Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Ποιες αλλαγές έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι

Τα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας χωρίς παράλληλη οικοδόμηση του κράτους πρόνοιας, αποτελούν λύση οικονομικά επισφαλή και πολιτικά επικίνδυνη.
 Η ελληνική αγορά εργασίας είναι πολυσχιδής, με διακριτά όρια ανάμεσα στην αγορά εργασίας του δημόσιου τομέα, την αγορά εργασίας του οργανωμένου ιδιωτικού τομέα, την αγορά εργασίας που σχετίζεται με την παραοικονομία και τέλος την αγορά των ανέργων που συγκροτείται από όλους αυτούς που δεν έχουν απασχόληση και αντιμετωπίζουν ένα τείχος που εμποδίζει την πρόσβασή τους σε αυτήν - με πρώτα θύματα

Η λίστα λαβώνει τη δημοκρατία

Η λίστα Λαγκάρντ λειτούργησε σαν λυδία λίθος για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Το έδειξε γυμνό και αναξιόπιστο, στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και των ξένων εταίρων - δανειστών. Οι επανειλημμένες υποδείξεις ξένων ηγετών προς τους Ελληνες ομολόγους τους περί επείγουσας απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης οδηγούν επίσης στο ίδιο συμπέρασμα: ότι η τάξη που κυβερνά την Ελλάδα είναι απρόθυμη να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να αναλάβει ιστορικές ευθύνες. Απρόθυμη και ανίκανη. Το σκάνδαλο της λίστας ξεπερνάει κάθε άλλο

Συκοφαντώντας την ακαδημαϊκή κοινότητα

 Μέχρι σήμερα οι πάσης φύσεως αριστεριστές και οι βολεμένοι στο τέλμα των ΑΕΙ πρυτάνεις υποστήριζαν ότι ο νόμος δεν έχει ισχύ διότι δεν έχει την «έγκριση» ή την «αποδοχή» της ακαδημαϊκής κοινότητας, λες και οι νόμοι για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων χρειάζονται την έγκριση του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου και των ταξιτζήδων. Κι αν στην περίπτωση του κ. Λυμπερόπουλου μπορούμε να δώσουμε το ελαφρυντικό της άγνοιας, στην περίπτωση των πρυτάνεων και των συνοδοιπόρων τους υπάρχει μόνο μια εξήγηση: ο δόλος.

Γιώργος-Άντα: Ράγισε οριστικά το γυαλί στο γάμο τους;

Μαύρα σύννεφα που ενδεχομένως να εξελιχθούν σε... καταιγίδα έχουν κυκλώσει τον γάμο του Γιώργου Παπανδρέου με την Άντα.
Σύμφωνα με γνωστούς του ζευγαριού, η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη καθώς -παρά τις προσπάθειες για επανασύνδεση τον τελευταίο καιρό- η απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους δεν καλύφθηκε.

Λοβέρδος: Δεν ήξερα τίποτα, δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη λίστα Λαγκάρντ

Παρέθεσα πριν εδώ ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" που αφορούσε την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς. Εντύπωση μου κάνει όμως κι ένα απόσπασμα, αυτό:
-Είχατε ενημερωθεί για την ύπαρξη της επίμαχης λίστας και δεύτερον εάν σας
έπεισαν οι εξηγήσεις που έδωσαν οι συνάδελφοί σας...

Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης «βλέπουν» νέο κόμμα

Δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της χώρας, με πολιτικές τους παρεμβάσεις, ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, αν και ο καθένας προσδιορίζει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Απάντηση - καταπέλτης στον Ν. Σίμο από τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Αμείωτες συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός ΕΡΤ για το νέο κρούσμα λογοκρισίας που οδήγησε στην «προσωρινή απομάκρυνση» των Αρβανίτη - Κατσίμη από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή.
Πριν από λίγο, και με αφορμή επικριτικό σχολιασμό του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου πάνω σε όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τού απαντά τα εξής:

Καταστρεπτικοί ρυθμοί ύφεσης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο προϋπολογισμός του 2013 είναι ο σκληρότερος προϋπολογισμός της σύγχρονης ελληνικής Iστορίας. Το βάρος πέφτει πάλι στις περικοπές δαπανών (71%) και πολύ λιγότερο στην αύξηση των εσόδων (28%).
Ενώ οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί του Δημοσίου αναδεικνύονται για ακόμα μία φορά... πρωταθλητές στην «άρση βαρών» (4,7 δισ. ευρώ). Ιδια λογική με τους προηγούμενους μνημονιακούς προϋπολογισμούς, που έπεσαν έξω στις

Δραματική μείωση των πολύτεκνων οικογενειών

Δραματική εμφανίζεται η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Αιτίες φαίνεται να είναι η οικονομική κρίση και η απουσία κοινωνικής πολιτικής για τους πολύτεκνους, δεδομένα που ανεβάζουν στα ύψη την υπογεννητικότητα.
«Η οικονομική κρίση πλήττει ανελέητα τους πολύτεκνους, καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τους θέτουν στην ίδια μοίρα με τους άγαμους. Φοβάμαι ότι η χώρα βαδίζει στο τέλος της Ιστορίας της» επισημαίνει μιλώντας στο
ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), Βασίλης Θεοτοκάτος.

Φορολογία ακινήτων με 8 κλιμάκια και νέους συντελεστές

Καταργούνται το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ. Από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας του ακινήτου η εφαρμογή του φόρου. Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια
Aπό το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο με νέα κλίμακα, η οποία θα έχει 8 ή 10 φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν μέχρι 3% για μεγάλης αξίας ακίνητα, ενδεχομένως άνω των 5 εκατ. ευρώ, θα τεθεί σε εφαρμογή ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

To σενάριο που δεν σκέφτηκε ο Λοβέρδος...

Aπόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στην εφημερίδα "Παραπολιτικά":
-Θα κάνετε νέο κόμμα τελικά;
Η στρατηγική ανάγκη για τη χώρα είναι η ρήξη και η αλλαγή του
πολιτικού και του κομματικού συστήματος. Πρέπει να

Λαφαζάνης: Δεν πάσχουμε από σύνδρομα «εξουσιολαγνείας»

Λίγες μέρες μετά τη δήλωσή του «δεν δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει αντίθετος με τη λογική της «πασή θυσία διακυβέρνησης»
Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της

Η Μέρκελ μάς θέλει δορυφόρο της Γερμανίας

Τις γερμανικές επιδιώξεις και κρυφές φιλοδοξίες για τον χαρακτήρα της νέας ενοποιημένης Ευρώπης αποκάλυψε η Μέρκελ, όταν μετά τη συνάντησή της με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό δήλωσε ότι είναι δύσκολο να διατηρήσει την ανεξαρτησία της μία χώρα με χρέος 80% ή 90%.
Το καινοφανές δόγμα Μέρκελ της μειωμένης ανεξαρτησίας θυμίζει το αλήστου μνήμης δόγμα Μπρέζνιεφ περί μειωμένης εθνικής

Πρόταση για αντιπροεδρία...

Στο Μαξίμου συζητείται ευρέως το ενδεχόμενο να προταθεί στον Ευ. Βενιζέλο να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε την ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Μάλιστα, στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά, ο Φ. Σαχινίδης και ο Γ. Μανιάτης βρίσκονται στη λίστα των υπουργοποιήσιμων στελεχών της Ιπποκράτους.

ethnos.gr

Στουρνάρας: Απειλή άτακτης χρεοκοπίας αν καταψηφιστούν τα μέτρα

Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.

Τίγρης

Πρωθυπουργός για μία ημέρα! Ποιος; Ο Αντώνης Σαμαράς. Συνειδητοποίησε ότι η πρωθυπουργία δεν είναι συλλογικός θεσμός και άσκησε τον ρόλο του κανονικά. Ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησής του χωρίς να τις υποβάλει για έγκριση στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Ή να τις εκλαϊκεύσει ο Στουρνάρας στον Πρωτόπαπα και τον Χατζησωκράτη.

72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών

Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας.

Πότε θα λογοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών;

Στις 22 Οκτωβρίου, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν πίστευε στα μάτια της διαβάζοντας τα νέα ότι ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη έξι σεισμολόγους επειδή απέτυχαν να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό για τον σεισμό στην πόλη L’ Aquila το 2009. Εμφανώς, το δικαστήριο δεν κατανόησε ότι η σεισμολογία βρίσκεται στα σπάργανα: μπορεί να προβλέψει πού θα γίνει μεγάλος σεισμός αλλά όχι το πότε. Συνεπώς, η φυλάκιση των επιστημόνων δεν ήταν παρά μια απόφαση απελπισίας του ιταλικού κράτους μπροστά στην (έως τώρα) αδυναμία του ανθρώπου να προβλέψει τις βουλές του Εγκέλαδου.

«Τα ψέματα και οι εκβιασμοί κάποτε τελειώνουν»

Η Κουμουνδούρου καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν το σύνολο των μέτρων και τον προϋπολογισμό. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η καταψήφιση του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Κάθε άλλη στάση συνιστά έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας».

Η πατρίδα που σκοτώνει

Με ένα χρέος που υπερβαίνει το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου»: τάδε έφη Ανγκελα Μέρκελ προχθές στο Βερολίνο, υπερασπίζοντας την πολιτική που ασκείται τα τρία τελευταία χρόνια από το Βερολίνο εις το όνομα της δήθεν «κοινής» Ευρώπης, ως «επιτυχημένη».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλεγε ότι δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής καμία συμφωνία που να καθιστά δεδομένη την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, ενώ ο επίσης γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι πλέον διχασμένη και έκανε έκκληση να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή ιδέα, η οποία, δεν είναι αυτονόητη.

Υπαναχωρεί η διοίκηση της ΕΡΤ και καλεί Αρβανίτη και Κατσίμη για «εκτόνωση της έντασης»

Την πρόθεση από μεριάς διοίκησης της ΕΡΤ για «επαφή με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Τέλλης, σχετικά με το θέμα της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» και της απομάκρυνσης των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Φιλευρωπαϊκό κόμμα με τη συμμετοχή όλων ζητά ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Πρόταση για τη δημιουργία ενός φιλευρωπαϊκού κόμματος κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξηγώντας ότι σε αυτό το κόμμα θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega προέβλεψε μάλιστα ότι και η ΝΔ σε λίγο καιρό θα διαλυθεί, ενώ απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας είπε ότι σε ένα διαλυμένο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν θέτεις θέμα ηγεσίας.

O Βαρουφάκης για τα μέτρα

Φιλόξενη χώρα για επενδυτές

Τα όσα ευτράπελα έγιναν χθές στην Ηπειρο μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της Δωδώνης θυμίζουν απλά ότι η Ελλάδα παραμένει μια… φιλόξενη χώρα για επενδυτές και ότι ο κ Τσίπρας δεν θα χρειασθεί να κάνει παρα πολλά για να υλοποιήσει την απειλή του «Μην αγοράσουν επιχειρήσεις ή περιουσία που ξεπουλιέται, θα χάσουν τα χρήματά

Μπους και Γκόρμπι θυμήθηκαν τα παλιά

Μοιάζουν σαν δυο παλιόφιλοι που συναντήθηκαν έπειτα από καιρό και δεν ξέρουν εάν η ηλικία τους θα τους επιτρέψει να ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Είναι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Τζορτζ Μπους, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης και ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο θερμός εναγκαλισμός τους μπορεί να υπενθυμίσει

Λόξες

ΤΑ προβλήματα των παιδιών μεγαλώνουν μαζί τους. Ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλωσε πολύ από το 4,6% του 2009, αλλά διατηρεί τη νοοτροπία μικρού κόμματος. Γιατί αυτό δεν εννοεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν λέει ότι «δεν είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε»;
Η πολιτική σπανίως συνοψίζεται σε ένα πρόσωπο. Ωστόσο, στη φυσιογνωμία του Λαφαζάνη αποτυπώνονται οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου είναι πια ένα μαγαζί και όχι συνασπισμός

Ολοταχώς για φορολόγηση των ακινήτων από το πρώτο ευρώ!

Xωρίς αφορολόγητο θα επιβληθεί- εκτός δραματικού απροόπτου- ο νέος Ενιαίος Φόρος ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το σημερινό "χαράτσι" της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει ακόμα εισπραχθεί ούτε για το 2010 ούτε για το 2011. Στην επιλογή αυτή φαίνεται ότι καταλήγουν τα επιτελεία των κομμάτων και το υπουργείο Οικονομικών,

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για την 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους. Συγχρόνως η σκληρή και

Ο Κασσής και το ξεπούλημα της Δωδώνης

ΓΕΛΑΝΕ και τα πεζοδρόμια έξω από την Ιπποκράτους με όσα συνέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Και ευτυχώς (γι' αυτούς...) που ήταν περασμένα μεσάνυχτα πλέον, αλλιώς ποιος ξέρει τι γέλιο θα έριχναν ταξιτζήδες και περαστικοί βλέποντας, ας πούμε, δύο βουλευτές να πλακώνονται γωνία Ιπποκράτους και Σκουφά!

Η αληθινή κόκκινη γραμμή

 του Σταύρου Θεοδωράκη  (στο:www.protagon.gr)
Ξέρω πολλές γυναίκες που κάνουν «υπομονή για το παιδί». Και άντρες ξέρω αλλά είναι πιο λίγοι. Φέτος αξιωθήκαμε να γνωρίσουμε και κόμματα που κάνουν «υπομονή για το παιδί». Πας στην Ιπποκράτους και ακούς: «άθλιος ο Σαμαράς αλλά αν το ρίξουμε θα πάμε σε εκλογές». Τα ίδια θα σου πουν και στη ΔΗΜΑΡ. «Αν πέσει ο Σαμαράς χαιρέτα το ευρώ». Πάντα στην αριστερά τα διλήμματα εμφανίζονται ως κοινωνικά. Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλαδή θα σου πει «αν γίνουν εκλογές δεν θα βρούμε τη ψήφο μας», αν μιλήσεις με έναν βουλευτή της ΔΗΜΑΡ θα σου πει «αν γίνουν εκλογές θα ανέβουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής». Δεν τον νοιάζει δηλαδή που δεν θα ξαναγίνει βουλευτής, αυτό που τον νοιάζει είναι ότι θα μπει στην Βουλή και ο ξάδελφος του Παναγιώταρου.

Συναγερμός σε Μαξίμου και κόμματα εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

Σε ανοιχτή γραμμή με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων με τις λιγότερες απώλειες.
Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Επανεκλογή Ν. Φωτόπουλου στη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 Με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία
Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κ. Κατσαρό (ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας), που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Επίθεση των δημοσιογράφων του mega κατά του Μιχάλη Κασσή!

Προκαλούν οι υπάλληλοι των Νταβατζήδων!!!
Σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή εξαπέλυσαν οι δημοσιογράφοι στο κανάλι των –κατά Καραμανλή «νταβατζήδων»- MEGA!!!Ο απίθανος Μανώλης Καψής,ανέφερε ψευδώς πως η δήθεν η Γαλακτοβιομηχανία

Ανακοίνωση της παράταξης «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της «Δωδώνης», δυστυχώς συνετελέσθη.Με τον ίδιο προκλητικά αδιαφανή τρόπο, με τον οποίο μεθοδεύτηκε στο παρασκήνιο η παράδοση της «Ακρόπολης της Ηπείρου» σε ανομολόγητα συμφέροντα, έγινε και η ανακοίνωση της απόφασης, σήμερα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού

Μειώσεις στις ποινές προβλέπει το νέο φορολογικό

Σημαντικές μειώσεις στις φορολογικές ποινές θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορολογικού κώδικα, που θα καταθέσει η κυβέρνηση εντός του Νοεμβρίου.
Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ η Αθήνα τη Δευτέρα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς ΜετρόΗΣΑΠ Τραμ) λόγω της νέας απεργίας των εργαζομένων.
Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5

Προφυλακιστέος και ο B. Μηλιώνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ο Βασίλης Μηλιώνης, πρόεδρος της HELLAS POWER. Είναι ο 5ος κατηγορούμενος που παίρνει τον δρόμο της φυλακής για τις κατηγορίες της