Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ζητείται Δεξιά, ζητείται Αριστερά

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η αποτύπωση των προτιμήσεων στα δύο εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου καλοκαιριού, μαζί με τις δημοσκοπικές καταγραφές έκτοτε, δείχνει την κοινωνία ως προς τις πολιτικές εκφράσεις της σε κατάσταση ρευστότητας και κινητικότητας. Για πρώτη ίσως φορά μεταπολεμικά το κοινωνικό σώμα φυγοκεντρίζεται, συσπειρώνεται προς τα άκρα του συμβατικού φάσματος, όπως κι αν τα ορίσουμε. Ταυτόχρονα, αδειάζει το

Το πολίτευμα αλλάζει

 Mεταλλάσσει το πολίτευμα της Ελλάδας ο ζυγός του μνημονίου. Το κοινοβουλευτικό καθεστώς αφυδατώνεται. Οι συνταγματικές πρόνοιες για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετατρέπονται σε καθημερινό τρόπο διακυβέρνησης. Οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες συρρικνώνονται. Οι εργασιακές κατακτήσεις ολόκληρου του 20ού αιώνα καταλύονται. Τα ρήγματα στις σχέσεις κυβερνώντων και

Ο πρώην, ο νυν και η διετία της καταστροφής

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΕΡΙΔΕΣ
Ο ένας, μέλος μιας από τις πανίσχυρες πολιτικές οικογένειες της χώρας, γεγονός που αποτελούσε διαβατήριο για μια ξεχωριστή πολιτική καριέρα με ιδεολογική και πολιτική αφετηρία τον κεντροδεξιό χώρο. Bon viveur μέχρι τα 42 του χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες επαγγελματικές περγαμηνές, αλλά με στρατηγική σκέψη και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Ο άλλος, γόνος μιας αστικής οικογένειας, πολιτικό παιδί του Ευ. Αβέρωφ, με σημαντικές «πολιτικές ρίζες» στη Δεξιά και με φιλοδοξίες που ουδέποτε έκρυψε.

Σβίτσερος, Μπότσαρης και ελευθεροτυπία

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Φαίνεται πως οι ρίζες μετράνε. Και για τα καλά και για τα κακά. Σαν να προκαταβάλλονται εκεί γνωρίσματα που θα αναπτυχθούν πλήρως εν καιρώ. Ακούγοντας τις τελευταίες μέρες δυο ιστοριούλες του δημοσιογραφικού μας σογιού, θυμήθηκα μιαν άλλη ιστορία, από την εποχή των εγκαινίων του νεοελληνικού Τύπου. Πρώτα τα φρέσκα συμβάντα: Σε συνέντευξή του ένα από τα μέλη του σιναφιού μας, της ελίτ μάλλον, αφού ανήκει στους

Δημοσκόπηση: Δεν αντέχει η κοινωνία άλλα μέτρα

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis για το Tvxs.gr. Απεικονίζεται η στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και για τα φαινόμενα πολιτικής βίας. Αναφορά γίνεται  και στα ταξίδια Τσίπρα και στο ποιό κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό.

Εύθραυστες ισορροπίες

 Είναι από κάθε πλευρά ορατή η εύθραυστη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Από τη μια μεριά, η τρικομματικής στήριξης κυβέρνηση δείχνει, παρά τις δυσκολίες, αξιοσημείωτη αντοχή, που δρα σταθεροποιητικά.
Η χώρα, με τη δόση-μαμούθ και τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου, έλαβε σοβαρές ανάσες χρηματοδότησης, που επηρεάζουν θετικά την οικονομία.
Η κοινή γνώμη πιστεύει πλέον ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μειώνονται οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το ποσοστό που δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Ολα αυτά δρουν σταθεροποιητικά.

Νύχτα των γυναικών

Στο καρναβάλι της Κολωνίας
Σύμφωνα με την παράδοση, μέρος του καρναβαλιού της Κολωνίας είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Την Τσικνοπέμπτη (Weiberfestnacht) οι δρόμοι της Κολωνίας κατακλύζονται από γυναικείες παρέες. Χρώματα,

Δεν κάνουν πίσω και κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες

Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες μετά την απόφαση που πήραν στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης στη Νίκαια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Περι ... ηλικίας

"Πολλοί πολλές από εμάς κοιτάμε συνομήλικούς μας και σκεφτόμαστε :
"Μα δεν μπορεί να' ναι τόσο μεγάλος!"
Αν σας έτυχε ποτέ, τότε θα εκτιμήσετε δεόντως το παρακάτω συμβάν :
Λέγομαι Λένα ..... και περίμενα στον προθάλαμο του οδοντίατρου που πρόσφατα μου είχανε συστήσει.

Η επανάσταση που χρειαζόμαστε

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Είναι δύσκολο να γίνει επανάσταση στην Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί λείπει το «επαναστατικό υποκείμενο», όπως θα έλεγαν οι μαρξιστές. Το εγχώριο προλεταριάτο (στο οποίο ομνύει και για το οποίο μας έχει ζαλίσει το ΚΚΕ) κρατικοποιήθηκε μαζί με τις προβληματικές τη δεκαετία του ’80. Το προλεταριάτο που απέμεινε στη χώρα είναι άλλης εθνικότητας· είναι οι μετανάστες. Το τελευταίο πράγμα που «της γης οι κολασμένοι» έχουν στο μυαλό τους είναι να αλλάξουν τις κοινωνικές δομές αυτής της χώρας. Περισσότερο τους απασχολεί πώς θα φύγουν για κάποια σοβαρή χώρα της Δύσης παρά πώς θα επαναστατήσουν εδώ.

H σύγχυση τρέφει τον απελπισμό

 Του Χρήστου Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το σύμπτωμα «Xρυσή Aυγή», μαζί με τις συσπειρώσεις δυσαρεστημένων της «Nέας Δημοκρατίας» («Aνεξάρτητοι Eλληνες», «Λαϊκός Oρθόδοξος Συναγερμός», «Eλλήνων Πρωτοβουλία) δικαιολογούν να μιλάμε για κατακερματισμό της «ελληνικής Δεξιάς»;
Mια σοβαρή απάντηση στο ερώτημα θα απαιτούσε ορισμούς: Ποιο νοηματικό περιεχόμενο δίνουμε στη λέξη «Δεξιά». Aν, με βάση τον ορισμό μας, η N.Δ. είναι ή όχι κόμμα δεξιό. Aν υπήρξε ποτέ

Μπαρτσελόνα καλεί ΑΟ Γιάννινα!!! (Video)

Το εκπληκτικό γκολ των πιτσιρικάδων του Α.Ο. Γιάννινα, οι οποίοι άλλαξαν 20 πάσες από τη σέντρα μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους, γκολ το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, έφτασε και... στα γραφεία των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα!Οι υπεύθυνοι των Καταλανών δεν δίστασαν να απευθύνουν τιμητική πρόσκληση στη γιαννιώτικη

Η μεταμοντέρνα τρομοκρατία

Του Ρωμανού Γεροδήμου στα  ΝΕΑ
Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων βίας έχει εντείνει τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νέας τρομοκρατίας και την αντιμετώπισή της από την Πολιτεία. Η τρομοκρατία ασφαλώς δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο και έχει συγκεκριμένες ιστορικές και κοινωνικές ρίζες. Με τον όρο «νέα τρομοκρατία» αναφερόμαστε στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων που εμφανίστηκαν μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη το 2002 και ειδικά μετά το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα κατά της αμερικανικής πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007.

Τελειώνει μέσα στο 2013 η κυβέρνηση των 3!

Το πρόσφατο non paper των καραμανλικών με το οποίο απαντάνε στις επιθέσεις του Γιάννη Στουρνάρα είναι χαρακτηριστικό της συσπείρωσης του καραμανλικού στρατοπέδου με φόντο μια κοινωνία που την οδηγεί ο φόβος, η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Η ιστορία έχει δείξει ότι σε στιγμές απόγνωσης οι λαοί έχουν ανάγκη να πιασθούν από έναν ηγέτη ώστε να περάσουν στην αντίπερα όχθη με τις λιγότερες απώλειες.

Μια ελεεινή συζήτηση

Μια συζήτηση πάνω στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας είναι χρήσιμη όταν γίνεται για να εντοπισθούν τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Είναι όμως μια ελεεινή συζήτηση όταν γίνεται για να φορτώσει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα  έπαιξε άνετο ποδόσφαιρο στη Νέα Σμύρνη, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στον Πανιώνιο, κάτω μάλιστα από εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες. Ηλιόλουστη μέρα, πολύ καλός ο αγωνιστικός χώρος και ο Πανιώνιος υποχρεώθηκε να παίξει από πολύ νωρίς με δέκα παίχτες, αφού ο Καπάνταης, ένας εξαιρερικός άμυαλος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, θέλοντας να δείξει τα μπράτσα του και μη μπορώντας να κρατήσει τα νεύρα του σε ...

Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά»

«Βήμα» σε φοιτητές καθηγητές γονείς και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται για το σχέδιο «Αθηνά» δίνει το υπουργείο Παιδείας, με τη δημιουργία ειδικού κόμβου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ίντερνετ. Συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα με όνομα τηλέφωνο και e-mail μπορεί όποιος θέλει να στείλει απευθείας στο υπουργείο τη γνώμη του και τον λόγο για το οποίο αντιδρά στο σχέδιο «Αθηνά» ή να

Αιώνας των γενοκτονιών ο 20ος αιώνας...

Ο 20ός αιώνας είναι ο απόλυτος αιών των γενοκτονιών. Καμία άλλη ιστορική περίοδος της ανθρωπότητας δεν δρομολόγησε τόσες και τέτοιες αγριότητες και γενοκτονίες όσες ο 20ός αιώνας.
Με τη λέξη γενοκτονία αποδίδουμε μία από αρχαιοτάτων χρόνων υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από...

Κουβέλης: Δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε τις συμφωνίες με τους δανειστές

 Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης, βάση της εισήγησης του Φώτη Κουβέλη, και στον προγραμματισμό δράσης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ζήτησε να αξιοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το λάθος στον πολλαπλασιαστή, σημείωσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει αποκήρυξη των όσων έχουμε συμφωνήσει ως χώρα.

Γκρίνια στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ...

Γκρίνια έχει ξεσπάσει στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, «Στο Κόκκινο 105,5» για την αντικατάσταση του επικεφαλής, Γιώργου Ανανδρανιστάκη, από το... μέλος της ΚΠΕ και άνθρωπο της… αυλής του προέδρου, Κώστα Μαρματάκη!

Θεσσαλονίκη: Διχάζει η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ στο agelioforos.gr
Σε δύο στρατόπεδα είναι χωρισμένη, για μία ακόμη φορά, η Θεσσαλονίκη. Αιτία διχασμού αποτελεί η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Το... ένα στρατόπεδο, με μπροστάρη το δήμο Θεσσαλονίκης, δε θέλει καν να ακούσει για κάτι άλλο πλην της διατήρησης της πεζοδρόμησης. Το άλλο στρατόπεδο, στο οποίο βρίσκεται μπροστά η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, επιδιώκει να υπάρχει μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα ΙΧ.

«Νέο εκλογικό κίνημα για την έξοδο από το ευρώ»

«Αργά, ίσως και δύσκολα κάτι καινούργιο γεννιέται» υποστηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος, εκτιμώντας ότι θα βρεθούν οι πολιτικές δυνάμεις που θα συμβάλουν στην εκπόνηση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δυνάμεις μάλιστα που θα καλύψουν το υπάρχον πολιτικό κενό και θα συμμετάσχουν στην πολιτική, κοινωνική και εκλογική μάχη.

Οι χαμηλές επιδόσεις της «Αθηνάς»…

 Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Ότι το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα ανάβλυζε τόση σοφία, όση υποβάλλει η Θεά που του δάνεισε το όνομα, ήταν αναμενόμενο. Ότι, όμως, η Θεά θα συνέδεε το όνομά της με προχειρότητα και ατολμία, μόνο οι ορκισμένοι αντίπαλοι του Υπουργείου Παιδείας είχαν προβλέψει. Και μάλλον δεν έπεσαν έξω αυτή τη φορά.
Οι άνθρωποι στην τρικομματική κυβέρνηση έχουν πάρει (ερήμην των γεγονότων) τέτοια φόρα, που πλέον οι κινήσεις τους στα

Το μπλόκο, η παραγραφή και η ανάπτυξη



Το υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πρόκειται, αλλά, τέλος πάντων, κρατάμε μόνο τον τίτλο και αλλάζουμε υπουργείο, πηγαίνουμε στο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τόσο χιούμορ που του μένει και περίσσευμα πάνω από το γκρίζο των δικαστηρίων και το μαύρο των φυλακών.

Προετοιμασίες εν αναμονή της χιονοθύελλας

Περίπου τέτοιες ημέρες το 1978, μια χιονοθύελλα είχε παραλύσει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ με ανέμους που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από έναν κυκλώνα και χιόνι που κάλυψε τα πάντα, ξεπερνώντας σε ύψος τα 60 εκατοστά. Εκείνη η χιονοθύελλα είχε περάσει στην Ιστορία – τα αμερικανικά ΜΜΕ την ανέσυραν χθες από εκεί ενόψει της νέας, «εν δυνάμει ιστορικών

Το μονοπώλιο της βίας και η Χρυσή Αυγή

Άργησε ο κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος να αποπέμψει την επικεφαλής του Παναρκαδικού νοσοκομείου της Τρίπολης που, όπως σημειώνει και ο τοπικός ιατρικός σύλλογος, έχει μπλέξει τα καθήκοντά της με εκείνα του κονφερανσιέ κάνοντας κοινές τηλεοπτικές συνεντεύξεις με εκπρόσωπο της χρυσής Αυγής για πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία του νοσοκομείου της (την παράνομη εργασία αλλοδαπών αποκλειστικών που δέν βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα).

Έρχεται νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του δημοσίου

Ανακούφιση για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου θα αποτελέσει η νέα ρύθμιση που προωθεί το οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Όπως αποκαλύπτει ο νέος γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης στην Κυριακάτικη Καθημερινή η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του οφειλέτη, θα λαμβάνονται κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων έτσι ώστε να

Η Ευρώπη ετοιμάζει βάση στη Σελήνη από... φεγγαρόσκονη με 3D εκτυπωτές

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Με δομικά υλικά από το ίδιο το έδαφος του δορυφόρου της Γης «υπόσχεται» να χτίσει η ESA την πρώτη ευρωπαϊκή βάση στο Διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναπτύσσει από κοινού με το αρχιτεκτονικό γραφείο των Το φιλόδοξο σχέδιο που ανακοινώθηκε προ ημερών και έφερε στο προσκήνιο η WSJ προβλέπει ότι αντί να μεταφερθούν από τη Γη όλα τα υλικά για την κατασκευή της βάσης, θα σταλεί εκεί μόνο ένας μεγάλος κύλινδρος που θα περιέχει μία «φουσκωτή» δομή. Αυτή θα «ξεδιπλωθεί» και θα χρησιμεύσει ως «σκελετός».

Αποτρεπτικός ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες

«Κουνούπι» δεν περνάει από την περιοχή όπου ορθώθηκε ο πολυσυζητημένος σιδερένιος φράχτης στον Εβρο, στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Ο σημαντικότερος, τα τελευταία χρόνια, δρόμος διέλευσης των λαθρομεταναστών έκλεισε οριστικά. Ο φράχτης και η επιχείρηση

Ελληνας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι

Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Το επικροτεί η αντισυνταγματική ρύθμιση του νόμου περί ιθαγένειας, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι ρατσιστές χρυσαυγίτες ναζί δικαιώνονται. Η κυβέρνηση του Σαμαρά με τους προπαγανδιστές της διεισδύουν στον ακροδεξιό χώρο και νομίζουν πως μ' αυτόν τον τρόπο

«Το νέο κούρεμα στο εφάπαξ πρέπει να γίνει φέτος»

Τη λήψη νέων μέτρων και την επίσπευση των μειώσεων των εφάπαξ παροχών μέσα στο έτος και όχι από το 2014 (μειώσεις 15-30% ) στα Ταμεία, καθώς και στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοτελώς Απασχολουμένων για τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, προτείνει με απόρρητο έγγραφό της η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον υπουργό Εργασίας.

Επίθεση Κακλαμάνη σε Στουρνάρα: «Ο υπουργός έχει επιλεκτική μνήμη»

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για επιλεκτική μνήμη και μιλά για 30 σκάνδαλα την περίοδο από το 1996 έως το 2004.

Παυλίνα Νάσιουτζικ: Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στα χέρια του γιου μου

Η μητέρα του Νίκου Ρωμανού ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς για την διπλή ληστεία στο Βελδενδο της Κοζάνης, μιλά για πρώτη φορά για τη σχέση του 20χρονου γιού της με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον 16χρονο που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια.

Η «επιστροφή» του Καραμανλή

Είναι πολύ ενδιαφέρον κάθε λίγο και λιγάκι να παρακολουθώ μια κάποια "επιστροφή" του Κώστα Καραμανλή. Σ'ένα παλαιότερο κείμενό μου είχα χαρακτηρίσει "Μπάτμαν" τον Γ.Καρατζαφέρη, αλλά νομίζω πως τελικά ο κ.Καραμανλής παίζει να έχει περισσότερες επιστροφές και από τον ίδιο τον Μπάτμαν. Karamanlis returned λοιπόν άλλη μια φορά μέσω του περιβόητου non paper όπου οι "μουτζαχεντίν"

Και γυναίκα στην ομάδα των φερομένων ως τρομοκρατών

Και μια γυναίκα συμμετείχε στην ομάδα που σχεδίασε τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη -στοιχείο που, κατά την αστυνομία, σημαίνει ότι αποτελεί (και εκείνη) μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας δεν διατηρούν καμιά

Μία γυναίκα και ένας άνδρας ήταν μαζί με τους 4 πριν τη ληστεία

ΕΦΟΔΟΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
«Φύλλο και φτερό» κάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι ειδικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας δύο δωμάτια ξενοδοχείου στο Βόλο, όπου διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου έξι μέλη της ομάδας που διέπραξε τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Μετά από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι διαφυγόντες της ληστείας κινούνταν στην περιοχή του Βόλου, οι αστυνομικοί

Συνελήφθησαν 32 οδηγοί ταξί στην Αττική

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα
Τριάντα δύο οδηγούς ταξί συνέλαβε η Τροχαία τα προηγούμενα 24ωρα, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής.

Οι αγρότες αποφασίζουν για νέες κινητοποιήσεις - «κατάληψη» χτες στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα, στις 12.00 στο μπλόκο της Νίκαιας, κρίνεται την Κυριακή η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών αποφασίστηκαν το Σάββατο, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται στα μπλόκα, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Συγχύσεις (ιδεών και σφαιρών)

Γράφει στο αixmi.gr ο: Γιάννης Πανούσης
Ποια είναι η σωστή οδός
της υποχώρησης;
Αντ. Μακρυδημήτρης, Υποχώρηση
Το να θεωρούμε «φυσιολογικό» να σκοτώνει ο διαφωνών, να καταστρέφει ο χούλιγκαν και να τρομοκρατεί ο περιθωριακός, επειδή με τον τρόπο αυτό αντιστέκονται κατά του σάπιου συστήματος, συνιστά υποκρισία (αν δεν υποκρύπτει άλλους στόχους).

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Φορο-επιβαρύνσεις και φορο-ελαφρύνσεις στην ακίνητη περιουσία

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ
Της Μαρίας Βουργάνα στην imerisia.gr
Τη χρυσή τομή ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν υψηλότερα έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, να διορθωθούν φορολογικές στρεβλώσεις που «έφεραν» υπέρμετρη επιβάρυνση στους μικροιδιοκτήτες και να αμβλυνθούν οι πολιτικές αντιδράσεις, αναζητεί η κυβέρνηση πριν καταλήξει στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.