Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Λαθρέμποροι πετρελαίου και απελπισίας

 - Θέλεις πετρέλαιο με 1 ευρώ το λίτρο; Χωρίς απόδειξη.
- Λαθραίο;
- Οχι, από αυτό που κλέβουν και τους περισσεύει. Το πουλάνε μετά πιο φτηνά…
Ο διάλογος μεταφέρεται όπως ακριβώς έγινε και πρακτικά σημαίνει ότι:
- Εταιρείες που τροφοδοτούν (πολυ)κατοικίες με πετρέλαιο, κλέβουν κάποια λίτρα. Το ξέραμε, γινόταν και πριν, ας προσέχαμε.
- Οι ίδιες εταιρείες διοχετεύουν εκ νέου το κλεμμένο πετρέλαιο στην αγορά, σε άτομα «εμπιστοσύνης», χωρίς παραστατικά

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τα… όπλα του εμφυλίου ξεθάβει η Χρυσή Αυγή

 Στοχοποιεί την Αριστερά για τη βια ανασύροντας κατηγορίες από το παρελθόν 
Με επιχειρήματα της εποχής του εμφυλίου και ανάλογη ακροδεξιά ρητορική επιχειρεί η Χρυσή Αυγή με μια ανυπόγραφη ανάλυση στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «η Αριστερά δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο», να αποδείξει ότι αποκλειστική μητέρα της βίας είναι η Αριστερά και ότι δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιό παρακράτος.

Ανέκδοτο

Ένα ζευγάρι μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά. Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.
"Ά, τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά", σχολίασε. "Η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι".

Διαφθορά α λά γκρεκ;

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιάννης Πανούσης
 1. Η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο τόσο διαδεδομένο που δικαιολογημένα αισθάνεται κανείς ότι είναι ενδημικό σε κάθε κοινωνία, σε κάθε περίοδο, σε κάθε θεσμό.
Διαφθορά στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, στους Δήμους, στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, στις Φυλακές.
Διαφθορά που «σκοτώνει» (στο χώρο της Υγείας), διαφθορά που «χτίζει» (Πολεοδομία), διαφθορά που (δεν) «πληρώνει» (Εφορία).

Απέναντι στις θύελλες

 Αν υποτεθεί ότι είναι ειλικρινής η στροφή την οποία επιχειρεί εδώ και μέρες ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ή ο ίδιος θα πρέπει να καταλάβει ή κάποιοι ωριμότεροι απ' αυτόν να του υποδείξουν ότι για ν' αποδειχθούν αποτελεσματικές οι πολιτικές κωλοτούμπες θα πρέπει να συνοδεύονται και από μια στοιχειώδη αυτοκριτική διάθεση. Oπως, για παράδειγμα, είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου με το «mea culpa» του ή πιο πρόσφατα ο Α. Σαμαράς με το υπαινικτικό «ουδείς αναμάρτητος».

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αναλύουν τις εξελίξεις...

Άσε τους άλλους να παίξουν τη λασπομαχία μέσα στη μεγάλη αίθουσα. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Αυτά θα μποούσαν να λένε οι πρωθυπουργοί  της χώρας μας, πρώην και νυν. Ο Σαμαράς, λ/όγω της ονομαστικής του γιορτής, δεν πάτησε το πόδι του στην ολομέλεια. Οι άλλοι   δύο πρώην πρωθυπουργοί,

Χωρίς λόγια


Η κατάληψη τυπικά είναι παράνομη. Ηθικά είναι;

Γράφει στο aixmi.gr ο: Τάσος Παππάς
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται για το θέμα των καταλήψεων – δυστυχώς με τρόπο που δεν βοηθάει, αφού περισσεύουν οι κραυγές, οι υπερβολές και οι δίκες προθέσεων – θέλω να θέσω δύο ερωτήματα:
1] Επιχείρηση «βαράει κανόνι», ωστόσο ο ιδιοκτήτης της κατέχει μεγάλη περιουσία και παχυλές καταθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν τον ενδιαφέρει να διατηρήσει στη ζωή τη μονάδα του. Επικαλείται οικονομικά προβλήματα,

«Καλά τους κάνει ο Μπένι»

Καυστικός για τους πρώην συναδέλφους του βουλευτές ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τη στάση τους στην ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Αφού τους μεν τους έβαλε να πουν 3 κάλπες και τους δε να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα τώρα λέει 4 κάλπες και τους διασύρει. Καλά τους κάνει», έγραψε στο Twitter.

Η λάθος «όξυνση» σε λάθος στιγμή...


Η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» έχει εξελιχθεί σε μια απίθανη «τραγική φαρσοκωμωδία», εξαιρετικά αποκαλυπτική του τρόπου λειτουργίας πολιτικών και υψηλόβαθμων δημόσιων λειτουργών. Η ανευθυνότητα περισσεύει... Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που τα ερωτήματα για «προθέσεις» και «σκοπιμότητες» να είναι δικαιολογημένα και βάσιμα. Αποκαλύπτει μάλιστα, εκτός όλων των άλλων, και τα χαμηλά ανακλαστικά του πολιτικού

Συνελήφθησαν 14 διακινητές παράνομων μεταναστών

Αναζητούνται άλλοι 14 σε Τουρκία, Βέλγιο και Γερμανία 
Στη σύλληψη 14 διακινητών παράνομων μεταναστών στην Αττική και τη Ρόδο προχώρησε η αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση. Ανήκαν σε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, διακινώντας με πλωτά μέσα μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, από και προς τη χώρα μας έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (πάλι) σε σταυροδρόμι

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Παρά τις ανοησίες περί «Μερκελιστών» και «Σόι-μπλε», που έλεγαν παλιά ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη η συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Αν μη τι άλλο, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πιθανώς να κατανοήσουν ότι η πολιτική ασκείται λαμβάνοντας υπόψη περισσότερες συνιστώσες από τις δικές τους. Θα μάθουν ότι η Ελλάδα είναι μέρος μιας ευρύτερης οικογένειας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία ναι μεν έχει συμφέροντα, αντιθέσεις, συγκρούσεις, αλλά έχει και κανόνες. Ο πρώτος κανόνας είναι ότι τα προβλήματα μεταξύ εταίρων λύνονται με ατέρμονες διαπραγματεύσεις αλλά όχι με μελοδραματισμούς ή απειλές για «πυρηνικό ολοκαύτωμα»· ειδικά αν είσαι το λιανοτούφεκο της ΟΝΕ.

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση - Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι εργαζόμενοι του Μετρό

Καμία υποχώρηση ως προς την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους εργαζομένους του Μετρό δεν κάνει η κυβέρνηση όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνεχιζόμενες απεργιακές

Η ΝΔ πασχίζει να σώσει Βενιζέλο και Παπανδρέου!

 Πλήρης αναμένεται και σήμερα ο νέος διασυρμός της Βουλής, με δράστες τους ηγέτες των κομμάτων της συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη!
Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που διοχετεύονταν χθες από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το πώς σκέπτονται οι ηγέτες τους να μεθοδεύσουν τους τρόπους ψηφοφορίας για την παραπομπή ή όχι σε προανακριτική επιτροπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

«Χειρόφρενο» και αύριο στο Μετρό - Ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 
 Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλαν και για αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες 24ωρες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Πέθανε τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

 Ο Μπιράντ ήταναπό μία από τις φιλελεύθερες φωνές της τουρκικής δημοσιογραφίας
Πέθανε ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Hürriyet»  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Ο 72χρονος Μπιράντ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και ήταν στην εντατική πτέρυγα του ιδιωτικού Αμερικανικού Νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης. Μέσω Twitter, ο γιος του, Ουμούρ, είπε ότι ο πατέρας του είναι στην εντατική  και ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του, αυτή τη δύσκολή περίοδο.

«Κάτσε κάτω ρε, πάλι πιωμένη είσαι;»

Νέα πρόκληση από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Tην ώρα που μιλούσε στη Βουλή ο κ. Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Επιθυμία μας είναι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα δυναμιτίσουμε το κλίμα στη Βουλή», μην ακούγοντας

Πρωθυπουργική βουκέντρα για γρήγορες επενδύσεις

Ιδού η Ρόδος, ιδού και οι... επενδύσεις. Αντί οι υπουργοί να λένε πολλά λόγια για τις επενδύσεις και η κυβέρνηση συνολικά να κάνει... λογοθεραπεία, ας προχωρήσουν σε κάτι πιο ταπεινό. Ας εγκρίνουν αύριο όλοι οι υπουργοί τις επενδύσεις που έχουν στα συρτάρια τους. Ας αφήσουν τις δολιχοδρομίες και ας προχωρήσουν στο αυτονόητο, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο για να βγει η χώρα από την κρίση και να προχωρήσει στον δρόμο της σωτηρίας.

«Κάποιοι έχουν κέρδος να παραγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις»

«Αν απαγορεύσουμε τη διερεύνηση και αποδειχθεί ότι η Βουλή συγκάλυψε θα έχουμε όλοι ευθύνες. Τότε θα πρέπει ο καθένας να απολογηθεί γιατί εκτέλεσε τις εντολές της συγκάλυψης και όχι της διερεύνησης», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος στην αρχή του λόγου του επιτέθηκε στον προλαλήσαντα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας: «Το ψέμα

Συνήθη εφευρήματα

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ως προς τα κύρια γνωρίσματά της, η πολιτική αντιπαράθεση δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο πέρασμα του χρόνου. Ο οξύς καταγγελτικός τόνος, που σπάνια υποστηρίζεται από τα γεγονότα, εξακολουθεί να έχει την τιμητική του σε έναν ανταγωνισμό φωνασκιών όπου ο ήχος βαραίνει περισσότερο από το νόημα. Το ξέρουμε άλλωστε και από τις τηλεοπτικές κόντρες ότι στο τέλος νικάει ο θορυβωδέστερος (ο αδωνογεωργιαδικότερος δηλαδή), απλώς και μόνο επειδή απελπίζει τους υπόλοιπους, μαζί και τους θεατές. Αγέραστα αποδεικνύονται και τα χονδροειδώς

Η τοποθέτηση του Ι. Μιχελογιαννάκη για τη λίστα Λαγκάρντ...

Με υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή Ηρακλείου Ιωάννη Μιχελογιαννάκη στην ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προανακριτικής εξέτασης».

Η δικομανής κυρία Κωνσταντοπούλου ...

Χαμένη  στην ...χαρτούρα!
Δεν είναι τυχαίο ότι θέλει να τους τυλίξει όλους σε μια ....κόλλα χαρτί! Με τόση χαρτούρα που εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Καμία Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα...

Για οικονομική και ψυχολογική εξάντληση κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων
Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται, με σημερινή του ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και παράλληλα στηρίζει τις προτάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

Λόγια

Του Γιώργου Λακόπουλου στα ΝΕΑ
Οσoι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι διασταύρωση - ή και σύγκρουση - ιδεών, απόψεων, επιδιώξεων και συμφερόντων με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων πρέπει να το ξεχάσουν. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις διακρατικές σχέσεις, η πολιτική ασκείται με βάση στοιχεία για λαδώματα και άλλες αντίστοιχες πράξεις. Τα κρατάει η κυβέρνηση μιας χώρας και χορεύει στο ταψί την κυβέρνηση μιας άλλης. Οσο περισσότερους φακέλους έχει στη διάθεσή της τόσο πιο ισχυρή είναι - τα υπόλοιπα περί οικονομίας κ.λπ. είναι για ξεκάρφωμα.

Κάποιοι ξεχνούν να... ιαθούν

 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε βήμα τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Πόσω μάλλον τις χειμωνιάτικες ημέρες που η βροχή, το χιόνι και ο πάγος κάνουν δύσκολο το περπάτημα. Και αυτό διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσουν κάποιο πόδι και να απολυθούν! Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, το προβλέπει η εγκύκλιος 155734/Δ1 της Διεύθυνσης Προσωπικού του υπ. Παιδείας στην οποία καθορίζεται το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης.

Oι ευθύνες στους …καταναλωτές

Ο πολύς κ. Παπακωνσταντίνου είναι αυτός που ανακάλυψε το 2010 την πυρίτιδα των αποδείξεων. Ονόμασε μάλιστα πομπωδώς τη νέα εκστρατεία για την χορήγηση αποδείξεων ως «κίνημα των αποδείξεων» και το εκθείασε ως λυδία λίθο της απαλλαγής της οικονομίας από τη φοροδιαφυγή και την παράλληλη ή υπόγεια ή παραοικονομία. Όπως και τις προηγούμενες φορές στην ιστορία του φορολογικού συστήματος, το «κίνημα» απέτυχε.

Σε 4 δόσεις η παρακράτηση στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Ξεκινά από τις συντάξεις των τεσσάρων επόμενων μηνών
Σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, θα παρακρατηθεί από τις συντάξεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το ποσό της νομοθετημένης μείωσης που αναλογεί στις συντάξεις Ιανουαρίου του 2013 και εφαρμόζεται σε συντάξεις που ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ.

Το ευρώ... και η αναθέρμανση νέου «ψυχρού πολέμου»

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μέχρι το 2007, δηλαδή πριν ξεσπάσει το τραπεζικό κραχ στην Αμερική και εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο, ο πόλεμος των συναλλαγματικών ισοτιμιών είχε περιοριστεί από τους πρωταγωνιστές του. Η αφορμή για την αναθέρμανση ενός νέου «ψυχρού πολέμου» –οικονομικής φύσεως αυτή τη φορά– προήλθε από την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, γεγονός που αποτέλεσε προπομπό της σημερινής κρίσης χρέους. Και μετά την προειδοποίηση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ότι το ευρώ «κινείται επικίνδυνα ψηλά», το ζήτημα παίρνει αιχμηρές διαστάσεις.

Διακρίσεις της βίας

Η τρομοκρατική απειλή, η δημοκρατία και ο θεσμικός ρόλος της Αριστεράς
Του Γιώργου Σιακαντάρη στα ΝΕΑ

Τι γίνεται σε αυτόν εδώ τον τόπο και πάνω που τα πράγματα φαίνονται κάπου να σταθεροποιούνται, με μεγάλο είναι αλήθεια κοινωνικό κόστος, ξεσπά μια εντελώς παράλογη βία; Μέσα σε μερικές ημέρες κατεγράφησαν 17 επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων, σε σπίτια δημοσιογράφων, σε τράπεζες. Σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού μας συστήματος και της δημοκρατίας; Αν είναι σχέδιο, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά αντιμετωπίσιμο.

Ψηφοδέλτια σε φλούο χρώματα

 Και γιατί αντί για 7 να μη βάλουν 17 κάλπες; Αφού προσέρχονται που προσέρχονται οι βουλευτές, ας βάλουν κι άλλα θέματα για ψηφοφορία απόψε στη Βουλή. Ούτως ή άλλως η διαδικασία δεν έχει να κάνει με τη βούληση των βουλευτών. Η Ολομέλεια δεν έχει κάποιον ουσιαστικό ρόλο απλά συνέρχεται για να βρεθούν όλοι μαζί οι εκπρόσωποι του έθνους, να τα πούνε στο εντευκτήριο και να επικυρώσουν τα προαποφασισμένα.

Τα καλύτερα των πρωινών

Το βράδυ η ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες

Παπακωνσταντίνου: «Αν υπάρχει ευθύνη, βαρύνει εμένα»
«Αν υπάρχει ευθύνη, βαρύνει εμένα», είπε, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ , τονίζοντας ότι οι συνεργάτες του ενήργησαν υπό τις οδηγίες του. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε μια λίστα αλλά υπήρχαν περίπου 2.000 ονόματα. «Δεν έχασα το CD», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι το παρέδωσε στη γραμματέα του για φύλαξη. «Δεν ξέρω που είναι σήμερα»,

Πολεμούν το AIDS με τον ίδιο τον ιό του

Αυστραλός επιστήμονας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν τρόπο να στρέψει τον ιό HIV εναντίον του εαυτού του ώστε αυτός να μην εξελίσσεται στη νόσο του AIDS. Ανακάλυψη που, εφόσον επιβεβαιωθεί και σε εκτενείς κλινικές δοκιμές, ανοίγει το δρόμο για την καταπολέμηση της μάστιγας. Ο Ντέιβιντ Χάριτς, του Ινστιτούτου Ιατρικής Ερευνας του Κουίνσλαντ, δηλώνει ότι κατάφερε να

Η παράνοια

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη στα ΝΕΑ
Οταν τη Δευτέρα έγραφα εδώ για τη «χαμένη ευκαιρία» που αποτελεί ο νέος φορολογικός νόμος, δεν περίμενα ότι την ίδια ημέρα η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» θα τους τα έλεγε ακόμη χοντρότερα στο κύριο άρθρο της.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η έγκυρη εφημερίδα μιλούσε για «φορολογική παράνοια».
Και πού να ήξεραν οι άνθρωποι ότι οι ημέτεροι αρμόδιοι συνέχισαν να βάζουν φόρους και έκτακτες εισφορές ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου νόμου!

Πιστολίδι για τετράχρονα παιδιά από την NRA

Με μια πρώτη ματιά, ο λόγος για τον οποίο ένα περίστροφο και μερικές σφαίρες, ένα iΡhone και ένα αντίτυπο της «Ιστορίας του Πίτερ του Λαγού», ενός πασίγνωστου στον αγγλόφωνο κόσμο παραμυθιού της Βρετανίδας Μπέατριξ Πότερ, βρίσκονται συγκεντρωμένα πάνω σ' ένα τραπέζι κατά πάσα πιθανότητα δεν

Ματσούκια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ
ΓΡΗΓΟΡΟ κουίζ για τους διεστραμμένους της πολιτικής ανάλυσης: Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Νίκου Δένδια; Οτι ενώ είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - άρα έχει την πολιτική ευθύνη των ανακαταλήψεων δημοσίων κτιρίων -, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσακώνεται μαζί του, αλλά με τον Κεδίκογλου ή με τον Λαζαρίδη ή με τον Φαήλο ή με τον Μουρούτη.

Στα 13,2 δισ. ευρώ οι οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο

Τα 13,2 δισ. ευρώ έφθασαν οι οφειλές των φορολογουμένων το 2012 προς το Δημόσιο, κάτι που υποδεικνύει την αδυναμία πληρωμών εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της ύφεσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκαν 1,1 δισ. ευρώ στη «μαύρη τρύπα».

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Με 100 είσαι ο καλύτερος

Σε διαβούλευση κατατίθεται άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο, εκτός απροόπτου δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Μόνη η ΝΔ στην ψηφοφορία για τους Ιμάμηδες

Πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο χθες στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με τους ιεροδιδασκάλους του κορανίου.
Χρειάσθηκε ένα πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο πολλών ωρών ώστε τελικά χθες να ανατραπούν όλα τα προγνωστικά και να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή η τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία βελτιώνονταν οι όροι επιλογής των ιεροδιδασκάλων του κορανίου για τα παδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Wie einst Lili Marlen (οπως πρώτα Λιλι Μαρλεν)

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θοδωρος Γαλανοπουλος
Από όταν ο κος Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε μαζί με τα παπούτσια μας και τα σπίτια μας  και τα τρακτέρ μας στο ΔΝΤ και στους άλλους δανειστές, τα πράγματα έχουν τελειώσει συμβολαιογραφικά! Όχι πολιτικά, αυτά έχουν τελειώσει εδώ και δεκαετίες!  Όταν οι Γερμανοί κατακτητές το 1941 έμπαιναν στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός Κορυζής αυτοκτονούσε! Στην Ελλάδα μπήκανε και Τρόικες, ελεγκτές, Φουχτελ,Ραιχενπαχ  και δεν συμμαζεύεται, αλλά ο κος Παπανδρέου  είναι περήφανος ακόμα και μας λέει ότι μας έσωσε!  

Από το παλαιό στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως 27 αρχαιότητες

Εγκρίθηκε η μεταφορά τους
Είκοσι επτά αποσπασματικές αρχαιότητες από τις αποθήκες του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως θα πάρουν τον δρόμο για το Νέο, καθώς ύστερα από αίτημα του δεύτερου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά ως προς την παραχώρησή τους.

Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου

Ένα από τα γνωστά κλισέ της πολιτικής είναι το “πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού”. Δυστυχώς η τρικομματική κυβέρνηση που αποφάσισε να συντάξει μια γρήγορη πρόταση παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική της Βουλής,ασκεί πλέον την πολιτική ως τέχνη του ανέφικτου.Στην περίπτωση της υπόθεσης “λίστα Λαγκάρντ”,το ανέφικτο είναι να αποσιωπηθούν οι ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Του

Αλλαγή στάσης από τον Βενιζέλο: Ζητάει τώρα 4 κάλπες (και τα ρέστα)

Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί, τρομοκράτησε τους βουλευτές του, μοίρασε υποσχέσεις για το Συνέδριο και τελικά σήμερα αποφάσισε να ντυθεί...δημοκράτης.
Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αφού σκέφθηκε διάφορες αλχημείες για να περιορίσει την ανεξαρτησία των βουλευτών, δήλωσε πριν λίγο στη Βουλή ότι συμφωνεί με το αυτονόητο, με το να στηθούν δηλαδή 4 κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο.

Εκτός ΕΛ.ΑΣ. 222 επίορκοι

Διακόσιες είκοσι δύο αποτάξεις έχουν γίνει την τελευταία 4ετία στην ΕΛ.ΑΣ. για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Οι 16 αφορούν αξιωματικούς και οι 206 κατώτερους αστυνομικούς. Πολλές οι υποθέσεις που εκκρεμούν, καθώς δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει. Και ο «χορός» συνεχίζεται... Οταν οδηγούνταν ο διοικητής του στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ήταν εκεί για να του συμπαρασταθεί. Χθες ήρθε η σειρά του Πήρε το περιπολικό και «πετάχτηκε για μια δουλίτσα», αλλά συνελήφθη τελικά τη στιγμή που παραλάμβανε

Φωτιά σε συρμό στο Λονδίνο εν ώρα αιχμής

Δεν υπάρχουν τραυματίες
Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα.
Την εκκένωση του σταθμού της Victoria και το κλείσιμό του για όλους τους συρμούς προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε συρμό του εξπρές για το Gatwick εν ώρα αιχμής.

Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για μία ψηφοφορία, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με τα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα και δίπλα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των τριών κομμάτων, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι το κόμμα του θα ζητήσει να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της

Σε εξέλιξη η συζήτηση για την Προανακριτική στην Ολομέλεια της Βουλής

Η εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων για επτά κάλπες (ανά πρόσωπο ανά πρόταση), προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ συζητείται αυτήν την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Απόσυρση της

Η κολοκυθιά με τις κάλπες

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα NEA
Η ΧΑΜΕΝΗ στις... κάλπες Βουλή αρχίζει σε λίγη ώρα τη μητέρα όλων των (κοινοβουλευτικών) μαχών για τη λίστα Λαγκάρντ, και αν προκύψει σήμερα έστω και ένας κόκκος αλήθειας για το τι συνέβη πραγματικά να μου τρυπήσετε τη μύτη - που λέγαμε παλιά.
ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ έχουν προηγηθεί, σε συνδυασμό με το απίθανο αλισβερίσι σχετικά με το πόσες θα είναι οι κάλπες στις οποίες θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές, όπως είναι φυσικό απαξίωσαν εντελώς τη διαδικασία. Με βάση δε τα όσα πληροφορήθηκα ότι

Απεργούν σήμερα οι γιατροί

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι γιατροί, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Σ. Ρομπόλης: Μέχρι και στο 35% η πραγματική ανεργία το 2013

Tα νέα εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας 26,8% που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Οκτώβριο, δεν αποτελούν την ύστατη δοκιμασία για τους έλληνες. Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής της Παντείου κ. Σάββας Ρομπόλης  προβλέπει ότι το 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» στο δυσθεώρητο 29%, ενώ η πραγματική ανεργία θα διαμορφωθεί στο 34-35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.

Γ.Παπανδρέου: Τώρα ο Σαμαράς ακολουθεί το πρόγραμμά μου

«Βρισκόμαστε και τα λέμε με τον Αντώνη» 
 Συνέντευξη από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, πληροφορίες για τα φοιτητικά του χρόνια, όταν συγκατοικούσε με τον Αντώνη Σαμρά και αναφορές στις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να  λάβει κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, φιλοξενεί η εφημερίδα Oregonian.