Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Γκ. Χαρδούβελης: Το δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω με κέρδος τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πάρουν πίσω το σύνολο της κρατικής βοήθειας προς τις τράπεζες και να αποκομίσουν και κέρδος.
Αυτό υποστήριξε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, σε συνέντευξή του στην FMVoice.gr και την εκπομπή Bank Voice.

Δικομματική τακτική έντασης...

Ο «δικομματισμός» μπορεί γενικά να... εξορκίζεται, μπορεί να είναι πλέον μια πολιτική κατάσταση του παρελθόντος και να μην προκύπτει με την εύνοια των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, του ενός ή του άλλου πολιτικού χώρου, όμως ακόμα κι αυτοί που τον «εμίσησαν» (ΣΥΡΙΖΑ) στο παρελθόν, σήμερα επειδή τους βολεύει κομματικά, τον πριμοδοτούν πολιτικά!

Πάστορας ζητά να του επιστρέψουν δηλητηριώδη φίδια, απαραίτητα για τη Λειτουργία

Ένας πάστορας στο ανατολικό Κεντάκι ζητά επειγόντως από τις Αρχές να του επιστρέψουν τα πέντε  κατασχεθέντα δηλητηριώδη φίδια, εξηγώντας ότι είναι απαραίτητα για τη Λειτουργία του.

Αγωγός ήταν και… δεν πέρασε!

Πανηγυρικά χαρακτηριστικά είχε η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ που έγινε παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η υπογραφή του ΤΑΡ έβαλε οριστικά ταφόπλακα στην κατασκευή του ελληνοιταλικού αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα διέσχιζε την Ήπειρο και θα έφερνε φτηνή πρώτη ύλη στην περιοχή καθώς ήδη είχε νομοθετηθεί η σύσταση ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος. Αγωγός ήταν λοιπόν και χάθηκε....

Αδιαίρετο λάθος

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πέφτει η μία μέρα πάνω στην άλλη, βαριά από τις δυσκολίες του βίου, που επιδεινώνονται συνεχώς για την τεράστια πλειονότητα, αλλά ακριβή λογαριασμό για το μοιραίο λάθος του πολλαπλασιαστή δεν είδαμε ακόμα. Το ζητούμενο δεν είναι τι μας κόστισε. Αυτό το συνειδητοποιεί ο καθένας μετρώντας τις αντοχές όχι πια του πορτοφολιού του αλλά της φθειρόμενης ψυχής του και του μυαλού του, που σαν να παραδόθηκε σε μούδιασμα διαρκείας.

Η ΕΛΣΤΑΤ και τα «Greek Statistics»

Η ποινική δίωξη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στο στόχαστρο της SZ. Προβληματίζει η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, ενώ η Welt κάνει λόγο για δράση της ρωσικής μαφίας στην Κύπρο.
«Επικίνδυνα ειλικρινή» χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλότσερ στη Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε τέλος στη διαστρέβλωση των στατιστικών

Οταν ο πολλαπλασιαστής φτάσει στο τρία

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Είναι μεγάλο κρίμα για τη χώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπολόγισε σωστά τους «πολλαπλασιαστές». Διότι αν το ξέραμε πιο νωρίς, ότι για κάθε περικοπή 1% των δημοσίων δαπανών θα είχαμε ύφεση 1,7%, δεν θα αναγκαζόμασταν να περάσουμε όσα ζήσαμε. Το κράτος θα συνέχιζε να ξοδεύει 24 δισ. περισσότερα απ’ όσα εισέπραττε· οι δημόσιες

Ενας Μέργος την ημέρα την... κυβέρνηση κάνει πέρα


Δυο-τρεις καθηγητές και η χώρα καταστράφηκε, έλεγε ο Οτο φον Μπίσμαρκ. Ο ένας βρέθηκε, είναι ο κ. Γεώργιος Μέργος, ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί την καταστροφή που υπέστη η χώρα με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων και ονειρεύεται χαμηλότερο κατώτατο μισθό.

Κοψοχρονιά πωλούν τα αυτοκίνητά τους οι Έλληνες στο εξωτερικό

Αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν από την πολιτεία, αγοράζοντας τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα έπειτα από χρόνια δουλειάς  τα οποία τώρα  εξαιτίας του δυσβάστακτου κόστους  χρήσης (τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας και φόροι) και συντήρησης τους, αναγκάζονται να τα πουλήσουν κοψοχρονιά στο εξωτερικό.
Ο κ. Θοδωρής Νικολάου μιλώντας στο matrix24.gr είναι

Για γέλια... και για κλάματα...

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εχει πλάκα. Μια άποψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ότι παραμένει υψηλός (!) ο κατώτατος μισθός, παρά τη μείωσή του κατά 22%, προκάλεσε δήθεν την οργή ακόμη και στις γάτες... Πανικόβλητη η κυβέρνηση έσπευσε να τη διαψεύσει... Ομως, ο Μέργος δεν είπε κάτι κανούργιο, είπε τα αυτονόητα που έπρεπε να τα γνωρίζουν οι πάντες και πρωτίστως οι υποστηρικτές των Μνημονίων. Οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν από τα μίντια είναι γελοίες, όταν επί τρία χρόνια εξυμνούν αυτή την πολιτική που

«Είναι τόσο κακό που είμαι Παναθηναϊκός»;

«Είναι τόσο κακό που είμαι Παναθηναϊκός»; Μια διαφορετική προσέγγιση για το ρατσισμό, τον εκφοβισμό και το σάλο για την ιθαγένεια των παιδιών αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ένα μικρό μαύρο αγόρι αφηγείται στα ελληνικά τις αρνητικές εμπειρίες του στο σχολείο καταλήγοντας στο ερώτημα: «Είναι τόσο κακό που είμαι Παναθηναϊκός»;
Το μήνυμα του σποτ είναι «Ας είναι οι ομάδες μας το μόνο πράγμα που μας χωρίζει».
Δείτε το βίντεο:

Στικάκι για όλους

Πάρα πολλές φορές είχε ανοίξει το στικάκι Διώτη με τα στοιχεία της ¨Λίστας Λαγκάρντ” σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που κατατέθηκε στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, έφτασαν στην επιτροπή και τα αντίγραφα του αρχικού CD που με τη λίστα, τα οποία πρόκειται να δοθούν στους βουλευτές.

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΜΟΚ !...

Η σφαγιαστική πολιτική της άκρατης λιτότητας και η εξαθλίωση της κοινωνίας συνοδεύεται, πάντα, από την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και το δραστικό περιορισμό των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι αντεργατικές πολιτικές, για να περάσουν, απαιτούν την καρατόμηση, και, των συνδικαλιστικών ελευθεριών !
Η κυβερνητική τρόικα, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της και μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχειρεί να

Πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αξιολογικές κατατάξεις στα ΑΕΙ
Διατεθειμένο να προχωρήσει σε βελτιώσεις του σχεδίου Αθηνά εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από το πρώτο δεκαήμερο διερευνητικών συναντήσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης με πρυτάνεις, διοικήσεις ΤΕΙ, τοπικούς παράγοντες και φοιτητές.

Τι αλλαγές στο μνημόνιο ζητά η Ελλάδα μετά το λάθος του ΔΝΤ

ΣΕ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΕΚΟΦΙΝ
To “λάθος” του ΔΝΤ έθεσε και χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Εκοφίν στις Βρυξέλλες όμως ο επίτροπος Όλι Ρεν έσπευσε να βάλει “πάγο” στην προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν, σε αντίθεση με το ΔΝΤ, επιμένει ότι δεν έχει υπάρξει λάθος στον υπολογισμό των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας στην ύφεση και υπεραμύνεται του Μνημονίου.

Τέσσερις φορές άνοιξαν το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ...

Στοιχεία σοκ προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο στικάκι που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ.
Τα στοιχεία, που ενδέχεται να αποτελέσουν βόμβα για τις πολιτικές εξελίξεις, περιλαμβάνονται στην έκθεση που διαβίβασε η ΕΛ.ΑΣ. στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Εδώ Βρυξέλλες: «Το Μνημόνιο προβλέπει αναθεώρηση κατώτατου μισθού το 2014»

Του  Νίκου Χρυσολωρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
- «Το 2014 προβλέπεται από το Μνημόνιο αναθεώρηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή.- Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη κατά 0,7% τον

Θεσσαλονίκη: Πωλείται το 51% της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠ

Τα τεύχη δημοπράτησης για την πώληση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ καλείται να εγκρίνει σήμερα, Τετάρτη, το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες δημοσιεύεται και επίσημα η πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ βάση του χρονοδιαγράμματος ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013.Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός αφορά την πώληση μόνο του 51% της

Κρούγκμαν: Ανήθικο πείραμα η λιτότητα

Συνέντευξη στην «Huffington Post» 
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι ικανοποιεί τους Γερμανούς
Για «ανήθικο πείραμα» πάνω σε ανθρώπινα όντα, έκανε λόγο ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας, σε συνέντευξή του στην «Huffington Post».

Ο αμερικανός οικονομολόγος είπε πως «οι χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, μας προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει, όταν τις ακολουθείς».

Το "πείραμα της Αργεντινής" ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη...

Πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους...
Το "πείραμα της Αργεντινής" ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ανέργων στην Αργεντινή της κρίσης, που πήραν υπό τον έλεγχό τους κλειστά εργοστάσια προσπαθώντας να 

ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ …ΜΠΟΥΖΙΑ, ΠΛΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣΜΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΚΑΡΑΚΑ

Πλέον γίνεται φανερό, και στον πλέον αδαή, ότι το (κυβερνητικό) σύστημα αρχίζει και ρετάρει. Σαν το χαλάζι πέφτει η ανοησία των κυβερνητικών αξιωματούχων. Ό,τι του έρθει του καθενός στο κεφάλι το λέει, χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις. Και «στημένοι» να ήταν από την αντιπολίτευση δεν θα προκαλούσαν μεγαλύτερη ζημιά στη συμπολίτευση.

Βενιζέλος: Η Γερμανία επέβαλε το ΔΝΤ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Στο λάθος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του Κινήματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το λάθος των θεσμικών εταίρων της χώρας μας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κράτη – μέλη της ΕΕ), δεν είναι τόσο λάθος τεχνικό αλλά λάθος πολιτικό και ιδεολογικό.

Ποια ειναι η κυρία με το παλτό;

Eκτός ορίων οι καβγάδες στη Βουλή
«Κάτσε κάτω», «δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα», «δώσε μου το λόγο τώρα», «είσαι τρελός», «η κυρία με το παλτό να σταματήσει» είναι μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν στο σφοδρό φραστικό επεισόδιο που ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση τροπολογίας με την οποία επανακαθορίζεται η διαδικασία για την απόκτηση με δικαιοπραξία εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε νησιά και βραχονησίδες.

Ο Σημίτης σνομπάρει Μπένι και συνέδριο

Ο Κώστας Σημίτης στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν ο τελευταίος διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το «παρών» στην περυσινή συνδιάσκεψη του κόμματος.
Απ΄ότι φαίνεται, επρόκειτο μάλλον για «αναλαμπή», καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να μετάσχει

Συμπάθεια

ΕΠΙ κυβερνήσεως Παπανδρέου οι απόστρατοι έκαναν «ντου» στο Πεντάγωνο. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά ανέβηκαν τα μαρμάρινα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό.
Η θεματολογία είναι η ίδια, αλλά η κυβερνητική μεθοδολογία διαφορετική. Και η σύγκριση εύγλωττη. Οι απόστρατοι είχαν και έχουν ξεσηκωθεί για τις περικοπές. Είναι επόμενο η ΝΔ να τους αντιμετωπίσει

Συνελήφθη ως εγκέφαλος εκβιαστών πρώην φρουρός του Κ. Μητσοτάκη...


Εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε σε καταστήματα της Εύβοιας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πρώην αστυνομικός που παλιότερα ήταν στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
συλληφθείς φέρεται να είχε αποταχθεί από την αστυνομία, τον Δεκέμβριο του 1991, μετά από εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων.

Κλείνει ο ΧΥΤΑ... έρχονται σκουπίδια

Στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αλλά και σε νομικές κινήσεις εναντίον του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης ως αρμόδιου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, συμφώνησαν σήμερα δήμος, φορείς και οργανώσεις του δήμου Λαγκαδά. Το «χρονολόγιο» των κινήσεων θα αποτυπωθεί σε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι … γκάφες καίνε το Μαξίμου

Κεραμίδα για τον Πρωθυπουργό η αναφορά Μέργου στον κατώτατο μισθό. Για παρερμηνεία κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη.
Μπορεί, όπως σημειώνουν συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά, οι αναφορές του κ. Γ. Μέργου να παρερμηνεύθηκαν (αν και το video μοιάζει αδιάψευστος μάρτυρας), σε κάθε περίπτωση ωστόσο επρόκειτο για την τρίτη επικοινωνιακή και πολιτική «γκάφα» που εκλήθη να διαχειρισθεί σε τρία 24ώρα η κυβέρνηση.

Γερμανία: Ζητούν εκατό ευρώ συμμετοχή στα νοσήλια των μεθυσμένων νέων

Ο Γενς Σπαν είναι εκπρόσωπος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε θέματα υγείας και δήλωσε θορυβημένος από τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό ανηλίκων, που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ. Η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών επεκτείνεται πλέον και σε παιδικές ηλικίες, όπως

Κασιδιάρης στην Ολομέλεια: Είστε όλοι σας παλτά! Να πάτε να γαμ@@@@τε εσείς της ΝΔ!

Ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να υβρίζει τους βουλευτές όταν ο προεδρεύων του έκλεισε το μικρόφωνο.
Είχε προηγηθεί ο άγριος καυγάς του Ηλία Κασιδιάρη με τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βγήκε έξω από την Ολομέλεια για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για όσα δεν ακούστηκαν να βγαίνουν από το στόμα του γιατί ήταν το μικρόφωνο κλειστό.

Πού είναι οι μάρτυρες;

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωνε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση πελατειακών σχέσεων», προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΜΕ, το οποίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέλαβε το γραφείο του. Η ενέργεια αυτή κινητοποίησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος έστειλε την αστυνομία «για να επιβάλει την τάξη».

Ξύλο και χημικά στην εθνική οδό...

Δείτε τις φωτογραφίες...
Άγρια επεισόδια πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο, όταν αγρότες προσπάθησαν να μπουν στην εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης, έξω από την Λαμία.
Στο... σημείο ωστόσο τους περίμεναν τα ΜΑΤ. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και ακολούθησε συμπλοκή με ξυλοδαρμούς και χημικά....

Στο ταμείο καλούνται τράπεζες και ασφαλιστικές

Η Κομισιόν καταθέτει σχέδιο φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν τη συμμετοχή των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων στο κόστος της κρίσης.
Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών κεφαλαίων θα κληθεί από το 2014 να συμμετάσχει ετησίως με 31-35 δισεκατομμύρια ευρώ στο κόστος των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε. Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung του

Τα καλύτερα των πρωινών


Περιζήτητα τα ελληνικά νησιά αλλά μένουν απούλητα

Τα ατελείωτα γραφειοκρατικά εμπόδια μπλοκάρουν την πώληση των ελληνικών ιδιωτικών νησιών
Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Αυτές είναι σχολές που θέλουν να περάσουν όλοι οι φοιτητές

Ούτε με ένα, ούτε με δ΄τυο, αλλά ούτε και με μεταπτυχιακά και διδακτορικά  μπορεί κάποις να βρει σήμερα εργασία στην Ελλάδα. Προς τι λοιπόν οι σπουδές για μόρφωση; Τα τελευταία χρόνια τα κριτήρια της επιλογή σχολής στο πανεπιστήμιο έχουν αλλάξει για τους υποψήφιους φοιτητές, αφού η πανεπιστημιακή μόρφωση δεν αποτελεί το ζητούμενο

Κούρεμα

Σε πρόσφατο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο. Με καλή ευρωπαϊκή πληροφόρηση πάντα, δεν μιλάει στον αέρα. Είχε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο στον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε διεθνή οικονομικό έλεγχο - κάτι που από το ΠΑΣΟΚ της εποχής μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος προέβλεπε - όπως είχε μιλήσει εγκαίρως και για το πρώτο κούρεμα.

Η πολιτική μάχη για την εκλογή του νέου Πάπα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια καθολικοί θα περιμένουν με ενδιαφέρον από τις αρχές Μαρτίου να δουν ποιος θα εκλεγεί από το κονκλάβιο των καρδιναλίων νέος προκαθήμενος της Αγίας Εδρας του Βατικανού - δηλαδή θρησκευτικός τους ηγέτης. Το 75% των πιστών ζει εκτός Ευρώπης - πρωτίστως στη Λατινική Αμερική, όπου ζουν περίπου μισό δισεκατομμύριο καθολικοί. Στο κονκλάβιο όμως που θα εκλέξει τον νέο Πάπα, από τους 117 καρδινάλιους

Το διπλό «όχι» του πρώην πρωθυπουργού

Διάβασα την έκκληση 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς το «όλον» ΠΑΣΟΚ να μετάσχει στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος, αλλά τους ενημερώνω ότι ένας τουλάχιστον εξ αυτών προς τους οποίους απευθύνεται η έκκληση δεν θα την αποδεχθεί. Δεν προτίθεται δηλαδή να μετάσχει στις διαδικασίες του Συνεδρίου. Ομιλώ για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη (μικρή φωτογραφία), προς τον οποίο απηύθυνα το σχετικό ερώτημα χθες το μεσημέρι.
- Θα μετάσχετε στο Συνέδριο; τον ρώτησα.
Μου απάντησε έπειτα από μικρή, σε διάρκεια, παύση:

Ποιοι θα φορολογηθούν με 15% για τους τόκους των προθεσμιακών...

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών προσγειώνει ανώμαλα στη πραγματικότητα όσους πίστευαν ότι επειδή είχαν από παλιά προθεσμιακή κατάθεση, δεν θα υποστούν την αύξηση του φόρου επί των τόκων στο 15%, η οποία «τρέχει» από τη 1η Ιανουαρίου.

Λαπαβίτσας: Πόσο κυνικοί είναι οι περιώνυμοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που λένει ότι πρέπει να φτωχύνουμε;

Ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας απορρίπτει τα επιχειρήματα όσων ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών «ξεσάλωσε» ή ότι υπήρξε «φούσκα» και πρέπει στο εξής να ξαναβρεί το μετρημένο παρελθόν της. Τα λένε γιατί έχουν απολαβές άνω του μέσου όρου, γράφει στο iskra.gr
To άρθρο του Κώστα Λαπαβίτσα:

ΕΦΕΤ για κλάματα. Η Ευρώπη χλιμιντρίζει από το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας...

Η Ευρώπη χλιμιντρίζει από το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας και ο αρμόδιος Ελληνικός φορέας μιλά για "Ενημέρωση σχετικά με πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας"!!!
Κι ενώ για τους εταίρους μας αποτελεί κεντρικο θέμα,  όχι μόνο στα ΜΜΕ , αλλα και στα κοινοβούλιά τους , εδώ περνάει στα ψιλά της ...δημοσιογραφίας. Και λογικό είναι αφού δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ με την  μηδαμινή (πραγματική)

Ε, ρε, κάτι πολιτικοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν!

Οικονομέας: Μου θυμίζεις τον Χρυσοχοϊδη...
Τον άκουσα πριν από λίγο στην εκπομπή του Καμπουράκη/Οικονομέα και δεν πίστευα στα αυτιά μου: Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ήταν παλιότερα υπουργός. Μη χειρότερα... Με λίγα λό΄για μάς είπε ότι δεν ήξερε τι του γινόταν για τα οικονομικά της Ελλάδας, δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα και θέλει ξανά να ... κυβερνήσει τρομάρα του. Μιλάμε για τον πολύ Σπηλιωτόπουλο.

Με βηματοδότη εδώ και χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος, αποκαλύπτει το Βατικανό

Το Βατικανό αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη, φέρει βηματοδότη. Ωστόσο, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι ο ποντίφικας δεν παραιτείται εξαιτίας μιας συγκεκριμένης ασθένειας.

Μόνα Παπαδάκου: Δεν είχα ακούσει τίποτα, ούτε ρώτησα ποτέ για τη λίστα Λαγκάρντ

Το δεξί χέρι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μόνα Παπαδάκου κατέθεσε χθες στην προανακριτική Επιτροπή για τη διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» και είπε δεν είχε ιδέα για το θέμα και ότι το έμαθε από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Τα 116 σκοτεινά μέτρα του Μνημονίου που «ανατινάζουν» την Ελλάδα

Το Μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το περασμένο Νοέμβριο και έχει τεθεί σε ισχύ από την πρώτη στιγμή εκτός από τις γενικές κατευθύνσεις που δίνει τα ζητήματα της οικονομίας της χώρας και την περιγραφή των πολιτικών που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας για τα επόμενα πολλά χρόνια περιλαμβάνει και ένα παράρτημα 14 σελίδων στο οποίο καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα

Βρούτσης: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ενταση και καταλήψεις σε ΤΕΙ

Το σχέδιο «Αθηνά» προκαλεί ένταση σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, όπου οι περισσότερες σχολές ΤΕΙ συγχωνεύονται ή καταργούνται.
Ετσι κατάληψη ξεκίνησαν από χθες οι σπουδαστές του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας, διαμαρτυρόμενοι για τον τεμαχισμό του τμήματός τους. Οι σπουδαστές αποφάσισαν σήμερα να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας,

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Πώς έγινε αντιληπτή η πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας

 Παρόλο που οι πυρηνικές δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα σταμάτησαν τη δεκαετία του 1990, η διεθνής κοινότητα διατηρεί υποδομές που μπορούν να ανιχνεύσουν μια πυρηνική έκρηξη οπουδήποτε στον κόσμο. Η δοκιμή που πραγματοποίησε την Τρίτη η Βόρειος Κορέα έγινε αντιληπτή από τη σεισμική δόνηση που προκάλεσε, ωστόσο η τελική επιβεβαίωση θα έρθει τις επόμενες ημέρες από το παγκόσμιο δίκτυο μέτρησης ραδιοϊσοτόπων.

Ποιοι απειλούνται με κατάσχεση για χρέη στο Δημόσιο

Της Μαρίας Βουργάνα στο imerisia.gr
Φορο-κυνηγητό σε 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και στους συγγενείς τους με «βροχή» ειδοποιητηρίων μέχρι τις 10 Μαρτίου και την απειλή κατασχέσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων φέρνει η υστέρηση που καταγράφουν τα φορολογικά έσοδα.

Δεν τουε ξεφεύγει τίποτε

Πρόγραμμα αναλύει τις πληροφορίες που ανεβάζετε στα κοινωνικά δίκτυα και προβλέπει τις μελλοντικές σας κινήσεις!!!
Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες ο Guardian έρχεται να δικαιώσει όσους πιστεύουν ότι το Facebook, το Twitter, το Foursquare και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εργαλεία για όσους μας κατασκοπεύουν.