Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Reuters: 4 ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες της χρονιάς

Ποιες είναι οι 4 φωτογραφίες από τη χώρα μας που συμπεριλαμβάνονται στο φωτογραφικό αφιέρωμα του πρακτορείου Reuters για το 2012 (Pics)
Στις 95 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως επιλέχθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνονται και 4 από την Ελλάδα. Οι 2 μάλιστα εξ αυτών, προέρχονται από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα μέσα στο 2012.

Η κρίση... διέψευσε πολλούς μύθους

Κάθε τάξη έχει τους μύθους της. Η αστική τάξη τον μύθο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ωστόσο γρήγορα κατέρρευσε κάτω από το βάρος της κρίσης. Το πέρασμα στα σαλόνια. Η δημοσιότητα. Τα δεκάδες απλήρωτα δάνεια. Οι αμύθητες δήθεν περιουσίες. Χρήματα που τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Ο μέγας χορηγός, ο φιλότεχνος και big κολεξιονέρ businessman με δεκάδες συνεντεύξεις, ο νεαρός, καλός οικογενειάρχης δεν ήταν τίποτε άλλο από μία μεγάλη φούσκα. Αγόραζε τα πάντα. Πίσω από την πλάτη του συνήθιζαν να ψιθυρίζουν. Ποιος είναι αυτός ο οποίος θέλει να αγοράσει τους πάντες και τα πάντα. Εκείνος όμως αγνοούσε τα κακόβουλα σχόλια. Προτιμούσε αρχικώς να μιλάει με… το μπλοκ των τραπεζικών επιταγών του και μετά με την τράπεζα του, την Proton Bank. Και έπειτα χαμογελούσε πλατιά στον φακό των φωτογράφων. Το τέλος της ιστορίας του θλιβερό, όπως του Κοσκωτά.

Χριστούγεννα 2012 - Με καρτερική Υπομονή

“Ο δε Κύριος κατεθύναι υμών τας καρδίας …
εις την υπομονήν του Χριστού” (Β΄ Θεσ. 3:5)

Ο Λυτρωτής του κόσμου, την έλευση του Οποίου εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, δεν ήλθε στη γη ως βιαστικός και ορμητικός ηγέτης να ανατρέψει διαμιάς την αμαρτωλή πραγματικότητα. Ο Λόγος του Θεού, γενόμενος άνθρωπος, δεν ζήτησε να διορθώσει τα πάντα σε λίγο διάστημα, να επιβάλει με ισχύ κοσμική τις αρχές που διακήρυξε για μια νέα δίκαιη κοινωνία. Από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας Του μέσα στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους,

Μέγα σκάνδαλο με την παραχώρηση της μαρίνας στην Πρέβεζα

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η παραχώρηση της μαρίνας Πρέβεζας σε ιδιώτη, καθώς με δύο αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου τροποποιείται η αρχική χωροθέτηση με αποτέλεσμα να παραχωρείται έκταση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Μέρος της χερσαίας ζώνης, από την οποία αντλεί σημαντικά έσοδα ο Δήμος της Πρέβεζας, περνά στα χέρια ιδιώτη, παρόλα αυτά όμως ο τελευταίος δεν έχει αντιδράσει. Μάλιστα έτυχε των ευχαριστιών του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για τη συνεργασία που έχει επιδείξει.

Πώς; Εσείς δεν γίνατε στρατηγός;

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί είχαμε τόσους στρατηγούς και αντιστρατήγους στην Ελλάδα. «Στρατηγέ μου, περάστε» και «στρατηγέ μου, πώς είναι η σύζυγος;» άκουγα ανάμεσα σε διάφορους συνταξιούχους όταν βρισκόμουν σε κάποιο καφενείο. Καθώς πίστευα ότι δεν μπορούμε να έχουμε τόσους υψηλόβαθμους απόστρατους, θεωρούσα ότι η προσφώνηση με τον ανώτατο βαθμό της κλίμακας της αστυνομίας γίνεται για λόγους ευγενείας. Η οικονομική κρίση συνέβαλε ώστε να μου αλλάξει η στρεβλή εντύπωση. Και όμως, η χώρα έχει πολλούς στρατηγούς και

Έλληνες: Οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι

Ο πλέον απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης σε όλους τους τομείς που άπτονται της οικονομίας, είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με την τακτική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Κομισιόν. Ειδικότερα, το ποσοστό των Ελλήνων που κρίνουν ότι τα οικονομικά του νοικοκυριού του βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση είναι μηδενικό, ενώ μόλις 22% απαντά ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους είναι «αρκετά καλή» (μ.ο. Ε.Ε 55%). Tο 75% του πληθυσμού στη Σουηδία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η εθνική οικονομική κατάσταση είναι

Η προστασία των πελατειακών ομάδων

Τα περισσότερα από τα μέτρα που πρότεινε την περασμένη Πέμπτη (13.12.2012) ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι δίκαια και σωστά. Για παράδειγμα, η εξαίρεση των βαριά αναπήρων (άνω του 80%) από τις περικοπές είναι ένα αναγκαίο μέτρο. Επίσης πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2013 η ρύθμιση του Ν. 4052/2012 για να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ και όχι 100, όπως προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 3655/2008). Yφεση έχουμε ακόμη...

Ο απολίτιστος υπουργός Πολιτισμού

Από το Books' Journal*

Πριν από μερικές μέρες, ο Κώστας Τζαβάρας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και ορισμένων άλλων πραγμάτων αλλά, επί της ουσίας, υπεύθυνος για τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου (τύποις και ουσία, δηλαδή, με τις αρμοδιότητες υπουργού Πολιτισμού), διαχειρίστηκε με ιδιαίτερη βαναυσότητα ένα θέμα της αρμοδιότητας του υπουργείου του. Οδηγημένος από δημοσιεύματα που κατήγγελλαν σκάνδαλο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ανακοίνωσε δημοσίως τις παραιτήσεις του προέδρου, συγγραφέα και ακαδημαϊκού Θανάση Βαλτινού, της διευθύντριας Κατρίν Βελισσάρη και των μελών του ΔΣ. Οι χειρισμοί του, εκτός των άλλων, δυσφήμησαν και έναν από τους πιο δραστήριους εκδοτικούς οίκους, τον Πατάκη, αφού έμεινε μετέωρη η κατηγορία ότι, σε μια υπόθεση επιχορήγησης αγοράς βιβλίων, ο οίκος φερόταν ως σκανδαλωδώς ευνοημένος.

«Εις υγείαν των κορόιδων» είπαν οι κερδοσκόποι

 Πρώτο θέμα χτες η Ελλάδα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Με όχι όμως και τόσο κολακευτικό τρόπο. Κάτι σαν τη λαϊκή ρήση... «Εις υγείαν των κορόιδων!». Η εντυπωσιακή είδηση ήταν ότι ένας από τους μεγαλύτερους κερδοσκοπικούς οίκους του κόσμου ονόματι «Θερντ Πόιντ» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Νταν Λόιμπ κέρδισε από την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων... 500 εκατομμύρια δολάρια!

Έρχονται την Άνοιξη "Οι Δημοκρατικοί" της Γιάννας Αγγελοπούλου

Όλο αυτό το διάστημα σχεδίαζε μεθοδικά τις κινήσεις της με “έδρα” το Χάρβαρντ αλλά και το Ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον.

Με τους Κλίντον η οικογένεια Αγγελοπούλου διατηρεί πολύ στενή σχέση πράγμα που της εξασφαλίζει πρόσβαση σε ένα πολύ ισχυρό λόμπυ του αμερικανικού κατεστημένου. Καρπός αυτής της σχέσης και το Global Public Leaders Program, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν και μετά την αποχώρηση από το αξίωμα τους.

Μανώλης για Βρούτση: Λέει ψέματα χωρίς ντροπή

Η δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι «για πρώτη φορά θα δοθούν περισσότερα απ΄ ό,τι δίναμε», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιάννη Μανώλη.
«Ο Γιάννης Βρούτσης λέει ψέματα χωρίς ντροπή, δίνουν λέει περισσότερα χρήματα από ότι έδιναν στο κοινωνικό κράτος! Σε ποια χώρα Ρεεεεεε;», έγραψε χαρακτηριστικά στο Τwitter ο Γιάννης Μανώλης.

Γιορτές με Μωμόγερους, Ραγκουτσάρια...πάντρεμα της φωτιάς και άλλα

Όλες οι περιοχές της Ελλάδας ετοιμάζονται με έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο, να υποδεχθούν τη γέννηση του Χριστού.
   Πόλεις και χωριά παρά την κρίση, στολίστηκαν, φωτίστηκαν και οι προετοιμασίες για την πιο χαρούμενη γιορτή της Χριστιανοσύνης ντύνονται με μελωδίες από τα κάλαντα και αρωματίζονται με τις ξεχωριστές μυρωδιές από τις κουζίνες των σπιτιών.
   Η Μαίρη Παναγάκου, με τις γνώσεις της για τη λαϊκή παράδοση και την παραδοσιακή μαγειρική, τον πλούτο των οποίων έχει καταγράψει για να τον παραδώσει στις επόμενες γενιές, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα έθιμα αυτών των ημερών.
   Τα Κάλαντα

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Βρούτση υποστηρίζει η ΚΕΔΕ

Ως απαράδεκτη αναγνωρίζει η ΚΕΔΕ τη συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, καθώς, όπως αναφέρεται, το απόγευμα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δημάρχων και ωφελουμένων πολιτών από τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, ακυρώθηκε μονομερώς και δίχως προειδοποίηση συμφωνημένη συνάντηση με το προεδρείο της και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Γιάννης Βρούτσης: Από Δευτέρα αρχίζει η καταβολή των εφάπαξ

Την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για τη σταδιακή εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης δρομολογεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με την έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Στρατάρχες της κάμερας

Κάποιες στιγμές δεν πιστεύεις τα ίδια σου τα μάτια. Ούτε τα γυαλιά σου βέβαια. Τα γυαλιά τα καθαρίζεις μια, τα καθαρίζεις δυο, συμπεραίνεις ότι δεν σε πρόδωσαν. Για τα μάτια όμως μπαίνεις σε αγωνία. Μα μη μεγάλωσε η πρεσβυωπία, μα μη σε θυμήθηκε ο καταρράχτης... Τέτοια πράγματα σκέφτεσαι όταν αυτά που βλέπεις στην τιβί σού προκαλούν καταρράχτη δακρύων από τα γέλια. Προσπαθείς βέβαια να ανακόψεις το γέλιο σου, παρότι φυσικό και αυθόρμητο. Αλλά το πράμα είναι τόσο δύσκολο όσο εύκολο είναι να βουλιάξει ο νάρκισσος στη λιμνούλα της μέθης του και να ξεπέσει ο κόλακας στο κιτς.

METKA-ΔΕΗ: Ποιος χρωστάει σε ποιον. Άρθρο παρέμβαση του Νewpost.gr

Με πολύ προσοχή άκουσα προχθές τον επι αρχαιοτάτων χρόνων Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ρουμπάτη, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου να μιλάει για χρέη του Μυτιληναίου στην ΔΕΗ. Μάλιστα ο καλός συνάδελφος έκανε λόγο για κάτι υπέρογκα ποσά. Τρελάθηκα…

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής για τη «λίστα Λαγκάρντ» η ΔΗΜΑΡ

«Αυτοί που κόπτονται για την πραγματική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Γιατί δεν προτείνουν την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά ο

Για νέο κόμμα προϊδεάζει ο Χρήστος Ζώης

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς προϊδέασε, ουσιαστικά, ο Χρήστος Ζώης, με όσα είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τα επόμενα βήματα του ίδιου, και των άλλων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. «Βρεθήκαμε για να αποχαιρετιστούμε, για να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο, για να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων ζήσαμε. Τους ρόλους για τον καθένα μας τους προσδιορίζει και τους αποδίδει η κοινωνία», είπε ο κ. Ζώης, κληθείς να σχολιάσει το τραπέζι στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος και άλλα πρώην στελέχη των ΑΝ.ΕΛ, καθώς και βουλευτές που δεν ανήκουν πια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος θα πληρώσει τη… συμφωνία

 Οι αγορές χθες αναθάρρησαν. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανέβηκαν, το ίδιο και η τιμή του πετρελαίου. Το ευρώ «χτύπησε» υψηλό 7μήνου! Τελικά, ο μόνος που δεν πρέπει να έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να ενθουσιάζεται με την πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ είναι ο Αμερικανός μέσος φορολογούμενος, που θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο», με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…
 Εάν τα δύο «στρατόπεδα» δεν καταφέρουν να καταλήξουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου σε συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος σε βάθος 10ετίας, τότε από το νέο έτος θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, που θα πλήξουν και τους πλούσιους, αλλά και τη μεσαία τάξη.

Απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για τη δημιουργία φοροδικαστηρίων

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ 
 Για την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων, που σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της.
Η Ένωση εκφράζει τη «μεγάλη έκπληξή της» για «τα σχέδια» του υπουργού Οικονομικών να ιδρύσει φορολογικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σαν τον Άγιο Βασίλη»

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό ασκού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός

Κι άλλες παραιτήσεις από το κόμμα των ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ

«Η ασυνεννοησία κυρίαρχο σημείο στους ΑΝ.ΕΛ.»..Νέες παραιτήσεις από το κόμμα του Πάνου Καμμένου...
Την αποχώρηση του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωστοποίησε  και ο Γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής του Παλαιού Φαλήρου, Δημήτρης Πούντος. Σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Πούντος αναφέρει ότι «από το μικρό διάστημα που συμμετείχα στην οργανωτική δομή , δεν μπόρεσα να αποκομίσω θετικές εντυπώσεις παρά την προσπάθεια αρκετών μελών, φίλων και συνεργατών μου που τους ευχαριστώ προσωπικά».

Σαμαράς: Οσοι υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του μισθού τους

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες
Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Η χρηστή διαχείριση μάς έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη»

Η κλήρωση έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τη Λεβάντε της Ισπανίας

Με Λεβάντε Ισπανίας αντίπαλος ο  «θρύλος» στους 32 του Europa League!...
Η ισπανική Λεβάντε θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν.

Τα καλύτερα των πρωινών

Οι Λατινοαμερικάνοι είναι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στον κόσμο

Το χρήμα τελικά δεν φέρνει την ευτυχία
Οι κάτοικοι του Παναμά, χώρα που κατατάσσεται στην 90ή θέση στον κόσμο σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δηλώνουν ότι βιώνουν πολλά θετικά συναισθήματα.
Ουάσιγκτον: Οι Λατινοαμερικάνοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 148 χώρες το 2011.
Οι κάτοικοι του Παναμά και της Παραγουάης βιώνουν περισσότερα θετικά συναισθήματα, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, της Αρμενίας και του Ιράκ που βρίσκονται τελευταίοι στη λίστα των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων.

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ?...

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη σφαγή στο σχολείο του Κονέκτικατ είναι συγκλονιστικά: Από το 1999 μέχρι σήμερα 136 μαθητές και φοιτητές σε όλο τον κόσμο έχουν δολοφονηθεί από το όπλο κάποιων τρελών μέσα στο ίδιο τους το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Αν προσθέσουμε και τα θύματα του Μπρέιβικ στη Νορβηγία (παιδιά ήταν κι αυτά) τότε μπορούμε εύκολα να μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας κι εμείς παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Λάτιν

Ο πρόεδρος λείπει ταξίδι για δουλειές. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας η πολυήμερη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο: θα μελετήσει πώς ξεπέρασαν προ δεκαετίας την κρίση στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Συνεπώς ό,τι αποκομίσει προτίθεται να το χρησιμοποιήσει στα καθ' ημάς, αν του ανατεθεί η διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
 Ελα Χριστέ κι Απόστολε! Τόσες χώρες υπάρχουν από τις οποίες μπορεί η Ελλάδα να ξεπατικώσει κάτι, στην Μπραζίλια και στο Μπουένος Αϊρες βρήκε υποδείγματα; Κορόιδευαν στην Κουμουνδούρου τον Παπανδρέου που μιλούσε για το σουηδικό μοντέλο και τη Δανία του Νότου. Ο Αλέξης άλλαξε ημισφαίριο για να βρει κάτι που να του ταιριάζει.

Ενημερωθείτε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα προσωπικά σας φορολογικά στοιχεία

Πολλές φορές έχουμε στηλιτεύσει την αναποτελεσματικότητα των περισσότερων υπηρεσιών και κυρίως τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό του Υπουργείου Οικονομικών με πνεύμα καλοπροαίρετο και με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών. Πέρα όμως από την κριτική, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε και να εκθειάσουμε και τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων.

Ο θάνατος της Σοσιαλδημοκρατίας

Το ότι το ΠΑΣΟΚ τετέλεσται, και απλώς είμαστε μάρτυρες του αργού, αναξιοπρεπή θανάτου του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία, με προεξάρχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, βρέθηκε να κρατά το τιμόνι της χώρας πάνω στην μεγαλύτερη φουρτούνα των τελευταίων ογδόντα ετών. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή, ο ηγέτης και η περί αυτόν ομάδα, απέτυχε να διαγνώσει την Φύση της Κρίσης και έτσι εγκλώβισε την κυβέρνησή του στην επιλογή πορείας που έθετε την ελληνική κοινωνία σε διαδικασία μαρασμού-χωρίς-τέλος.

Αγιοβασίληδες σε ειδική αποστολή

Θα μπορούσαν να είναι Αγιοι Βασίληδες σε ειδική αποστολή στην Ανταρκτική. Στην πραγματικότητα όμως είναι άντρες του πληρώματος του παγοθραυστικού «HMS Protector» - «προστάτης» στα ελληνικά - του Βασιλικού Ναυτικού. Φορώντας την αμφίεση του απόλυτου πρωταγωνιστή των γιορτινών ημερών που αναμένεται από μικρούς και ίσως και από κάποιους μεγάλους, ξεχύνονται στους πάγους του νησιού Deception - στην

Δείκτες

ΕΙΝΑΙ πιο συχνά στη Λευκωσία παρά στην Αθήνα. Στην Κύπρο μετά τον Τάσσο Παπαδόπουλο το 2003 και τον Δημήτρη Χριστόφια το 2008, επικουρεί τον Νίκο Αναστασιάδη ενόψει της Προεδρικής του Φεβρουαρίου. Η ακολουθία αυτή τον υποβάλλει σε ρόλο συμβούλου όποιου νικά στις κυπριακές εκλογές εδώ και δέκα χρόνια. Ψηλός και ξερακιανός μέσα στα στενά ρούχα του, αξύριστος και ξασπρισμένος πίσω από τα μαύρα γυαλιά του, ο Γιάννης Λούλης θα μπορούσε να είναι ένας γερασμένος ροκ σταρ. Αντ' αυτού είναι ο ανεπίσημος ψυχαναλυτής του δικομματισμού. «Ανεπίσημος» γιατί από την ώρα που ο Καραμανλής αποχαιρέτησε την ηγεσία της ΝΔ, ο Λούλης, alter ego του πρώην πρωθυπουργού για μία

«Μαύρα» Χριστούγεννα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ...

Πολύ δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε το υπουργείο Οικονομικών σε 140 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι άρχισαν να λαμβάνουν το... ραβασάκι του ΦΑΠ για το 2010. Ο Φόρος επιβαρύνει όσους έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική άξια πάνω από 400.000 ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περίπου 340.000.000 ευρώ, αρχής γενομένης από τη 1η δόση που πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του μήνα!!!

Ο Αλέξης και ο Ορενόκος...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ πριν από λίγες ώρες η επίσκεψη του προέδρου Αλέξη στη Βραζιλία, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, όπως κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Ως προς τα πολιτικά. Γιατί ποδοσφαιρικά, η επίσκεψη πήγε άπατη! Παρά το γεγονός ότι ως βαμμένοι Πράσινοι τον είχαμε εξουσιοδοτήσει να παίξει και ρόλο σκάουτερ στην ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία μήπως και φέρει κανέναν καλύτερο του Λάζαρου (Χριστοδουλόπουλου), που τον ξαποστέλλει άρον άρον ο Γιάννης Αλαφούζος από τον καθημαγμένο ΠΑΟ, το αριστερό αγόρι Αλέξης απέτυχε παταγωδώς.
ΤΩΡΑ, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην Αργεντινή, όπου μεταβαίνει σήμερα. Ευκαιρίας δοθείσης, να αναφέρω ότι δεν πρόκειται να καταγράψω κάτι "βίζιτες" (όπως περιγράφει κατά κυριολεξία το σχετικό πρόγραμμα) που έκανε ο πρόεδρος Αλέξης σε ορισμένους ανθυποϋπεύθυνους διάφορων κοινοβουλευτικών επιτροπών της φίλης χώρας. Το θεωρώ χαμένο χρόνο...    
... και τα tweets του Πάγκαλου

Στρέζεμαν, Αντενάουερ και Αντώνης Σαμαράς

Οι ιστορικοί παραλληλισμοί κρύβουν παγίδες επικίνδυνες όταν γίνονται με ευκολία και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ακριβώς σε τι αναφέρονται, ή, ακόμα χειρότερο, γνωρίζουν αλλά «μετασκευάζουν» εκείνο που γνωρίζουν για να το «αξιοποιήσουν», όπως φαντάζονται, πολιτικά στη συγκυρία. Ετσι, δεν παρείχαν καλή υπηρεσία – κάθε άλλο – στον Αντώνη Σαμαρά οι εμπνευστές των χθεσινών αναφορών του στους καγκελάριους Στρέζεμαν και Αντενάουερ, με τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς παρομοίασε χθες τον εαυτό του ο πρωθυπουργός.

Καρατζαφέρης: "Δεν φταίει ο βαφτισιμιός μου που ο μπαμπάς του ήταν άτακτος" [video]

Τον Γιώργο Καρατζαφέρη φιλοξένησε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως παρακολουθεί την κατάσταση από την εξέδρα. Για όσους έφυγαν από το κόμμα είπε πως ο καθένας πορεύεται κατά την προσωπική του σκέψη και αντίληψη. Αναφέρθηκε στην κουμπαριά του με και τα δύο παιδιά, εννοώντας Βορίδη και Γεωργιάδη που είχαν επιμείνει στην πράξη του μυστηρίου, κάτι το οποίο όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης τους συνδέει και είπε πως θα στείλει δώρα στον βαφτισιμιό του ακόμα κι αν ο μπαμπάς του ήταν άτακτος. 
Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο:

Υπάρχει σχέδιο;

Χαίρομαι που ο υπουργός Οικονομικών ήταν αποκαλυπτικός στη Βουλή. «Ή θα αποδειχθεί ότι θα τα καταφέρουμε ή ότι δεν θα τα καταφέρουμε!».
Η διατύπωση είναι ακριβής, αν και περιττή. Είναι προφανές πως είτε θα τα καταφέρουμε είτε δεν θα τα καταφέρουμε - τρίτη επιλογή δεν βλέπω να υπάρχει...
Από την άλλη πλευρά, όμως, τι καλούμαστε να καταφέρουμε;
Αυτό ο υπουργός Οικονομικών προτίμησε να μην το προσδιορίσει. Οχι επειδή δεν ήθελε. Αλλά επειδή υποψιάζομαι πως ούτε ο ίδιος το ξέρει.

Καρατζαφέρης: Έκαναν αλλοιώσεις στο εκλογικό μου αποτελέσματα [video]

Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καρατζαφέρης μεταξύ άλλων είπε πως η Μέρκελ συμπεριφερόταν σαν κοινή εκβιάστρια. Για τις τελευταίες εκλογές κατήγγειλε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος «Μου κλέψανε ψήφους, από 3,3 μου έδωσαν 2,9 στις εκλογές. Μπορούν να κάνουν αλλοιώσεις.»

Σκουρλέτης: Θα'χουμε νεκρούς...

Το επανέλαβε 3 φορές ο Πάνος Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του MEGA:
Θα έχουμε νεκρούς από το ψύχος.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως, όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική της με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τις

Τζαβάρας - Σκουρλέτης στο ... ημίχρονο: 1 - 0

Στην τηλεμαχία Κ. Τζαβάρα και Π. Σκουρλέτη σημειώστε «1». Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κατατρόπωσε λεκτικά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που θεωρούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το παίζει μονότερμα, όπως είναι τα θέματα επανάστασης, κοινωνικής έκρηξης και κοινωνικής αγανάκτησης. Και το σημαντικότερο, ο συντηρητικός υπουργός φάνηκε να γνώριζε ακριβώς τι είχε γίνει στην Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων! Τι ήθελε να πει ο κ. Σκουρλέτης για επανάσταση και κοινωνική έκρηξη που αναμένεται να υπάρξει με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου;

Κόκκινο για Μετρό, Ηλεκτρικό,Τραμ - Πράσινο για Τρόλεϊ και Λεωφορεία

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένοι είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του Τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, αντιδρώντας στην επικείμενη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο, κανονικά κινούνται τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Γ. Στουρνάρας: Θα ιδρυθούν ειδικά φορολογικά δικαστήρια

Σε συνέντευξη στους Financial Times χαρακτήρισε τη νέα χρονιά ως «σημαντική»
 Την ίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν χρόνια στα δικαστήρια προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ενώ γενικότερα χαρακτήρισε την επόμενη χρονιά ως σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι
«μπορούμε να τα  καταφέρουμε αν ακολουθήσουμε το πρόγραμμα» εφιστώντας την προσοχή στην σημασία της εφαρμογής των δεσμεύσεων και στην επίτευξη των στόχων.

Εφοδος Τσίπρα στα υπουργεία της... Αργεντινής

Αφού συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο Λούλα και με τη σημερινή Πρόεδρο της Βραζιλίας κυρία Ντίλμα Ρουσέφ χωρίς ακόμα να κλειστεί ραντεβού με την Πρόεδρο της Αργεντινής κυρία Κριστίνα Κίρχνερ, ο κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται για τη μεγάλη έφοδο σε υπουργεία των δύο χωρών. Άλλωστε και εδώ στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κάνει το ίδιο στα υπουργεία του.

Πορνεία

Η δόση λοιπόν. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Συνηθισμένη και εκμαυλισμένη από τα δανεικά με τα οποία συντηρείται η υπερήφανη ελληνική κοινωνία. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Από το σχέδιο Μάρσαλ μέχρι τα σημερινά πενήντα δισεκατομμύρια. Το ίδιο τροπάρι επαναλαμβάνεται με την ίδια μονοτονία
Γι αυτό η εξάρτηση. Αφού στα χώνω σκάσε και κολύμπα. Αφού μου χρωστάς, σκύψε να φας κι άλλη κατραπακιά. Αφού είσαι

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούμε το 2013

Το «κυνήγι» των αποδείξεων θα συνεχισθεί και το 2013
Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή για να λάβουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση των 2.100 ευρώ που χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 21.000 και μειώνεται σταδιακά μέχρι να εξαλειφθεί στις 42.000 ευρώ θα πρέπει να κρατήσουν αποδείξεις δαπανών ίσες με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος τους.

Άξιες οι καρέκλες τους

 Είναι λίγο οξύμωρο. Μάλλον είναι παράλογο: Σε όλον τον κόσμο μπορείς να παρακολουθήσεις εκπομπή του Euronews στα ελληνικά, αλλά όχι στην Ελλάδα. Εδώ θα το δεις μόνο δορυφορικά. Και όμως, το κανάλι επρόκειτο χθες να αρχίσει την εκπομπή του σε επίγεια συχνότητα, μέσω της ΕΡΤ. Αυτό δεν έγινε ποτέ, έπεσαν μπάρες.

Η επανάσταση του πολίτη η σωτηρία για τη χώρα

Ναι δικαιούμαστε να ελπίζουμε πως τελικά θα τα καταφέρουμε. Οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές. Θα μπορούσαν να είχαν ήδη καρποφορήσει αν οι κυβερνήσεις προχωρούσαν θαρραλέα σε μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το κράτος, πατάσσουν τη γραφειοκρατία, καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή. Αντ' αυτού είδαμε μειώσεις συντάξεων, μισθών,

Κι ο Θεός δημιούργησε τα ελληνικά κόμματα από κομμάτια Αλήθειας

Οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι.
Υπόσχονται ότι θα χτίσουν γέφυρα
όταν δεν υπάρχει ούτε καν ποτάμι.
Νικήτα Χρουστσόφ
Ο Θεός θέλησε να δοκιμάσει τη λογική και το ομόγνωμον των Ελλήνων. Πήρε, λοιπόν, το δίκοπο μαχαίρι του και έκοψε την Αλήθεια σε φέτες.