Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

To λάδι της διαφθοράς

Το 2010 τρεις Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα επιχείρησαν να αγοράσουν αυτοκίνητα 4Χ4 για τις ανάγκες του προσωπικού τους. Η δαπάνη δεν προβλέπεται από τον νόμο και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επέτρεψε την εκταμίευση του ποσού. Βέβαια ένα χρόνο νωρίτερα οι ίδιοι δήμοι θα μπορούσαν να αγοράσουν φουσκωτά για την Πίνδο, αλλά το 2010 ήταν η χρονιά που μπήκαμε στο καθαρτήριο. Υποθέτω θα έχετε μάθει και εσείς τα σχετικά από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Έχει αρκετά καλά.

Ανέκδοτο: Συνομιλία Εβραίου με το Θεό

Ένας Εβραίος προσπαθεί πολύ καιρό να μιλήσει με τον Θεό.
 Μετά από μεγάλη επιμονή (χαρακτηριστικό των εβραίων), τα καταφέρνει.
 - Θεέ μου, έχω μια επιχείρηση, ένα εστιατόριο και τα πάω πολύ καλά.
 - Αυτό είναι καλό, λέει ο Θεός.
 - Ναι, αλλά ξέρεις, Κύριε, αυτό το εστιατόριο δεν το άνοιξα εγώ, αλλά ο πατέρας μου.
 - Και;

Σημίτης: Χρειάζεται νέο «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θεωρεί αναπόφευκτο το νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους από τους πιστωτές της Ελλάδας ενώ ανησυχεί για τη συνοχή της κοινωνίας, την οποία βλέπει σε πραγματικό κίνδυνο αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση.

Τι χώρα θέλουμε να είμαστε;


Η χώρα μας δεν ευτύχησε ακόμα να αποκτήσει μια σοβαρή, συνεκτική μεταναστευτική πολιτική. Παρότι έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε που άρχισαν να φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα μεταναστευτικά κύματα. Η έλλειψη αυτή και τα λάθη που έγιναν γύρω από τα θέματα αυτά συνέβαλαν στη διόγκωση του προβλήματος, στην πολιτική εκμετάλλευσή του και στην εκτίναξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

ΠΑΣΟΚ: «Μυστικός δείπνος» 12 στελεχών μετά την κίνηση των 7 «λογαχών»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΝΕΑ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Μία μόλις νύχτα μετά τη μυστική σύναξη της Πέμπτης στο Inercontinental, όπου συγκεντρώθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό πυρήνα τους λεγόμενους επτά «λοχαγούς» - υφυπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου -, μια νέα ομάδα, που πρόσκειται στον πρόεδρο του κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλο, είχε τη δική της συγκέντρωση. Ο «Μυστικός Δείπνος» 12 στελεχών που συναποτελούν τη Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατική Κίνηση, έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε γραφείο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Τρία προαπαιτούμενα ελέγχει η τρόικα για τη δόση του Μαρτίου

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 
Της Ελευθερίας Αρλαπάνου στην imerisia.gr
Απολύσεις, πωλήσεις δημόσιας περιουσίας και φορολογικά έσοδα θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από τους Κ. Μαζούχ, Π. Τόμσεν και Μ. Μορς οι οποίοι, εκτός απροόπτου αναμένονται στην Αθήνα στο τέλος Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τη νέα αξιολόγηση από την τρόικα, από την οποία θα εξαρτηθεί η

Ερντογάν: Το Μάιο «καθαρίζουμε με το ΔΝΤ» μετά από 55 χρόνια

ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Μία νέα εποχή για την Τουρκία ευαγγελίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός με την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από τις οφειλές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεοντολογία και λογοκρισία

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Είναι κοινός τόπος στην Ελλάδα να λύνουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας κάποιο άλλο και μάλιστα μεγαλύτερο. Τα προηγούμενα χρόνια, στη χώρα υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα δεοντολογίας, που εσχάτως άρχισε κάπως να διορθώνεται. Σε κάθε δημοσιοποίηση, από τις αρχές, των στοιχείων κάποιου κατηγορουμένου, οι δημοσιογράφοι κολλούσαν κι ένα επίθετο· συνήθως κλισέ, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Ετσι, κάθε κατηγορούμενος για δολοφονία ήταν «στυγνός

Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν

Μετά την αφαίρεση του διδακτορικού της τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, λόγω λογοκλοπής, η γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της.
Οι πιέσεις είχαν γίνει αφόρητες για την Ανέτε Σαβάν τις τελευταίες ημέρες. Η αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου από μια υπουργό

Οι οιωνοσκόποι της κρίσης πέφτουν διαρκώς έξω

 Η παγκόσμια οικονομία ξεπερνάει την κρίση και αναδύεται νέα περίοδος ανάπτυξης ή μήπως η λιτότητα στην Ευρώπη θα την ωθήσει εκ νέου προς την ύφεση; Το δίλημμα απασχολεί την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Οι οπαδοί της υποχώρησης σε νέα ύφεση εκπέμπουν σήματα SOS και επιχειρηματολογούν πως τα προγράμματα αυστηρής λιτότητας πνίγουν την οποιαδήποτε αναιμική ανάπτυξη και το κακό συμπληρώνεται με το ακριβό ευρώ.

Άδωνις προς Ζωή : Πάρε τον Ντάσκα στο σπίτι σου...

Νέο θυελλώδες επεισόδιο...
Τα βρόντηξε και έφυγε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας από την προανακριτική Επιτροπή την Πέμπτη το βράδυ επειδή θεώρησε προσβλητική την παρατήρηση του Άδωνι Γεωργιάδη προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου :

Το αίμα των άλλων

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πώς να μην πανηγυρίζει η Χρυσή Αυγή; Πώς να μη θριαμβολογεί για τον ενταφιασμό του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας; Βλέπει ότι μία επιπλέον απαίτησή της παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, που άνοιξε προ τριμήνου, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει τον νόμο, αιφνιδιάζοντας ξανά τους εταίρους του. Σοκαρισμένη είχε δηλώσει τότε η ΔΗΜΑΡ και «οδυνηρά έκπληκτη». Και ήταν. Μπορεί άλλωστε να δείξει τη δεδομένη ευαισθησία της και τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ,

Νέες πολιτικές ισορροπίες φέρνει η αλλαγή του νόμου Ραγκούση

Του Γιώργου Μελιγγώνη  στο matrix24.gr
Τις «παρά φύσιν» συμμαχίες, αλλά και την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή έρχεται να αναδείξει η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει ακόμη και χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στην αλλαγή του πλαισίου απόδοσης ιθαγένειας.

Δένδιας: «Σήμα» για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Αντιδημοκρατικό κόμμα χαρακτηρίζει ευθέως τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και προτείνει να τεθεί εκτός νόμου, με κριτήρια που θα θεσπιστούν στο νέο Σύνταγμα.

Προς καραμανλικούς και παπανδρεϊκούς

Της Ελενας Ακρίτα στα ΝΕΑ
Πάντα ήταν προνόμιο των παιδιών και των ηλιθίων να επισημαίνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αλλά ο ηλίθιος παραμένει ηλίθιος και ο βασιλιάς παραμένει βασιλιάς.
Neil Gaiman (1960 - , βρετανός συγγραφέας)
Ειλικρινά, κάποια πράγματα με ξεπερνάνε...
Την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή το κείμενό μου «Οι Πρωθυπουρ-Γιοί του Ανέμου» (όπου επισημαίνονταν οι ευθύνες ΚΑΙ του Καραμανλή ΚΑΙ του Παπανδρέου στη σημερινή κατάντια της χώρας) πήρα αρκετά e-mails από αναγνώστες που ανήκαν είτε στο ένα είτε στο άλλο «στρατόπεδο». Συντηρώντας έναν βλακώδη εμφύλιο, άνευ ουσίας και σημασίας, μου

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν ομολογιούχους να πάνε στην κατοικία του Αντ.Σαμαρά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
Δυναμική κινητοποίηση που απασχόλησε και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα οι ομολογιούχοι που διαμαρτύρονται για το «κούρεμα» των επενδύσεων που είχαν πραγματοποιήσει σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.

Υψωμένα χέρια

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οι εικόνες της Ελλάδας που κυκλοφορούν ανά την υφήλιο μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων παρουσιάζουν μια χώρα κι ένα λαό σε ανθρωπιστική κρίση. Ενα λαό που εκλιπαρεί για ένα μπρόκολο και μια σακούλα πορτοκάλια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μια χώρα όπου ως μόνη παραγωγική δραστηριότητα παρουσιάζεται η συλλογή μεταλλικών απορριμμάτων από Ασιάτες πλανόδιους.

Ποιος κέρδισε στις Βρυξέλλες;

Άγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον θεωρούνται οι μεγάλοι «κερδισμένοι» της συνόδου κορυφής, καθώς κατόρθωσαν να επιβάλουν στην ΕΕ έναν προϋπολογισμό λιτότητας. Στους κερδισμένους ανήκει και η Ελλάδα. Mετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό ύψους 908 δισ. ευρώ για την επταετία 2014-2020.

Βρετανία: τα επιτόκια στο ιστορικό ναδίρ... από το 1694!

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σε μια κίνηση απελπισίας προκειμένου να αποτρέψει την οικονομία να πέσει για τρίτη φορά σε ύφεση εντός της πενταετίας, η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε το εθνικό επιτόκιο στο ιστορικό ναδίρ του 0,5%. Στα επίπεδα αυτά το επιτόκιο μειώθηκε στις 5 Μαρτίου του 2009, και ισοδυναμούν με τα χαμηλότερα επίπεδα των επιτοκίων της ιστορικής Κεντρικής Τράπεζας από τη δημιουργία της το 1694! Παράλληλα, παρέτεινε και το πρόγραμμα αξίας 375 δισ. στερλινών (ή 500 δισ. δολαρίων) με αγορές εταιρικών τίτλων και ομολόγων του βρετανικού

Κάρβουνο

Του Γιώργου Λακόπουλου στα ΝΕΑ
Ισως οι καλύτεροι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και έχουν πρόεδρο τον Θόδωρο Πάγκαλο. Καθώς τους την έπεφτε με το παραμικρό, βοήθησε στην εκτόξευσή τους. Γιατί, ως γνωστόν, στην πολιτική χρειάζεσαι φίλους, κυρίως όμως χρειάζεσαι έναν εχθρό.
Αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιμένει να ασχολείται με τη νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Και να προσφέρει στον Μιχαλολιάκο και τους μαυροφορεμένους που τον περιβάλλουν τον εχθρό που θέλουν.

Σιωπή από το υπουργείο Υγείας για την έφοδο των χρυσαυγιτών σε νοσοκομείο

 Καταγγελίες για τη στάση της διοικητού του Παναρκαδικού που έδωσε μαζί τους συνέντευξη Τύπου
Σιγήν ιχθύος από το υπουργείο Υγείας για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Η στάση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου να νομιμοποιήσει επί της ουσίας «έλεγχο» μελών της Χρυσής Αυγής στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Υγείας αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενημερωθεί για το θέμα αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την πλευρά του. Δεν είναι λίγοι όσοι αποδίδουν τη στάση του αυτή στο γεγονός ότι η διοικητής είναι σε νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας.

"Καρφιά" Σακοράφα κατά Τσίπρα...

Δέκα μήνες μετά την ένταξή της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα εξομολογείται πως έχει χάσει λίγο την μπάλα και ασκεί δριμεία κριτική στην ηγεσία της παράταξης.
Σε ομιλία της που πραγματοποιήθηκε στην...

"Κρύβεται ο Σαμαράς"

«Ο κλέψας του κλέψαντος»

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τέλος οι απάτες σε αυτή τη χώρα. Και όσο και αν δεν αρέσουν σε κανέναν οι γενικεύσεις του είδους «ο κλέψας του κλέψαντος», αυτή είναι η αλήθεια! Ο,τι και να πιάσεις, λερώνεσαι. Με ό,τι και να ασχοληθείς, βρωμάει.
ΝΑ, ΓΙΑ παράδειγμα, αυτό που αποκάλυψε προχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης: 37.000 αγρότες έκλεψαν 244 εκατομμύρια ευρώ με πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Θα μου πεις, έλα μωρέ, οι καημένοι οι αγρότες δεν τα βγάζουν πέρα. Να το δεχτώ, αλλά κλέβοντας; Ρώτησα χθες, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, γνωστό πολιτικό στέλεχος με πείρα και γνώση επί των αγροτικών:

Αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι αγρότες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Στη συνέχεια οι αγρότες με πορεία, στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν τρία τρακτέρ, κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας στη ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε ξενοδοχείο του Βόλου για τους «4»

Η αστυνομία μετά το Χαλάνδρι και το Παγκράτι αναζητεί στοιχεία στο Βόλο Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ σε δύο δωμάτια ξενοδοχείου της περιοχής του Βόλου, όπου διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου δύο μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στο Βελβενδό της Κοζάνης.

Φ. Κουβέλης: «Κλειδί για άλλη πολιτική το «λάθος» του ΔΝΤ» - Αποχώρησε από το κόμμα ο Ανδρ. Νεφελούδης

 Με την εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής
Παρά τις αντιρρήσεις της για πλευρές της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, στοχεύοντας στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας, «με όρους δημοκρατίας και με την μέγιστη δυνατή προστασία της κοινωνίας». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης , με την ομιλία του, το πρωί του Σαββάτου, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής (9-10 Φεβρουαρίου).

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής...

Σε αντιφασιστική πορεία καλεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πλήθος αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και πολιτικών φορέων -ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- στους Αμπελόκηπους, ενάντια στην εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στα νέα της γραφεία στην περιοχή.

Ηλθε η ώρα του Καραμανλή!

Του Στέφανου Τζανάκη στα ΝΕΑ
Στην κατάστασή μας, το γέλιο δεν βγαίνει αβίαστα. Σχεδόν τρία χρόνια στο Μνημόνιο και με ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, με τι να διασκεδάσεις; Μα, με ό,τι διασκέδαζαν πάντα οι Ελληνες - με τα χάλια μας!
Φρόντισαν γι' αυτό οι φίλοι του Κώστα Καραμανλή - οι οποίοι έβγαλαν ένα σημείωμα για να γελάσει κάθε πικραμένος: για την κρίση, τα Μνημόνια, τον κ. Τόμσεν και την τρόικα φταίει το ΠΑΣΟΚ και μόνον το ΠΑΣΟΚ!

Παγωμένος κόσμος

Αλλοι απολαμβάνουν τις αλκυονίδες ημέρες και άλλοι υπομένουν τη βαρυχειμωνιά. Η Πολωνία ζει έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων χρόνων, με τον υδράργυρο να πέφτει κάμποσους βαθμούς κάτω από το μηδέν και πολλούς άστεγους να πληρώνουν το κρύο με τη ζωή τους. Σε μια τέτοια κρύα ημέρα

Αρωμα Ακροδεξιάς

Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ
ΚΑΤΑ το παλιό ανέκδοτο, η Ελλάδα είχε δέκα χρόνια καθυστέρηση από τον προηγμένο κόσμο. Εξού και θα επιβίωνε για μια δεκαετία μετά την καταστροφή του! Αυτά, φυσικά, μέχρι τον Μάιο του 2010. Πηγαίνοντας στο ΔΝΤ, το σαραβαλάκι πήρε φόρα στον κατήφορο και έδειξε στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο ποιο θα είναι το μέλλον του εντός ευρωζώνης. Γίναμε, όπως είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου, «πειραματόζωο της Ευρώπης».

Σόρος: Η λιτότητα θα διαλύσει την Ευρωζώνη

Η πολιτική της λιτότητας θα οδηγήσει σε διάλυση της Ευρωζώνης, αφού προηγουμένως θα έχει προκαλέσει πολυετή ύφεση και κοινωνική έκρηξη, εκτιμά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει επικρίνει πολλές φορές τη Γερμανία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή κρίση.
Σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση, ο κ. Σόρος

Γέμισαν με επικίνδυνα Κινέζικα ιατρικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία

Σε απόγνωση βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι καθώς βλέπουν καθημερινά φλεβοκαθετήρες να σπάνε μέσα στις φλέβες των ασθενών, «πεταλούδες» να διαλύονται αλλά και μέσα στα χειρουργεία να κόβονται τα ράμματα την ώρα της επέμβασης με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις.

865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια

Ρεπορτάζ στα ΝΕΑ: Νικολέττα Μουτούση
Οι αριθμοί δείχνουν διπλασιασμό του Δημοσίου από τη ΝΔ
Ενα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

Σε συνέδριο οδηγεί τη ΝΔ ο Σαμαράς

Προσκλητήριο συμπαράταξης προς ευρωπαϊκές δυνάμεις
Αλλαγές σε πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού.
Στα τέλη Ιουνίου προγραμματίζεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα.


Ποια θα είναι αυτή, αν δηλαδή ο Πρωθυπουργός επιχειρήσει την… επανεκκίνηση της Ν.Δ. αλλάζοντας όνομα και επιχειρώντας τη δημιουργία μίας διευρυμένης κεντροδεξιάς ή αν απλά θα

Εξέγερση της Ευρωβουλής στο ψαλίδι Κάμερον - Μέρκελ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ στα ΝΕΑ: Γιώργος Κανελλόπουλος
Ο νέος προϋπολογισμός ενδέχεται να μην πάρει έγκριση
Προειδοποίηση ότι ο νέος προϋπολογισμός, που προβλέπει σημαντικές περικοπές, μπορεί να μην πάρει έγκριση
Χαστούκι στην Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο γενναίο ψαλίδισμα του προϋπολογισμού της ΕΕ που αποφασίστηκε χθες στις Βρυξέλλες, έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι ο νέος προϋπολογισμός για την περίοδο 2014-2020 μπορεί να μην πάρει το πράσινο φως από το Στρασβούργο.

Σχηματοποιούνται οι «ομάδες» στο ΠΑΣΟΚ ενόψει Συνεδρίου

Εντός ή εκτός κυβέρνησης, το δίλημμα
Θέσεις μάχης παίρνουν οι διαφορετικές «ομάδες» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο πλησιάζει το συντακτικό του συνέδριο…
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ η καταστατική του πρόβλεψη για δημιουργία ρευμάτων ιδεών και τάσεων στο εσωτερικό του. Τα δείπνα στελεχών δίνουν και παίρνουν λίγες ημέρες πριν από το συντακτικό συνέδριο του κόμματος και κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα από αυτά, βουίζει ο τόπος για την συγκρότηση και μίας νέας τάσης. Και αν τελικά, δεν

Figaro: Ο Ολάντ υπέκυψε σε Κάμερον και Μέρκελ

«ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΧΑΣΕ»
Με αυτά τα λόγια περιγράφουν σήμερα τα ΜΜΕ της Γαλλίας και όχι μόνο τη μεγάλη ήττα που υπέστη προέδρος της Γαλλίας σε Σύνοδο κορυφής. Τη μεγαλύτερη ίσως  ήττα μέχρι τώρα καταγράφουν σε βάρος του Ολάντ, ενός ανθρώπου που στήριξαν οι ευρωπαίοι, κυρίως του Νότου, πολλές ελπίδες πριν από την εκλογή του. Δυστυχώς "άνθρακας ο χρυσός" και μεγάλη

Κινητοποιήσεις από καθηγητές και σπουδαστές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρία και στις Σέρρες

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν καθηγητές και σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το σχέδιο Αθηνά που προβλέπει τη μετακίνηση πολλών τμημάτων του ιδρύματος από τη Σίνδο στις Σέρρες ή την ουσιαστική κατάργηση άλλων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις όμως υπήρξαν το απόγευμα και στις Σέρρες με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς κυβερνά έχοντας ακροδεξιούς συμβούλους»

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου (09/02) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού σχολίασε καυστικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής -αποκαλώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα «κομπάρσο της Ευρώπης»- στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία «που εξοντώνει τα μεσαία στρώματα» και στην ανεργία που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία.

Παρέμβαση Μητσοτάκη υπέρ Τσάρου-Χωρίς Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση

Μήνυμα στήριξης υπέρ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στέλνει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς Στουρνάρα.
Όπως αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά» ο Κωνσταντίνος

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Ζήστε σε ένα μεσαιωνικό αβαείο και κερδίστε σε οκτώ μήνες 23.200 ευρώ!!!

Μια μοναδική ευκαιρία για να απομακρυνθείτε από όλα όσα σας ενοχλούν προσφέρει το Υπουργείο πολιτισμού της Σκοτίας, το οποίο αναζητεί μάνατζερ για το μεσαιωνικό αβαείο που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Inchcolm.

Μέρκελ: Με τη συμφωνία μπορούμε να σχεδιάσουμε σημαντικά προγράμματα

Για την σημασία της συμφωνίας των 27 στο θέμα του κοινοτικού προϋόλογισμού μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 25 ωρών.Όπως είπε η κ. Μέρκελ, η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να σχεδιαστούν σημαντικά προγράμματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Επιλογές

Γιάννης Πανούσης στο metarithmisi.gr
 Θέλει δύναμη να διαθέτεις και να μπορείς (σχεδόν ατιμωρητί) να χρησιμοποιήσεις θεσμική βία και όμως να την απορρίπτεις. Είναι εύκολο να διοχετεύεις καταστροφική βία και να μην αποκαλύπτεις (στρατηγική και θέσεις), λες και καλύπτεσαι από μια ιδιότυπη «πολιτική ασυλία».

Θέμα του Συνεδρίου η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Μια μέρα μετά τη συνάντηση των πρώην υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη «τσίγκλισε» την Ιπποκράτους. Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» δήλωσε ότι ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στο Συνέδριο είναι η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.