Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

«Σέβας προς την καθεστηκυίαν τάξιν»...

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν έχει πάντοτε πρωτότυπα ερωτήματα να θέσει η Ιστορία. Τα προβλήματα που πάνω τους σκοντάφτουμε και σήμερα, και ή συντριβόμαστε ή βρίσκουμε τρόπο να τα προσπεράσουμε, βασάνισαν κι άλλες γενιές, δοκιμάζοντας την πνευματική ετοιμότητα και την ψυχική τους αντοχή. Οχι, ούτε στάσιμη είναι η Ιστορία ούτε αυτοεπαναλαμβάνεται εγκλωβισμένη στους κύκλους της, αρνούμενη τη σπειροειδή πορεία που της έταξε ο Μαρξ. Εντούτοις, όσα εννοούμε ως καθοριστικά για την ανθρώπινη κατάσταση δεν είναι αποκλειστικότητα του καιρού μας και επινοήσεις ή ανάγκες δικές μας, όσο κι αν κάθε γενιά (και άτομο) δικαιούται την

Δεξιός και αριστερός λαϊκισμός...

 Η ελληνική κοινωνία, με την αγαστή συνεργασία του πολιτικού συστήματος, είναι εγκλωβισμένη εδώ και καιρό σε έναν ιδιότυπο λαϊκισμό. Είναι γεγονός ότι με ελάχιστα διαλείμματα οι γενιές που διαμορφώθηκαν πολιτικά μετά τη Μεταπολίτευση γαλουχήθηκαν μέσα σε ένα ακραίο δημαγωγικό σκηνικό. Μέσα σε μια συνθηματολογική έξαρση, που υποβάθμιζε ιδέες και προβλήματα και χάραζε τις περιβόητες διαχωριστικές γραμμές, μεταξύ προόδου και σκότους, μεταξύ

Λες ΨΕΜΜΑΤΑ Πάνο Καμμένε

 Η Μνημονιακή νΤροπολογία σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ Υφιστάμενου Νομικού Καθεστώτος — Σημαίνει ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!!
= Ο Π.Καμμένος, για να «διασκεδάσει» τον θόρυβο που προκάλεσε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ υπερψήφισης, της προδοτικής διάταξης, με την οποία

Από το λίπος στο αίμα

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο Μαρκ Μαζάουερ την περασμένη Τρίτη αναρωτήθηκε στην ομιλία του για «Μια νέα εποχή των άκρων;», αντηχώντας το γνωστό βιβλίο του Ερικ Χόμπσμπαουμ. Εσπευσε να απαντήσει με αυτό που μπορεί ως ιστορικός: «Ιστορικές σκέψεις για τα πολιτικά της τρέχουσας κρίσης». Ο Μαζάουερ γνωρίζει καλά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία· γνωρίζει εξίσου καλά την ευρωπαϊκή ιστορία του 20ού αιώνα. Επιπλέον, παρότι αγαπά την Ελλάδα, μπορεί να τη βλέπει απ’ έξω, με ψυχρό μάτι, να τοποθετεί τον παρόντα ελληνικό κλονισμό μέσα στο ευρύτερο διεθνές πλαίσιο και στην ιστορική ροή. Ως εκ τούτου, πραγματεύτηκε την ανάδυση των ακραίων φαινομένων στην Ελλάδα της Μεγάλης Υφεσης χωρίς να πέσει στις παγίδες και τις πολωτικές υπεραπλουστεύσεις της εγχώριας συζήτησης.

ΤΟ "ΠΕΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΕΛΕΑΣ"

Εν Έτει 1894: Αστυνόμος και μπανιστηρτζής και χαλάστρας, αλλά... «λαγωνικό» 
 Πίσω στο 1894. Μεγάλο λαγωνικό ο ενωμοτάρχης της Κούλουρης, ο οποίος πιάνει στο σκοτάδι ζευγάρι «εις στάσιν απρεπήν», χαλάει την προσωπική ερωτική στιγμή του ζευγαριού, και στη συνέχεια με στοιχείο μια παντούφλα αναζητά την κοπέλα στην «παγκόσμια ζωοπανήγυρη» της Κούλουρης. Τελικά κρατά και τη «σκελέαν ως πειστήριον».

Ζητείται «νέο πλαίσιο»

Η κρίση στην Ελλάδα, σε τελευταία ανάλυση, ήταν και είναι πολιτική. Και αυτό γιατί δεν είχαμε σχεδόν ποτέ «αυτοδύναμους» θεσμούς, που να λειτουργούν ουσιαστικά, παραγωγικά και αξιοκρατικά, με σχετική αυτονομία έναντι του κομματικού - πολιτικού συστήματος. Η «παράκαμψη» των θεσμών, μέσω της πολιτικοσυνδικαλιστικής λειτουργίας, αναδείχθηκε σε βασικό μηχανισμό λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας (κρατικοδίαιτη) παρά τις κατά καιρούς εκσυγχρονιστικές προσπάθειες.

Στην Αθήνα αύριο οι αγρότες


Στις αυριανές επαφές τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα στρέφουν την προσοχή τους οι αγρότες από την Θεσσαλία και από όλη τη βόρεια Ελλάδα.
Στον κόμβο της Νίκαιας έξω από τη Λάρισα οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και πάλι, αλλά δεν προχώρησαν σε

Ποια «σωτηρία» από παιχνίδι εντυπώσεων;

Του Χρήστου Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος απαντούν οπωσδήποτε (και συνήθως αυθημερόν) σε κάθε παραμικρή επίκριση, έστω και εμφανώς κακόπιστη ή εμπαθή, που θα διατυπώσει η αξιωματική (ειδικά) αντιπολίτευση. Δεν απαντούν ποτέ, μα ποτέ, σε κριτική απροκατάληπτων, ακομμάτιστων γραφίδων, σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς αναλυτές που τιμούν με την αμεροληψία τους το λειτούργημά τους.

Στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών...

... η "σφαγή" ( "κινητικότητα" , τη λένε) των δημοσίων υπαλλήλων...
Hannibal (troika) ante portas. Και ο Καίσαρ συγκαλεί σύσκεψη, με τους δύο επιφανείς Υπάτους της Ρώμης (Μαξίμου) .
Πώς θα τους διώξουμε τους 25.000 και τι θα πούμε στην τρόικα γιατί δεν το 'χουμε κάνει ακόμη.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών, εδώ

Ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Σταύρο Μαλά θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το 45,46% των ψήφων. Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Σταύρος Μαλάς που έλαβε το 26,91% των ψήφων.

Στα αζήτητα το ρετιρέ του Καραμανλή... (φωτογρφίες)


Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της κατάρρευσης της κτηματαγοράς βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η παντελής απουσία αγοραστών αλλά και ενοικιαστών έχει οδηγήσει στα... αζήτητα ακόμη και το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη, ένα ρετιρέ 230 τετραγωνικών μέτρων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αθήνας.

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank

Δώδεκα περίπου χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας του «εθνικού πρωταθλητή» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με επίκεντρο της Εθνική Τράπεζα, μια ιδέα του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά, τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, η δημιουργία της

Η χρήσιμη αντιπολίτευση

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
​​Επειδή η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα, γι’ αυτό η αντιπολίτευση σε μια δημοκρατία είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Κρατάει τα γκέμια της εκάστοτε κυβέρνησης για να μην παρασύρει την κοινωνία στον γκρεμό. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των απόλυτων αρχόντων που μεγαλούργησαν για τις χώρες τους· γι’ αυτό είναι και σπάνιο η προσωνυμία «Μέγας». Συνηθέστατα οι απόλυτες ηγεμονίες βυθίζονται στη διαφθορά και πολύ συχνά έχουν ως αποτέλεσμα κοινωνικές και εθνικές καταστροφές.

Σαφάρι φόρων


Με μίνι δόσεις και μάξι ποινές - «Γαλάζιο» κίνημα υπέρ ιδιοκτητών ακινήτων - Υστατη ευκαιρία ρύθμισης από 25 ευρώ τον μήνα
Τη ρύθμιση της «ύστατης ευκαιρίας», που κυριολεκτικά θα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο και στα Ταμεία με πολύ μικρές δόσεις (από 25 ευρώ τον μήνα), αλλά και για να ανακάμψουν τα έσοδα που βυθίζονται λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης, προετοιμάζει πυρετωδώς το οικονομικό επιτελείο με τους τεχνικούς συμβούλους της τρόικας.

Το ενεχυροδανειστήριο έκρυβε χυτήρια

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ (agelioforos.gr)

Ενα παράνομο ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πρόσφατα κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ.
Οπως ανέφερε στον «ΑτΚ» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, στο εσωτερικό της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο χυτήρια, ώστε να γίνεται άμεσα τήξη των κοσμημάτων που έπαιρναν ως ενέχυρο. Παράλληλα, η ίδια πηγή εξηγεί πως υπήρχαν πληροφορίες ότι ο λιωμένος χρυσός μετατρεπόταν επιτόπου σε ράβδους χρυσού και εξαγόταν σε χώρα της Ευρώπης.

Την πατήσαν οι δημοσκόποι...

Πέσαν έξω τα exit polls. Εκλογή προέδρου στον Β' γύρο...
Υπήρξε αστοχία στα exit polls όλων των εταιρειών, είπε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος στις 6 το απόγευμα είχε δώσει με έκτακτο στο MEGA νικητή από τον Α' γύρο τον Νίκο

Ενας πολίτης στο έλεος δύο εφοριών

 Μια και ο υπουργός Οικονο­μικών ανακοίνωσε στοιχεία για δεσμεύσεις καταθέσεων και προσημειώσεις ακινή­των μεγαλοοφειλετών του Δημο­σίου (ορθότατη και επιβεβλημένη πρακτι­κή), θέλω να ελπίζω ότι η περίπτω­ση που ακολουθεί αποτελεί τραγική (και παρανοϊ­κή) εξαίρεση. Μου τη γνωστο­ποί­η­σε ο ατυχής φορολογούμενος που τη βιώ­νει. Η συνολική οφειλή του στην Εφορία ήταν 65.000 ευρώ.

Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία στις ΗΠΑ

Η ίδρυση της «Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι μία σημαντική εξέλιξη για το Ελληνικό και το Εβραϊκό Λόμπι, αλλά και για τις δύο χώρες, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Υστερα από χρόνια ανταγωνισμού, επιθέσεων και βοήθειας προς τη δύναμη εισβολής και κατοχής, την Τουρκία, το Εβραϊκό Λόμπι αποφάσισε να επισημοποιήσει τη

Κύπρος: Σήμερον κρεμάται...

 Ζοφερή, κάπως σαν Μεγάλη Παρασκευή, από πολιτική σκοπιά μοιάζει η σημερινή Κυριακή των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Τον στεναγμό ανακούφισης για την περάτωση της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια φαίνεται πως θα διαδεχθεί η οιμωγή για την αντικατάστασή του από τον Νίκο Αναστασιάδη. Η προεδρική πενταετία του προερχόμενου από το αριστερό ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια υπήρξε η πλέον επιζήμια για τον λαό της Κύπρου κατά τον μισό και πλέον αιώνα που υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία. Αρνητική κορύφωσή της η οδήγηση του νησιού στα πρόθυρα ολέθριας υπαγωγής του υπό καθεστώς

Κύπρος: Θρίλερ στις εκλογές για το αν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος

Στο 44.77% το ποσοστό του Αναστασιάδη που διαφαίνεται ως ο νικητής του πρώτου γύρου
Από την καταμέτρηση του 43% των ψηφοδελτίων φαίνεται ότι υπάρχει ανατροπή από τα αποτελέσματα των exit polls. Προηγείται σταθερά ο Νίκος Αναστασιάδης με 44,77%, ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά οι κ.κ Μαλλάς (27,31%) και Λιλλήκας (25,18%).

Exit Poll: Νίκη Αναστασιάδη με 48% - 52,6%

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη, με ποσοστά που κυμαίνονται από 48% έως 52,6 % και άρα να τοάρα μπορεί να τού εξασφαλίσουν εκλογή και από την πρώτη Κυριακή, καταγράφουν τα exit poll που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κύπρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, στις 6.00 το απόγευμα.

Δάσκαλος... στις εφόδους εναντίον μεταναστών

Ενας εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μέχρι πριν από μία εβδομάδα σε λύκειο της Ιεράπετρας, έχει ταυτοποιηθεί ως ένα από τα μέλη του τάγματος εφόδου που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης επιτέθηκαν απρόκλητα σε τρεις μετανάστες από το Πακιστάν. Πρόκειται για τον Γεώργιο Πετράκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέχρι πρότινος διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γεώργιος Πετράκης σε παλαιότερη φωτογραφία του.

«Χρυσές Παρανομίες»-Διαβάστε τη μεγάλη έρευνα του ΑτΚ για τα ανταλλακτήρια

Κλεπταποδόχοι, τοκογλυφικά δάνεια και άγια δισκοπότηρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ (agelioforos.gr)
Ενας σκοτεινός κόσμος, που κινείται στο όριο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, «ξεδιπλώνεται» πίσω από τις βιτρίνες ενεχυροδανειστηρίων και ανταλλακτηρίων χρυσού, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΑΣ.
Ελεγχοι και υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί το τελευταίο διάστημα «δείχνουν» κρούσματα κλεπταποδοχής, δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους, κλεμμένα κοσμήματα, που μετατρέπονται σε πλάκες χρυσού, χυτήρια, αλλά και... σχέσεις με κυκλώματα που

Ομόφωνο ψήφισμα από τους πρυτάνεις

Στα προβλήματα με τις αρμοδιότητες των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, στα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ με τα συνεχώς μειούμενα κονδύλια, όπως και στα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου « Αθηνά», αναφέρονται οι πρυτάνεις σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου τους στο Λαύριο.

Χωρίς φαγητό ένας στους τρεις μαθητές...

"Για μερικά παιδιά αυτό είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας... Οσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Ακόμη και σε ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης" λέει ο ένας.
"Μια μέρα ένα ... παιδί θα πεινάει περισσότερο και κάποιο άλλο λιγότερο. Θα του δώσει το γεύμα του, θα πιει και το δεύτερο γάλα από ένα άλλο παιδί που δεν το

Κ. Αρβανιτόπουλος: Το σχέδιο «Αθηνά» διορθώνει παθογένειες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρυτάνεις: Βεβιασμένος και ατεκμηρίωτος σχεδιασμός 
Το σχέδιο «Αθηνά» προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων στο επίκεντρο της οποίας δεν είναι το σχέδιο του Υπ. Παιδείας αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα νέα Συμβούλια στα Πανεπιστήμια.

Στο σφυρί του ΣΔΟΕ λαμπερά ονόματα

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΙΛΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Σε πλειστηριασμούς εκατοντάδων πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου προχώρησε η Εφορία.
Η λίστα με τους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και

«Εσείς στην Ελλάδα ψάχνετε για μαζοχιστές, όχι για επενδυτές» ...


Aποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του για την αγορά συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο ο Εμίρης του Κατάρ, όπως δήλωσε o απεσταλμένος, στον δήμαρχο της Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό.
Σύμφωνα με την "Realnews", ο απεσταλμένος του Eμίρη, είπε επί λέξη: «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές». Και συμπλήρωσε, πριν φύγει: «Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν».

Μπουτάρης: «Να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις Σκουριές»

Έκκληση προς την κυβέρνηση απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με αφορμή την επίθεση στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των επιτιθέντων. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να

LIVE: Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός...


Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στα «Πηγάδια» από την Skoda Ξάνθη για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το  olympiacos24 σας μεταφέρει live την εξέλιξη του αγώνα.

Χαλκιδική : Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στις Σκουριές- Παρέμβαση Μπουτάρη για τα μεταλλεία

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, μετά την εισβολή, τα ξημερώματα, κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου βιαιοπράγησαν εναντίον των φυλάκων και έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας οχήματα και γραφεία.

Στην Αθήνα ο Ολάντ την Τρίτη για έξι ώρες

Στην Αθήνα για επίσκεψη-αστραπή διάρκειας έξι ωρών θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Για ιδιαίτερα «σημαντική επίσκεψη στην Αθήνα» κάνουν λόγο κύκλοι από το προεδρικό μέγαρο, των Ηλυσίων, ενώ η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Νοέμβριο, κατόπιν για τον Δεκέμβριο και τελικά κανονίστηκε για τον Φεβρουάριο.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΄Η ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ?...

Ο στόχος της πλήρους απελευθέρωσης του εμπορίου ΗΠΑ - Ε.Ε. είναι αυτονόητο ότι θα εξυπηρετήσει ζωτικά συμφέροντα των δύο ακτών του Ατλαντικού, παρ' όλα αυτά είναι μια δυναμική που αναζητείται εν μέσω στρατηγικού κενού, με τη διατλαντική σχέση να βρίσκεται στο μεταψυχροπολεμικό ναδίρ της.

Γάλλος με ειδικές ανάγκες οδηγούσε με 200 χλμ. χωρίς φρένα

Το αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα
Το χάρο με τα μάτια του είδε Γάλλος οδηγός με ειδικές ανάγκες όταν το ειδικά προσαρμοσμένο αυτοκίνητό του για οδηγούς με προβλήματα αναπηρίας παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να βρεθεί να τρέχει ανεξέλεγκτο σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς φρένα, επί μία ώρα που στον ίδιο φάνηκε αιώνας.

Στο σφυρί το ξενοδοχείο της Ζαρούλια

Τη διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού του κτιρίου που στεγάζεται το ξενοδοχείο News Dream, ιδιοκτισίας Ελένης Ζαρούλια και του αδελφού της έχειξεκινήσει το Δημόσιο.
Οπως τονίζεται μάλιστα σε σχετικά δημοσιεύματα τoυ Έθνους της Κυριακής και Τύπου της Κυριακής, το οφειλόμενο χρέος είναι σχετικά μικρό και φτάνει τις 36.000

Μείωση έως 35% στις τιμές ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 της Άννης Καρολίδου (voria.gr)
Ημερίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής στη Θεσσαλονίκη: Δείτε τις τιμές πώλησης και μίσθωσης των κατοικιών στο κέντρο της πόλης
Οι μειώσεις στις τιμές των ακινήτων, στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν την κατηφόρα και, στις «καλύτερες» περιοχές του κέντρου κυμαίνονται μεταξύ  25% - 35%.
Την ίδια πορεία, ακολουθούν και  τα ενοίκια αφού στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, έχουν πέσει κατά 30%-40%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «κόπηκαν» ακριβώς στο μισό, δηλαδή κατά νοικιάζονται στο 50% των μισθωμάτων που πριν λίγα χρόνια εξασφάλιζαν εύκολα οι ιδιοκτήτες.

Αναθεώρηση του Μνημονίου, εξαιτίας του λάθους του ΔΝΤ, ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Την «τροποποίηση και τη συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους δανειστές της ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, λόγω του λάθους του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή.Το αίτημα της ΔΗΜΑΡ διατυπώνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Θεσσαλονίκη : Τεχνικά αδύνατη η παραμονή των αρχαίων στη Βενιζέλου λέει η Αττικό Μετρό

Τεχνικά αδύνατη είναι η παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Την άποψη αυτή, στην οποία κατέληξε μετά από διεξοδική μελέτη τριών μηνών η Αττικό Μετρό Α.Ε, κατέθεσε σήμερα στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Χάρης Θεοχάρης: Δεν έχει να πληρώσει τους φόρους του, με απολυμένη σύζυγο και μάνα που έβαλε λουκέτο σε μαγαζί

Ο Χάρης Θεοχάρης ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων, ο άνθρωπος που ορκίστηκε να πιάσει όλους τους φοροφυγάδες είναι και ο ίδιος, όπως αποκαλύπτει σήμερα τραγικό θύμα της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει ότι με μισθό 2.650 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, έχει σύζυγο απολυμένη,πατέρα

Νέος ιός που προσβάλει το αναπνευστικό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε επαγρύπνηση μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία ενός ακόμη κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, συγγενή του SARS, καθώς είναι το 12ο κρούσμα που διαγιγνώσκεται στον κόσμο.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του ΠΟΥ αναφέρει: «Ενώπιον της σημερινής κατάστασης και αξιόπιστων πληροφοριών, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη (του οργανισμού) να συνεχίσουν να ελέγχουν την εκδήλωση κρουσμάτων του οξέος σοβαρού

Ποιοι ξένοι άρχισαν να «βλέπουν» ευκαιρίες στην Ελλάδα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Της Ελευθερίας Αρλαπάνου (imerisia.gr)
Ξένοι επενδυτικοί κολοσσοί που διαχειρίζονται ιλιγγιώδη ποσά «σκανάρουν» για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης την Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες παρά την προβληματική κατάσταση της οικονομίας.
Η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το έντονο παιχνίδι των Ρώσων και των Κινέζων στην ενέργεια και τις μεταφορές και οι ελκυστικότερες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας πυροδοτούν το ενδιαφέρον.

Bild: Μία κυπριακή χρεοκοπία θα πλήξει κυρίως την Ελλάδα

ΟΙ ΑΛΛΟΙ «ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ»
Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «μελετούν» τις χρηματοοικονομικές συνέπειες σε περίπτωση πτώχευσης της Κύπρου εάν η νήσος δεν λάβει διεθνή οικονομική βοήθεια, έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Bild.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, φαβορί στις σημερινές εκλογές, αντιμετωπίζει ήδη «εφιαλτικά σενάρια» για την επόμενη ημέρα στη Μεγαλόνησο.

«Με 600 ερωτήσεις ανά μάρτυρα η προανακριτική δεν τελειώνει ούτε σε ένα χρόνο»

Προβληματισμός επικρατεί στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή με την τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εξέταση των μαρτύρων. Η πλευρά της ΝΔ κάνει λόγο για τακτική παρακώλυσης και χρονικού εκτροχιασμού, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να ενημερώνει τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι το κόμμα του βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταγγελία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Τρόικα έρχεται και ζητά τις 25.000 απολύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, αλλιώς...

Σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκε η κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο, εν αναμονή της νέας επίσκεψης της Τρόικα στο τέλος του μήνα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι αρρυθμίες στην εφαρμογή του Προγράμματος.
Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε ειδική σύσκεψη το Σάββατο, προς αποφυγήν νέων καθυστερήσεων, που πλέον συνεπάγονται έκτακτες περικοπές δαπανών έως και 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Αλέκα Παπαρήγα: «ΠΑΣΟΚ τελευταίας κοπής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλάει στην «Κ.Ε.» για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά εργαζομένων και απεργών, την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, την επερχόμενη «μάχη» στην Κεντροαριστερά, αλλά και τη «διείσδυση» της Χρυσής Αυγής
Την πρόθεση να απαγορεύσει τις απεργίες καταλογίζει στην κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Νέες δημοσκοπήσεις της Metron Analysis και της Pulse, δίνουν οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά πτώση της Χρυσής Αυγής αν και η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 36% των ερωτηθέντων. Πάντως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι ερωτηθέντες ζητούν δικαιοσύνη από τους πολιτικούς και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα ζητούν 3 στους 4

Δομικές μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος ζητούν τρεις στους τέσσερις πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα της «Metron Analysis» για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Στο ερώτημα εάν το Σύνταγμα χρειάζεται να αλλάξει ή θα πρέπει να μείνει όπως είναι, η συντριπτική πλειοψηφία, που αγγίζει το 75%, συνηγορεί υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό ότι το αίτημα αυτό διαπερνά οριζόντια τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

Πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου
Σε κοινές δράσεις με τοπικούς φορείς προχωρούν οι αγρότες ανά την Ελλάδα με σκοπό να συμμετάσχουν δυναμικά στην γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου αποκτώντας κοινό μέτωπο με την υπόλοιπη κοινωνία που χειμάζεται από την πολιτική λιτότητας.

Ανοιξαν οι κάλπες για την κρίσιμη ψηφοφορία στην Κύπρο

ΣΤΙΣ 18.30 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
Πεντακόσιες σαράντα πέντε χιλιάδες Κύπριοι ψηφοφόροι προσέρχονται από τις 7 το πρωί στις κάλπες για να αναδείξουν τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι νέοι ψηφοφόροι που θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες ξεπερνούν τις 22.000, ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν περίπου 600 Τουρκοκύπριοι.

Το μπλέξιμο με την υποβολή Φορ. Δήλωσης από φέτος των υπόχρεων άνω των 18 ετών.

Από φέτος και για πρώτη φορά θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4110/2013 η υποχρέωση υποβολής φορολογικής Δήλωσης εισοδήματος για όσους έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους. Έως εδώ καλά, αν δεν ανέκυπταν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υποχρέωση από φέτος υποβολής φορολογικής δήλωσης Οικον. έτους 2013 (χρήση 2012) και επόμενα.