Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ VIRTUAL ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ...

Καλή η Αθήνα να την βλέπεις μόνο "βίρτουαλ" !!! 
Δείτε το VIDEO και θα καταλάβετε!

Ζωή χωρίς συναίσθημα, μία άνυδρη έρημος!

Είμαστε στο δρόμο και κάποιος συνάνθρωπος μας, κινητικά ανάπηρος, μας ζητάει βοήθεια να διασχίσει το δρόμο, αδιαφορούμε. Παρκάρουμε χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς σε χώρους πάρκινγκ για ΑΜΕΑ. Δεν δίνουμε ποτέ βοήθεια χρηματική ή οποιαδήποτε είδους βοήθεια  σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο ο εαυτός μας. Το συναίσθημα είναι μια άγνωστη λέξη για εμάς. Δεν μπορούμε να νιώσουμε πόνο, θλίψη, χαρά ή έστω θυμό.

Νευρίασε Ελληνα , μπορεί να ζεσταθείς !

Γράφει ο συνεργάτης μας
Θόδωρος Γαλανοπουλος
Μια έξυπνη ρήση λέει τα εξής : " Όποιος χαμογελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο !"  Ναι μεν ο Παπακωνσταντίνου είναι ένας από αυτούς που βουλιάξανε τη χώρα, ένας άνθρωπος των τραπεζών και της Goldman Sachs, αλλά δε είναι ο μόνος! Λέτε να είναι ο μόνος που βόλεψε τα ξαδέρφια του, ή τον βολέψανε αυτά;;; Να τα πούμε και χοντρά, όλοι αυτοί που είχανε τα ηνία, όταν η χώρα κατέρρεε τι είναι αυτοί;

Υπάρχει θέμα για το κόμμα του Καμμένου...

Ο Φελέκης μπορεί μεν να μιλάει στο ρελαντί και χαμηλόφωνα, αλλά τα λέει τσεκουράτα.
Για πρώτη φορά, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμπράττει με τη Χρυσή Αυγή.
"Υπάρχει θέμα για το κόμμα αυτό" .
Και βέβαια υπάρχει. Και οι αντιδράσεις θα 'ναι μεγάλες...

Πώς κατανέμεται όλος ο πλούτος του πλανήτη μας

Αιώνιο το ερώτημα, με διαρκώς διαφορετικές απαντήσεις σε κάθε εποχή, ακόμη και κάθε χρόνο: Πόσοι είναι οι πλούσιοι; Πόσοι οι φτωχοί; Πόσο πλούσιοι είναι οι πλούσιοι και πόσο φτωχοί οι φτωχοί; Πάντα κινεί το ενδιαφέρον αυτό το θέμα και η έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο του 2012 της ελβετικής τράπεζας Κρφντί Σουίς μάς δίνει τις τρέχουσες απαντήσεις. Ας αρχίσουμε από την κορυφή της πυραμίδας. Πόσοι είναι λοιπόν αυτοί που έχουν προσωπική περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε όλον τον κόσμο;

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία καταδικάστηκε η Ελλάδα, από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Ετερόκλητες πολιτικές...

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο οξύνονται και γίνονται εμφανείς οι εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε ένα ενιαίο κόμμα, με εξαιρετικά όμως αντιφατικά πολυσυλλεκτικά στοιχεία. Πώς αλήθεια μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μια αριστερή προοδευτική ευρωπαϊκή στάση, ένας ιδεολογικός εθνικολαϊκισμός, μια αντισυστημική κομμουνιστική παράδοση και ένας αντιδημοκρατικός

Αποκάλεσε "μαζορέτα" την Κωνσταντοπούλου

"Μαζορέτα" αποκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
"Πρώτη μέρα στα θρανία και έχουμε κοινοβουλευτική γυμναστική με μαζορέτα την κυρία Κωνσταντοπούλου", είπε η κυρία Ασημακοπούλου, παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου

Θα χτυπήσει πιο αργά το κουδούνι

Αργότερα θα ξεκινήσουν και αύριο, Τετάρτη, τα μαθήματα, στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Υπάρχει και «τέταρτος»;


Ούτε περίεργο ούτε ανεπίτρεπτο είναι για έναν δημοσιογράφο να εκφράζει απορίες και να επισημαίνει κενά σε μια υπόθεση που βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης. Αντίθετα, είναι μέσα στις υποχρεώσεις του αυτές οι διεργασίες. Ο δημόσιος προβληματισμός όταν γίνεται έντιμα και απροκατάληπτα μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην αναζήτηση της αλήθειας.

Μας κάνουν πλάκα και οι Τούρκοι!

Οι Τούρκοι μας «προσφέρουν» δάνεια. Μάλιστα, το έκαναν επίσημο, στέλνοντας στην Κυβέρνηση την σχετική πρόταση μέσω πρεσβείας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

Η αλλοίωση της λογικής

Αν η κατάληψη της βίλας «Αμαλία» ήταν «πηγή πολιτισμού», όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης, τότε το μπουλούκι των επαναστατημένων που προπηλάκισε τον κ. Γιώργο Καμίνη πρέπει να ’ταν περιοδεύων θίασος. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε επίθεση μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά του από ομάδα περίπου 20 ατόμων που φώναζε «Η “Αμαλία” θα γίνει ο τάφος

Πέπλο αιθαλομίχλης…

Νέφος... Μπορεί να ήταν άγνωστη λέξη για τους Ηπειρώτες. Όμως κάθε βράδυ και οι τέσσερις μεγάλες πόλεις καλύπτονται από ένα νέφος καπνού. Καπνός που προέρχεται από τα τζάκια και τις σόμπες που έχουν αντικαταστήσει τα καλοριφέρ...

Η τιμή του πετρελαίου είναι απαγορευτική για πλήθος νοικοκυριών τα οποία έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Σημεία των καιρών και της οικονομικής κρίσης...

Το ΣΔΟΕ «ανοίγει» 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς...

Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Την ίδια στιγμή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

Σχεδόν 13 χιλιάδες συνταξιούχοι-φαντάσματα και στον ΟΓΑ

Σε όσους δεν παρουσιάστηκαν στην απογραφή θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου 2013
 Με 12.792 συνταξιούχους να αναζητούνται, ολοκληρώθηκε η απογραφή του ΟΓΑ, η οποία είχε ως ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Καρχιμάκης: Αποδεσμεύουν καταθέσεις και …φυγαδεύουν τα λεφτά φοροφυγάδων

Υπόγειες διαδρομές για καταθέσεις φοροπαραβατών που αρχικά δεσμεύτηκαν και στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν και …  πέταξαν στο εξωτερικό, καταγγέλλει ο Γραμματέας Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με τον πολιτικό, ο «συνήθης ύποπτος» υφυπουργός Οικοκομικών Γ. Μαυραγάνης.  Σε ανάρτησή του στο facebook Μιχάλης Καρχιμάκης καλεί τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να παρέμβει καθώς όχι μόνον αποδεσμεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών αλλά στη συνέχεια τα ποσά αυτά φυγαδεύονται στο εξωτερικό.

Βουλή: Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - και αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Σώματος.Κατά την μεθαυριανή επεξεργασία, στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν και νομοτεχνικές αλλαγές που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες επανέρχεται η απαλλαγή φόρου έναντι αποδείξεων και διευθετούνται ζητήματα που είχαν ανακύψει, σχετικά με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Αν… ποιος ξέρει, μπορεί...

Το 2012 ήταν η χρονιά που επιβεβαιώθηκε «πανηγυρικά» ότι ασφαλείς προβλέψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις δεν μπορούν να γίνουν. Οι μεγαλόσχημοι οικονομολόγοι και αναλυτές-«ελλαδολόγοι» που προέβλεπαν με ακρίβεια ακόμη και την ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ή και τη διάλυση της Ευρωζώνης συνολικά μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Σπάρτη: Σύλληψη 55 μεταναστών και του διακινητή τους

Συνελήφθη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, το βράδυ της Δευτέρας , στο Πόρτο Κάγιο της Μάνης, ένας 26χρονος Αφγανός, γιατί μετέφερε παράνομα 55 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, και διεκόλυνε την έξοδό τους από τη χώρα.
Σε βάρος των 33 από αυτούς θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασης, γιατί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Κάλπη και για τον ΓΑΠ για την λίστα «Λαγκάρντ»

Την πρότασή τους για σύσταση ειδική κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά

Εκπτώσεις: 10 συμβουλές της Ένωσης Καταναλωτών στο καταναλωτικό κοινό

Δέκα οδηγίες προς τους καταναλωτές, με αφορμή την περίοδο των εκπτώσεων, που αρχίζει στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, απευθύνει η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, με στόχο να συμβάλλει τόσο στην αναθέρμανση της κίνησης στην αγορά, όσο και στην προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.
Οι οδηγίες της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας:

Δικαιοσύνη στη ζώνη του λυκόφωτος

Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ποιους θα παραπέμψει για έρευνα η Βουλή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και ποια θα είναι εντέλει η κατάληξη της προανακριτικής επιτροπής. Πιθανόν να εντοπιστούν ποινικές ευθύνες. Πιθανόν επίσης η ποινική ευθύνη να περιγραφεί ως πλημμέλημα με τις ανάλογες ήπιες κυρώσεις. Ολα είναι πιθανά.

ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Η πρώτη καταγραφή στην κάμερα στο φυσικό του περιβάλλον! 
 Για πρώτη φορά στην ιστορία, η κινηματογραφική μηχανή κατάφερε να καταγράψει ένα γιγάντιο καλαμάρι στο φυσικό του περιβάλλον σε βάθος 900 μέτρων στα νερά του Ειρηνικού ωκεανού!

ΓΑΠ: Ομπάμα σώσε την Ευρώπη από τον εαυτό της

Με άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να οδηγήσει τις ΗΠΑ ώστε να πιέσουν την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα και κατά συνέπεια να σωθεί και η ίδια. «Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να βοηθήσει την Ευρώπη να σωθεί από τον εαυτό της», αναφέρει συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλβανοί έκαψαν την σημαία της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις αντιδράσεις της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και της Νεολαίας των Τσάμηδων σειρά είχαν διάφορα φόρουμ νέων από περιοχές της νότιας Αλβανίας οι οποίοι έκαψαν μια υποτιθέμενη «σημαία» της Χρυσής Αυγής αντιδρώντας έτσι στις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού….

Μοντέλο Διακυβέρνησης και Νέα Αναπτυξιακή Προοπτική

«La Grece est le seul exemple connu d'un pays vivant en pleine banque route depuis le jour de sa naissance. Tous les budgets, du premier jusqu'au dernier, sont en deficit». Edmont About, La Grece contemporaire, 1854.
Η μακροσκελής αυτή φράση του Γάλλου ιστορικού περικλείει όλο το μεγαλείο για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, δηλαδή ουδείς πλεονασματικός προϋπολογισμός. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί ότι το μοντέλο

Εκατοντάδες είδη βακτηρίων ανιχνεύονται στο μητρικό γάλα

Το μητρικό γάλα είναι σημαντικό εφόδιο στη ζωή -ίσως και λόγω των μικροβίων που περιέχει
Το μητρικό γάλα, και ειδικά το πρωτόγαλα που παράγεται αμέσως μετά τον τοκετό, περιέχει περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων, περισσότερα από ό,τι αναμενόταν, ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές. Υποψιάζονται μάλιστα ότι αυτή η πλούσια μικροχλωρίδα του γάλακτος είναι ωφέλιμη για τα βρέφη.

Η μεγάλη αποτυχία

Krugman Paul (στο ΒΗΜΑ)

Εφθασε πάλι ο καιρός για την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ενωσης Οικονομολόγων, ένα είδος μεσαιωνικού πανηγυριού που λειτουργεί σαν αγορά για ανθρώπους (με διδακτορικά που αναζητούν δουλειά), βιβλία και ιδέες. Και εφέτος, όπως τις προηγούμενες χρονιές, ένα θέμα κυριαρχεί: η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.
Αν είχατε ρωτήσει τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στη συνάντηση πριν από τρία χρόνια, οι περισσότεροι θα είχαν

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» Η ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΤΟ 26% Η ΕΛΛΑΔΑ 
 Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε η ανεργία στην ευρωζώνη, με το ποσοστό να φθάνει το 11,8% τον περασμένο Νοέμβριο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.
Πρόκειται για μια μικρή αύξηση από το 11,7% που είχε καταγραφεί για τους 17 της ευρωζώνης τον Οκτώβριο. Το ποσοστό για την ΕΕ στο σύνολό της ήταν αμετάβλητο τον Νοέμβριο, στο 10,7%.

Κακόγουστη βεντέτα

Είναι προφανές ότι η υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ έχει εξελιχθεί πλέον σε βεντέτα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Μια κακόγουστη βεντέτα με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά, βαρύτατες αντεγκλήσεις, πολλή λάσπη και ακόμη πιο πολλές ανοησίες.
Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Σε κλίμα εμπιστοσύνης η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά

Κεντρικά θέματα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ είναι η εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και περικοπών, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα καθώς και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων.

Σαμαράς: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα της οικονομίας, δήλωσε από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές του δηλώσεις με την Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από τη συνάντησή τους.

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας το Σαββατοκύριακο...


Σε συνέδριο, που πραγματοποιεί το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τη γερμανική πρωτεύουσα το ερχόμενο Σάββατο.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα συμπίπτει με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ μίλησε» ισχυρίζονται τώρα οι εισαγγελείς

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξέτασαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του usb που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ και ανακάλυψαν πότε έγινε η μεταγραφή του από δισκέτα σε στικάκι. «Το στικάκι μίλησε», ισχυρίζονται.

«Ναι» ΑΝΕΛ – Νικολόπουλου για παραπομπή Παπακωνσταντινου, Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπαδήμου

"Ναι" στην πρόταση Πάνου Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντινου, Βενιζέλου, Παπανδρέου αλλά και Παπαδήμου είπε ο ανεξάρτητος βουλευτή Νίκος Νικολόπουλος στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τοποθετείστε περίπου 100 τούβλα με κάποια συγκεκριμένη σειρά σ' ένα κλειστό δωμάτιο με παράθυρο που να είναι ανοιχτό.
Μετά στείλτε 2 με 3 υποψήφιους στο δωμάτιο και κλείστε την πόρτα.
Αφήστε τους μόνους, γυρίστε μετά από 6 ώρες και αναλύστε την κατάσταση: 1) Εάν μετράνε τα τούβλα, βάλτε τους στο Λογιστήριο.

Ληστής συνελήφθη όταν επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος... για ένα μπέργκερ

Ο ληστής ήθελε να απολαύσει ένα μπέργκερ στο φαστ-φουντ που λήστεψε
Ένας άνδρας που λήστεψε ένα κατάστημα αλυσίδας φαστ φουντ στο Ντιτρόιτ, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος μήνες μετά την ληστεία, για ένα μπέργκερ. Οι υπάλληλοι τον αναγνώρισαν και ειδοποίησαν τις Αρχές που τον συνέλαβαν.

Αμορτισέρ

ΕΙΝΑΙ ο κανόνας από το 2010. Κανένα κόμμα δεν βγαίνει από τη Βουλή με περισσότερους βουλευτές απ' όσους είχε όταν μπήκε. Ειπωμένο πιο σκληρά και με την αναγκαία ομοιοκαταληξία: μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, όλο και κάποιος βουλευτής δεν μένει.
Η διαπίστωση δεν γνωρίζει ιδεολογικές διαφοροποιήσεις. Ισχύει από δεξιά μέχρι αριστερά. Ο Δεκέμβριος ήταν μήνας Καμμένου, που έψαχνε να βρει τους βουλευτές του.

Αφού το έκαναν οι Ρώσοι, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;

Ζεράρ Ντεπαρντιέ οι Ρώσοι; Ιβάν Σαββίδης εμείς. Την ώρα που ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλ. Πούτιν χορηγούσε το ρωσικό διαβατήριο στον διάσημο Γάλλο ηθοποιό, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης αποφάσιζε να χορηγήσει ελληνική ιθαγένεια σ΄ έναν Ρώσο. Πρόκειται για τον Ρώσο, αλλά ελληνικής καταγωγής,

Έρευνα στον Τιτάνα προσφέρει λύση στο «παράδοξο του νεαρού Ήλιου»

 Επιστροφή στη νεογέννητη Γη
H πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα δημιουργεί ένα είδος φαινομένου του θερμοκηπίου.
Τα πρώτα δύο δισεκατομμύρια χρόνια της ζωής του, ο Ήλιος ήταν έως και 25% πιο ασθενικός από ό,τι σήμερα. Περιέργως, όμως, η νεογέννητη Γη δεν είχε μπει σε μια κατάψυξη που θα εμπόδιζε την εμφάνιση ζωής. Έρευνα στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου δίνει τώρα μια πιθανή εξήγηση σε αυτό το «παράδοξο του νεαρού, αμυδρού Ήλιου».

Πύθωνας στην Αυστραλία κουλουριάστηκε γύρω από 2χρονο κοριτσάκι... για να ζεσταθεί

Σοκ έπαθε μία γυναίκα στην Αυστραλία, όταν βρήκε έναν πύθωνα μήκους δύο περίπου μέτρων μέσα στο κρεβάτι της δίχρονης κόρης της. Η γυναίκα απομάκρυνε το φίδι, αλλά δεν δέχθηκε να θανατωθεί ή να απομακρυνθεί από τη φάρμα της. Όσο για τον λόγο που το ερπετό χώθηκε μέσα στο κρεβάτι της μικρής; Ειδικός δηλώνει ότι ήθελε απλά να ζεσταθεί.

Υποψίες

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη λίστα Λαγκάρντ; Κυρίως εκδοχές ή κατηγορίες, και μένει να αποδειχθούν ή να καταρρεύσουν. Υπάρχουν ωστόσο κάποια στοιχεία που δεν χρήζουν καμιάς απόδειξης - τα παραδέχονται οι εμπλεκόμενοι.
Π.χ., το πρώτο λάθος που διέπραξαν οι δύο πρώην υπουργοί οι οποίοι πήραν στα χέρια τους τη λίστα είναι ότι την πήραν στα χέρια τους. Ο έλεγχος των φορολογικών στοιχείων ανήκει στο ΣΔΟΕ και στις εφορίες. Ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι φορολογική Αρχή για να χειρίζεται φακέλους. Σε ανάλογη περίπτωση, ο Γ. Αλογοσκούφης δεν είχε αγγίξει καν μια λίστα από το Λιχτενστάιν.

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ η πληρωμή των φόρων

Στις τράπεζες μετακομίζει το γκισέ της Εφορίας, καθώς με δύο αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, προβλέπεται εφεξής η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ αλλά και των φόρων ακινήτων στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ. Ετσι οι φορολογούμενοι χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, θα μπορούν να εξοφλούν κάθε βεβαιωμένη τους οφειλή αλλά και φόρους

Γιατί στοχοποιούν τον Βενιζέλο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ της πολιτικής είναι συνυφασμένη με την ίντριγκα. Χωρίς την πρώτη δεν υπάρχει η άλλη· χωρίς τη δεύτερη η πολιτική θα έμοιαζε με μάθημα στο κυριακάτικο Κατηχητικό της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας, μεγάλη η χάρη Της. Ως εκ τούτου, δεν βλέπω τίποτε κακό στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στο κάδρο των ευθυνών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και ο

Ξεναγός ο Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας προσφέρθηκε να είναι εθελοντής... ξεναγός στην Αρχαία Ολυμπία. Η προσφορά του περιορίζεται όμως στον Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Γιοάχιμ Γκάουκ, τον οποίο προσκάλεσε στην Ελλάδα και να τον ξεναγήσει μάλιστα ο ίδιος στην περιοχή της Ολυμπίας.

Συνέντευξη Παπακων/νου στη ΝΕΤ


Αποφασίζουμε και διαγράφουμε

Το περίφημο usb πέρασε από πολλά χέρια και όσες υποψίες βαραίνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου άλλες τόσες βαραίνουν τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Επιπλέον όσο ευσταθεί η κατηγορία ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε ονόματα για να απαλλάξει συγγενείς του άλλο τόσο ευσταθεί η κατηγορία ότι άλλος τα αφαίρεσε για να τον ενοχοποιήσει. Τούτων δοθέντων είναι χρήσιμη η παραπομπή όλων.

Αποκάλυψη Καραμανλή: Με πίεσαν για να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2012...

Διαψεύδει τα σενάρια για την "επιστροφή" του ο πρώην πρωθυπουργός που αποκαλύπτει πως ήθελε να εγκαταλείψει την πολιτική από τις προηγούμενες εκλογές
Όχι μόνο είναι κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο της επανάκαμψής του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, αλλά σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε σε βουλευτή της Ν.Δ. λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν ήθελε να είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2012.

Ολοι οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνστατίνου είδαν τη λίστα πλην ΣΔΟΕ

Δήλωσε ότι οι πρώτοι 20 μεγαλοκαταθέτες είναι φοροφυγάδες – Παραδέχτηκε ότι ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν ο καλύτερος - «Αδειασε» τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη αλλά «έδειξε» και τον Ε. Βενιζέλο.

Turkish Airlines: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονιού στην Κωνσταντινούπολη

Σαρανταεννέα σκάφη καθηλώθηκαν την Τρίτη και τριανταπέντε τη Δευτέρα
Στην ακύρωση 49 πτήσεων προς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού προχώρησαν την Τρίτη οι τουρκικές αερογραμμές εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Χιόνια και στην Αθήνα - Κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα

 Κλειστά σχολεία και προβλήματα στις μετακινήσεις
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ώς τον Άγιο Πέτρο. Έκλεισε και η λεωφόρος Διονύσου από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο. Κλειστά είναι τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ερυθρές, Βίλια, Αφίδνες και Χασιά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Αρσάκεια