Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο

Τα κόμματα της κυβέρνησης προχώρησαν βιαστικά στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.Το νέο εφεύρημα «κάθαρσης» που δείχνει Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Βενιζέλο και βέβαια όλους εκείνους που χειρίστηκαν τη λίστα (του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου).

ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013 !...


Όσοι έχουν συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας το 2013 έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.
 Και οι τρεις υιοθετούν την αισιόδοξη άποψη για το ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι τη χρονιά που μόλις μπήκε, αλλά ένας τουλάχιστον δεν δείχνει να είναι βέβαιος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν.
 Ας δούμε λοιπόν πώς ακριβώς σκιαγραφείται το καλό σενάριο, σε μια χρονιά όπου λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 11 δισ. ευρώ περίπου.

O θείος Σαμ στο πρόσωπο του Τσίπρα παίρνει την ρεβάνς από την Μέρκελ!

Το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου του 2012 που ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τις αμερικανικές εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον γνώριζε ότι είχε τελειώσει πολιτικά.
Όλο αυτό το διάστημα η Αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών ήταν η πιο σκοτεινή αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα. Πολύ πιο επικίνδυνη και από τον Μιτ Ρόμνευ. Αποδεχόμενη την ήττα της έσπευσε να δηλώσει ότι τον Ιανουάριο του 2013 θα παραιτηθεί και ήδη ο πλανητάρχης ζήτησε από τον Τζον Κέρι να αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η αδυναμία πληρωμής φόρων βόμβα για τον προϋπολογισμό

Μονόδρομος είναι πλέον η πάταξη της φοροδιαφυγής για την ανάπτυξη και προπαντός για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων είναι πλέον δεδομένη. Την αποκαλύπτει η διαρκής αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες σε 4 μήνες αυξήθηκαν κατά 4 δισ. ευρώ περίπου.
Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Εχουν γονατίσει. Είναι αυτή η μεγάλη βόμβα στα θεμέλια του προϋπολογισμού του 2013.

Ευχές για το 2013

 Ασφαλώς και δεν θα εύκολη χρονιά το 2013. Το ξέρουμε από τα όσα έχουν ήδη αποφασιστεί ότι θα πρέπει να επωμιστούμε. Γι' αυτό και μία από τις βασικότερες ευχές που κάνουμε για τη νέα χρονιά είναι να μην έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα μνημόνια. Δεν αντέχουμε άλλες τέτοιες εμπειρίες. Και ούτε και θα είναι ικανές ν' αποδώσουν. Το «ουκ αν λάβoις παρά του μη έχοντος» δεν αποτελεί πια λεκτική απειλή, είναι η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν όλο και περισσότεροι σ' αυτή τη χώρα.

Η χρονιά που κρίνονται όλα

Το 2013, στο οποίο εισήλθαμε και του οποίου διανύουμε τις πρώτες ώρες, είναι εκ των πραγμάτων «σημείο τομής» για τη μεταμνημονιακή περίοδο, καθώς είναι ο χρόνος κορύφωσης και «οριστικής κρίσης» της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής αντοχής της χώρας στις μνημονιακές πολιτικές. Η απόφαση της ΕΕ για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις μεταφέρει το διακύβευμα της παραμονής κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό της χώρας, στο πλαίσιο βέβαια μιας μετασχηματιζόμενης Ευρώπης.

Ο Εμίρης και ο κακομοίρης ...

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο λαός καίει κούτσουρα για να ζεσταθεί και το Πασοκ καίει τον Παπακωνσταντινου, για να ζεσταθεί λιγάκι ο Βενιζέλος! Γενικά περνάμε μια εποχή που τα κούτσουρα έχουν μεγάλη πέραση! Κούτσουρα χρησιμοποιούμε και για τη θέρμανση μας και για την πολιτική μας διακυβέρνηση..! Πετρέλαιο για θέρμανση όταν θα βρεθεί στο Κατακολο,ή στην Ήπειρο, μπορεί να αγοράσουμε τότε, άμα είναι και φθηνό! 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?...

Στην σημερινή Die Welt δημοσιεύεται σχόλιο του Χένρικ Μ. Μπρόντερ με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη». Ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την

Ο Αλέξης βγάζει τον Γιώργο από το κάδρο της Προανακριτικής

Δύο κάλπες αναμένεται να στηθούν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, καθώς, η Κουμουνδούρου αναμένεται να αποσύρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την πρότασή της.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 Φελνίκος στο matrix24.gr
Τελικά, το κλειδί στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ είναι οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου. Εάν τα χρήματα μπορούν να δικαιολογηθούν, είναι δηλωμένα και έχουν φορολογηθεί, άνθρακες ο θησαυρός. Ακόμη και αν παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου δεν πρόκειται να πάθει τίποτε. Το αδίκημα της υπεξαγωγής ή και αλλοίωσης δημοσίου εγγράφου είναι πλημμέλημα, ενώ πιθανότατα έχει παραγραφεί.
Εάν δεν έχουν δηλωθεί και η φοροδιαφυγή είναι πάνω από 150.000 ευρώ τότε ναι, το αδίκημα της συνέργειας σε φοροδιαφυγή και

H Χρυσή Αυγή, το σαλούν και ο Κλίντον

Με αφορμή τη συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την επιμονή των βουλευτών της Χ.Α. να εισέρχονται στο Κοινοβούλιο με όπλο, ο πρώην Πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης θύμισε γιατί αναβλήθηκε η ομιλία του Κλίντον στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου του 1999.

Το 2013 φέρνει έργα και... ελπίδες στη Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:  ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Καθοριστικό προμηνύεται το 2013 για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από την εκκίνηση νέων έργων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι κόμβοι στη δυτική περιφερειακή, αλλά και η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, το νέο έτος θα φέρει και... ξεκαθάρισμα του τοπίου, όσον αφορά τη βασική γραμμή του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης. Τα νέα έργα, εκτός όλων των άλλων καλών, θα ρίξουν στη Θεσσαλονίκη... ζεστό χρήμα και θα «ανοίξουν» πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Το ΣΔΟΕ στέλνει 14.000 «λυπητερές» σε όσους έβγαλαν λεφτά έξω

Προσκλήσεις σε 14.000 από τα συνολικά 54.000 Έλληνες πολίτες που έβγαλαν χρήματα έξω από την Ελλάδα την περίοδο 2009-2011 με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στέλνει το ΣΔΟΕ.
Όπως είπε ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, σήμερα στον Alpha 98,9 FM, η υπηρεσία ολοκλήρωσε τον έλεγχο της λίστας με τους 54.000

Πολιτική δικαίωση για τον Ομπάμα

Με ικανοποίηση δέχτηκε ο Λευκός Οίκος τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο μετά από «θρίλερ» διαβουλεύσεων. Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» απεφεύχθη -προσωρινά- την τελευταία στιγμή. Πολιτικά δικαιωμένος εμφανίσθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», και δηλώνοντας ότι με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στους πιο πλούσιους Αμερικανούς που αυτή περιλαμβάνει, τηρήθηκε η προεκλογική του υπόσχεση για δικαιότερη φορολογία.

Δεν έχουν απογραφεί 45.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Δεν έχουν απογραφεί 45.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕΈως την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, παρατείνεται η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) .
Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής, με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι διάττοντες αστέρες Τεταρτίδες κάνουν «ποδαρικό» στο νυχτερινό ουρανό

Κορύφωση τα χαράματα της Πέμπτης
Όπως κάθε χρόνο, το 2013 αρχίζει με μια βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που διαρκεί από 1 έως 5 Ιανουαρίου και κορυφώνεται κατά το διήμερο 3 και 4 του μηνός, ιδίως τα χαράματα της Πέμπτης.
Οι Τεταρτίδες, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρησή τους, εμφανίζουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα ανά ώρα, που διαπερνούν την ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα, αν και έχουν αναφερθεί έως και 120 μετέωρα κάποιες φορές.

Αντικαθιστούνται 51 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών με απόφαση Μαυραγάνη

Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.

Με δόσεις θα γίνει η μείωση στις συντάξεις Ιανουαρίου

Με δόσεις θα γίνει η μείωση στις συντάξεις ΙανουαρίουΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 
 Τμηματικά θα εφαρμοσθούν οι μειώσεις στις συντάξεις Ιανουαρίου, που δεν εφαρμόσθηκαν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί το ενιαίο σύστημα πληρωμών των συντάξεων. Οι συντάξεις του Ιανουαρίου καταβλήθηκαν χωρίς τη μείωση που προβλεπόταν από τον νέο νόμο, όμως το υπουργείο Εργασίας αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ολόκληρο το ποσόν της μείωση στη σύνταξη του επόμενου μήνα.

Ένας Ιάπωνας ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο

Ηλικίας 115 ετών και 253 ημερών 
Το ρεκόρ του μακροβιότερου άνδρα και του μακροβιότερου ανθρώπου εν ζωή έσπασε ένας Ιάπωνας. Ο Χιροεμόν Κιμούρα έφτασε στην ηλικία των 115 ετών και 253 ημερών, ανακοινώθηκε από το Guinness World Records.
Ο Χ.Κιμούρα (φωτο), από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897 και είναι «μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών», σύμφωνα με το Guinness.

Στίγκλιτς: Ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη

Στίγκλιτς: Ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην ΕυρώπηTo 2013 o αμερικανός οικονομολόγος δεν αποκλείει νέα αναταραχή στην ευρωζώνη Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013, εκτιμά ο αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην εφημερίδα «Handelsblatt».
«Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη», γράφει αναφερόμενος στις οικονομικές δυσχέρειες της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Στάνταρ

ΘΑ είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο πρώτος υπουργός που θα βρεθεί καταδικασμένος πίσω από της φυλακής τα σίδερα το 2013; Δεν αποκλείεται. Οπως όμως δεν αποκλείεται να είναι και ο μόνος!
ΟΙ διαθέσεις της συμπολίτευσης είναι άγριες. Δεν φάνηκε τόσο από την ταχύτητα με την οποία συγκεντρώθηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι 71 ψήφοι για να πάει ο Παπακωνσταντίνου σε Προανακριτική-εξπρές. Αλλά και από την τραχύτητα με την οποία επιχειρείται να ξεπεραστεί το θέμα της παραγραφής που ενδέχεται να προκύπτει λόγω της

Θα λογοδοτήσει και ο σύμβουλος Σαμαρά για τα 5 εκατ. ευρώ;

Καλημέρα κ.Πρωθυπουργέ και καλή μας χρονιά με δύναμη και πάνω απ´όλα υγεία.
Στους μεγαλοσχήμονες που αναφερθήκατε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σας, ότι θα λογοδοτήσουν, μήπως ανήκει και ο σύμβουλος σας επί διεθνών θεμάτων που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ να έχει ο ίδιος σε κοινό λογαριασμό με άλλους (5) πέντε εκατομμύρια ευρώ; Και για το οποίο σιωπάτε. Αυτός κατά τα λεγόμενα σας θα πιαστεί; Θα λογοδοτήσει;
matrix24.gr

Περισσότερες από 1.000 απελάσεις λαθρομεταναστών το Δεκέμβριο του 2012

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απελάσεις μεταναστών που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 1.041 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το Δεκέμβριο, ενώ συνολικά, από τον Αύγουστο, 6.012 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους.

ΔΗΜΑΡ: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον ΕΟΤ...

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΤ ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο κ. Τσούκαλης αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, σε πόρισμα Ορκωτού λογιστή καταγράφεται ότι «το σύστημα εσωτερικού ελέγχου (σ.σ. του ΕΟΤ) έχει

Ως ύποπτοι καλούνται τα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου από τους εισαγγελείς

Ως υπόπτους - οιωνεί κατηγορουμένους - καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης τα ξεδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου - Συκιαρίδη και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ροσσώνη σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου Μαρίνας.

Αλήθεια

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν υπήρξε ποτέ συμπαθής. Η ισχύς του ήταν προϊόν μιας πρακτικής που απένειμε ρόλους έξω από κάθε κανόνα συλλογικής αντίληψης της πολιτικής. Ουρανοκατέβατος, με προέλευση ασύμβατη με το ΠΑΣΟΚ, πολιτεύτηκε αλαζονικά και υπήρξε ανάλγητος ως υπουργός Οικονομικών. Παρά τον εξαιρετικό λόγο του, το ύφος της δημόσιας παρουσίας του υπήρξε απόλυτο, προκλητικό και συχνά εξοργιστικό.

Έξι φόροι μέχρι τον Απρίλιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Έξι φόρους καλούνται να πληρώσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, Πρόκειται για το ΦΑΠ του 2010 , του 2011 και του 2012 και τις υπόλοιπες δόσεις του ειδικού τέλους. Παράλληλα στην τελική ευθεία βρίσκεται η επεξεργασία του δεύτερου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο φορολόγησης της ακίνητης

Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

Η ευρωπαϊκή αναποφασιστικότητα τη νέα χρονιά και οι συνέπειές της
THE PROJECT SYNDICATE
Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά κρίσης για την ευρωζώνη, ή αυτή θα συνεχίσει να απειλεί την Ευρώπη, με σοβαρό μάλιστα το ενδεχόμενο επιστροφής της με δριμύτερη ένταση; Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό δεν είναι απλώς το κρίσιμο ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ένα βασικό ζήτημα που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.
H κρίση στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. Στην πραγματικότητα, είναι στον πυρήνα της πολιτική. Η Ευρώπη στερείται δύο πράγματα: ένα πολιτικό πλαίσιο - δηλαδή, τη θεσμική νομιμότητα - για τη νομισματική ένωση, και το όραμα και την ηγεσία που θα δημιουργήσει το πλαίσιο αυτό.

Είσαι ο 93916 της 9ης σειράς

Εσύ είσαι. Ο 93916 της 9ης σειράς. Δεν ξέρω πού ζεις. Ξέρω ότι τώρα μπορείς να ζήσεις όπου θέλεις. Στη θέση σου θα έφευγα. Θα πήγαινα να ζήσω στο Καρμέλ, στην Καλιφόρνια, ή στο Σίδνεϊ. Έχεις πάει; Bγάλε πρώτη θέση, είναι μεγάλο το ταξίδι. Πήγαινε να το γιορτάσεις. Τέσσερα έβαλες στην τσέπη. Εσύ και η τύχη σου ξετινάξατε

Oδός προσωπικής αντιστάσεως

Aς υποθέσουμε το φαντασιώδες ενδεχόμενο ιστορικής εξαφάνισής μας των Eλληνώνυμων του βαλκανικού νότου - αλλά οπωσδήποτε ηδονικής: Mας μεταφέρουν, λ.χ., όλους, ως πληθυσμικό σύνολο, στην πιο ηλιόλουστη και μαγευτική πολιτεία των HΠA, με παροχές μυθώδους διαβίωσης, αδιανόητες και για τον πιο ακραίο στις απαιτήσεις του συνδικαλιστή. Kαι στα εδάφη του σημερινού ελλαδικού κράτους δημιουργείται ένα καινούργιο μόρφωμα από την πανσπερμία των μεταναστών, ή μεταφέρονται πληθυσμοί της σφύζουσας τουρκικής Aνατολίας, ή πραγματοποιείται το όνειρο του Mπερίσα για τη Mεγάλη Aλβανία - ή ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.

O Αντώνης Σαμαράς ξέρει πόκα;

Γράφει στο aixmi.gr ο: Τάσος Παππάς
Η χρονιά που έφυγε δεν ήταν η τελευταία για τον πλανήτη, όπως πίστευαν οι σύγχρονοι χιλιαστές, αντλώντας τη σιγουριά τους από τις προφητείες αρχαίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ήταν, όμως, πολύ πλούσια σε γεγονότα και ανατροπές. Σ’ ό,τι αφορά τη χώρα μας και εστιάζοντας στο πολιτικό επίπεδο, θα σταθούμε σε δύο κόμματα και ένα πρόσωπο, τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα μας απασχολήσουν και το 2013.

Φθηνότερα από χτες τα εισιτήρια


Άρχισε από χθες, 1η Ιανουαρίου, η διάθεση προς το επιβατικό κοινό εισιτηρίων σε συσκευασία δεσμίδας των 11 τεμαχίων στην τιμή των 10. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται ένα δωρεάν εισιτήριο με την αγορά 10 εισιτηρίων, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 9% στη συνολική τιμή του πακέτου.

Σατανικοί πράκτορες

Ομολογώ ότι ουδέποτε είχα υποψιαστεί πως η χώρα μας είχε μπει στο στόχαστρο μυστικών υπηρεσιών. Και τώρα με τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ φρίττω.
Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, οι σκοτεινοί πράκτορες έδρασαν περίπου ως εξής.
Πρώτα (και πριν ακόμη αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου) βρήκαν μια λίστα με τους κατόχους λογαριασμών σε τράπεζα της Γενεύης.

Κέρασμα στο Μαξίμου...

Οσα στελέχη της κυβέρνησης νόμιζαν ότι με την παρουσία τους στη δοξολογία για το νέο έτος στο ναό του Αγίου Διονυσίου και τις ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξέτιαν την... ποινή τους για την Πρωτοχρονιά, γελάστηκαν. Μετά το Προεδρικό Μέγαρο οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βαγγέλης

Απολογισμός και οιωνοί

Οι καιροί ου μενετοί 
Θουκυδίδης

Μέρες που είναι,  η αποτίμηση της χρονιάς που φεύγει είναι συνήθεια παλιά. Το 2012 ήταν μια  δύσκολη χρονιά και πλούσια σε γεγονότα. Είναι αδύνατο φυσικά στο πλαίσιο ενός σύντομου άρθρου να καλυφτούν όλα όσα συνέβηκαν. Μόνο τηλεγραφική λοιπόν αναφορά στα πιο σημαντικά.

Ολοταχώς προς προανακριτική

Εως 18 Ιανουαρίου συζητείται η πρόταση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για Παπακωνσταντίνου
  Στην ταχεία σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προχωρούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Με τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και

Ο Σαμαράς του μύθου

Πώς ο Πρωθυπουργός κατέκτησε το προφίλ του μεταρρυθμιστή ευρωπαίου ηγέτη
Ο Στάθης Καλύβας, κορυφαίος πολιτικός επιστήμονας, θύμιζε πρόσφατα το δίλημμα του Γ. Παπανδρέου: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι «δυστυχώς ο τότε πρωθυπουργός δεν το υλοποίησε». Αφήνοντας κατά μέρος τον σχολιασμό που θα έκανε ο Κ. Δεσποτόπουλος («υλοποιώ σημαίνει καθιστώ ύλη, κονιορτοποιώ, εξαφανίζω»), θα τολμήσω να υποστηρίξω το αντίθετο: ο ΓΑΠ το «υλοποίησε». Αλλά στην «υλοποίηση» κατίσχυσε το δεύτερο σκέλος του διλήμματος: βουλιάξαμε.

«Τσιμπάει» στη Νέα Ζηλανδία

φωτορεπορτάζ:«Τσιμπάει» στη Νέα Ζηλανδία
Θα μπορούσε να είναι ο νόμος του Μέρφι σε όλο του το μεγαλείο. Ο ψαράς περιμένει ώρες, ημέρες, μήνες να πιάσει έναν καρχαρία και ξαφνικά εμφανίζονται δυο - και ο ένας, ο μεγάλος, δαγκώνει τον μικρό πριν προλάβει ο έκπληκτος ψαράς να τον τραβήξει στο σκάφος του. Αυτήν την εντυπωσιακή φωτογραφία είχε την ετοιμότητα να τραβήξει ένας άλλος ψαράς που βρισκόταν στο σκάφος το οποίο έτυχε να

Εχουμε ξεμείνει με... Καμίνη!

ΤΟ 2013 είναι πια εδώ, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, παρότι μέρα που είναι δεν θέλω να σας απογοητεύσω, το '12 είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Με τη μιζέρια που ζούσαμε ζούμε, με τη δυσώδη οσμή των σκανδάλων και της απαξίωσης του πολιτικού κόσμου συμβιώνουμε και με την αίσθηση ότι τελικά σε αυτό τον τόπο τίποτε δεν γίνεται σωστά, και στην ώρα του, περνάμε.
ΑΚΟΜΗ και τον καινούργιο χρόνο υποδεχθήκαμε καθυστερημένα επειδή αυτός ο Καμίνης , ο οποίος εδώ και δύο χρόνια υποδύεται τον δήμαρχο της Αθήνας, ήθελε σώνει και καλά να ολοκληρώσει τις αμπελοφιλοσοφίες που του είχαν γράψει!
 - Ασε ρε δήμαρχε, μας τα λες άλλη φορά, κάνε αυτή τη ρημάδα την αντίστροφη μέτρηση 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 να έρθει ο χρόνος και μετά βλέπουμε.

Δεκαπέντε δημοσιογράφοι εκτός εφημερίδας στα ΝΕΑ

Η εθελουσία έξοδος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, οδηγεί στη έξοδο περί τους 15 δημοσιογράφους.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες διερευνάται η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση την πόρτα της εξόδου μέσω της εθελουσίας, ανοίγουν οι: Πόπη Διαμαντάκου (τηλεκρικτικός), Δημήτρης

Ανακαλώ, ανακαλώ, εγώ η ανάξια, εγώ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής με εξώδικο ζητεί να ανακαλέσω «εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς» και να αποκαταστήσω την αλήθεια περί «ψευδών γεγονότων» που περιγράφονται σε άρθρο μου με τίτλο «Ανερμάτιστος λαϊκισμός» που αναρτήθηκε στο vima.gr στις 18-11-2012.
Ανακαλώ, αποκαθιστώ και ζητώ συγγνώμη. Επί των επίμαχων σημείων:

Αντεπίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ


Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ, κλιμακώνοντας και τον πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να επενδύει στη στοχοποίηση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Παράλληλα, κλιμακώνει την επίθεση και κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, τον οποίο συνδέει ανοικτά με τη διαρροή της αλλοιωμένης λίστας και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη υπόθεση.

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Μετά την εμπλοκή στην υπόθεση Λαγκάρντ
Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε σήμερα η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ευρωζώνη δημοσιονομικής πειθαρχίας

Αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα επιβάλλει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στα κρατη-μέλη της Ευρωζώνης   ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
 «Ποδαρικό» με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες για τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης, καθώς από χθες τέθηκε σε ισχύ το πολυσυζητημένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα επιβάλλει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στα κρατη-μέλη της Ευρωζώνης.

Όταν το «fakelaki» γίνεται θέμα στο BBC

 Η ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org ήταν αρκετή για να κινήσει την περιέργεια δημοσιογράφου του BBC και να ασχοληθεί με το «φαινόμενο» που ταλανίζει χρόνια τους πολίτες. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους μας «φακελάκι»…
Η ιστορία της Χριστίνας Τρεμόντι, δημιουργού της προαναφερόμενης ιστοσελίδας, ήταν η αφορμή για το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου με τίτλο «Οι Έλληνες αντεπιτίθενται στην διαφθορά».

Ο σκοπός και τα μέσα

Ένας Γαλλοελβετός υπάλληλος μιας διεθνούς τράπεζας κλέβει το αρχείο του εργοδότη του και το ανταλλάσει με άσυλο στη Γαλλία. Η Γαλλία το παραχωρεί σε κάποιες χώρες δωρεάν, σε άλλες το πουλάει ο καταζητούμενος για την κλοπή του αρχείου. Με το κλεμμένο υλικό εισπράττεται ένα μέρος, μικρό είναι αλήθεια, των φόρων που είχαν αποφύγει να πληρώσουν οι πελάτες της τράπεζας.

«Καυτό» χαρτί για τα εξοπλιστικά!

Εκθεση «φωτιά» για τις συμβάσεις των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που υπογράφηκαν το 2012 στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών κυκλοφορεί ευρέως στο Πεντάγωνο.
Προφανώς, η Εισαγγελία Αθηνών θα έχει πολλή δουλειά να κάνει μέσα στο 2013...

Μαριά, αν δε σε 'βγαζα εδώ, δε θα σε ήξερε ούτε η μάνα σου...

Θερμό επεισόδιο Παπαδάκη - (ΟΦΑ) Μαριά (ΒΙΝΤΕΟ) ...
Χαμός. Ο ανεκδιήγητος Μαριάς τσίτωσε τα νεύρα του Παπαδάκη, που εξερράγη και άρχισε να τον μαστιγώνει.
"Όχι σε μένα αυτά. Σε ξέρω και με ξέρεις" , κ.α.
Απολαύστε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τετάρτη το απόγευμα η Γραμματεία του κόμματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Αναμένεται να ζητηθεί η διερεύνηση ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων, πέραν του Γ. Παπακωνσταντίνου
 Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επικυρώσει την τελική απόφαση σχετικά με την πρόταση του κόμματος για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ – όπου θα ζητείται η διερεύνηση ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων –, όπως

Στην ανακρίτρια οδηγούνται οι 27 από τους 29 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών

Ήδη απολογήθηκαν δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους
Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 27 από τους 29 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που