Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Τωρα που το ΕΣΥ έγινε ανέκδοτο, ανέκδοτα για το ΕΣΥ!


ΑΝΕΚΔΟΤΟ 1
- Γιατρέ, Θα πεθάνω?
- Γιατρός : δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα.
 
ΑΝΕΚΔΟΤΟ 2
- Γιατρέ μου, η καρδιά μου χτυπάει ακανόνιστα.
- Μην ανησυχείτε. Σε λίγο θα σταματήσει!!!

Οι πρυτάνεις, ο Τσάβες και η σκουπιδοκρατία...


Υποτίθεται ότι το Πολυτεχνείο είναι το πρώτο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας. Αυτό που εκπαιδεύει τη νέα γενιά στις τεχνολογίες του παρόντος και του μέλλοντος. Κι όμως  ο πρύτανής του μαζί με 49 καθηγητές του προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία ορίστηκε ότι τα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ μπορούν να αναδειχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Χρήστο, λυπάμαι αλλά διαφωνώ για την προβολή της Χρυσής Αυγής


Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις πρέπει να προβληματίσει όλους, και ιδιαίτερα όσους εργαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των οποίων παρουσιάζονται οι θέσεις κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Πρέπει να αποδεχθούμε –και πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο- ότι τα ΜΜΕ τείνουν να αναδειχθούν σε πρώτη εξουσία, καθώς πλέον επηρεάζουν ακόμα και τις υπερδυνάμεις.

Κάποιος να πληρώσει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓ

Και στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής έγινε σαφές ότι η Γερμανία αλλά και οι άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν είναι ακόμη έτοιμες για μια συνολική και οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος. Με δημόσιο χρέος το 2013 σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ, με αθροιστική συρρίκνωση του εθνικού προϊόντος της τάξης του 25% και επιπλέον μέτρα ισχυρής υφεσιακής ροπής, ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και πρωτίστως οι δανειστές μας.

Πώς μας βλέπουν στην Ευρώπη

Κάθε φορά που ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια Προεδρία της ΕΕ, και ενόψει της ανακοίνωσης του προγράμματός της οργανώνεται στην χώρα που θα ασκήσει την Προεδρία ένα Σεμινάριο όπου Ινστιτούτα απ' όλες τις χώρες της ΕΕ, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας κοκ δίνουν τα φώτα τους στους

Ρημάζουν τον λαό μας

  Εφιαλτικά είναι τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Αποκαλύπτουν μια Ελλάδα που καταρρέει, έναν λαό που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μια απερίγραπτη δυστυχία και μιζέρια. Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, μας πληροφορεί η ΕΛΣΤΑΤ, οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 15,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Την ίδια όμως στιγμή, κατά το τρίμηνο αυτό του 2012 η φορολογία του

Η αξιολόγηση που δεν έγινε

Eχει ένα δίκιο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, όταν λέει ότι η απομάκρυνση υπαλλήλων από το Δημόσιο έπρεπε να γίνει ύστερα από αξιολόγηση. Αυτό γίνεται στις παραγωγικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, και σε δημόσιους τομείς χωρών που λειτουργούν ορθολογικά. Δίκιο έχουν κι όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι τα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων που προβλέπονται από τα μνημόνια δεν έπρεπε να είναι οριζόντια.

Άσμουσεν: Δεν υπάρχει θέμα νέου κουρέματος του χρέους

"Το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων δύο ετών πρέπει να καλυφθεί από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες" Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν απέρριψε το ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας (οι πιστώτριες χώρες και η ΕΚΤ), έπειτα από σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας στο γερμανικό Τύπο.

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος των μνημονίων η Πανευρωπαϊκή εξαθλίωση

Το πραγματικό διακύβευμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη είναι η υπέρβαση των μνημονίων λιτότητας και εξαθλίωσης που επιβάλλονται πανευρωπαϊκά, τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

«Γκάζια» στην τοπική αυτοδιοίκηση με αποδέσμευση των ΟΤΑ από το κράτος

Ο ΥΠΕΣ προτείνει «ευρηματικά» χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ τονίζει πως η διαθεσιμότητα είναι «για να σπάσει η ακινησία στους δήμους».
Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», προκειμένου να εξηγήσει τις ραγδαίες αλλαγές επί τα βελτίω, ώστε να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκτός από μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα χρειάζεται και χρόνο εκτιμά ο Γκ. Σρέντερ

Περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Frankfurter Sonntagszeitung» και τονίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της».

Ο «πόλεμος» βορείων και νοτίων

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση στις χώρες της Ευρωζώνης ήρθε να επιβεβαιώσει με τον δικό της τρόπο το αόρατο σύνορο το οποίο χαράσσεται, τα τελευταία χρόνια πλέον εμφανώς, μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού βορρά και του ευρωπαϊκού νότου.

Οι εισαγγελείς αψηφούν την εγκύκλιο Τέντε – συνεχίζουν την αποχή

Παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντα τους, έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι εισαγγελείς, όπως αποφάσισαν στη σημερινή γενική τους συνέλευση, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για περικοπή μισθών και πειθαρχικούς έλεγχους σε όσους

Και κέντρο συγκέντρωσης για τα κοπάδια αναζητούν οι Τούρκοι

Κέντρο συγκέντρωσης ζώων επιχειρούν να δημιουργήσουν Τούρκοι έμποροι στην Ήπειρο. Όπως αποκάλυψε προ ημερών το Epiruspost.gr τούρκοι έμποροι, βρίσκονται πλέον τακτά και στην περιοχή της Ηπείρου, ειδικά στην Άρτα και την Φιλιππιάδα, επιχειρώντας να κλείσουν συμφωνίες για την αγορά ολόκληρων κοπαδιών.

Έκλεβε τους ασθενείς στο Πναπεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

59χρονος έμπαινε στα δωμάτια και αποσπούσε κινητά, χρήματα και έγγραφα
Συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και κλοπές στο χώρο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Κάτω από το φως μιας Κυριακής

Είναι Κυριακή και είναι μισολιακάδα Νοεμβρίου. Το φως λούζει την Αθήνα, την ξεπλένει και την αποδίδει αναγεννημένη, σε αναγκάζει να μισοκλείνεις τα μάτια, καθώς διαπλέεις Πατησίων και Αθηνάς με την Ακρόπολη διαρκώς μπροστά σου. Αυτό το φως σού ανοίγει την ψυχή, σε ξεζαρώνει.

Ο Χριστοφοράκος αγαπάει το χαβιάρι!

Ζωή χαρισάμενη κάνει στο Μόναχο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος ξέγνοιαστος από τις καταδίκες και τα σκάνδαλα φαίνεται ότι απολαμβάνει τις βόλτες του μαζί με την οικογένεια του, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Αν. Έλληνες: Δήθεν η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Χρήστος Ζώης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για δήθεν ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, με αντάλλαγμα την ψήφιση των πιο επώδυνων,

Εκδήλωση από έξι κινήσεις υπό το βλέμμα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Η ρευστότητα που επικρατεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς τον τελευταίο χρόνο αναζωπυρώνει τις συζητήσεις για το μέλλον του, όχι μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και πέριξ αυτών. Οι πολλές και ποικίλες κινήσεις του λεγόμενου μεταρρυθμιστικού κεντροαριστερού χώρου προσπαθούν να αποκτήσουν κοινό βηματισμό, πιάνοντας το νήμα της συζήτησης από την αρχή: Δηλαδή απαντώντας αν καταρχήν η

ΚΙ άλλη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη 34χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας με αντικείμενο τις γραφικές τέχνες και τα αναλώσιμα γραφείου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 34χρονη για μη

Εκδηλώσεις μνήμης στο Παλαμήδι, μέλη της Χ.Α. φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα

Εκδηλώσεις μνήμης για την 190η επέτειο άλωσης του Παλαμηδίου κι απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην αργολική πρωτεύουσα.
Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις εντύπωση έκανε πολυμελής ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπου γυναίκες και άνδρες έφτασαν κινούμενοι σε παράταξη στο χώρο προ του

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε απλούς αριθμούς

Σπουδές, φοιτητές, ακαδημαϊκό προσωπικό, έρευνα, Πανεπιστημιούπολη και οικονομική διαχείριση είναι μερικά μόνο από τα κεφάλαια που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση για το 2011 που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες και η οποία παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε απλούς αριθμούς.

Αποκλειστικό Spiegel: Ετοιμάζουν νέο κούρεμα κατά 50%

kourema spiegelΝέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, προωθούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

O κοινός στόχος γεννάει την έκπληξη

Tο ποτήρι μπορεί να είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Kαι οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, η βαναυσότητα των διλημμάτων που μας θέτει η τρόικα, επιδέχονται δυο θεωρήσεις, δυο ενδεχόμενες πολιτικές: Tην εκδοχή της συμφοράς, δηλαδή της ποινής, και την εκδοχή της ευκαιρίας. Ποτέ μέσα στην Iστορία δεν κερδίζεται ανάσταση χωρίς πικρή γεύση θανάτου, ανάκαμψη δίχως να προηγηθεί απόγνωση.

Πάγκαλος για Τατσόπουλο

Περιμένοντας τη δόση...

Περιμένουμε τη δόση. Περιμένουμε τη λύση, την οριστική και ολιστική, που θεωρητικά, στην Ευρώπη των ονείρων μας, ωριμάζει, αλλά στην πράξη της ευρωπαϊκής πολιτικής, των εθνικών συμφερόντων και των πολιτικών σκοπιμοτήτων ξεμακραίνει και περιπλέκεται. Κι αναζητούμε, ξανά, παραζαλισμένοι, μια εξήγηση σε όλα αυτά. Μέχρι να δούμε το φως στο τούνελ που μας υποσχέθηκαν, ψάχνουμε για ένα φως που να ερμηνεύσει την πυκνή, σκοτεινή και ανεξιχνίαστη πλοκή του δράματος που ζούμε.

Συνέδριο;

Συνέδριο ή κοινωνική συναναστροφή; Τι ακριβώς σχεδιάζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος; Πάντως όσα ανακοινώθηκαν επί του θέματος μόνο συνέδριο δεν κάνουν. Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε μια καρικατούρα παλαιότερων συνεδρίων του που είχαν, ούτως ή άλλως, στοιχεία καρικατούρας.
 Τι σημαίνει Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίου με 600 άτομα; Ούτε οργανωτική είναι ούτε επιτροπή. Το πολύ να χρησιμοποιηθεί μία - δύο φορές ως ακροατήριο για τις προεδρικές ομιλίες. Και τι σημαίνει «το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι»; Ολοι - όλοι; Αυτό κατάλαβαν στην Ιπποκράτους από το καλοκαιρινό ολοκαύτωμα;

Gatmi: το Facebook των Ελλήνων

Οπως επισημαίνει η δημιουργός του Gatmi, Αθηνά Σπυροπούλου, η νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελέσει και μια πύλη για τους συμπατριώτες μας που ενδιαφέρονται να δουλέψουν στο εξωτερικό ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ 
  Μια γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο επιχειρεί να ανοίξει η νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Gatmi.gr, η οποία έχει σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη χώρα μας.
Οπως επισημαίνει η δημιουργός του Gatmi, Αθηνά Σπυροπούλου, η νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελέσει και μια πύλη για τους συμπατριώτες μας που ενδιαφέρονται να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Η δημόσια περιουσία και τα αρπακτικά

ΒΑΣΙΚΑ ποτέ δεν ήμουν καχύποπτος. Θεωρώ την καχυποψία περίπου ασθένεια, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι στις εποχές που ζούμε το να είσαι καχύποπτος είναι προτέρημα γιατί μπορεί να σε διαφυλάξει από πολλές περιπέτειες. Κυρίως να σε υποψιάσει. Εγώ τώρα, μαθαίνοντας κάτι περίεργα που γίνονται στο ΤΑΙΠΕΔ - το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να προχωρήσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - αναφορικά με την «αξιοποίηση» των αεροδρομίων της χώρας, τείνω να εγκαταλείψω τις απόψεις μου περί καχυποψίας.

Ο βασιλιάς στην ομίχλη

Ολόκληρο το όνομά του καλύπτει δύο αράδες – τουλάχιστον. Το ψευδώνυμό του, μία μονάχα λέξη: «Φιλαλήθης». Με αυτό, υπέγραψε τη μετάφραση της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη. Στην εγκυκλοπαίδεια, θα τον βρει κανείς ως βασιλιά Ιωάννη της

L΄Ηumanite: Στα νοσοκομεία Έλληνες από ασιτία!...

Με τον τίτλο ''Η επιστροφή της Ευρώπης της πείνας'' η γαλλική εφημερίδα L'Ηumanite κάνει λόγο για την τρομερή ύφεση που έχει χτυπήσει πλέον όλη την Ευρώπη, οδηγώντας πολύ κόσμο στην πείνα και τα σισσίτια.
Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα η Νικολέτα Αθανασοπούλου από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει μάλιστα ότι δεν είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που εισάγονται στα

Η φούσκα της άμεσης δημοκρατίας

Σε μια Ευρώπη όπου καράβια χάνονται και βαρκούλες σκυλοπνίγονται, κανείς δεν έκατσε να το πολυπροσέξει. Ωστόσο, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Νικολά Σαρκοζί στο δεξιό γαλλικό κόμμα UMP κατέληξαν σε ανεκδιήγητο μπάχαλο. Οι δύο αντίπαλοι, ο μετριοπαθής και σοβαρός πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο ακομπλεξάριστος δεξιός - που δεν φοβάται δηλαδή να

Στη φτωχή Γερμανία κλείνει εφημερίδα, στην πλούσια Ελλάδα ανοίγουν πολλές

Διαβάζουμε στο in.gr: «Δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν το χειρότερο οι γερμανικοί Financial Times (FTD), καθώς η εταιρεία που τους εκδίδει αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από συσσώρευση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 330 εργαζόμενοι θα απολυθούν.».

Αποδείξεις

Η γυναίκα μου είχε γεμίσει το σπίτι με σημειώματα: «Στις 11 έχω κλείσει ραντεβού με τον ηλεκτρολόγο. Επειδή θα λείπω στον γιατρό σε παρακαλώ να μη φύγεις. Να του ανοίξεις και να του δείξεις πού βρίσκονται οι πρίζες κ.λπ.». Δεν έφυγα. Ημουν από τις 10.30 απίκο περιμένοντας τον κύριο ηλεκτρολόγο. Αλλά ο κύριος αυτός δεν ήρθε. Ούτε στις 11, ούτε στις 12, ούτε στη 1.

«Βροχή» τα περιστατικά βίας από χρυσαυγίτες αστυνομικούς

Αμέτρητα περιστατικά ρατσιστικής βίας και κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς, φέρνει σήμερα στο φως της Δημοσιότητας το Εθνος της Κυριακής.
Στον κατάλογο των υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφονται οι λεπτομέρειες της φασιστικής πρακτικής που ακολουθούν μέλη της αστυνομίας, οι οποίες είναι απόλυτα "εναρμονισμένες" με τις πρακτικές βίας της Χρυσής Αυγής.

Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου

Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Οταν ο Γλέζος αιφνιδίασε τον Ράιχενμπαχ...

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ πήγε στην οικία του Μανώλη Γλέζου για να συζητήσουν (και) το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Τι του είπε ο κ. Γλέζος και άφησε σχεδόν άναυδο τον επικεφαλής της Task Force;
«Τα λεφτά όπως έχουν υπολογιστεί με σημερινές τιμές είναι 108 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να

Κασιδιάρης: Έχουμε βουλευτική ασυλία, οπλοφορούμε και εαν γίνει επεισόδιο είμαστε πιο άνετοι

Στην ομολογία ότι απολαμβάνει συγκεκριμένα βουλευτικά προνόμια που δεν είναι άλλα από... τη νόμιμη οπλοφορία και τη βουλευτική ασυλία που τον προστατεύει από το αυτόφωρο προχώρησε το Σάββατο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Εκατομμυριούχους Μητροπολίτες εντόπισε το ΣΔΟΕ

Στα ίχνη «μαύρου» και «ιερού» χρήματος βρίσκεται το ΣΔΟΕ, που μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δύο μητροπολιτών, οι οποίοι καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πρόκειται για τους

Η διάσωση της Ελλάδας θα κοστίσει

Πληθαίνουν οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων του κυβερνητικού συνασπισμού με τις οποίες προετοιμάζεται η γερμανική κοινή γνώμη ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα όχι μόνον θα συνεχιστεί, αλλά θα κοστίσει χρήματα.

Ο μεγάλος συμβιβασμός - Αμερικανική παρέμβαση στο "παρά 5" για τη δόση

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ 
 Οι σκληρές διαπραγματεύσεις, που στοχεύουν στην επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, θα συνεχιστούν έως την τελευταία στιγμή, με τις δύο πλευρές να δείχνουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και να ανοίξουν τον δρόμο για την τελική απόφαση. Δυναμικά στο παιχνίδι για την εξεύρεση λύσης μπήκαν την τελευταία στιγμή και οι Αμερικανοί
Εντονες είναι οι αμερικανικές πιέσεις (κάτω ο υπ. Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ) για να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο ενός νέου ναυαγίου στο αυριανό Eurogroup (πάνω ο επικεφαλής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ)

Βρούτσης: Κανονικά θα καταβληθούν συντάξεις - δώρο Χριστουγέννων

ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 
Στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των Χριστουγέννων, ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές για το μήνα Δεκέμβριο, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι η «όποια προσαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο μήνα και εφεξής».
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βρούτση στο Mega, οι συντάξεις του ΙΚΑ του Ιανουαρίου, θα μπουν στους λογαριασμούς των

Welt am Sonntag: Συζητείται διαγραφή του ελληνικού χρέους μέχρι το 2015

Οι πιστωτές της Αθήνας θα μπορούσαν να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους, γράφει η γερμανική εφημερίδα. Το θέμα συζητήθηκε σε κλειστή συνεδρίαση την περασμένη Δευτέρα, παρουσία του Σόιμπλε. Θέλουν τα ενθαρρύνουν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Στο "κόκκινο" η αγωνία για τη Δευτέρα.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά