Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

O Κρόνος μόλις που διακρίνει την ομορφιά της Αφροδίτης

Ένας μακρινός κόσμος λουσμένος στο φως του μακρινού Ήλιου, η Αφροδίτη μόλις που διακρίνεται σε εικόνες που μετέδωσε η αποστολή Cassini από το σύστημα του Κρόνου.
Η πρώτη εικόνα ελήφθη το Νοέμβριο, όταν το Cassini βρισκόταν στη σκιά του Κρόνου και κοιτούσε προς την κατεύθυνση του Ήλιου. Από τη θέση αυτή τα όργανα του Cassini

Ο επίκαιρος Καραμανλής


Είναι μια ελπιδοφόρα πρωτιά στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία:  σύσσωμο ουσιαστικά το πολιτικό φάσμα της χώρας τιμά αύριο τα δεκαπέντε χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ο Καραμανλής ενώνει ακριβώς επειδή τώρα, λόγω όλων αυτών που ζούμε, η σημασία του έργου του για αυτόν τον τόπο είναι πιο φανερή από ποτέ ακόμα και σε εκείνους τους πολιτικούς χώρους που παλιότερα βρέθηκαν απέναντί του. Πότε άλλοτε στο παρελθόν αναγνωρίστηκε με τέτοια ευρύτητα η σημασία ενός ηγέτη;

Οταν χειροκροτούνται οι υπαίτιοι

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τα κομματικά συνέδρια, λίγα χρόνια μετά τη διεξαγωγή τους, τα θυμούνται όσοι επικράτησαν στην τελική ψηφοφορία, οι στενότεροι φίλοι τους, ωφελημένοι από τη σχέση τους με τον ηγεμόνα, καθώς και όσοι έτυχε να ερωτευτούν ή να φλερτάρουν τελεσφόρως κατά τη διάρκειά τους, ενόσω οι σοβαροί ...βαρυασημαντολογούσαν από μικροφώνου. Σπάνια παράγουν πολιτική και σπανιότερα υπερβαίνουν το φθαρμένο τελετουργικό ανατρέποντας όσα προσχεδίασε η ηγετική ομάδα. Δικαίως, λοιπόν, περνούν γρήγορα στη δικαιοδοσία των ιστοριογράφων, που λόγω επαγγέλματος δεν δικαιούνται να παραπονεθούν ότι μπαϊλντίζουν μελετώντας την άχαρη συνεδριακή ύλη και προσπαθώντας να βρουν ενδιαφέρον νόημα στα κοινότοπα.

Το ζήτημα του «περιεχομένου»


Ενα συνέδριο στις πιο δύσκολες συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ ήταν εξ ορισμού ένα τόλμημα. Οπως εξελίχθηκε, ήταν μια προσωπική νίκη του Βενιζέλου, καθώς έβαλε με απόλυτο τρόπο την προσωπική του σφραγίδα. Κατά τα λοιπά, «εκπλήξεις», όπως είχαν προαναγγελθεί, δεν υπήρξαν. Αντίθετα υπήρξε σημαντική ανανέωση σε στελεχιακό επίπεδο και ολοκληρώθηκε μια «αλλαγή φρουράς» στα μέτρα του προέδρου του. Το παλαιό «όλον ΠΑΣΟΚ» δεν υπάρχει πια... Οδεύει όμως σε ένα «διαφορετικό» ΠΑΣΟΚ, παρότι αρκετοί από τους «παλαιούς» που συμμετείχαν στο συνέδριο «αρνούνται» ακόμα να το αντιληφθούν...

Για τη Γερμανία εξελίσσεται... υπέροχα (!) η κρίση

Πανηγύριζε την Παρασκευή η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στους τίτλους της: «Περισσότεροι Γάλλοι άνεργοι παρά Γερμανοί - Αποκλίνουν μεταξύ τους οι αγορές εργασίας των μεγαλύτερων χωρών του ευρώ» έγραφε.
Ανάλογου ύφους και οι επισημάνσεις στην ανάλυσή της: «Ενώ στη Γερμανία η απασχόληση αυξάνεται περαιτέρω, η Γαλλία βρίσκεται ενώπιον ενός νέου ρεκόρ ανεργίας. Τελευταία μάλιστα περισσότεροι Γάλλοι βρίσκονταν σε αναζήτηση θέσης εργασίας παρά Γερμανοί, αν και η Γερμανία αριθμεί περίπου 20

Πάγκαλος: Το «όλον» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα και θα γίνει ακόμη μικρότερο


Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τη σημερινή συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ Fm:
-Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
«Είναι ένα συνέδριο αυτών που έχουν εμμονή στην ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ναι, ανάμεσα σ’ αυτούς είμαι κι εγώ. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς. Ακόμη και στις μεγάλες στιγμές του συνεδρίου, στην αποφώνηση που κάνει ο πρόεδρος και εκεί που υπάρχει κόσμος, είδα άδειες καρέκλες.»

Στο στόχαστρο η πολιτική ελίτ

Στο επίκεντρο η καταδικαστική απόφαση εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο ιδιωτικός οικονομικός έλεγχος στην Κύπρο και σενάρια αποχώρησης της ΕΚΤ από την τρόικα.
Η είδηση της ποινής οκταετούς κάθειρξης που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο αναπαράγεται από μεγάλη μερίδα γερμανόφωνων μέσων. Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse σχολιάζει στον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος ότι «η αθηναϊκή

«Λαβράκια» από τους ελέγχους της ΔΕΗ, επώνυμοι επιχειρηματίες δούλευαν με…. κλεμμένο ρεύμα

Λαβράκι κι όχι ένα έβγαλε το σαφάρι που έκανε κλιμάκιο της ΔΕΗ στην Πρέβεζα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές ανάλογες εκστρατείες ετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες που υπήρξαν στην επιχείρηση για κατ' εξακολούθηση κλοπή ρεύματος από καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή.

Κυβερνήσεις του βουνού...

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η σελίδα 3 της πρωτομαρτιάτικης «Καθημερινής» αποτυπώνει γλαφυρά το πρόβλημα που έχει η εφαρμογή του Μνημονίου. Είναι γεμάτη... αντιστάσεις. Κορυφαίο της θέμα είναι η «Γραμμή άμυνας έναντι των απολύσεων». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει μετάθεση της συζήτησης για την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, επικαλούμενη τον κίνδυνο του Μπέπε Γκρίλο.

Τρίτοι σε προσδόκιμο υγειούς ζωής στην Ευρώπη οι Ελληνες

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Οι Ελληνες θα ζήσουν χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας οκτώ και πλέον έτη περισσότερα από τους Γερμανούς και πάνω από 4,5 χρόνια περισσότερο από τους μέσους Ευρωπαίους, δείχνουν τα νέα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δημοσιοποίησε την Τρίτη τα στοιχεία για το προσδόκιμο υγειούς ζωής στην ΕΕ, με βάση τα δεδομένα του 2011.

Η τρόικα μας θέλει τεχνολογικά μονόφθαλμους

Το μέλλον είναι εδώ. Μόνο που εμείς παραμένουμε ακόμα κολλημένοι στο παρελθόν. Το αποδεικνύουν οι επιδόσεις μας στη νέα οικονομία και την κοινωνία της γνώσης. Την ώρα που οι μικρές χώρες του Βορρά έκαναν άλμα στο μέλλον, κτίζοντας με ταχείς ρυθμούς την κοινωνία της γνώσης, στην Ελλάδα περισσεύουν τα λόγια. Πληθωρισμός λόγων και υποσχέσεων, αλλά έλλειμμα έργων και προόδου. Την ίδια ώρα, κυριαρχούν οι ανόητες και ανιστόρητες αναφορές της αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης των μισθών.

Τα δύο πρόσωπα της Δεξιάς κι ο Τσίπρας


Έχει πολιτικό, αλλά και παραπολιτικό ενδιαφέρον η απόφαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί και να μιλήσει σε μια εκδήλωση για τον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ιδιαίτερα σε μία φάση που στο πολιτικό σκηνικό η λέξη συναίνεση έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο, οι συνθήκες πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν προεκλογική περίοδο και η πολιτική σύγκρουση μαίνεται πολλές φορές ανεξέλεγκτη, ακόμη και με προπαγάνδα, λάσπη, διαστρέβλωση δηλώσεων, βαριές εκφράσεις, ακόμη και με ευτελισμό του Κοινοβουλίου.

Η Καμπούλ της Ευρώπης

 Του Νίκου Χρυσολωρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Παρακολουθούσα, την Κυριακή, γνωστό τηλεπαρουσιαστή να δηλώνει έξαλλος και προσβεβλημένος για τις «οδηγίες ασφαλείας» που έδωσε η Κομισιόν στα στελέχη της τα οποία εργάζονται ή επισκέπτονται την Ελλάδα, και αναρωτιόμουν σε ποιον κόσμο ζει. Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγίες αφορούν αυτονόητες προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όταν βρίσκονται στην Αθήνα: να αποφεύγουν δηλαδή να πλησιάζουν διαδηλώσεις, να μη φέρουν σε εμφανές σημείο την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, να μην αποκαλύπτουν πού εργάζονται σε αγνώστους. Φυσικά, για άλλη μία φορά πέσαμε από τα σύννεφα και εμφανιστήκαμε σοκαρισμένοι με την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

H Προανακριτική καλεί Παπανδρέου και Βενιζέλο

Δεν είναι νέο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Το όνομα του είχε περιληφθεί στον κατάλογο των μαρτύρων που πρέπει να κληθούν σε κατάθεση, από την αρχή σχεδόν των εργασιών της Επιτροπής.

ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ «ΝΕΟ ΑΞΟΝΑ»

Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, και ιδιαίτερα τα προγράμματα διάσωσης των «προβληματικών» κρατών του Νότου, συνεχίζουν να ανησυχούν και δεν συμμερίζονται την άποψη ότι τα δύσκολα πέρασαν οριστικά.
Η σχετική ηρεμία που επικρατεί αυτή την περίοδο δεν είναι σίγουροι ότι θα διαρκέσει για πολύ. Η λύση που θα δοθεί στο ιταλικό πολιτικό πρόβλημα σαφώς και συναρτάται με τη διατήρηση ή όχι των υφιστάμενων, ούτως ή άλλως εύθραυστων, ισορροπιών στην ευρωζώνη.

Γερμανία-Γαλλία: Το μεγαλύτερο «χάσμα» από τη γέννηση του ευρώ το 1999

Γερμανία εναντίον Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας στη σκιά της ύφεσης
Καθώς οι οικονομικές κεφαλές της ευρωζώνης συναντιούνται στις Βρυξέλλες παίζοντας τις «κουμπάρες» με τη χρεοκοπία της Κύπρου, αλλά και με τις παρατάσεις για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία αναφορικά με τα αποτυχημένα προγράμματα λιτότητας και τα πακέτα διάσωσης, τα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη έρχονται να τους θυμίσουν ότι η περιοχή είναι σε κακό δρόμο.  Η οικονομική δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών έρχεται να δείξει ότι η συρρίκνωση συνεχίζεται ακάθεκτη και

Το τέλος του τουρκικού ονείρου; Ινσαλάχ

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κάπου τους ξέρω... Κάπου τους ξέρω... αναρωτήθηκε η στήλη. Το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν στη γενέθλια Πόλη μου. Τους είχα ξαναδεί όταν ψήφισαν στην ελληνική Βουλή τα Μνημόνια 1 και 2 και 3... Και μετά, για εύλογους λόγους προφανώς, εξαφανίστηκαν! Αντίθετα, ήταν εδώ οι τροϊκανοί να απαιτήσουν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και κάποιες άλλες που καλούνται «μεταρρυθμίσεις – όλα αυτά δηλαδή που υπέγραψε το υπουργικό συμβούλιο, που χθες βρισκόταν στην Πόλη. Εμετικές καταστάσεις... καθώς θα πούνε μετά στον λαό πως το Μνημόνιο αποτυγχάνει, επειδή δεν εφαρμόζεται και άλλα τινά για τους ιθαγενείς! Και μετά θα έρθουν νέα χαράτσια, τα γνωστά δηλαδή...

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Κύπρο...

Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο αριθμός των ανέργων στην Κύπρο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τον Φεβρουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στις 46.109 άτομα, σε σχέση με 45.933 τον

Οι δίκαιοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ


Το «δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα» είναι σαν χτίσιμο της νέας Ελλάδας και το ξημέρωμα της καινούριας μέρας: υπάρχει σε όλα τα προγράμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης που θεωρεί ότι βρίσκεται ένα βήμα προτού σταθεί μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο. Ούτως ή άλλως, το φορολογικό σύστημα είναι πολλά περισσότερα από ένα πλαίσιο απόδοσης και είσπραξης φόρων. Στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει πολιτική φιλοσοφία, ενίοτε και ιδεολογική προσέγγιση. Στην πράξη, βέβαια, αποτυπώνει το μηδέν και το χάος. Μηδέν στα έσοδα, χάος στις υπηρεσίες.

Η μαύρη εργασία ανθεί εν μέσω ανεργίας

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας πλησιάζει το 30% και πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους με το ποσοστό εκεί να υπερβαίνει το 60% η αδήλωτη εργασία ανθίζει, καθώς αρκετοί δέχονται να εργάζονται έστω και χωρίς ένσημα προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα.

Το μεγαλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου …(φωτος)

Ανίσχυρο κοινοβούλιο 
Το Λαϊκό Κογκρέσο είναι το ανώτατο κρατικό όργανο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Αυτό βάσει συντάγματος. Στην πραγματικότητα η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του Κομμουνιστικού Κόμματος. Κάθε άνοιξη περίπου 3000

Η κρίση έφερε «λουκέτα» σε 2.000 βενζινάδικα

Λουκέτο έβαλαν περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φθάνει στο 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 75%, όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Καταπολεμούν το λαθρεμπόριο καυσίμων;

             Η Ελλάδα πέρα από τα Τέρατα
Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε.
Υποδείξτε τα θέματα που θέλετε να ερευνήσουμε στο terata@protagon.gr
Το τέρας: Το υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύτηκε - τον Νοέμβριο του 2012, στους πιστωτές μας - ότι, ως το τέλος Μαρτίου του 2013, θα έχει εγκατασταθεί, στα πρατήρια του Λεκανοπεδίου, σύστημα εισροών-εκροών με το οποίο θα

Πικρή ιστορία ελληνικής επιχείρησης

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Tο ελληνικό κράτος πνίγει κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύντομη, πικρή ιστορία από την πτωχευμένη Ελλάδα.
Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς. Μια εταιρεία κατασκευής αποστειρωμένων χειρουργικών ραμμάτων, η μόνη στην Ελλάδα, με ιστορία 24 ετών, τον Δεκέμβριο 2010 λαμβάνει έναντι τετραετών οφειλών από το ελληνικό Δημόσιο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σε άτοκα ομόλογα,

Ποιες και πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουμε για το 2013 [λίστα]

Εκατοντάδες αποδείξεις θα πρέπει να μαζέψουν και φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι τις οποίες θα πρέπει να φυλάξουν στο σπίτι, προκειμένου να έχουν κάποια φορολογική ελάφρυνση, με το μέγιστο όριο των αποδείξεων που απαιτούνται να είναι 10.500 ευρώ.

Τι είναι η αλωπεκία;

Γράφει η  Αθανασία Γ. Τσιρώνη*
Αλωπεκία λέγεται η τέλεια έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως και σπάνια λόγω αγενεσίας.
Σε όλο το σώμα υπάρχουν 5.000.000 τρίχες. Από αυτές 1.000.000 βρίσκονται στο κεφάλι κι από αυτές 100.000 - 150.000 βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής.
Πτώση από 50-100 τρίχες ημερησίως θεωρείται φυσιολογική και γενικά είναι σταθερή, γιατί ο κύκλος των τριχών είναι ασύγχρονος. (Το 80-85% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή τους φάση, το 15 - 20% στην τελογενή φάση, το 1-2% στην καταγενή και το 1-2% των τριχών είναι δυστροφικές).

Ποιοι ασφαλισμένοι κερδίζουν ως 35 ευρώ το μήνα από τη μείωση εισφορών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ στο imerisia.gr
Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου μειώνονται τα ασφάλιστρα εργοδότη και εργαζομένου σε τράπεζες (ΕΤΕ, ΤτΕ, πρώην ΕΤΒΑ), στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, στα ΕΛΤΑ και στην Εθνική Ασφαλιστική, στην προοπτική της σταδιακής (έως το 2022, αν δεν αλλάξει ο νόμος νωρίτερα) εξίσωσης με τις χαμηλότερες εισφορές που ισχύουν στο ΙΚΑ. Το όφελος για τους εργαζόμενους φτάνει ως τα 35 ευρώ το μήνα.

Δεν του φτάνουν τα νησιά - Ο Εμίρης του Κατάρ θέλει το Ελληνικό και τον Αστέρα

Φαίνεται πως ο Εμίρης του Κατάρ έρχεται στην Ελλάδα για να μείνει αφού σύμφωνα με τους Financial Times μετά την απόκτηση του νησιού της Οξειάς, η βασιλική οικογένεια θέλει να συνεχίσει τις επενδύσεις στη χώρα μας.
Η συμφωνία για την Οξεία
Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ όπου είχε επαφές με την βασιλική οικογένεια της χώρας για την επενδυτική συνεργασία των δύο χωρών, ο Εμίρης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσύρει το

Πρόεδρος του ΙΣΘ: «Παραιτούμαι, λόγω σήψης της υγείας»!

Τα... βρόντηξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Εξαδάκτυλος, αγανακτισμένος από την απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας και την υποβάθμιση των νοσοκομείων της πόλης.
Ο κ. Εξαδάκτυλος, είχε αναφέρει επανειλημμένα ότι παρά τις πιέσεις που ασκούσε ο Σύλλογος για την επίλυση πολλών

Συνέδριο;

Ελειπαν αρκετά από όσα κάνουν συνέδριο ένα... συνέδριο: προσυνεδριακός διάλογος, κατάθεση προτάσεων, αυτοκριτική, ψηφοφορίες κ.λπ. Για τους μέσα ήταν «νέα αφετηρία». Για τους έξω, κάτι σαν «απομεινάρια μιας ήττας». Πάντως μια διαδικασία μερικών ωρών δεν μπορούσε να αξιολογήσει την πολιτική κατάσταση σε βάθος - και δεν το έκανε. Οι σύνεδροι - σώμα που συγκροτήθηκε «τσάτρα πάτρα» - άκουσαν ευχάριστα δύο «εύκολες» ομιλίες επικυριαρχίας του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αλλά χειροκρότησαν και τον Γιώργο

Ο «έρωτας» του Αλέξη Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Και επισήμως ο Σύριζα επιβεβαίωσε τον «έρωτά του» προς τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή -παρουσία που έχει προκαλέσει σοβαρές ενστάσεις από την πλευρά κορυφαίων στελεχών του, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και όχι μόνο.

Αυτός είναι ο νέος χάρτης των Πανεπιστημίων -Ολες οι αλλαγές [λίστες]

Πολλές αλλαγές έρχονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σχέδιο «Αθηνά». Καταρχήν τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 δεν θα είναι τελικά ήταν 386 -249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ-, αλλά 384 -250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ-.

Τα καλύτερα των πρωινών

Πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες

Μια νέα μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος επιδείνωσε την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που διάβασε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιλέγκας στο Καράκας, η κατάσταση της υγείας του Τσάβες κρίνεται πολύ σοβαρή, καθώς «υπάρχει επιδείνωση της

Παραιτήθηκε από επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ η Μαριλένα Κοππά

Καταγγέλλει τον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών από την Κεντρική Επιτροπή 
Την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε  η Μαριλένα Κοππά. Παραμένει πάντως στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και ενεργό μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην επιστολή παραίτησής της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τώρα - Ομογενείς διαδηλώνουν στην Θεσσαλονίκη (BINTEO) ...

Περισσότερα από 1.500 άτομα είναι συγκεντρωμένα αυτήν την ώρα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για τις περικοπές στις συντάξεις.
Πρόκειται για μέλη συλλόγων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και την Αλβανία οι οποίοι ζητούν την αλλαγή του νόμου που

Παγόβουνα

ΤΟ πόθεν έσχες οδηγεί πλέον στη φυλακή. Αυτό είναι το επιμύθιο της δίκης Ακη. Επιστροφή στον Κορυδαλλό, οκτώ χρόνια κάθειρξη και κοντά μισό εκατομμύριο πρόστιμο, διότι έλειπαν 47.000 ευρώ το 2006, 33.000 ευρώ το 2007 και 20.000 ευρώ το 2008. Α, και γιατί δεν υπήρχε στη δήλωση του 2009 η αγορά του περιβόητου ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
ΦΥΣΙΚΑ, μπρος στα ισόβια του Παπαγεωργόπουλου, η ποινή είναι ψιλολόγια. Ωστόσο η ανάγνωση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου

Η κρίση... γεννάει «Κροίσους»

ΡΕΚΟΡ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ «FORBES»
Ανέγγιχτοι από την οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει βίαια τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε συνθήκες ανέχειας, οι δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου συνεχίζουν «να αυξάνονται και να πληθύνονται και να κατακυριεύουν την γην».
Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ είναι στην πρώτη θέση της λίστας του «Forbes» με περιουσία 73 δισ. $

Ζεσταίνεται ο ανασχηματισμός

Ποιοι μετακινούνται και ποιοι πάνε σπίτι τους
Την αποχώρηση της τρόικας αναμένει ο Σαμαράς.Είπε το ναι, χθες, ο Ευάγ. Βενιζέλος για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών.
 Σε τροχιά ανασχηματισμού εισέρχεται πλέον η κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στο Μέγκα, ο κ Βενιζέλος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει το matrix24.gr ότι δηλαδή οι έλεγχοι της τρόικας αλλά και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν οι βασικοί λόγοι που καθυστερούσαν έναν… προαποφασισμένο ανασχηματισμό.

Στουρνάρας: Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος από την πόρτα του σπιτιού μου

Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εντός του 2013 ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία προηγούμενων δηλώσεών του. «Η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της» επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild και συμπληρώνει: «δεν θα πουλήσουμε νησιά».
Ερωτώμενος για την σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του μιλάει για τον «μη» φόβο του.

Ο ελληνοτουρκικός έρωτας σταμάτησε στη ΣΕΚΑΠ

Εντυπωσιάστηκα, πρέπει να ομολογήσω, από τις γεμάτες αγάπες προσφωνήσεις Σαμαρά - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επανήλθα μόνος μου στην πραγματικότητα σκεπτόμενος πόσα χρόνια έχω παρακολουθήσει ανάλογες φανφάρες με προδιαγεγραμμένο τέλος στην επόμενη παραβίαση του FIR Αθηνών – ήμουνα νιος και γέρασα δηλαδή...

Σαμαράς - Ερντογάν συμφώνησαν σε «καλύτερες σχέσεις»

Με τη φράση «σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Στις κοινές δηλώσεις, που ακολούθησαν την συνάντηση, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα της ΑΟΖ, λέγοντας ότι «μοιραστήκαμε την κοινή πεποίθηση στηριζόμενοι στην αρχή της αμοιβαία επωφελούς λύσης -win win- ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πόσα θα παίρνουν οι υπάλληλοι της βουλής-Τι ισχύει για τις υπερωρίες

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου, που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Με την πρόταση, επιχειρείται ένας συγκερασμός της ανάγκης τήρησης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της Βουλής, με περικοπές στις απολαβές των υπαλλήλων της - και της ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, για την οποία διαπιστώνεται πως απαιτείται υπερωριακή απασχόλησή τους.

Εγκαίνια για την CeBIT 2013

Το Ανόβερο μετατρέπεται σε Μέκκα του ψηφιακού κόσμου. 4.100 εκθέτες από 70 χώρες παρουσιάζουν την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Ανάμεσα τους και η Ελλάδα με 30 επιχειρήσεις και οργανισμούς
Μετά το Λας Βέγκα με την έκθεση CES και την Βαρκελώνη με την MWC, σειρά έχει τώρα το Ανόβερο. Ενώ όμως στο Λας Βέγκας και τη Βαρκελώνη το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν κυρίως στα νεώτερα Smartphones και Tablets, στην Cebit το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από την ψηφιακή οικονομία, τον τρόπο με τον οποίο δικτυώνεται με την κλασική βιομηχανία και κυρίως πως μπορεί ο καταναλωτής να επωφεληθεί από αυτή τη νέα τεχνολογία.

Συνέδριο ή Τριώδιο ;;

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Κάνουν μια συγκέντρωση πχ οι μηχανικοί, να μιλήσουν για τη δουλειά τους! Οι κομμωτές για να δούνε πως είναι οι τελευταίες τάσεις της μόδας, οι πωλητες εσωρούχων για να δούνε πώς πάνε οι δουλειές και να ανταλλάξουν εμπειρίες! Το Πασοκ μπορεί να μου πει κάποιος γιατί έκανε συνέδριο; Για να δημοσιοποιήσουν τη μοναξιά τους, για να επιβεβαιώσουν μια ακόμα φορά την αδιαλλαξία των απόψεων τους για το παρελθόν τους, ή για να δείξει ο ένας στον άλλον το δρόμο για το Ζάλογγο;;

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

ΤIME: Σε ένα τ.μ. στην Ολλανδία παράγουν 70 κιλά ντομάτες και στην Ελλάδα 7

Τη διαφορά στον τρόπο παραγωγής της ντομάτας μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, υπογραμμίζοντας «τα προβλήματα και τις τεράστιες διαφορές» που υπάρχουν στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στις διάφορες χώρες της ζώνης του ευρώ, προβάλλει το περιοδικό TIME.

Spiegel: «Ανίκανοι εφοριακοί» στην Ελλάδα

«Ανίκανοι εφοριακοί» είναι ο τίτλος σε άρθρο - κόλαφο για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό στην Ελλάδα που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Spiegel.
«Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος