Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Το κατά Μανιτάκη κράτος

Μέσα στο χάος των εξελίξεων γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ», δεν δόθηκε η αναγκαία προσοχή σε κάτι πρωτοφανές: στον ορισμό του κράτους «κατά Μανιτάκη», ο οποίος, προχθές, δήλωσε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή, όπως ρητά είπε, εκείνες «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».

Παραμύθια με δράκους


Κάποτε ήταν το Βατοπέδι. Αμέσως μετά η υπόθεση SIEMENS. Νωρίτερα η υπόθεση Κοσκωτά. Και πριν από το Βατοπέδι, η υπόθεση Ζαχόπουλου. Του αρέσουν του Έλληνα τα παραμύθια με δράκους και τα πολιτικά πριγκιπόπουλα, τα οποία όταν μπορέσουν βουτάνε τα δάχτυλα στο μέλι κι εξαφανίζονται από το πολιτικό σκηνικό…

Σοβαρά και γελοία

 Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από τη στιγμή που διαπιστωμένα έχει αλλοιωθεί η λίστα Λαγκάρντ ορθότατα έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να εντοπιστεί ο υπεύθυνος και να του καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες του ανήκουν. Μόνο που στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής κινδυνεύει να χαθεί η αίσθηση του μέτρου και να φτάσουμε σε καταστάσεις που δεν απέχουν και πολύ από τη γελοιότητα.
Θεωρητικά η μη αξιοποίηση της λίστας είναι ενδεχόμενο να έχει στερήσει το ελληνικό δημόσιο από κάποια έσοδα. Αν συντρέχουν ή όχι οι προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση ενός τέτοιου

Σε λίγες μέρες η συγχώνευση των Πανεπιστημίων

Σε λίγες ημέρες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το οποίο περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο κ. Αρβανιτόπουλος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εργασίας και Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας.

Βρέθηκε ο υπάλληλος που κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD

"Πήρα μόνο εντολή να αντιγράψω τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες"
 Οι οικονομικοί εισαγγελείς σήμερα εξέτασαν τον μετακλητό υπάλληλο του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος για πρώτη φορά, σε όλο αυτό το απίστευτο σίριαλ με τη λίστα Λαγκάρντ, φέρεται να παραδέχεται πώς κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD, που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία.

Η συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε ποτέ...

Η συνάντηση που είχε το βράδυ της προηγούμενης Tρίτης στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κώστα Σκανδαλίδη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα απο το γραφείο του Αντώνη Σαμαρα στο ισόγειο του κτιρίου, δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Κρατήθηκε μυστικη. Οι δυο τους συζήτησαν αρκετά περίπου για 20 λεπτά και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αλλά και για το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου.

Αποκλειστικό: Συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα

Χειλάς Νίκος Βερολίνο, Γερμανία 
 Θα γίνει μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχτηκε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών - Η ελληνική κυβέρνηση δεν έφερε αντίρρηση
 Στην αρχή ήταν φήμη, τώρα έγινε βεβαιότητα: Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών επιβεβαίωσε την Πέμπτη τη συνάντηση, που θα διαρκέσει μισή περίπου ώρα και αποφασίστηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μνημόνιο γέμισε δυστυχία την Ελλάδα

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αφορούν στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις πρωτίστως του Γιώργου Παπανδρέου και δευτερευόντως του Λουκά Παπαδήμου.
Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο, αποκαλυπτικό της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης των ελληνικών νοικοκυριών είναι ότι το 2011 βρέθηκαν κάτω από το επίσημα αναγνωριζόμενο από την ΕΕ επίπεδο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 400.000

Τυπογραφείο… πλαστών χαρτονομισμάτων

Σε εργαστήριο κατασκευής πλαστών χαρτονομισμάτων είχε μετατρέψει το τυπογραφείο του ένας 60χρονος στην Πρέβεζα, ο οποίος συνελήφθη χτες το μεσημέρι από αστυνομικούς έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. 
 Οι αστυνομικοί σε αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν στο τυπογραφείο, βρήκαν 1712 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικής αξίας 85.600 ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε 856 φύλλα

Η αποκρατικοποίηση της αλληλεγγύης

 Tου Πασχου Μανδραβελη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η απάντηση στο αίτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν μια ερώτηση: «Μα τι κάνει το κράτος;» Η αλήθεια είναι ότι το κράτος πλήρωνε πολλά, αλλά δεν επιτύγχανε πολλά. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ, οι κοινωνικές δαπάνες στην Ευρώπη των «15» ήταν το 2004 στο 27,6% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα ήταν στο 26%. Ομως: Στην Ε.Ε. τα κοινωνικά επιδόματα μείωναν το ποσοστό της φτώχειας κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες, στην Ελλάδα μόνο κατά τρεις. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικές δαπάνες στην Ευρώπη έχουν τριπλάσια αποτελεσματικότητα από τις

Κοπή βασιλόπιτας της Κοινότητας Κολωνίας

Κοπή βασιλόπιτας στην Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας 
Η Ελληνική Κοινότητα καλεί τα μέλη της το Σάββατο, 12 Γενάρη 2013 στους χώρους της Κοινότητας για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας.

Ο μεγάλος ελληνικός στρατός

Στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης τύπου βρίσκεται ένα εκτενές άρθρο της Νeue Zürcher Zeitung για τον ελληνικό στρατό και της Süddeutsche Zeitung, που εξηγεί γιατί η Κύπρος αποτελεί μαγνήτη επενδύσεων.
Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αναφέρεται σε εκτενέστατο άρθρο του ιστορικού Έκεχαρντ Κραφτ, στον ελληνικό στρατό και σημειώνει: «Ακόμα και εάν οι στρατιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα περικόπηκαν σημαντικά ως αποτέλεσμα της κρίσης, ο στρατός παραμένει πολυάριθμος.

Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση των Ελλήνων της Κολωνίας

Auf Jobsuche in Deutschland / Junge Griechen flüchten vor der Krise Συνέντευξη στο WDR του γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας για τη νεομετανάστευση
Συνέντευξη στο WDR (Westdeutscher Rundfunk) για τη νεομετανάστευση έδωσε χθες o γραμματέας της Ελληνικής

Μία «αιωνιότητα» και ένα... πτυχίο

Tου Αποστολου Λακασα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πρωτοτυπία της χώρας αποτελεί το γεγονός ότι στα πανεπιστήμια πιο πολλοί είναι οι φοιτητές που χρωστούν μαθήματα παλαιότερων ετών σπουδών από εκείνους που φοιτούν κανονικά στο έτος των σπουδών τους. Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο τέλος του έτους 2010-2011 στα πανεπιστήμια ήταν εγγεγραμμένοι 347.304 φοιτητές, εκ των οποίων οι 168.478 εντός του ελάχιστου χρόνου σπουδών της σχολής τους (συνήθως τετραετία), ενώ οι 178.826 βρίσκονταν στο 5ο, 6ο, 7ο, 8ο κ.ο.κ. έτος σπουδών.

Τα «μάζεψε» ο... αντιεξουσιαστής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, σχετικά με τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί από δηλώσεις του σχετικά με τη βίλα Αμαλίας, χαμηλώνοντας τους τόνους, αφού αποφάσισε να αυτοπροσδιορίζεται από την «κομματική του ιδιότητα».

Επειγόντως πάταξη της φοροδιαφυγής

Στην Εφορία η Ελλάδα αναστενάζει. Οργισμένοι Ελληνες για τους άδικους φόρους που καλούνται να πληρώσουν και από την οικονομική τους αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εκτοξεύουν αναθέματα κατά του άθλιου, αναποτελεσματικού και φορομπηχτικού κράτους.
Θυμωμένοι επιτίθενται φραστικά κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο με τις αποφάσεις του τιμωρεί δικαίους και απαλλάσσει αδίκους. Και ο θυμός φουσκώνει, όταν μαθαίνει για τις λίστες, αλλά δεν βλέπει να μπαίνουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ώστε να ανακουφιστούν οι πλέον αδύναμοι.

ΠΑΣ Γιάννινα-Φωστήρας 2-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε εύκολα με 2-0 τον Φωστήρα και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η ρεβάνς στο γήπεδο του Ταύρου  Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Πέμπτης (10/1) στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων", καθώς νίκησε με 2-0 τον Φωστήρα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση.

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ…

Από την αρχή που ξέσπασε ο θόρυβος για τη λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ οι περισσότεροι έριξαν τον λίθο του αναθέματος στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Και ήταν φυσικό. Τα ονόματα των συγγενών του είχαν εξαφανιστεί από τη λίστα.
Από του σημείου αυτού και μέχρι να καταργηθεί όμως το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου καταργήθηκε. Δεν ξέρω γιατί ή μάλλον ξέρω, αλλά δεν είναι της παρούσης, σχεδόν όλοι ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι. Ήθελαν να σταυρωθεί πριν να δικαστεί.

Βίλλα Ανωμαλία !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος  Γαλανοπουλος
Καλά το ότι όλες οι κυβερνήσεις θέλουν ένα θεματάκι με κακούς και μπιστόλια και φασαρίες και λίγες καρπαζιές, για να ασχολείται ο λαός, είναι πασίγνωστο το έχουμε μάθει πλέον όλοι! Κάπως πρέπει να μην ασχολείται με την άδεια τσέπη του, με τη άγρια φορολογία, με την τεράστια ανεργία!   

Ουδείς, λοιπόν, διδάχθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού...

«Eφαρμόστε τα προαπαιτούμενα (sic)...» απαιτούν οι δανειστές μας. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν έστω και τώρα, έστω και με βίαιο τρόπο υποστηρίζουν, όπως άλλωστε απαιτούν οι βασικές αρχές του Μνημονίου Νο 3. Προφανώς, αδιαφορούν αν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Διότι καλές οι μεταρρυθμίσεις, συνοδεύονται, όμως, και με μια απίστευτη εσωτερική υποτίμηση, που δεν θα έχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον κόσμο. Και όμως, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο «τέρας», που δήθεν προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα… ανταγωνιστική!

«Οικονομική διαμαρτυρία» στον 902

Ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε χθες τις… επιδόσεις των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά την οικονομική εξόρμηση για το τελευταίο δίμηνο του 2012.
Εκεί, παρατηρούμε ότι, ενώ στις περισσότερες οργανώσεις ο στόχος είτε έχει υπερκαλυφθεί, είτε έχει καλυφθεί στο 90 ή 95%. Χαρακτηριστικά, στην ΚΟΒ (Κομματική Οργάνωση Βάσης) Αιγαίου το ποσοστό κάλυψης φτάνει το 107,10%, στην ΚΟΒ Αττικής το 101,15%, στην ΚΟΒ Κεντρικής Μακεδονίας το

Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό

Tο ζάρωμα των δαχτύλων δεν οφείλεται στην είσοδο νερού στο δέρμα. Αντίθετα, ελέγχεται από το νευρικό σύστημα.
Πολλοί είχαν αναρωτηθεί, κανείς όμως δεν είχε εξηγήσει πειραματικά γιατί τα δάχτυλά μας ζαρώνουν όταν μουλιάσουν στο νερό. Βρετανική μελέτη δείχνει τώρα να επιβεβαιώνει μια παλιά θεωρία, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο μας βοηθά να πιάνουμε υγρά αντικείμενα.

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο «τιμών αλληλεγγύης» από τους παντοπώλες της Καλαμαριάς

Το δικό τους πρωτότυπο "κίνημα" ξεκινούν στις 14 Ιανουαρίου τα παντοπωλεία της Καλαμαριάς, προσφέροντας ορισμένα από τα προϊόντα τους σε τιμές κόστους, μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά από το οργανωμένο εμπόριο. Για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, οι πολίτες που θα

Αλλάζουν τα πάντα στα διπλώματα το 2013

Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορεί τον Κλάους Κίνσκι η κόρη του Πόλα

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του εκλιπόντα πατέρα της, του βραβευμένου Γερμανού ηθοποιού Κλάους Κίνσκι, εκτόξευσε η κόρη του, Πόλα, υποστηρίζοντας ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.
Στο βιβλίο της, που θα εκδοθεί αυτό το μήνα με τίτλο «Στόμα Παιδιού», η Πόλα Κίνσκι αποκαλύπτει μια πολύ σκοτεινή πλευρά αυτού του «τρομερού παιδιού», που ήταν διαβόητο για τις κρίσεις οργής του στη διάρκεια γυρισμάτων και σε συνεντεύξεις.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στο δήμαρχο Ηρακλείου

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιδίκασε το δικαστήριο στον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, για την υπόθεση που αφορά μηνυτήρια αναφορά γνωστού επιχειρηματία, για «διακριτική μεταχείριση...

Υποθηκευμένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας!

Σαρωτικές αλλαγές στους όρους του μνημονίου θα περιλαμβάνει ο νόμος που φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση για ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το νέο νόμο σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της, τότε οι δανειστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου που κατέχει το Δημόσιο, ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Bενιζέλος: Ο Διώτης έκανε αντίγραφα της λίστας σαν μαρουλόφυλλα

«Με τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει ένας νευρικός κλονισμός. Δημοσιογραφικά τον εκφράζει ο Βαξεβάνης και πολιτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ.Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Διώτη καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσύρει εντός της ημέρας την πρόταση παραπομπής που αφορά το πρόσωπό του.

Χωρίς προηγούμενο η ανεργία: Στο 26,8%

 Περισσότεροι από 1.000 χάνουν τη δουλειά τους καθημερινά
 Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η κατάρρευση της απασχόλησης. Η ανεργία έφτασε μια ανάσα από το 27%, στο 26,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων έφτασε στο 1.345.715 άτομα, στο 26,8% του εργατικού δυναμικού έναντι 26,2% ένα μήνα νωρίτερα και 19,7% πριν από ένα χρόνο. Μέσα σε ένα μόλις μήνα προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων 36.219 άνθρωποι. Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 368.102 άτομα, δηλαδή περισσότερους από χίλιους κάθε μέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝ ...ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΩ !...

Τελικά καλύτερος σύμμαχος των νεοφιλελεύθερων που ζητούν τον ριζικό περιορισμό του κράτους, είναι το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο. Η απλή ανάγνωση της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών, αρκεί για να εξαγριώσει οποιοδήποτε πολίτη.
- Με διαρροή σχετικής εγκυκλίου έγινε γνωστό ότι το Δημόσιο προτίθεται να ζητά από τους πολίτες που έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποζημίωση για «ηθική βλάβη», διότι, λέει, η καθυστέρηση των οφειλών συνιστά προσβολή του… κύρους του !

Στα σκουπίδια καταλήγει το 50% των τροφίμων...

Βρετανική έρευνα εξηγεί ότι οι συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων στις κοινωνίες της Δύσης αφήνουν χωρίς φαγητό μεγάλα κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στα σκουπίδια καταλήγει περίπου το μισό των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως -ίσο με περίπου 2 δισεκατομμύρια

Σε τουρκικά χέρια και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας

Σε τουρκικά χέρια περνούν και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Dogus, με τη θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.

Το «αντίπαλο δέος» της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Λέγεται Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και διεκδικεί να γίνει το «γαλάζιο» αντίπαλο δέος της …Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Αυτό τουλάχιστον επιχείρησε στη Βουλή ως αντιλέγουσα κατά τη συζήτηση επί της ένστασης

Ποιους (δεν) βολεύει η στρατηγική της έντασης

Μπορεί το πολιτικό σύστημα να ζει και να αναπνέει στην αστερισμό της λίστας Λαγκάρντ ή ακόμα χειρότερα στο ρυθμό των συγκρούσεων γύρω από την περιβόητη βίλα Αμαλία,αλλά την ίδια ώρα η κοινωνία και η οικονομία βουλιάζουν σε μια όλο και μια πιο βαθιά κρίση και ύφεση χωρίς κανείς να έχει τη διάθεση και τη βούληση να ασχοληθεί ουσιαστικά. Γιατί φυσικά βολεύει τόσο τον κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση να σκιαμαχούν με κορώνες και πολιτικές

Οι δικηγόροι απέχουν αύριο πανελλαδικά

Να προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας.
Η απόφαση ελήφθη από τη συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε σήμερα το

Βερεσέδια

Ενα από τα μυστήρια της εγχώριας πολιτικής κουλτούρας είναι οι «προσκλήσεις» που απευθύνουν συχνά οι ημέτεροι πρωθυπουργοί - και οι αρμόδιοι υπουργοί - σε ξένους επιχειρηματίες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που συνέβη, ήταν μόλις προχθές από τον Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία.

Τηλεσκόπια αποκαλύπτουν τον καιρό στους καφέ νάνους

Τι καιρό κάνει σε έναν καφέ νάνο; Οπωσδήποτε νεφελώδη και μάλιστα με πυκνά καφετιά σύννεφα, όπως μπορείτε να δείτε στον πρώτο μετεωρολογικό χάρτη ενός τέτοιου ουράνιου σώματος που συντάχθηκε από τα δεδομένα των τηλεσκοπίων Spitzer και Hubble της NASA.

Τα τατουάζ του υποψήφιου προέδρου


Εύκολα θα τον ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος, δύσκολα μέσα στο σκοτάδι. Ο Βλαντίμιρ Φραντς, συνθέτης και καθηγητής Μουσικής, είναι μια κινητή ζωγραφιά, ένας λάτρης των τατουάζ με τα οποία έχει καλύψει ακόμη και το πρόσωπό του. Την ιδιαίτερη εμφάνισή του συμπληρώνει επίσης το κούρεμα «μοϊκάνα». Ο Φραντς είναι ο πιο απρόβλεπτος από τους εννέα υποψηφίους οι οποίοι θα

Κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο και τον δηλητηρίασαν με κυάνιο

Η σορός του 42χρονου θα εκταφεί προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις
Κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο και πέθανε ένα μήνα μετά. Ο 46χρονος Ινδός Ουρόχ Καν μία μόλις ημέρα μετά την παραλαβή μέρους του χρηματικού ποσού που κέρδισε βρέθηκε νεκρός.Η περίεργη υπόθεση ανοίγει ξανά έξι μήνες μετά καθώς από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν αποδεικνύεται ότι ο άτυχος άνδρας δηλητηριάστηκε, καθώς στο αίμα του βρέθηκε ποσότητα κυανίου.

Κύματα

«ΣΩΣΤΑ κάνει ο Σαμαράς που πήγε στη Γερμανία αντί να ασχοληθεί με τη λίστα Λαγκάρντ. Η σταθερότητα της χώρας περνάει από το Βερολίνο και όχι από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Καμμένους». Το λέει κατ' ιδίαν πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Δεν τα 'χε ποτέ καλά με τον νυν Πρωθυπουργό. Αλλά παραδέχεται ότι «ο Σαμαράς δεν έχει κάνει κανένα λάθος από τότε που πήγε στο Μαξίμου».

Handelsblatt: Το Μάρτιο η διάσωση της Κύπρου

Η Ευρώπη περιμένει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου
Η Κύπρος μπορεί να περιμένει ένα σχέδιο διάσωσης στις αρχές Μαρτίου σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt την Tετάρτη. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ότι οι υπουργοί

Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ

Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συγκρατώ δύο σημεία. Ενα πρωτοφανές και ένα αποκαλυπτικό.
Το πρωτοφανές είναι η δήλωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά στην κυβέρνηση μέσων -  τραπεζών - πολιτικού προσωπικού που εγκαθίδρυσαν η τρόικα και οι δανειστές».
Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται στον ρόλο που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και ο οποίος είναι να ελέγχει την κυβέρνηση που με την ψήφο του επίσης επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Αποκαλυπτική κατάθεση Σαξώνη κατά Παπαγεωργόπουλου

 Σαξώνης: «Έφαγα» 18 εκατ. για λογαριασμό του Λεμούσια
Καταπέλτης εναντίον του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του στενότερού του συνεργάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ήταν στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ, Παναγιώτης Σαξώνης.
 Όπως είπε, μέσα σε εννέα χρόνια υπεξαίρεσε τουλάχιστον 18 εκατομμύρια ευρώ, καθ υπόδειξης του κυρίου Λεμούσια.

Το στικάκι διχάζει (και) τους εισαγγελείς

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ μας δουλεύει μου φαίνεται. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Μέχρι προχθές γνωρίζαμε ότι με εντολή του εποπτεύοντος τους οικονομικούς εισαγγελείς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, το διαβόητο (πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω;) στικάκι από το οποίο θα προέκυπτε με βεβαιότητα πότε αυτό δημιουργήθηκε, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος αλλοίωσε τελικά την επίσης διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα περαιτέρω.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Δ. Σιούφας: Ενας και μοναδικός αριθμός για τις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο...

Την πρότασή του για τη χρήση του ενός και μοναδικού αριθμού για κάθε πολίτη, ο οποίος να καλύπτει την κοινωνική ασφάλιση – υγεία, το φορολογικό μητρώο και το δελτίο ταυτότητας επαναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Όπως αναφέρει, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ΑΜΚΑ.

Καλοί και κακοί καταληψίες

Βλακεία έκαναν οι καταληψίες της Βίλας Αμαλία. Δεν έπρεπε να φιλοξενούν άστεγους, ντόπιους και αλλοδαπούς. Έπρεπε να έχουν μετατρέψει το νεοκλασικό σε πολυτελές εστιατόριο. Θα μάζευαν λεφτά με το τσουβάλι. Τόσα χρόνια, δυο δεκαετίες, θα είχαν γίνει πλούσιοι. Και κυρίως θα ήσαν αξιοσέβαστοι και αποδεκτοί από το σύστημα.
Όπως οι άλλοι καταληψίες, στην περιοχή της Πλάκας. Κι εκεί κατάληψη έχουν κάνει, όχι σε ένα αλλά σε δώδεκα ακίνητα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί δεν υπήρξαν όμως βλακείες, του τύπου «συλλογικότητα». Εκεί στήθηκαν ταμειακές μηχανές για καφετέριες και εστιατόρια.

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ευρώπη

Η έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη διαπιστώνει αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας. Σχέδιο Μάρσαλ ζητά η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ευρώπη αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Η ανεργία αυξάνεται και είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρει κανείς δουλειά. Στην έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις, που δημοσιοποιήθηκε χθες διαπιστώνεται ότι «τα εισοδήματα των νοικοκυριών

Βαξεβάνης: Έχω usb με πληροφορίες για το πότε και πως δημιουργήθηκε το πρώτο usb

Ως εξέλιξη-βόμβα καταγράφεται ο ισχυρισμός του Κώστα Βαξεβάνη στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίον, ο ίδιος έχει στη διάθεση του κι έχει υποβάλει σε εργαστηριακό έλεγχο ένα usb stick που προήλθε από το αρχικό (και σήμερα χαμένο) cd που έστειλαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ποιος από τους δύο «πείραξε» το στικάκι;

Παπακωνσταντίνου ή Διώτη δείχνει η «ταυτότητα» του USB
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο «μίλησε», αλλά η αποκρυπτογράφηση της «γέννησης» του καυτού ηλεκτρονικού αρχείου, με συνδρομή των τεχνικών του ΣΔΟΕ, ανακατεύει την τράπουλα των ποινικών ευθυνών για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.