Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα υπό κατοχή! Κανονική...

ΕΝΤΑΞΕΙ, το γνωρίζει πια ο καθένας. Ο δημοσιογράφος τα ξέρει όλα. Μπορεί κατά περίπτωση να γίνει σεισμολόγος, πιλότος, οικονομολόγος, φυσικά (επί του συγκεκριμένου έχουμε αποκτήσει όλοι, και όταν λέω όλοι, εννοώ Ο-ΛΟΙ, phd) καρδιολόγος, συνταγματολόγος, εγκληματολόγος, ερευνητής, αστροφυσικός ή ακόμη και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει εν ολίγοις  επάγγελμα ή ιδιότητα την οποία να αγνοεί ή να μην μπορεί να διεξέλθει (πάντοτε με την αδιαμφισβήτητη επίγνωση της ημιμάθειάς του) ένας δημοσιογράφος που σέβεται το όνομά του!

Μας ενοχλούν τα αυτονόητα;

Σπάνια μου συμβαίνει, αλλά υπάρχουν και στιγμές που η αχαλίνωτη αισιοδοξία μου υποχωρεί και φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Είναι όταν διαπιστώνω πως οι δοκιμασίες που βιώνουμε δεν έχουν αποδειχθεί ικανές να μας διδάξουν κάποια τελείως αυτονόητα πράγματα. Οπως, για παράδειγμα, την υποχρέωση να υπάρχει κάποιος που να ελέγχει αν γίνονται κάποια πράγματα όπως έχει αποφασιστεί να γίνονται, έτσι ώστε να μη συνεχίζει να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Με παραιτήσεις απειλούν οι πρυτάνεις

Αν προχωρήσουν οι απολύσεις υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων, είναι η παραμονή των υπαλλήλων τους στη θέση τους. Αυτό επισημαίνουν πολλοί από τους πρυτάνεις που συνεδρίασαν στο Λαύριο, στην έκτακτη Σύνοδό τους με κύριο θέμα την απομάκρυνση υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια.

Κοινή λογική απαιτείται για το Δημόσιο και όχι δημαγωγία και λαϊκισμός

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Τουλάχιστον τρία. Μιλάμε για τη λατρεία του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Το 2009 διακήρυττε πως θα προσλάβει 100.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο και είδαμε τα χάλια με την υπερπληθώρα δημοσίων υπαλλήλων. Τώρα στελέχη του δηλώνουν πως αν γίνουν κυβέρνηση θα

Προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Η μάχη της εγγραφής των μελών στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα 
Του Δημήτρη Κούρου στο Voria.gr
Συντονισμένη προσπάθεια, παρά τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα (οικονομικά κ.ά.), κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για να επανενεργοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό. Η αδράνεια του προηγούμενου διαστήματος, σε συνδυασμό με όσα ακολούθησαν τη δραματική συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών, οδήγησε την κατάσταση σε πολύ κακό σημείο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ακόμη και οι παραδοσιακοί και «ορκισμένοι» ψηφοφόροι.

Χτυπήματα από παντού δέχεται ο Φρ. Ολάντ

Γεμάτος αυτοπεποίθηση για τον κομβικό ρόλο της χώρας του στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση εμφανίζεται ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν - Μαρκ Ερό: «Δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη, αν δεν υπάρχει γαλλογερμανική συνεννόηση» διακηρύσσει. Αν και σε λίγο κατώτερο επίπεδο, αυτό το αναγνωρίζει και η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η κατεξοχήν εφημερίδα του γερμανικού επιχειρηματικού και

Μονόδρομος η εκεχειρία

Του Πάνου Χαρίτου στο http://www.efsyn.gr
Το ξεκίνημα του πολέμου είναι εύκολη υπόθεση. Αρκεί μια κίνηση. Το πάτημα ενός κουμπιού, το τράβηγμα της σκανδάλης κι έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το αιματοκύλισμα. Το τέλος του πολέμου –εφόσον δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος- είναι άλλη υπόθεση. Θέλει λεπτούς χειρισμούς. Διαπραγματεύσεις, όροι, προϋποθέσεις κι αν το ζητούμενο είναι και για τις δύο πλευρές να διαχειριστούν την παύση των εχθροπραξιών εξερχόμενοι ως νικητές, τότε το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Ευθύνη

Απλά μαθήματα κοινοβουλευτισμού: η διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι δημοκρατική διακυβέρνηση. Εστω και αν ενίοτε είναι αναγκαίες, υπό την πίεση του χρόνου, συνιστούν ακραία εξαίρεση και προσωρινή λύση.
Το θέμα όμως δεν είναι νομικό. Συνεπώς και το ερώτημα για τους λόγους που έκαναν την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο δεν χρειάζεται νομική απάντηση. Πολύ απλώς, το Κοινοβούλιο παρακάμπτεται γιατί ίσως δεν εγκρίνει το περιεχόμενο των ΠΝΠ.

Η Ήπειρος έχει το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Ακολουθεί πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη
Ανάπτυξη χωρίς βασικά έργα υποδομής δεν μπορεί να γίνει. Βασικός κανόνας ο οποίος σε ότι αφορά την Ήπειρο βρίσκει την εφαρμογή του ή, στην καλύτερη περίπτωση βρίσκει την υλοποίησή του με καθυστέρηση χρόνων. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή μας βρίσκεται πίσω σε πολλούς

ΓΣΕΕ: Το υπουργείο Εργασίας επισπεύδει «παράνομα μέτρα»

Διαβάστε την εγκύκλιο του υπουργείου ΕΔΩ
Για "ψευδεπίγραφες εγκυκλίους" και επίσπευση του χρόνου εφαρμογής "παράνομων μέτρων" για τις νέες περικοπές (στις αποδοχές) κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ με αφορμή την εγκύκλίο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

«Τον δήμο να τον κλείσεις»

Υπάρχει ένα σύνθημα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνοψίζει όλη την παθογένεια του δημόσιου τομέα: «Ζητάνε τα ονόματα να γίνουν απολύσεις, αν είσαι μάγκας δήμαρχος τον δήμο να τον κλείσεις». Πολύ σωστά! Ετσι κι αλλιώς χρόνια τώρα οι δήμοι και οι δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολό τους έχουν μεταλλαχθεί. Δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Επιβιώνουν για τη βολή των υπαλλήλων τους. Γι’ αυτό οι φορολογούμενοι πολίτες απευθύνονται στους υπαλλήλους που πληρώνουν σαν να ’ναι οι τελευταίοι αφεντικά· γι’ αυτό πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι

Διαγωνισμό συγγραφής μελέτης για τους Απόδημους Ηπειρώτες της Αμερικής προκηρύσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Διαγωνισμό για τη συγγραφή μελέτης που θα αναφέρεται στην Ιστορία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό των Απόδημων Ηπειρωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκηρύσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού.
«Ο διαγωνισμός για τη συγγραφή της μελέτης αυτής γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γι’ αυτό και γίνεται με τους όρους και τις διατάξεις που ισχύουν στα ανώτατα

Eurogroup τώρα και στο βάθος ανασχηματισμός

Της Αλίκης Μάτση στο: efsyn.gr
Oι μεγάλες προσδοκίες. Υπό τον τίτλο αυτό μπορούν να περιβληθούν οι χθεσινές αιφνιδιαστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους του Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του σημερινού Εurogroup. Συναντήσεις στις οποίες, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, δίχως πάντως να μπουν σε συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

«Δύσκολη και πολλαπλά σημαντική ημέρα»

Σαμαράς: «Εχω υποχρέωση να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης»
«Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,

Κεδίκογλου:Θα πάει στο Κατάρ ο Σαμαράς


"Θα πραγματοποιηθεί κανονικά το ταξίδί του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ και το αυριανό στις Βρυξέλλες", είπε σε παρέμβασή του στο δελτίο του ALPHA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού είναι αμφίβολο γιατί οι γιατροί του συστήνουν να το ακυρώσει λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με το μάτι του. "Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όπως αυτή που εκφράστηκε στο δελτίο σας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.
Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Α.Σαμαράς: Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη

«Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη θεωρία πάμε καλά

Ήταν 6 το απόγευμα, όταν -με μισή ώρα καθυστέρηση- οι ομιλητές ανέβηκαν στο πάνελ της ημερίδας με τίτλο «Ευρωπαϊκός διάλογος για την επαγγελματική εκπαίδευση, ευκαιρίες και προκλήσεις», που διοργανώθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε την περασμένη Παρασκευή.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο τόσο εξαιτίας της οξύτατης ανεργίας των νέων, και κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Nότου, όσο και επειδή στην Ελλάδα θα προωθηθούν αλλαγές στο Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο. Στην ημερίδα μετείχαν ο

Το δράμα που δεν ξέρει ο κόσμος για τον Αντώνη Σαμαρά

Ενα προσωπικό δράμα βιώνει σιωπηλά το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Το δεξί του μάτι έχει υποστεί σχετικά μεγάλη απώλεια περιφερειακής όρασης και είναι δύσκολο να επανέλθει, σύμφωνα με τη... διάγνωση που έκανε ο θεράπων ιατρός του Αντώνη Σαμαρά, ο Πάνος Θεοδοσιάδης. Η απόλυτη προσήλωση του πρωθυπουργού στην τιτάνια προσπάθεια εξόδου της .χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο είναι η αιτία που σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο νέας χειρουργικής επέμβασης, στην οποία όμως -όπως ο ίδιος εξομολογείται σε στενούς του

Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)*
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το όνομά του, είναι συνδεδεμένο με την Αντίσταση. Αγέρωχος , αιώνιος έφηβος και πάντα έτοιμος να αγωνιστεί για την ελευθερία. Ακόμη και σήμερα που οι μέρες είναι κάτι περισσότερο από δύσκολες. Ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που κάμποσα χρόνια πριν ήταν αυτός που με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της

Η Siemens ζήτησε «ρήτρα δραχμής» για έργο στην Ελλάδα!

Η διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν με την μοναδική κοινοπραξία της Siemens, αφού στον ΑΔΜΗΕ απέκλεισαν ελληνική εταιρία από τον διαγωνισμό.

Αργοπορημένη αναζήτηση όρων

«Επικαιροποιημένη συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων» ζητάει ο κ. Βενιζέλος, αλλά και «πολύ καθαρούς και αυστηρούς κανόνες» στη λειτουργία της συγκυβέρνησης. Θα ’χει τους λόγους του. Η ΔΗΜΑΡ πάλι ζητάει τη συγκρότηση τριμερούς κυβερνητικού συμβουλίου που θα συνεδριάζει καθημερινά για να προλαβαίνει ή να επιλύει τις συχνές ενδοκυβερνητικές και διυπουργικές κρίσεις.

Στο Κατάρ ο Σαμαράς την επόμενη εβδομάδα

Στο Κατάρ ο Σαμαράς την επόμενη εβδομάδαΕπίσκεψη θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως έκανε γνωστό σήμερα εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο εμιράτο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Σαμαράς θα συναντήσει τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητήσουν το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ας πράξουμε όσα μπορούμε

Οι σημαντικότερες αποφάσεις για την τύχη της χώρας και για το πώς περίπου θα ζουν οι Ελληνες τα επόμενα χρόνια λαμβάνονται εκτός συνόρων. Στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στην Ουάσιγκτον, στη Φρανκφούρτη, αλλού. Πάντως όχι στην Αθήνα. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι Ελληνες, κατ’ αρχάς, είναι να το πάρουν απόφαση ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει και ακόμη και με το ευνοϊκότερο σενάριο η ζωή δεν θα επανέλθει στα προ του 2009 επίπεδα ευμάρειας και αμεριμνησίας.

«Αν έκανε λάθος να πάει φυλακή»

Ευθύνες στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον άλλοτε στενό του συνεργάτη γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, για την «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, επέρριψε κατά την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Αισιοδοξία αλλά και αβεβαιότητα λίγη ώρα πριν το Eurogroup

Την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας αναφορικά με την Ελλάδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε ο πρόεδρος του σώματος, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.
«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει [τις υποχρεώσεις της]», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν τη σύσκεψη του Eurogroup.

Θυμήθηκε την αξιολόγηση

 Τώρα το θυμήθηκε. Θέλει αξιολόγηση. Όχι στο «παρά πέντε» αλλά στο «και δέκα». Ο  δήμαρχος Αθηναίων, κάτοικος Χαλανδρίου θέλει πριν απολυθούν εκείνοι που του αναλογούν, να τους περάσει από κόσκινο. Να δει τι κάνουν, να τους ακούσει και να ετοιμαστεί καταλλήλως για να τους υπερασπιστεί. Ο δήμος Αθηναίων είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους (λιγότεροι από 30 στους 325 δήμους της χώρας) που υπολόγισε πόσοι πρέπει να αποχωρήσουν. Ο δήμαρχος ανθίσταται επειδή ο κόσμος απολύεται στα τυφλά. Δεν έκανε όμως κάτι τόσα χρόνια για να υπάρξουν δίκαια κριτήρια στην επιλογή προσώπων.

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της χώρας

Βλέπει ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης
Έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της χώρας μας σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία Hewlett Packard, COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για διακίνηση προϊόντων μέσω Πειραιά.

Υποβάθμιση-σοκ για το Παρίσι: Έχασε το ΑΑΑ της Moody's η Γαλλία

Λίγες μόλις μέρες μετά το πρωτοσέλιδο του Εconomist που παρουσίαζε τη Γαλλία ως την επόμενη ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης, ο οίκος Moody's αφαίρεσε από τη γαλλική οικονομία την αξιολόγηση "AAA" υποβαθμίζοντας την στο "ΑΑ1".
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ όσο και του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Ανακύκλωση

Εχει την πλάκα της η υπόθεση. Διάφορες «προσωπικότητες της πολιτικής» λέει συναντώνται και συζητούν για την «ανασύνθεση» του πολιτικού σκηνικού - με τους ίδιους μέσα εννοείται. Πού είναι η πλάκα που μας κάνουν; Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δημιούργησαν απλώς το πρόβλημα - είναι οι ίδιοι το πρόβλημα.
Τις δικές τους υπογραφές φέρουν οι αποφάσεις που οδήγησαν στην καταστροφή. Τις πολιτικές επιλογές τους πληρώνει η χώρα. Και φυσικά οι δικές τους καριέρες εξυπηρετήθηκαν από αυτές τις

Οταν ο καιρός κάνει τέχνη

Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από ταινία καταστροφής. Μιας καταστροφής όμως που δεν φαίνεται, γιατί σε αυτήν την περίπτωση, του λεγόμενου θαλάσσιου σίφουνα, το μεγάλο κακό συντελείται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας – στους κοραλλιογενείς υφάλους και τη θαλάσσια ζωή. Πάνω από την επιφάνεια του νερού, συνήθως είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που καθηλώνει τους περαστικούς. Αρκεί βέβαια η μετεωρολογική

Έγγραφο-φωτιά για 8 πολιτικούς

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου στο real.gr 
Οκτώ πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την τελευταία δεκαετία στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στη Βουλή. Υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, σχεδόν στο σύνολό τους, χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων που καθόρισαν την πορεία της χώρας. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Με αιχμές η παραίτηση Νεφελούδη της ΔΗΜΑΡ

Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου της αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε σήμερα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και το γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Ανδρέας Νεφελούδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Νεφελούδης, που είχε διαφωνήσει εξ αρχής με τη συμμετοχή του κόμματος στην

Η Μπούντεσταγκ ψηφίζει την ερχόμενη εβδομάδα για τη δόση στην Ελλάδα


Η Μέρκελ ελπίζει να υπερψηφιστεί χωρίς απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό
 Η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσταγκ, θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι βουλευτές της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας των κομμάτων CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.
«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας»
, δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Απρόσμενα δημοφιλής αποδεικνύεται ο Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με τη GPO

Αν και προσωπικά περίμενα αρκετά περισσότερα πράγματα από εκείνον, η GPO υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το 43,6% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το πρόσωπο του.

Πέθανε ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος

Εφυγε σε ηλικία 82 ετών ο συγγραφέας του «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς»
 Ο συγγραφέας των αφηγημάτων Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς και Χαμογέλα, ρε... Τι σου ζητάνε; Χρόνης Μίσσιος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 82 ετών.
Γεννημένος στην Καβάλα το 1930, μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία έξι ετών, λόγω πολιτικών διώξεων. Οργανώθηκε νωρίς στην Αριστερά και στην περίοδο της Κατοχής πήρε μέρος στην Αντίσταση. Το 1947 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο και ακολούθως βρέθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι το 1962.

Συνελήφθη ο Γιάννης Ραφτόπουλος

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραφτόπουλος, για χρέη στο δημόσιο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ζιν: Μία προσωρινή έξοδος θα σταθεροποιήσει την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPIEGEL 
Μία προσωρινή έξοδος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Πορτογαλίας αποτελεί την μόνη λύση για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, όπως εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Πορείες και καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της ιαθεσιμότητας.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρούν στη ρύθμιση, στην οποία υπάγονται σε πρώτη φάση 2.000 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Συνελήφθη 35χρονος που κατείχε προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών

Τα διέθετε σε εταιρίες αντί αμοιβής
Τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μουστάκια

ΩΣ Πρωθυπουργός και μάλιστα ως επικεφαλής κυβέρνησης τριών εταίρων ο Αντώνης Σαμαράς έχει νερώσει αναγκαστικά το κρασί του. Ωστόσο, λίγους μήνες πριν πρόλαβε να σπάσει ένα ταμπού δεκαετιών που τηρούσαν όλοι οι αρχηγοί της ΝΔ. Τα 'βαλε με την Αριστερά! Με όσα έγιναν μετά - και τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει νέες εκλογές ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - ουδείς μπορεί να πει ότι η βολή ήταν αδέσποτη.
Ο Σαμαράς είναι προσεκτικός πολιτικά. Λογικό. Ξέρει ότι όχι μόνο η πρωθυπουργία του αλλά και η πολιτική του επιρροή στη φάση

Στο τραπέζι τα... μερίδια εξουσίας

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιθανή, μέχρι αύριο τουλάχιστον, συνάντηση του «Τρίο Μπελκάντο» που στηρίζει την κυβέρνηση. Οπως μου εξήγησε ένας από τους ανθρώπους μου, που βλαστημούσε με τις ώρες χθες στημένος στο Μαξίμου να περιμένει πότε ο Σαμαράς θα δεήσει να ολοκληρώσει τις επαφές και να πάει σπίτι του, για να μπορέσει και ο δικός μου να παρακολουθήσει με ηρεμία το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, «συνάντηση πριν από το Eurogroup της Τρίτης δεν έχει την παραμικρή σημασία. Μετά, ίσως».

Ο Αρχιεπίσκοπος ως συνείδηση του τόπου

 «Ο αγώνας γίνεται για μια Ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μια Ευρώπη της Γερμανίας;» αναρωτήθηκε χθες δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνομιλώντας με ιεράρχες από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. «Θα ήθελα», συνέχισε, «να κάνουμε μια σύγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του χθες και του σήμερα. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που πίστεψα σε αυτό το σχήμα, ήθελα να προχωρήσει και το στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Στα κείμενα των θεμελιωτών αυτής της ιδέας, γίνεται λόγος για αδελφοσύνη, για συνεργασία, για αλληλεγγύη. Που στα αλήθεια φαίνονται όλα αυτά;

Οικονομολόγοι

Εχω αρκετούς φίλους που δηλώνουν οικονομολόγοι. Μερικοί, μάλιστα, έχουν και «όνομα». Θεωρούνται διακεκριμένοι. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τώρα, κατόπιν εορτής, μας συμβουλεύουν για το τι πρέπει να κάνουμε σαν χώρα και σαν πολίτες για να γλιτώσουμε από την καταστροφή.

Τι αλλάζει σε ταξί και φορτηγά

Τι προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις κατ' εφαρμογήν του «Μνημονίου ΙΙΙ»
Την πλήρη απελευθέρωση της εναλλακτικής αγοράς ταξί, αλλά και των βυτιοφόρων φέρνουν οι υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατ' εφαρμογήν του «Μνημονίου ΙΙΙ».

Πρωτοπορίες

Οταν ο Κώστας Γαλανόπουλος, από τα πιο σεμνά θηρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Λέων Καραπαναγιώτης, διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», που από μόνος του ήταν μια ολόκληρη και άπαικτη κατηγορία, αποφάσισε να παραχωρήσει την καθημερινή στήλη του Κώστα στον Ρούσσο Βρανά. Ρίσκο; Ετσι έμοιαζε εξωτερικά. Στην πραγματικότητα η μεγιστοτεράστια όσφρηση του Καραπαναγιώτη τον έκανε να τραβήξει άσο από το μανίκι του.

Η στήλη «Σήματα» μετονομάστηκε «Δρόμοι» και ο Ρούσσος αντί για στυλό, μολύβια και ηλεκτρονικό υπολογιστή άρχισε να κεντάει με την επιδεξιότητα αυθεντικού ζογκλέρ. Δηλαδή με

Σε δύο δόσεις η εκταμίευση των 44 δισ.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP 
Σε πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ καταλήγει το Eurogroup. Η πρώτη δόση, ύψους 34 δισ., θα καταβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές Ιανουαρίου. Ορο απαράβατο αποτελεί η τήρηση από την κυβέρνηση όλων των ανειλημμένων υποχρεώσεων
Τον αναγκαίο συμβιβασμό, που θα διασφαλίζει την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, στις αρχές Δεκεμβρίου, αναζητούν οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ, που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι… ψιλές του Κασιδιάρη

Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είναι βουλευτής. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Ακόμη κι αν αυτά που λέει είναι επικίνδυνα και διώκονται με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ισχύει για όλους τους άλλους Ελληνες.
Μιλώντας το Σάββατο στο Αγρίνιο, μεταξύ των άλλων είπε:

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Περί τους 250 δήμους τελούν υπό κατάληψη

 Διαπιστωτικές πράξεις απέστειλαν οι 30 - Στάση εργασίας και πορεία σήμερα,Τρίτη
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί της Τρίτης έως τη λήξη της βάρδιας και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Για άμεσα αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πιέζει η ΔΗΜΑΡ

Με λίστα δράσεων απαντά το ΥΠΟΙΚ
 Σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής, απαρίθμησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάννης, απαντώντας σε επερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2013, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι απ' την βαριά φορολογία.

Σόιμπλε: Απειλή για την Γερμανία μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 
«Οχι απαισιόδοξος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, σε ό,τι αφορά την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε ότι από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα απειλείτο και η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας.