Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Πρόεδροι από το... DNA τους;

 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αρχισαν τα όργανα... θα μπορούσε να πει κάποιος, σχολιάζοντας τις ιστορίες που ακούγονται σχετικά με τριβές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη νομή της εξουσίας στα πανεπιστήμια. Οι δύο βασικές τομές που έκανε ο νέος νόμος-πλαίσιο 4009/2011 ήταν το άνοιγμα της διοίκησης των ιδρυμάτων σε εξωπανεπιστημιακούς, και σε επίπεδο χάραξης στρατηγικής του ΑΕΙ και σε επίπεδο εποπτείας-λογοδοσίας, και η μείωση της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα διοίκησης. Ετσι θεσμοθετήθηκε το 15μελές Συμβούλιο Ιδρύματος, δίπλα στον πρύτανη και τη Σύγκλητο.

Ποιος ήταν ο πιο ευφυής άνθρωπος όλων των εποχών;

Φανταστικός ζωγράφος,  ολοκληρωμένος μουσικός, σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας,  απίστευτα κοινωνικός με ιδιαίτερο χιούμορ και  τόσο γοητευτικός ώστε να θεωρείτε “θεός του σεξ” στην εποχή του.
Ο λόγος για τον… Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο οποίος αναφέρται συχνά ως το καλύτερο παράδειγμα μεγαλοφυίας σε διάφορους τομείς. Με άλλα λόγια, είναι το άτομο που επέδειξε και χρησιμοποίησε εντυπωσιακά όλες τις νοημοσύνες του. Η διάνοια του Λεονάρντο ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μερικοί τον θεωρούν ως την μεγαλύτερη ιδιοφυία όλων των εποχών.

Αδιάσπαστη συνέχεια

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ούτε απαλά λευκά γάντια φοράνε στις λέξεις οι άνθρωποι όταν τσακώνονται ούτε τους λειαίνουν τις γωνίες για να μην πληγώνουν. Και με τα κόμματα το ίδιο συμβαίνει, πολύ περισσότερο αν ερίζουν για την εξουσία, οπότε ο μόνος βαθμός που τους είναι αρεστός είναι ο υπερθετικός. Ο υπερθετικός του αυτοεγκωμίου από τη μια, ο υπερθετικός της απαξίωσης του αντιπάλου από την άλλη. Γνωστά πράγματα. Και τόσο ελληνικά ώστε να συμπεραίνει κανείς ότι ως προς αυτό τουλάχιστον η ελληνικότητα είναι αδιάσπαστα

Το έγκλημα της παραχάραξης των στοιχείων

 Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας μας, για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, ώστε να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων η απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο ολέθριο μνημονιακό καθεστώς.

Α. Μέρκελ: «Μεταρρυθμίσεις σήμερα για να ζήσουμε καλύτερα αύριο»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν οι οδυνηρές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, λέγοντας πως η ένωση πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα επωφεληθεί πλήρως από την κρίση του χρέους για να εκσυγχρονιστεί και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Προσοχή: «νέος» νομισματικός πόλεμος!

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Από την περασμένη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, που η στήλη σάς ενημέρωσε πως αναθερμαίνεται η θεωρία των «νομισματικών πολέμων» και το ζήτημα λαμβάνει πλέον αιχμηρές παγκόσμιες διαστάσεις, οι Financial Times πήραν χθες τη σκυτάλη για να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο αυτόν, επειδή η ισοτιμία του ευρώ εξακολουθεί να κινείται σε επικίνδυνα ψηλά επίπεδα.

Δούκας: Δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού μου...

Με ανακοίνωσή του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας τοποθετείται για την υπόθεση της παραπομπής του στην Δικαιοσύνη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα:
«1. Η Επιτροπή αποδέχεται πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν

Αλλα έξω και άλλα μέσα;


Ενώ στις ΗΠΑ και στον Καναδά ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του επεδίωξαν έναν «κεντρώο επαναπροσδιορισμό» του ΣΥΡΙΖΑ (με ύμνους στην πολιτική Ομπάμα - την αντιυφεσιακή πολιτική του και τη στήριξη που παρέχει στη «μεσαία τάξη»), διακηρύσσοντας τον ευρωπαϊσμό τους και ορκιζόμενοι ότι «δεν θα σκίσουν τη δανειακή σύμβαση», στην... Ελλάδα, έχουν «πάρει φωτιά τα

Το Facebook κάνει κακό στην αυτοεκτίμηση

ΕΡΕΥΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 
Μπορεί μια επίσκεψη στο Facebook να είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε με το που ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, όμως δύο γερμανικά πανεπιστήμια υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια δεν κάνει και τόσο καλό στη γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας.

Εκπαιδεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ενηλικίωση ενός κόμματος είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Ειδικά αν το κόμμα αυτό προέρχεται από την Αριστερά, η οποία ιστορικά είχε την ιδεολογική κυριαρχία στη χώρα. Η «βίαιη», κατά Δραγασάκη, ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άξια χλευασμού. Αντιθέτως. Αποτελεί μέρος της ενηλικίωσης της κοινωνίας που μέχρι τώρα νεφελοβατούσε σε ιδεολογήματα για ανάπτυξη διά της κατανάλωσης χωρίς οργάνωση και παραγωγή, για συνωμοσίες που μας πήγαν στο ΔΝΤ κι άλλες

Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί...

Τον πρωθυπουργό τον έπιασε ο πόνος για τον λαό που ταλαιπωρείται - όπως και τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους που δεν έχουν μπει ποτέ στη ζωή τους σε λεωφορείο.
Η δήλωση του Σαμαρά για την

Επένδυση στη γνώση και στην τεχνολογία

 «Τον εικοστό πρώτο αιώνα, καμία χώρα που θέλει να είναι πλούσια δεν μπορεί να αφήσει κάποιους πολίτες της αμόρφωτους». Την επισήμανση κάνει ο Λέστερ Θάροου (κοσμήτορας της σχολής Διοίκησης στο ΜΙΤ και σύμβουλος του προέδρου Κλίντον), στο βιβλίο του «Η πυραμίδα του πλούτου», θέλοντας να υπογραμμίσει τη

Ο Χρήστος Παππάς είναι σε πόλεμο με την Αλβανία!

Eίναι σε πόλεμο και με τους Αλβανούς που είναι μέσα στη Χρυσή αυγή;;
– Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία!
«Το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών», αυτή είναι μια από τις πικάντικες δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη για αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς…

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΗΣ «ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ» ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν η χώρα έχει παραφρονήσει τελείως, κι αν τελικά θέλει, και μπορεί, να σωθεί.
Τελευταία αφορμή, η ποινική δίωξη που άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για υποτιθέμενη διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Ας ξεκινήσουμε με το επίδικο θέμα. Πρώτον, το έλλειμμα 15,6% του 2009 το έχει αποδεχτεί η Βουλή, εφόσον είναι η βάση του υπολογισμού της δημοσιονομικής πορείας της χώρας όπως αυτή αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό. Όχι μόνο στους

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επίταξη στο μετρό

Η κυβέρνηση οφείλει να προσπαθήσει μια αποκατάσταση της ομαλότητας γιατί η Δημοκρατία δεν είναι παράλυτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας στην Βουλή, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την επίταξη στο μετρό.
«Κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει την ιδιότητα του εργαζομένου σε αυτή του ιδιοκτήτη οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας, να την εξουσιάζει, να τη μεταχειρίζεται όπως κρίνει και να τη στρέφει εναντίον της κοινωνίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τι λένε στην προκήρυξή τους οι βομβιστές του Mall

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 
Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, την περασμένη Κυριακή, ανέλαβε με ανάρτησή της στο Indymedia η σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων «Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».
Η επίθεση έγινε το πρωί της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μελών του προσωπικού ασφαλείας.

Φωστήρα - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2 - 3

Ο Φωστήρας αγωνίστηκε καθαρά, αλλά ο ΠΑΣ δεν του έκανε τη χάρη να του χαρίσει κάτι περισσότερο από τα δύο τέρματα που πέτυχε. Έχασε τελικά με το σκορ Φωστήρας - ΠΑΣ 2 - 3 κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου, αφού είχε χάσει και το πρώτο παιχνίδι στα

Ανάληψη ευθύνης για το «The Mall»

H πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Άγρια Ελευθερία Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», η οποία φαίνεται ως σύμπραξη αναρχικών ομάδων, με προκήρυξή της στο Indymedia ανέλαβε την ευθύνη για τη βομμβιστική επίθεση στο «The Mall».

Ελληνική δουλοπρέπεια

«Η Ελλάδα, που ως συνοριακή χώρα της Κοινότητας είναι πιο εύκολα προσιτή στους ξένους, μετατρέπεται έτσι σε αποθήκη μεταναστών για όλη την Ευρώπη. Είμαι σίγουρη, ότι αν η Γερμανία βρισκόταν γεωγραφικά στη θέση της Ελλάδας, θα είχε καταργήσει το Δουβλίνο ΙΙ και μαζί με αυτό και το μεταναστευτικό πρόβλημα»: τάδε έφη χθες σε συνέντευξή της στο Βήμα η Ανέτε Γκροτ, βουλευτής του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Θεσσαλονίκη: Αναρτούν κανόνες σωστής αστικής συμπεριφοράς σε 10.000 πολυκατοικίες

«Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη» λένε στους πολίτες τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Θεσσαλονίκη 2012» του δήμου Θεσσαλονίκης, που μετά τη δράση του «ευπρεπισμού» και καλλωπισμού συνολικά 36 στάσεων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, αναλαμβάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα μια νέα δράση: την ανάρτηση σε περισσότερες από 10.000 πολυκατοικίες της πόλης ενός κώδικα αστικής συμπεριφοράς, ο οποίος περιλαμβάνει (μάλλον... αυτονόητους) κανόνες για να γίνει η ζωή μας καλύτερη στη Θεσσαλονίκη.

Υγεία: Οι γυναίκες που καπνίζουν σαν άνδρες, πεθαίνουν και σαν άνδρες

Οι γυναίκες καπνίστριες είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο των πνευμόνων στην εποχή μας από ό,τι ήταν πριν από λίγες δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι διαχρονικά η συνήθεια του τσιγάρου γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον γυναικείο πληθυσμό.

«Βραβείο της ντροπής» σε Goldman Sachs και Shell

Το "βραβείο της ντροπής" απένειμε το ελβετικό τμήμα της οργάνωσης Greenpeace, στην αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμβολο των... κακών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα, και την πετρελαϊκή εταιρεία Shell, η οποία κατηγορείται ότι έχει συμβάλει στη μείωση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής.

Θεσσαλονίκη: Το λιμάνι «κερδίζει» και περιοχές της Νότιας Βαλκανικής

Κόντρα στα κύματα της οικονομικής κρίσης κινήθηκε το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς παρά την ύφεση, που επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή και το εμπόριο, η διακίνηση φορτίων αυξήθηκε αισθητά, ενώ σε καλά επίπεδα διαμορφώθηκε η εμπορευματική κίνηση από και προς τις περιοχές της Νότιας Βαλκανικής.

Με γκρίνιες ξεκίνησε η 2η μέρα της Προανακριτικής...

Με γκρίνιες και αντιπαραθέσεις ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Άφησαν τον Διαμαντόπουλο και έπιασαν τον Καραγιαννίδη

Άφησαν τον Διαμαντόπουλο και έπιασαν τον Καραγιαννίδη Στην αντεπίθεση μετά το φιάσκο του βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, επιχειρεί να περάσει η Συγγρού.
Η Ν.Δ. επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Χρ. Καραγιαννίδη, ο οποίος φέρεται να τάχθηκε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, τη μονομερή διαγραφή χρέους και την κρατικοποίηση οργανισμών όπως ο ΟΤΕ.

Τι σημαίνει «πολιτική επιστράτευση»

Ιστορικά, οι ειστρατεύσεις από το 1974 έως σήμερα 
Αναλυτικά τι ισχύει για το μέτρο που θεσμοθετήθηκε το 1974 και αφορά στην πολιτική επιστράτευση σε περίπτωση «πολιτικής κινητοποίησης»
Οι εργαζόμενοι επιστρατεύονται πολιτικά, τα μέσα (πχ οχήματα, πλοία κλπ) επιτάσσονται και το μέτρο της υποχρεωτικής παροχής υπηρεσιών από αυτούς που επιστρατεύονται ή επιτάσσονται,

Θεσσαλονίκη: Γερανοί θα «σηκώνουν» τα διπλοπαρκαρισμένα


Δήμος και δημοτική αστυνομία βάζουν τάξη στην παράνομη στάθμευση
Ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης και η διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας αναμένεται να επιστρατεύσουν σε 10 ημέρες γερανοφόρα οχήματα σε μία προσπάθεια να βάλουν τάξη στην παράνομη στάθμευση.

Μέρκελ – Κάμερον στο Νταβός

Θα μπορούσε να γίνει ένα άτυπο ντιμπέϊτ για το μέλλον της Ευρώπης: Άνγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον μιλούν σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η ομιλία της καγκελαρίου έχει προγραμματιστεί για τις 15:15 ώρα Ελλάδας. Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να επισημάνει τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που, κατά την άποψή της, χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και να υπερβεί τη

Πτώχευση, η νέα... επιχειρηματικότητα

 Είναι η ανεργία. Το δύσκολο παρόν. Το άδηλο, τρομακτικό αύριο. Αλλά είναι και ο δρόμος, ο χρόνος έως τη στιγμή που μένεις «επίσημα» χωρίς δουλειά.
Πολλοί άνεργοι δεν πήραν ποτέ (ή ακόμη) αποζημίωση. Τους οφείλονται δεδουλευμένα από την τελευταία εργασία τους. Χρήματα δηλαδή στα οποία υπολόγιζαν, δεν εισέπραξαν και πιθανότατα ποτέ δεν θα πάρουν.  
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», ακούνε εργαζόμενοι,

Άστρο του Ωρίωνα ετοιμάζεται για σύγκρουση με τείχος από σκόνη

Προαναγγελθέν τροχαίο
 Ο κόκκινος γίγαντας Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, ένα από τα λαμπρότερα άστρα του χειμερινού ουρανού, θα περάσει μέσα από ένα «τείχος» διαστρικής σκόνης σε περίπου 5.000 χρόνια, αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή νέα εικόνα του τηλεσκοπίου Herschel.

Δικαιοσύνη!

Του Γιώργου Λακόπουλου στα ΝΕΑ
Ενα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω. Εκεί που λέμε ότι τα κόμματα αλλάζουν και αφήνουν τους θεσμούς να λειτουργήσουν, έρχονται τα ίδια και δείχνουν ότι το χούι δεν κόβεται. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, οι κομματικοί μηχανισμοί αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της α λα καρτ - κατά πώς βολεύει.
Το τελευταίο κρούσμα ανεδείχθη με αφορμή τις εισαγγελικές διώξεις στους επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς

Μαρκ Ρούτε: Υπέρ της δυνατότητας αποχώρησης από την Ευρωζώνη


Δηλώσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού στο Νταβός
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε κάποια χώρα, αν θέλει, να εγκαταλείψει το ευρώ, δήλωσε την Πέμπτη ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Ακτωρα - ΕΡΓΟΣΕ για τη σήραγγα του Αρτεμισίου

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των εταιρειών ΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Γιώργου Μπόμπολα) και ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της διάνοιξης της σήραγγας του Αρτεμισίου στον

Στο ΔΝΤ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤ. ΛΙΠΤΟΝ 
Με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον συναντάται σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον και μεταβαίνει απόψε στη Νέα Υόρκη.
Το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), θα επισκεφθεί τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Λίπτον, ενώ αναμένεται να παραστεί ο Πολ Τόμσεν και άλλοι αξιωματούχοι του Ταμείου.

ΚΚΕ: Πράξη ωμού αυταρχισμού η επίταξη

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων»,

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί η επίταξη εδώ και τώρα...

«Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης», δήλωσε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αντιδρώντας για την επίταξη.
Ολόκληρη η... δήλωσή του έχει ως εξής:

Επίταξη στο Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης»
Στο μέτρο της επίταξης αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως ανακοίνωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις από τους απεργούς.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος «Μνημόνιο»

Εξεταστική ζήτησε ο Π. Καμμένος, καλώντας τον Αντ. Σαμαρά να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Στο στόχαστρο ο Γ. Παπανδρέου. Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ, κάλυψη από Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ
  Μια δυσάρεστη συζήτηση από τα παλιά έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, απειλώντας με νέες αναταράξεις το πολιτικό σκηνικό και προκαλώντας επιπλέον πονοκεφάλους στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ιπτάμενα τουφέκια

Οπως φαίνεται, έχουν πολλή δουλειά ακόμη. Αλλά οι μαθητές της Σχολής Ευελπίδων των Κοζάκων έχουν και πολύ χρόνο έως τις 9 Μαΐου, οπότε θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση με την οποία θα γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Ρωσία η παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στη

Τούνελ στη Νορβηγία έκλεισε από γιγάντιο... σαγανάκι

Τόνοι φλεγόμενου τυριού
 Τούνελ μήκους τριών χιλιομέτρων έκλεισε για τρεις ημέρες κοντά στο Νάρβικ, μία παραλιακή πόλη της νορβηγικής επαρχίας, όταν πήραν φωτιά 30 τόνοι τυριού μπρούνοστ, μίας τοπικής λιχουδιάς, που μετέφερε φορτηγό.

Λίνκολν

Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα NEA
ΠΑΝΤΑ πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι. Παρ' όλα αυτά υπάρχει η αίσθηση ότι του Βαγγέλη Βενιζέλου μπορεί και να του λείψει η λίστα Λαγκάρντ. Την εβδομάδα μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει τον ρυθμό.
ΑΛΛΟ όμως να σε κατηγορούν προσωπικά και να γίνεσαι θηρίο στη Βουλή για να αντιμετωπίσεις μαζί περισσότερους αντιπάλους που σου επιτίθενται από διαφορετικές μεριές - άλλο να πρέπει να

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους;...

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία, μεταξύ των αρχηγών του κυκλώματος φαίνεται να ήταν και η εν λόγω κυρία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010.

Εισαγγελείς έτοιμοι για όλα...

Λίγα προβλήματα είχαμε ,ήρθαν  και οι παντογνώστες, όπως αποδεικνύεται οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ.Πεπόνης και Μουζακίτης για να αποφανθούν περίπου ότι κακώς μπήκαμε στο μνημόνιο, αφού μαγειρεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα... Όχι  το σκάνδαλο δεν ήταν που ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε έλλειμμα 2% και έφτασε τελικά στο 15,4% σύμφωνα με τα στοιχεία  στα οποία κατέληξαν όλες οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες μετά από ψάξιμο μηνών. Οι δύο οικονομικοί

Στη Συγγρού έγινε το μοντάζ

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα NEA
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ποιος το έφτιαξε; Μιλάω για τη συρραφή αποσπασμάτων από την ομιλία του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, όπου πλην των άλλων ο βουλευτής, σε άπταιστα ελληνικά αμφιβόλου ποιότητος, ακούγεται να λέει το περίφημο «αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο σου».

Ξεκατίνιασμα

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη στα ΝΕΑ
Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τη φασαρία, παρότι άκουσα υπομονετικά ολόκληρη την ομιλία του βουλευτή Διαμαντόπουλου μήπως και βγάλω άκρη.
Διαστρέφονται τα λεγόμενα του βουλευτή στα αποσπάσματα που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση;
Είναι γεγονός ότι στα αποσπάσματα αυτά ο βουλευτής εμφανίζεται περίπου να προτρέπει τον κόσμο να πάρει τα όπλα.
Και είναι εξίσου γεγονός ότι αν κάποιος ακούσει ολόκληρη την ομιλία ο άνθρωπος δεν εννοεί κάτι τέτοιο.
Ως προς αυτό, λοιπόν, έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: «Δεν έχω να πληρώσω φόρο εισοδήματος και χαράτσι» [βίντεο]

Περί οικονομικών δυσκολιών, Χρυσής Αυγής και ζήλειας μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε χθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση.
«Είμαστε ένας λαός περήφανος. Ο ένας δεν λέει στον άλλο ότι δεν έχει να πληρώσει φόρο. Ο ένας δεν λέει στον άλλο ότι είναι στα

Γιατί ο Τσίπρας δεν μίλησε στον Τόμσεν

Ένα «ψυχρό» τετ α τετ είχε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr.
Μεταξύ των δύο ανδρών αντηλλάγησαν μόνο μερικές τυπικές κουβέντες στα όρθια. Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Πολ Τόμσεν, αλλά και τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, στο περιθώριο της ομιλίας του στο Ινστιτούτο

Χαμός στον αέρα...

"Παράθεση στιγμιοτύπων" χαρακτήρισε το βίντεο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ο Σίμος Κεδίκογλου που αρνήθηκε ότι επρόκειτο για μοντάζ ή πλαστογραφία.
Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Κοίτα ποιος...
μιλάει, αυτοί που έλεγαν ότι βάλαμε παρακρατικούς της δεξιάς να χτυπήσουν τα γραφεία της ΝΔ, ε όχι εκεί που μας χρωστάγανε να

Ανεβάζουν την ΕΛ.ΑΣ. στο Μετρό

24ωρο τελεσίγραφο με όπλο τις απολύσεις
Με απολύσεις απειλεί το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας χθες το πρωί τελεσίγραφο 24 ωρών στους απεργούς στο Μετρό να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, την ώρα που τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ζητούν να εξαντληθούν τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης μέσω διαλόγου.

 Οι ίδιες εικόνες δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και σήμερα Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έστειλε χθες

Ημαθία: Οι αγρότες πήραν τα τρακτέρ τους και απέκλεισαν την Εγνατία

Ζητούν να πληρωθούν για τα ροδάκινα που έδωσαν σε βιομηχανίες
Παρά την έντονη καταιγίδα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία έχουν ήδη παραταχθεί στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, μόλις φθάσουν στο σημείο και οι άλλοι συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά, πρόκειται να κάνουν τη γενική τους συνέλευση.