Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Η πρόκληση

Το βιβλίο του Γιάννη Πρετεντέρη με τίτλο «Ο ψυχρός εμφύλιος» και υπότιτλο «Τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα», δεν το διάβασα ακόμη - μόλις κυκλοφόρησε (Πατάκης) άλλωστε. Συμφωνώ όμως, «σαν βουάρ», όπως λέγαμε στην πόκα, με αυτά που θα γράφει ο φίλος και συνάδελφος. Γιατί, όντως, η χώρα διαλύθηκε. Και αυτή η διάλυση δεν επήλθε επειδή «ο Θεός μας μισεί», καθώς λέει ο Βάρναλης στους «Μοιραίους». Επήλθε, ακριβώς, από «πρόσωπα και γεγονότα».

«Εθνικό κεφάλαιο»

Με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τον Πρωθυπουργό ότι «ο ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο» και ότι «ο Τάσσος Παπαδόπουλος φωτίζει τα βήματά μας».
Ελα Παναγία μου, αναρωτήθηκα. Πού θυμήθηκε μέρες που είναι τον Τάσσο;
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έλυσε την απορία μου στη συνέχεια.

Βολεύουν τους αποτυχημένους

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ γνώριζα (το έλεγαν μεγαλύτεροι και σοφότεροι από εμένα) ότι η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού - ακόμη και στην πολιτική. Φοβούμαι ότι θα πρέπει να αντιστρέψω ελαφρώς τον κανόνα: η πολιτική μπορεί να σε οδηγήσει παντού. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε ΠΑΝ-ΤΟΥ!
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ με αφορμή την επιπέδου Μαυρογιαλούρου άτυπη συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων να

Η κρίση των «νέων κομμάτων»

Η κρίση που μαστίζει το πολιτικό μας σύστημα θα 'χει «βάθος χρόνου», φάσεις και εναλλαγές. Οι «καθαρές λύσεις» φοβούμαι ότι θα αργήσουν. Το τι συμβαίνει με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» δείχνει ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τα «παλιά κόμματα» εξουσίας, αλλά συμπεριλαμβάνει και τα νέα που προέκυψαν ως «εναλλακτική λύση» με κακής ποιότητας αντιμνημονιακή ρητορεία. Τα κόμματα «εκπλήξεις» των προηγούμενων εκλογών θα περάσουν και αυτά από τα δικά τους, διαλυτικού τύπου φαινόμενα.

Κοροϊδία: Μεταθέτουν για το 2015 την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια...

Διαβάζω στο Capital.gr:

Καταργείται από 1η Ιανουαρίου 2015 η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και καθίσταται προαιρετική, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr. Τα

Πορεία διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στρατηγικής σημασίας νίκη για τη ΝΔ και το μνημονιακό στρατόπεδο, όπως και για τους Γερμανούς επικυρίαρχους της πατρίδας μας, συνιστά η έναρξη των διαδικασιών διάσπασης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.
Η μετά τις εξελίξεις αυτές βέβαιη εκλογική συρρίκνωση του κόμματος αυτού, του οποίου πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η διάλυση, οδηγεί στη σταδιακή αποδυνάμωση ή και στην

Αντίδραση των πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ), εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωσή του.

Καμμένοι Ελληνες !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Στήνεις ένα μαγαζί, πουλάς κάποια νέα προϊόντα για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα! Όμως αυτά που πουλάς δεν κάνουν τίποτε, δεν δίνουν καμιά βοήθεια στον πελάτη που τα αγόρασε, τότε τι κάνεις; Ή σταματάς να πουλάς τα ίδια ή το κλείνεις το μαγαζάκι! Ε, αυτό ακριβώς έπαθε και ο κος Καμμενος μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνές του! 

Πάλι εδώ ... είμαστε


«Θα είμαι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία προς τούτο», είπε σε συνεργάτη μου ο κ. Ι. Μπουτάρης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για ένα συνέδριο και για συναντήσεις με μέλη

Κατασχέσεις ύψους 8,8 εκατ. ευρώ για Λαυρεντιάδη και πρώην στελέχη της Proton Bank

Τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, διέταξε το Πρωτοδικείο.

Πολύπλοκο και άδικο το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

                       Του π. Οικον. Επιθεωρητή Γιώργου Κρανά   
Επειδή ακόμη δεν έχει γίνει νόμος του κράτους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις των εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης, έκρινα ότι μπορώ ταπεινά να καταθέσω την πρότασή μου, που εδράζεται πάνω σε τρεις άξονες : Πρώτος, η καθιέρωση μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής . Δεύτερος, η φορολόγηση με την ενιαία κλίμακα του οικογενειακού εισοδήματος και όχι του ατομικού και τρίτος, ο δυσκολότερος θα έλεγα, η φορολόγηση του πραγματικού εισοδήματος και όχι του δηλούμενου.

Καμία νέα μείωση μισθών στους υπαλλήλους της Βουλής

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση διαψεύδονται ουσιαστικά οι πληροφορίες, που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

Μια φορά κι ένα κοίτασμα...

Οταν κάποιος είναι άνεργος και χρεοκοπημένος η τελευταία συμβουλή που θα του έδινε κάποιος λογικός άνθρωπος είναι «σκάψε στο σπίτι σου για λίρες» ή «παίζε ΛΟΤΤΟ κάθε μέρα για να βρεις την τύχη σου». Φυσικά, αν υπήρχαν ενδείξεις ότι στο σπίτι του μπορεί να υπάρχουν «κιούπια με χρυσό», κανείς δεν θα έπρεπε να αποκλείσει την εκσκαφή.
Το πρώτο πράγμα όμως που θα συμβούλευε -είπαμε: κάποιος λογικός άνθρωπος- σε κάποιον άνεργο και χρεοκοπημένο θα ήταν να βρει μια δουλειά, να τακτοποιηθεί οικονομικά, και μετά να παίζει όσο ΛΟΤΤΟ θέλει...

Ζώης: «Ο Καμμένος έκανε πολιτική μέσω facebook»

Στο θέμα του Καμμένου τώρα, φαίνεται ότι αυτός που τα πήρε στο κρανίο περισσότερο απ΄ όλους είναι ο κ. Χρ. Ζώης, που παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του κόμματος: «Έπαιρνε αποφάσεις μέσω του facebook, δεν μας ρωτούσε τα έκανε μόνος του», έλεγε σε συνεργάτες του και ανέφερε ένα παράδειγμα. Ό,τι του έλεγαν του κ. Καμμένου και το έβρισκε ο ίδιος σωστό επιχειρούσε να το κάνει πράξη, όπως αυτό με την παραίτηση των βουλευτών για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές: «Του το είπε ο

Ντροπή κ. βουλευτές…

Κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάποια σκοτεινή πλευρά στα οικονομικά βουλευτών ή κομμάτων, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μας τραβάει κι έναν …δεκάρικο, για την ανάγκη πλήρους διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, και για την επέκταση της διαδικασίας πόθεν έσχες στους πάντες.
Χθες λοιπόν δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Και τι ανακαλύπτει, όποιος αποφασίζει να μελετήσει κάπως σχολαστικά;

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο όμιλος Μαρινόπουλος

Προγραμματίζοντας επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 250 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθούν μέχρι το 2014, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στηρίζει την ελληνική οικονομία.
Ένας σημαντικός τομέας που θα απορροφηθούν τα κεφάλαια αποτελεί η μείωση τιμών σε βασικά αγαθά και η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων με ιδιωτική ετικέτα που απευθύνονται στα περισσότερα νοικοκυριά.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά, στη δημόσια αντιπαράθεση και πρωτίστως την πολιτική, ακούμε τη λέξη συκοφαντία και συκοφάντης. Την κατηγορία απηύθυναν ο Καμμένος στον Μανώλη, ο Παπαδημούλης στον Μουρούτη, η Μαργαρίτα Παπανδρέου στον Ψυχάρη, ο Σκουρλέτης στον Κεδίκογλου, ο Ραγκούσης στον Πρετεντέρη, ο Τατσόπουλος στον Κασιδιάρη, ο Μεϊμαράκης στον Χατζηνικολάου, ο Παπακωνσταντίνου στον Αναστασιάδη και πολλοί άλλοι για άλλους. Στη λίστα Λαγκάρντ, στις εσωκομματικές μάχες, στους κομματικούς πολέμους στις διαπραγματεύσεις των μνημονίων, σχεδόν στα πάντα οι λέξεις συκοφαντία και συκοφάντης είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Επένδυση 3 εκατ. ευρώ από την Philip Morris στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η πρωτοβουλία της εταιρίας Philip Morris International, μητρικής εταιρίας της «Παπαστράτος», να επενδύσει στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή λεπτοκομμένου καπνού στην εγχώρια αγορά από άλλα εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρώπη.

Πόλεμοι και ειρήνη

Ξέρουμε πια πως ούτε καν το Νομπέλ Λογοτεχνίας δεν δίνεται με αυστηρώς αισθητικά κριτήρια· στη ζυγαριά μπαίνουν και οι πολιτικές σκοπιμότητες, κραυγαλέες ή υπόρρητες, που καθορίζουν την τελική απόφαση. Κάπως έτσι το 1953 βραβεύτηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, όχι βέβαια για το μοναδικό (νεανικό) μυθιστόρημά του «Σαβρόλα», αλλά για το λογοτεχνικά αδιάφορο εξάτομο έργο του για τον Πόλεμο.

Έφοδος στην Deutsche Bank

Έφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη έκανε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία. Τουλάχιστον 25 στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκ. ευρώ.

Ιερώνυμος: Να ανακληθεί η διάταξη που προβλέπει τη χρήση κρατικού αυτοκινήτου

Την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική Υπουργική Απόφαση και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο ζητά με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Κεδίκογλου: Πρόσκαιρο φαινόμενο η Χ.Α. Μιχαλολιάκος: Φερέφωνο τοκογλύφων η ΝΔ

Μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την οποία αποκάλεσε «πρόσκαιρο φαινόμενο».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε ομιλία του ενώπιον 36 Ευρωπαίων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Αθήνα αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «τα άκρα καταλύουν τη δημοκρατία», αλλά «θα μας βρουν απέναντι».

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων...

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΟΣΔΕΠ, η κατάσταση στα Πανεπιστήμια έχει ως εξής:
Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους 1.897 εκλέκτορες ψήφισαν οι...
1.504, συμμετοχή 79,3%.

Το ρεύμα και τα μπουζούκια


Πόσα πληρώνατε για ρεύμα. Πολλαπλασιάστε επί δυο για να μάθετε τι θα πληρώνετε του χρόνου. Εντάξει, υπερβάλλουμε. Δεν είπε δα η ΔΕΗ ότι θα διπλασιάσει για όοοολους. Υπάρχει κλίμακα: από 14,5% έως 48,7%. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στην οποία υποβλήθηκε το αίτημα για την αύξηση, απάντησε με ένα κατεβατό. Κρατείστε λίγες λέξεις: η αύξηση είναι αναπόφευκτη.

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα


Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2 μονάδων από τη ΝΔ δίνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, που επιβεβαιώνουν ότι, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα ήταν τρίτο κόμμα με διαφορά από το τέταρτο.

Νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους

Νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους Ενστάσεις για την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων και άλλα ζητήματα εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ήδη απέρριψε την κλίμακα που πρότεινε η κυβέρνηση, ζητα άμεση εφαρμογή του νέου τρόπου φορολόγησης των μισθωτών, ενώ απορρίπτει στο σύνολο του το ποινολόγιο της εφορίας.

«Τι θέλει αυτός εδώ;»

Η απορία ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος, καθημερινού συνομιλητή του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρέστη χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ρούσση, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της πλατείας Συντάγματος.
Στην παρουσίαση μιλούσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Άγγελος Χάγιος -επίσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και ήταν σαφές ότι όλη η εκδήλωση είχε άρωμα… δραχμής. 

Επιστολή Σόιμπλε: Υπέρ της εκταμίευσης της δόσης το Βερολίνο

Υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, μετά την επιτυχή έκβαση του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς χρέους, τάσσεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς το ομοσπονδιακό

Τα επίσημα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγορών ομολόγων

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγορών των ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με τον οποίο οι προσφορές έφτασαν τα 31,9 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει 11,29 δισ. ευρώ εφόσον θελήσει να επαναγοράσει ολόκληρο το ποσό των 31,9 δισ., καθώς η μέση τιμή για την επαναγορά των ομολόγων διαμορφώθηκε στο 33,8%.

Η Δημοκρατία στο φέρετρο

 Από την αναδρομικότητα των φόρων, μέχρι την κατάργηση μίας από τις «λειτουργίες» του πολιτεύματος, που είναι η Δικαιοσύνη όταν η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την κρίση της στο «χαράτσι» και την υπερβαίνει, ή τη μεθόδευση της διαδικασίας (προσοχή: μιλάμε για τη διαδικασία εδώ, όχι για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν) στις απολύσεις στο δημόσιο, το «παράπλευρο» μεγάλο θύμα, που επιμένουν να κάνουν πολλοί ότι δεν το βλέπουν, είναι το ίδιο το Σύνταγμα, που έχει καταντήσει κουρελόχαρτο.

Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μετά τις εξελίξεις με τις παραιτήσεις στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκαλείται αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού. Η συνεδρίαση της ΚΟ θα αρχίσει στη μία μετά το μεσημέρι.

Στον ΟΠΑΠ η εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων

 Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη νέα οικονομική προσφορά που υπέβαλε ο Οργανισμός
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας εταιρειών ΟΠΑΠ Ιnvestment Limited, Lottomatica, Intralot Lotteries Limited Scientific Games Global Gaming, για το δικαίωμα εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων για 12 έτη.

Κομισιόν: «Αύριο αποφασίζει το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης»

Θα συζητηθεί και το αποτέλεσμα της επαναγοράς των ομολόγων
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο αυριανό Eurogroup, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί»,  δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν.

Μικροπολιτική στα ΑΕΙ

Σήμερα στην ανώτατη εκπαίδευση λειτουργούν 24 πανεπιστήμια σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν 226 τμήματα πανεπιστημίων και 213 τμήματα ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν 100 νέα τμήματα στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ, πολλά από τα οποία δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.

Λογική ή αναλογική;

Το εκλογικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα
Στη διάρκεια του 20ού αιώνα είχε λεχθεί ότι η Γαλλία ήταν πάντα άριστα προετοιμασμένη για τον… προηγούμενο πόλεμο. Αποτέλεσμα αυτού του διανοητικού ετεροχρονισμού; Οι εκάστοτε εχθροί έκαναν κάθε φορά «περίπατο» στο έδαφός της και η χώρα «ξελάσπωνε» μόνο χάρη στην πιο εκσυγχρονισμένη μέθοδο πολεμικής σκέψης των συμμάχων της. Τι εναργέστερο

Διαβλητές προσλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

 Σοβαρές καταγγελίες για παρατυπίες στις διαδικασίες πρόσληψης ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και μεταφραστών που δεν επιλέχτηκαν φέτος σε διαγωνισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη στελέχωση των ειδικών χώρων υποδοχής αλλοδαπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας έναν μήνα μετά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !...

Πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα με την αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού να έχει μειωθεί κατά 50%; Πόσο γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα με ελάχιστη κατανάλωση ; Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να απομακρυνθούμε εντελώς από τα δώρα, γυρίζοντας την πλάτη σε μια συνήθεια συνώνυμη με το ρεβεγιόν και το τέλος του χρόνου ; Τι θα πάρει τη θέση τους; Ακόμη και τα ερωτήματα φαντάζουν σε κάποιους πολυτελή.

Ξάγρυπνες (από ευτυχία) στο Σιάτλ

Η 27χρονη Μέρι Ντέιβιντσον και η 29χρονη Μόνικα Ροζγκέι χαμογελούν μετά την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής τους στο Σιάτλ. Οι δύο κοπέλες είναι ένα από τα πρώτα ζευγάρια ομοφυλοφίλων που παντρεύτηκαν έπειτα από την έγκριση τον περασμένο μήνα του Δημοψηφίσματος 74, το οποίο νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ημίγυμνοι Άη Βασίληδες για φιλανθρωπικό σκοπό

Έτρεξαν στους δρόμους της Βουδαπέστης
Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, όλο και πληθαίνουν διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σ’ όλο τον κόσμο, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν ομάδες συνανθρώπων μας.

Διχόνοια

ΕΙΝΑΙ «ο χειμώνας της διχόνοιας» των πασόκων. Τουλάχιστον μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξέρει ότι πρόκειται για την αποστροφή του Ριχάρδου Γ΄ στην ομώνυμη τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
ΚΟΥΤΣΟΣ και καμπούρης, ο Ριχάρδος ενσαρκώνει την ασχήμια όχι τόσο της εξουσίας, αλλά της αλόγιστης δίψας για εξουσία. Ο Βενιζέλος πάλι από την πλευρά του περιορίζεται να βάλλει εναντίον όσων προτάσσουν τον

Η δόση, ο Καμμένος και το ΠΑΣΟΚ μεταθέτουν τον ανασχηματισμό για την άνοιξη

Για την άνοιξη φέρεται να μετατίθεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά και πιο συγκεκριμένα για τον Μάρτιο-Απρίλιο. Αυτό το σενάριο υπερισχύει πλέον στο μέγαρο Μαξίμου καθώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές.
Από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο η χώρα θα λαμβάνει 3 δισ. ευρώ το μήνα – σύνολο περίπου 10 δισ. ευρώ από την δόση των 44 δισ.

Φάρσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι

 Για λόγους πολιτικής ορθότητας, δεν θα μπορούσε να γίνει πιο σαφής! «Υποστηρίζω τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, οι οποίες οδήγησαν σε ανάκτηση μέρους της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ιταλία», δήλωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο, ισορροπώντας στις λεπτές γραμμές μιας ωμής πολιτικής παρέμβασης.

"Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ" Κάτι επίκαιρο.... από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)


Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ
Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

Τέλος τα δωρεάν Google Apps στην έκδοση premium business

Για καλύτερη υποστήριξη στους εταιρικούς πελάτες
Η βασική υπηρεσία της Google θα παραμείνει δωρεάν ενώ η έκδοση premium business θα διατίθεται πλέον με συνδρομή περίπου 38,5 ευρώ το χρόνο.
H Google ανακοίνωσε ότι πλέον η business σουίτα των Google Apps δεν θα διατίθεται δωρεάν.

Εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ: «Πουλήστε τις βίλες και τα κότερα για να μας πληρώσετε»...

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δέκα μήνες και ζητούν από το κόμμα τα δεδουλευμένα τους.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ που λειτουργήσαμε το blog για 3 μήνες και ενημερώναμε με ακρίβεια και υπευθυνότητα για την κατάσταση των εργαζομένων.

Άμεση απασχόληση μετά τις σπουδές

20 νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στις Βρυξέλλες, άκουσαν τον ευρωπαίο επίτροπο Λάζλο Άντορ να εξαγγέλλει πως θα ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας. «Μόλις βγήκα στην αγορά εργασίας και βλέπω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Αυτό περνάει πολύ έντονα στην προσωπική μου ζωή. Ελπίζουμε όλοι στο καλύτερο.

Αιθεροβάμονες

Οι τελευταίες συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού - ιδίως σε ξένα μέσα ενημέρωσης - έχουν τον εξής κοινό παρονομαστή: από το 2013 η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανασαίνει, στο τέλος του έτους η ανάκαμψη θα είναι πανταχού παρούσα και στο μεταξύ θα αρχίσει η ανακούφιση των πολιτών.
 Αυτή η ανάγνωση του κοντινού μέλλοντος παραείναι αισιόδοξη για να είναι και βάσιμη. Οπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, αποκλείεται να υπάρξει στη διάρκεια του επόμενου χρόνου

Αίτημα για επαναφορά της βάσης του 10 για εισαγωγή στα πανεπιστήμια...

Την επαναφορά του βαθμολογικού ορίου του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαίου του 2013, μελετά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ
Tο μεσημέρι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα «έγγραφα και αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του κ. Λυκουρέντζου». Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατευθύνεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σε εφαρμογή η διαθεσιμότητα - Αρχή με 800 δημοτικούς υπαλλήλους

Οκτακόσιοι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από περίπου 35 δήμους, οι οποίοι δεν είχαν αποστείλει στοιχεία, καθώς και από πανεπιστήμια τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.