί; Προφανώς εννοούσαν τις επιλογές που έκανε όταν κυβερνούσε. Ενδιαφέρουσα θεωρία. Αλλά αν ο Παπανδρέου «μας εξευτέλισε», αυτοί που αποδοκίμαζαν έναν πρώην πρωθυπουργό επί του εδάφους μιας ξένης χώρας τι έκαναν; Μας προσέφεραν υπηρεσία;

Αποχωρούν 126.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2016...

Οι δαπάνες για νέες προσλήψεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 20 εκατ. ευρώ για το 2012 και σε 30 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 έως 2016
Μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις στο δημόσιο έως το 2016 προβλέπει το
Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων σήμερα και αύριο

Η 48ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012, μετατράπηκε σε Πανελλαδική από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, ο Σαμαράς ψάχνει στήριγμα

Με τη ΔΗΜΑΡ να οδεύει προς την έξοδο από την συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον στη δυσκολότερη φάση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει πλέον ορατό κίνδυνο να μη βρίσκει τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για να υπερψηφιστεί το «Μνημόνιο 3» αφού στους 127 βουλευτές που διαθέτει η ΝΔ είναι πλέον άγνωστο πόσοι από τους 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνταχθούν υπέρ των μέτρων.

Διαμαρτυρία ένστολων στη ΓΑΔΑ...

Έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχουν συγκεντρωθεί ένστολοι από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς τους, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. 
nonews-NEWS

Ομπάμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν στον δρόμο»

135 οι νεκροί σε ΗΠΑ, Καναδά και Καραϊβική από το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τις πλημμύρες, την ίδια ώρα που ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπόσχεται στήριξη του ομοσπονδιακού κράτους στους πληγέντες. «Είμαστε εδώ για σας. Δεν θα σας ξεχάσουμε» τόνισε ο Ομπάμα από την παραλιακή πόλη Μπριγκαντίν μετά την συνάντησή του με ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια του στο Νιου Τζέρσι.
Δείτε το βίντεο

Σε υψηλότερα επίπεδα το ελληνικό χρέος το 2013

 Στο 189,1% του ΑΕΠ το 2013, από το 175,6% το 2012
Στα ύψη το δημόσιο χρέος και το 2013. Από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2013,   το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 189,1% του ΑΕΠ , από 175,6% του ΑΕΠ το 2012.
Σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό το δημόσιο χρέος αναμένεται στα 340 δισ. ευρώ φέτος και στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013, ενώ, αν συνυπολογιστεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, τότε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα φτάσει το 2013 στα 352,3 δισ. ευρώ.

Βενιζέλος: Οποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα, ας χωρίσουν οι δρόμοι μας

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ
Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ψήφιση των μέτρων, λέγοντας ότι «όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο».

ΔΗΜΑΡ: Επιμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά

Παραμένει σταθερή η στήριξή της στην κυβέρνηση
Τις πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα συζήτησε διεξοδικά, επί τρεις και πλέον ώρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Φ. Κουβέλη.

Κασσής: Δεν ανήκω πια στο ΠΑΣΟΚ

Ως ανεξάρτητος δήλωσε ότι θα συνεχίσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, τόσο στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όσο και με σημερινές του δηλώσεις στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Κασσής: Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής