Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων


Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.

Μετά τον λαϊκισμό και την άρνηση

Γιώργος Προκοπάκης στο http://www.metarithmisi.gr
Στον διάλογο για την ανασύσταση του χώρου που κάποτε ηγεμονευόταν από το ΠΑΣΟΚ, προστέθηκε η συμβολή του κ. Π. Ιωακειμίδη (ΠΙ εφεξής) με τίτλο «Μεταξύ λαϊκισμού και άρνησης», στα ΝΕΑ 22/2( εδώ). Θεωρώ την παρέμβαση σημαντική γιατί σ’ αυτήν επιχειρείται η αξιακή περιγραφή του επιθυμητού σχήματος και γίνεται (εν τάχει) αξιολόγηση των υποκειμενικών συνθηκών. Για την ώρα η

ΑΤΕΙΘ: «Το σχέδιο "Αθηνά" είναι ένα κόλπο γκρόσο»


Κόλπο γκρόσο χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» ο αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποσκοπεί στην διάλυση του ιστορικού ιδρύματος και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών επιδιώξεων. Θα αποκαλυφθούν, όπως είπε ο ίδιος, όλες οι μεθοδεύσεις, τα κίνητρα και οι επιδιώξεις αυτών που συνήργησαν και επεξεργάστηκαν την διάλυση του ΑΤΕΙΘ, παίζοντας με τις ζωές χιλιάδων φοιτητών, γονέων, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Για να γελάσουμε και λίγο

Η γυναίκα μου με ρώτησε:"Με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί;''
Εγώ γεμάτος υπερηφάνεια απάντησα:  "Μόνο με σένα αγάπη μου. Με όλες τις άλλες ήμουν ξύπνιος!!!!!!!" 
Το επακόλουθο, διότι ξέχασα πως οι γυναίκες δεν παίρνουν  από  αστεία!  Δείτε το αποτέλεσμα: 

Στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;

Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο με οξυμένες αντιφάσεις. Φεύγουμε από ένα σύστημα που «κατέρρευσε» και πάμε, μέσω «μακράς πορείας», μ' ένα «ασαφές σχέδιο» στο... «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»; Τι κατέρρευσε; Ενα στρεβλό παραγωγικό σύστημα, με κεντρικό πυρήνα ένα κρατικοκομματικό και συντεχνιακό μοντέλο. Επέζησε για κάμποσα χρόνια, γιατί «προσέφερε» -με όρους μη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ !...

Είναι αναμφισβήτητο ότι από τη στιγμή που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου υπάρχουν στην περιοχή μας, αυτόματα αποδεχόμασταν ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τουρκικές αντιδράσεις και προκλήσεις.

ΔΕΝ είναι ένα απλό ηλιοβασίλεμα...... Είναι πιθανόν, η φωτογραφία του αιώνα!!!


Ότι και να πεις για αυτή τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της.
Φαινομενικά είναι μιά απλή όμορφη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος.
Ίσως κάποιος σκεφτεί τη Σαντορίνη και πει οτι έχει δει καλύτερα ηλιοβασιλέματα... Και όμως εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι η καλύτερη

Λεφτά υπάρχουν, αλλά στα... ταμεία των επιχειρήσεων


Απροσδόκητες και άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές παρουσιάζει αυτή η οικονομική κρίση. Το ότι π.χ. οι τράπεζες έχουν μαζέψει κολοσσιαία ποσά χρημάτων υποχρεώνοντας τους ανθρώπους τους στις κυβερνήσεις των χωρών να φορολογούν με μεσαιωνική αγριότητα τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα προκειμένου να συγκεντρώσουν μέρος των ασύλληπτων χρηματικών ποσών που ουσιαστικά χαρίζουν στους ζάπλουτους τραπεζίτες, είναι πλέον πασίγνωστο.

Εύλογο ερώτημα!!!


Κινητικότητα για όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο - Ποιοι εξαιρούνται

Επιστρέφουν στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει την έγκριση για την δόση του Μαρτίου. Μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει το μείζον ζήτημα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Αναλυτικότερα, ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέσα στο 2013.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ (ΞΑΝΑ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ...


Αντώνη, δώστα όλα

 Αλέξανδρος Μερκούριος στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Οι παλιότεροι, αλλά και οι πιο διαβασμένοι από τους νεότερους σίγουρα θα θυμούνται το ιστορικό "Τσοβόλα δώστα όλα". Ήταν μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισε το τέλος μιας εποχής.
Ο Ανδρέας την ξεστόμισε το 1989, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι όταν το Κίνημά του βρισκόταν στο λυκόφως και η πολιτική του είχε χρεοκοπήσει οριστικά. Για όσους δεν θυμούνται, στη δεκαετία του ’80, το ΠΑΣΟΚ, με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους Απόστολο Λάζαρη και Γεράσιμο

Στα βαθιά του Μνημονίου από την πρώτη μέρα

Αλλαγή σελίδας στην Κύπρο, καθώς έπειτα από δέκα χρόνια επιστρέφει στην εξουσία ο ΔΗΣΥ με την άνετη επικράτηση στον χθεσινό β' γύρο των εκλογών του Νίκου Αναστασιάδη, που θα είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη τελικά με ποσοστό 57,48% έναντι 42,52% του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά, ο οποίος έσπευσε νωρίς χθες το απόγευμα να αποδεχτεί την ήττα του και να συγχαρεί τον Ν. Αναστασιάδη.

Εισαγγελέας μπαίνει στα ενεχυροδανειστήρια

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων και στον καιρό της οικονομικής κρίσης ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Στων κεντρώων την ποδιά σφάζονται παλικάρια

Μεγάλη πλάκα έχει αυτή η συζήτηση περί του πολιτικού Κέντρου και των κεντρώων, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνταχθούν με τις κεντρογενείς πολιτικές δυνάμεις ή θα πριμοδοτήσουν τα «δύο άκρα».
Η πλάκα έγκειται στην προφανή αγωνία όσων εκφράζουν τον ανωτέρω προβληματισμό. Σύμφωνα με την επικρατέστερη

Φαστ τρακ πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλιώς τα υποζύγια θα κλωτσήσουν

 Είμαστε μία χώρα με πλούσιους κατοίκους, αλλά με φτωχό κράτος. Είναι μία φράση η οποία κυκλοφορεί πολλά χρόνια τώρα, χωρίς όμως οι κυβερνήσεις να έχουν κάνει κάτι το ουσιαστικό για να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση.
Δεν το έκαναν ούτε όταν το ΔΝΤ και η Κομισιόν ζήτησαν να φορολογηθούν οι πλούσιοι Ελληνες, ούτε όταν εντόπισαν τους φοροφυγάδες που έβγαλαν τις καταθέσεις στο εξωτερικό.

Γ. Μπουτάρης: «Κανείς δεν λέει πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στο μετρό»

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης. Σε πανό που ανήρτησαν μέσα στην αίθουσα αναγραφόταν «Με τα ψέματα δεν γίνεται μετρό» . Ετσι, αν και ο πρόεδρος του δ.σ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος προανήγγειλε ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου, η παρέμβαση των εργαζομένων στάθηκε αφορμή για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα των καθυστερήσεων στο έργο.

O Σίλβιο γκρεμίζει το ιταλικό χρηματιστήριο...

Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου χάνει τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε μετά την ανακοίνωση των νεώτερων αποτελεσμάτων από τις ιταλικές εκλογές, που φέρουν τη δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προηγείται στην κούρσα για τη Γερουσία, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για πολιτικό-κυβερνητικό αδιέξοδο.

Πυροβολισμοί στα σύνορα, όπλα και χειροβομβίδες στα χέρια της αστυνομίας

Πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλους κακοποιούς βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Οι επτά πληγές της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Η τρόικα επανέρχεται έχοντας ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα της φορολογίας, των απολύσεων και τις αποκρατικοποιήσεις.  Οι επικεφαλής της τρόικας  έχουν ήδη στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο οικονομικό επιτελείο ότι  ο έλεγχος δεν θα είναι «χαλαρός» και η πίεση  που θα  ασκηθεί στα  παρακάτω συμφωνηθέντα θα είναι μεγάλη.
 Ειδικότερα:

Μετά τον Ιούνιο θα ’ναι αργά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ στο ΕΘΝΟΣ

Οι δυσκολίες του 2013 είναι προφανείς. Οταν έχεις συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας 25% αθροιστικά τα τελευταία χρόνια, όταν το τελευταίο τρίμηνο του 2012 η ύφεση υπερέβη το 8% (το υψηλότερο της τριετίας) και όταν το 2013 ξεκινάει με μία εμπροσθοβαρή περιοριστική πολιτική (πρόγραμμα 2013-2016) και ισχυρή υφεσιακή τάση, δεν υπάρχουν λογικά περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις. Ο κίνδυνος η «βύθιση» της ελληνικής οικονομίας να πάρει μορφή χιονοστιβάδας και ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο να παρασύρει τους πάντες και τα πάντα, δεν έχει αποκλειστεί.

Το «λίπος» – βάσει στοιχείων – σώθηκε… Και τώρα;

«Έχει λίπος ο Έλληνας» είπε κάποτε μια ψυχή: Ανεξάρτητα εάν είχε δίκιο ή άδικο -υπό την έννοια ότι αυτό ενδεχομένως το διατηρούσαν μερικές χιλιάδες έλληνες και όχι όλοι όσοι υπέστησαν το «βαθύ μαχαίρι» του μνημονίου-  τώρα αυτό σώθηκε. Πάει. Χάθηκε. Εξανεμίστηκε κάτω από το βάρος του σκληρού μνημονίου.
Και για να καταρρέουν οι μύθοι ένας – ένας:  Από τα 84 δισ. ευρώ καταθέσεις που μειώθηκαν στο σύστημα μόνο 24 δισ. κατέληξαν

Γιατί οι άντρες αδυνατίζουν πιο εύκολα από τις γυναίκες;


Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε μαζί με τον σύντροφό σας, σίγουρα θα έχετε εκνευριστεί που εκείνος χάνει πιο εύκολα κιλά. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό; Ας όψεται η μυϊκή μάζα του και το ότι… σπανίως κάνει δίαιτα, απαντά μια διάσημη Bρετανίδα διαιτολόγος!

Η «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ…

Υποθέτω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εχθές, διαβάζοντας το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο «ΒΗΜΑ»  θα αισθάνθηκε τουλάχιστον άβολα. Το να σε παρομοιάζουν με τον Γεώργιο Μαύρο, και το κόμμα σου, το ΠΑΣΟΚ, με την Ένωση Κέντρου, μάλλον δεν είναι αυτό που θα ήθελε ο επικεφαλής της Ιπποκράτους, όσο κι αν στα νεανικά του χρόνια υπήρξε, όπως λέγεται, θαυμαστής του Γεωργίου Μαύρου και μέλος της φοιτητικής νεολαίας του Κέντρου.

Ενοικίαση ελικοπτέρων στην Ελλάδα -Τι υπηρεσίες προσφέρουν οι εταιρείες και εκμεταλλεύονται οι κακοποιοί

Σε μόδα τείνει να εξελιχθεί η απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές με τη χρήση ελικοπτέρου. Μετά τον μετρ των αποδράσεων Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργάτη του Αλκέτ Ριζάι, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε να αποδράσει νοικιάζοντας ελικόπτερο.
Υπηρεσίες αερομεταφορών υψηλού επιπέδου με ασφάλεια,

Επενδυτικός νόμος: Τι προβλέπει για φωτοβολταϊκά - ενέργεια

Περιορισμένες προβλέψεις για τον τομέα της ενέργειας περιλαμβάνει ο νέος επενδυτικός νόμος που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day οι νέες ρυθμίσεις κατά κύριο λόγο επιλύουν προβλήματα που εμποδίζουν την υλοποίηση επενδύσεων και δεν χαράσσουν πολιτική.

Παρέλαβε ασυνόδευτο δέμα με χασίς

Η παγίδα για τον παραλήπτη  ενός ασυνόδευτου δέματος με  ναρκωτικά που είχε φτάσει  με το πλοίο της γραμμής  στο λιμάνι του Ηρακλείου στήθηκε σωστά, αλλά ο αλλοδαπός νεαρός ήταν περισσότερο… ζόρικος από όσο περίμεναν οι αστυνομικοί!

Σπαράγγια εναντίον διαβήτη


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Καράτσι στο Πακιστάν διαπίστωσαν ότι τα σπαράγγια μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο όπλο απέναντι στον διαβήτη τύπου 2 που είναι και η πιο κοινή μορφή διαβήτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές η συχνή κατανάλωση σπαραγγιών έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό διατηρώντας υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου και ενισχύοντας παράλληλα τον μηχανισμό παραγωγής ινσουλίνης.

Ωστε δεξιός, ε;

Είναι δεξιά, άραγε, η ψήφος στον Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), που από σήμερα προετοιμάζεται, χάρη στη λαϊκή ψήφο, να αναλάβει την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Με την παλαιά τυπολογία του κομματικού χάρτη, ναι, ο κ. Αναστασιάδης εκπροσωπεί το συντηρητικό τμήμα του εκλογικού σώματος.

Τα καλύτερα των πρωινών


TA NEA: Τον Τσίπρα χρηματοδοτεί ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος [εικόνα]

Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας και αναπαρήγαγαν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για

Αύριο μονομαχία από το βήμα της Βουλής

 
Με ανοιχτά κρίσιμα μέτωπα λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας, όπως οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και τα μειωμένα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, το μέγαρο Μαξίμου ρίχνει το βάρος στην εσωτερική μάχη εντυπώσεων, με αφορμή την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Θέμα της συζήτησης είναι τα αγροτικά προβλήματα, αναμένεται όμως να εξελιχθεί σε μία εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Μόνο οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών θα πρέπει ακόμη, να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρία έτη ασφάλισης, να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να μην λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής.

Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι θα προσληφθούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Ανοίγουν 140 θέσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 777 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 140 σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Και ο... Καραμανλής συνεχίζει τις «αποδράσεις»!

Μίνι περιοδεία στην Πελοπόννησο έκανε το Σαββατοκύριακο ο Κ. Καραμανλής. Η σύντομη ταξιδιωτική απόδραση του πρώην πρωθυπουργού, η οποία δεν περιελάμβανε ούτε κατ' ελάχιστον πολιτικές δραστηριότητες ή συζητήσεις, ξεκίνησε από τη Δημητσάνα, όπου μετέβη οικογενειακώς και μαζί με το ζεύγος Γιάννη και Χριστίνας Βαληνάκη.

Τρικλοποδιές

ΜΙΑ απ' όλες τις παρομοιώσεις που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς για το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο είναι και το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως μοντέλο για το αναγκαίο γλυπτό, ο οποίος να έχει στο σώμα του διάφορα βέλη. Αλλά να αντέχει.
Η αλήθεια είναι πως ο κατάλογος παθών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ατελείωτος. Από τη δοκιμασία των διπλών εκλογών έως τον Ακη, από τις ατασθαλίες Παπακωνσταντίνου στη λίστα

Έρχεται η τρόικα - Το πρώτο ραντεβού με τον Στουρνάρα

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η πρώτη συνάντηση του κ. Στουρνάρα, με τους Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πόουλ Τόμσεν στις 10 το πρωί. Ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στις 10 Μαρτίου θα ξέρει αν οι τροϊκανοί έχουν αξιολογήσει θετικά το κυβερνητικό

Γιάννης Δραγασάκης: Η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ θα αφορά μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
Η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ θα αφορά μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών, ανέφερε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην εξαγγελία για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ κρίσης, επισημαίνοντας πως παρότι δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί όσο παρατείνεται η ύφεση.

Στο εφετείο απολογείται ο Ψωμιάδης

Στο Eφετείο Αθηνών θα προσαχθεί σήμερα ο Μάκης Ψωμιάδης, από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, ώστε να απολογηθεί στον εφέτη-ειδικό ανακριτή που ερευνά τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Αυτή τη φορά καλείται να απολογηθεί για ένα πλημμέλημα που αφορά σε παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2009-2011, καθώς την περασμένη Πέμπτη ο ειδικός

Γιατί πρέπει να μείνει το ΔΝΤ

Πριν από τρία χρόνια η καταδίκη του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη» ήταν σχεδόν καθολική εντός του ΠαΣοΚ. Εξίσου ισχυρή ήταν και η αποδοκιμασία πολλών οικονομικών παραγόντων ενάντια στις προβλέψεις του νόμου για την ελάφρυνση των ιδιωτών δανειοληπτών που αδυνατούσαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Πρόσωπο κοντά στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλεγε ότι «κάθε φορά που μιλάει η Κατσέλη αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν καταβάλλουν τις δόσεις τους».

Το πόρισμα για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης και να στοχεύσει το μέτρο στην ομάδα των 54.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου
Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα προτείνει η ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

Μυαλό

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός στο «Βήμα της Κυριακής», η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την πυρίτιδα, να θέσει σε κυκλοφορία τον τροχό και να κομίσει μια ωραία γλαύκα στην Αθήνα. Να κάνει δηλαδή - επιτέλους - το αυτονόητο για να εισπράττει το κράτος τον ΦΠΑ: ό,τι γίνεται στην Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο γενικότερα.

Ο "υβριστής" επιστρέφει στο μαντρί...

Ν.Δ. και Μαρκόπουλος ρίχνουν νερό κι αλάτι στις πληγές...
Την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία προανήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια «της ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς».

Η Προεδρία πίσω από το «παράξενο ζευγάρι»

Μπορεί να ξένισε ορισμένους η αποκάλυψη ότι ο Καραμανλής εκφράζεται με θετικό τρόπο για το αριστερό αγόρι Αλέξη  το οποίο «πάει», αλλά  αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι η δήλωση - την οποία κατέγραψε χθες «Το Βήμα της Κυριακής» - δεν έγινε τυχαία. Ούτε τυχαίο είναι το γεγονός ότι και από την πλευρά  του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ένα «φλερτ» - αρκετά διακριτικό, θα έλεγα, ώστε να μη λάβει τον χαρακτήρα «παρενόχλησης» προς τη λεγόμενη «καραμανλική» Δεξιά.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει και αλλάζει

 Βούλα Κεχαγιά  στα ΝΕΑ
Η χθεσινή εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ κατέδειξε ότι το κόμμα, παρά τις απώλειές του, έχει διατηρήσει σημαντικό αριθμό μελών και επιπλέον εξακολουθεί να είναι το πιο μαζικό κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Επίσης, η αθρόα προσέλευση των μελών του κόμματος στις κάλπες αποτελεί θετικό δείγμα για την ηγεσία του Κινήματος, το πρώτο ουσιαστικό μετά τις εκλογές του καλοκαιριού, καθώς φανερώνει ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που την εκφράζει σήμερα εξακολουθούν να συγκινούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες από τα «μπλόκα»...

Λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από τα «μπλόκα» αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα.
Την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποί του είχαν και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός...Γνωστός εδώ και χρόνια στις διωκτικές και σωφρονιστικές Αρχές, ο Παναγιώτης Βλαστός, που προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, κατηγορείται για δεκάδες κακουργήματα.
Τελευταία, κατηγορήθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2009 και είχε αποδοθεί στο αποκαλούμενο «συνδικάτο του

Άνανδρη συμπεριφορά των φρουρών, στημένη επιχείρηση (ΒΙΝΤΕΟ)......

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Βλαστού, που άναψαν φωτιές....
"Στο γάμο του Καραγκιόζη βαρούσαν οι εξωτερικοί φρουροί.
500 σφαίρες δε πέσαν ούτε στη μάχη στο Ελ Αλαμέιν.

Πώς σκάλωσε στην ανεμόσκαλα το σχέδιο του Βλαστού

Τελικά δεν τρίτωσε η εναέρια απόδραση, και το... πουλάκι αυτή τη φορά δεν πέταξε. Η θεαματική επιχείρηση της απόδρασης Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο μπορεί να βρήκε μιμητή τον Παναγιώτη Βλαστό, αλλά αυτή τη φορά απέτυχε, ύστερα από την περιπετειώδη απόπειρα, με ανταλλαγή πολλών πυροβολισμών και τραυματισμούς.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Τα αβγά το πρωί βοηθούν τη δίαιτα

Δύο αβγά το πρωί μπορεί να βοηθήσουν τους ενήλικες με περιττά κιλά να αδυνατίσουν και να αισθάνονται γεμάτοι ενεργητικότητα, δίχως να αυξάνεται η χοληστερόλη τους, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες.