Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Δυναμικό κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων

Με τις γενικές απεργίες σε Ισπανία και Πορτογαλία να δίνουν τον τόνο, εκατομμύρια πολιτών από περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας.
Απεργίες και διαδηλώσεις κατά της αυστηρής λιτότητας οργανώθηκαν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μεσοβέζικες λύσεις;

  Η εξυπηρέτηση και η βιωσιμότητα του χρέους είναι «κεντρικό ζήτημα» για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, ανεξαρτήτως των καταστατικών δεσμεύσεων του ΔΝΤ. Ουδείς αμφισβητεί σήμερα, και μετά το PSI, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το σχέδιο για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής (17/10/2011), απεδείχθη -μερικοί το είχαμε επισημάνει από τότε- εκτός πραγματικότητας, καθώς είχαν υιοθετηθεί μη ρεαλιστικές προϋποθέσεις, με την κομψή διατύπωση... «φιλόδοξοι στόχοι».

Ναζιστές στις πλατείες της Αθήνας! Αντισταθείτε!

Ο ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα. Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά πλέον αποδεικνύεται καθημερινά. Τελευταίο παράδειγμα, η διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής από μέλη της Χρυσής Αυγής. Κανένα πρόβλημα με τη διανομή. Καλά κάνουν και μοιράζουν τρόφιμα. Το απαράδεκτο είναι ότι για να δώσουν τα τρόφιμα απαιτούν από τους πολίτες να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες, επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους και συμπληρώνοντας ειδικά δελτία του νεοναζιστικού μορφώματος. Αν δεν είναι Ελληνική, όσο και να πεινάει κανείς, φεύγει άπρακτος.

Ημέτεροι εξ ουρανού

Παραμυθητικό είναι να γίνονται στη Βουλή κηρύγματα υπέρ της ισοπολιτείας και της ισονομίας. Παραμυθητικό να δηλώνεται ότι και τα ρουσφέτια θα λείψουν, και οι ευνοούμενοι θα πάψουν να απολαμβάνουν τη βαρεμάρα τους σε καλοπληρωμένες θέσεις του Δημοσίου, και το πελατειακό κράτος θα εξαλειφθεί. Παραμυθητικό, εν ολίγοις, να βλέπεις ότι κάποιοι δείχνουν επιτέλους να κατανοούν πως η δημοκρατία νοθεύεται μέχρις ακυρώσεως όταν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επενδύσεις για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, γιατί είναι πασιφανές ότι ισχύει ακόμα το δεύτερο παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Είναι αδιανόητο μεν, αλλά δυστυχώς αληθινό, οι εξαγωγές να αυξάνουν, οι εισαγωγές να μειώνονται και η ύφεση να βαθαίνει και να ξεπερνά το 6% το 2012.

Γιατί δεν δίνουν τη δανειακή δόση οι Γερμανοί

Υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο έχουν όλοι οι Ελληνες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εκτελεί χωρίς την παραμικρή αντίρρηση κάθε εντολή του Βερολίνου και τη μετατρέπει σε νόμο του ελληνικού κράτους, γιατί οι Γερμανοί δεν δίνουν στην κυβέρνηση τη διαβόητη πλέον δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βάσει της δανειακής σύμβασης έπρεπε να έχουν εκταμιεύσει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, από τις 28 Ιουνίου; Τι επιδιώκουν με αυτές τις αλλεπάλληλες σκόπιμες καθυστερήσεις;

Ακτοπλόοι-ναυτεργάτες δεν...τα βρήκαν

Άκαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση των ακτοπλόων με τους ναυτεργάτες, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα των πλοίων, και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση, σύντομα.

Το αλάθητο του Οδυσσέα

Το «αλάθητο του Πάπα» είναι λογική συνέπεια της μεταφυσικής σχέσης που έχει ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τον Θεό. Από τη στιγμή που ο Υψιστος δεν κάνει λάθος, άρα και ο επί της γης senior executive της θεϊκής βούλησης αποκλείεται να κάνει λάθος. Επειδή δε, ο Πάπας έχει εξ ορισμού την καλύτερη επικοινωνία με τον Θεό, δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν η θεϊκή θέληση αλλοιώνεται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

Τη λίστα των 97 ελληνικών καταθέσεων στο Τζέρσεϊ ζητούν οι Πεπόνης-Μουζακίτης

Τη λίστα με τα ονόματα των 97 Ελλήνων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στο φορολογικό παράδεισο του νησιού Τζέρσεϊ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από το υπουργείο Οικονομικών.

Αττικό Μετρό: Υψηλόμισθοι οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Τι απαντά η Αττικό Μετρό για την απεργία και τις θέσεις των εργαζομένων σχετικά με το ζήτημα της επαναπρόσληψης 30 ατόμων με τη νέα εργατική νομοθεσία
Καταχρηστική θεωρεί η Αττικό Μετρό την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως σημειώνει, «αμείβονται, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, πλουσιοπάροχα».

Ψηφοθηρία με τις ευλογίες της Εκκλησίας

Θέμα για τη δυνατότητα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας μαθαίνουμε ότι αρχίζουν να βάζουν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ανάμεσά τους και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πρόσφατα απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι ενώ υπάρχουν εκτάσεις που δεν είναι δασικές,

Ο Μπότσαρης, το ΣτΕ και η ιθαγένεια

Σε μια χώρα όπου πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, όπου η Χρυσή Αυγή έχει αναδειχθεί σε ληξίαρχο φυλετικής και εθνικής καθαρότητας, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να θεωρήσει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την παροχή ιθαγένειας, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή.

Τι μαγείρεψε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής;

Ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε από το Harvard να καταθέσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο την εμπειρία του από την ευρωπαϊκή κρίση ενώ απαντά συνεχώς σε κάθε δημοσίευμα που τον αφορά.
Ο Κώστας Σημίτης, μπορεί να αρνείται πεισματικά να κάνει την αυτοκριτική του αλλά γράφει βιβλία, παρεμβαίνει μέσω άρθρων και καταθέτει συχνά την άποψη του για τις εξελίξεις.

«Πρωταθλήτριες» στις μειώσεις μισθών οι ελληνικές επιχειρήσεις

 Σύμφωνα με την Έρευνα Μισθολογικών Μεταβολών 2012 της Aon Hewitt. Μικρότερες οι μειώσεις στις πολυεθνικές.
Δυσοίωνα τα αποτελέσματα που καταγράφει η Έρευνα Μισθολογικών Μεταβολών 2012 της Aon Hewitt για την Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 165 ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Απριλίου-Ιουλίου, αποτελεί μέρος της ευρύτερης ετήσιας έρευνας Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt για την Ελλάδα, η οποία παρέχει πλήρη ανάλυση του συνολικού πακέτου αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Στην Ελλάδα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της η Unilever

Στην Ελλάδα μεταφέρει την παραγωγή επιπλέον 110 προϊόντων της ο αγγλο- ολλανδικός όμιλος Unilever, τα οποία μέχρι σήμερα εισάγονταν από άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα προϊόντα αυτά θα παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό της πολυεθνικής.
Ήδη οι εταιρίες ΦΑΜΑΡ και Παπουτσάνης παράγουν για λογαριασμό της Unilever τα σαπούνια Lux και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 αναμένεται να έχουν

Aισιόδοξος άνευ λόγου

Η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού, έλεγε ο Τρότσκι, κι ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει υιοθετήσει τη ρήση καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες της συγκυβέρνησης, που πρέπει να κρατήσει τη συνοχή της, των δανειστών και των εσωκομματικών προβλημάτων, που μπορεί μεν να μην έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά, ελλοχεύουν όμως, και κάποια στιγμή, ειδικά αν υπάρξουν νέα μέτρα, θα κάνουν εκρηκτικό το μείγμα.

Αραβαντινός: Στον Κορυδαλλό τρώνε σολομό

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του αρχιφύλακα του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος αποκάλυψε με λεπτομέρειες το τι συμβαίνει στην VIP πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.
«Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε.

Spiegel: Τι θα σήμαινε ένα νέο «κούρεμα» για τη Γερμανία

Αν γίνει η δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει ακριβά στον Γερμανό φορολογούμενο, αναφέρει το Der Spiegel online.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, η διετής παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα κενό της τάξης των 32 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η προοπτική της ανάκαμψης του «Έλληνα ασθενή» διαγράφεται σκοτεινή, παρά τα δύο προγράμματα βοήθειας και τη μερική διαγραφή από τους ιδιώτες πιστωτές, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το 2020 το χρέος θα είναι της τάξης του 120%.

Στο 7,2% σκαρφάλωσε η ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους

Η κρίση αποτυπώνεται στους αριθμούς
 Μείωση 7,2% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2005, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου πλήρωνε για να γίνει κατάληψη στο υπ. Παιδείας

Απίστευτη γαταγγελία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης 
Στη βαρύτατη καταγγελία ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΘ, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη «πρόταση» έγινε παρουσία του κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες.

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία Σαμαρά για την ιθαγένεια

«Για να αλλλάξει ο νόμος Ραγκούση απαιτείται συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση»
Τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση αυτή. «Μόνο με συμφωνία των

Λυκουρέντζος: Να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, όχι τα φάρμακα

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αποσύρουν φάρμακα από την αγορά επιδιώκοντας ιδιοτελείς σκοπούς απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τονίζοντας ότι προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά

Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου Με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett Packard και της ΤραινΟΣΕ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σααμαρά λίγο μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας για το Λιμάνι του Πειραιά. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σαμαράς ανέφερε:

'Αφαντοι" 12.780 συνταξιούχοι

Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος (από την Ημερησία)
Σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης σε 12.780 συνταξιούχους -που παραμένουν «άφαντοι» στη φετινή απογραφή, η οποία λήγει στις 26 Νοεμβρίου- θα προχωρήσει το ΙΚΑ από τις 27 Νοεμβρίου. Την προειδοποίηση απηύθυνε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνοντας ότι το 2011 διέκοψε την πληρωμή συντάξεων σε 7.309 συνταξιούχους «μαϊμού» (ανάμεσά τους 2.819 που είχαν αποβιώσει!) εξοικονομώντας πάνω από 24 εκατ. ευρώ.

ΤΩΡΑ: Ανακαλύφθηκε γιάφκα Σμπώκου με πλήθος στοιχείων!

Η Εισαγγελία μετά από πληροφορίες εντόπισε διαμέρισμα του Γιάννη Σμπώκου, άλλοτε γενικού γραμματέως προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που βρίσκεται προφυλακισμένος για τις μίζες με τον Άκη,

Δίωξη Μπαρμπαρούση για τα τάγματα εφόδου

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον βουλευτή Αγρινίου της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση για τις "δράσεις" της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, ο βουλευτής κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα και τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά ο νόμος 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων.

«Το να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα είναι το ίδιο δύσκολο με το να κόψεις το ποτό»

«Με ένα διαμαντάκι για σκουλαρίκι και τατουάζ στον καρπό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δεν δείχνει να είναι ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το δίκτυο CNBC.

Έπαιρναν σύνταξη από το ΙΚΑ 3.000 "πεθαμένοι"

Τη δυνατότητα να απογραφούν μέχρι τις 30/11/2012 θα έχουν οι 12.788 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ που δεν έχουν πάει ακόμα για απογραφή. Όπως προέκυψε από τους ελέγχους του ΙΚΑ, 2.819 συντάξεις καταβάλλονταν σε πεθαμένους

Τo χρέος των σοσιαλδημοκρατών, φιλελεύθερων και αριστερών δημοκρατών

Των Μάνου Ματσαγγάνη, Γιώργου Σιακαντάρη και Δημήτρη Σκάλκου
Οι πρόσφατες εικόνες εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων που συνόδευσαν την ψήφιση του Μνημονίου 3 έδειξαν ότι από πλευράς «πολιτικού πολιτισμού» η συμπεριφορά της πολιτικής ελίτ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν του πλήθους. Η περιφρόνηση της νομιμότητας, η λεκτική οξύτητα, οι προσωπικές επιθέσεις, η συνθηματολογία, ο λαϊκισμός της γλώσσας - αυτά είναι συμπτώματα μιας χώρας άρρωστης και μιας πολιτικής τάξης κατώτερης των περιστάσεων.

Πιο κοντά ο ανασχηματισμός...

Το σενάριο των εκλογών...
Η απαίτηση της τρόικα για νομοθέτηση της αυτόματης λήψης μέτρων σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων φέρνει πιο κοντά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ταυτόχρονα τον καθιστά και... περισσότερο «ευρωπαϊκό», καθώς στόχος του θα είναι οι νέοι υπουργοί να τρέξουν πιο γρήγορα τα μέτρα που ψηφίστηκαν, άρα θα αιτείται να είναι στην πλειοψηφία τους από το «μπλοκ του Μνημονίου» -μπλοκ που διαπερνά οριζόντια τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση .

Φουσκώνουν κι άλλο τα «κρυφά» μέτρα

Της Ελένης Κωσταρέλου στο http://www.efsyn.gr
Φουσκώνουν κι άλλο τα «κρυφά» μέτρα, αυξάνοντας το συνολικό κονδύλι στα 20,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία κατέθεσε στο χθεσινό Eurogroup.
 Το κρυφό πακέτο μέτρων της διετίας 2015-2016 αυξάνει από τα 4,6 δισ. ευρώ στα 6,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα έναντι αυτών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Τα «Απάτσι» κυνηγούν τον Γιάννο

Εισαγγελέας αναλαμβάνει πλέον να ερευνήσει την υπόθεση της σύμβασης για την αγορά 12 πολεμικών ελικοπτέρων Απάτσι από το ελληνικό δημόσιο μετά τις καταγγελίες περί καταβολής υπέρογκου τιμήματος επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Επιμένει ο Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ ήταν φούσκα

Λίγες μόλις μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Δατσέρης επανέρχεται σήμερα, με άρθρο του στο «Έθνος», όπου μεταξύ άλλων, επιχειρεί να εξηγήσει τα περί «φούσκας» του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν ντόμινο ανιτδράσεων από στελέχη της Ιπποκράτους.

Γνωριμίες...

Μπορεί τα εικονιζόμενα στη φωτογραφία παιδάκια να επισκέφθηκαν το βιοπάρκο της πόλης της Βαλένθια με σκοπό να παρατηρήσουν τα διάφορα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος παρατηρεί ποιον δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Ο ογκώδης θηλυκός ιπποπόταμος έχοντας την απορία χαραγμένη στην τεράστια μουσούδα του αφότου εντόπισε τους

Τρωκτικά

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Προσέξτε αναλγησία επικών διαστάσεων. Προσέξτε απροσμέτρητη ανομία. Προσέξτε προστατευμένη μεγιστοτεράστια συντεχνία. Μπροστά της κάθε άλλου είδους κλειστής και προνομιακής «κοινωνίας» μοιάζει με καρτούν Τομ και Τζέρι. Μα γι' αυτό ακούνητος και αδιόρθωτος ο Φωτόπουλος ο γνωστός. Και γι' αυτό όλες ανεξαιρέτως οι άλλες συντεχνίες, από τους ταξιτζήδες μέχρι τους φαρμακοποιούς παριστάνουν τους επανάστατες τους λαϊκούς!

Επιστρέφει στο σχολείο η πρόσθετη διδακτική στήριξη

Δωρεάν φροντιστήριο για τα βασικά μαθήματα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και τα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών
Το «δωρεάν φροντιστήριο» στα δημόσια σχολεία, δηλαδή το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, επιστρέφει με απόφαση του υφυπουγού Παιδείας Θοδωρή Παπαθεοδώρου.

Παπαρήγα:«Δεν αρκεί η μονομερής διαγραφή του χρέους»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που πραγματοποιεί περιοδεία σε Λάρισα και Μαγνησία, υπογράμμισε ότι δεν αρκεί μία απλή μονομερής διαγραφή του χρέους, χρειάζεται και αποδέσμευση από την ΕΕ. «Απαιτείται να πάρει ο λαός την εξουσία, να πάρει στα χέρια του την οικονομία και την

Επιστρέφουν στην ΕΡΤ Αρβανίτης-Κατσίμη

Παραθέτω ένα απόσπασμα από χθεσινό δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:
Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους και στα ομόλογα του επίσημου φορέα ζητά το IIF

Την άποψη πως ο επίσημος τομέας θα πρέπει να συμβάλει στην απομείωση του ελληνικού χρέους αναμένεται να επαναλάβει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα, στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.
Μιλώντας χθες στο Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής του IIF υποστήριξε πως οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας, οι χώρες της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές

Εντολή Σαμαρά για άμεση εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατετίας  για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, έδωσε ο Πρωθυπουργός. Εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την εν λόγω απόφαση.
Με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε χθες αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών και την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Γερμανία:Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από τη συνομοσπονδία συνδικάτων

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ απηύθυνε την Τετάρτη, ημέρα κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ, προειδοποίηση για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Καταργείται το αφορολόγητο για υψηλά εισοδήματα μισθωτών - συνταξιούχων

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει όμως αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ
Με ένα φορολογικό τρικ η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ (3.070 ευρώ το μήνα). Την ίδια στιγμή όμως αφορολόγητοι θα είναι όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Πατκιούτ

Ο ανασχηματισμός άρχισε - και η πρώτη κανονιά έπεσε στο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για την παραίτηση του Γιάννη Δατσέρη. Οι παραιτήσεις ενίοτε γίνονται δεκτές, κατά τη γνωστή έκφραση. Ενίοτε πάλι δεν ζητούνται. Ωστόσο, η εθελουσία έξοδος του Δατσέρη από τη θέση του τομεάρχη επικοινωνίας, δείχνει ότι είμαστε σε φάση αλλαγών. Σύμφωνα με παλαιότερη διατύπωση ενός προκατόχου του Βενιζέλου στην ηγεσία του κινήματος που κάθεται πλέον σιωπηλός ως απλός βουλευτής στα έδρανα της Ολομέλειας: αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

ΙΣΑ: Δεν υπάρχουν εμβόλια για τους ανασφάλιστους πολίτες

emvolia 13«Αδειάζει» την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για «ανακριβείς ισχυρισμούς», ότι δηλαδή υπάρχουν εμβόλια για τους ανασφάλιστους πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλευρό του Κάμερον ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων ο Πάνος Καμμένος

Ραβανός Αρης από το ΒΗΜΑ:
Με το Βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συμμαχούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στα πλαίσια της συνεργασίας τους με την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Το πρόβλημα είναι το σήμερα

Το έλεγα και προχθές: δεν είναι άσχημα κάποια από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως, για παράδειγμα, να συνεννοηθούμε όλες οι χώρες του Νότου και να δράσουμε από κοινού. 'Η να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για να ασχοληθεί με το πρόβλημα του χρέους σ' όλη την Ευρωζώνη. 'Η να εκδοθεί επιτέλους το περίφημο ευρωομόλογο - αυτό το έχουν ζητήσει λίγο ή πολύ όλοι.

Ξεναγοί: Καταγγέλουν απορύθμιση του επαγγέλματος

Ψήφισμα κατά της ριζικής τροποποίησης της νομοθεσίας
 Την απορύθμιση του επαγγέλματος των ξεναγών καταγγέλει με ψήφισμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, τονίζοντας ότι η ριζική τροποποίηση και απορύθμιση της νομοθεσίας περί ξεναγών με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε καταργεί τον κλάδο των διπλωματούχων ξεναγών στην Ελλάδα.