Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ περνάει τα μέτρα και πάει προς αυτοδιάλυση

Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων και εξανδραποδισμού της Ελλάδας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία σοβαρότατη και ολέθρια πολιτική πράξη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Τρία μόλις χρόνια έχουν περάσει από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου τρία εκατομμύρια ψήφους, το 44%. Η άθλια

Τι φταίει για την «αστάθεια»;

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Το δράμα του πολιτικού συστήματος της χώρας συνοψίζεται σε δύο συμπεράσματα. Το πρώτο αφορά την τρικομματικής υποστήριξης κυβέρνηση: θέλει, αλλά δεν φαίνεται να μπορεί... Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση: θέλει, αλλά δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει...
Με δύο λόγια έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα φαινόμενο «καθολικής πολιτικής αστάθειας», χωρίς σοβαρή και αξιόπιστη «εναλλακτική πολιτική λύση». Οχι τόσο «αριθμητική»

Το Μνημόνιο τρώει τα παιδιά του

Η σταθερή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα επίμαχα εργασιακά πυροδότησε τις εσωτερικές αντιθέσεις στους κόλπους της συμπολίτευσης κατά τρόπο που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το πρώτο θύμα είναι το ΠΑΣΟΚ, ο πιο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού. Η πρόσφατη σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επιβεβαίωσε τη διάχυτη εντύπωση ότι το άλλοτε κραταιό κίνημα ουσιαστικά έχει εισέλθει σε τροχιά διάλυσης. Η ελεύθερη πτώση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις έχει αποσαθρώσει την εσωτερική συνοχή του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν με ένταση στην επιφάνεια οι υποφώσκουσες αντιθέσεις.

Προτεραιότητα η ανάκτηση της ελληνικής αξιοπιστίας

«Σημαντικό είναι η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της» υπογράμμισε μιλώντας στο Reuters ο Β. Σόιμπλε. Κύκλοι των Βρυξελλών βλέπουν τα σχέδια για ένα έκτακτο Eurogroup να ακυρώνονται.
Eνόψει της συμμετοχής του στη συνάντηση του G20 στο Μεξικό, το Σαββατοκύριακο, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Δήλωση Μιχ.Κασσή για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ στους Ρώσους

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η., προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ

Το «πάρε-δώσε» της διαπραγμάτευσης

Να μας συμπαθάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά το ερώτημα σήμερα δεν είναι «αν θα δώσει ο ελληνικός λαός κι άλλα». Το ερώτημα της διαπραγμάτευσης είναι αν «θα πάρει κι άλλα», έστω δανεικά. Αυτό που συζητάμε σήμερα με τους εταίρους και δανειστές έσχατης ανάγκης είναι αν και πώς θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό της επιμήκυνσης.

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στη διάλυση"

Δε χρειάζεται να είναι κανείς μάγος, για να καταλάβει ότι στο ΠΑΣΟΚ γίνεται πόλεμος εδώ και πολύ καιρό. Από τότε που ο Βενιζέλος συμμάχησε με το "διάβολο" να διώξει τον Παπανδρέου (και το κατάφερε καλά, αλλά  πρωτίστως σε βάρος της χώρας) και σχηματίστηκαν φατρίες επίδοξων διαδόχων αρχηγών (Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης και ... πάει λέγοντας), το κόμμα του 45% έφτασε κάτω από το 10% και πέφτει χωρίς σταματημό.

Κωνσταντινόπουλος: Η κρατικοδίαιτη Μαριλίζα περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια

Η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου πως το ΠΑΣΟΚ έγινε παράρτημα της ευρύτερης κεντροδεξιάς προκάλεσε την οργή του πράσινου βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων την αποκάλεσε κρατικοδίαιτη.

Ανοιχτό μουσείο η Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ 23-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 Σε ένα μεγάλο μουσείο μετατρέπεται η πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν παρουσιάζουν την αρχιτεκτονική τους. Πρόκειται για τη δράση Open House, που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου.
Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές.

Χωρίς ταξί την Τρίτη η Αθήνα


Χωρίς ταξί την Τρίτη η Αθήνα Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα ταξί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, οι ιδιοκτήτες των οποίων στα νέα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.Ειδικότερα, τα ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου. Την Τρίτη στις 10:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. και πορεία προς τη Βουλή.

Μήνυση εναντίον του βουλευτή Μ. Κασσή...

Συλλήψεις για την κατάληψη στη ΔΩΔΩΝΗ...
Μήνυση εναντίον του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, κατέθεσε εκπρόσωπος των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που τελεί υπό κατάληψη από κτηνοτρόφους. Ο κ. Κασσής διαμαρτυρόταν μαζί με άλλους εκπροσώπους αγροτών στο  χώρο του

Η αναλφάβητη πολιτικά τρόικα, απειλή για την κυβέρνηση

Αναλφάβητη πολιτικά αποδεικνύεται η τρόικα, αν δεχτούμε ως ορθό τον ορισμό του Οτο φον Μπίσμαρκ για την πολιτική ως η τέχνη του εφικτού. Οι τρεις... καμπαλέρος (Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς) και κατ΄ επέκταση οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι αδυνατούν να δουν το εφικτό και να κάνουν τον ελιγμό που απαιτείται για να αποτραπεί η κυβερνητική κρίση.

Ανοιχτή επιστολή του ανεξάρτητου βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή

Φίλες και Φίλοι,
Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας επέλεξα να μην κρυφτώ πίσω από τη σιωπή. Επέλεξα να μιλήσω καθαρά και ανοιχτά με βάση τις απόψεις που πολιτεύτηκα προεκλογικά εγώ και η παράταξη που με τίμησε και με τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιό της. Δεν κάνω καμία υποχώρηση σε αυτά γιατί για αυτό με εξουσιοδότησαν οι πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ανεργία 35% βλέπει για το 2013 η ΓΣΕΕ

ΣΤΟΥΣ 1,75 ΕΚΑΤ. ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ 
 Δραματικά σενάρια που προβλέπουν την εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας το 2013, εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης

Ο Σαμαράς συγκελεί την ΚΟ της ΝΔ

Την Κυριακή το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ΚΟ της ΝΔ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην βάση του κόμματος ενόψει της ψήφισης του σκληρού πακέτου των μέτρων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα γερουσίας στη βουλή. Το ενδιαφέρον πλεόν στρέφεται στις τποθετήσεις των βουλευτών και κυρίως εκείνων που σκέφτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Στα 8,3 δισ. εκτοξεύθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου

Σχεδόν στα 8,3 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο. Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης έχει οδηγήσει σε άτυπη στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα τα φέσια που έχει βάλει το κράτος στην αγορά να αυξηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ σε έναν μήνα και να διαμορφώνονται για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου σε 8,284 δισ. ευρώ.

Το ΠαΣοΚ και ο Καβάφης

 «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες»: ας ακούσουν επιτέλους την προτροπή του Αλεξανδρινού εκεί στην Ιπποκράτους! Κι αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν. Το τέλος έφτασε. Ας το δεχθούν λοιπόν με αξιοπρέπεια.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της ΚΟ την Κυριακή

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα της Κυριακής. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις συνέπειες από την ψήφιση των νέων μέτρων και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις.
 Πηγή: ΑΜΠΕ

Λεόντειος εταιρεία

Δεν ήταν ανάγκη να διαβάσουν Αίσωπο ή κάποιον άλλον διδακτικό παραμυθά οι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να πληροφορηθούν πως οι λυκοφιλίες είναι πράγμα επικίνδυνο, καθότι ύπουλες· οι πράσινοι άλλωστε έχουν ιδίαν πείραν, από τις λυκοφιλίες στις οποίες παγίδευαν επί δεκαετίες τους μικρότερους του χώρου τους. Εύκολο θα τους ήταν πάντως ν’ ανοίξουν ένα λεξικό, λ.χ., το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη, για να δουν τι πάει να πει «λεόντειος εταιρεία». Αμέσως θα κατανοούσαν πως είναι ίδια κι απαράλλαχτη με αυτή που συνέστησαν οι δυο τους, ως αδύναμοι, με τον
Στην αποβολή μιας 17χρονης μαθήτριας επειδή κατα τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε τη γροθιά της, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησε διευθύντρια Λυκείου στον Πύργο.

Προφυλακιστέος και ο πρόεδρος της ENERGA, Α. Φλώρος

Και δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εταιριών- παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER,ο πρόεδρος της ENERGA, Αχιλλέας Φλώρος, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές.

Σε εξέλιξη η προεργασία για αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σε εξέλιξη είναι η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τον Ν. 4024/2011 και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας.

Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή Πηγή: Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή

Το νέο όπλο που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να εντοπίσουν άμεσα όσους φοροδιαφεύγουν ή ξεπλένουν μαύρο χρήμα ακούει στο όνομα του «Τειρεσία». Σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξετάζουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών να περνούν από το κόσκινο της διατραπεζικής εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Δωδώνης

της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
Αναβρασμός στην Ήπειρο για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου στα Ιωάννινα στις 12 το μεσημέρι
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην κοινοπραξία Strategic Initiative-Simos Food του 67,7%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕ, η ολοκλήρωση της

Financial Times: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκληματική αμέλεια

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος -οι οποίοι κατείχαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τις αρχές του 2012- ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, αν το κοινοβούλιο τους παραπέμψει σε δίκη, σύμφωνα με νομικούς τους οποίους επικαλούνται οι Financial Times σε ένα άρθρο που είναι κεντρικό στην ιστοσελίδα τους.

Mega-λος πανικός για το Bazaar προσφορών της Lidl

 Μέχρι το Σάββατο το Bazaar προσφορών της Lidl στα Κωνσταντινοπολίτικα. Ατελείωτες οι ουρές των Θεσσαλονικέων για προϊόντα stock της αλυσίδας που διατίθενται σε χαμηλές τιμές.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους υπάλληλοι και υπεύθυνοι της Lidl  όταν άνοιξαν χθες το πρωί τις πόρτες του Mega Bazaar στα Κωνσταντινοπολίτικα της Θεσσαλονίκης. 
Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί βρισκόταν έξω από το Mega

Από Δευτέρα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

Η απόδειξη πληρωμής της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας
Τη δυνατότητα να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη.

Γ. Ραγκούσης: «Δικαιώνομαι που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Ιστορικές διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο tvxs.gr κάνει λόγο για «ασυγχώρητους χειρισμούς» που παραπέμπουν σε «τεταρτοκοσμικά καθεστώτα». Περιορίζεται πάντως στο πολιτικό πεδίο των ευθυνών και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό» εκτεθειμένους το σημερινό

«Δεν ψηφίζω τα μέτρα», λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, ξεκαθάρισε πως δε θα ψηφίσει τα μέτρα, λέγοντας «δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα».
«Η συνέπεια, δεν παραδίδεται στην

Ο Σωκράτης Ξυνίδης... ανατινάζει το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο 360 λέξεων

Με ένα απίστευτο κείμενο 360 λέξεων που δημοσιεύεται στο προσωπικό του blog ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις των κορυφαίων του στελεχών.
Ο άνθρωπος που ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθέτησε στην κορυφαία θέση του κομματικού μηχανισμού και λοιδωρήθηκε από πολλούς, παίρνει μια άτυπη αλλά ηχηρή ρεβάνς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ευρώ στην αγορά από τα €31,5 δισ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τραπεζιτών ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά.  «Οι εκπρόσωποι της εσωτερικής τρόικας στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ υπερασπίζονται τα δικαιώματα των τραπεζιτών, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι για την κατάρρευση των τραπεζών τους, αλλά η πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, που προκάλεσε την υποβάθμιση των τραπεζών, με αποτέλεσμα αυτές να αποκλειστούν από τις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.
Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.

Φιλοτομαρισμός

 Αχρηστο, ανίκανο, ακατάλληλο και ολότελα σάπιο το πολιτικό προσωπικό. Οπως ακριβώς συνέβη στο βαθύ παρελθόν. Οπως, ας πούμε, καταγράφει ο Ιστορικός την ολοσχερή παραλυσία των αρχηγών στην Επανάσταση του '21. Ο Ιμπραήμ έσφαζε και έκαιγε την Πελοπόννησο. Ομως ο Κουντουριώτης με την παρέα του ξεκοκάλιζαν τις δανεικές χρυσές λίρες της Αγγλίας. Οπως στην Μικρασιατική Καταστροφή. Οπου στη γωνία μάς περίμενε να μας αποκεφαλίσει η σπάθα ο Κεμάλ Ατατούρκ!

Αυτοί απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, μετά την αδιάλλακτη στάση της ΔΗΜΑΡ και τις δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. 
Μπορεί στελέχη της κυβέρνησης και της Συγγρού να διαμηνύουν ότι τα μέτρα θα περάσουν από την κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης, εντούτοις ο Α. Σαμαράς παρακολουθεί

Το σούπερ γιοτ άργησε έναν χρόνο...

Το αστραφτερό λευκό σούπερ γιoτ λάμπει ακόμη και κάτω από τον γκρίζο φθινοπωρινό ουρανό, σε μια μετά θάνατον απόδειξη της σχεδιαστικής αισθητικής του Στιβ Τζομπς. Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Apple, το πολυτελές γιοτ που είχε

Μητρόπουλος για Λαφαζάνη: Όταν σε καλεί ο Παπαδάκης, θα απαντάς ό,τι ξέρεις κι ό,τι πρέπει

Αλλαγή βάρδιας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με τον Αλέξη Μητρόπουλο να εκπροσωπεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που χθες τα έκανε θάλασσα.
Δεν έχασε λοιπόν την ευκαιρία ο Μητρόπουλος κι έκανε κάποιες...συντροφικές υποδείξεις:

Τατσόπουλος: «Βουλευτές σε ρόλο νταβατζή»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή την διακοπή του «Corpus Christi», κάνει λόγο για «αφιονισμένους θρησκόληπτους» και «βουλευτές σε ρόλο νταβατζή», αφήνοντας αιχμές κατά της «Χρυσής Αυγής».
Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook:

Αδειάζει την τρόικα για τα εργασιακά η Κομισιόν

ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Θέμα συμβατότητας των προτάσεων της τρόικας για τα εργασιακά στην Ελλάδα με την κοινοτική νομοθεσία αναγνωρίζει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από απάντησή της σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενδέχεται να ανοίξει παράθυρο για την ελληνική κυβέρνηση στις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την τρόικα, η οποία πιέζει για ανατροπές στα εργασιακά.

Μπαρούτι η ψηφοφορία στη Βουλή.

Αν το προχθεσινό μπάχαλο στη Βουλή ήταν τούρτα, το κερασάκι θα ήταν ο Γ. Τραγάκης. Ο «γαλάζιος» α' αντιπρόεδρος του Σώματος δυναμίτισε το ήδη έκρυθμο κλίμα, που επικρατούσε από νωρίς, με την γκάφα περιωπής που διέπραξε, ανακοινώνοντας ότι «πέρασε» το άρθρο 4 (για τη μείωση της εισφοράς στο ΤΕΕ) του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, κάτι το οποίο πήρε πίσω ο πρόεδρος του Σώματος.

Κρέμερ: Τρίτο - και ίσως όχι τελευταίο- πακέτο για την Ελλάδα

«ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ»
Την έγκριση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι το τελευταίο, θεωρεί το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ, σε συνέντευξή του στην ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle.

19 δισ. ευρώ, o λογαριασμός

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη μερίδα του λέοντος
Ρεπορτάζ στα NEA: Ειρήνη Χρυσολωρά, Ελενα Λάσκαρη, Γιώργος Φιντικάκης, Νίκος Μάστορας, Νικολέττα Μουτούση, Μάρθα Καϊτανίδη
 Με ένα βαρύ και επώδυνο πακέτο μέτρων 9,4 δισ. ευρώ το 2013 και τη δέσμευση για τη λήψη άλλων 9,4 δισ. ευρώ την τριετία 2014-2016 η κυβέρνηση κατέθεσε προχθές τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016, κάνοντας το πρώτο βήμα που της ζητούσε η τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του δανείου.

Νέο πύρινο μέτωπο στην Κρήτη

Νέο «πονοκέφαλο» είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη.
Αργά χθες το βράδυ, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Περάμπελα Αγίου Νικολάου, με τους νότιους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων (4 οχήματα με 8 υπαλλήλους) που έσπευσαν στο σημείο.

Πού έπεσαν έξω κυβερνήσεις και τρόικα ή όταν ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του

 Τρία χρόνια αποτυχίας των μνημονίων - Τι λέει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του μοιάζει το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής για τα τρία χρόνια που πέρασαν με την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Το απίθανο έλλειμμα 15% του ΑΕΠ που εμφάνισε η κυβέρνηση Παπανδρέου για το 2009 και οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο και το πρώτο πακέτο μέτρων την Ανοιξη του 2010 σε συνδυασμό με την 100% αποτυχία αντιμετώπισης της παραοικονομίας και  την άρνηση της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων, πυροδότησαν το φαύλο κύκλο «νέων ελλειμμάτων - νέων μέτρων - βαθύτερης ύφεσης» που συνεχίζεται βυθίζοντας την οικονομία σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδο.

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΠαΣοΚ είναι πλέον «κεντροδεξιά»

Σε δηλώσεις επισήμανε επίσης ότι το κόμμα συντηρητικοποιείται
Ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζει «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς».
«Το ΠΑΣΟΚ το πονάω. Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Πονάνε ορέ τα παλικάρια ;;

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Η παρούσα κατάσταση μου θυμίζει εκείνο το ανεκδοτάκι για την επανάσταση του 21. Ρωτάει ο οπλαρχηγός το παλικάρι που πήγε να δει πόσοι είναι οι Τούρκοι! Μην είναι ορέ πεντακόσιοι να πάρουμε το γιαταγάνι μας; Μην είναι χίλιοι να πάρουμε το καριοφίλι μας; Μην είναι δέκα χιλιάδες να πάρουμε τον πούλο;;  Μην είναι 9,5 τα δις να πάρουμε μαζί και το Βενιζέλο; Μην είναι 11 να πάρουμε και τον Κουβελη; Μην είναι 15 να πάρουμε δρόμο;;  

Απόσταξη τσίπουρου στο Κουτσελιό


Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού διοργανώνει και φέτος τη γιορτή απόσταξης τσίπουρου στην πλατεία του χωριού. Για δεύτερη χρονιά φέτος, το Σάββατο, 3 Νοέμβρη 2012,  θα στηθούν τα καζάνια στην πλατεία του χωριού και από τις 6. 00 το απόγευμα θα αρχίζει η διαδικασία απόσταξη.