Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί η δεξιά ΝΔ έγινε πάλι κόμμα εμφυλιοπολεμικό

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προχθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία επετίθετο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας δήθεν σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο ξέφωτο της φενάκης

Ηταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, διαπίστωνε, μετρώντας και ξαναμετρώντας αριθμούς και πράγματα εννοείται, ότι «η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ». Κι έπεσαν έπειτα απανωτά τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, για να αποδειχθεί πως αυτό που παραμυθητικά υποδείχθηκε σαν «τέλος» ήταν η «αρχή της αρχής». Ηταν Σεπτέμβριος και πάλι, αλλά του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος,

3.000 ευρώ στην Ελλάδα, 1.000 ευρώ στο εξωτερικό

 Το φάρμακο «φαρμάκι» αναγκάζονται να πληρώνουν οι χειμαζόμενοι από την πρωτοφανή οικονομική κρίση Ελληνες πολίτες, ιδίως όσοι πάσχουν από βαριά νοσήματα, εξαιτίας των κερδοσκόπων στον χώρο της Υγείας που εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι.
 Μόλις χθες ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, διαβίβασε φάκελο του

Στο λαμπρό φως του Δεκέμβρη

«Eστιν δε πίστις ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων». Ακουσα τον ορισμό της πίστεως κατά τον Απόστολο Παύλο στο ραδιόφωνο, ψάχνοντας μουσικές ανάμεσα σε καθηλωμένα αυτοκίνητα. Θαύμασα τη διατύπωση, σαφή αλλά και ευρεία· πατάει στον ορατό κόσμο, ανοίγεται στη ζωή με τα ελπιζόμενα, αλλά κρατάει ανοιχτή και τη δυνατότητα για έλεγχο των ου βλεπομένων.

Περί ελέγχου των ελεγχόντων

    Του π.Οικον. Επιθεωρητή Γιώργου Κρανά
    Προκειμένου να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία του ελέγχου 1.747 φορολογούμενων για « ασύμμετρο πλουτισμό», ο  Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης  από τις 11 Οκτωβρίου με απόφαση του  ανέθεσε τον έλεγχο των εκκρεμών υποθέσεων στα ΔΕΚ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΧΡΕΟΥΣ

Τη Δευτέρα αναμένονται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους με το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ να κλείνει αργά σήμερα το βράδυ καθώς ο Οργανισμός εξακολουθεί να δέχεται

Ούτε η Κατοχή τελείωσε το ’73;

Για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τι να πει κανείς; Παιδιά είναι, θα πουν και καμιά κουβέντα παραπάνω. Κι επειδή θέλουν να φαίνονται πιο επαναστάτες από τους πνευματικούς τους γονείς θα πουν πολλές ανοησίες παραπάνω περί «οργισμένης απάντησης μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας» ή ότι οι καταστροφές και οι λεηλασίες «του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή».

Bundesbank: Περιμένει μικρότερη ανάπτυξη στη Γερμανία

Τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ 2012 υποβάθμισε σημαντικά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), στο +0,7% έναντι +1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, με φόντο την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη. Για το 2013 αναμένει ανάπτυξη 0,4% έναντι 1,6%. Το 2014 το ΑΕΠ αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 1,9%.

Φταίει ο… Χατζηπετρής

Γενναιόδωρος στη διασπορά της ευθύνης για την κρίση εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ισχυρίστηκε ότι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, αλλά… 11 εκατομμύρια Έλληνες που «κορόιδευαν» το κράτος.
 Σε συνέντευξή του στην ισπανική

H «Μαχόμενη Μειοψηφία» έκαψε τα αυτοκίνητα του Παπαντωνίου

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία».
Οι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς

Τι σκανδαλάρα είναι αυτή κ. πρωθυπουργέ;

Βγάζει μάτια το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου για το Κτηματολόγιο

Το γράφουμε για να παρέμβει αμέσως ο Σαμαράς και να μαζέψει όλους εκείνους στο υπουργείο Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚου Λιβιεράτου και να τους τραβήξει τα’ αυτιά μέχρι να ξεχειλώσουν. Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο νόμου με τίτλο : «Συμπλήρωση των

Φόροι...

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο  εκπονείται πλέον από «μηδενική βάση». Σημαίνει αυτό ότι όσα έκαναν ώς τώρα ήταν για τα σκουπίδια και το πιάνουν από την αρχή; Αν πράγματι αυτό εννοούν, τότε ή προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν ή μας κάνουν πλάκα.
 Οταν μιλάμε για φορολογικό σύστημα, δεν υπάρχει κάτι να πάρουν από την αρχή. Ούτε την πυρίτιδα καλούνται να ανακαλύψουν ούτε τον κύκλο να τετραγωνίσουν. Απλώς να μεταφέρουν στην Ελλάδα τεχνικές που ισχύουν από χρόνια στον δυτικό κόσμο. Το θέμα δεν είναι πώς θα φορολογηθούν όσοι δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους, αλλά πώς θα τα δηλώνουν και οι υπόλοιποι.

Νταλάρα: Καιρός για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Πηγή: Φωνή της Αμερικής / Συνέντευξη στον Γιώργο Μπίστη 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα μίλησε για τα κυριότερα από τα τρέχοντα θέματα που συνδέονται με την κρίση χρέους της Ελλάδος σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη για την «Φωνή της Αμερικής» και τα συνεργαζόμενα μαζί της κανάλια, ΡΑΔΙΟ ΣΚΑΙ της Αθήνας, ΣΙΤΙ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ της Θεσσαλονίκης και άλλους σταθμούς εντός και εκτός της Ελλάδος.

Διλήμματα

ΜΟΝΟΣ με τη μεσαία τάξη. Κάπως έτσι περιγράφεται με συνοπτικούς όρους η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι δεν είναι εναντίον της μεσαίας τάξης. Επιβεβαίωσε έτσι μια πολιτική παραδοχή που ίσχυσε για όλους τους προκατόχους του από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στην τροχιά της ΟΝΕ. Γιατί η δραχμή ήταν το φυσικό νόμισμα του αχαλίνωτου λαϊκισμού που εξέλεξε πρωθυπουργούς - ας μην πούμε ονόματα

Τριπλό χτύπημα… 325 κιλά στον Παλαιόπυργο, ηρωίνη και χασίς στην Άρτα

Τρίτο χτύπημα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών από άνδρες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Σε μία από τις πιο δύσκολες ημέρες, καθώς μεγάλο μέρος αστυνομικής δύναμης βρίσκονταν στα αστικά κέντρα λόγω των κινητοποιήσεων για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι επιτυχίες που σημειώθηκαν έχουν μεγαλύτερη αξία.
Η αρχή έγινε από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Απλή και άδολη αναλογική

Και το ρωτάς; Τώρα που βρήκαμε παπά, ευκαιρία να θάψουμε καμιά πεντακοσαριά, να χαρεί λίγο και ο κύριος Λοβέρδος.  Η απλή και άδολη αναλογική θα μας βγάλει, μου φαίνεται, από όσες  γκαντεμιές χτυπούν αλύπητα αυτό το διάστημα την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Θα 'χουμε λέει Χριστούγεννα και καρναβάλια καθ' εκάστην, θα έχουμε και εκλογές ανυπερθέτως Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο, αλλά και τι έγινε;

Το 2018 η μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στη Σίνδο

Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μονάδα καύσης και θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ
Την αποφασιστικότητά του να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης μονάδας καύσης και θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σίνδο εξέφρασε, σε δηλώσεις του στη Voria.gr. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ντέρμπι στην Πλατεία...

ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ, όπως κάθε ματς που σέβεται το «άθλημα», θα διεξαχθεί το απόγευμα στις επτά και επειδή δεν θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη - αυτή τη φορά, όχι εξαιτίας ακόμη μιας (της χιλιοστής πεντακοσιοστής ογδοηκοστής πέμπτης) απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά τι κάλυψη να υπάρχει για μια... σύσκεψη για το Φορολογικό - σπεύδω να μεταφέρω όσες πληροφορίες κατάφερα να συγκεντρώσω, διότι αντιμετώπισα «κλειστά στόματα».

Συνεχής η απουσία των Υπουργών απο το Κοινοβούλιο

Τον κ. Μεϊμαράκη εξουσιοδότησε εχθές η Διάσκεψη των Προέδρων να απαιτήσει απο την κυβέρνηση και να επιμείνει προκειμένου να υπάρχει παρουσία των υπουργών στη Βουλή κατά τη συζήτηση των ερωτήσεων. Έτσι δήλωσε ο προεδρεύων του Σώματος, Αθανάσιος Νάκος, κατόπιν της έντονης διαμαρτυρίας του γραμματέα της

Προς 1,5 δισ. δολάρια η βόλτα στο φεγγάρι

Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν τη δημιουργία ιδιωτικής εταιρείας η οποία θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες. Η βόλτα στο φεγγάρι μετ΄επιστροφής για δύο θα κοστίζει 1,5 δισ. δολάρια.
Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 έως 8

«Τα παθήματα του μνημονίου μας θα γίνουν μαθήματα για το κυπριακό»

Την πεποίθηση ότι «τα παθήματα του δικού μας μνημονίου θα γίνουν μαθήματα για το μνημόνιο της Κύπρου» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες, στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ (ΑΚΟΜΗ) ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Kαι ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Η σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισε προχθές, ομοφώνως, να δοθεί σε μια αίθουσα διδασκαλίας το όνομα «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος», στη μνήμη του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε από τον νταή αστυνομικό Κορκονέα.
Το να χαϊδεύεις αυτιά είναι εύκολο, όπως και το να πνίγεις συλλογικά την αμηχανία και τις ενοχές σου σε… βαφτίσια. Ο μικρός Αλέξανδρος, ναι, δολοφονήθηκε. Αναίτια. Αποτρόπαια.

H Ζωή μπερδεύτηκε, τσακώθηκε, αλλά τελικά έκανε γκάφα...


Με όλους τα'βαλε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και έφτασε να τσακωθεί και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις αμοιβές των δικηγόρων στην υπόθεση Siemens, αλλά τελικά ήταν γκάφα εκ μέρους της.

«Ξεκατίνιασμα» στη Βουλή με βαμμένα νύχια και κινητά

Ένας αποκαλυπτικός διάλογος για το επίπεδο και τη ήθος των βουλευτών νεοεκλεγέντων και μη, ακολουθεί.
Εκτός όμως από όσα θα διαβάσετε πιο κάτω, εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι ο διάλογος αυτός έγινε σε επιτροπή της Βουλής που χθες είχε θέμα την ισότητα των φύλων και τη βία κατά των γυναικών. Μια εκ των

Αποκάλεσε την Λιάνα Κανέλλη «μ@λ@κ@» on air! Πώς αντέδρασε η ίδια

ΑΗΔΙΑ!!
Η Λιάνα Κανέλλη σήμερα ήταν καλεσμένη της εκπομπής «ΝΕΤ στα γεγονότα»! Κάποια στιγμή ο Γιάννης Πολίτης είπε χαρακτηριστικά: «το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας δε θα λυθεί ποτέ αν δεν πιάσουν τους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που φοροδιαφεύγουν. Πλούσιοι άνθρωποι με πανάκριβα

Ελληνικά έργα από την αρχαιότητα στολίζουν έκθεση της Μασσαλίας

Με έξι αρχαία έργα και ένα εκμαγείο θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην έκθεση Μεσόγειος: Από τις μεγάλες πόλεις του χθες στους ανθρώπους του σήμερα, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 18 Ιανουαρίου στη Μασσαλία, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της πόλης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2013.
Πρόκειται για τέσσερα όστρακα οστρακισμού του 5ου αι. π.Χ., δύο χάλκινες δικαστικές ψήφους του 4ου αι. π.Χ. και ένα εκμαγείο τμήματος κληρωτηρίου, όλα από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, που θα «ταξιδέψουν» στη γαλλική πόλη.

Καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Επιδείνωση του καιρού με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα καλύτερα των πρωινών


ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρθηκε ο χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής, με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και ελαφρό εγκεφαλικό. Ο 92χρονος Ντερτιλής, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.
fimotro

ΣΥΡΙΖΑ: Ενταγμένο στο μνημονιακό πλαίσιο το φορολογικό

ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ
Για νομοσχέδιο «πλήρως ενταγμένο στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής του πλούτου εναντίον των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αλλαγές στο φορολογικό.

Δύο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν για δωροδοκία

Δυο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν χθες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφθορά.
Οι δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από ιδιώτη 300 - 500 ευρώ, προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του δήμου. Οι δυο υπάλληλοι ζήτησαν

Εκτενές ρεπορτάζ των New York Times για το σκάνδαλο Proton Bank/Λαυρεντιάδη

Ένα εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Proton Bank, συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φιλοξενούν οι Νew York Times, σε μια εποχή που το θέμα φαίνεται να έχει ξεχαστεί από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Παναγούλης… “τσεκουρώνει” τον Βορίδη

Κλιμακώνεται ο πόλεμος των πύρινων ανακοινώσεων και δηλώσεων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Σήμερα, «λάδι στη φωτιά» αναμένεται να ρίξει δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με την οποία καλεί τη ΝΔ να σταματήσει να δημαγωγεί επειδή, όπως

Και θεά του διαλόγου η Αθηνά;

Η Σύνοδος Πρυτάνεων επιμένει να... εκτίθεται! Τι ζήτησαν οι πρυτάνεις να γίνει ώστε να αποφασιστούν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων - το σχέδιο «Αθηνά» όπως το ονομάζει το υπουργείο Παιδείας; Διάλογο 15 μηνών...
Συγκεκριμένα, ο υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τα ΑΕΙ να καταθέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου τις προτάσεις τους για το σχέδιο «Αθηνά». Τα ΑΕΙ αγρόν ηγόρασαν! «Το σχέδιο “Αθηνά” θα πρέπει να γίνει με

Σήμερα η συμφωνία ή μη για την φορολόγηση των εισοδημάτων

Το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι που έχουν επιφυλαχθεί να μελετήσουν τις φορολογικές αλλαγές, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. 
Με τα νέα δεδομένα  μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 πρόσθετο φόρο εισοδήματος 140 ευρώ έως 2230 ευρώ , ενώ για οικογένειες με παιδιά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.470 ευρώ.
Με το νέο σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, θα μειώσει επιτέλους την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.

Άρωμα πίτσας έφτιαξε η Pizza Hut στον Καναδά

Mην το φάτε, ψεκαστείτε... 
 Το γνωστό σλόγκαν «μην το πιείτε, λουστείτε», παραφρασμένο σε «μην το φάτε, ψεκαστείτε», φέρνει στο μυαλό η απόφαση της Pizza Hut στον Καναδά να κυκλοφορήσει άρωμα και μάλιστα άρωμα φρεσκοψημένης ζύμης και μυρωδικών...

Διλήμματα

ΜΟΝΟΣ με τη μεσαία τάξη. Κάπως έτσι περιγράφεται με συνοπτικούς όρους η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι δεν είναι εναντίον της μεσαίας τάξης. Επιβεβαίωσε έτσι μια πολιτική παραδοχή που ίσχυσε για όλους τους προκατόχους του από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στην τροχιά της ΟΝΕ. Γιατί η δραχμή ήταν το φυσικό νόμισμα του αχαλίνωτου λαϊκισμού που εξέλεξε πρωθυπουργούς - ας μην πούμε ονόματα

Ή θα σωθούμε ή θα βυθιστούμε όλοι μαζί (ως έθνος)

 Θα άξιζε -έστω και τώρα- να αποκρυπτογραφήσει κανείς την εκπληκτική ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα λίγο μετά την επανεκλογή του (κυρίως από πολιτισμική, αλλά βεβαίως και από πολιτική άποψη).
Και επικεντρώνομαι εντελώς επιλεκτικά σε ένα σημείο, όπου ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος λέει «ότι σηκωνόμαστε και πέφτουμε όλοι μαζί ως ένα έθνος και ένας λαός» (we rise and fall together as one nation and as one people).

Ανέκδοτα

Ούτε η στοιχειώδης Αριθμητική της Α' Δημοτικού; Ούτε εκεί! Ούτε το Α Βου Γου Δου; Ούτε αυτό! Μα οι φοροκλέφτες κύριε Στουρνάρα μας. Τιποτα ο κυρ Γιάννης μας. Μα οι μεγαλοφοροφυγάδες κύριε Μαυραγάννη μας. Ακρα του τάφου σιωπή. Ολα τα πτυχία έγιναν κουρελόχαρτα. Ολα τα Master στάχτες και αποκαΐδια. Ολα τα PhD κατέληξαν στα απορριματοφόρα του Δήμου. Ως εκ τούτου φτου και από την αρχή. Μία από τα ίδια δηλαδή.

Δημοσκόπηση Marc: ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, ΝΔ 20,3% ΧΡ. ΑΥΓΗ 8,6% ΠΑΣΟΚ 5,5%

Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνει η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του iefimerida.gr για τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι ερωτώμενοι εμφανίζονται αισιόδοξοι -ιδιαίτερα οι άνω των 55 ετών, οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες- ότι θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία και τη δραχμή.

Β.Κορκίδης:«Αν τα σενάρια γίνουν μέτρα θα μιλάμε για φορολογική τρέλα»

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ θίγει και το θέμα του ανοίγματος καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο
 Για κατάσταση «φορολογικής τρέλας» προειδοποίησε ο Βασίλης Κορκίδης. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την έντονη αντίθεση των εμπόρων στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό

Ανθρωποκυνηγητό στο Κρυονέρι για τον εντοπισμό τεσσάρων κακοποιών

Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία - άρπαξαν διά της βίας το όχημα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που βρέθηκε στον δρόμο τους
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας σε δασική περιοχή του Κρυονερίου για τον εντοπισμό

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Λεφτά υπάρχουν! Θα τα εισπράξουν επιτέλους οι κυβερνήσεις;

Οι κυβερνήσεις παραδοσιακά έδειχναν μία πρωτοφανή αποφασιστικότητα όταν επρόκειτο να φορολογήσουν μισθωτούς και συνταξιούχους και μία πρωτοφανή... αναποφασιστικότητα για να συλλάβουν τους φοροφυγάδες. Και η παράδοση συνεχίζεται... Για να είμαστε δίκαιοι, κάποια βήματα έκανε η παρούσα κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της

Φόροι...

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο  εκπονείται πλέον από «μηδενική βάση». Σημαίνει αυτό ότι όσα έκαναν ώς τώρα ήταν για τα σκουπίδια και το πιάνουν από την αρχή; Αν πράγματι αυτό εννοούν, τότε ή προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν ή μας κάνουν πλάκα.
 Οταν μιλάμε για φορολογικό σύστημα, δεν υπάρχει κάτι να πάρουν από την αρχή. Ούτε την πυρίτιδα καλούνται να ανακαλύψουν ούτε τον κύκλο να τετραγωνίσουν. Απλώς να μεταφέρουν στην Ελλάδα τεχνικές που ισχύουν από χρόνια στον δυτικό κόσμο. Το θέμα δεν είναι πώς θα φορολογηθούν όσοι δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους, αλλά πώς θα τα δηλώνουν και οι υπόλοιποι.

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα μεταβιβαστεί το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ

Με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων
Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα μεταβιβαστεί -με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων- το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ για επεξεργασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς, ή για παρένθετα πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς.

Η NASA μοιάζει χαμένη στο Διάστημα, λέει ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή

 Κυρίως λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Ομπάμα, η NASA δεν φαίνεται να έχει σαφές όραμα και μοιάζει σήμερα πελαγωμένη, προειδοποιεί έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.