Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ελλάδα όλα γίνονται

Αν είναι δυνατόν! Καιρό είχαμε να ακούσουμε για πλαστά πτυχία, όχι πως δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να αποκτηθούν, αλλά να έτσι αυτή η είδηση μου θύμισε περισσότερο τον ... Κοσκωτά. Τελευταία είχαμε την ιστορία με τα διδακτορικά στη Γερμανία, όχι πως τα παλιότερα είναι όλα γηνήσια, αλλά δεν ήταν ευκολο να ανακαλυφθεί η κομπίνα, αφού οι περισσότερες εργασίες δακτυλογραφούνταν ως μοναδικά πολλές φορές αντίτυπα και σπάνια καθόταν κανείς να ψάξει όλες τις πηγές και τα τσιτάτα.

Ο δικός μου ρατσισμός

Ξέρω, πολλοί από εσάς δίνετε μεγάλη σημασία στις υπογραφές που συνοδεύονται από διάφορα σύμβολα όπως Bsc – Msc – Phd. Όχι εγώ. Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής είμαι και καχύποπτος όταν κάποιος προβάλλει σαν ταυτότητα μόνο τα διπλώματα που έχει μαζέψει. Όχι βέβαια ότι είναι κακά τα διπλώματα αλλά η πείρα έχει δείξει ότι από μόνα τους δεν αρκούν. Και αν αρκούσαν τότε το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου θα ήταν ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο τομέα της εφαρμοσμένης κυβερνητικής τον τελευταίο αιώνα – όχι στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Ακόμη κι η κοπέλα που έφερνε τα νερά στις συσκέψεις είχε Msc, τουλάχιστον.

Το νέο άλλοθι

Είναι γνωστό ότι εμείς οι Ελληνες δεν φταίμε ποτέ και για τίποτα. Κι εξίσου γνωστό είναι ότι τα όποια δεινά μας οφείλονται κατά κανόνα, αν όχι και αποκλειστικά, σε συνωμοσίες και παρεμβάσεις ξένων. Εδώ και μερικές μέρες μάλιστα έχει ανακαλυφθεί ότι για τη σημερινή μας κατάντια φταίνε το ΔΝΤ και ο πολλαπλασιαστής του. Μέχρι και αποζημίωση δεκάδων δισεκατομμυρίων δικαιούμαστε ν' απαιτήσουμε, κατά την άποψη ορισμένων.

Περίπου 150-200 στρέμματα θα πρέπει να καλλιεργεί ένας αγρότης από το 2014

Αν κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, θα δούμε ότι στις αρχές του πρώτης δεκαετίας του 2000, ένας αγρότης με 50-70 στρέμματα βαμβάκι ζούσε την οικογένεια του. Σήμερα, με την ισχύουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) χρειάζεται τουλάχιστον 100 στρέμματα, ενώ με τη νέα θα χρειάζεται 150-200 στρέμματα από το 2014. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα παραπάνω τονίζει, σε σχετική του μελέτη ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Θεοφάνης Γέμτος, σημειώνοντας πως ένα μέρος των εκμεταλλεύσεων μεγεθύνθηκε και θα ανταποκριθεί, ένα μεγάλο μέρος όμως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν οι 1.891 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μέσω του προγράμματος κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, σημειώνει το υπ. Διοικητής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ενας αρχαίος έλληνας ήρωας στο διαδίκτυο

Μάθημα του Χάρβαρντ προσιτό πλέον για όλους
«Ο Αρχαίος Ελληνας Ηρωας» τώρα και στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τις θρυλικές παραδόσεις του μαθήματος «The Ancient Greek Hero» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο διδάσκεται συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εχει χαρακτηριστεί μάλιστα ως ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα, όπως αποδεικνύει και ο επίσημος κατάλογος του πανεπιστημίου.

Οταν η Αριστερά δεν καταδικάζει τη βία...


Αλήθεια, τι σχέση έχει η Αριστερά με γκανγκστερικές εισβολές σε χώρους εργασίας; Τι σχέση έχει το λαϊκό κίνημα με κουκουλοφόρους που περιλούζουν με βενζίνη φύλακες; Η ιστορία των λαϊκών αγώνων μάς οδηγεί να πούμε καμία. Αλλά ας μη βιαστούμε, γιατί θα μας διαψεύσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση.

Στην Εθνική το 84,35% της Eurobank

Στo 84,35% έφτασε το ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Εθνικής Τράπεζας από τους μετόχους της Eurobank.
 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, τόνισε πως στόχος είναι “να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας”.

Διαπραγματεύσεις για μια ενιαία αγορά ΗΠΑ - ΕΕ

Δεν ήταν παρά μία και μόνη φράση αυτή που εκφώνησε ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της ομιλίας του προς το αμερικανικό έθνος την περασμένη Τρίτη. Ηταν όμως αρκετή για να σημάνει παγκόσμιο συναγερμό στους κυβερνητικούς, πολιτικούς και ηγετικούς επιχειρηματικούς κύκλους: «Ανακοινώνω απόψε ότι θα αρχίσουμε συζητήσεις για έναν ευρύ Διατλαντικό Συνεταιρισμό Εμπορίου και επενδύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση»! Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων ήταν ενθουσιώδεις. «Από κοινού θα σχηματίσουμε τη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη στον κόσμο» δήλωσε ο Μ.Μπαρόζο.

Πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης ελληνικών ψαριών στο εξωτερικό...

Πρόγραμμα συνολικού ύψους 3,65 εκατ. ευρω με στόχο την ενίσχυση της κατανάλωσης των ελληνικών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, και συγκεκριμένα της τσιπούρας και του λαβρακιού, στις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, αλλά και της...
Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Αλκιβιάδης Καλαμπόκας.

Όλο το σχέδιο νόμου – σκούπα για εργασιακά και ασφαλιστικό

Ρυθμίσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους - συνταξιούχους 
Αναλυτικά τι προβλέπει για το σχέδιο Αριάδνη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ανέργων, τη συνεργασία Επιθεώρησης Εργασίας με Οικονομική Αστυνομία, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και παράταση καταβολής της σύνταξης σε χιλιάδες ανάπηρους που περιμένουν στην ουρά για επανεξέταση. Τι θα ισχύει για τους επίορκους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Φωτεινή Πιπιλή: «49.800 ευρώ τον μήνα νοίκι ο Συνήγορος του Πολίτη»

Στο θέμα της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών στάθηκε με δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή θίγοντας μάλιστα τρανταχτές περιπτώσεις σπατάλης αλλά και την απροθυμία των πολιτικών αρχηγών να συνεργαστούν. 

Σε ποιους κατάσχεσαν ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο

 Γιώργος Δημητρομανωλάκης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 Κατσχέσεις για οφειλές στην εφορία
Λίστα με 60 γνωστές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 200 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εταιρείες όπως η Χ.Κ. Τεγόπουλος, η Alpha Keramica, η Avelon, η Euromedica, η Ψηλορείτης Logistics, αλλά και επιχειρηματίες όπως η κυρία Κωνσταντίνα Καψή των ξενοδοχείων «Καψή», ο κ. Μπάμπης

Δέκα γνωστά παπανδρεϊκά στελέχη καταγγέλλουν τον Βενιζέλο για μαγείρεμα του συνεδρίου

Βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου, εξαπολύουν με κοινή τους ανακοίνωση δέκα γνωστά στελέχη του αποκαλούμενου παπανδρεϊκού μπλοκ, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του απερχόμενου εθνικού συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ουσιαστικά καταγγέλλουν το σύνολο σχεδόν των προσυνεδριακών διαδικασιών καθώς μιλούν για «απαράδεκτες αντιδημοκρατικές

Σε πενθήμερη απεργία οι εργαζόμενοι στην Iberia...

Οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, την Iberia, ξεκίνησαν σήμερα πενθήμερη απεργία με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 1.220 πτήσεις μέχρι την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απεργία θα κοστίζει καθημερινά περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Τον Μάρτιο θα ακολουθήσουν άλλα δύο απεργιακά κύματα – από πέντε ημέρες το καθένα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στις 27 Φεβρουαρίου η απόφαση του δικαστηρίου για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης που θα λάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στην υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου η απόφαση θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου.

Το νωρίτερο αρχές Μαρτίου οι συνομιλίες για την Κύπρο

Τις αρχές Μαρτίου θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση ως τη συντομότερη δυνατή ημερομηνία έναρξης συνομιλιών για τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και αναμένει την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι συνομιλίες με την κυπριακή δημοκρατία για τα οικονομικά προβλήματα της μεγαλονήσου θα αρχίσουν το νωρίτερο το Μάρτιο, στην

Υπ. Ναυτιλίας: Σε δημόσια διαβούλευση η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης

Σε δημόσια διαβούλευση για ένα μήνα, έδωσε σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων, που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Στόχος του υπουργείου, είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ανακοίνωση – Καταγγελία
της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ

Συνέδριο –παρωδία θα το χαρούν μόνοι τους.

Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο.

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Πρετεντέρη για «νταραβέρια», διαπλοκή και ΟΠΑΠ

«Με τρομάζουν τα νταραβέρια στο όνομα της διαφάνειας» γράφει στο σημερινό άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εφημερίδα Τα Νέα και δέχτηκε την οργισμένη απάντηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά.
Το κείμενο του Γιάννη Πρετεντέρη φέρει τον τίτλο «Νταραβέρια» και ο δημοσιογράφος αναφερόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη εμπόρων με το στανιό

 Αυτό είναι, το κατάλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κόσμος δεν πάει για ψώνια επειδή δεν προκάμει. Αν όμως αρχίσουν τα μαγαζιά να ανοίγουν τις Κυριακές, θα το ρίξουν όλοι στην κατανάλωση. Μιλάμε για λούσα, όχι αστεία. Μιλάμε για «επανεκκίνηση της οικονομίας», όπως επισήμως ανακοινώθηκε. Όπερ σημαίνει ότι εάν το μικρό μαγαζί της γειτονιάς αρχίσει να λειτουργεί τις Κυριακές, εγγυάται πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις στο απώτερο μέλλον. Τέτοια σχέδια έχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς.

Τώρα που η ανεργία κοντεύει το 30% θυμήθηκαν την Επιτροπή

Έπρεπε να φθάσει η ανεργία κοντά στο 30% για να ενεργοποιήσουν μια επιτροπή ξεχασμένη εδώ και τριάμισι χρόνια, εκεί στο υπουργείο Εργασίας.
Έτσι, όπως επίσημα ανακοινώνει ο καθ’ ύλιν αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, εντός της επόμενες εβδομάδας θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.  Στόχος είναι η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την

Εστειλαν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τις σφαίρες που αποστέλλουν άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες σε υψηλόβαθμα και μη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με τον Γιώργο Μέργο να είναι ο τελευταίος αποδέκτης.

Φρένο Μαυραγάνη στις περισσότερες δόσεις για αποπληρωμή οφειλών

ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, διότι όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μια τέτοια πρακτική δεν θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων- διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς.

Ζητείται «νέο πλαίσιο»

Η κρίση στην Ελλάδα, σε τελευταία ανάλυση, ήταν και είναι πολιτική. Και αυτό γιατί δεν είχαμε σχεδόν ποτέ «αυτοδύναμους» θεσμούς, που να λειτουργούν ουσιαστικά, παραγωγικά και αξιοκρατικά, με σχετική αυτονομία έναντι του κομματικού - πολιτικού συστήματος. Η «παράκαμψη» των θεσμών, μέσω της πολιτικοσυνδικαλιστικής λειτουργίας, αναδείχθηκε σε βασικό μηχανισμό λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας (κρατικοδίαιτη) παρά τις κατά καιρούς εκσυγχρονιστικές

Η κυβερνητική πρόταση για μείωση ΦΠΑ και ρύθμιση χρεών

Τι θα ζητήσει ο Γ.Στουρνάρας από την Τρόικα
Τις προτάσεις του προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εν όψει της έλευσης της τρόικας  με τις ρυθμίσεις οφειλών σε ταμεία και στην εφορία να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.


Με τα έσοδα να παραμένουν καθηλωμένα για έναν ακόμη μήνα η τρόικα αναμένεται να είναι λιγότερη σκληρή στα θέματα των

Πέμπτος καλύτερος αγοραστής συμβατικών όπλων η Ελλάδα

Παρά τη μείωση των δαπανών στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Ο κόσμος των φαντασμάτων

Θα ήταν προσβλητικό να μην παίρναμε αυτά που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση τοις μετρητοίς. Θα ήταν υποτιμητικό για τον αρχηγό της αν ακούγαμε τις ομιλίες του ελαφρά, μόνο ως ρητορικές εξάρσεις, μόνο ως συνθήματα που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, από γκάλοπ σε γκάλοπ.

Το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις συναλλαγές της οικογένειας

Μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των

Τα καλύτερα των πρωινών

Νταραβέρια

Ομολογώ ότι ποτέ άλλοτε τόσο πολλοί «εχθροί της διαπλοκής» δεν είχαν κατακλύσει τόσο μαζικά «τα μέσα της διαπλοκής» ισχυριζόμενοι ότι η «διαπλοκή» τούς αντιμάχεται!..
Μόνο την περασμένη εβδομάδα μέτρησα γύρω στους είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται σε εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης και να διατυπώνουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις απόψεις τους.
Το πιθανότερο είναι ότι έχασα και μερικούς.

87%: Φταίνε οι πολιτικοί και τα κόμματα για την οικονομική κρίση

Την ευθύνη στους πολιτικούς και στα κόμματα ρίχνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, όπως προκύπτει από την έρευνα της «Metron Analysis» που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Ιστορική χειραψία Σαμαρά-Μητσοτάκη

Ιστορική χειραψία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αντάλλαξε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ» Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΠρο ημερών, άνθρωπος που, και εξ επαγγέλματος, γνωρίζει καλά τα της Κύπρου, μου έλεγε ότι για να μην εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) θα πρέπει να πάρει ποσοστό κάτω από 45% και αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο να είναι ο Γιώργος Λιλλήκας (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από την ΕΔΕΚ και σημαντικό τμήμα της βάσης του ΔΗΚΟ). Εάν εμπιστευτώ την κρίση του, που την εμπιστεύομαι, την ερχόμενη Κυριακή, με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, που ο Αναστασιάδης πήρε 45,5% και δεύτερος ήλθε ο Σταύρος Μαλάς (ΑΚΕΛ), νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ο αρχηγός του ΔΗΣΥ.

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Ντένβερ από επίθεση πεινασμένων λαγών1

Μασουλάνε τα καλώδια αυτοκινήτων
Συναγερμός έχει σημάνει στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών από την «επίθεση» λαγών στα σταθμευμένα οχήματα στο πάρκινγκ του διεθνούς αεροδρομίου.
Αναζητώντας τροφή και ζεστασιά, τα λαγουδάκια κρύβονται κάτω από τα αυτοκίνητα. Μόλις διαπιστώσουν ότι πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την επένδυση των καλωδίων έχουν ως βάση τη σόγια, τότε αρχίζουν να τα τρώνε.

Τρίχρονα

«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ», λέξη με έξι συλλαβές. «Αναστοχασμός», λέξη με πέντε συλλαβές. Αν η πολιτική ήταν κάτι σε scrabble που έπαιζαν ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη, κάπως έτσι θα είχε το παιχνίδι. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει στο άνοιγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με όρο πολυσύλλαβο, που να δείχνει ότι είναι μορφωμένος και διαβασμένος. Ακόμη περισσότερο: ότι δεν έχει λόγο να βρεθεί εγκλωβισμένος στα προβλήματα της Ιπποκράτους.

Προς εξαίρεση από το τεκμήριο διαβίωσης οι 18άρηδες και οι μακροχρόνια άνεργοι?...

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή τεκμηρίου διαβίωσης και υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται από αυτό το μέτρο αποτελεί το γεγονός πως ένας φοιτητής χωρίς καθόλου εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία καλείται να προσκομίσει στην Εφορία

Απόλυση-εξπρές για επίορκους υπαλλήλους

ΤΑΜΕΙΑ: ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΔΕ
Την αυτοτελή και άμεση δίωξη των επίορκων προβλέπει διάταξη νόμου που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σε αντικατάσταση του σημερινού καθεστώτος των χρονοβόρων ΕΔΕ που προβλέπονται για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς και την απομάκρυνση των υπαλλήλων

Φορολογούμενοι στα όρια

Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Αρκεί οι φόροι που έχει βάλει η κυβέρνηση (και οι προηγούμενες) να εισπραχθούν. Και εδώ είναι το πρόβλημα για τον κ. Στουρνάρα.

Εντός των ημερών η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να παρουσιασθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  
Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, οι Αρχές θα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αναθεωρήσουν το υπάρχον πλαίσιο για την διευκόλυνση της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμο Κατσέλη) με τρόπο που θα διατηρεί την

Δεκάλογος ΠΑΣΟΚ για την ανάκαμψη

Ο Ευ. Βενιζέλος παρουσιάζει στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς δέκα προτάσεις με αιχμή την εργασία
Δέκα σημεία-προτάσεις για την ανάκαμψη της χώρας παρουσιάζει σήμερα στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει εκπονήσει το Κίνημα εν όψει του Συνεδρίου.

«Λουκέτο» στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές βάζει για δύο χρόνια η Τρόικα

Συνεχίζει την "επίθεση" στις Ένοπλες Δυναμεις η Τρόικα και κατεβάζει "ρολά" για δύο χρόνια στις στρατιωτικές σχολές.Να δούμε τι άλλο θα υποστούμε με τα Μνημόνια.
Συγκεκριμένα λοιπόν για πρώτη φορά οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές δεν θα δεχτούν εισακτέους ούτε το 2013 ούτε το 2014, εξετάσεις. Θα δοθούν κανονικά παρά ταύτα και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν το 2015!

Ανεργία, ΕΣΠΑ και κυβερνητικό έργο στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων...

Θα συναντηθούν πάλι σήμερα οι τρεις γίγαντες της ελληνικής πολιτικής και εταίροι της πολυάριθμης και πολυκομματικής κυβέρνησης. Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, όσο αντιμετωπίζονται έτσι όπως αντιμετωπίστηκαν ως τώρα.

Ακροδεξιό παραλλήρημα Βορίδη: Οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν

Τα χρόνια που τον κολάκευε ο προσδιορισμός «σύντροφος του Νίκου Μιχαλολιάκου» φαίνεται ότι θυμήθηκε ο Μάκης Βορίδης.
Σε χθεσινή συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι «οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν».

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου.

Ολάντ στα ΝΕΑ:«Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα»

«Ερχομαι για να προσφέρω τη στήριξή μας», το μήνυμα του γάλλου Προέδρου την παραμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα 
Γνώριµη είναι η Ελλάδα για τον Φρανσουά Ολάντ. Εχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα µας, τόσο ιδιωτικά όσο και ως γραµµατέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος. Ενόψει όµως της αυριανής πρώτης επίσκεψής του στην Αθήνα ως Πρoέδρου της Γαλλικής Δηµοκρατίας ο κύριος Ολάντ παρεχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα «ΝΕΑ». Δηλώνει ότι «οι θυσίες που

O Μόντι καλεί σε ντιμπέιτ Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι

Αναμένεται η απάντηση των δυο απευθείας ενδιαφερομένων
Σε τηλεοπτικό ντιμπέϊτ, πριν τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, κάλεσε ο Μάριο Μόντι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντροαριστερό υποψήφιο πρωθυπουργό, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε. Θέλετε, πραγματικά, να στερήσετε από τους ιταλούς πολίτες την δυνατότητα να σχηματίσουν μια γνώμη, βασιζόμενοι και σε απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων;» ρωτά, με νόημα, ο Ιταλός υπηρεσιακός

Κύπρος: Και πάλι την άλλη Κυριακή στις κάλπες

Εκλογές δύο γύρων με ήττα των exit polls
Την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Χριστόφια. Ο πρώτος γύρος των χθεσινών προεδρικών εκλογών ανέδειξε τρεις νικητές οι οποίοι αναλόγως της ανάγνωσης του αποτελέσματος θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ηττημένοι. Ηττημένες χωρίς καμία αμφισβήτηση ήταν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες έπεσαν τραγικά έξω στις προβλέψεις τους στις μετρήσεις εξόδου κάλπης (exit polls).

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Πορεία κεντροαριστερά

 Η συζήτηση για την Κεντρο­αριστερά μοιάζει ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αρκεί να μην εξελιχθεί σε προσχηματικό διάλογο προκειμένου ο καθένας εκ των ενδιαφερομένων να καταγράψει την αγωνία του για το προσωπικό του αδιέξοδο.
Η περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ δεν προέκυψε τυχαίως καθώς πλήρωσε και πληρώνει ακόμη ακριβά τη διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Για να προχωρήσει η αναζήτηση μιας νέας