Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ένας καλός τεχνίτης είναι ευφυής και πολυμήχανος:

Ευχαριστούμε το Δήμο, που μας το έστειλε!
Όταν το έχει κανείς, μην τον φοβάσαι. Οι παρακάτω πολυμήχανοι "αρχιτεχνίτες" δίνουν συμβουλές για πολλά πράγματα:

Μπαζότοπος η Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ: ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Σε έναν απέραντο μπαζότοπο έχει μετατραπεί η ύπαιθρος της Θεσσαλονίκης. Αρμόδιοι αλλά και απλοί πολίτες αδιαφορούν και διαιωνίζουν την άθλια αυτή κατάσταση, παραβαίνοντας το σχετικό νόμο που ισχύει -αλλά δεν εφαρμόζεται- εδώ και δυο χρόνια για τη διαχείριση των μπάζων (απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων) δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Ακόμα ένα ουζάκι;

Ας είμαστε απλώς... cool. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διαβάσουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κατανοώντας τις διαστάσεις της φαιδρότητας. «Η ματαίωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Παν. Αιγαίου δείχνει πως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν συναντά την καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Οίκος ανοχής «χορηγός» σε σχολείο

Μετά τη χορηγία ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λάρισα, ο ίδιος οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει και την αγορά φωτοτυπικού από δημοτικό σχολείο. Η πρόθεση του οίκου ανοχής να συνεισφέρει στην αγορά φωτοτυπικού για δημοτικό σχολείο προκάλεσε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η απάντηση του Γ. Παπαντωνίου για την λίστα Λαγκάρντ

Το όνομα της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως γνωστοποίησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με επιστολή του στην Επιτροπή για τον έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών προσώπων.

Γιατί συναντήθηκαν Παναγιωτόπουλος – Δένδιας

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αλλο ευχολόγιο, άλλο πρόγραμμα


Θα πρέπει να είναι κανείς παράλογος για να διαφωνήσει με όσα προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματός μας. Αλλά θα πρέπει να είναι αφελής και όποιος ειλικρινά πιστεύει ότι είναι δυνατό να εφαρμοστούν. Και δυστυχώς στην πολιτική εκείνο που μετράει είναι ο ρεαλισμός. Οχι τι θα θέλαμε ή τι θα έπρεπε, ίσως, να γίνει, αλλά τι μπορεί να γίνει.

Ετοιμάζεται ο Παπαδήμος ή κάποιος άλλος Παπαδήμος…

Εδώ που τα λέμε ένας πόλεμος του Καραγκιόζη έλαβε χώρα χτες στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης-ψηφοφορίας για τα  "άγια" μέτρα της ελληνικής ευθανασίας. Μετά από αυτό το "φκιάσκο" διαστάσεις λαμβάνουν τα σενάρια για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα  κατά τους επόμενους μήνες σε περίπτωση που η κυβέρνηση

Οι αναπόφευκτες περικοπές

Κανείς δεν είναι υπέρ των περικοπών. Είναι καθολική η αρχή «καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος», μια αρχή που είναι το άλφα και (δυστυχώς) το ωμέγα κάθε αντιπολίτευσης. Μόνο που το δίλημμα κάθε πακέτου μέτρων δεν είναι «περικοπές ή όχι περικοπές». Σ’ αυτό το δίλημμα το πολιτικό σύστημα -όσο είχε δανεικά- απαντούσε «αυξήσεις».

Τι θέλουν επιτέλους από την Ελλάδα;

Μετά τα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων σήμερα, ήρθε και η σειρά του Β. Σόιμπλε για να βάλει πάγο στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. «Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.

«Για το καλό του τόπου»Ας πούμε ότι σε κάποιο τηλεκουίζ, από αυτά που υπόσχονται ότι θα προσφέρουν στο κοινό τους ό,τι τους στερεί το Μνημόνιο, τίθεται το ερώτημα: «Τι έγινε στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου 2012;» ή, για να διευκολυνθεί ο παίκτης, ας πούμε πως ερωτάται πόσοι βουλευτές διαγράφτηκαν τότε. Παρότι δεν έκλεισαν εννιά μήνες, όσα δραματικά έχουν συμβεί μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι πέρασαν δύο και τρία βαριά χρόνια.

«Τσίρκο» η Βουλή με μάχες μέσα και πόλεμο έξω

Δεν είχε γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων εξοντωτικής λιτότητας όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά κλίμα κοινωνικού πολέμου επικρατούσε τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή. Δεκάδες χιλιάδες λαού την είχαν περικυκλώσει. Μολότοφ εκσφενδονίζονταν εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν με καταιονισμό ύδατος από τα «κανόνια» των υδροφόρων που έχει αποκτήσει προσφάτως η ΕΛ.ΑΣ. για να τις χρησιμοποιεί εναντίον του

Προκλητικά προνόμια που βγάζουν τους Έλληνες από τα ρούχα τους!

Χθες, με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έφερε νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργούνται ειδικά προνόμια των καλομαθημένων υπαλλήλων της Βουλής μας, που με τα κάθε άλλο ασήμαντα προνόμιά τους εν καιρώ κρίσης μας κάνουν το λιγότερο, τα νεύρα... κρόσια! Μετά τα χθεσινά όμως, ο

Ο Σαμαράς και τα μεγάλα ψέματα

Σαμαράς: Εμείς στηρίξαμε και ως Αντιπολίτευση διαρθρωτικές αλλαγές και κόψιμο σπατάλης! 
Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή:
Εμείς διαρθρωτικές αλλαγές και κόψιμο σπατάλης τις στηρίζουμε ακόμα κι από την εποχή που ήμασταν στην Αντιπολίτευση. Ήταν σωστά, τα

Η υπευθυνότητα των κομμάτων και οι ανεύθυνοι και ολέθριοι μπουρλοτιέρηδες

 Θα ήταν ολέθριο να μην περάσουν τα μέτρα και να υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Την άποψη αυτή εξέφρασαν οι... ολέθριοι δανειστές και εταίροι. Ευτυχώς που οι φόβοι εκείνων που σαν άλλοι μπουρλοτιέρηδες απείλησαν να τινάξουν στον αέρα την κυβερνητική συνεργασία δεν πήραν σάρκα και οστά, και ευτυχώς που τα κόμματα που συνθέτουν την κυβερνητική πλειοψηφία επέδειξαν υπευθυνότητα.

Χρειάζονται περισσότερα για να αποδεσμευτεί η βοήθεια

Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν την έγκριση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, λένε πως χρειάζονται περισσότερα για να αποδεσμευτεί η βοήθεια.
Η ΕΕ καλωσόρισε σήμερα την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας ως ένα «σημαντικό βήμα», αλλά επισήμανε επίσης πως πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση της βοήθειας.

ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ


 Φελνίκος (matrix24.gr)
Όταν πριν από περίπου 130 ημέρες τα τρία κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συμφωνούσαν να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο, η βάση της συνεργασίας τους ήταν μία και μόνη: να ψηφιστούν και να προωθηθούν τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα τον Μάρτιο και δεν είχαν προχωρήσει επειδή μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Η «επόμενη μέρα» είναι της ΕΕ

Η ένταση χθες και μέσα και έξω από τη Βουλή ήταν μεγάλη. Το «κατεπείγον» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μαζί με την απλοϊκότητα και τη σχηματικότητα τύπου «μαύρου - άσπρου» ορισμένων τοποθετήσεων, έφερε όξυνση μέσα στη Βουλή. Το βάρος των μέτρων έφερε έξω από τη Βουλή μια όντως μεγάλη κοινωνική διαμαρτυρία.

Αν. Λοβέρδος: Μετεκλογική έλλειψη στρατηγικής στο ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο 
Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη μετεκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ.
«Η μετεκλογική έλλειψη στρατηγικής και τακτικής οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συνεχείς αντιφάσεις, και αποσυσπείρωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Χωρίς θέρμανση λόγω περικοπών» οι Ιταλοί μαθητές

Εξαιτίας των περικοπών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι δεν θα υπάρχουν χρήματα για να ανάψουν τα καλοριφέρ στα σχολεία και εκατομμύρια μαθητές θα μείνουν χωρίς θέρμανση, προειδοποιεί ο πρόεδρος των ιταλικών περιφερειών, Αντόνιο Σαΐτα.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και αύριο η Αθήνα

Συνεχίζονται και αύριο, Παρασκευή, οι κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία. Αντίθετα, θα κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους, από τις πέντε το πρωί της Παρασκευής, τα ταξί.

Όταν η κυβέρνηση πουλάει καθρεφτάκια στους… ιθαγενείς!

Τα τελευταία 24ωρα ακούμε πολλά, εξόχως αποκαλυπτικά. Πέρα λοιπόν από  τις γνωστές, εκβιαστικές κορώνες, ακούσαμε και το εξής, εκπορευόμενο, από κυβερνητικούς κύκλους: ότι  όσες περισσότερες ψήφους έπαιρνε το πολυνομοσχέδιο, τόσο περισσότερα δις θα μας έδιναν οι Ευρωπαίοι (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Μέγκα, βράδυ Κυριακής, 4 Νοεμβρίου)! Διάψευση δεν έπεσε στην αντίληψή μου. Εδώ λοιπόν έχουμε αναμφισβήτητα να κάνουμε με μια αντίληψη που θέλει τη χώρα μας να κατοικείται από ιθαγενείς που εντυπωσιάζονται από τα καθρεφτάκια των

Θεοδωράκης για Χρυσή Αυγή: Να πάνε στο Πακιστάν να δέρνουν

Κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες κατεβαίνουμε και δέκα σκαλοπάτια στου κακού τη σκάλα. Χθες παίχθηκε ακόμα μία τραγική φαρσοκωμωδία στη βουλή και απορώ πώς ο ελληνικός λαός που είναι έξυπνος, φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ και όπως λένε "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται". Μας κοροϊδεύουν. Από τον καιρό που ήρθε η τρόικα κάθε φορά γίνεται το ίδιο».

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες προωθούν νεοναζί;

Μια μυστική αναφορά, γραμμένη από ανώτατο αξιωματούχο της γερμανικής αστυνομίας, αφήνει αδιανόητες αιχμές κατά των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όπως υπονοεί, οι υπηρεσίες ενδυνάμωσαν το νεοναζιστικό κίνημα χρησιμοποιώντας πολλούς οπαδούς του ως πληροφοριοδότες. Σύμφωνα με το Spiegel, o 48χρονος Kai D., ένας από τους πιο γνωστούς νεοναζί της εποχής, ήταν ένας βασικός πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών –παρότι ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε ποτέ.

Ανοίγουν τα νοσοκομεία κάθε Τετάρτη για άπορους και ανασφάλιστους

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις

Θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης

Ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης, αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως «διαφαίνεται, το παρόν χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της νέας δόσης δεν μπορεί να τηρηθεί». Σύμφωνα και με τον Όλι Ρεν, πριν

Σοκ! Άνεργοι 6 στους 10 νέους

Νέο σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ανεργίας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον Αύγουστο, που δείχνουν ότι τον μήνα που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, έξι στους δέκα νέους δεν είχαν δουλειά, ενώ συνολικά η ανεργία έσπασε το φράγμα του 25%.

Πώς έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη;

O Βενιζέλος «καρφώνει» Καπελέρη - Διώτη 
Μια αποκάλυψη που πέρασε απαρατήρητη στον ορυμαγδό της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας έκανε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του ζήτησε αντί να καλύπτει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ να ψάξει ποιός την διέρρευσε και «φωτογράφισε» τον Γιάννη Καπελέρη. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννούσε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Πεπόνης: Η σύζυγος Παπαντωνίου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ

Επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, στην Επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιεί ότι στη "λίστα Λαγκάρντ" περιλαμβάνεται το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου
Αναλυτική η επιστολή:
«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της

Στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών

Όπως ανακοινώθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε, η κοιλάδα των Τεμπών πρόκειται να παραδοθεί σήμερα Πέμπτη και από τις 8 το βράδυ κανονικά στην κυκλοφορία, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Το λαδάκι

Εις μάτην ψάχνω να βρω, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, σ' αυτό το χερσοχώραφο που έχει καταντήσει η Ελλάδα, ένα πράσινο φυλλαράκι ελπίδας. Παντού μαυρίλα, απελπισία, θυμός, ψεύδη, συγκρούσεις, αδιέξοδα. Να, όμως, που την Κυριακή, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ο Βασίλης Ράπανος, έσταξε λίγο λαδάκι στο καντηλάκι της αισιοδοξίας - που τρεμοπαίζει, έτοιμο να σβήσει -, με μερικές καθαρές κουβέντες: «Μπορούμε να σωθούμε αν πάρουμε τώρα τη δόση».

Τα...συγχαρητήρια του Πάγκαλου στον Κώστα Σκανδαλίδη

 Είναι γνωστή από παλιά η...εκτίμηση που τρέφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Κώστα Σκανδαλίδη και φυσικά ο πληθωρικός βετεράνος πολιτικός δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Μέσω του Twitter, ο κ. Πάγκαλος

Ραντεβού με τον μεγάλο λευκό καρχαρία

Οι λευκοί καρχαρίες δεν είναι τόσο επικίνδυνοι. Και το ανθρώπινο κρέας δεν είναι καν η αγαπημένη τους λιχουδιά. Ολα αυτά είναι ένας τεράστιος μύθος που έπλασε το Χόλιγουντ με την ταινία τα «Σαγόνια του Καρχαρία». Ο Βραζιλιάνος Ντάνιελ Μποτέγιο, φωτογράφος με ειδίκευση στις υποθαλάσσιες λήψεις, βάλθηκε να το αποδείξει.

Τέλος στην απεργία των ταξί

taxi 8Λήγει στις 5.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η απεργία των αυτοκινητιστών ταξί, που είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών για να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Ανερμάτιστος λαϊκισμός

 Το ρουσφέτι είναι ηθική αξία- παύλα και τελείωσε. Οι αυθαίρετοι διορισμοί και τα προνόμια των κολαούζων προστατεύονται την ώρα που καταρρέει το σύμπαν για όλους τους εργαζόμενους. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρέα με τον κ. Π. Καμμένο υπερασπίστηκαν χθες το δικαίωμα στο γλείψιμο, το δικαίωμα στο τρίψιμο με την εξουσία. Οι υπάλληλοι της Βουλής δεν εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς τα δυο επαναστατικά κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν κακό χαμό ώστε να αποσυρθεί η τροπολογία που θα έβαζε τους υπαλλήλους της Βουλής στη θέση τους.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης

Εκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Λοβέρδος 
Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, με επιστολή του προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αν και ψήφισε «ναι» χθες στα επώδυνα μέτρα του πολυνομοσχεδίου σε αντίθεση με έξι άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα καταψήφισαν και διαγράφηκαν. 

Θα είναι τα τελευταία μέτρα;

Με το «πακέτο μέτρων» που καλείται σήμερα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να ψηφίσει η Βουλή, η κοινωνία και η οικονομία οδηγούνται στα όριά τους. Αν και σε μερικές περιπτώσεις καλούνται να τα... ξεπεράσουν! Δεν είναι μόνο «επώδυνο» και «ακριβό» το «αντίτιμο» για τη δόση του δανείου. Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι εάν με την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων η χώρα και η οικονομία θα βρουν την «πόρτα εξόδου» από την κρίση. Θα είναι, εν πάση περιπτώσει, τα τελευταία μέτρα;

Πτώματα

«Μέτρα η Χάος». Ιδού το κυβερνητικό, δίλημμα. Εντελώς πλασματικό και ολότελα πομπώδες και θεατρικό. Γιατί, πρώτο με τα συγκεκριμένα μέτρα διαρρηγνύεται εντελώς ο ιστός της κοινωνίας.
Τουτέστιν χάος. Ας πούμε. Οποιος με τον ιδρώτα του και την αξία του κερδίζει κάποια λεφτά, θα εκλαμβάνεται από τους βίαια φτωχοποιημένους έλληνες ως λαμόγιο και εχθρός της πατρίδας. Με απλά λόγια τα μέτρα θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου με τελικό αποτέλεσμα η χώρα να μετατραπεί σε απέραντο πεδίο ενός καθημερινού και ύπουλου εμφυλίου πολέμου. Τα μέτρα δηλαδή είναι το κλειδί ν' ανοίξει διάπλατα η πόρτα στην ασύμμετρη κοινωνική αντιπαράθεση. Ο ένας εναντίον του άλλου και ο σώζων εαυτόν σωθήτω πατώντας επί πτωμάτων!

Αδωνις Γεωργιάδης: Γενναίοι οι 153 του «ναι»

Αδωνις Γεωργιάδης: Γενναίοι οι 153 του «ναι»Γενναίους χαρακτηρίζει τους 153 βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης σε μήνυμά του στο twitter, με το οποίο παντά σε ανάρτηση του Γιάννη Μανώλη (Ανεξάρτητοι Ελληνες).
«Πολλοί απειλούσαν αλλά αποδείχθηκαν κότες λυράτες! Μόνον ένας είχε άντερα! Μπράβο στον Κασαπίδη», έγραψε

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας με 48ωρες απεργίες
Σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ προχώρησε την Πέμπτη το πρωί η ΓΕΝΟΠ. Όπως αναφέρει η κατάληψη γίνεται για να αποτραπούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα «παιχνίδια» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος της ΔΕΗ, αλλά και να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
 Η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει μέχρι στιγμής τις κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες
απεργίες, χωρίς προβλήματα ως τώρα στην ηλεκτροδότηση
 ΤΟ ΒΗΜΑ

Βουλή: Πέρασε με 153 ψήφους το μνημόνιο ΙΙΙ

 Δεκαοκτώ βουλευτές ψήφισαν παρών και 128 κατά

 Με 153 ψήφους «υπέρ» έναντι 128 «κατά» και 18 «παρών», υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο ΙΙΙ. Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 14 ώρες και διακόπηκε δυο φορές λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αντισυνταγματικότητας ή μη του πολυνομοσχεδίου, ζήτημα που ήγειρε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και λόγω της έντασης που επικράτησε στους διαδρόμους από την μίνι «εξέγερση» που επεφύλαξαν οι υπάλληλοι της Βουλής λόγω τροποποίησης της τελευταίας στιγμής που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, κάτι που κινδύνευσε να τινάξει στον «αέρα» την κρίσιμη διαδικασία.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Άνοιγμα των νοσοκομείων κάθε Τετάρτη για άπορους και ανασφάλιστους, από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς

Θεσσαλονίκη: Με τελεφερίκ στην Ανω Πόλη!

Τελεφερίκ που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με την Ανω Πόλη βάζει στα σχέδιά του ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2013, που ανέρχεται σε 41,2 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2012).