Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Κινητικότητα για νέο κόμμα με τον Λουκά Παπαδήμο και «μετριοπαθείς»

Πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, κινήσεις του χώρου και μεμονωμένες προσωπικότητες συζητούν μεταξύ τους για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής τα εν λόγω στελέχη δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει αλλά έχουν οδηγηθεί σε κάποιες εκτιμήσεις:

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού;

Καταναλώνουμε πολλές φορές μεγαλύτερο «πολιτικό κεφάλαιο» απ' ό,τι χρειάζεται σε ορισμένα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Επιπλέον τα «θέματα» αυτά λειτουργούν και σαν «παγίδες» που εγκλωβίζουν τα πολιτικά κόμματα και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Βλέπουμε το «δέντρο» και χάνουμε το «δάσος».

Το «δαιμόνιο» της φυλής

 Μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο είναι, κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, η ζημιά από το διαρκές πάρτι των φαντασμάτων, που ροκάνιζαν παράνομα συντάξεις και επιδόματα. Κι αυτά μόνο στο ΙΚΑ. Βλέπετε, το δαιμόνιο της φυλής δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε... Ταμεία. Πρόσωπα που έχουν πλήρη γνώση των οικονομικών του πολύπαθου Ασφαλιστικού της χώρας μιλούν για απώλειες σε ετήσια βάση που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Γερμανία: Όχι στην αποστολή στρατιωτικής δύναμης στο Μαλί

Εν αντιθέσει με τη Γαλλία, σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε απέκλεισε την αποστολή Γερμανών στρατιωτών για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές στο Μαλί και ζήτησε μια πολιτική λύση για να δοθεί τέλος στη βία στη χώρα αυτή.

Φανταστικός διάλογος μεταξύ δύο ηγετών

Αντώνης Τριφύλλης, metarithmisi.gr

 ’Το έχω δει τον είδα
Τον σπουδαίο Άνδρα να τρώει μία σούπα
Το είδα Μ’ ένα κουτάλι
Μ΄ένα κουτάλι την έβαζε στο στόμα..’’
Άντολφ Έντλερ, ‘’Ύμνος μετά την επίσκεψη του Μεγάλου Ανδρός’’ *

Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα διεξαχθεί ο διάλογος μεταξύ κ. Σόυμπλε και κ. Τσίπρα
Σ. Καλή μέρα κ. Πρόεδρε.
ΤΣ. Καλή μέρα κύριε Υπουργέ.

Ισπανία: Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές στους δρόμους

Χιλιάδες επαγγελματίες και χρήστες δημόσιας υγείας στη Μαδρίτη διαδήλωσαν σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα εναντίον του σχεδίου της περιφερειακής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση πολλών δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
Ντυμένοι με τις λευκές μπλούζες τους, γιατροί και νοσηλευτές διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες στο κέντρο της

Δεκατριάχρονος διένυσε 800 χλμ. για να βρει τους βιολογικούς του γονείς

Εντοπίστηκε κοντά στη Λειψία
 Ένα 13χρονο αγόρι, που ζει στην Ιταλία με τους θετούς του γονείς, πήρε την Μερσεντές του πατέρα του και διένυσε περίπου 800 χιλιόμετρα στην προσπάθειά του να βρει την βιολογική του οικογένεια στην Πολωνία.
Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Ιταλίας, το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του το απόγευμα της Πέμπτης, από την πόλη

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων

Με μουσική συναυλία κάτω από τον Πύργο του Άιφελ τελείωσε η μεγάλη διαδήλωση όσων αντιτίθενται στον γάμο των ομοφυλόφιλων.
Ύστερα από τέσσερις και πλέον ώρες πορείας, τα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, συγκεντρώθηκαν στον ελεύθερο χώρο πίσω από τον Πύργο του Άιφελ.

Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ

Γράφει στο aixmi.gr ο: Μιχάλης Ιγνατίου
 Πριν από δύο χρόνια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε δηλώσει ότι η ΑΟΖ αποτελεί μόδα και θα περάσει. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πραγματική μόδα από τον ελληνικό λαό που κατάλαβε την αξία της ΑΟΖ και σήμερα αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Χορός λιστών και... μυστικών


Φαρσοκωμωδία με... χοροεσπερίδα ξένων και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, απίστευτα «ξεχασιάρηδες» υπουργούς που χάνουν ή αφήνουν επί μήνες στο συρτάρι τους στοιχεία-φωτιά, που τους δίνουν οι πάσης φύσεως κατάσκοποι, εκπληκτικά νομοταγείς δημόσιους λειτουργούς που δεν κάνουν το παραμικρό, αν δεν λάβουν εντολή από τον υπουργό τους και πολλά άλλα ευτράπελα έχει καταντήσει πλέον η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Μεταξύ πολιτικής και κατσαπλιαδισμού

 Tου Πασχου Mανδραβελη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά κτίρια που ρημάζουν, όχι από τη χιλιοειπωμένη «αδιαφορία της Πολιτείας», αλλά από την ανεπάρκεια της κρατικής γραφειοκρατίας να διαχειριστεί το παραμικρό και συνεπώς την περιουσία μας. Το λογικότερο θα ήταν αυτά να πουληθούν ή να ενοικιαστούν (έτσι ώστε να πληρωθούν κάποιοι από τους λογαριασμούς του κράτους) ή να παραχωρηθούν σε συλλογικότητες· δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, πρωτοβουλίες κατοίκων κ.ά. Oμως αυτό που βλέπουμε και πάλι είναι η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, το οποίο η κοινωνία θέλει να είναι πολυτεχνίτης και γι’ αυτό κινδυνεύουμε να μείνουμε όλοι ερημοσπίτες.

Παράπονα στον δήμαρχο

Άκουσα για έναν δήμαρχο από τη Βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε του επίσκεψη στην πρωτεύουσα σκορπούσε χαρά σε κοπέλες, πρώην μέλη της Κομσομόλ που η σκληρή μοίρα τις πέταξε στα χαμαιτυπεία της λεωφόρου Συγγρού. Ο άνθρωπος που έλεγε την ιστορία δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε εγώ θα σας έλεγα. Αν δεν έχεις τις αποδείξεις, πας εσύ στη φυλακή και δεν πάει ο δήμαρχος. Και το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι συχνά η έλλειψη αποδείξεων - όχι εκείνων που κατατίθενται στην εφορία.

Ασύμμετροι φόροι εναντίον ισοπολιτείας

 Tου Nικου Γ. Ξυδακη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ολα σκόρπια. Οπως περνούν μπροστά στο βλέμμα μας, όπως ακούγονται από ράδια και μακρινές τηλεοράσεις. Αλλά όχι αναγκαστικά ασύνδετα μεταξύ τους.
Φορολογικά – ένα. Εμπειρος εφοριακός, με βαθμό διευθυντή, εξηγούσε ήρεμα αλλά πικρά: ο νέος φορολογικός νόμος θα εξουθενώσει τους ήδη αδύναμους, δεν συλλαμβάνει ύλη από τα υψηλά εισοδήματα, το σύστημα συλλογής αποδείξεων εμμέσως ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή κ.λπ. Ζητώ λεπτομέρειες.

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, γνωστοποιώντας παράλληλα τους όρους για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

H προσδοκώμενη έκρηξη

Tου Χρηστου Γιανναρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
H ελπίδα μπορεί να προκύπτει από οξυδερκή και νηφάλια κριτική εκτίμηση πραγματικών δεδομένων. Mπορεί όμως και να γεννιέται, περισσότερο ή λιγότερο, από το ένστικτο αυτοσυντήρησης – να εκκρίνει την ελπίδα η τυφλή (ασυνείδητη) ανάγκη ψυχολογικής αυτοάμυνας. «The human kind cannot bear very much reality» πιστοποιεί σοφά ο ποιητής – «το ανθρώπινο είδος δεν μπορεί να αντέξει πάρα πολλή πραγματικότητα» (T. S. Eliot, Burnt Norton I).

Πρώιμες καταδίκες και ευθύνες

 Φανταστείτε για μία στιγμή έναν εκ των αντιπροσώπων των δανειστών, ας πούμε τον κ. Πολ Τόμσεν, να διαβάζει το πρωί την αναφορά που του στέλνουν καθημερινά από την Αθήνα με τις περιλήψεις των δελτίων ειδήσεων των καναλιών, την ειδησεογραφία και την αρθρογραφία των εφημερίδων. Σίγουρα θα έχει τρελαθεί με τα απίστευτα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και αφορούν τη «Λίστα Λαγκάρντ».

Τσίπρας στη DW: Επιβεβλημένη η ομαλοποίηση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ - Γερμανίας

Άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό πολικό κόσμο θέλει να δρομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. Αποκλειστική συνέντευξη στη Deutsche Welle
Στο επίκεντρο της συνέντευξης με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνάντηση του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αύριο Δευτέρα. Και όπως υπογράμμισε ο Αλέξης

Έντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό

Έντονη κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής». «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Βήμα δείχνει την απαράμιλλη ικανότητα του κ.Σαμαρά να είναι ταυτόχρονα ιεροκήρυκας ενός νέου εμφυλιοπολεμικού διχασμού με συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αρχιστράτηγος της συγκάλυψης της διαφθοράς

Ισοπαλία στα Γιάννενα: ΠΑΣ -ΠΑΟ 0 - 0

«Κόλλησαν» στον φρεσκοοργωμένο χωράφι" που το λένε   «Ζωσιμάδες»
  Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Ζωσιμάδες». Καλύτεροι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, βάση των ευκαιριών που είχαν στην αναμέτρηση. Κακή εμφάνιση από τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία

Παιχνίδια

Του Γιώργου Λακόπουλου στα ΝΕΑ
Πολύ μπλέκει το πράγμα με τη λίστα Λαγκάρντ - προφανώς γιατί περιέπεσε στον κυκλώνα της τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα κόμματα δεν θέλουν την αλήθεια, θέλουν να ματώσουν τους αντιπάλους τους. Ετσι αντί να  απαντώνται ερωτήματα, προστίθενται καινούργια. Κι όμως αυτή η υπόθεση είναι εντυπωσιακά απλή.
Πρώτο και σημαντικότερο: από τη λίστα αποδεδειγμένα αφαιρέθηκαν τρία ονόματα. Γι' αυτό κατηγορείται ο

Όσο πιο όμορφοι είναι οι άνδρες τόσο καλύτερα αμείβονται

Δε συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες
Η εμφάνιση σημαίνει πολλά και για τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα του είδους της που πραγματοποιήθηκε από οικονομολόγους αυστραλιανών πανεπιστημίων και σύμφωνα με αυτήν, όσο πιο όμορφοι είναι οι άνδρες τόσο
καλύτερα αμείβονται!
Κατά μέσο όρο η φυσική ομορφιά τους αποφέρει 32.150 δολάρια, έξτρα, ετησίως!

Λήμνος: Νέος σεισμός 4,8 R με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή

Νέα σεισμική δόνηση, σημειώθηκε στις 10:15πμ στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου, της τάξης των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται για μετασεισμό του σεισμού της 8ης Ιανουαρίου, καθώς και ότι η μετασεισμική ακολουθία

''Η Πίτα του Ηπειρώτη''. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' το πρωί.
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας.  Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον ενεργές οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 1.000.000 πανελλαδικά και εκτός Ηπείρου, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2013».

Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη δομή στο Σύμπαν

Τη μεγαλύτερη γνωστή δομή στο Σύμπαν, ανακάλυψε ομάδα αστρονόμων φέρνοντας νέα δεδομένα στην προσπάθεια προσέγγισης του δομικού προσδιορισμού του σύμπαντος.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια ομάδα από κβάζαρ, τη μεγαλύτερη δομή του σύμπαντος, η οποία καλύπτει 4 δισεκατομμύρια έτη φωτός απόσταση.

Η κατάθεση-φωτιά συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου που «καίει» τον πρώην υπουργό

Η λίστα Λαγκάρντ βρισκόταν για οκτώ ολόκληρους μήνες στο συρτάρι του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά οι ενέργειες του πρώην Υπουργού Οικονομικών κινούνταν σε ρυθμούς...χελώνας , μέχρι την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011.

Εκτοξεύθηκαν το 2012 στις ΗΠΑ οι διαδικτυακές αγορές μέσω «έξυπνων» συσκευών

Τα διαδικτυακά «ψώνια» μέσω «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο στις ΗΠΑ το 2012, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη cnet.com. Οι αγορές που έγιναν με τη χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών - ταμπλέτων αυξήθηκαν κατά 81% σε σχέση με το 2011.

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 24.710 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 24.710 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού θα πρέπει να δικαιολογήσουν την προέλευση κεφαλαίων ύψους 6,9 δισ. ευρώ ή να αποδείξουν ότι αυτά προέρχονται από εισοδήματα για τα οποία έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.
Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν όχι μόνο να καταβάλουν πρόσθετους φόρους αλλά θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα

Ψάχνοντας τον Happy Feet

Μοιάζει με ριμέικ του «Happy Feet», της ταινίας κινουμένων σχεδίων με τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο που είχε πάθος με τον χορό και θεωρούσε τους ανθρώπους εξωγήινους. Κάπως έτσι μπορεί να

Ιστορίες έρωτος και αναρχίας

Του Δημήτρη Μητρόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
«FILM d'Αmore e d'Anarchia»! Αυτός είναι ο πρωτότυπος ιταλικός τίτλος της ταινίας «Ιστορία έρωτα και αναρχίας» της Λίνα Βερτμίλερ από το 1973, με τον Τζιανκάρλο Τζιανίνι και τη Μαριάντζελα Μελάτο. Στην Ιταλία του Μεσοπολέμου ένα αγροτόπαιδο, θυμωμένο γιατί οι φασίστες σκότωσαν τον κολλητό του, πάει στη Ρώμη με στόχο να σκοτώσει τον Μουσολίνι. Ωστόσο η διαμονή του σε έναν οίκο ανοχής αλλάζει τα δεδομένα. Η ανατρεπτική διάθεση παγιδεύεται στα λευκά σεντόνια.

Θεσσαλονίκη: Σε δικαστική δίνη... Παπαγεωργόπουλος - Λεμούσιας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ 
στο agelioforos.gr
«Τα ψέματα τελείωσαν», συνηθίζει να λέει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κάθε φορά που συναντά τις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της υπεξαίρεσης- «μαμούθ» για την οποία είναι κατηγορούμενος.
Ωστόσο λίγες ημέρες πριν από την τελική κρίση του δικαστηρίου, ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Παναγιώτης Σαξώνης, στην απολογία του εξαπέλυσε ευθείες βολές προς το στενότερο
Συγχωνεύσεις, καταργήσεις
Τα χαρτιά του ανοίγει το υπουργείο Παιδείας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ως προς το σχέδιο «Αθηνά», που αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ, τμημάτων και σχολών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της

Ο σκληρός εργοδότης Άδωνις...

...απέλυσε τους υπαλλήλους του, προφασιζόμενος την κρίση...
Ότι εκμεταλλεύεται τις νέες ισοπεδωτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος περισσότερα ως επιχειρηματίας, κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής, τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Μετά την Αγκαθα

Του Παύλου Τσίμα στα ΝΕΑ
Ο καταλογισμός ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ είναι η μία όψη του προβλήματος. Η ουσία όμως είναι να διορθώσουμε τις αιτίες του κακού Για όσους παρακολουθούν την υπόθεση σαν να πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, από τα κλασικά στο στυλ του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ ή της Αγκαθα Κρίστι, είναι η στιγμή που η πλοκή γίνεται πυκνή και όλα μπερδεύονται. Εκείνος που ήσουν βέβαιος πως είναι ένοχος αποκτά κάποιο άλλοθι και αρχίζεις να αμφιβάλλεις. Νέοι ύποπτοι

Λίστα φοροφυγάδων

 Του Γιώργου Παπαχρήστου
Η πόλωση που κορυφώνεται αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ έχει επιτύχει ήδη αυτό που πολλοί θα εύχονταν, και μεταξύ τους ασφαλώς όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα, δηλαδή τον πλήρη αποπροσανατολισμό σχετικά με το κύριο θέμα αυτής της λίστας, και της κάθε σχετικής λίστας: τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Για λόγους που ασφαλώς έχουν να κάνουν με την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΧΡΥΣΑ 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 
 Δημαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών τους και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Πηγαίνεις με τα εσώρουχα και σου κάνουν δώρο… ρούχα

Πρωτότυπη προσφορά καταστήματος στο Παρίσι
 Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στο Παρίσι και ένα κατάστημα έκανε μια αρκετά περίεργη και πρωτότυπη ειδική προσφορά: «Άμα πας με τα εσώρουχά σου, σου κάνουν δώρο ένα ρούχο!»

'' ΠΥΡΑ '' ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, Σωτήρης Χατζηγάκης, σε άρθρο του αναφέρει: "Σήμερα διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα, πως η χώρα μας αλλάζει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και παραδίδεται απόλυτα στον «γερμανικό άξονα» και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Κάτω από την πίεση του χρέους –και χωρίς καμιά μέσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική σχεδίαση– η σημερινή κυβέρνηση λέει «ναι σε όλα» στη Γερμανία. Ίσως γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασωθεί η χώρα από την χρεοκοπία".

«Μπορεί να έχουμε εκπλήξεις με τη λίστα»

Ανοικτό αφήνει ο Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο σύστασης και εξεταστικής επιτροπής εκτός από την προκαταρκτική για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής επισημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του

Πώς χάθηκαν οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου ...

Η ιδέα ήταν απλή και σχετικά εύκολη στην εφαρμογή. Τι προέβλεπε; Προσλαμβάνουμε έναν αριθμό δικηγορικών εταιριών, οργανωμένων και επιχειρησιακών, και τους αναθέτουμε το δύσκολο έργο της συγκέντρωσης στοιχείων που... αφορούν σε μεγάλους οφειλέτες του δημοσίου.

Ο Κλουζώ και η λίστα Λαγκάρντ

Για «επίδοξους μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ» κάνει λόγο ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξεκινούν νέο γύρο δήθεν «αποκαλύψεων» για να καλύψουν την αποκαλυφθείσα σκευωρία τους» μετά «το ολοκληρωτικό φιάσκο που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ».

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 23.15, πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο του Στρέφη. Σύμφωνα με τις πρώτες

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Και το ψωμί ψωμάκι

Πρωτιά ακρίβειας σε είδη διατροφής, οικοδομικά, τουρισμό, λιανεμπόριο 
 Η Ελλάδα έχει τα πρωτεία ακρίβειας σε τέσσερις βασικούς κλάδους της οικονομίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ: είδη διατροφής, οικοδομικά υλικά, λιανεμπόριο και τουρισμό. Σε αυτούς τους κλάδους δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός ώστε οι τιμές να ισορροπήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης, η χώρα μας κατατάσσεται στις ακριβότερες σε βασικά είδη διατροφής όπως είναι το γάλα και το ψωμί, αλλά και σε είδη ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Ελληνικό γιαούρτι στο τραπέζι του Μπαράκ Ομπάμα για την τελετή ορκωμοσίας

Θα συνοδεύεται από φρούτα και δημητριακά
Το γιαούρτι γνωστής ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο γεύμα που θα δοθεί στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου.