Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ολοι έμειναν... παγωτό

ΣΤΗ «ΡΗΞΗ» με το κομματικό (και πολιτικό) κατεστημένο στοχεύει η... ανορθόγραφη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, που από χθες ταράζει τον ύπνο του προέδρου Βαγγέλη, και όχι μόνο. Διότι συνομιλώντας χθες το βράδυ με δύο - τρεις κυβερνητικούς παράγοντες, αντελήφθην πως τα παλικάρια στο Μαξίμου μπορεί αρχικά να το έπαιζαν άνετοι αλλά μετά κατάλαβαν πως αν (λέμε αν...) δύο (σίγουρα) ή τρεις (πιθανόν) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφασίσουν να ακολουθήσουν τον Ανδρέα και τη ΡΙΚΣΣΥ του, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει βγει περίπατο να πάρει τον αέρα της. Ετσι, αφού τα σκέφθηκαν καλύτερα τα πράγματα, κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο του προέδρου Βαγγέλη, αλλά και του προέδρου Αντώνη και βεβαίως και του προέδρου Φώτη - δηλαδή συνολικά του σκερτσόζου «τρίο Μπελκάντο» που μας κυβερνάει.

Ο Λοβέρδος φτιάχνει κόμμα

Καθένας σ’ αυτή την ζωή, έχει δικαίωμα στην φιλοδοξία. Γιατί να μην βλέπει και ο Α.Λοβέρδος τον εαυτό του ως αρχηγό κόμματος; Από την στιγμή που κάποιος εντάσσεται στην κατηγορία των επαγγελματιών της πολιτικής, τα όρια των επιδιώξεών του (όπως και της πολιτικής ηθικής) γίνονται δυσδιάκριτα. Ό,τι νομίζει ο καθένας. Προβεβλημένος καθηγητής που το χρησιμοποιεί ως γέφυρα για είσοδο στην πολιτική. Βουλευτής. Ξανά βουλευτής με πρωτιές στις ψήφους. Υπουργός. Πάλι υπουργός σε πιο κρίσιμο υπουργείο. Υπερ-υπουργός την εποχή των μνημονίων. Δυσαρεστημένο στέλεχος, εκτός κυβέρνησης μάλιστα. Ήρθε το επόμενο βήμα. Εξαγγελία κίνησης που θα μετατραπεί σε κόμμα. Γιατί όχι;

Η Ελλάδα θα βγάλει 215 δισ. από το φυσικό αέριο της Κρήτης - Οι Γερμανοί ανησυχούν [χάρτης]

Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού!

Τα ψέμματα που στηρίζουν το μνημόνιο


Ευκλείδης Τσακαλώτος
Είκοσι δύο ψέματα που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο καταρρίπτονται με το βιβλίο  «22 πράγματα που μας λένε για την κρίση και δεν είναι έτσι», των Χρ. Λάσκου και Ευκλ. Τσακαλώτου.
Μερικά από τα ψέμματα: «Η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται από το εργατικό κόστος», «Το μεγάλο Κράτος βρίσκεται στη ρίζα της ελληνικής κρίσης», «Η διαπραγματευτική μας δύναμη είναι μηδενική», «Η επικράτηση της αριστερής ιδεολογίας μετά τη μεταπολίτευση, υπήρξε μοιραία, γιατί ενοχοποίησε τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και το κέρδος».

Ζοφερό το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που φθίνει ραγδαία

Κύλησε χθες και το κεφάλι του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς τον διέγραψε κι αυτόν από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Ουδείς εξεπλάγη και ουδείς λυπήθηκε για την πολιτική καρατόμηση του πρώην υπουργού.
Πρώτον, γιατί ο ίδιος επέλεξε τη ρήξη με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια προσωπικής διάσωσης και συνέχισης της πολιτικής καριέρας του, τώρα που το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει και αποσυντίθεται. Δεύτερον, γιατί το μνημονιακό πάθος του Α. Λοβέρδου κατά την τελευταία διετία που διετέλεσε

Οι κίνδυνοι που γεννά η φτώχεια

Σχεδόν οι μισοί Ελληνες (περίπου 3,4 εκατ.) ζουν στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat και αφορούν το 2011 είναι αποθαρρυντικά και προκαλούν θλίψη.
 Σε πολίτες που βρίσκονται σ” αυτή τη θέση, ακόμη και με τη χορήγηση κοινωνικών παροχών, η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση (πρώτη η Ισπανία), ενώ έχει τα πρωτεία σε πολίτες που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης (15,2% με αντίστοιχο ποσοστό 8,8% στην Ε.Ε.).

Να αποσυρθούν πάραυτα!

Διαβάζουμε διάφορα «φορολογικά σενάρια» εν όψει του νέου φορολογικού νόμου και τρομάζουμε... Και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Μπαλώματα πάλι, για να μαζευτούν το 2013 2,5 δισ. περισσότερα. Με τη «μέθοδο του Προκρούστη»... Αντί για μια σοβαρή και σταθερή φορολογική μεταρρύθμιση (που είναι το κρισιμότερο «εργαλείο» για την ανασύνταξη της χώρας), με την καθιέρωση ενός δίκαιου, απλού, αυστηρού και αποτελεσματικού συστήματος, υιοθετείται πάλι το «ξεζούμισμα» εκείνων που σχεδόν πάντα πληρώνουν.

Πλεόνασμα με… φέσι 9,5 δισ. ευρώ

Το πρωτογενές πλεόνασμα στα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το δεκάμηνο συνοδεύεται από νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ , παρουσιάζουν τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, με τα ληξιπρόθεσμα  όμως να έχουν προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις αφού διαμορφώνονται

Οι «αυτοκρατορίες» αντεπιτίθενται...

Αργησαν αλλά το κατάλαβαν στην Ευρώπη ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι απλώς το σύμπτωμα της μεγάλης αρρώστιας που τρώει τα σωθικά της Ελλάδος. Η ασθένεια είναι τα πολυποίκιλα συμφέροντα που έχουν καθίσει στον σβέρκο των φορολογουμένων και λυμαίνονται, τόσο τον μόχθο των Ελλήνων όσο και τα δάνεια που εύκολα έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια η χώρα.

Πάγκαλος: Όχι στο κόμμα Λοβέρδου

Αρνητικός στην προοπτική ιδρυσης νέου κόμματος είναι και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο πέμπτος της περυσινής «πολιτικής συντροφιάς» του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε ως τρόικα (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης), στη συνέχεια έγινε κουαρτέτο (με την προσθήκη του Μόσιαλου), και κατέληξε πενταμελής (με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Τα κόμματα των «χωρίς»

Και μόνη η χρονική σύμπτωση της Πανελλαδικής Διάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου με την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ θα αρκούσε για να οδηγήσει σε κάποια συγκριτική ανάγνωση των δύο πολιτικών σχημάτων, προς αναζήτηση αποκλίσεων και συγκλίσεων. Εκλογικά πρώτα, σε δύο αναμετρήσεις, κι έπειτα δημοσκοπικά, έχει φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που φεύγει, παρότι ο ένδοθεν βαλλόμενος αρχηγός του επιμένει ότι μόνο προσωρινά ηττάται, αφού, αρνούμενος πεισματικά την πραγματικότητα, θεωρεί πως η στρατηγική του θριαμβεύει.

Υψηλόμισθη συγγενής πίσω από την κόντρα Ψυχάρη – Κακλαμάνη;


Στην απόλυση «υψηλόμισθης, πολύ στενής εξ αίματος συγγενούς του Απόστολου Κακλαμάνη» αποδίδει τον πόλεμο που έχει ανοίξει στους εκδότες ο πρώην πρόεδρος της βουλής, με νέο του δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Σταύρος Ψυχάρης.
Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, εξαπολύει μεν νέα επίθεση στον εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αφήνει όμως να εννοηθεί ότι θα είναι η τελευταία, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι «θα μας αφήσει ήσυχους ο έφεδρος της δημόσιας ζωής».

Τώρα και αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής… ο Κασιδιάρης

Τώρα και αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής… ο Κασιδιάρης Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ως φαίνεται ζήλεψε την καριέρα των

Γερμανία: Η απαγόρευση νεοναζιστικού κόμματος στο τραπέζι των πολιτικών ηγετών

Εξετάζεται νέα δικαστική προσφυγή
Την απαγόρευση ή όχι του νεοναζιστικού κόμματος NPD συζητούν αυτή την εβδομάδα οι κυβερνήσεις των γερμανικών κρατιδίων, που συνυπολογίζουν την αποτυχία μιας προηγούμενης ανάλογης απόπειρας και το ενδεχόμενο υπερβολικής δημοσιότητας για το κόμμα αυτό πριν τις εκλογές.
Την Τετάρτη, θα ανακοινώσουν την απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων, ενώ την Πέμπτη οι

Αρχή πολιτικών μετασχηματισμών

Με χρονική υστέρηση ως προς τις κοινωνικές μετατοπίσεις και τους ψυχοπνευματικούς μετασχηματισμούς, ακόμη και ως προς τα εκλογικά αποτελέσματα, οι πολιτικοί οργανισμοί εισέρχονται και αυτοί σε φάση έντονων αναζητήσεων και ανασυγκρότησης. Παρά την πρωτοφανή (τείνουσα προς τη μηδενική) κρίση εμπιστοσύνης προς τα κόμματα, τις τελευταίες ημέρες είχαμε μείζονες διεργασίες σε δύο υπάρχοντα κόμματα και ανάδυση δύο νέων μορφωμάτων.

Κρίτων Αρσένης: H πρόταση Λοβέρδου θα φέρει τυχοδιώκτες στη χώρα

«Πρόχειρη πολιτική τοποθέτηση» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης την άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου περί κατάργησης των αδειοδοτήσεων προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Süddeutsche Zeitung για την επαναγορά: Ποιος εκβιάζει ποιον;

Με τίτλο «Ποιος εκβιάζει ποιον» κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung σχετικά με την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, ένα ακόμη «δράμα» όπως ειρωνικά σχολιάζει ο συντάκτης.

Μύρτιλο

Η ιστορία του φυτού ξεκινά πριν από πολλά χρόνια στη μακρινή Σιβηρία. Κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων οι άνθρωποι απολάμβαναν τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα των μπλε καρπών χωρίς να γνωρίζουν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Η φυσική κατάσταση και το όριο ηλικίας αυτών των ανθρώπων προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων και έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες για τα θρεπτικά συστατικά και τις πολυποίκιλες ιδιότητές του.

Κύμα αποχώρησης από υπαλλήλους της Βουλής

Συνταξιοδοτικό κύμα σαρώνει το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης που τους καταργεί τα σχετικά δικαιώματα από 1.1.2013 οδηγεί αρκετούς υπαλλήλους στην έξοδο. Ειδικότερα, από τις αρχές Νοεμβρίου έως σήμερα 115 υπάλληλοι της Βουλής έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του

Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία της CDU με ποσοστό 97,94%

Με το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει σε εσωκομματικές εκλογές, εξελέγη σήμερα στο Ανόβερο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) με ποσοστό 97,94%. 

Οριστική απόφαση στις 13 Δεκεμβρίου

Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα ληφθεί οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα. Εκεί αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υπαγωγής της Κύπρου σε μνημόνιο.
Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Εurogroup επιβεβαίωσε τις προβλέψεις ότι το επόμενο «ραντεβού» στις 13 Δεκεμβρίου θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ενώ θα αποτελέσει την απαρχή της ένταξης της Κύπρου σε καθεστώς μνημονίου.

Φ. Κουβέλης: «Περισσότεροι φόροι από όλους, λιγότεροι στον καθένα»

Ζητά απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Υπέρ της κατάρτισης ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος τάχθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γράφει από την αρχή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρηματιών.

Συνελήφθη ο Βιολίδης για χρέη προς το Δημόσιο...

Συνελήφθη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης. Ο 44χρονος που είναι διαχειριστής δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Μαυραγάνης: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους πολίτες

Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνελήφθη ο κλέφτης της προτομής του Κώστα Ηλιάκη!


Τι δήλωσε ο...18χρονος ότι είχε σκοπό να την κάνει! 
Συνελήφθη ο δράστης της κλοπής της προτομής του Κώστα Ηλιάκη! Σύμφωνα με το Flashnews.gr, ο δράστης υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι' αυτό έκλεψε

Στρατούλης:Ας τελειώνουμε με τις απάνθρωπες πολιτικές

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στους ΟΤΑ έκανε έξαλλο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος με ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στις απάνθρωπες πολιτικές!
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στρατούλη:

Θεσσαλονίκη: Σίριαλ χωρίς τέλος στο ΑΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ: ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» του ΑΠΘ, του οποίου η λειτουργία έχει παραλύσει, ενώ σπαράσσεται και από εσωτερικές συγκρούσεις. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας είναι εγκλωβισμένο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εργαζομένων στις εργολαβίες και των πρυτανικών αρχών.

Άγχος στην Ιπποκράτους για ενδεχόμενες... αποχωρήσεις!

Μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. από τον Ανδρέα Λοβέρδο, σε αναμένα καρφιά φαίνεται ότι κάθονται στην Ιπποκράτους μιας και φοβούνται ότι αρκετοί μπορεί να είναι αυτοί που μπορεί να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσουν τον κ. Λοβέρδο.

Σύλληψη 77χρονης στην Πάτρα για χρέη άνω των 5 εκατ. ευρώ

Πάτρα: Για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο συνελήφθη την Τρίτη στην Πάτρα μια 77χρονη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών της 77χρονης, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους χώρους μεταφορών,

Οι δακτύλιοι του Κρόνου «υπήρξαν εργοστάσια φεγγαριών»


Ουάσινγκτον: Οι δορυφόροι του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα -ενδεχομένως και το φεγγάρι της Γης- σχηματίστηκαν από τη συσσωμάτωση των υλικών που περιείχαν γιγάντιοι δακτύλιοι γύρω από αυτούς τους πλανήτες, υποδεικνύει νέο μαθηματικό μοντέλο.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Ρήξης του Ανδρέα Λοβέρδου

Ως μια ρήξη με το κομματικό σύστημα, χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος την πρωτοβουλία να δημιουργήσει νέο πολιτικό φορέα με την ονομασία ΡΙΚΣΣΥ (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) η οποία στάθηκε αφορμή να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρώην υπουργός έχει μελετήσει από καιρό τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ενώ οι στενοί του συνεργάτες είναι αισιόδοξοι για την πορεία του φορέα.

Γ. Μπουτάρης: Δεν έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, εξακολουθούν να μας θεωρούν άχρηστους

"Δεν έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, εξακολουθούν να μας θεωρούν άχρηστους, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα" σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δράσης στο οποίο παρευρέθη ως φίλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι

Τριφασικές αυξήσεις

 Αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, που θα γίνουν σε τρεις δόσεις μέσα στο 2013, φέρνει η μνημονιακή υποχρέωση για πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων η οποία θα συνοδευτεί από τη σταδιακή εκποίηση της περιουσίας της ΔΕΗ προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της.

Πώς να μην επιβαρύνεται ο Χ.Υ.Τ.Α. και πώς να επισκεφτείς το Μουσείο Παπαγιάννη, χωρίς να χαθείς

Σχολιάζει ο Γιώργος Κρανάς
Είναι απλό...
Βάζεις τα σκουπίδια σε ένα φορτηγό με ανοιχτή καρότσα. Αφήνεις την πόρτα της καρότσας ανοιχτή. Λες στον οδηγό να τρέξει με 70-80 χλμ/ώρα σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους με στροφές (π.χ. δρόμος Μπάφρας - Κουτσελιού). Αν ταυτόχρονα φυσάει, ευχαριστείς τον θεό των ανέμων και η δουλειά σου έγινε!

Υπεξ Αλβανίας: Δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις - Αφελείς οι αντιδράσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Παναρίτι χαρακτήρισε «αφελείς» τις αντιδράσεις του Έλληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί εθνικής ανεξαρτησίας «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Βάλια Κάλντα

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου είναι ένας από τους σπουδαιότερους Εθνικούς μας Δρυμούς. Ιδρύθηκε με το Β.Δ. 487/1966 που δημοσιεύθηκε στο 120/1966 φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Αποτελεί μια απομονωμένη περιοχή στο Βόρειο τμήμα της Πίνδου. Έχει συνολική έκταση 68.990 στρέμματα και αποτελείται από τον πυρήνα με έκταση 33.490 στρ. και την περιφερειακή ζώνη προστασίας με έκταση 35.500 στρ.
• Από την συνολική έκταση των 68.990 στρ τα 48.718στρ ποσοστό 70,62% ανήκουν στο Ν. Γρεβενών και τα υπόλοιπα 20.272στρ ήτοι ποσοστό 29,38% ανήκουν στον Ν. Ιωαννίνων.

Ολος ο κόσμος του Καζαντζάκη

«Φτάσε όπου δε μπορείς». Το καζαντζακικό έργο βρίθει από τέτοιες φράσεις με βαθύ νόημα. Μερικές απ΄ αυτές διαβάζουμε διάσπαρτες στην έκθεση για τα 130 χρόνια από τη γέννηση, στις 18 Φεβρουαρίου του 1883, του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, στον «Ελληνικό Κόσμο» (Πειραιώς 254), που ξεκινά την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Bρούτσης: Εγινε απόπειρα κλοπής στοιχείων ΕΔΕ...

Την απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου φυλασσόταν ο φάκελος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για υπόθεση κλοπής μηχανογραφικής μονάδας με... στοιχεία για τις άδειες των εργαζομένων, επιβεβαίωσε με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης.

Αθλιες οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης των μεταναστών...

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών Φρανσουά Κρεπό, ο οποίος επισκέφθηκε 11 κέντρα κράτησης.

Δικαστική ανεξαρτησία

Η θεσμική διάσταση που έχει αποκτήσει το ύψος των αποδοχών των δικαστών
Για ποιον λόγο οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους; Γιατί, παρά τα όσα προβλέπει το άρθρο 23 του Συντάγματος, που απαγορεύει κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, η συνδικαλιστική ηγεσία των δικαστών εκτιμά ότι δεν παραβιάζεται η νομιμότητα; Το άρθρο της προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για «ΤΑ ΝΕΑ», συνοψίζει τις θέσεις των δικαστών.

Ποινική δίωξη για κακούργημα εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών,σχετικά με...την υπόθεση των 5,5 εκ.ευρω στην NP PARIS BANK.

Το δένδρο του νερού

Δεκέμβριος σημαίνει Χριστούγεννα. Και Χριστούγεννα χωρίς στολισμένο δένδρο δεν νοείται. Πλούσιες, φτωχές, χτυπημένες από την κρίση, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, άρχισαν μία μία οι πόλεις του κόσμου να βάζουν τα γιορτινά τους. Σε φουλ εορταστικό κλίμα και το Ρίο ντε Ζανέιρο, που αν νομίζετε πως ειδικεύεται μόνο στα

Ο έχων δύο χιλιάρικα

Χρυσόψαρα

ΛΕΝΕ πως η εξουσία μπορεί να φθείρει αλλά η έλλειψη εξουσίας φθείρει ακόμη περισσότερο. Παρ' όλα αυτά, το γρήγορο πέρασμα της ΔΗΜΑΡ από την αντιπολίτευση - όπου βρίσκονταν τις τελευταίες δεκαετίες τα αριστερά κόμματα - στη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνοδεύεται από όλες τις συνήθεις παθολογίες. Το παρτάκι του εκπροσώπου Ανδρέα Παπαδόπουλου για την ονομαστική του εορτή έρχεται απλώς να το επιβεβαιώσει.
ΦΥΣΙΚΑ, το πάρτι θα μπορούσε να είναι απλώς ένα μακρύ

Συνάντηση Βρούτση-Σταϊκούρα για το εφάπαξ


Σήμερα στις τρεις το μεσημέρι θα προσπαθήσουν να βρουν λύση.
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα έχει σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Ποιος θα τους συλλάβει;

«Να συλλαμβάνονται αμέσως όσα μέλη της Χρυσής Αυγής προχωρούν σε έκνομες πράξεις», προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο πρώτος που είχε ζητήσει να τεθεί εκτός νόμου το ακραίο αυτό εθνικιστικό κόμμα. Ο κ.

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο

Βάσει ευρωπαϊκού προγράμματος
Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, με την ένταξη της Ελλάδας σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Στοιχειώδη οικονομικά κύριε Πρωθυπουργέ

Εάν αληθεύουν όσα παρουσιάζονται στα ΜΜΕ για το νέο φορολογικό σύστημα, τότε μάλλον θα πρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να ξαναδιαβάσουν και πάλι τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας.
Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει στην εξουδετέρωση της μεσαίας τάξης, μέσω της νέας φοροεπιδρομής και θα θυμηθεί πως περιέγραφε ο ίδιος την κατάσταση για μια μέση ελληνική οικογένεια πριν περίπου δυο χρόνια στη ΔΕΘ.
Εάν ανατρέξει κανείς στις βασικές αρχές της οικονομικής, θα διαπιστώσει ότι η φάση της ύφεσης που βρισκόμαστε χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη ανεργία, έλλειψη επενδύσεων και ανεπαρκή ζήτηση καταναλωτικών αγαθών.

To Voyager 1 εγκαταλείπει το ηλιακό μας σύστημα

 Το Voyager 1 ενδέχεται να περάσει πέραν των ορίων του ηλιακού μας συστήματος.
Το μη επανδρωμένο διαπλανητικό διαστημόπλοιο της NASA, Voyager 1, το οποίο κατευθύνεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος, έχει πλησιάσει μια «μαγνητική οδό» που οδηγεί στο διαστρικό χώρο, δήλωσαν τη Δευτέρα επιστήμονες.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

«Δεν σχολιάζω τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές τους», είπε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το τι πρόκειται να πράξει μετά την ανακοίνωση του ΠαΣοΚ που ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτησή του. Ο κ. Στασινόπουλος ωστόσο αναφέρθηκε και στο σάλο που δημιουργήθηκε με την ανάμειξη της