Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ο εκβιασμός δεν είναι πατριωτισμός

Αυτό το ρημάδι το «πατριωτικό καθήκον», το οποίο ανέσυρε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας για να δικαιολογήσει τον εκβιασμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία και όλους τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων στο εσωτερικό, δεν είναι δικό του εφεύρημα.

Ποια ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;

Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.

Οι Γερμανοί τώρα μιλούν για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Πρώτη φορά χθες, στέλεχος του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού έκανε λόγο ανοιχτά για χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορούσε να γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του δημοσίου τομέα.
 Η τελική ψηφοφορία για την έγκριση των αλλαγών στο ελληνικό πακέτο βοήθειας και την εκταμίευση της δόσης θα

Στου φορομπήχτη την πόρτα... η ανάπτυξη δεν πλησιάζει


Η πολυνομία, η αδιαφάνεια και οι συχνές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το φορολογικό σύστημα επιτρέπουν τις ηθελημένες ή αθέλητες παρερμηνείες. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι όχι μόνο κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της... φορολογίας, αλλά ότι είναι ολόκληρο σάπιο. Αποκαλυπτική της απαράδεκτης κατάστασης η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και εγκυκλίων με άλλες εγκυκλίους.

Τα διλήμματα των υποψήφιων αντιπροέδρων

Το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός είναι το ένα ερώτημα. Το άλλο έχει να κάνει με τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν το σχήμα. Ωστόσο, υπάρχει και ένα τρίτο που αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα μπουν στην κυβέρνηση οι Βενιζέλος, Κουβέλης καταλαμβάνοντας θέσεις αντιπροέδρων;
 Σκέψεις υπέρ της μιας ή της άλλης εκδοχής κατατίθενται, επιθυμίες συνεργατών τους κυκλοφορούν, σταθμίσεις των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων από τα κομματικά

Πίστη, όραμα, επιβράβευση

«Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών σχολών του κόσμου». Αυτό μου ανέφερε 33χρονος, νέος επίκουρος καθηγητής της σχολής, ο οποίος με πείσμα και δουλειά έως τώρα έχει πετύχει τους στόχους του. Προ δεκαπενταετίας, στα 18 του μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εισήχθη στην Ιατρική Κρήτης. «Εχασε» τη σχολή της Αθήνας για λίγα

40.000 θύματα τροχαίων... εγκλημάτων στους ελληνικούς δρόμους

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από το 1990 μέχρι σήμερα, σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται θάνατοι των θυμάτων μερικές μέρες μετά το τροχαίο σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου...

Η πολιτική του «εμ έτσι, εμ αλλιώς»

Εχουμε ξαναγράψει ότι η μόνη βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα είναι της μεταφοράς ευθυνών. Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε για την κατάσταση που ζούμε. Αυτοί είναι είτε του εξωτερικού (από την Ιντέλιτζενς Σέρβις μέχρι τον κ. Σόιμπλε) είτε του εσωτερικού (από το πολιτικό σύστημα μέχρι τον δικομματισμό).

Σύνταξη στα 67 και οι αγρότες;

Στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού. Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ 

Κατάργηση του σταυρού προτίμησης ζητά ο Πάγκαλος

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κινήματος, για την επιτυχία του οποίου θέτει δύο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ασκώντας παράλληλα κριτική για την «εδραίωση πελατειακών σχέσεων».

Γνωστός επιχειρηματίας εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Διαχωρίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σκέλος της υπόθεσης των «παράνομων αμοιβών» του προφυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ανακριτή της υπόθεσης, ώστε να ερευνηθεί ο ρόλος πολύ γνωστού επιχειρηματία, που έστειλε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μία από τις «αμαρτωλές εταιρίες» που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.

Πήραμε αυτό που δεν διαπραγματευθήκαμε...

To πρόσθετο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μέσω της νέας διαδικασίας της επαναγοράς των «κουρεμένων» ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, που μας επιβλήθηκε από τη συμφωνία των Βρυξελλών τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε όχι απλώς την κραυγαλέα αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, αλλά τον ξεπεσμό μιας αναξιόπιστης, πολιτικά, χώρας. Οταν ο Γιάννης Στουρνάρας εξαναγκάζεται να επικαλεστεί το «πατριωτικό καθήκον» για να πάει καλά η επαναγορά, όπως ακριβώς έγινε και με τις

Μπαμπινιώτης: Δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο μιλούσαν οι Αρχαίοι Μακεδόνες

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ 
Οι Αρχαίοι Μακεδόνες είχαν καλλιεργήσει φωνολογικά μια δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο, την οποία χρησιμοποιούσαν προφορικά, ανέφερε σε διάλεξή του στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης ο καθηγητής της Γλωσσολογίας και λεξικογράφος, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Η διάλεξη δόθηκε στην αγγλική γλώσσα στο Wright Theatre της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και οργανώθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών, το Ελληνικό Μουσείο και την Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2012.

Turkish: Ένα εκατ. τουρίστες στη B.Ελλάδα, μόλις καταργηθεί η βίζα

Της Άννης Καρολίδου στο Voria.gr
 Στο 1 εκατ. υπολογίζονται οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη με τα φτερά της Turkish Airlines από την Τουρκία και τους μακρινούς προορισμούς της Ασίας, μόλις λυθεί το θέμα της βίζας
Εάν λυθεί το θέμα της βίζας η Turkish Airlines την επομένη θα δεκαπλασιάσει τον αριθμό των επισκεπτών που μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγοντας την τουριστική αγορά της πόλης σε 1 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων οι 600.000 θα είναι από την Τουρκία και οι υπόλοιποι από μακρινούς προορισμούς της Ασίας. 

Ο πρόξενος... έπεσε πάνω τους!

Παρά την πρόταση ενοχής από την εισαγγελέα, η οποία δέχτηκε ότι τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε αργά χθες το βράδυ τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ, πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Σχέδιο εξόδου από την κρίση, χωρίς λόγια


Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Απορρίφθηκε τελικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο κατέληξε η Βουλή, μετά από ψηφοφορία στο πλαίσιο της οποίας 119 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 167 κατά.

Εθνική ντροπή το εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου

Σε ένα ποτάμι λάσπης μετατράπηκε η εθνική Ιωαννίνων Αθηνών
Αρκούσε μία καταιγίδα μερικών ωρών για να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Ηπείρου. Από το πρωί της Πέμπτης στην κυριολεξία δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πρόβλημα.
Τα σοβαρότερα και τα πιο έντονα βέβαια εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων Αθηνών. Στη θέση Γωνιά, αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλεισούρας η εθνική οδός μετατράπηκε σε ένα ποτάμι νερών και λάσπης.

Ψυχάρης: Είσαι χουντικός. Α. Κακλαμάνης: Όχι, εσύ είσαι!

Σε σίριαλ με αναπάντεχη πλοκή και ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να εξελιχθεί  η κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη και του πρώην προέδρου της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη.
 Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του κόμματός του,  «θέλω να πω στους συντρόφους που έχουν προσωπικές στρατηγικές ότι η εποχή που έβγαζαν προέδρους ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας τελείωσε»

Αύριο η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή

Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να πείσουν με τα επιχειρήματά τους και να επιτύχουν την αναβολή της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τελικά αύριο Παρασκευή Η πρόταση της Κ.Ο. των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να ψηφιστεί το νέο πακέτο βοήθειας σε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, δεν έγινε τελικά αποδεκτή. Αυτό ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός διευθυντής του SPD Τόμας Όπερμαν: «Γι΄ αυτό η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή», όπως είπε.

Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τo Mνημόνιo. «Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Απαντώντας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε πως «αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού» και συμπλήρωσε πως «οι τσαμπουκάδες δεν χωρούν στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το κοινωνικό του πρόσωπο

Είναι καλό, καμιά φορά, να θυμούνται ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, όπως έλεγαν παλιότερα.  Το νέο φορολογικό, που κατά πληροφορίες που διαρρέουν, είναι το πιο σκληρό κι ανάλγητο που γνώρισε η Ελλάδα ποτέ, δίνει την ευκαιρία να αναδείξουν ορισμένοι "πασόκοι" ότι από άλλο κόμμα ξεκίνησαν κι αλλού τους οδήγησαν οι αρχηγοί τους. «Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά»

Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη έως τώρα μαύρη τρύπα

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια γιγάντια μαύρη τρύπα, πιθανότατα τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, η οποία έχει μάζα 17 δισεκατομμύρια φορές περισσότερο από τη μάζα του Ήλιου μας. Είναι τόσο μεγάλη, που ανατρέπει τα θεωρητικά μοντέλα των επιστημόνων, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα σχετικά μικρό γαλαξία, σε απόσταση 220 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.

Το νέο φορολογικό σύστημα έχει "ηρώδειο λογική"

Σκόπελο για την κυβέρνηση φαίνεται να αποτελεί το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο προβλέπει -μεταξύ άλλων- την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, ρύθμιση που έχει προκαλέσει την αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Μετά την έντονη διαμαρτυρία των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για "ηρώδειο

Σαμαρείτες

Τι Χίτσκοκ και πράσινα άλογα! Το θρίλερ, ολόσωμο, αποκρουστικό, αγωνιώδες και απειλητικό, εμφανίσθηκε στην Αθήνα προχθές και τσάκισε τα νεύρα όλων μας επί δώδεκα ώρες! Τα μισόλογα από τις Βρυξέλλες ρίχνανε συνεχώς όλο και πιο πηχτό σκοτάδι στη ζωή μας. Τρέχαμε προς τον Δεκέμβρη, με τις γιορτές, τα κάλαντα και τα παιδικά όνειρα, με τις τσέπες πανί με πανί. Και με την παγωνιά να θερίζει, όχι μόνο τα κορμιά μας, αλλά και τις ψυχές μας.

Ανεπιθύμητος ο Ταμήλος …ξύνεται

Οι δηλώσεις του ανεκδιήγητου πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή (τρομάρα του) στο ελληνικό κοινοβούλιο θα βρεεί μάλλον κάτω από μια μεγάλη χιονομπάλα, η οποία άρχισε να κυλά προς την κατηφόρα. Ύστερα από όλη αυτή την ιστορία, η οποία είναι προφανής στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά (ή μάλλον για πρώτη φορά βγαίνει η βρωμιά της πολιτικής στη φόρα), ο παπαρο...ξύστης θα έχει

Η Χρυσή Αυγή μπήκε τώρα και στα σχολεία

Σε άρθρο του στον "Πρωϊνό Λόγο", ο Δ. Κόρακας υποστήριξε ότι κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο!!!
"Δεν είναι σωστό τα παιδιά μας στα σχολειά να ακούνε ότι το τανκς πάτησε τους φοιτητές ή ότι Έλληνες Στρατιώτες και Αστυνομικοί δολοφονούσαν εν ψυχρώ χιλιάδες φοιτητές"
Χθες"απολαύσατε" στο EpirusGate τον διορισμένο εκπαιδευτικό στο 2ο Γυμνάσιο Ανατολής Ιωαννίνων, Δημήτρη Κόρακα να

Τα σκουπίδια έπνιξαν τον πρύτανη

Εκρηκτικό εξελίσσεται το τοπίο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την εισαγγελική παρέμβαση, με την οποία ζητήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να επέμβουν και να προχωρήσουν σε συλλήψεις για το θέμα των καταλήψεων και των σκουπιδιών.
Ο χειρισμος της υπόθεσης από τον Γ. Μυλόπουλο τον έφερε τελικά αντιμέτωπο με όλους τους πρώην συμμάχους του.

Η προανακριτική, ο Μαριάς και ο… Βαγγέλης

Γρίφος για την Κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση πρότασης σύστασης προανακριτικής για το πρώτο Μνημόνιο.
Το είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα για την κυβέρνηση. Ότι δηλαδή αν απορριφθεί σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική, αύριο κιόλας το κόμμα του θα επανέλθει καταθέτοντας νέα πρόταση αυτή τη φορά για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Μιχάλης Ταμήλος, το είδωλο

Έγινε ένας μικρός χαμός μετά την καταπληκτική εμφάνιση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμηλου σε μια Επιτροπή της Βουλής όπου και δήλωσε:
Δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Όποιος ξέρει, ξέρει... Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;
(...)Πάνω από μια φορά το μήνα δεν έχει νόημα να βρεθούμε. Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;» 

Τα καλύτερα των πρωινών


Το χρήμα αρχίζει να τρέχει!

ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 
Όλα τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους από 14/12 - ο κατάλογος χρεών του Δημοσίου
Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ανέρχονται 9,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 738 εκατ. είναι επιστροφές ΦΠΑ και περίπου 1,5 δισ. ευρώ τα εφάπαξ ποσά των δημοσίων υπαλλήλων.

Καμμένος: Θα ψηφίσουμε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, παρότι αυτός αρνήθηκε να υπογράψει την δική μας πρόταση» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Αποκαλύψεις Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη δικογραφία Ρουμελιώτη

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προχώρησε η Ζωή Κωσταντοπούλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο,

Εβαλαν τα καλά τους για χάρη του εμίρη

Ο ουρανός ήταν βαρύς και απειλητικός χθες το πρωί πάνω από το Κάστρο του Ουίνδσορ. Καθάρισε ευτυχώς γρήγορα με ένα – κλασικό βρετανικό – ψιλόβροχο, κι έτσι τίποτα δεν χάλασε την πομπώδη τελετή καλωσορίσματος του εμίρη του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Τζαμπρ αλ Σαμπάχ. Τηρώντας πιστά την παράδοση, ο πρίγκιπας Φίλιππος – ντυμένος με πρωινό κοστούμι,

Προγνώσεις

ΑΝ δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες από το Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας θα μπορούσε να ήταν ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών που δεν είχε ποτέ η Ελλάδα. Αλλά η Ιστορία, ο Σαμαράς - βοηθούσης και μιας λιποθυμίας του Βασίλη Ράπανου - το ήθελαν αλλιώς. Οπότε το κάπως γωνιώδες πρόσωπο με το κοντό μαλλί τσουγκράνα και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια «γράφει» στα στιγμιότυπα από τα «πηγαδάκια», στο περιθώριο των συνεδριάσεων των Βρυξελλών. Εγκλωβισμένος στα στενά σκούρα κοστούμια του και με το γνωστό ύφος αυτοκυριαρχημένης προσοχής, ο Στουρνάρας ακούει τον Μοσκοβισί, τη Λαγκάρντ ή τον Μάριο Ντράγκι.

Πατριωτικά και προσωπικά συμφέροντα...

Είναι νωρίς ακόμα για να διαπιστώσουμε την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και κυρίως την επίδραση της στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Το μεγάλο ερωτηματικό συνδέεται αναπόφευκτα με την επαναγορά του χρέους, που σε μεγάλο βαθμό όπως παραδέχθηκε ο κ. Στουρνάρας επαφίεται στον πατριωτισμό των ελλήνων τραπεζιτών, αλλά όχι μόνο. Γιατί υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων μικρο - μεγαλο - μεσαίων που έχουν επενδύσει μέρος των αποταμιεύσεων τους σε τραπεζικές μετοχές και θα τις δουν να εξαϋλώνονται τώρα πλήρως... Και εκεί δεν ξέρω αν θα πρυτανεύσει το προσωπικό ή το εθνικό συμφέρον...

Ελπίδα

Τι ακριβώς είναι η απόφαση του Eurogroup; Οι πολιτικοί επιδόθηκαν στα συνήθη: θριαμβολογίες οι κυβερνητικοί, καταστροφολογίες οι άλλοι. Π.χ. ο Σαμαράς διαπίστωσε ότι «ξημερώνει καινούργια μέρα» και ο Βενιζέλος «νέα αφετηρία» - η καραμέλα της «σωτηρίας» δεν χρησιμοποιείται πλέον. Ο Τσίπρας και η λοιπή κομπανία της αντιπολίτευσης δεν είδαν καμία λύση.  

Νέα δημοσκόπηση φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτον

ΣΥΡΙΖΑ 31,5% - ΝΔ 26,5% - Χρυσή Αυγή 12,5%, δείχνει νέα δημοσκόπηση
Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανοίξει στο 5% την «ψαλίδα» από τη ΝΔ, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει κατά κράτος στην μάχη για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός.

Με το ξυστρί

Κάποια κόμματα δεν έχουν στην κουλτούρα τους τα πειθαρχικά μέτρα. Καθένας λέει τη γνώμη του, ελεύθερα, ασύντακτα. Η Νέα Δημοκρατία έχει Πειθαρχικό και μάλιστα δραστήριο Πειθαρχικό. «Τι είπες στα μέτρα; Παρών; Ξου, στο νησί σου γρήγορα». «Τι έκανε, λέει, ο συνδικάλας; Έβαλε τις φωνές σε υπουργούς και μάλιστα μέσα στον ναό της Νέας Δημοκρατίας; Τυλίξτε τον πακέτο και πετάξτε τον μακριά από τη Συγγρού». Οργανωμένα πράματα.

Τι είπε ο Βαρουφάκης στο ΣΚΑΪ

Ο παπαρο... ξύστης βουλευτής ακόμα δεν παραιτήθηκε!

Το άκουσα για πρώτη φορά από την εξαιρετική σατιρική εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας παπαρο...ξύστης  ξετσίπωτα έγραψε τους ψηφοφόρους του, το κόμμα του κι ολόκληρο τον ελληνικό λαό εκεί που δεν πιάνει εύκολα το μελάνι. Δε φτάνει όμως αυτό, έκανε και μαθήματα δεοντολογίας το

Αντζελίνα


Ετσι φαίνεται αλλά έτσι δεν είναι. Το κόλπο γνωστό. Από «αρχαιοτάτων» χρόνων. Το κόλπο κάθε κυβέρνησης εννοώ. Πρώτα, καθ' όλη την διάρκεια αναμονής και προσμονής, μεγεθύνουμε, διογκώνουμε, μεγιστοποιούμε την απειλή μιας επερχόμενης οριστικής συντριβής. Στοιχειώδες...
Η τρομολαγνεία πάει πακέτο με την προπαγανδιστική μανία. Οσο μεγαλύτερη η απειλή τόσο μεγαλύτερος ο τρόμος για τον Λαό. Που πάει να πει ότι σκηνοθετημένος ο ορυμαγδός της καταστροφής. Οτι δηλαδή οι σύμμαχοί μας στην ευρωζώνη θα μας έγραφαν στα

Κοινό υπουργείο Οικονομικών στην ευρωζώνη ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

Τη δημιουργία ενιαίου υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη προωθούν οι Βρυξέλλες σύμφωνα με προσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η ευρωζώνη θα πρέπει σταδιακά να αποκτήσει τις εξουσίες μιας εθνικής κυβέρνησης με ένα (κοινό) υπουργείο οικονομικών με το δικαίωμα να φορολογεί ή να εκδίδει ομόλογα κοινής στήριξης, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο Μπαρόζο και έχει ως στόχο την επιβίωση του ευρώ μακροπρόθεσμα.

Μείωση των εσόδων από ΦΠΑ καταδεικνύουν στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Πτώση 11,1% σε ετήσια βάση
Στα 10,9 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό από τον φόρο εισοδήματος το δεκάμηνο του 2012.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρυσι, είναι 4,4% καθώς το δεκάμηνο του 2011 τα έσοδα από φόρο εισοδήματος είχαν ανέλθει σε 10,5 δισ. ευρώ.

Στον ανακριτή ο Μπάμπης Βωβός

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός ο οποίος συνελήφθη χθες για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Τα καλύτερα των χθεσινοβραδινών

Τέρμα τα δίφραγκα !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο  λαός μας λέει, ως εδώ και μη παρέκει!  Μπορεί να μην έμεινε ούτε σάλιο για τον Ελληνικό λαό, αλλά ως εδώ ηταν το παραμύθι!  Το δικό μας, όχι των πολιτικών, αυτοί όπως ο βουλευτής Καλοχαιρέτας της παλιάς ελληνικής ταινίας, όλη την ώρα επαναλαμβάνουν "τελειωσε"!  και δεν έχει άλλα μέτρα και όχι άλλους φόρους και όχι άλλα  χαράτσια! "Ετελειωσε"!    

Θα πλήρωναν την τρέλα μας;

Εχει καταντήσει μόνιμη πια επωδός κάθε σχολείου του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ο ισχυρισμός ότι οι κυβερνώντες, και οι σημερινοί αλλά και οι προηγούμενοι, δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτούν.
Αρα δεν είναι περίεργο ότι τον ίδιο ισχυρισμό επαναλαμβάνει και από χθες σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup.

Οι «αναθεωρήσεις» δεν τελείωσαν

  Η εμπειρία από αντίστοιχες προηγούμενες αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής δεν επιτρέπει εύκολους πανηγυρισμούς. Εξάλλου μια οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος σε συνάρτηση με τις ευρωπαϊκές ισορροπίες είναι, εκ των πραγμάτων, «δρόμος αντοχής»... Οι Ευρωπαίοι δεν τόλμησαν!
Από την άλλη, μια μηδενιστική μεμψιμοιρία δεν οδηγεί πουθενά.

Εκπαιδευτικός των Ιωαννίνων πρωταγωνιστεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα η παρουσία και η ομιλία εκπαιδευτικού σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, στο Δρίσκο, προς τιμή που ποιητή και ήρωα Λορέντζου Μαβίλη.
Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να διοργανώσει μόνη της τις εκδηλώσεις και ήδη το υλικό το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Εκεί –σε φωτογραφίες και βίντεο- μεταξύ των άλλων έχει αποτυπωθεί ο...πύρινος λόγος του εκπαιδευτικού που διδάσκει σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων.

Επιδρομή «λαϊκιστών»


 Ιδού μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους «φίλους του λαού» έχουν ορίσει ως πρώτιστο καθήκον τους την κατακεραύνωση των λαϊκιστών, που τους εννοούν όπως τους βολεύει: Να επιτεθούν στα παιδάκια του δημοτικού στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, που αντί να ασχοληθούν με τα μαθήματα και τα μίκυ μάους, το έριξαν στην πολιτική. Τι έκαναν; Εγραψαν επιστολή στη ΔΕΗ. Αντιγράφω: «Χθες οι ηλεκτρολόγοι της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια μας. Δεν μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί πρωί με την αστυνομία. Πέταξαν όλα τα φαγητά από το ψηγείο.

Πέντε λάθη στο μπάνιο που ξεραίνουν το δέρμα σου

Αν νομίζεις ότι μια μαλακή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι "όνειρο θερινής νυκτός" για σένα, τότε ετοιμάσου να εκπλαγείς ευχάριστα γιατί -χωρίς καμία αμφιβολία- κάνεις λάθος.
Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο το δέρμα σου είναι ξηρό, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Εδώ αναλύονται εκείνοι που έχουν να κάνουν με το μπάνιο ή το ντους σου.